Jump to content



Μεταναστευτικό Ζήτημα στην Ελλάδα


sotiris

Recommended Posts

Το ποσό είναι δυσανάλογα μεγάλο και εξ αυτού πιστεύω ότι δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη αλλά εξυπηρετήθηκαν σκοπιμότητες.

Άπλα να αναρωτηθούμε πόσοι θα καθόντουσαν να φάνε ξύλο για 150 χιλ.

Προσωπικά θα δεχόμουν χαστούκια από τον Evander Holyfield για αυτά τα λεφτά.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2,8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Αυτή η αόριστη θέωρηση των πάντων που βλέπω στα μηνύματά σου είναι μια από τις ρίζες των προβλημάτων της Ελλάδας. Δεν σε απασχολεί να διερευνήσεις ποιο τμήμα του συστήματος δυσλειτουργεί, δεν είσαι πρόθυμος να αφιερώσεις ενέργεια για να το διορθώσεις, αλλά κατηγορείς τους πάντες (και κανέναν) για οτιδήποτε θεωρείς ότι σε επηρεάζει αρνητικά (συχνά μάλιστα με ατυχή ελληνικά, σοβαρά ή αστεία).

Δεν είναι αόριστη θεώρηση, είναι η σκληρή πραγματικότητα. Δεν είναι απαραίτητο να σου αρέσει, ούτε εμένα μου αρέσει. Είναι όμως αλήθεια ότι μέρος της ελληνικής κοινωνίας έχει υπερευαισθησία σε ορισμένες αριστερές ή αριστερίζουσες ρητορικές ως αποκύημα της γενιάς του Πολυτεχνείου και της 7ετίας. Και δεν είναι κακό απαραίτητα. Κακό γίνεται όταν αρχίζεις και ζυγίζεις πράγματα που δεν ζυγίζονται.Όταν συγκρίνεις ανόμοια πράγματα που δεν συγκρίνονται. Όταν στο όνομα της ανεξιθρησκίας, φοράς μπούρκα στη γυναίκα. Όταν στο όνομα του ρατσισμού, δίνεις 150.000 ευρώ σε κλέφτες. Από εκεί ξεκινούν όλα τα προβλήματα για μένα.

Τα προσωπικά για το άτομό μου και τα ελληνικά μου ας τα αφήσουμε εκτός δεν νομίζω ότι έχουν κάποια θέση εδώ, τα χειρίζομαι ικανοποιητικά θα έλεγα ώστε να γίνομαι κατανοητός.

 

Τελικά ποιος σου φταίει εδώ; Ο (λαθρο)μετανάστης που εγκληματεί; Το Κράτος που δεν έχει μπορέσει να τον κάνει παραγωγικό μέλος της κοινωνίας ή δεν τον έχει απελάσει; Ο αστυνομικός που παραβιάζει βάναυσα τα δικαιώματα του κρατουμένου; Η Δικαιοσύνη που είναι πολύ γενναιόδωρη για το δικό σου γούστο;

1. Το κράτος που δεν εφαρμόζει τους νόμους που το ίδιο το κράτος έχει ψηφίσει. Παράνομος μετανάστης = απέλαση χωρίς πολύ πολύ σκέψη. Όχι προσωρινά χαρτιά και νομιμοποίηση λόγω αδράνειας εξέτασης ψευδών αιτήσεων ασύλου.

2. Το κράτος που δεν έχει σοβαρό έλεγχο στους υπαλλήλους του και δη στην αστυνομία.

3. Το κράτος που χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά, αν οι δύο στο βίντεο ήταν έλληνες και όχι αλλοδαποί κανένας δεν θα είχε ενδιαφερθεί, αφού δεν θα υπήρχε η κόκκινη γραμμή του ρατσισμού.

Παρότι δε βρίσκω κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι στάθηκες επαρκώς σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω προβλήματα (ή ότι μελέτησες τη δικαστική απόφαση για να δικαιούσαι να έχεις τόσο αφοριστική άποψη), κολλάς συνέχεια στο γεγονός ότι ο δικηγόρος τους έκανε καλά τη δουλειά του.

Εξαρτάται πώς το εννοείς, ο δικηγόρος προφανώς και έκανε πολύ καλά τη δουλειά του διότι τσέπωσε σίγουρα ένα 10-20% από την αποζημίωση. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί μεγαλο-δικηγόροι κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους και με διάφορα τρυκ αφήνουν ελεύθερους π.χ. εμπόρους ναρκωτικών. Ταινίες ολόκληρες έχουν γυριστεί με το θέμα.

 

Προσπερνώ εντελώς τον άλλο σου αφορισμό γιατί θεωρώ αδιανόητο να φαίνεσαι να υποστηρίζεις ότι είναι προτιμότερο να εκτελείται κόσμος από την αστυνομία με ρατσιστικά κίνητρα.

Δεν χαίρομαι για την κατάντια της Αμερικής που μετά από 200 χρόνια έχει ακόμη αυτές τις ανισότητες, ούτε για το ότι ο μαύρος πρόεδρός της το μόνο μαύρο που έχει είναι το χρώμα του. Θα έπρεπε να παλεύουν πολύ περισσότερο να άρουν την κοινωνική ανιστότητα και την αμορφωσιά τους.

Από την τελευταία σου φράση πιο πάνω όμως μένω με μια απορία: αυτό που σε απέτρεψε να γίνεις τσαντάκιας ήταν ότι δεν είναι αρκετά προσοδοφόρο πριν από αυτή τη δικαστική απόφαση;

Αυτό που με απέτρεψε να γίνω τσαντάκιας και μεγαλοδικηγόρος που βγάζει έξω εμπόρους ναρκωτικών είναι η Ηθική και η Παιδεία. Τα γράφω με κεφαλαίο μήπως και γίνουν κατανοητά.

Όλοι έχουμε ανάγκη να σιχτιρίσουμε μια στο τόσο και ενίοτε το κάνουμε με μέτρο και μέσα στο φόρουμ. Αλλά όταν μας φταίνε τα πάντα, η ευθύνη διαχέεται και ατονεί, ώστε καταλήγουμε μοιρολατρικά να θεωρούμε τους πάντες συνυπεύθυνους ("μαζί τα φάγαμε"). Δεν είναι έτσι.

Δεν μου φταίνε τα πάντα.

Μου φταίνε οι έχοντες (τις 3?) εξουσίες.

Και πρωτίστως οι βουλευτές και το πολίτευμα. Δεν δέχομαι να αντιπροσωπεύομαι, θέλω εγώ ο ίδιος να μπορώ να συμμετέχω στα κοινά, όχι ο αντιπρόσωπός μου. Αν χρειάζεται κάποια επιτροπή εμπειρογνωμόνων, αυτοί θα πρέπει να είναι εμπειρογνώμονες, όχι απατεώνες που με το κομματικό γλείψιμο βρέθηκαν όπου βρέθηκαν.

Και φυσικά όταν μιλάμε για θέματα που με αφορούν άμεσα, θα πρέπει να έχω και το αντίστοιχο δικαίωμα λόγου/ψήφου. Δεν γίνεται ξαφνικά όλοι οι κάτοικοι του κέντρου των Αθηνών να φοράνε σβάστιγκες και όλοι οι κάτοικοι της Εκάλης να είναι μάχιμοι αριστεροί. Κάτι δεν πάει καλά. Θέματα όπως ποσόστωση μεταναστών θα έπρεπε να είναι θέμα της τοπικής αυτοδιοίκησης, όχι της βουλής.

Θες να γράψουμε μαζί μια επιστολή προς τον εισαγγελέα να του ζητήσουμε να ασκήσει έφεση ή να κάνει ανταγωγή; Θες να αναζητήσουμε το δικηγόρο των καλόπαιδων να τον πείσουμε να εκπροσωπήσει σε νέα αγωγή τον φίλο του @Wizard!;

Δεν γνωρίζω την επιστήμη της νομικής και δεν έχω το χρόνο να την μάθω. Έχω διαλέξει άλλη πορεία στη ζωή μου, καλώς ή κακώς. Οπότε δεν είμαι ο κατάλληλος να ασχοληθώ με νομικά θέματα, διότι προφανώς θα υπάρχει πληρώρα πραγμάτων που αγνοώ και που μπορεί να είναι καταλυτικής σημασίας σε μία διαδικασία όπως μία έφεση κλπ. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι ερμηνεία των όσων βλέπω με βάση την Παιδεία και την Ηθική τη δική μου και μόνο.

 

Ας κάνουμε κάτι όμως, γιατί η ταύτιση ενός δικηγόρου με τους πελάτες του είναι οπισθοδρομική και αντιπαραγωγική. Θυμάμαι ακόμη στα κανάλια να ψάχνουν εναγωνίως να βρουν έναν δικηγόρο να υπερασπιστεί παιδόφιλους, βιαστές ή κάθε λογής κατηγορούμενους που τα εγκλήματά τους θεωρούνταν ιδιαιτέρως ειδεχθή για τα νεοελληνικά γούστα μας. Μα είναι δείγμα πολιτισμού αυτό;

Είναι δείγμα πολιτισμού να δίνεις 150.000 ευρώ σε τσαντάκηδες από το κρατικό χρήμα χρεοκοπημένης χώρας? Όχι, χαζομάρα του κράτους είναι (κατά την άποψή μου). Δείγμα πολιτισμού είναι να τιμωρείς τα όργανά σου για ανεπάρκεια και να παραιτείσαι όταν δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. Η κα. Χριστοδουλοπούλου για παράδειγμα απέτυχε παταγωδώς στο μεταναστευτικό. Παραιτήθηκε? Όχι. Είχε αυτογνωσία? Όχι. Σίγουρα συνέκρινε εαυτόν με τον Άδωνι ή τον Βορίδη, χαριεντιζόταν ότι δεν είναι φασίστρια (σιγά το κατόρθωμα, λες και όλοι οι άλλοι είμαστε φασίστες) και προχωρούσε ακάθεκτη. Τι ακριβώς κατάφερε στο μεταναστευτικό? Τίποτα. Ποιο ήταν το όφελος από την κατάργηση των κέντρων κράτησης μεταναστών? Ποιος την πλήρωσε τη νύφη? Μήπως οι κάτοικοι του κέντρου?

Ο λόγος ύπαρξης των δικηγόρων στους παιδόφιλους / βιαστές είναι το τεκμήριο της αθωότητας. Εφ'όσον αποδεικτούν ένοχοι,δεν καταλαβαίνω με βάση πιο συμφέρον ο δικηγόρος θα υποστηρίξει πνευματικά διαταραγμένη προσωπικότητα ώστε να τύχουν ελαφρότερων ποινών. Ένας που είναι πνευματικά διαταραγμένος μπορεί να μην επιδέχεται θεραπείας. Η θανατική ποινή είναι μεν ταμπού, αλλά έναν κατά συρροή δολοφόνο πώς μπορείς να τον δικάσεις? Ποια θα έιναι η ποινή? Η θεωρία λέει σωφρωνισμός, στην πράξη ισχύει?

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Εσεις οι "παλιοι" δεν κανετε καμια μηνυσουλα τωρα που ειναι ζεστο το θεμα , στους καθηγητες σας που σας χτυπαγαν με την βιτσα? 

 

 

 

 

Και δεν ειναι 150 , ειναι 75 στον καθε ενα  :p  

Αμα ο καθε πακιστανος εκανε θεμα τον ρατσισμο που εχει βιωσει κατα την παραμονη του στην ελλαδα , καηκαμε (αν και βεβαια ειναι τραβιγμενο το να το βγαζεις στο youtube) 

 

Τελος, αυτον τον "ανθελληνα" , κανεις δεν τον ανεφερε ε...... αντι απλα να κατεβασει το βιντεο ...πηγε και το καρφωσε

 

 

 

Το βίντεο ανέβηκε στο youtube και ανακαλύφθηκε τυχαία από έναν αστυνομικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που έκανε βραδινή βάρδια. 
Link to comment
Share on other sites

Αυτά είναι. Θα μαζευτούν όλοι εδώ με τους Ευρωπαίους να μην τους θέλουν και τις χώρες τους να μην τους δέχονται πίσω, μιας και Πακιστανοί στην Ελλάδα, Νιγηριανοί στην Ελλάδα, οτιδήποτε στην Ελλάδα, σημαίνει συνάλλαγμα που θα πηγαίνει στις χώρες καταγωγής τους. 100 αστυνομικοί συνοδεία για 39. Για 390.000, πόσοι αστυνομικοί και πόσες πτήσεις τσάρτερ μας βγαίνει;

Ξεφτιλισμένο Ελληνικό κράτος με τους άχρηστους που σε κυβερνάνε. Τουλάχιστον το 80 όσο σκ@τ@ και αν ήταν, είχες έναν Καραμανλή, έναν Ανδρέα, έναν Φλωράκη. Όσα και αν είχες να τους σούρεις, τους σεβόσουν σε έναν βαθμό. Αυτοί εδώ δεν κάνουν ούτε για σκοπέτο στις τουαλέτες.

Έγινε επεξεργασία από yanni
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

 

Άρα αυτό σημαίνει ότι το Πακιστάν είναι πιο οργανωμένο κράτος όσον αφορά τα σύνορά του σε σχέση με την Ελλάδα.

Αυτό είναι ενδιαφέρον ανάγνωσμα σε όσους θέλουν ελεύθερη διέλευση και ανοιχτά σύνορα.

Φυσικά θα φταίνε πάντα κάποιοι άλλοι, π.χ. οι φασιστο-καπιταλιστές Πακιστανοί. Σχήμα ολίγον τι... οξύμωρον!

Αλλά τα έχουμε ακούσει όλα, τίποτα δεν μου κάνει πλέον ιδιαίτερη εντύπωση. 

Έγινε επεξεργασία από sotiris
Link to comment
Share on other sites

 

 

Πολύ ωραία !!!!

 

Άμεση έκδοση ΑΦΜ, εξονυχιστικός έλεγχος που κατοικούν, και επι τόπου έκδοση εκκαθαριστικού φόρου για τα τεκμήρια διαβίωσης. Σε περίπτωση που δεν έχουν να πληρώσουν, προσωποκράτηση. Σε περίπτωση δε που δεν βρίσκονται στις δηλωθείσες κατοικίες των, διεθνές ένταλμα σύλληψης για μη απόδοση φόρων. Εννοείται πως πρόσβαση στο σύστημα υγείας αποκλείεται, αν προηγουμένως δεν έχουν καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές.

 

Οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ δηλαδή είναι κορόιδα που τους πάνε τρένο ??

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Αυτά είναι. Θα μαζευτούν όλοι εδώ με τους Ευρωπαίους να μην τους θέλουν και τις χώρες τους να μην τους δέχονται πίσω, μιας και Πακιστανοί στην Ελλάδα, Νιγηριανοί στην Ελλάδα, οτιδήποτε στην Ελλάδα, σημαίνει συνάλλαγμα που θα πηγαίνει στις χώρες καταγωγής τους. 100 αστυνομικοί συνοδεία για 39. Για 390.000, πόσοι αστυνομικοί και πόσες πτήσεις τσάρτερ μας βγαίνει;

Ξεφτιλισμένο Ελληνικό κράτος με τους άχρηστους που σε κυβερνάνε. Τουλάχιστον το 80 όσο σκ@τ@ και αν ήταν, είχες έναν Καραμανλή, έναν Ανδρέα, έναν Φλωράκη. Όσα και αν είχες να τους σούρεις, τους σεβόσουν σε έναν βαθμό. Αυτοί εδώ δεν κάνουν ούτε για σκοπέτο στις τουαλέτες.

 

Κανείς δεν μένει αναξιοποίητος στην οικονομία της αγοράς. Ας έχουμε λίγη αισιοδοξία. Θυμόμαστε τις ειδικές οικονομικές ζώνες των γερμανών εταίρων μας; Ας κάνουμε λίγη υπομονή.

Link to comment
Share on other sites

@colt3003, εδώ έχουμε μια καραμπινάτη ήττα της ευρωπαϊκής διπλωματίας και επιμένουμε να δείχνουμε με το δάχτυλο την ελληνική κυβέρνηση. Στην οποία τουλάχιστον είχαμε την τύχη να απαλλαγούμε από τη Χριστοδουλοπούλου.

 

Το ζουμί για την επιχείρηση (που διοργανώθηκε από τη Frontex) είναι εδώ:

"Παρά τη διευθέτηση όλων των θεμάτων με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, οι νόμοι του Πακιστάν παραβιάσθηκαν, πράγμα που δεν μπορεί να επιτραπεί"

 

Η αρχική συμφωνία αφορούσε την επιστροφή 56 παράνομων μεταναστών από το προαναχωρησιακό κέντρο της Αμυγδαλέζας. Η κυβέρνηση του Πακιστάν ενημέρωσε την ελληνική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ ότι θα δεχόταν πίσω μόνο όσους υπηκόους της έχουν δελτίο ταυτότητας (26 από τους 56 κρατούμενους) και θα αρνείτο την είσοδο σε όσους έχουν εφοδιαστεί με διαβατήριο από την πρεσβεία του Πακιστάν στην Αθήνα.

 

Αν οι Πακιστανοί προβάλλουν ως επιχείρημα για να μη δεχτούν τους απελαθέντες τα έγγραφα που έχουν εκδοθεί στην Πρεσβεία τους, η Ευρώπη θα μπορούσε να τους γονατίσει αρνούμενη την είσοδο σε όλους όσους φέρουν Πακιστανικό διαβατήριο.

 

Αντ' αυτού, σφυρίζει ανέμελα και βάζει πάλι την Ελλάδα να τσακώνεται σε διμερές επίπεδο με το Πακιστάν με αφορμή μια ευρωπαϊκή επιχείρηση...

 

Για μένα, αν δεν έχουν άδεια εισόδου και παραμονής στη χώρα και δεν δικαιούνται άσυλο, φυλακή και το λογαριασμό για την κράτησή τους στη Frontex.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Το δόγμα της αποκάλυψης

Εν τούτοις, ορισμένα κράτη που ευρίσκονται στα ανώτατα όρια των δυνατοτήτων τους, υποχρεώνονται να αλλάξουν τακτική – όπως, για παράδειγμα, η Σουηδία (άρθρο), ο πρωθυπουργός της οποίας δήλωσε πρόσφατα τα εξής: «Θα πρέπει να παραδεχθώ δυστυχώς ότι, οι Σουηδοί ήταν αφελείς» (πηγή).

Με τα λόγια αυτά «αποχαιρέτησε» ουσιαστικά τη φιλελεύθερη μεταναστευτική πολιτική, η οποία χαρακτήριζε τη χώρα του για πολλές δεκαετίες, κλείνοντας ερμητικά τα σύνορα της – αδυνατώντας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των 190.000 μεταναστών που ζήτησαν άσυλο αυτό το έτος (πηγή), όταν οι προβλέψεις δεν ξεπερνούσαν τους 80.000 ανθρώπους.

Με δεδομένο δε το ότι, η Σουηδία θεωρείται ως η δυτική μητρόπολη των βιασμών (πηγή), δεύτερη στον πλανήτη μετά το «Βασίλειο του Λεσόθο» στην Αφρική το 2010 (πηγή), με την εγκληματικότητα να έχει αυξηθεί κατά 300% (πηγή), καθώς επίσης με τους βιασμούς κατά 1.472%, φαίνεται πως η κυβέρνηση της θεωρεί ότι, η πολυπολιτισμική κοινωνία είναι ο «ένοχος» των προβλημάτων της – χωρίς φυσικά να μπορούμε να κρίνουμε εάν ισχύει ή όχι, αρκούμενοι στην παρουσίαση στατιστικών (γράφημα – το 2011 29.000 Σουηδέζες κατέθεσαν μήνυση για βιασμό, ενώ αρκετές φορούν μία ειδική «ζώνη αγνότητας» / πηγή).

 

 

%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%97%CE%9C%CE%

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://info-war.gr/%CE%B5%CE%BF%CE%B6-h-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1/

 

Παρά την περί του αντιθέτου κοινή πεποίθηση οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις ΕΟΖ δεν δίνουν ιδιαίτερα πιο χαμηλούς μισθούς στους εργαζομένους τους. Φροντίζουν όμως οι εργαζόμενοι να αφήσουν έξω από την πύλη του εργοστασίου κάθε εργασιακό δικαίωμα και κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Το διάλλειμα για φαγητό θεωρείται πολυτέλεια ενώ οι συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα μπορεί να τιμωρηθούν με μείωση μισθού.

 

 

Η κατάσταση στις ΕΟΖ της Ινδίας έφτασε σε τέτοιο σημείο ώστε προκάλεσε ακόμη και την αντίδραση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Οι ενστάσεις του Ταμείου βέβαια, όπως και άλλων οικονομικών οργανισμών του εξωτερικού, δεν αφορούσαν τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά το γεγονός ότι οι ΕΟΖ μετατράπηκαν σε θύλακες κερδοσκοπίας.

«Τους έκαναν δώρο τη φορολογία χωρίς να εξασφαλίσουν ούτε ένα πλεονέκτημα» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση που έκανε ο διευθυντής του τμήματος ερευνών του ΔΝΤ Ραγχουραμ Ρατζάν μόλις ένα χρόνο μετά την ψήφιση της νομοθεσίας για τις ΕΟΖ.

 

 

Είμαστε πίσω σαν χώρα. Αυτό καταλαβαίνω. Μακάρι να διαψευσθώ.

Link to comment
Share on other sites

@colt3003, εδώ έχουμε μια καραμπινάτη ήττα της ευρωπαϊκής διπλωματίας και επιμένουμε να δείχνουμε με το δάχτυλο την ελληνική κυβέρνηση. Στην οποία τουλάχιστον είχαμε την τύχη να απαλλαγούμε από τη Χριστοδουλοπούλου.

 

 

 

Οι αποδείξεις πλέον είναι τόσες πολλές που οποιοσδήποτε μπορεί με ασφάλεια να συμπεράνει πως η Ευρώπαική Ενωση ΔΕΝ συνιστά κράτος, με τον νομικό και διπλωματικό τουλάχιστον όρο.

 

Προφανώς ουδέποτε ήταν κάτι τέτοιο (να θυμίσω εδώ την αποτυχία του ευροσυντάγματος), επομένως σε κάποια πράγματα (και η εξωτερική πολιτική είναι το πρώτο στη λίστα), θα πρέπει (έπρεπε) να ενεργούμε ως κράτος (η Ελλάδα). Και για να προλάβω μερικους, η οικονομική ένωση επιμένω ότι συνιστά ευκαιρία, η οποία όμως προυποθέτει, και την ανάλογου επιπέδου πολιτική ικανότητα ελιγμών, καθώς και την ετοιμότητα της οικονομικής ελίτ να αδράξει την ευκαιρία. Άλλο αν αμφότεροι απεδείχθησαν, εκ του αποτελέσματος, πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. (Εκτιμώ ότι η ύφεση και η οικονομική απομόνωση θα επέρχοταν και πάλι, αν η οικονομία παρέμενε κλειστή σε έναν ορθάνοιχτο κόσμο, αλλά αυτό είναι θέμα για τη ''χρεοκοπία της Ελλάδας'')

 

....οποία δυσκολία για τους διεθνιστές βέβαια.... ;)

Link to comment
Share on other sites

Το βασικό πρόβλημα της Ένωσης, που αναδεικνύεται ξανά στο θέμα της μετανάστευσης, είναι αυτό που οδήγησε και στην αποτυχία του ευρωσυντάγματος. Αντί να συσπειρώνεται γύρω από έναν πυρήνα αξιών, ελπίζει ότι απλά μια ισχυρή οικονομία, απαλλαγμένη από το βάρος των δασμών, θα λύσει όλα τα κοινωνικά προβλήματα.

 

Εξαιτίας αυτής της στρέβλωσης έχει βάλει στους κόλπους της χώρες όπως η Ουγγαρία και συζητά σοβαρά την ένταξη άλλων ακόμη πιο ξένων προς αυτό που μάλλον περιπαικτικά βαφτίζουμε "ευρωπαϊκό κεκτημένο", όπως την Τουρκία.

 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοπόν ότι σε αυτές τις συνθήκες:

Ο πρώην Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών και νυν Ειδικός Σύμβουλος Αμυντικής Πολιτικής στον Πρόεδρο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μισέλ Μπαρνιέ, δήλωσε ότι βλέπει ένα σοβαρό κίνδυνο διάσπασης της ΕΕ

(http://www.nooz.gr/world/sovaro-kinduno-diaspasis-tis-ee-vlepei-o-mparnie)

 

Σίγουρα η Ελλάδα ήταν ανέτοιμη οικονομικά να σταθεί με ίσους όρους απέναντι σε κάποιες χώρες της Ευρωζώνης. Όμως αξιακά ήταν πολύ πιο κοντά σε στο όραμα της Ενωμένης Ευρώπης από τις νέες αφίξεις.

 

Σε πείσμα όλων αυτών, εγώ ελπίζω ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα να περισώσουμε την τιμή και την υπόληψη της Ευρώπης, με αιχμή το πιο φλέγον πρόβλημα, το μεταναστευτικό. Και ελπίζω να μην διαψευστώ, αλλά έχω την εντύπωση ότι ειδικά ο Μουζάλας αποδεικνύεται καλή επιλογή σε αυτήν τη χρονική συγκυρία...

 

http://www.nooz.gr/greece/mouzalas-den-suzitaei-i-europi-eksodo-tis-ellados-apo-to-sengken

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Σε πείσμα όλων αυτών, εγώ ελπίζω ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα να περισώσουμε την τιμή και την υπόληψη της Ευρώπης, με αιχμή το πιο φλέγον πρόβλημα, το μεταναστευτικό. Και ελπίζω να μην διαψευστώ, αλλά έχω την εντύπωση ότι ειδικά ο Μουζάλας αποδεικνύεται καλή επιλογή σε αυτήν τη χρονική συγκυρία...

 

http://www.nooz.gr/greece/mouzalas-den-suzitaei-i-europi-eksodo-tis-ellados-apo-to-sengken

 

 

«Προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα στην Ειδομένη χωρίς χρήση βίας και αιματηρές καταστάσεις», υπογράμμισε, διευκρινίζοντας και τα εξής: «Κάνουμε προσπάθεια μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες να τους απομακρύνουμε με τον καλύτερο τρόπο χωρίς να τους στερούμε προοπτικές».

Ναί... γιατί να βιαστούμε άραγε.... ? Άλλωστε λύσεις υπάρχουν.....

 

http://www.capital.gr/story/3086858/enallaktikes-tis-elladas-energopoioun-oi-poluethnikes-logo-kleiston-sunoron

 

εν τω μεταξύ....... κάτι προοδευτικοί - ανθρωπιστές - πονοψυχοι - ανώτεροι (λέεεμε τώρα)

 

1. http://www.iefimerida.gr/news/239689/i-norvigia-plironei-prosfyges-kai-metanastes-gia-na-fygoyn-mehri-kai-10000-eyro-gia

 

2. http://www.ert.gr/kos-antitheti-me-ti-dimiourgia-hot-spot-stin-ko-i-enosi-xenodochon/

 

 

Ομάδα πολιτών συγκεντρώθηκε χθες στο χώρο που έχει επιλεγεί για τη δημιουργία hot spot, όταν σκαπτικά μηχανήματα του στρατού εισήλθαν στο χώρο για να ξεκινήσουν τις εργασίες διαμόρφωσης.

Στο πλευρό των κατοίκων συμπαρατάχθηκαν ιερείς, που χτυπούσαν μάλιστα τις καμπάνες, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ενώ διακριτική ήταν η παρουσία της Αστυνομίας.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ε, ας κάνουμε αυτό που απαιτεί η "πλειοψηφία" και να τους στείλουμε στον αγύριστο. Ας πέσουμε στο επίπεδο εκείνων που έτρεξαν να ψηφίσουν Λεπέν (στη Γαλλία) ή ΧΑ (εδώ), επειδή μοιάζει απλούστερη η βίαιη (και προσωρινή) λύση του προβλήματος.

 

Η μεταναστευτική ροή δεν θα σταματήσει μόλις ξεφορτωθούμε τους ταραξίες της Ειδομένης. Χρειαζόμαστε και ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο. Κι εμένα μου φαίνεται εξωφρενικό να μιλάμε αόριστα για τις "επόμενες 10 μέρες", αλλά με αυτόν τον τρόπο γλυτώσουμε την όξυνση, ίσως αξίζει τον κόπο.

 

Δε θα έβαζα στοίχημα υπέρ του Μουζάλα, αλλά είμαι διατεθειμένος να του δώσω μία ευκαιρία. Αν ευαρεστηθούμε επιτέλους να αξιοποιήσουμε περισσότερο τον Αβραμόπουλο, όπως φαίνεται να συμβαίνει τις τελευταίες μέρες, ίσως και να σώσουμε την παρτίδα.

 

Κι έστω κι αν η Ιστορία δεν τρώγεται, θέλω να γράψει ότι οι Έλληνες είμαστε εκείνοι που ακόμη και στη στιγμή της μεγαλύτερης κρίσης μας σταθήκαμε συνεπείς στα ανθρωπιστικά ιδεώδη της Ευρώπης, όταν όλη η υπόλοιπη ήπειρος μέτραγε κουκιά.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ε, ας κάνουμε αυτό που απαιτεί η "πλειοψηφία" και να τους στείλουμε στον αγύριστο. Ας πέσουμε στο επίπεδο εκείνων που έτρεξαν να ψηφίσουν Λεπέν (στη Γαλλία) ή ΧΑ (εδώ), επειδή μοιάζει απλούστερη η βίαιη (και προσωρινή) λύση του προβλήματος.

 

Αυτό συνιστά το άλλο άκρο, και είναι εξίσου αποτρόπαιο (αν και θα έπρεπε να το συσχετίσουμε αυτό με την αρχή του αίτιου και του αιτιατού). Προσωπικά θα ήθελα μια αυστηρη και γρήγορη στις αντιδράσεις μεταναστευτική πολιτική (το παράδειγμα της Αυστραλίας, αν ισχύει, είναι πιστεύω επαρκές), ώστε αυτοί που θα έρχονται, να γνωρίζουν ότι εδώ δε βρέχει χιλιάρικα, ότι δεν είμαστε πέρασμα, και ότι άν θέλουν να μείνουν θα προσαρμοστούν στην δική μας πραγματικότητα. Φυσικά μπορούν να πιστεύουν ότι κάνουν κέφι: απο τον Αλλάχ μέχρι τον Μανιτού. Αλλά να γνωρίζουν επίσης, ότι αν με οποιονδήποτε τρόπο αποπειραθούν να εξαναγκάσουν εμένα ή οποινδήποτε δε γουστάρει, να ασπασθεί τα δικά τους πιστεύω, θα έχουν θέμα. Φυσικά η τρέχουσα κυβέρνηση είχε ευθαρσώς δηλώσει ότι δεν αποσκοπούσε σε μια σοβαρή πολιτική. (θα τους μοίραζε ''χαρτιά'' αν θυμάσαι). Τώρα που συγκρούσθηκαν μετωπικά με την πραγματικότητα αμφότεροι, (τους έδωκαν και ''χαρτιά'') είναι δικός τους λογαριασμός να βγάλουν τα κάστανα απο τη φωτιά που τα έριξαν οι ίδιοι. Και να δώσουν λόγο των πεπραγμένων τους. Και στους ιθαγενείς, και στους αλλοδαπούς. Γιατί, κατά πως φάνηκε, τα λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο.

 

Κι έστω κι αν η Ιστορία δεν τρώγεται, θέλω να γράψει ότι οι Έλληνες είμαστε εκείνοι που ακόμη και στη στιγμή της μεγαλύτερης κρίσης μας σταθήκαμε συνεπείς στα ανθρωπιστικά ιδεώδη της Ευρώπης, όταν όλη η υπόλοιπη ήπειρος μέτραγε κουκιά.

 

Όπως δηλαδή έκαναν οι ανθρωποφάγοι πριν δειπνήσουν : Μνημόνευαν λέει, τις αρετές των αντιπάλων τους πριν τους φάνε ! (ανεβάζοντας έτσι τη δική τους αξία, εμμέσως)   also known as: ''σφάξε με αγά μου να αγιάσω''

δε λέω, παρήγορο ακούγεται.....

Έγινε επεξεργασία από colt3003
Link to comment
Share on other sites

Αυτό συνιστά το άλλο άκρο, και είναι εξίσου αποτρόπαιο [...] Προσωπικά θα ήθελα μια αυστηρη και γρήγορη στις αντιδράσεις μεταναστευτική πολιτική (το παράδειγμα της Αυστραλίας, αν ισχύει, είναι πιστεύω επαρκές)

 

Το ξέρεις ότι σε κάποια συμφωνούμε, οπότε πάω κατευθείαν στη μείζονα διαφωνία μου. Το παράδειγμα της Αυστραλίας είναι το όνειρο των Λεπενιστών, Φαρατζιστών και Χρυσαυγιτών. Μοιάζει να δουλεύει επειδή η Αυστραλιανή Κυβέρνηση αποσιωπά τις ενέργειες που σχετίζονται με την Operation Sovereign Borders. Στην πραγματικότητα, αναχαιτίζουν μεσοπέλαγα και αναδρομολογούν στις χώρες προέλευσής τους σκάφη γεμάτα με πρόσφυγες, κατά παράβαση των Διεθνών Συνθηκών (Convention Relating to the Status of Refugees, Universal Declaration of Human Rights, International Covenant on Civil and Political Rights).

 

Στις αρχές του χρόνου μάλιστα, μια υπόθεση έφτασε στο Αυστραλιανό Ανώτατο Δικαστήριο, όταν μαθεύτηκε ότι η Κυβέρνηση επιχειρούσε να επαναπατρίσει με κάθε τρόπο 157 πρόσφυγες Ταμίλ που είχαν διαφύγει από τη Σρι Λάνκα και αιχμαλωτίστηκαν όταν έπλεαν προς την Αυστραλία έξω από τα χωρικά της ύδατα. Οι αιτούντες άσυλο είχαν καταφέρει να διαφύγουν μέσω Ινδίας, οπότε οι Αυστραλοί επιχείρησαν να τους επιστρέψουν ακόμη κι εκεί, παρά την απουσία σχετικής συμφωνίας (Australia's high court questions legality of asylum seeker boat turnbacks | Australia news | The Guardian).

 

Ως αποτέλεσμα, κρατήθηκαν μεσοπέλαγα 28 ημέρες, χωρίς να εξεταστεί ποτέ το αίτημά τους για παραχώρηση ασύλου. Κι αυτό μόνο λίγο καιρό μετά που 37 επαναπατρισθέντες Ταμίλ δικάστηκαν (και καταδικάστηκαν) από δικαστήριο της πατρίδας τους, μόλις τους επέστρεψαν αμπαλαρισμένους οι Αυστραλοί.

 

Ακόμη κι αν δεν διαφωνήσουμε ιδεολογικά, μοιάζει τίποτα από τα παραπάνω να αποτελεί λύση στην ευρωπαϊκή προσφυγική κρίση; Θα κάνουμε εφόδους στα Τουρκικά χωρικά ύδατα και θα τους γυρνάμε πίσω; Θα τους κρατάμε μεσοπέλαγα για έναν μήνα; Θα βρούμε τίποτα πρόθυμες γειτονικές χώρες να τις πληρώνουμε για να τους κρατούν φυλακισμένους, τη στιγμή που δεν τους δέχονται καν τα μέλη της ΕΕ;

 

Χώρια που τα δικά μας νούμερα είναι ασύλληπτα μπρος στα Αυστραλιανά. Εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, μπρος στις μερικές εκατοντάδες (σκέτες) που απετέλεσαν φλέγον πρόβλημα για μια χώρα με έκταση 60 φορές μεγαλύτερη από τη δικιά μας και πολύ περισσότερο ανθούσα οικονομία. Στην ευρωπαϊκή μεταναστευτική κρίση, η λύση πρέπει να είναι συλλογική και πολιτική, όχι εθνική και επιχειρησιακή. Αν όλη η Ευρώπη δεν καταφέρει να βρει λύση, δύσκολα θα τα καταφέρει το Ελληνικό Λιμενικό.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Το ξέρεις ότι σε κάποια συμφωνούμε, οπότε πάω κατευθείαν στη μείζονα διαφωνία μου. Το παράδειγμα της Αυστραλίας είναι το όνειρο των Λεπενιστών, Φαρατζιστών και Χρυσαυγιτών. Μοιάζει να δουλεύει επειδή η Αυστραλιανή Κυβέρνηση αποσιωπά τις ενέργειες που σχετίζονται με την Operation Sovereign Borders. Στην πραγματικότητα, αναχαιτίζουν μεσοπέλαγα και αναδρομολογούν στις χώρες προέλευσής τους σκάφη γεμάτα με πρόσφυγες, κατά παράβαση των Διεθνών Συνθηκών (Convention Relating to the Status of Refugees, Universal Declaration of Human Rights, International Covenant on Civil and Political Rights).

 

Στις αρχές του χρόνου μάλιστα, μια υπόθεση έφτασε στο Αυστραλιανό Ανώτατο Δικαστήριο, όταν μαθεύτηκε ότι η Κυβέρνηση επιχειρούσε να επαναπατρίσει με κάθε τρόπο 157 πρόσφυγες Ταμίλ που είχαν διαφύγει από τη Σρι Λάνκα και αιχμαλωτίστηκαν όταν έπλεαν προς την Αυστραλία έξω από τα χωρικά της ύδατα. Οι αιτούντες άσυλο είχαν καταφέρει να διαφύγουν μέσω Ινδίας, οπότε οι Αυστραλοί επιχείρησαν να τους επιστρέψουν ακόμη κι εκεί, παρά την απουσία σχετικής συμφωνίας (Australia's high court questions legality of asylum seeker boat turnbacks | Australia news | The Guardian).

 

Ως αποτέλεσμα, κρατήθηκαν μεσοπέλαγα 28 ημέρες, χωρίς να εξεταστεί ποτέ το αίτημά τους για παραχώρηση ασύλου. Κι αυτό μόνο λίγο καιρό μετά που 37 επαναπατρισθέντες Ταμίλ δικάστηκαν (και καταδικάστηκαν) από δικαστήριο της πατρίδας τους, μόλις τους επέστρεψαν αμπαλαρισμένους οι Αυστραλοί.

 

Ακόμη κι αν δεν διαφωνήσουμε ιδεολογικά, μοιάζει τίποτα από τα παραπάνω να αποτελεί λύση στην ευρωπαϊκή προσφυγική κρίση; Θα κάνουμε εφόδους στα Τουρκικά χωρικά ύδατα και θα τους γυρνάμε πίσω; Θα τους κρατάμε μεσοπέλαγα για έναν μήνα; Θα βρούμε τίποτα πρόθυμες γειτονικές χώρες να τις πληρώνουμε για να τους κρατούν φυλακισμένους, τη στιγμή που δεν τους δέχονται καν τα μέλη της ΕΕ;

 

Χώρια που τα δικά μας νούμερα είναι ασύλληπτα μπρος στα Αυστραλιανά. Εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, μπρος στις μερικές εκατοντάδες (σκέτες) που απετέλεσαν φλέγον πρόβλημα για μια χώρα με έκταση 60 φορές μεγαλύτερη από τη δικιά μας και πολύ περισσότερο ανθούσα οικονομία. Στην ευρωπαϊκή μεταναστευτική κρίση, η λύση πρέπει να είναι συλλογική και πολιτική, όχι εθνική και επιχειρησιακή. Αν όλη η Ευρώπη δεν καταφέρει να βρει λύση, δύσκολα θα τα καταφέρει το Ελληνικό Λιμενικό.

 

 

Πολύ ωραία. Καταλήγουμε ότι κάποιοι  τους έκλεισαν το μάτι για να έλθουν, υπολογίζοντας εσφαλμένα (τα ξαναγράφαμε και τότε, δεν ήταν δα και δύσκολο) ότι δίνοντάς τους ένα ''χαρτί'' θα ανοίξουν οι πύλες όλων των χωρών, μαζί και του παραδείσου. Τώρα έξανφνα γινόμαστε κακοί, είτε τους γυρίσουμε πίσω, είτε τους αφήσουμε σύξυλους στα σύνορα με τα Σκόπια (αλήθεια αυτοί που λέγανε ''να έρθουν να έρθουν'', και ''συνορα ανοιχτά'', έχουν να απολογηθούν τίποτα τώρα, ή να περιμένουμε τους πρώτους νεκρούς απο το κρύο ?), ενώ η Νορβηγία με την λαρτζ πορτοφόλα, εξαγοράζει τον διωγμό τους, και είναι και ωραίοι. 

 

Γνώμη μου. Η Ευρώπη που ελπίζεις, είναι χίμαιρα. Και κάτω απο αυτό το βάρος, θα σπάσει. Το μόνο που μένει είναι να εμπεδωθεί σε αυτούς που έρχονται, πως ο δρόμος παραπέρα είναι κλειστός. Αν θέλουν να μείνουν, όπως έγραψα και πριν, σεβόμενοι τον πλησίον τους, πάει καλά (ξαναλέω ότι ουδέποτε είχα πρόβλημα με κανέναν άλλον, πέραν των παράσιτων). Αν όχι, τον δρόμο τον ξέρουν. Το μόνο που θα ήθελα, θα ήταν να μη δημιουργούν πρόβλημα στη χώρα που βρίσκονται, καθώς κάτι τέτοιο δεν μαρτυράει ούτε επίπεδο, ούτε ευγνωμοσύνη ούτε τίποτα. Μόνο κάτι σε αχαριστία μου κάνει.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του μεταναστευτικού.

Και αυτό είναι καθαρά αριθμητικό θέμα.

Πιέστηκε πολύ τα τελευταία χρόνια, πόσους Πακιστανούς έχει η Ελλάδα, πόσους η Ουγγαρία?

 

Γι'αυτό εξαρχής από το 2010 έλεγα για ποσόστωση και για μεταναστευτική πολιτική.

Πόσους μετανάστες μπορεί να έχει μια συνοικία? 5%? 10%? Όχι 50%! Διότι εν προκειμένω πρόκειται για οικονομικούς μετανάστες εξ ολοκλήρου. 

Θα μπορούσε να έχει και 100% μετανάστες, αν μιλούσαμε για μη οικονομικούς μετανάστες, χωρίς προβλήματα γκετοποίησης ή εγκληματικότητας.

 

Εφαρμόζοντας αυτή την ποσόστωση στην Αθήνα, 10% βάζω, το μεγάλο νούμερο, είμαστε στους 500.000 σύνολο ή 1.000.000 πανελλαδικά.

Εάν υπολογίσουμε και τις ευρωπαϊκές ροές από την πρώην ανατολική ευρώπη, νομίζω έχουμε κλείσει από δυνατότητα εισροής.

 

Τώρα πλέον τα νούμερα είναι πολύ αυξημένα, και πολύ φοβάμαι ότι οι μερικές χιλιάδες που θα ξεμείνουν δεν θα είναι πλέον διαχειρίσιμο μέγεθος.

Έχουμε πρόβλημα ακόμα και με τις ροές εντός Ε.Ε., έρχονται στην Ελλάδα Ρομά από τη Βουλγαρία και μένουν στο κέντρο της Αθήνας (πάνε οι καταυλισμοί και η ... αποκέντρωση).

 

Ο μόνος τρόπος να σταματήσει η εισροή είναι η εξίσωση του επιπέδου διαβίωσης Ελλάδας - Πακιστάν ή Νιγηρίας. Προς τα κει πάμε, αλλά θα ήλπιζα να μπορούμε να δούμε που οδηγούν οι ανεξέλεγκτες ροές.

 

Για μένα η μόνη λύση είναι η αναγνώριση του φαινομένου ως απειλή για την χώρα και το κλείσιμο των συνόρων με όρους ψυχροπολεμικούς. Κιγκλίδωμα και σκοπέτο με αυτόματα ανά 100 μέτρα, και αναχαίτιση σκαφών αλά Αυστραλία, και διάθεση του budget που πάει στο μεταναστευτικό στα διεθνή πρόστιμα για παράβαση του Δουβλίνου 12345 και των άλλων κανονισμών όπως της εξέτασης ασύλου (που γίνεται abused και δεν μπορέι να λειτουργήσει). Μακάρι να μπορέσει το πρόβλημα να λυθεί με τα κέντρα κράτησης και εξέτασης ασύλου, αλλά η σχεδόν 6ετής ενασχόλησή μου με το θέμα μου δείχνει ότι όταν δώσεις σε κάποιον ένα προσωρινό χαρτί ότι σε 30 μέρες πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα, κοροιδεύεις και τη χώρα και το μετανάστη.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.