Jump to content

Μεταναστευτικό Ζήτημα στην Ελλάδα

sotiris

Recommended Posts

Αρχιζω και ζηλευω τον γιαγκτ με τις παραθεσεις που κανει. Θα το κανω και γω.

Νίκος Κούνδουρος: «Σήμερα ο τρομοκράτης έχει όνομα και ΑΦΜ» - πολιτισμός - ΤΟ ΒΗΜΑ

«Εκείνο το “μην τον κρατάς, πνίξ΄ τον, τον πούστη! ” που φώναζε ο μόνος που άκουσα να μιλάει τσάτραπάτρα ελληνικά. Εγώ πoύστης; Καλά το “πνίξ΄ τον”, το “πoύστης” τι το θέλανε;

: )

• Replies 2,8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Όταν πας καλεσμένος στο σπίτι του άλλου, ακολουθείς κάποιους αυτονόητους κανόνες συμπεριφοράς. Δεν πας και νέμεσαι το σπίτι για δικό σου.

Σε όλες τις χώρες έχουν κανονισμούς και όρια. Εδώ δηλαδή, γιατί όχι;

Όταν πας καλεσμένος στο σπίτι του άλλου, ακολουθείς κάποιους αυτονόητους κανόνες συμπεριφοράς. Δεν πας και νέμεσαι το σπίτι για δικό σου.

Σε όλες τις χώρες έχουν κανονισμούς και όρια. Εδώ δηλαδή, γιατί όχι;

Εξαιροuμένων των Αιγυπτίων δεν έχουμε καλεσμένους. Όλοι ακάλεστοι ήρθαν.

Εξαιροuμένων των Αιγυπτίων δεν έχουμε καλεσμένους. Όλοι ακάλεστοι ήρθαν.

Διαφωνω γιατι οταν επισημα το κρατος "χαλαρωνει" λιγο τα συνορα αρχες του 90 και ακομα σημαντικοτερα υπαρχει ΖΗΤΗΣΗ για την προσφορα φτηνου εργατικου δυναμικου νομιζω οτι η λεξη "ακαλεστος" ειναι τραβηγμενη ή εστω οχι απολυτα σωστη.

Μπορει να μην βγηκε καποιο επισημο προεδρικο διαταγμα, αλλα και το κρατος δεν ηταν τοσο αυστηρο στο να τον κρατησει εξω και ο πολιτης ηταν δεκτικος στο να τον παρει στη δουλεψη του (και να εκμεταλλευτει τον μεταναστη, ειτε τον κακομοιρο τιμιο, ειτε τον οπορτουνιστη απατεωνα).

edit: Για να ξεκαθαρισω εκεινο που πιστευω οτι εγινε ειναι οτι καποια μερα αφησα εγω την πορτα του σπιτιου μου μισανοιχτη... περνας εσυ απ' εξω βλεπεις φως και μπαινεις... και με το που σε βλεπω εγω λεω "Επ ρε φιλαρακι ελα λιγο να με βοηθησεις να κουνησω λιγο το κρεββατι να καθαρισω απο κατω γιατι δεν μπορω να το σηκωσω μονος μου και κερναω καφε"

Ε μετα δεν μπορω εγω ή καποιος τριτος να παραπονεθει οτι "ποιος σε καλεσε να μπεις μεσα?"

Έγινε επεξεργασία από SLN

Διαφωνω γιατι οταν επισημα το κρατος "χαλαρωνει" λιγο τα συνορα αρχες του 90 και ακομα σημαντικοτερα υπαρχει ΖΗΤΗΣΗ για την προσφορα φτηνου εργατικου δυναμικου νομιζω οτι η λεξη "ακαλεστος" ειναι τραβηγμενη ή εστω οχι απολυτα σωστη.

Μπορει να μην βγηκε καποιο επισημο προεδρικο διαταγμα, αλλα και το κρατος δεν ηταν τοσο αυστηρο στο να τον κρατησει εξω και ο πολιτης ηταν δεκτικος στο να τον παρει στη δουλεψη του (και να εκμεταλλευτει τον μεταναστη, ειτε τον κακομοιρο τιμιο, ειτε τον οπορτουνιστη απατεωνα).

edit: Για να ξεκαθαρισω εκεινο που πιστευω οτι εγινε ειναι οτι καποια μερα αφησα εγω την πορτα του σπιτιου μου μισανοιχτη... περνας εσυ απ' εξω βλεπεις φως και μπαινεις... και με το που σε βλεπω εγω λεω "Επ ρε φιλαρακι ελα λιγο να με βοηθησεις να κουνησω λιγο το κρεββατι να καθαρισω απο κατω γιατι δεν μπορω να το σηκωσω μονος μου και κερναω καφε"

Ε μετα δεν μπορω εγω ή καποιος τριτος να παραπονεθει οτι "ποιος σε καλεσε να μπεις μεσα?"

Όταν δικαιολογείς τον ακάλεστο δεν τον μεταμορφώνεις σε καλεσμένο

Για να ξεκαθαρισω εκεινο που πιστευω οτι εγινε ειναι οτι καποια μερα αφησα εγω την πορτα του σπιτιου μου μισανοιχτη... περνας εσυ απ' εξω βλεπεις φως και μπαινεις... και με το που σε βλεπω εγω λεω "Επ ρε φιλαρακι ελα λιγο να με βοηθησεις να κουνησω λιγο το κρεββατι να καθαρισω απο κατω γιατι δεν μπορω να το σηκωσω μονος μου και κερναω καφε"

Περισσότερο για να διορθώσω τον παραλληλισμό...

Είμαστε 10 άτομα και ζουμε σε ένα μεγάλο σπίτι. Αφήνει ένας την πόρτα ανοιχτή κτλ που είπες. Οταν επιστρέψουν οι άλλοι 9, μπορούν να παραπονεθούν ποιος σε κάλεσε και να σε βγάλουν πάλι έξω.

Προφανως οχι... απλα χανεις το δικιο σου μετα οταν πας να κλαφτεις. :)

Ναι θα έπρεπε και οι δικοί μας να ζητάνε visa/πράσινη κάρτα, όπως κάνουν σε άλλα έννομα κράτη.... όχι βέβαια ότι δεν θα βρεις να εργαστείς παράνομα στη Γερμανία ή στο Καναδά, όμως είναι ποσοτικό το πρόβλημα μιας και φημιζόμαστε για την ανομίας μας ανεξαρτήτως των συνθηκών. Αμφιβάλω όμως ότι κλαίγονται (πραγματικά και όχι για τα μάτια του κόσμου) αυτοί ποθ κερδίσανε από αυτή τη κατάσταση.

Περισσότερο για να διορθώσω τον παραλληλισμό...

Είμαστε 10 άτομα και ζουμε σε ένα μεγάλο σπίτι. Αφήνει ένας την πόρτα ανοιχτή κτλ που είπες. Οταν επιστρέψουν οι άλλοι 9, μπορούν να παραπονεθούν ποιος σε κάλεσε και να σε βγάλουν πάλι έξω.

Σωστή η διόρθωση αλλά δεν πιστεύω ότι μόνο ένα 10% ήταν αυτό που τους δέχτηκε. Αν θυμάμαι καλά την (χρυσή) δεκαετία 90-2000 , 5/10 τους είχαν στη δούλεψή, 4/10 απλά σιωπούσαν σε φάση "ούτε ζέστη ούτε κρύο" και 1 να φώναζε. Τώρα "ξαφνικά" 9/10 φωνάζουν. Αυτό με παραξενεύει. Βέβαια είναι και η αυξημένη ποσόστωση πολύ σωστό επιχείρημα για την γκρίνια, αν και κυρίαρχο αίτιο για μένα είναι η κρίση.

Γιατι δε μας λενε τι εκανε και μπηκε μεσα και αυτος και οι αλλοι τοσοι βαρβαροι δολοφονοι

που εχουν ερθει, αλλά απλα μας λενε οτι εχουν γεμισει οι φυλακές από δαυτους;

Αφου ειναι κατα συρροή δολοφόνοι γιατι δεν μαθαινουμε μεσω μμε τι κανανε όλοι αυτοι

και γεμισαν τις φυλακές αλλά θέλουμε να χτίσουμε κι άλλες για να τους στιβάξουμε;

Αλλά πρέπει να σιωπούμε οταν κάνουν κάτι γιατι αλλιώς κάθε μέρα θα βγάζαμε ληστείες και φόνους και θα ανέβαινε η χρυσή αυγή και μετά report noobs.

Νεκρός σε συμπλοκή κρατουμένων στις φυλακές Γρεβενών - Η Αυγή Online

Η χρυσή Αυγή έχει ήδη ανέβει κι άλλο.

Φρόντισε ο "δημοκρατικός" κυβερνητικός συνασπισμός με τον νέο αντιρατσιστικό νόμο.

ΑΝ ο κόσμος ψήφισε ΧΑ από αντίδραση στις προηγούμενες εκλογές, να δείτε τι θα γίνει μετά την εφαρμογή του νόμου.

Εκτός αν απλά θέλουν να κλείσουν τα στόματα (μετάφραση σε ψήφους) των ψευτοκουλτουριάρηδων του Συριζα που "αγανακτούν" και "Διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους" για τα ανθρώπινα δικαιώματα μπλα μπλα μπλα, χωρίς να τους ενδιαφέρει τι θα ακολουθήσει.

NewsIt.gr: Έγκλημα | "Τους έσπασαν το μαγαζί γιατί δε συμμορφώθηκαν στις συστάσεις της Χ. Αυγής"

Θα σταθώ σε μερικά σημεία...

Αυτή η βοήθεια εκφράζεται με ελέγχους σε μαγαζιά και χώρους όπου βρίθουν από ναρκωτικά και ιερόδουλες.
Οι κάτοικοι εξηγούν στο Newsit πως στράφηκαν στη Χρυσή Αυγή γιατί δεν τους βοήθησε στο θέμα της εγκληματικότητας των μεταναστών ούτε η αστυνομία, ούτε ο Δήμος.
"η κατάσταση είναι πια τα μαύρα μας τα χάλια. Δεν έχουμε ησυχία από τους μετανάστες και η αστυνομία και ο Δήμος δεν κάνουν τίποτα. Φασαρίες και μαχαιρώματα γίνονται συνέχεια. Υπάρχουν και ρατσιστικές επιθέσεις. Αλλά όταν ο κόσμος δε βρίσκει συμπαράσταση από την αστυνομία πάει δια της πλαγίας οδού, δηλαδή τη Χρυσή Αυγή. Είναι οι μόνοι που συμπαραστέκονται".

Σωστή η διόρθωση αλλά δεν πιστεύω ότι μόνο ένα 10% ήταν αυτό που τους δέχτηκε. Αν θυμάμαι καλά την (χρυσή) δεκαετία 90-2000 , 5/10 τους είχαν στη δούλεψή, 4/10 απλά σιωπούσαν σε φάση "ούτε ζέστη ούτε κρύο" και 1 να φώναζε. Τώρα "ξαφνικά" 9/10 φωνάζουν. Αυτό με παραξενεύει. Βέβαια είναι και η αυξημένη ποσόστωση πολύ σωστό επιχείρημα για την γκρίνια, αν και κυρίαρχο αίτιο για μένα είναι η κρίση.

και στο σπιτι μου, εχει πισω απο τον καναπε ενα αδειο κουτακι κοκακολα και δεν μου γκρινιαζουν οι μπιτσιζ.

Αν αυξηθει η ποσοστωση και βρεθει ο καναπες μου πισω απο 13244123 αδεια κουτακια κοκακολας πιστευω θα εχουν ενα προβλημα...

Θυμαστε τον κάλα που ηταν ο ξαδερφος του σαλα και με συνεργο τον παλα

που τις προαλλες

2-3 εδω μεσα με ειπαν γραφικο εφοσον δεν υπαρχουν στοιχεια και καλα.

Μετα το προαστιο στην αττικη ορμηξαν παλι με καλασνικοφ

Κάτω από τη μύτη της ΕΛ.ΑΣ. ο δραπέτης Κάλα λήστεψε την Εθνική στη Λάρισα - κοινωνία - ΤΟ ΒΗΜΑ

Το θέμα έχει καταντήσει η προσωπική προπαγάνδα του jiohkor3. Φιλτράρισμα στα καθημερινά εγκλήματα στην Ελλάδα, αφαίρεση αυτών που διαπράττονται από Έλληνες και ποστάρισμα μόνο των ξένων. Χρησιμότητα κατά τι μικρότερη από αυτή μιας ηβικής τρίχας μου.

Να κάνουμε από την άλλη κι ένα θέμα για τα εγκλήματα των Ελλήνων, έτσι για να χαίρονται όλα τα ούγκα, όχι μόνο τα μισά.

Το θέμα έχει καταντήσει η προσωπική προπαγάνδα του jiohkor3. Φιλτράρισμα στα καθημερινά εγκλήματα στην Ελλάδα, αφαίρεση αυτών που διαπράττονται από Έλληνες και ποστάρισμα μόνο των ξένων. Χρησιμότητα κατά τι μικρότερη από αυτή μιας ηβικής τρίχας μου.

Να κάνουμε από την άλλη κι ένα θέμα για τα εγκλήματα των Ελλήνων, έτσι για να χαίρονται όλα τα ούγκα, όχι μόνο τα μισά.

Έχεις ανοίξει ήδη θέμα με τα εγκλήματα των ελλήνων και μάλιστα ευημερεί περισσότερο από το παρόν που σε χαλάει.

Τώρα αν ψάχνεις "ψιλικατζήδες" σαν και αυτούς που ποστάρει ο [MENTION=14026]jiohkor3[/MENTION] δυστυχώς θα απογοητευτείς

1326988180180.jpg

Making a clean break from everything you've ever known isn't easy, people are creatures of habit. We in the west forget sometimes what an insane position of luxury and clearsightedness we come from.

Culturally, Italy (I think that's where this picture is from, the island of Lampedusa I believe) is so much more enlightened than the countries these people come from it's shocking to them. They dream of escaping what they know, but when the new surroudings are unfamiliar, people get scared and cling to what they know, which paradoxically is sometimes what they were trying to get away from in the first place.