Jump to content

Μεταναστευτικό Ζήτημα στην Ελλάδα

sotiris

Recommended Posts

Το χουμε χασει τελειώς, και κρίνοντας απο το πως τσουλάει το υπόλοιπο thread μάλλον τοπο δε θα πιάσει το post μου, αλλά ας το γράψω, έτσι, για το γαμώτο και γιατι τα γραπτά μένουν.

* Το τεκμήριο της αθωότητας έχει πάει εδώ και πολύ καιρο, όχι περίπατο, σε άλλο πλανήτη. Κι εγώ μπορεί να κατηγορηθώ για εγκλήματα πολέμου π.χ, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως είναι έτσι τα πράγματα. Βέβαια, συχνά η κατηγορία κινεί υποψίες πως το συγκεκριμένο άτομο παίζει να μην ειναι και αθώο (π.χ. αν κατηγορηθεί ενας χρυσαυγίτης για ξυλοδαρμό, ίσως, ΙΣΩΣ και να ισχύει η κατηγορία, λέμε τώρα) αλλά σε ένα θέμα τόσο ευαίσθητο όσο το παραπάνω, μια δόση κριτικής σκέψης δε βλάπτει.

* Με τσατίζει απίστευτα που ποτέ, πουθενά στα μέσα "ενημέρωσης" δεν παρατίθενται πηγές. Ρε π@@τη μου, μας πρήζουν τα ούμπαλα στα πανεπιστήμια να βάζουμε πηγές ακόμα και στο όνομα μας για να θεωρείται η εργασία -που θα καταλήξει στα σκουπίδια- "έγκυρη", και στα ΜΜΕ, που διαμορφώνουν εντυπώσεις και το δημόσιο διάλογο, ο καθένας γράφει ότι @@ του καπνίσει και κατέβει στο κεφάλι χωρίς να παραβάλει ούτε μια ανώδυνη πηγή. Συγκεκριμένα για το "πρώτο ψέμα", όταν το βλέπω ως πηγή μιας είδησης, θέλω όχι πηγές, το θεό τον ίδιο να με διαβεβαιώσει για την εγκυρότητα της.

*Δεν ειμαι ΣΥΡΙΖΑ. Πιθανότατα τα μέλη της ΜΚΟ κάνανε βλακεία. Ίσως και οι βουλευτές. Και οι δυο αυτοί χώροι είναι φυτώρια του είδους άλλωστε. Επίσης, η ιστορία με το μεταναστευτικό είναι ένας οχετός που ξερνάει νέα απόλαυση κάθε μέρα για όλους μας, όπως και η διαχείριση του, καμία αντίρρηση. Ωστόσο η βλακεία, ευτυχώς η δυστυχώς ακόμα δεν είναι έγκλημα -γιατί το 80% θα ήταν για ισόβια και όλοι θα ήμασταν παραβάτες σε κάποια στιγμή της ζωής μας- και το άρθρο είναι γραμμένο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τη δημιουργία εντυπώσεων, με αμφίβολη επαφή με την πραγματικότητα.

Bonus δημιουργία εντυπώσεων: "Τρεις από τους παραπάνω κατηγορούνται και για παράνομη οπλοκατοχή αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν μαχαίρια". Σα να τους σταμάτησαν στο δρόμο ενα βράδυ και είχαν πάνω τους πεταλούδες. Διασώστες, υποτίθεται, ότι είναι, που βγάζουν κόσμο από ναυάγια. Φυσικά και θα έχουν -καταδυτικά- μαχαίρια, πως αλλιώς θα κόψουν σχοινιά, ρούχα, ό,τι;

• Like 4

• Replies 2,8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Με τσατίζει απίστευτα που ποτέ, πουθενά στα μέσα "ενημέρωσης" δεν παρατίθενται πηγές. Ρε π@@τη μου, μας πρήζουν τα ούμπαλα στα πανεπιστήμια να βάζουμε πηγές ακόμα και στο όνομα μας για να θεωρείται η εργασία -που θα καταλήξει στα σκουπίδια- "έγκυρη", και στα ΜΜΕ, που διαμορφώνουν εντυπώσεις και το δημόσιο διάλογο, ο καθένας γράφει ότι @@ του καπνίσει και κατέβει στο κεφάλι χωρίς να παραβάλει ούτε μια ανώδυνη πηγή.
Παλιά για να γίνεις δημοσιογράφος έπρεπε να έχεις βγάλει πανεπιστημιακή σχολή. Τώρα γίνεσαι από ΙΕΚ και κέντρα ελευθέρων σπουδών αμφιβόλου ποιότητας. Λογικό δεν είναι;
  • Like 2

Ακόμα κι αν έκαναν σωστή δημοσιογραφία, είναι τόσα πολλά τα συμφέροντα που απλά δε μπορείς να τους πιστέψεις.

In February 2003, a Florida Court of Appeals unanimously agreed with an assertion by FOX News that there is no rule against distorting or falsifying the news in the United States.

Back in December of 1996, Jane Akre and her husband, Steve Wilson, were hired by FOX as a part of the Fox “Investigators” team at WTVT in Tampa Bay, Florida. In 1997 the team began work on a story about bovine growth hormone (BGH), a controversial substance manufactured by Monsanto Corporation. The couple produced a four-part series revealing that there were many health risks related to BGH and that Florida supermarket chains did little to avoid selling milk from cows treated with the hormone, despite assuring customers otherwise.

According to Akre and Wilson, the station was initially very excited about the series. But within a week, Fox executives and their attorneys wanted the reporters to use statements from Monsanto representatives that the reporters knew were false and to make other revisions to the story that were in direct conflict with the facts. Fox editors then tried to force Akre and Wilson to continue to produce the distorted story. When they refused and threatened to report Fox's actions to the FCC, they were both fired.(Project Censored #12 1997)

Akre and Wilson sued the Fox station and on August 18, 2000, a Florida jury unanimously decided that Akre was wrongfully fired by Fox Television when she refused to broadcast (in the jury's words) “a false, distorted or slanted story” about the widespread use of BGH in dairy cows. They further maintained that she deserved protection under Florida's whistle blower law. Akre was awarded a $425,000 settlement. Inexplicably, however, the court decided that Steve Wilson, her partner in the case, was ruled not wronged by the same actions taken by FOX.

FOX appealed the case, and on February 14, 2003 the Florida Second District Court of Appeals unanimously overturned the settlement awarded to Akre. The Court held that Akre’s threat to report the station’s actions to the FCC did not deserve protection under Florida’s whistle blower statute, because Florida’s whistle blower law states that an employer must violate an adopted “law, rule, or regulation." In a stunningly narrow interpretation of FCC rules, the Florida Appeals court claimed that the FCC policy against falsification of the news does not rise to the level of a "law, rule, or regulation," it was simply a "policy." Therefore, it is up to the station whether or not it wants to report honestly. (Anybody surprised this happened in Florida?)

During their appeal, FOX asserted that there are no written rules against distorting news in the media. They argued that, under the First Amendment, broadcasters have the right to lie or deliberately distort news reports on public airwaves. Fox attorneys did not dispute Akre’s claim that they pressured her to broadcast a false story, they simply maintained that it was their right to do so.

• Like 1

Παλιά για να γίνεις δημοσιογράφος έπρεπε να έχεις βγάλει πανεπιστημιακή σχολή. Τώρα γίνεσαι από ΙΕΚ και κέντρα ελευθέρων σπουδών αμφιβόλου ποιότητας. Λογικό δεν είναι;

Συνεπές, ναι. Λογικό, όχι.

Έχει ενδιαφέρον πλέον το μεταναστευτικό ως προς την πληθυσμιακή σύσταση.

Αλήθεια, όλοι οι υπέρμαχοι των κακόμοιρων των Σύριων, έχουν αναρρωτηθεί καθόλου τι λένε οι γείτονες λαοί γι' αυτούς?

Σήμερα είχαμε πιάσει την κουβέντα με ένα συνάδελφό μου που είναι από το λίβανο, και δεν μου έλεγε και τα καλύτερα για τους 'κακομοίρηδες' σύριους.

Σίγουρα υπάρχει η ανθρωπιστική κρίση και πάρα πολλοί αθώοι, αλλά δεν νομίζω ότι η μαζικότητα της λευκής επιταγής που τους έχει δωθεί από την Μέρκελ είναι η σωστή ευρωπαϊκή πολιτική.

• Like 1

Τα ίδια γινόντουσαν και στο Μεσαίωνα που οι Χριστιανοί έσφαζαν κόσμο στο όνομα του Χριστού, ενώ στην πράξη οι σταυροφορίες, ήταν απλά επεκτατικοί πόλεμοι.

oι δυτικοι Χριστιανοι τα καναν αυτά που ήταν οτι ναναι, εκει ειχαν κατά ακατανοητο τροπο συνδιάσει τον χριστιανισμο και το μηνυμα του με την βια

για τους ανατολικους ορθοδοξους χριστιανους αυτά ήταν ανήκουστα μάλιστα η ορθοδοξη εκκλησια ειχε αρνηθει στο Νικηφορο Φωκα να αγιοποιησει πεσοντες σε μαχες στρατιώτες, σε μάχες εναντιον μουσουλμάνων που δεν διεφεραν και πολύ απο τους σημερινους τζιχαντιστές.

στην Κωνσταντινουπολη υπήρχαν και 2-3 τεμενη για τους μουσουλμάνους επισκέπτες, εμπόρους ή διπλωμάτες οταν οι ουρουκ χαι δυτικοι κάναν σταυροφοριες

Έγινε επεξεργασία από BigBOSS

oι δυτικοι Χριστιανοι τα καναν αυτά που ήταν οτι ναναι, εκει ειχαν κατά ακατανοητο τροπο συνδιάσει τον χριστιανισμο και το μηνυμα του με την βια

για τους ανατολικους ορθοδοξους χριστιανους αυτά ήταν ανήκουστα μάλιστα η ορθοδοξη εκκλησια ειχε αρνηθει στο Νικηφορο Φωκα να αγιοποιησει πεσοντες σε μαχες στρατιώτες, σε μάχες εναντιον μουσουλμάνων που δεν διεφεραν και πολύ απο τους σημερινους τζιχαντιστές.

στην Κωνσταντινουπολη υπήρχαν και 2-3 τεμενη για τους μουσουλμάνους επισκέπτες, εμπόρους ή διπλωμάτες οταν οι ουρουκ χαι δυτικοι κάναν σταυροφοριες

O Φωκάς δεν είχε επιλογές. Οι μουσουλμάνοι είχαν ήδη προσχωρήσει στο Βυζάντιο και τους είχαν καταλάβει τεράστιες περιοχές.

Επίσης, κατά την 1η σταυροφορία, το Βυζάντιο είχε ήδη προβλήματα, είχε συρρικνωθεί και δεν υπήρχαν λεφτά για πόλεμο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν τον ήθελαν.

(το Βυζάντιο κατά την 1η Σταυροφορία 1096 - 1099)

Byzantiumforecrusades.jpg

O Φωκάς δεν είχε επιλογές. Οι μουσουλμάνοι είχαν ήδη προσχωρήσει στο Βυζάντιο και τους είχαν καταλάβει τεράστιες περιοχές.

Επίσης, κατά την 1η σταυροφορία, το Βυζάντιο είχε ήδη προβλήματα, είχε συρρικνωθεί και δεν υπήρχαν λεφτά για πόλεμο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν τον ήθελαν.

(το Βυζάντιο κατά την 1η Σταυροφορία 1096 - 1099)

Byzantiumforecrusades.jpg

oι Ρωμαίοι του μεσαίωνα δηλαδη Βυζαντινοί προσπαθούσαν να αποφυγουν τον πόλεμο αν δεν ηταν απαραίτητος και αυτό επειδή ο πόλεμος κοστίζει πολλά λεφτά.

πολλές φορές προτιμούσαν πόλεμο φθοράς σε στενωπούς, ορεινά περάσματα, παρά απευθειας μετωπική σύγκρουση με τον αντίπαλο και αυτο το έκαναν μονο οταν πίστευαν πως έχουν εξασφαλισμένη τη νίκη.

η αυτοκρατορία την εποχή του Νικηφόρου Φωκά

mid52.png

Αυτά που λέτε δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα, καταλαβαίνετε ελπίζω ότι από το 1000 μΧ μέχρι το 2016 έχουν αλλάξει όχι απλά οι καταστάσεις ή η κοσμοθεωρία αλλά τα πάντα.

Η Ευρώπη γνώρισε Αναγέννηση, Διαφωτισμό, Βιομηχανική Επανάσταση, εξαπλώθηκε σε άλλες ηπείρους (αμερική, αυστραλία, αφρική) εξωθόντας στο θάνατο πολλές φορές τους γηγενείς πληθυσμούς πάρα πολλά χρόνια μετά από τα γεγονότα που περιγράφετε, και δεν πάνε πολλά χρόνια από τότε που η γυναίκα άρχισε να εξισώνεται (100?) και που οι μαύροι (δούλοι αρχικά) άρχισαν κι αυτοί να εξισώνονται (60?), τουλάχιστον στην κύρια ευρωπαϊκή αποικία, τις ΗΠΑ.

Οι βάρβαροι του Ισλάμ δεν είναι 1000 χρόνια πίσω, 100 χρόνια είναι μόνο. Το πρόβλημα είναι ότι ζουν ανάμεσά μας και ότι χρησιμοποιούν τους καρπούς της αναγέννησης, διαφωτισμού, βιομηχανικής επανάστασης εναντίον του κυρίαρχου συστήματος. Ο ορισμός της ασύμμετρης απειλής, μόνο που θα πρέπει σιγά σιγά να μπει ένα τέλος. Ο μόνος τρόπος να μπει αυτό το τέλος είναι αγνοώντας τις αρχές της τελευταίας εκατονταετίας. Θα πρέπει να πέσουμε σε επίπεδο ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Με Δουβλίνο 2 δεν μπορείς να κρατήσεις το τζιχάντ πολύ μακριά σου.

Απλά το σύστημα του δούλου βολεύει πολύ, όσοι έχουν χρησιμοποιήσει δουλικά ξέρουν, άλλο να κάνεις της δουλειά και άλλο να τη δίνεις υπεργολαβία στον Πακιστάνο.

Και για ακριβώς αυτό το λόγο η Ευρώπη διαρκώς ψάχνει νέους δούλους, που να μπορεί όμως να γλιτώσει από το να τους ενσωματώσει και να τους κάνει ανθρώπους.

Το βρίσκω λίγο ειρωνικό στο ίδιο μήνυμα που προτείνεις να "πέσουμε επίπεδο" για να αντιμετωπίσουμε τους τζιχαντιστές να υπογράφεις με ανθολόγιο του Βολταίρου. Το νόημα είναι να δώσουμε αυτή τη μάχη χωρίς να θυσιάσουμε το θρυλούμενο ηθικό πλεονέκτημα του δικού μας πολιτισμού. Είναι το μόνο που μας διαχωρίζει από τους βάρβαρους. Αν είναι να πέσουμε στο επίπεδό τους, έχουν ήδη κερδίσει τον πόλεμο.

Αν είναι πιο εύληπτο ως τσιτάτο:

Wer mit Ungeheuern kämpft, mag zusehn, daß er nicht dabei zum Ungeheuer wird. Und wenn du lange in einem Abgrund blickst, blickt der Abgrund auch in dich hinein.

(Όποιος παλεύει με τέρατα, ας προσέξει μη γίνει ο ίδιος τέρας. Κι όταν κοιτάς πολλή ώρα μέσα σε μιαν άβυσσο, κοιτάει και η άβυσσος μέσα σε σένα.)

Αυτό βέβαια προερχόμενο από έναν "αήθη μηδενιστή"...

• Like 1

Το βρίσκω λίγο ειρωνικό στο ίδιο μήνυμα που προτείνεις να "πέσουμε επίπεδο" για να αντιμετωπίσουμε τους τζιχαντιστές να υπογράφεις με ανθολόγιο του Βολταίρου. Το νόημα είναι να δώσουμε αυτή τη μάχη χωρίς να θυσιάσουμε το θρυλούμενο ηθικό πλεονέκτημα του δικού μας πολιτισμού. Είναι το μόνο που μας διαχωρίζει από τους βάρβαρους. Αν είναι να πέσουμε στο επίπεδό τους, έχουν ήδη κερδίσει τον πόλεμο.

Αν είναι πιο εύληπτο ως τσιτάτο:

Wer mit Ungeheuern kämpft, mag zusehn, daß er nicht dabei zum Ungeheuer wird. Und wenn du lange in einem Abgrund blickst, blickt der Abgrund auch in dich hinein.

(Όποιος παλεύει με τέρατα, ας προσέξει μη γίνει ο ίδιος τέρας. Κι όταν κοιτάς πολλή ώρα μέσα σε μιαν άβυσσο, κοιτάει και η άβυσσος μέσα σε σένα.)

Αυτό βέβαια προερχόμενο από έναν "αήθη μηδενιστή"...

Δεν χρειάζεται να απαντήσω εγώ, απαντάνε τα γεγονότα:

http://www.newsit.gr/ellada/Sengken-Eksofrenikes-apaitiseis-ton-eyropaion-apo-tin-Ellada-Xaideyoyn-tin-Toyrkia-kai-tis-dinoyn-prosvasi-se-ethnikis-simasias-dedomena/562566

Δεν ξέρω πώς θες να το ερμηνεύσεις αλλά η δική μου ερμηνεία είναι ότι ο Μουζάλας όπως είχα πει προ μερικών σελίδων είναι καλός - χρυσός αλλά κατώτερος των περιστάσεων. 

Αυτό που θα ήταν αποτελεσματικό θα ήταν μία πολιτική .... διαφωτισμού επιπέδου Δανίας.

Για σκέψου να ήταν η Δανία το σύνορο, θα τα βούλιαζε τα καράβια? Εγώ πιστεύω θα είχε επεκταθεί στην Τουρκία να τα φυλάει από εκεί.

Εμείς δίνουμε δίνουμε μέχρι να μην έχουμε να δώσουμε.

Γιατί εγώ στην Ελλάδα δεν έχω πρόσβαση στο σύστημα υγείας ως έλληνας, διότι θεωρούμαι ότι μπορώ να πληρώσω. Ο Πακιστανός όμως ως άπορος έχει. Επομένως και δεν έχω πρόσβαση, και πληρώνω (μέσω των φόρων μου) για τους απόρους. Αυτό για πόσο θα ανέχομαι να το κάνω? Το κάνω από το 2011 που είμαι στην Αγγλία.

Εχθές αγόρασα το Operation Flashpoint: Red River από το Steam (προσφορά 2.49€). Το είχα δει παλιά, μου άρεσε πολύ, αλλά για κάποιο λόγο δεν το προχώρησα.

Ξεκινώντας το campaign εχθές, είδα το εισαγωγικό video, το οποίο μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση, αφού λέει χύμα και σταράτα, τι ακριβώς έγινε με την Al Queda και την εξέλιξή τους στο σημερινό ISIS. Σημείωση, το παιχνίδι βγήκε το 2011, δηλαδή πολύ πριν τα πρόσφατα γεγονότα.

• 3 weeks later...
πριν 10 λεπτά, το μέλος xaris2335 έγραψε:

αυτά είναι τα σχέδια τους ξυπνήστε Έλληνες ξυπνήστε.

Αυτά τα δίνω για προβληματισμό.

Εγώ για προβληματισμό σου δίνω να διαβάσεις αυτό: http://www.lifo.gr/articles/anagnoseis_articles/90629

• Like 2

2 hours ago, xaris2335 said:

αυτά είναι τα σχέδια τους ξυπνήστε Έλληνες ξυπνήστε.

Αυτά τα δίνω για προβληματισμό.

O δικός μου προβληματισμός όταν διαβάζω τέτοιου είδους άρθρα έχει να κάνει με το πώς γίνεται να κυκλοφορούν ελεύθεροι αυτοί που τα γράφουν :)