Jump to content



Μεταναστευτικό Ζήτημα στην Ελλάδα


sotiris

Recommended Posts

Περίπου έτσι, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο.

 

Μην ξεχνάς πως αυτοί που δηλώνουν άλλη εθνικότητα απο την πραγματική τους (Αλγερινοί, Τυνήσιοι, Μαροκινοί δηλώνουν Παλαιστίνιοι και δεν είναι τόσο χαζοί όσο οι Σομαλοί που δηλώνουν Σύριοι...) μετέρχονται των πιο απίστευτων τεχνασμάτων για να μπερδέψουν τις αρχές. Βεβαίως μεγάλη μερίδα εξ αυτών αποκαλύπτονται αλλά μένει πάντα να προκύψει όχι μόνο τι δεν είναι, αλλά τι είναι. Και εκεί προκύπτει το πρόβλημα: ΟΚ σε καταλάβαμε ότι δεν είσαι Παλαιστίνιος. Τι είσαι ?? Όλοι αυτοί μιλάνε Γαλλικά, και δεν βγάζουν λέξη παραπάνω. Η μόνη αντιμετώπιση που έχει αποτέλεσμα είναι δια της κρατήσεως, έως ότου  να τους εμπεδωθεί το ότι απλά δεν πρόκειται να γίνει δεκτή ποτέ η αίτησή τους για άσυλο.

 

Αυτά βέβαια μέχρι χτές. Σήμερα άσπροι, μαυροι, κίτρινοι, είναι ''Σύριοι'', και καθαρίσαμε.

 

Αν έχει οικογένεια μαζί του ας δηλώνει και βάζελος είναι καλοδεχούμενος. Δεν σηκώνετε η οικογένεια για ασήμαντη αφορμή.

Τα μπακουρια δρόμο.

Έγινε επεξεργασία από ΓιαγκΤ
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2,8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

[[Αμα μιλανε γαλλικα ..... τοτε πως γινεται να ειναι συριοι ? Αραβικα η κατι τετοιο δεν μιλανε τουτοι ?]]

 

Εχω συνηθησει να βλεπω τους πακιστανους , αλλα δεν θα ηθελα να αρχισω να ακουω allahu akbar  

 

 

Ας κρατησουν γυναικοπαιδα μοναχα  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

[[Αμα μιλανε γαλλικα ..... τοτε πως γινεται να ειναι συριοι ? Αραβικα η κατι τετοιο δεν μιλανε τουτοι ?]]

 

Εχω συνηθησει να βλεπω τους πακιστανους , αλλα δεν θα ηθελα να αρχισω να ακουω allahu akbar  

 

 

Ας κρατησουν γυναικοπαιδα μοναχα  

 

 

Αλγερία, Μαρόκο και Τυνησία ήταν Γαλλικές κτήσεις. Για ένα δίαστημα αμέσως μετά την ''Αραβική άνοιξη'' που τους ''απελυθέρωσε απο τους κακούς δυνάστες'', χιλιάδες εξ αυτών, στο σύνολό τους μπάκούρια όπως ορθότατα προαναφέρθηκε, είχαν ξαμοληθεί προς αναζήτηση δρόμού για το βορειότερο τμήμα της Ευρώπης. Φυσικά, επειδή επ ουδενί δεν ήταν πρόσφυγες, και ώς εκ τούτου δεν δικαιούνταν ασύλου, προτιμούσαν να δηλώνουν Παλαιστίνιοι.

 

Ομοίως οι Πακιστανοί συνηθίζουν να δηλώνουν Αφγανοί, οι Ιρανοί να δηλώνουν Ιρακινοί, και πάει λέγοντας. Όλοι γνωρίζουν τι ψέμματα χρειάζεται να πούν, αφού δασκαλεύονται έτσι. Το ερώτημα είναι, τι συμφέροντα εξυπηρετούν αυτοί που τους δασκαλεύουν, και εν συνεχεία αυτοί που δεν το πολυψάχνουν, και τους βαφτίζουν όλους πρόσφυγες.

Link to comment
Share on other sites

Αρα και εγω θα μπορουσα  (αμα ειχα μαυρισει απο τα μπανια που δεν εκανα ) να μπω στην σειρα , να αρχισω να μιλαω ακαταλαβιστηκα και να παρω ασυλο 

(βεβαια υποθετω υπαρχει καποιος διερμηνεας για την τυπικη επικοινωνια) 

 

 

Δυστυχος εχουν καταφερει να με πεισουν και εμενα πως πισω απο το μεταναστευτικο κυμα κρυβεται κατι μεγαλυτερο , οτι το ISIS ειναι δημιουργημα της αμερικης και πως θελουν να μας "εξοντωσουν" εκ των εσω με διασπαση (οπως γινεται τοσα χρονα με τους λαθρομεταναστες)  -πραμα που στεκει-   . Ηδη η ελλαδα εχει πιο πολλους ξενους παρα ελληνες 

 

Τα πραματα ολα τα παρουσιαζουν με τετοιο τροπο ωστε να σε ευαισθητοποιησουν και να πεις  "α τους καημενους ανθρωπακους - ελατε" και μη με παρεξηγεις ,ορισμενοι οντως το αξιζουν το ασυλο ,αλλα για το προληπτικο καλο ολων πρεπει να καταπιουμε τα αισθηματα και να πουμε οχι αλλοι ξενοι . 

 

Πρωτα κοιτας το σπιτι σου , και μετα το σπιτι του γειτονα . Παει που παει κατα διαολου η χωρα , να εχουμε και αυτους στα ποδια μονο προβληματα προκαλει . Ανθρωποι ξε ανθρωποι , το θεμα πρεπει να το δουμε απο μαθηματικη σκοπια 

Link to comment
Share on other sites

Πρωτα κοιτας το σπιτι σου , και μετα το σπιτι του γειτονα . Παει που παει κατα διαολου η χωρα , να εχουμε και αυτους στα ποδια μονο προβληματα προκαλει . Ανθρωποι ξε ανθρωποι , το θεμα πρεπει να το δουμε απο μαθηματικη σκοπια 

 

Και οι Αυστραλοί έτσι πρέπει να το δούνε μάλλον...

 

Aν και ολοι οι στιβγμένοι στη Γευγελή είναι στη μισή ώρα απ το σπίτι μου. Και βλέπεις καθε μέρα μικρά γκρουπάκια να το παίρνουν ποδαράτοι προς προμαχώνα. Fail κινήση βεβαια αλλά εμένα απελπισμένοι μου φαίνονται.

Link to comment
Share on other sites

Μετανάστης-Πρόσφυγας-Εργάτης

 

Οι μικροπωλητές που πουλάνε σε πρόσφυγες ένα μπουκαλάκι νερό για δύο ή τρία ευρώ παρουσιάζονται (δικαίως) σαν σύγχρονοι μαυραγορίτες. Πίσω από τους φτωχοδιάβολους όμως πολυεθνικές περιμένουν να βγάλουν εκατομμύρια από το μεγαλύτερο προσφυγικό ρεύμα των τελευταίων δεκαετιών

 

Χρειάστηκαν μερικές φωτογραφίες με την Ανγκελα Μέρκελ να υποδέχεται χαμογελαστή πρόσφυγες από τη Συρία ώστε η Γερμανία να λάβει σχεδόν εν μιά νυκτί το χρίσμα της πλέον φιλόξενης χώρας της Ευρώπης. Οι ευθύνες του Βερολίνου για τις συμφωνίες του Δουβλίνου, που μετέτρεψαν τη Μεσόγειο σε ανοιχτό τάφο για δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, ξεχάστηκαν σχεδόν αυτομάτως μαζί με τις ευθύνες της γερμανοκρατούμενης Ε.Ε. για την κλιμάκωση των πολεμικών επιχειρήσεων σε Ασία και Μέση Ανατολή.

Ακόμη λιγότερα γράφτηκαν όμως για τα κέρδη που θα αποκομίσει ο ιδιωτικός τομέας της Γερμανίας από το δράμα εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων. Καθώς το γερμανικό κράτος ανέθεσε βασικές υπηρεσίες υποδοχής προσφύγων σε ιδιωτικές εταιρείες, μέσα σε λίγες ώρες είχε δημιουργηθεί μια νέα βιομηχανία που στηριζόταν στον πόνο των ξενιτεμένων. Μονόκλινα δωμάτια ξενοδοχείων που νοικιάζονταν για 35 ευρώ τη βραδιά, τώρα δίνονται έναντι 175 για να στεγάσουν πέντε άτομα.

 

Η εταιρεία European Homecare, ο μεγαλύτερος πάροχος κατοικίας για πρόσφυγες στη Γερμανία, λειτουργεί ήδη 50 hostels, τα οποία από το 2013 τής προσέφεραν 30 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να της αφαιρέσει ορισμένα συμβόλαια όταν έγινε γνωστό ότι φύλακας ενός hostel βασάνιζε τους πρόσφυγες.

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών υπολογίζει το κόστος για τη φροντίδα κάθε πρόσφυγα στα 12 με 14 χιλιάδες ευρώ και το πρώτο οικονομικό πακέτο που θα δοθεί σε ιδιωτικές εταιρείες ανέρχεται στα 6,3 δισ. ευρώ.

 

Τους τελευταίους μήνες πληθαίνουν οι καταγγελίες για τις συνθήκες μισθωτής σκλαβιάς που αντιμετωπίζουν εργάτες από το πρώην ανατολικό μπλοκ που εργάζονται σε μεγάλες οικοδομές στη Γερμανία.

Αποτελεί μάλλον φρικτή ειρωνεία της τύχης ότι στην κατασκευή του νέου κτιρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη συμμετείχαν κατασκευαστικές εταιρείες οι οποίες στα χρόνια της ναζιστικής Γερμανίας χρησιμοποιούσαν Εβραίους ως σκλάβους σε τεράστια στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας.

Αν όμως αυτά συμβαίνουν με τους μετανάστες της Ανατολικής Ευρώπης, εύκολα μπορεί να υποθέσει κάποιος τι θα συμβεί με τους πρόσφυγες της Συρίας, για τους περισσότερους από τους οποίους δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής στην πατρίδα τους ούτε καν σε θεωρητικό επίπεδο.

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/diethnis-politiki/oyggaria-kratos-kleiston-syllhpseis-prosfugwn-fragmoi-apeiles-servias-kai-maura-sunnefa-sthn-e-e.3664996.html

 

....Και έτσι, κανένας δεν θα γίνει φτηνός εργάτης στις φάμπρικες των καπιταλιστών

 

problem solved !!

Link to comment
Share on other sites

Στο Βερολίνο, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εξετάσει μέσα άσκησης πίεσης προς τις χώρες μέλη που αντιτίθενται στην κατανομή των προσφύγων στην Ένωση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

 

 

Κουταμάρες... κόψε τους την ρευστότητα, κλείσε τους τις τράπεζες, να παρακαλάνε για περισσότερους μετανάστες

Link to comment
Share on other sites

Αν όντως ισχύει το ότι η άρνηση παροχής ασύλου σε βεβαιωμένους πρόσφυγες, συνιστά έγκλημα πολέμου, τότε έχουμε να κάνουμε με έναν εγκληματία (Γερμανία) που απειλεί άλλους εγκληματίες..... μυλος

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα πλέον έχει αποκτήσει -δυστυχώς- ενδιαφέρον.

Παρακολουθώ καθημερινά τις ειδήσεις στο Sky News. Δεν είναι και το πιο αντικειμενικό, αλλά αυτό πιάνει το UK.

Έχει πολύ πλάκα λοιπόν να βλέπεις τα ειδησεογραφικά μέσα του UK να κράζουν την Ουγγαρία για την ακροδεξιά συμπεριφορά της, όταν οι ίδιοι βγάζουν το κεφάλι τους απέξω στη διαχείριση της κρίσης, εννοώντας ότι Ευρώπη είναι μόνο η Γερμανία.

 

Τα νούμερα είναι ενδεικτικά:

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/immigration/11784930/British-police-force-at-frontline-of-Calais-crisis-sees-35-increase-in-illegal-immigrant-arrests.html

 

104 μετανάστες έφτασαν στο UK και έγινε θέμα. ΟΥΑΟΥ. Στην ουγγαρία περνάνε καθημερινά χιλιάδες, και οι υποκριτές εδώ έχουν θέμα με 100.

Τα κέντρα ασύλου που διαθέτουν νομίζω έχουν συνολική χωρητικότητα περί τις 1000 ψυχές.

 

Αυτά για να καταλαβαίνουμε την τάξη μεγέθους και τα νούμερα που έχει υποστεί την δεκαετία του 2000 η Ελλάδα με τις εκατοντάδες χιλιάδες των πακιστανών, αφγανών και λοιπών.

 

Θα αναρρωτηθεί κανείς γιατί η Ουγγαρία έκλεισε τα σύνορα... χαζοί είναι? Απλά να περάσουν θέλουν. Έλα όμως που: 

1. Απαιτούν να περάσουν (είδαμε προχθές τις εικόνες με το που έκλεισε το πέρασμα)

2. Εάν η Γερμανία δεν δώσει άσυλο, π.χ. λόγω καταγωγής, που τους γυρίσει? οεο? στην Ουγγαρία.

 

Αυτό που απορώ είναι πως την έχουμε γλιτώσει εμείς και τους στέλνουμε πακέτο χωρίς να τους καταλογογραφούμε.

 

Και για να μη με πει κανείς χρυσαυγίτη, εάν η Ε.Ε. θέλει να λύσει το προσφυγικό, ας πάει στα τουρκικά παράλια με αποστολές και 15 φέρυ και ας αναλάβει την ευθύνη της απευθείας μεταφοράς στις χώρες υποδοχής. 1.000.000 θα πάρει η Γερμανία, ας πάει να τους πάρει από τα παράλια της Τουρκίας. Όχι να τους αφήνει να πνιγούν και να περπατάνε μέρες ώστε να μετακυλήσουν το κόστος των φτηνών εργατών στις χώρες υποδοχής και διέλευσης. Τους 240 που μας αναλογούν σύμφωνα με τον Γιούνκερ μπορούμε να τους μεταφέρουμε με θαλαμηγό.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που απορώ είναι πως την έχουμε γλιτώσει εμείς και τους στέλνουμε πακέτο χωρίς να τους καταλογογραφούμε.

 

Ποιος το είπε; Αυτό είναι το πρόβλημα, ότι απαιτούν Ελλάδα και Ιταλία να κάνουμε την καταγραφή 150 χιλιάδων ψυχών, να επαναπροωθήσουμε στη χώρα τους όσους δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πρόσφυγες ή αιτούντες άσυλο και να επιτρέψουμε την ελεύθερη κυκλοφορία των υπολοίπων.

 

Και το κάνουμε. Ίσως όχι πολύ αποτελεσματικά, αλλά τουλάχιστον ικανοποιητικά.

 

Και για μας η εύκολη λύση θα ήταν να αρνηθούμε μαζικά τις αιτήσεις ασύλου και να τους στείλουμε πίσω πακέτο για να ξαναπροσπαθήσουν. Αλλά μάλλον είμαστε οι μόνοι που εξακολουθούν να τιμούν τις διεθνείς Συνθήκες...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Να παραχωρήσει η Ελλάδα τον έλεγχο των συνόρων, ζητεί ο Όρμπαν
Να προταθεί στην Ελλάδα να παραχωρήσει τον έλεγχο των συνόρων της σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με εθελοντική αποστολή στρατευμάτων, προτείνει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ανήμερα της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό

`

 

Αυτό δεν ήταν το κύριο ζητούμενο της εισόδου μας στην ΕΕ;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Να προταθεί στην Ελλάδα να παραχωρήσει τον έλεγχο των συνόρων της σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με εθελοντική αποστολή στρατευμάτων, προτείνει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ανήμερα της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό

 

Όοοχι.. φιλαράκι Όρμπαν. Δεν θα παραραχωρήσουμε τη φρούρηση. Θα απαιτήσουμε συμμετοχή στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης και μάλιστα όχι σε εθελοντική βάση, αλλά με υποχρεωτική ποσόστωση. Όπως υποχρεωτική θα πρέπει να είναι και η ανακατανομή των προσφύγων, ακόμη και σε εκείνους που θεωρούν ότι μπορούν να υψώσουν ένα τείχος και να σφυρίζουν ανέμελα μέχρι να λυθεί μόνο του το πρόβλημα. Άντε γιατί αυτό το καραγκιοζιλίκι της προαίρεσης έχει τραβήξει δεκαετίες και δεν πάει άλλο.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.