Jump to content



Μεταναστευτικό Ζήτημα στην Ελλάδα


sotiris

Recommended Posts

  • Replies 2,8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

On ‎7‎/‎3‎/‎2016 at 11:36, το μέλος sotiris έγραψε:

 

Απλά εγώ πιστεύω ότι πρέπει να βγούμε από την Ευρωζώνη, και συζητάμε το συμφέρον μας να είμαστε εντός της Ε.Ε.

Κάποιοι καταστροφολογούν για το εάν βγούμε από την Ε.Ε., η Ελβετία ας πούμε δεν είναι, η Νορβηγία δεν είναι, δεν τις λές κατεστραμμένες χώρες.

 

Ο μόνος λόγος που δεν θέλω την Ε.Ε. είναι η ελεύθερη μεταφορά ρομά (γύφτων). Μας φτάνουν οι γηγενείς.

 

Επειδή θεωρώ το οικονομικό το #1, πιστεύω ότι η μόνη λύση είναι αυτή. Αργά ή γρήγορα θα μας οδηγήσει εκεί ο Σόιμπλες, αλλά οκ, θέλουμε να μας το πούνε οι άλλοι και όχι ο Βαρουφοφύρερ.

 

Τώρα το προσφυγικό όταν εξελίσσεται όπως εξελίσσεται, δηλαδή 28 χώρες εναντίον μίας που δεν έχει θαλάσσια σύνορα και δεν αναχαιτεί τα σκάφη, σημαίνει ότι η κυβέρνηση αποτελείται από αιθεροβάμονες. Δεν είανι δυνατόν να υπάρχει συντονισμένη επιχείρηση από την Τουρκία (μαροκινοί με πτήσεις της Turkish για να περάσουν τα σύνορα κι εμείς εδώ πετάμε με Ryanair και Easyjet να γλιτώσουμε κάνα φράγκο) και εμείς να σφυράμε αδιάφορα.

 

The tides have turned και πλέον το προσφυγικό αναδεικνύεται στο #1 πρόβλημα. 

Ακόμη και με την ύπαρξη του Βαρουφάκη λοιπόν στο Σύριζα η κυβέρνηση αυτή θα ήταν ακατάλληλη.

 

Έχω πάγια θέση ότι πολιτικοί τύπου Τασίας Χριστοδουλοπούλου θα πρέπει να αντιμετωπίζουν αυστηρότερη ποινή για εσχάτη προδοσία αντί για έναν π.χ. που κλέβει την εφορία. 

Προσωπικά πάγια θέση μου και ψάξε κια άλλα post εδώ είναι ότι οι μόνοι που θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τη θανατική ποινή εάνι οι πολιτικοί. Δεν δέχομαι τον όρο πολιτική ευθύνη,

τα παιδιά που πνίγηκαν στο Αιγαίο επειδή άκουσαν την κυρά Τασία τα ζωντόβολα οι γονείς τους και τα έχωσαν στο φουσκωτό δεν τα φέρει στην πλάτη της η κυρά Τασία?

 

 

 

Μα σοβαρά τώρα, είναι αυτές γνώμες ενηλίκου;

 

Πως οι πρόσφυγες και μετανάστες άκουσαν την Τασία και ήρθαν;

 

Όχι, δεν έφταιξε η επίταση του πολέμου, η επέκταση των περιοχών που ελέγχονται από τρομοκράτες στη Συρία, η εγκατάλειψη των ελπίδων για ειρήνευση και αποκατάσταση στο άμεσο μέλλον, δεν έφταιξαν οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις στο Αφγανιστάν, οι κυρώσεις στο Ιράν, δεν έφταιξαν τα κυκλώματα διακινητών που καρπώνονται εκατομμύρια πουλώντας ελπίδες...

 

...όλοι αυτοί είχαν στήσει αυτί για το τί θα πει η Τασία...μια δήλωση της Τασίας, κατόπιν εορτής, ήταν η αιτία γι αυτή τη μεγάλη μετακίνηση πληθυσμών παγκοσμίως...butterfly effect που λένε...

...τελικά πολιτική "παρουσία" δεν έχουμε, αλλά παράλληλα, ένας μας λόγος αρκεί για να καθορίσει τις μετακινήσεις πληθυσμών από τη Ν.Ασία μέχρι τα Βαλκάνια...

 

Το πιο αξιολύπητο και θλιβερό πράγμα στην Ελλάδα του σήμερα είναι πως και για τους αριστερούς αιθεροβάμονες (και τους οπαδούς τους) και τους νεο-φώτιστους αντιρρησίες (και "διαφωτιστές" τους), πως η πραγματικότητα περνάει μέσα από τον μικρο-πολιτικό φακό, την πνευματική ένδεια και την επικοινωνιακή διαχείριση των ΜΜΕ, μικρών και μεγάλων...όσο πιο εύπεπτο -κι από τις δύο  πλευρές- τόσο πιο δημοφιλές.

 

Δεν υπάρχουν ευρύτερα προβλήματα, όλα είναι υποδιαίρεση και παράγωγο των επιμέρους πολιτικών διαφωνιών εντός της χώρας...εκεί θα βρουν οι φωτισμένες "αντίρροπες δυνάμεις" το "κοινωνικά σχετικό αίτιο" για ό,τι συμβαίνει.

 

Μιλάς για "αναχαιτιση" φουσκωτών στα θαλάσσια σύνορα...

...ρωτάω λοιπόν: Αν ένα πλοιάριο που φέρει 4πλάσιους από το κανονικό επιβάτες και μπάζει νερά φτάσει κάπου στα θαλάσσια σύνορα, πώς το "αναχαιτίζεις";

 

Ελπίζω τουλάχιστον, αφού μιλάς σταράτα, να μην το γυρίσεις όπως ο Καραμπελιάς που μιλάει για στρατιωτική περιφρούρηση των συνόρων κι όταν τον ρωτάνε για τις ζωές των προσφύγων και μεταναστών λέει πως "θαλασσοπνίγονται" στο Αιγαίο (μήπως εννοεί αν πνίξουμε κι εμείς σκόπιμα κάποιους δεν τρέχει τίποτα), αλλά φοβούμενος να ξεστομίσει το "follow through" αμέσως αλλάζει ρότα και γίνεται "καλός ευρωπαίος" και λέει να γίνουν (μαγικά) όλες οι δομές φιλοξενίας στη Τουρκία, να προσφύγουμε στην Ευρώπη (που λέει ότι έχει συμφωνήσει να μας παραδώσει στην Τουρκία) ;

 

Δώσε μου παραδείγματα στρατιωτικής και αστυνομικής περιφρούρησης των συνόρων σε πραγματικές περιστάσεις να δω πως το εννοείς.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Παράθεση

Μιλάς για "αναχαιτιση" φουσκωτών στα θαλάσσια σύνορα...

...ρωτάω λοιπόν: Αν ένα πλοιάριο που φέρει 4πλάσιους από το κανονικό επιβάτες και μπάζει νερά φτάσει κάπου στα θαλάσσια σύνορα, πώς το "αναχαιτίζεις";

 

 

Υπάρχει η δυνατότητα περιφρούρισης των συνόρων μας και ο Ελληνικός Στρατός και το Ελληνικό ναυτικό μπορεί να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή και την μικρότερη βαρκούλα που αποπλέει από την Τουρκία.

Θα μπορούσε λοιπόν πάνω στα όρια των συνόρων μας να σταματήσει την βάρκα, οπότε και η περισυλογή να γίνεται από τους Τούρκους  στα δικά τους χωρικά υδατα σε περίπτωση που οι μετανάστες (πρόσφυγες θεωρούνται μετά την αναγνώριση και την αίτηση ασύλου και όχι πριν) τρυπήσουν την βάρκα ή πέσουν στην θάλασσα. Αυτό θα έδινε σαφή απάντηση στους μετανάστες για τις πιθανότητες που έχουν να περάσουν στην Ελλάδα.

 

Εγώ πάντως έχω μια εντελώς διαφορετική θέση για το τι είναι πρόσφυγας , τι είναι μετανάστης , τι είναι παράνομος μετανάστης και τι είναι λιποτάκτης .

 

Επίσης είμαι και πραγματιστής, οπότε δεν μπορώ να δω τα πράγματα με το συναίσθημα και μόνο, αλλά προσπαθώ να βάζω την κοινή λογική πάνω απ`όλα.

 

Τα πράγματα για την Ελλάδα και για εμάς γενικότερα έχουν αρχίσει να γίνονται πολύ επικίνδυνα. Ελπίζω να βάλουν μυαλό οι διοικούντες γιατί η ανοχή του Ελληνικού λαού δεν θα ισχύει για πολύ.

 

Από την μια μείωση μισθών και συντάξεων με εθνική σύνταξη με βάση τα 160€ !!!

Κόκκινα δάνεια και Ελληνες στον δρόμο.

Αφαίρεση Εθνικής κυριαρχίας και ένταξη τούρκων παρατηρητών στα νησιά !!! Που ακούστηκε .....

Μετατροπή του στρατού σε καμαριέρες προσφύγων και μεταναστών.

12000 θέσεις εργασίας για 400-450€ στους Ελληνες για το προσφυγικό (Εδώ θα φανεί και μείωση της ανεργίας .... )  αλλά με ενφια και τσεκούρι από το πρώτο €€€€ !!

Πολιτικοί οι οποίοι έχουν αφήσει στο έλεός τους τα εθνικά θέματα και φέρονται σταν φερέφωνα των ξένων συμφερόντων. Μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας. Σε ότι αρχικά αντιδρά ο Τσίπρας , στα χαρτιά, μας το φέρνει ο ίδιος από την πίσω πόρτα ...

Επανεγγραφή των Ελληνικών βιβλίων της ιστορίας μας  με επόπτη την τουρκική ολιγαρχία .... Δηλαδή ο Αθ. διάκος δεν σουβλίστηκε ... αλλά έπεσε στην φωτιά  μετά από ατελείωτο μεθύσι και τσιμπούσι ....  ή ότι τα χαλάσαμε στην μοιρασιά και τσακωθήκαμε ρε αδερφέ Οζάλ ...

 

Και από την άλλη.

96€ σε κάθε πρόσφυγα άντρα και 90 σε κάθε γυνναίκα. Δηλαδή μια 4μελής οικογένεια θα λαμβάνει κοντά στα 400€ με πληρωμένα τα πάντα.

Πληρωμένο σπίτι ( που μπορεί να είναι και το Ελληνικό κατεσχεμένο) και ρεύμα επίσης.

Αμεση Ελληνοποίηση .... Εεεεεεεε, ναι πως θα αλλάξουμε το εκλογικό σώμα ....

Πλιάτσικο από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. (**Παραπομπή Ελληνικό)

Πολιτικοί που το μόνο το πρόβλημα που αναγνωρίζουν είναι αυτό των προσφύγων.

Πολιτικοί που μιλούν εξ ονόματος της Ευρώπης , λέγοντας όμως άλλα από αυτά που λέει η Ευρώπη ....  Κ

ύριε Αλέξη, η Ευρώπη είναι η κοινή συνισταμένη 28 απόψεων , η οποία κοινή συνισταμένη δείχνει πως οι Ευρωπαικοί λαοί ΚΑΙ σύνορα θέλουν ΚΑΙ εθνική συνείδηση ΚΑΙ κοινωνικά ράθιμη λειτουργία του κράτους τους  ............... και δεν είναι το ξέφραγο αμπέλι που ο κάθε τυχοδιόκτης θα ψάξει την τύχη του .

Αλλά οι δικοί μας πολιτικοί κάνουν και εθνικά συμβούλια και αποφασίζουν για την Ευρώπη λες και οι ίδιοι είναι τα αφεντικά της ....

 

Μιλάμε για  σκηνικό ατελείωτου παραλόγου .........

Έγινε επεξεργασία από adpanos
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Γενικα δεν ασχολουμαι ουτε με πολιτικα, ουτε με τιποτα απο αυτα, γιατι πιστευω οτι γινεται ειναι οργανωμενο να γινει εδω και χρονια (γνωμη μου, πειτε  με και χαζο, i dont care)

 

Την μεγαλυτερη εικονα δεν την βλεπει κανεις, (η την βλεπουν λιγοι).

 

Σε λιγα χρονια οι 50.000 θα γινουν εκκατομυριο και θα ξεχασουμε γλωσσα, ιστορια και θρησκεια.

 

Αυτο ειχα να πω, δεν θα ξανα σχολιασω, καλη συνεχεια. :)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Μόλις τώρα, το μέλος valantismp έγραψε:

Γενικα δεν ασχολουμαι ουτε με πολιτικα, ουτε με τιποτα απο αυτα, γιατι πιστευω οτι γινεται ειναι οργανωμενο να γινει εδω και χρονια (γνωμη μου, πειτε  με και χαζο, i dont care)

 

Την μεγαλυτερη εικονα δεν την βλεπει κανεις, (η την βλεπουν λιγοι).

 

Σε λιγα χρονια οι 50.000 θα γινουν εκκατομυριο και θα ξεχασουμε γλωσσα, ιστορια και θρησκεια.

 

Αυτο ειχα να πω, δεν θα ξανα σχολιασω, καλη συνεχεια. :)

 

 

Εγώ θα πω μόνο μερικές σκέψεις.

 

Σκέψη πρώτη.

     Ο OHE μέσω της αρχής αυτοδιάθεσης των λαών έδωσε το δικαίωμα σε κάθε έθνος, σε κάθε κοινωνία που υπάρχει χρόνια σε μια περιοχή και θέλει,  να ανεξαρτητοποιηθεί και να δημιουργήσει ένα κράτος μέσα στο οποίο να μπορεί να αναπτύσσει την δική της κοινωνία, γλώσσα, θρησκεία, ήθη, έθιμα, παραδόσεις, νόμους ηθικούς  που δημιουργούν και τους κρατικούς.  Τα νεοσύστατα κράτη ζητούν την αναγνώριση από όλα τα υπόλοιπα δηλώνοντας πως θα σέβονται τις διεθνής συνθήκες συμβάσεις κ.λ.π.

Κάθε πολίτης του κράτους αυτού έχει το δικαίωμα να απολαμβάνει τα αγαθά που του προσφέρει η περιοχή  και την ελευθερία του , όταν κινείται μέσα στα όρια που επιτάσσουν οι νόμοι του κράτους. Η μοναδική υποχρέωση που έχει απέναντι στο κράτος είναι να το προστατεύει από κάθε απειλή, είτε εξωτερική είτε εσωτερική .

 

Σκέψη δεύτερη.

    Κατά την διάρκεια ενός πολέμου σύμφωνα με τον ΟΗΕ  οι όμορες προς την εμπόλεμη ζώνη χώρες, οφείλουν να ανοίγουν τα σύνορα για να δεχτούν πρόσφυγες .  Εδώ λοιπόν πρέπει να πούμε πως εμείς ΔΕΝ είμαστε όμορη χώρα με την Συρία , ενώ η Τουρκία ΔΕΝ θεωρείται χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση . 

 

Δέχομαι λοιπόν πως όλα τα παιδιά από την Συρία, όλες οι μανάδες και όλοι οι παππούδες είναι πρόσφυγες , αδύναμες κοινωνικά ομάδες που δεν μπορούν να προφυλαχτούν αλλά ούτε και να υψώσουν ανάστημα για την προστασία της πατρίδας τους .  Σε αυτούς θα πρέπει να δείξουμε τον ανθρωπισμό μας  αν και δεν είμαστε αναγκασμένοι ή υποχρεωμένοι όπως προείπα .

     

       Πέρα από τα παιδιά και τις μανάδες  βλέπω και 20χρονους, 25χρονους και 30 χρόνους να περνούν τα σύνορά μας . Αυτοί είναι πρόσφυγες ? Αυτοί δεν έχουν την ευθύνη προάσπισης της πατρίδας τους ΟΠΩΣ αυτοί νομίζουν και επιθυμούν καλύτερα ?

Γιατί λοιπόν δεν κάθονται εκεί να την προασπίσουν ? Μήπως απλά άδραξαν την ευκαιρία και την έκαναν με ελαφρά ....  ??? Γιατί αυτοί να αποκαλούνται πρόσφυγες και όχι λιποτάκτες ?  Αν οι προγονοί μας είχαν ακολουθήσει την ίδια οδό, θα υπήρχε σήμερα η Ελλαδίτσα για να αποτελεί ένα κράτος ασφάλειας και ελευθεριών; Γιατί λοιπόν πρέπει να καλωσορίσω ανθρώπους με τέτοιες ιδέες εντός της κοινωνίας μου ; Μπορώ να βασιστώ σε τέτοιους ανθρώπους και να πιστέψω πως θα είναι εδώ για να προασπίσουν τα δικά μου ιδανικά και την δική μου κοινωνία έχοντας τέτοιες ιδέες ;

     

     Πάμε και στις άλλες ομάδες και Εθνότητες .  Προσωπικά πιστεύω πως και σε άλλες χώρες υπάρχουν καταπιεσμένοι λαοί, ειδικά λαοί σαν τους Κούρδους οι οποίοι δεν έχουν δική τους πατρίδα. Αυτοί είναι άξιοι ελεημοσύνης και πάνω απ`όλα σεβασμού.

Οι άλλοι όμως που παρατούν την πατρίδα τους, αρνούμενοι να προσπαθήσουν εντός αυτής για ένα καλύτερο αύριο, γιατί είναι ευπρόσδεκτοι ; Εγώ σαν Έλληνας πολίτης γιατί πρέπει να δεχτώ να μοιραστώ τα υπάρχοντά μου και του κόπους μιας ζωής με κάποιον χωρίς την συγκατάθεσή μου;  Πότε θα με ρωτήσει κάποιος και εμένα για το πως θέλω να ζω και με ποιους ;

 

Σκέψη Τρίτη.

   Η Ελλάδα έχει λύσει τα προβλήματά της , έχει οικονομική ευρωστία και αρνητική ανεργία ώστε να μπορέσει να δώσει μέρος των περισσευμάτων της στους μετανάστες;  Γιατί εμείς σύμφωνα με τα στοιχεία που μας βομβαρδίζουν καθημερινά δεν θα πάρουμε ανάσα για τα επόμενα 50 και βάλε χρόνια . Ηδη έχουμε ανεργία που ξεπερνά το 25% , έχουμε  στείλει στο έξωτερικό 100.000 τουλάχιστον νέους τους οποίους τους είχαμε χρυσοπληρώσει ώστε να εξειδικευτούν για να έχουμε σωστό εργατικό δυναμικό εντός των συνόρων μας , έχουμε περίπου 1.000.000 κόσμο να ζει κάτω από το όριο της φτώχιας .

 

Σκέψη Τέραρτη.

    Μπορεί ένα κράτος που δεν βασίζεται σε ομοιογένεια στα βασικά θέματα να ακμάσει και να προασπιστεί τις ελευθερίες του και τα ιδιανικά του ; Εδώ με κοινή κολτούρα, κοινά πιστεύω, κοινή γλώσσα και σαν ένας λαός με ομοιογένεια σε σχέση με άλλους στην θρησκεία και δεν μπορούμε να συνενοηθούμε. Θα μπορέσει να υπάρχει συνεννόηση και στοχευμένη πορεία ανάμεσα σε εντελώς διαφορετικές κοινότητες - κοινωνίες ;

Μήπως με την ενίσχυση  της ανομοιογένειας εντός ενός κράτους  καταπατώνται οι ελευθερίες των ανθρώπων με πρόσχημα την μη διατάραξη των πιστεύω της κάθε μειονότητας ; 

Νομίζω πως αυτός είναι και ο πιο δόλιος τρόπος για να φθείρεις μια κοινωνία και να αλλώσεις τα ιδανικά και τα πιστεύω της , αφού απαγορεύεις να κάνουν πράξη και οι μεν και οι δε τα πιστεύω τους .... Ετσι μόνοι θεοί γίνονται το χρήμα και η εξουσία ...

 

Σκέψη Πέμπτη.

   Είναι η κυβέρνησή μας αριστερή ή μήπως είναι αριστερή η Ευρώπη ? Απλά παραθέτω τις ιδέες του ίδιου του Μαρξ .

 

"-Η λαθρομετανάστευση χρησιμοποιείται αφ’ ενός ως απεργοσπαστικός μηχανισμός αφ’ ετέρου με τον εργατικό υπερπληθυσμό – πλεόνασμα που δημιουργεί ρίχνει το επίπεδο ζωής σε κατάσταση δουλοπάροικου.

•Ο μετανάστης ανταγωνίζεται τον ντόπιο εργάτη και σιγά σιγά αναγάγει το μεροκάματο στο δικό του επίπεδο. Είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο του κεφαλαίου.

•Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας και η ακύρωση όλων των διεκδικήσεων των ντόπιων εργατών για μισθούς και συνθήκες εργασίας.

•Οι μεταναστευτικοί νόμοι είναι τα μανιφέστα των εργοστασιαρχών.

•Η μετανάστευση διαιρεί την εργατική τάξη της χώρας υποδοχής σε τόσα εχθρικά στρατόπεδα όσες και οι εθνοφυλετικές ομάδες διότι η κάθε μία καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της. Έτσι αναστέλλεται η εργατική επανάσταση και διαιωνίζεται η καπιταλιστική κυριαρχία

•Η Α’ Διεθνής Ένωση Εργατών έβαλε πρακτικά τέλος στις μεθοδεύσεις των βιομηχάνων και υποχρέωνε τα συνδικάτα να διώχνουν τους ξένους εργάτες πίσω στις χώρες τους με το πρώτο καράβι."

 

Σκέψη Εκτη.

    Εστω ότι η Ευρώπη είναι αυτό που θέλουν να πιστεύουμε όλοι τους.  Όταν ένας λαός έχει δημιουργήσει μια κοινωνία εντός ενός οργανομένου κράτους  και η παγμόσμια κοινότητα βλέπει πως εντός του κράτους αυτού διεξάγεται ένας πόλεμος , τι πρέπει να κάνει ;

Πρέπει να αφήσει τους ανθρώπους στο έλεος του πολέμου ή μήπως πρέπει να επιβάλει την τάξη και προς τις δυο αντιμαχόμενες μεριές ώστε ο λαός να αποκτήσει ξανά το δικαίωμά του στην ελευθερία και την απόλαυση των αγαθών που του προσφέρει η πατρίδα του ; Για να καταλάβω δηλαδή το που βρίσκεται όλος αυτός ο ανθρωπισμός της Ευρώπης και του Τσίπρα και αν εν τέλη μιλάμε για  ανθρωπισμό ή για δημιουργία σύγχρονων δούλων ....

 

Σκέψη Εβδομη.

Η Ελλάδα, η μικρή αυτή χώρα μπορεί να γίνει η στέγη κάθε καταπιεσμένου και κάθε κατατρεγμένου από τις 72 άλλες χώρες που βρίσκονται σε Ασία και Αφρική των δις ανθρώπων;  Μήπως αυτό είναι μια ουτοπία  που στο τέλος το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να φέρει σε κατάσταση εξαθλίωσης και τον δικό μας λαό, χωρίς να έχει δώσει λύση στους άλλους ; Μήπως πρέπει να έχουμε μια πιο λογική αντιμετώπιση στο θέμα;

Είναι οι όμορες σε εμάς χώρες χώρες δικαίου και ελευθεριών, είναι οι πεόσφυγες και οι μετανάστες μεταλαμπαδευτές της δημοκρατίας και της ελευθερίας ώστε να γκρεμίσουμε τα σύνορα και να αδελφοποιηθούμε ;

 

 

Εν τέλη, νομίζω πως αυτή η ρυχήτητα που αντιμετωπίζουν τα πράγματα οι προοδευτικοί νεοέλληνες κουλτουριάριδες, αριστερίζοντες, αναρχικοί, του πετροπόλεμου ....,  μας έχει φτάσει σε τέλμα οικονομικό, σε τέλμα αξιών και πολύ φοβάμαι πως δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα, ενώ δεν φταίμε σε κανέναν . Εχουμε πληρώσει μέσα στην ιστορία με πολλές θησίες και πολύ αίμα την επιβίωσή μας έως σήμερα .... για να μας την πάρει ο Τσίπρας , ο Μ...τάκης και οι λοιπόι ανθέλληνες ...

 

 

Έγινε επεξεργασία από adpanos
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

πριν 2 ώρες, το μέλος valantismp έγραψε:

Γενικα δεν ασχολουμαι ουτε με πολιτικα, ουτε με τιποτα απο αυτα, γιατι πιστευω οτι γινεται ειναι οργανωμενο να γινει εδω και χρονια (γνωμη μου, πειτε  με και χαζο, i dont care)

 

Την μεγαλυτερη εικονα δεν την βλεπει κανεις, (η την βλεπουν λιγοι).

 

Σε λιγα χρονια οι 50.000 θα γινουν εκκατομυριο και θα ξεχασουμε γλωσσα, ιστορια και θρησκεια.

 

Αυτο ειχα να πω, δεν θα ξανα σχολιασω, καλη συνεχεια. :)

Δεν μου αρεσει που υπογραμμισες τη θρησκεια... Βασικα και που την ανεφερες.. Κανονικα δε θα επρεπε να σε σχολιασω αφου λες οτι δεν θα ξανασχολιασεις αλλα μου χτυπαει στο ματι.

Η θρησκεια δεν ειναι κατι που ξεχνιεται οπως τα γενεθλια της γκομενας. Ουτε η γλωσσα και η ιστορια κατα τη γνωμη μου, αλλα επειδη την υπογραμμισες επιμενω στη θρησκεια. Οι μικρασιατες δεν την "ξεχασαν" ενω περασαν τα μυρια οσα με τους φιλους Τουρκους και ενω ηταν εκατονταδες χρονια σε ισλαμικο περιβαλλον. Το αντιθετο, την διεσωσαν σχεδον αψογα και μαλλον καλυτερα απο τους κατοικους την Ελλαδας. Οι τελευταιοι μαλιστα, ειχαν μια φοβερη χαλαρωση στα θεματα της θρησκειας τα χρονια της ευμαρειας.

Για μενα η θρησκεια δεν αξιζει καμια διασωση. Αν οι θρησκοι που την υιοθετουν, βιωματικα πιστευουν οτι αναβαθμιζει τη ζωη τους και την ουσια τους, τοτε τη "διασωζουν" μεσα απο την ιδια τους την προσωπικοτητα και καθημερινοτητα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Simon said:

Δεν μου αρεσει που υπογραμμισες τη θρησκεια... Βασικα και που την ανεφερες.. Κανονικα δε θα επρεπε να σε σχολιασω αφου λες οτι δεν θα ξανασχολιασεις αλλα μου χτυπαει στο ματι.

Η θρησκεια δεν ειναι κατι που ξεχνιεται οπως τα γενεθλια της γκομενας. Ουτε η γλωσσα και η ιστορια κατα τη γνωμη μου, αλλα επειδη την υπογραμμισες επιμενω στη θρησκεια. Οι μικρασιατες δεν την "ξεχασαν" ενω περασαν τα μυρια οσα με τους φιλους Τουρκους και ενω ηταν εκατονταδες χρονια σε ισλαμικο περιβαλλον. Το αντιθετο, την διεσωσαν σχεδον αψογα και μαλλον καλυτερα απο τους κατοικους την Ελλαδας. Οι τελευταιοι μαλιστα, ειχαν μια φοβερη χαλαρωση στα θεματα της θρησκειας τα χρονια της ευμαρειας.

Για μενα η θρησκεια δεν αξιζει καμια διασωση. Αν οι θρησκοι που την υιοθετουν, βιωματικα πιστευουν οτι αναβαθμιζει τη ζωη τους και την ουσια τους, τοτε τη "διασωζουν" μεσα απο την ιδια τους την προσωπικοτητα και καθημερινοτητα.

βασικα εχεις δικιο, δεν ξεχνιεται, το διατυπωσα λαθος,

 

Αλλα πανω κατω καταλαβες τι 8ελω να πω.:)

Έγινε επεξεργασία από valantismp
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μόλις τώρα, το μέλος Simon έγραψε:

Δεν μου αρεσει που υπογραμμισες τη θρησκεια... Βασικα και που την ανεφερες.. Κανονικα δε θα επρεπε να σε σχολιασω αφου λες οτι δεν θα ξανασχολιασεις αλλα μου χτυπαει στο ματι.

Η θρησκεια δεν ειναι κατι που ξεχνιεται οπως τα γενεθλια της γκομενας. Ουτε η γλωσσα και η ιστορια κατα τη γνωμη μου, αλλα επειδη την υπογραμμισες επιμενω στη θρησκεια. Οι μικρασιατες δεν την "ξεχασαν" ενω περασαν τα μυρια οσα με τους φιλους Τουρκους και ενω ηταν εκατονταδες χρονια σε ισλαμικο περιβαλλον. Το αντιθετο, την διεσωσαν σχεδον αψογα και μαλλον καλυτερα απο τους κατοικους την Ελλαδας. Οι τελευταιοι μαλιστα, ειχαν μια φοβερη χαλαρωση στα θεματα της θρησκειας τα χρονια της ευμαρειας.

Για μενα η θρησκεια δεν αξιζει καμια διασωση. Αν οι θρησκοι που την υιοθετουν, βιωματικα πιστευουν οτι αναβαθμιζει τη ζωη τους και την ουσια τους, τοτε τη "διασωζουν" μεσα απο την ιδια τους την προσωπικοτητα και καθημερινοτητα.

 

 

 

Διαφορετικά το θέτει νομίζω και έχει να κάνει με αυτό που έγραψα παραπάνω.

 

Παράθεση

Μήπως με την ενίσχυση  της ανομοιογένειας εντός ενός κράτους  καταπατώνται οι ελευθερίες των ανθρώπων με πρόσχημα την μη διατάραξη των πιστεύω της κάθε μειονότητας ; 

Νομίζω πως αυτός είναι και ο πιο δόλιος τρόπος για να φθείρεις μια κοινωνία και να αλλώσεις τα ιδανικά και τα πιστεύω της , αφού απαγορεύεις να κάνουν πράξη και οι μεν και οι δε τα πιστεύω τους .... Ετσι μόνοι θεοί γίνονται το χρήμα και η εξουσία ...

Είναι πράγματι γεγονός πως τα πιστεύω δεν χάνονται επειδή κάποιος άλλος το θέλει. Συμφωνώ μαζί σου. Και η ιστορία έχει δείξει πως μέσα από τις κακουχίες τα πιστεύω ανορθώνονται  και γίνονται σύμβολα ζωής.

Οταν όμως λες πως είσαι Ελληνας εντός της Ελλάδος άρα και  ελεύθερος,  δεν είναι παράλογο να στερείσαι ελευθεριών σε θέματα πίστης ; 

 

Γιατί μας λένε πως επειδή φέραμε μετανάστες αλλόδοξους πρέπει να σταματήσουμε να εκφράζουμε την πίστη μας οπουδήποτε. α) Ταυτότητες , β) Ορκος γ) παιδεία , ενώ αν θεωρούμε πως είμαστε κατά πλειοψηφία ορθόδοξοι χριστιανοί, τότε και η εκκλησία είναι μέρος της κοινωνίας μας και είμαστε το εκκλησίασμά της, άρα διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας δεν μπορεί να υπάρχει όσο υπάρχει πλειοψηφία χριστιανών και δημοκρατία. 

Για τις παθογένιες της εκκλησίας δεν θα μιλήσω είναι άλλο κεφάλαιο και εκεί πρέπει να μπει τάξη μεγάλη .

Εγώ λοιπόν βλέπω έναν εσκεμένο και εκτεταμένο διωγμό χωρίς να με ρωτησε κανείς ... Μέχρι και  τον  αρχιεπίσκοπο είδα να βγάζει τους σταυρούς για να μην ενοχληθούν οι μετανάστες στην ίδια του την πατρίδα ....

 

Να θυμίσω πως ανεξαρτήτου θρησκείας και ανεξαρτήτου εθνικότητας η Ορθόδοξη Ελληνική εκκλησία μοιράζει 485.000 μερίδες φαγητό την ημέρα σε καθημερινή βάση τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια. σε όλη την επικράτεια.

Αυτό το λέω για να καταλάβουμε τι ευαγγελίζεται η ορθοδοξία, τι κάνει καθημερινά πράξη σε σύγκριση με όσους την πολεμούν .... οι οποίοι το μόνο που ξέρουν είναι να κοιτούν το συμφέρον τους και να λαικίζουν για μια θέση στην εξουσία και το ξεπούλημα της πατρίδας μας .

 

 

Έγινε επεξεργασία από adpanos
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 33 λεπτά, το μέλος adpanos έγραψε:

 

 

 

Διαφορετικά το θέτει νομίζω και έχει να κάνει με αυτό που έγραψα παραπάνω.

 

Είναι πράγματι γεγονός πως τα πιστεύω δεν χάνονται επειδή κάποιος άλλος το θέλει. Συμφωνώ μαζί σου. Και η ιστορία έχει δείξει πως μέσα από τις κακουχίες τα πιστεύω ανορθώνονται  και γίνονται σύμβολα ζωής.

Οταν όμως λες πως είσαι Ελληνας εντός της Ελλάδος άρα και  ελεύθερος,  δεν είναι παράλογο να στερείσαι ελευθεριών σε θέματα πίστης ; 

 

Γιατί μας λένε πως επειδή φέραμε μετανάστες αλλόδοξους πρέπει να σταματήσουμε να εκφράζουμε την πίστη μας οπουδήποτε. α) Ταυτότητες , β) Ορκος γ) παιδεία , ενώ αν θεωρούμε πως είμαστε κατά πλειοψηφία ορθόδοξοι χριστιανοί, τότε και η εκκλησία είναι μέρος της κοινωνίας μας και είμαστε το εκκλησίασμά της, άρα διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας δεν μπορεί να υπάρχει όσο υπάρχει πλειοψηφία χριστιανών και δημοκρατία. 

Για τις παθογένιες της εκκλησίας δεν θα μιλήσω είναι άλλο κεφάλαιο και εκεί πρέπει να μπει τάξη μεγάλη .

Εγώ λοιπόν βλέπω έναν εσκεμένο και εκτεταμένο διωγμό χωρίς να με ρωτησε κανείς ... Μέχρι και  τον  αρχιεπίσκοπο είδα να βγάζει τους σταυρούς για να μην ενοχληθούν οι μετανάστες στην ίδια του την πατρίδα ....

 

Να θυμίσω πως ανεξαρτήτου θρησκείας και ανεξαρτήτου εθνικότητας η Ορθόδοξη Ελληνική εκκλησία μοιράζει 485.000 μερίδες φαγητό την ημέρα σε καθημερινή βάση τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια. σε όλη την επικράτεια.

Αυτό το λέω για να καταλάβουμε τι ευαγγελίζεται η ορθοδοξία, τι κάνει καθημερινά πράξη σε σύγκριση με όσους την πολεμούν .... οι οποίοι το μόνο που ξέρουν είναι να κοιτούν το συμφέρον τους και να λαικίζουν για μια θέση στην εξουσία και το ξεπούλημα της πατρίδας μας .

 

 

Παραλογο για μενα ειναι να στερεισαι ελευθεριες οποιουδηποτε ειδους ακομα και αν εισαι Αλβανος η Φιλιππινεζος! Εννοειται το ιδιο για τους Ελληνες βεβαια.

[Η δευτερη παραγραφος για μενα ειναι περιττη. Ξαναλεω οτι το φαινεσθαι δεν ειναι τιποτα για τη θρησκεια και οσοι αλλοθρησκοι και αν ερθουν στην Ελλαδα, δεν θα αλλοιωσουν τη θρησκεια αυτων που τη βιωνουν πραγματικα. Ασχετως με το αν βαζουμε σταυρους στις σημαιες και εικονες στις αιθουσες των σχολιων.]

Ξερω τι προσφερει η ορθοδοξη εκκλησια και ποια ειναι τα παθη της, εκ των εσω.. Δεν θελω να την πολεμησω! Αλλα ουτε και πιστευω οτι θα ξεχαστει η θρησκεια επειδη εχουμε εντονες μεταναστευτικες ροες στην Ελλαδα.

Έγινε επεξεργασία από Simon
Link to comment
Share on other sites

Για άλλη μια φορά η Ελλάδα με την πλημμελή υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού έθνους και λαού είναι ο αδύναμος κρίκος. Όσο δεν το αντιλαμβανόμαστε τόσο επιβαρύνουμε τη θέση μας έναντι όλων των εμπλεκομένων.

 

Σε αυτήν την τόσο μειονεκτική θέση που βρίσκεται η χώρα μας, ότι και να προτείνει κανείς, αντικρούεται πανεύκολα αφού η χώρα έχει καταντήσει σχεδόν ανήμπορη. Όσο ανήμποροι και αν είμαστε όμως, μπορούμε σε πρώτη φάση να αποφασίσουμε (ως χώρα) τι μας συμφέρει να κάνουμε (όσο ανέφικτο και αν φαντάζει). Αμέσως μετά ξεκινάει η προσπάθεια και όσο κρατήσει, και όσο ποσοστό επιτυχίας κατορθώσει να πετύχει. Από το να βλέπουμε άπραγοι να αφελληνίζεται η πατρίδα μας, είναι προτιμότερο* να κάνουμε το παν να τη σώσουμε. Και αυτό δεν αφορά μόνο το μεταναστευτικό αλλά και το οικονομικό, εξωτερική πολιτική, την κατεύθυνση της εσωτερική οικονομίας κτλ.

 

Υπάρχουν πολλοί που βλέπουν το θέμα με συναισθηματικές παρωπίδες που οφείλονται είτε σε άγνοια των στατιστικών** και άλλων λεπτομερειών του θέματος, είτε σε αυτοκτονικές ιδεοληψίες***, είτε σε καλλιεργημένο ανθελληνισμό*, είτε στην επιτυχία της πλύσης εγγεφάλου ΜΜΕ, κομμάτων και κυβερνήσεων.

 

Εγώ θεωρώ ότι στο σπίτι των Ελλήνων πρέπει να φιλοξενούνται μόνο οι φιλικοί επισκέπτες που χτύπησαν την πόρτα και ζήτησαν άδεια για να μπουν και εφόσον υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι δεν έχουν άλλους κρυφούς σκοπούς. Η φιλοξενία αυτή πρέπει να είναι οργανωμένη με απαράβατους κανόνες, προσωρινή διάρκεια και περιορισμένη ποσότητα*****. Οι απρόσκλητοι που βασίζονται στην αδυναμία/αναποφασιστικότητα δεν έχουν καμία θέση. Το πως το πετυχαίνεις να μην έρχονται και σε τι ποσοστό το πετυχαίνεις, είναι το επόμενο βήμα και είναι δουλειά των σωμάτων ασφαλείας και των άλλων αρχών αφού λάβουν τις κατάλληλες εντολές όσον αφορά το τι πρέπει να είναι το αποτέλεσμα. Και ακόμα και για αυτούς που είναι ήδη εδώ υπάρχουν πολιτισμένοι και αποτελεσματικοί τρόποι να τους διώξεις. Αρκεί να το θες και να το επιδιώξεις συστηματικά.

 

 

 

 

*****Όπως πολύ σωστά είπε κάποιος παραπάνω, η ποσότητα κάνει το δηλητήριο. Είναι γνωστό ότι ακόμα και μια ωφέλιμη βιταμίνη μπορεί να σου κάνει κακό σε μεγάλες ποσότητες (υπερβιταμίνωση) ή και το αγνό νεράκι του Θεού μπορεί να σε σκοτώσει αν πιείς από μία ποσότητα και πάνω σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και συνθήκες.

 

*Για κάποιους Έλληνες δεν είναι προτιμότερο γιατί δεν αναγνωρίζουν καμία ουσιαστική έννοια πατρίδας/έθνους κτλ οπότε αδιαφορούν για την κατάντια. Ένα βήμα παραπέρα υπάρχουν και οι ανθέλληνες οι οποίοι είναι πολύ της (νεοταξίτικης) μόδας και οι οποίοι σιγοντάρουν και χαίρονται κιόλας όταν βλέπουν την Ελλάδα σε κατάντια.

 

**Η σύνθεση των ανθρώπων που καταφθάνουν με κάθε τρόπο στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά πλειονότητα προσφύγων πολέμου αποτελεί. Εκτός του γεγονότος ότι στα παράλια της Τουρκίας δεν υπάρχει ακόμα κανένας πόλεμος (άρα πάει το παραμυθάκι περί προσφύγων κτλ βάση ΟΗΕ), είναι πλέον γνωστό ότι έρχονται πάρα πολλοί από άσχετες χώρες με σαφέστατα είτε τυχοδιωκτικά (στην καλύτερη) είτε άλλα χειρότερα κίνητρα.

 

***Υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι οι τύποι που θεωρούν τις γυναίκες κατώτερο είδος, που δεν κατάφερε ποτέ καμία πολιτισμένη χώρα να τους αφομοιώσει όσα προνόμια και αν τους έδωσε, όση προσπάθεια και αν έκανε, που μια ζωή θα είναι θρησκόληπτοι βλαμμένοι, ότι θα δουν το φως το αληθινό της ευρωπαϊκής παιδείας και τρόπου ζωής και θα γίνουν άνθρωποι. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να μπουν και αυτοί αργά ή γρήγορα στις στατιστικές των θυμάτων της επιπλέον εγκληματικότητας, των επανεμφανιζόμενων πρώην εξαφανισμένων ασθενειών, να γίνουν αυτόπτες βάρβαρων εθίμων με αυτομαστιγώματα κ.α. τέτοια όμορφα πολυπολιτισμικά.

 

Πολύ φοβάμαι ότι αυτοί που ανήκουν σε κατηγορίες από εθνικά αναίσθητοι μέχρι και ανθέλληνες, ίσως είναι συντριπτικά περισσότεροι από εμάς που δεν γουστάρουμε καθόλου τους μιναρέδες, τις σαρίες και λοιπές μη ελληνικές καταστάσεις να μπαίνουν βίαια στη ζωή μας. Αν είναι όντως έτσι, τότε καλώς παθαίνουμε ότι παθαίνουμε και ακόμα χειρότερα θα πάμε.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Αν συνεχίσουν τα πράγματα έτσι, στο μέλλον κάποιος θα οπλίσει πολυβόλο και θα σκοτώσει όλους τους επιβάτες της βάρκας που επιχειρεί να περάσει και αυτός που θα κρατάει το πολυβόλο θα είναι από οικογένεια μεταναστών.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι εφικτό ρε παιδιά να φυλαχτούν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, τεχνικά δεν γίνεται, πως θα πιάσει το radar την "πνευστή μηχανοκίνητη λεμβο"* που έρχεται, αλλά και να την πιάσει, όταν είναι 5 και 10 βάρκες που έρχοντε που θα πρωτοπάμε??

Ακόμη χειρότερα, δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για πολλά σημεία των συνόρων μας, γκρίζες ζώνες είναι τα περισσότερα, ποιος θα πάρει την ευθύνη να πει εδώ είναι Ελλάδα και στα 200 μέτρα είναι Τουρκία.

Το πόσοι και πως έρχονται το βλέπετε, το τι γίνεται πάνω το βλέπετε? Βλέπετε ότι γενικά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να μείνουν εδώ?

Έγινε επεξεργασία από Myralis
Link to comment
Share on other sites

Έλα ντε, λιμενικό και ΠΝ δεν μπορούν να εντοπίσουν και να αποτρέψουν 5-10 βάρκες από το να βγουν στις παραλίες της Λέσβου. Που να γίνει και πόλεμος (χτύπα ξύλο) δλδ.

 

Απλά δεν θέλουν και καλό είναι να το πάρει απόφαση. Άλλωστε το είχε πει κι ο δικός σου για τα θαλάσσια σύνορα. Αλλιώς, αν ήθελαν, με τα λεφτά που έχουν δώσει θα μπορούσαν να υπάρχουν περιπολίες 24/7 (που και καλά δεν γίνονται όσες πρέπει λόγω κόστους καυσίμων κλπ) κι θα σου έλεγα μετά πόσοι θα έμπαιναν και από που.

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, hayabusa said:

Έλα ντε, λιμενικό και ΠΝ δεν μπορούν να εντοπίσουν και να αποτρέψουν 5-10 βάρκες από το να βγουν στις παραλίες της Λέσβου. Που να γίνει και πόλεμος (χτύπα ξύλο) δλδ.

 

 

 

Ο εντοπισμός, είναι σχετικά εύκολη υπόθεση. Στην αποτροπή έχουμε ένα θέμα. Πως να αποτρέψεις κάποιον που βυθίζει το σκάφος του με σκοπό να καταστεί απο ''πρόσφυγάς'' σε ''ναυαγός'' ??

 

Ίσως, και αν θέλαμε να τους τρολλάρουμε, να αναλαμβάναμε αποστολές έρευνας - διάσωσης 100 - 200 μέτρα απο τις ακτές τους (και ακόμα πιο κοντά όπου είναι εφικτό). Δεν ξέρω πως θα τους φαινόταν αν ξαφνικά αυτή η διδικασία (για την οποία σκίζονται να έχουν την πρωτοκαθεδρία στο μισό Αιγαίο) γινόταν φανερά μέσα στα δικά τους νερά. Τι θα έλεγαν τότε ??

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχουν τα resources προσπαθώ να πω, άλλο να στειλεις 5-10 σκάφη του Λιμενικού (έχει τοσα σκάφη το Λιμενικό στο νησί?) σε ισάριθμες βάρκες (όταν καταφέρεις να εντοπίσεις βάρκες μήκους 5 μέτρων) , και άλλο να στείλεις 1 (ένα) πλοιο του πολεμικού ναυτικου σε περίπτωση πολέμου...

Link to comment
Share on other sites

πριν 11 ώρες, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε:

Αν συνεχίσουν τα πράγματα έτσι, στο μέλλον κάποιος θα οπλίσει πολυβόλο και θα σκοτώσει όλους τους επιβάτες της βάρκας που επιχειρεί να περάσει και αυτός που θα κρατάει το πολυβόλο θα είναι από οικογένεια μεταναστών.

Επειδή έβαλες ως υποκείμενο και ήρωα της μελλοντολογίας σου έναν απόγονο μεταναστών δεν μπορείς να μεταμφιέσεις αυτό που παρουσιάζεις ως δέον, δηλαδή τη φυσική εξόντωση των θυμάτων, ούτε και να αλλάξεις τον χαρακτήρα της πράξης.

 

Είναι αυτό που σου έλεγα παραπάνω, ότι οι φωστήρες κινδυνολόγοι που συγκροτούν τις "αντίρροπες δυνάμεις" ρητορεύουν με τρόπο που στοχοποιεί τη φυσική υπόσταση ανθρώπων που το μόνο σίγουρο είναι πως είναι θύματα και το τελευταίο που θέλουν είναι να μείνουν στην Ελλάδα (και εν πρώτοις να εγκαταλείψουν το σπίτι τους, να πουλήσουν υπάρχοντά τους, να μεταφερθούν ως σκλάβοι σε άθλιες συνθήκες και να τους φέρονται ως υπανθρώπους).

 

...γιατί χωρίς την ακραία υπαρξιακή κινδυνολογία, δεν μπορεί να συγκροτηθεί με άλλο τρόπο αυτή η εξίσου ακραία αντίδραση...

 

Κι αυτή η αντίδραση και οι σκέψεις είναι στο χαρακτήρα τους ομόλογες με εκείνες αυτών που η ίδια η ρητορεία κατηγορεί ως ηθικούς πολικούς τελεστές της καταστροφής (όπως λέει ο φίλος παραπάνω).

 

Προσωπικά παρατηρώ το εξής παράδοξο:

 

1) Αυτοί που ασκούν τη μεγαλύτερη εξουσία επί των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στη χώρα είναι φυσικά απόντες, αλλά η ρητορεία των "αντίρροπων δυνάμεων" ελάχιστα τους περιλαμβάνει στο "πρακτέον", στο πώς δηλαδή θα αντιμετωπίσουμε τους ίδιους και τις πρακτικές τους.

 

...Αντίθετα (όπως κατέδειξε κι ο Καραμπελιάς με τα "επιχειρήματά" του) προς εκείνους τους θεσμούς και τα κέντρα εξουσίας που ορίζουν τις πολιτικές του κράτους σε όλα τα πεδία, κάνουμε τους "καλούς μαθητές" που πρέπει να εσωτερικεύσουν τον επιβαλλόμενο κανόνα...

 

2) Αυτοί που δεν ασκούν καμία εξουσία πολιτική και οικονομική, που στη πράξη στερούνται και τα στοιχειώδη δικαιώματα και επιβιώνουν (αν επιβιώνουν) σε απάνθρωπες συνθήκες είναι οι φυσικά παρόντες, αλλά αυτοί είναι που στοχοποιούνται ως πρωταρχική υπαρξιακή απειλή και πηγή "εσχατολογικών" κακών για τη χώρα.

 

 

Μήπως λοιπόν, ορισμένοι

- μπροστά στη πλήρη αδυναμία τους (λόγω πολυπλοκότητας ή επειδή πιστεύουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική) να καταδείξουν ένα δρόμο ανάκτησης πολιτικών και οικονομικών δικαιωμάτων, αποκατάστασης της νομικής, πολιτικής και οικονομικής υπόστασης της χώρας

- στοχοποιούν εν γνώσει τους εκείνους που είναι πλήρως αδύναμοι να αμυνθούν, αλλά προσφέρουν το εύκολο θύμα και τον εύκολα υποδείξιμο "θύτη", ώστε χειραγωγήσουν πολιτικά και ηθικά τον πληθυσμό για να μην στραφεί εναντίον των ίδιων και των υπευθύνων και των πολιτικών τους, αλλά να του κάτσουν στον σβέρκο του κάνοντας τον μαέστρο των πογκρόμ (κι οι υπόλοιποι βρίσκουν εκεί "παραμυθία" και διέξοδο για τις ίδιες αδυναμίες) ;

 

 

...έτσι λοιπόν συγκροτείται ένα διανοητικά, πολιτικά, ηθικά αντιφατικό τοπίο

- αφενός μιλιταριστικών ονειρώξεων επίδειξης απόλυτης δύναμης και επικράτησης, φυσικού"αφανισμού του εχθρού

- αφετέρου συνεχιζόμενης παράδοσης των κατευθυντήριων αρχών της οικονομίας και της πολιτικής σε ένα έξωθεν κέντρο που κι αν δεν ξέρει, "ξέρει" καλύτερα από εμάς.

 

...Αφού οι γεωπολιτικές, οικονομικές πραγματικότητες είναι υπερβολικά περίπλοκες για να πλοηγηθούν σε αυτές,

...Αφού δεν έχουν καμία άλλη πηγή οράματος και ιδεολογίας για το μέλλον, από αυτή που και πάλι εισάγουμε / δανειζόμαστε (μ' αυτές αντράφηκαν κι οι ίδιοι)

σου λένε ας βρούμε ένα τρόπο να εξασφαλίσουμε ή να διεκδικήσουμε μια θέση στο εσωτερικό πολιτικό τοπίο, παριστάνοντας τον χορογράφο του χάους...(κι οι ακόλουθοι χαίρονται να μετέχουν στη κοινότητα των "πεφωτισμένων")

 

Ας παραδεχθούμε πρώτα απ' όλα ότι αυτές οι λογικές καταδεικνύουν την αποτυχία λελογικευμένης σκέψης και αντίδρασης και μάλιστα την πλήρη παράδοση σε αυτή την αποτυχία.

 

Από την άλλη σκιαγραφούν ακριβώς το παράδειγμα της χώρας-"μπανανίας", με τον εξωτερικό αφέντη, τον ντόπιο συνασπισμό των κυνικών και αυταρχικών "προθύμων", και τον "εσωτερικό εχθρό", το κυνήγι του οποίου είναι η μόνη εκδοχή "τάξης" που επικρατεί.

 

Εξίσου παράδοξο και αντιφατικό ότι μερικοί επικαλούνται

- την θρησκεία και τη διάσωσή της,

- τον πολιτισμό και την διάσωσή του

- κομμάτια του διεθνούς δικαίου

για να δικαιολογήσουν αμεσότερα οι πιο θαρραλέοι, πιο έμμεσα/κεκαλυμμένα/συνδηλωτικά κι εκ του αποτελέσματος οι περισσότεροι, λογικές και πρακτικές που το μόνο που ΔΕΝ κάνουν είναι να τιμούν και να διασώζουν αυτή τη θρησκεία, τον πολιτισμό και τα ιδανικά.

...μάλλον χρειάζονται μερικές φορές αυτά τα πιο υψηλά και ιερά ιδανικά για να καθάρουν τις πιο ανίερες πράξεις και σκέψεις...

 

 

Χωρίς να εχθρεύομαι προσωπικά τη θρησκεία, δεν μπορώ να διαβάζω χωρίς μειδίαμα επαίνους για την Εκκλησία που αγνοούν στη συνεκτίμηση κάποιες σταθερές της πορείας της

- πως είναι πρόθυμη να στηρίξει την πιο αυταρχική εξουσία, αρκεί να της δώσει ένα μερτικό (η Εκκλησία προσφέρει νομιμοποίηση ως αντάλλαγμα)

- πως είναι πρώτη στις "business" μαζί με τους πιο ηθικά ανάπηρους φεουδάρχες έως τραπεζίτες

- πως μπορεί να συμπαραταχθεί με δυνάμεις εθνοκάθαρσης, κατοχής, εκμετάλλευσης, αρκεί να εξασφαλίζει ένα μίνιμουμ των συμφερόντων της.

 

Τα καλά τα κάνει λιγότερο η Εκκλησία και περισσότερο εκείνοι οι θρησκευόμενοι άνθρωποι που τιμούν τη πίστη τους (που δεν τη τιμούν όσοι την φορούν ως "παράσημο")-που κατά τόπους είναι κι αυτοί που στην ουσία χρηματοδοτούν και τα γεύματα που προσφέρονται ανά την επικράτεια.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η επίκληση της επιχειρησιακής δυσκολίας αποτροπής είναι απλά δικαιολογία. Υπάρχει η δυσκολία, δεν το αρνούμαι, αλλά στην πράξη καμία ελληνική κυβέρνηση δεν κατέβαλε πραγματική προσπάθεια αποτροπής. Αντιθέτως μεθοδεύουν την προσθήκη των μεταναστών στο εκλογικό σώμα ώστε να έχουν νέα παρθένα εκλογική πελατεία. Ακόμα κι αν δεχτούμε όμως αυτή τη δικαιολογία, το πράγμα δεν σταματάει εκεί. Έχει τεράστια σημασία το τι γίνεται μετά. Πρέπει με ΚΑΘΕ τρόπο να καταλάβουν (κατά προτίμηση πριν έρθουν) ότι η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να τους εξασφαλίσει ΤΙΠΟΤΑ, ούτε καν τη μετάβασή τους σε άλλες χώρες. Στις οποίες σημειωτέον, το πρώτο πράγμα που επιδιώκουν μόλις στεριώνουν, είναι να προσπαθούν να τις κάνουν να μοιάζουν με αυτές από τις οποίες έφυγαν τρέχοντας και όχι φυσικά να προσαρμοστούν σε κάτι το οποίο είναι πανθομολογουμένως καλύτερο από αυτό από το οποίο έφυγαν! Αυτό ας το καταλάβουν όσοι βλέπουν συναισθηματικά το θέμα.

 

Λόγω της περιοχής στην οποία εργάζομαι, έρχομαι σε καθημερινή επαφή με μετανάστες, και παλιούς "φτιαγμένους" και φρέσκους που σκάνε μύτη με φίλους για να συνεννοηθούν με αγγλοελληνικοπαστούν μαζί μου. Ελάχιστοι κρύβουν το μίσος και την περιφρόνησή τους για αυτή τη χώρα και όχι μόνο. Το τι έχω ακούσει από αντιΆσαντ* Σύριο να μου λέει σε άπταιστα ελληνικά καλά να πάθουν στο Μπατακλάν, από Μπαγκλαντεσιανούς να μου λένε ξερά και χωρίς αφορμή πόσο ηλίθιοι είναι οι Έλληνες (εκλογική περίοδος), Αλβανάκια (ξέρετε, από αυτά που έχουν λάβει την ελληνική παιδεία) να συζητάνε μεταξύ τους για το πόσα εδάφη τους κατέχει η Ελλάδα (έλεος), Αλβανίδα να μου λέει χωρίς λόγο ότι τα κορίτσια τους δεν είναι πouτάνες σαν τα δικά μας, και άλλα τέτοια ελπιδοφόρα για την αρμονική συνύπαρξη.

 

*Απορία: πως γίνεται τη στιγμή που οι Γάλλοι ήταν από αυτούς που λύσσαξαν να ρίξουν τον Άσαντ, αυτός να λέει καλά να πάθουν στο Μπατακλάν;

 

Όσο πιο πολλούς βλέπω και γνωρίζω καθημερινά, τόσο περισσότερο καταλαβαίνω πόσο αποκλείεται να μας βγει σε καλό αυτή η ιστορία του μπάτε σκύλοι αλέστε και αυτός ο ανθρωπισμός που σε γενικές γραμμές έχει δείξει η Ελλάδα, ήδη φαίνεται πόσο αχάριστη απάντηση παίρνει ακόμα και από τους φαινομενικά πιο αδύναμους.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.