Jump to content



Μεταναστευτικό Ζήτημα στην Ελλάδα


sotiris

Recommended Posts

[MENTION=1167]colt3003[/MENTION]

Μαλλον πρεπει να σταματησεις να διαβαζεις εφημεριδες.

Τα ιδια λενε και για τους "μπαχαλακιδες" αλλα δεν ειναι ακριβως ετσι.-

Δεν φταίνε οι εφημερίδες.

Ο Νόμος 3386/2005 για τη Μετανάστευση (όπως ισχύει σήμερα)

Άρθρο 76

Προϋποθέσεις και διαδικασία διοικητικής απέλασης

1. Η διοικητική απέλαση αλλοδαπού επιτρέπεται εφόσον:

α. Έχει καταδικασθεί τελεσίδικα σε ποινή στερητική της ελευθερίας τουλάχιστον ενός έτους ή, ανεξαρτήτως ποινής, για εγκλήματα προσβολής του πολιτεύματος, προδοσίας της Χώρας, εγκλήματα σχετικά με την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, διεθνή οικονομικά εγκλήματα, εγκλήματα με χρήση μέσων υψηλής τεχνολογίας, εγκλήματα περί το νόμισμα, εγκλήματα αντίστασης, αρπαγής ανηλίκου, κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, κλοπής, απάτης, υπεξαίρεσης, εκβίασης, τοκογλυφίας, του νόμου περί μεσαζόντων, πλαστογραφίας, ψευδούς βεβαίωσης, συκοφαντικής δυσφήμισης, λαθρεμπορίας, για εγκλήματα που αφορούν τα όπλα, αρχαιότητες, την προώθηση λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας ή τη διευκόλυνση της μεταφοράς ή προώθησης τους ή της εξασφάλισης καταλύματος σε αυτούς για απόκρυψη και εφόσον η απέλαση του δεν διατάχθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο.

β. Έχει παραβιάσει τις διατάξεις του νόμου αυτού.

γ. Η παρουσία του στο ελληνικό έδαφος είναι επικίνδυνη για τη δημόσια τάξη ή ασφάλεια της Χώρας.

δ. Η παρουσία του στο ελληνικό έδαφος είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και αρνείται να συμμορφωθεί προς τα μέτρα που καθορίζονται από τις ιατρικές αρχές για την προστασία της, αν και του έχει παρασχεθεί η απαραίτητη πληροφόρηση.

2. Η απέλαση διατάσσεται με απόφαση του οικείου Αστυνομικού Διευθυντή και, προκειμένου περί Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης, από τον αρμόδιο για θέματα αλλοδαπών Αστυνομικό Διευθυντή ή ανώτερο Αξιωματικό, που ορίζεται από τον οικείο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή, αφού προηγουμένως δοθεί στον αλλοδαπό προθεσμία τουλάχιστον σαράντα οκτώ ωρών για να υποβάλει τις αντιρρήσεις του.

3. Εφόσον ο αλλοδαπός, εκ των εν γένει περιστάσεων, κρίνεται ύποπτος φυγής ή επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη, με απόφαση των οργάνων της προηγούμενης παραγράφου, διατάσσεται η προσωρινή κράτηση του μέχρι την έκδοση, εντός τριών ημερών, απόφασης ως προς την απέλαση του. Εφόσον εκδοθεί απόφαση απέλασης, η κράτηση συνεχίζεται ως την εκτέλεση της απέλασης, σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τρεις μήνες. Ο αλλοδαπός πρέπει να πληροφορείται στη γλώσσα που κατανοεί τους λόγους της κράτησης του και να διευκολύνεται η επικοινωνία με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του. Ο αλλοδαπός που κρατείται, παράλληλα με τα δικαιώματα που έχει σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, μπορεί να προβάλει και αντιρρήσεις κατά της απόφασης κράτησης του ενώπιον του προέδρου ή του υπ' αυτού οριζόμενου πρωτοδίκη του διοικητικού πρωτοδικείου, στην Περιφέρεια του οποίου κρατείται.

4. Σε περίπτωση που ο προς απέλαση αλλοδαπός δεν κρίνεται ύποπτος φυγής ή επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη ή ο πρόεδρος του διοικητικού πρωτοδικείου διαφωνεί ως προς την κράτηση του, με την ίδια απόφαση τάσσεται σε αυτόν προθεσμία προς αναχώρηση, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τις τριάντα ημέρες.

5. Η κατά τις παραγράφους 3 και 4 του άρθρου αυτού απόφαση μπορεί να ανακληθεί ύστερα από αίτηση των διαδίκων, αν η αίτηση ανάκλησης στηρίζεται σε νέα στοιχεία, κατ' ανάλογη εφαρμογή του άρθρου 205 παρ. 6 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας (ν. 2717/1999).

Άρθρο 83

Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη Χώρα

1. Ο υπήκοος τρίτης χώρας, που εξέρχεται ή επιχειρεί να εξέλθει από το ελληνικό έδαφος ή εισέρχεται ή επιχειρεί να εισέλθει σε αυτό χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ. Θεωρείται επιβαρυντική περίπτωση και επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, αν αυτός που επιχειρεί να αναχωρήσει λαθραίως καταζητείται από τις δικαστικές ή αστυνομικές αρχές ή υπέχει φορολογικές ή πάσης φύσεως άλλες υποχρεώσεις προς το Δημόσιο ή είναι υπότροπος.

Οι κυρώσεις της παρούσας επιβάλλονται και στους πολίτες των κρατών μελών της Ε.Ε. {προσθήκη εδαφίου στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 83, με την παρ. 1στ του άρθρου 45 του Ν. 3731/08}

2. Αν ο υπήκοος τρίτης χώρας εισέλθει στο ελληνικό έδαφος ή εξέλθει από αυτό χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών, ύστερα από έγκριση του εισαγγελέα εφετών, στον οποίο αναφέρει σχετικώς χωρίς καθυστέρηση, μπορεί να απόσχει από την ποινική δίωξη για την πράξη αυτήν, οπότε γνωστοποιεί αμέσως την απόφαση του αυτή στον διοικητή της αστυνομικής υπηρεσίας ή λιμενικής αρχής που διαπίστωσε την παράνομη είσοδο ή έξοδο, προκειμένου αυτός, με απόφαση του, να επαναπροωθήσει τον υπήκοο τρίτης χώρας αμέσως στη χώρα προέλευσης ή καταγωγής του. Η έγκριση του εισαγγελέα εφετών μπορεί να δοθεί με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο. Αν δεν καταστεί δυνατή η άμεση επαναπροώθηση του υπηκόου τρίτης χώρας, ο διοικητής της αστυνομικής ή λιμενικής αρχής, αφού συντάξει σχετική έκθεση, παραπέμπει τον υπήκοο τρίτης χώρας στην αρμόδια διοικητική αρχή για απέλαση, σύμφωνα με το άρθρο 76 του νόμου αυτού. Η αρχή αυτή, αν η απέλαση δεν πραγματοποιηθεί μέσα σε τρεις μήνες, γνωστοποιεί τούτο στον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών. Στην περίπτωση αυτή, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών μπορεί να ανακαλέσει την απόφαση του για αποχή από την ποινική δίωξη, ύστερα από έγκριση του εισαγγελέα εφετών, εφόσον δεν έχει παρέλθει ένα έτος από την ημέρα της παράνομης εισόδου στη Χώρα του υπηκόου τρίτης χώρας.

Ο περιβόητος νόμος κατά της λαθρομετανάστευσης. Αν δεν βαρεθείς να τον διαβάσεις όλον άνετα θα καταλάβεις ποιός και γιατί επιτρέπει το παρόν χάλι στη χώρα.

....Και επιμένω: Μηηηηηπως να κοιτάγαμε λίγο πιο ψηλά ? Η τελικά φταίει το σαμάρι και όχι το γαιδούρι ??

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2,8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Βρηκανε προεκλογικα φυλλαδια των χρυσαυγουλων στο σπιτι ενος απο τους 2 που καθαρισε τον ποδηλατη Πακι...

1.05 εδινε στο στοιχημα... Επιασα κι αλλη μια εκπληξη στο 5.5 αποδοση και πηγα ταμειο :hehe:

τωρα που το κοιταω καλυτερα... η actual συλληψη των δραστων εδινε 16.50 αλλα κολωσα και δεν το επαιξα... Θα ειχα κανει την τυχη μου.

Έγινε επεξεργασία από SLN
Link to comment
Share on other sites

Και όμως.... αν το καλοσκεφτείς η ενέργεια αυτή αποτελεί ανθρωπιστική κίνηση.

Αν δείς τον χάρτη απο πού ξεκινάνε και που θέλαν να φτάσουν θα επικρατούσαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό 2 εκδοχές:

1. (συνήθως) με έλλειψη καυσίμων κάπου στη μέση του πουθενά, θα καλούσαν απο τα κινητά τους το 112 και θα ξεκίναγε κινητοποίηση μηχανισμού ερευνας και διάσωσης (σκάφη, ελικόπτερο, αεροσκάφος, αναγγελίες σε παραπλέοντα πλοία) μέχρι να ανευρεθούν, και φυσικά να διασωθούν. Το κόστος της επιχείρησης (καύσιμα, συντηρήσεις) θα το επωμιστούν οι συνήθεις ύποπτοι (εμείς)

2. στην κακή περίπτωση που δεν καταφέρουν να επικοινωνήσουν προκειμένου να διασωθούν, απλά γίνονται ψαροτροφή.

Να τα βλέπουν αυτά μερικοί ''ανθρωπιστές'' μπάς και δούνε πέρα απο τη μύτη τους....

Υπάρχει βέβαια πάντα και η εναλλακτική να ζητούσαν να φύγουν απο τη χώρα για να πάνε στις πατρίδες τους, αλλά δεν νομίζω να είναι αυτή η περίπτωση εδώ.

Link to comment
Share on other sites

αμα τα λενε οι μπάτσοι είναι ρατσιστές και χρυσαυγίτες.... ενω αμα τα λέει ο Θεοδωράκης......

το να κάνει κανεις πως δεν τρέχει τίποτα, δεν σημαίνει πως είναι και έτσι.

Link to comment
Share on other sites

Έλα μην θυμίζεις σκανδαλοθηρικό περιοδικό που στοχεύει στο συναίσθημα. : P

Να υποθέσω ότι η απάντηση αυτή κολάει και στο παρακάτω θέμα;

Χθες μια φιλη νεαρη μητερα εστειλε το τετραχρονο παιδι της στο πανηγυρι του αγ. αντωνιου στο Περιστερι μαζι με την γιαγια του παιδιου. Το παιδι -κλασικα- ηθελε κατι απο εναν παγκο, ηταν διπλα στην γιαγια του, η γιαγια βγαζει πορτοφολι και σε 2 δευτερολεπτα το παιδι ειχε εξαφανιστει απο διπλα της και ηταν στην αγκαλια μιας τσιγκανας που απομακρυνοταν. Ευτυχως το αντιληφθηκε αμεσα η γυναικα και εβαλε τσιριδες, η τσιγγανα ελεγε πως "νομιζε πως το παιδι χαθηκε" οποτε και εχει ευτυχη καταληξη η ιστορια αυτη.

Δεν ειναι αναδημοσιευση, δεν ειναι urban legend, το λεω πρωτο χερι...

Τον νου σας....

Άμα το παιδί είναι Ρώσων γονέων, γίνομαι γραφικός και "σκανδαλοθηρικό περιοδικό", αλλά άμα είναι Ελλήνων γονέων έχουμε ένα πρόβλημα που πρέπει να το πάρουμε σοβαρά, ε;

Link to comment
Share on other sites

Πλέον αν είσαι λευκός, άνδρας, αρτιμελής και ιμηδαπός θα δεχθείς το μεγαλύτερο ρατσισμό.

Από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε...

1. Δεν μπορείς να μιλήσεις για άλλη κοιν. ομάδα γιατί θα είσαι ρατσιστής. Αυτοί μπορούν να μιλάνε για την ομάδα σου και είναι αγωνιστές.

2 Στρατός υποχρεωτικός μόνο για άνδρες, οι γυναίκες ΜΟΝΟ μόνιμες. Σύνταξη νωρίτερα κτλ

3. Το πτυχίο είναι κατώτερο απο την οποιαδήποτε αναπηρία (πραγματική ή όχι) στις προκηρύξεις.

4. Βοηθήματα, δωρεάν περίθαλψη κτλ κυρίως για τους αλλοδαπούς.

Link to comment
Share on other sites

1000 likes

αντε γιατι εχει παραξυλωθει το θεμα με το ρατσισμο και αλλες βλακειες.

και αν πεις και κατι σε λενε και φασιστα απο πανω και χρυσαυγιτη.

και θελουμε να παμε και μπροστα.

Link to comment
Share on other sites

Να υποθέσω ότι η απάντηση αυτή κολάει και στο παρακάτω θέμα;

Άμα το παιδί είναι Ρώσων γονέων, γίνομαι γραφικός και "σκανδαλοθηρικό περιοδικό", αλλά άμα είναι Ελλήνων γονέων έχουμε ένα πρόβλημα που πρέπει να το πάρουμε σοβαρά, ε;

Όπως σου έγραψα και πάρα πάνω αναφερόμουν στα ναρκωτικά και καθόλου στα παιδιά οποιουδήποτε

http://www.unfollow.gr.com/index.php/blog/item/167-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%AC-%CF%87%CE%B1%CF%83%CE%AC%CE%BD.html

"UNFOLLOW 13, που κυκλοφορεί: Το ελληνικό κράτος επιμένει να αντιμετωπίζει τη μετανάστευση με δαιμονοποίηση, αστυνομική καταστολή και ρατσιστική βία, μολονότι η χρηματοδότησή του από την Ε.Ε. με στόχο να συγκροτήσει σοβαρή μεταναστευτική πολιτική ανέρχεται σε 374 εκατομμύρια ευρώ, από το 2007. Εκ των οποίων τα 162 εκατομμύρια δεν ξέρουμε καν πού βρίσκονται..."

"Το τμήμα Home Affairs της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με δήλωση της επιτρόπου Σ. Μάλστρομ, έχει την πρόθεση να αυξήσει τον προϋπολογισμό των ταμείων του προγράμματος SOLIDκατά 40%. Αυτό σημαίνει πως οι χώρες οι οποίες χρηματοδοτούνται για τη διαχείριση μεταναστευτικών ροών θα λάβουν αυξημένη κατά αντίστοιχο ποσοστό χρηματοδότηση για την ανανέωση του προγράμματος την περίοδο 2014-2020. Για να συμβεί αυτό όμως, το «πρόβλημα» πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει."

"Άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που δείχνει πως δεν υπάρχει διάθεση για σοβαρή αντιμετώπιση της μετανάστευσης, παρ’ όλη την κινητικότητα των κατασταλτικών υπηρεσιών, είναι πως, ενώ την περίοδο 2008-2011 υπήρχαν πάνω απο 80 εκατομμύρια ευρώ σε κονδύλια για την επιστροφή/απέλαση/επαναπατρισμό μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους, το ελληνικό κράτος δαπάνησε μόλις κάτι περισσότερο απο ένα εκατομμύριο σύμφωνα με τον κωδικό εξόδων 5143 του προϋπολογισμού."

Έγινε επεξεργασία από ΓιαγκΤ
Link to comment
Share on other sites

Πλέον αν είσαι λευκός, άνδρας, αρτιμελής και ιμηδαπός θα δεχθείς το μεγαλύτερο ρατσισμό.

Από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε...

1. Δεν μπορείς να μιλήσεις για άλλη κοιν. ομάδα γιατί θα είσαι ρατσιστής. Αυτοί μπορούν να μιλάνε για την ομάδα σου και είναι αγωνιστές.

2 Στρατός υποχρεωτικός μόνο για άνδρες, οι γυναίκες ΜΟΝΟ μόνιμες. Σύνταξη νωρίτερα κτλ

3. Το πτυχίο είναι κατώτερο απο την οποιαδήποτε αναπηρία (πραγματική ή όχι) στις προκηρύξεις.

4. Βοηθήματα, δωρεάν περίθαλψη κτλ κυρίως για τους αλλοδαπούς.

1000 likes

αντε γιατι εχει παραξυλωθει το θεμα με το ρατσισμο και αλλες βλακειες.

και αν πεις και κατι σε λενε και φασιστα απο πανω και χρυσαυγιτη.

και θελουμε να παμε και μπροστα.

Θέλετε να πείτε ότι η δική σας μεταχείριση προς δυο ανθρώπους, τον έναν έλληνα ενώ τον άλλον μη έλληνα (κατά προτίμηση από αναπτυσσόμενη/υπανάπτυκτη χώρα) είναι ίση και στους δύο?

Link to comment
Share on other sites

Να υποθέσω ότι η απάντηση αυτή κολάει και στο παρακάτω θέμα;

Άμα το παιδί είναι Ρώσων γονέων, γίνομαι γραφικός και "σκανδαλοθηρικό περιοδικό", αλλά άμα είναι Ελλήνων γονέων έχουμε ένα πρόβλημα που πρέπει να το πάρουμε σοβαρά, ε;

εγω μεχρι στιγμης νομιζα οτι "απαγωγη απο τσιγγανους" σημαινει "ο 15χρονος γυφτος πηρε το datsun turbo και απηγαγε την 13 χρονη που αρωτευτηκε απο το τσαντιρι της και ανοιξε βεντετα στις οικογενειες". Δεν τοχα φανταστει οτι την στηνουν σε πανηγυρια και βουτανε τετραχρονα. Το τραγικο ειναι λεω το περιστατικο σε εναν φιλο 40αρη και μου λεει "α και εμενα με ειχε βουτηξει τσιγγανα απο την παιδικη χαρα στα 3 μου ,αλλα εκανε φασαρια η μανα μου".

Με αυτο καταλαβα οτι τα πραγματα ειναι πολυ πιο τρομακτικα απο οσο νομιζα.

Έγινε επεξεργασία από Tsakonas
Link to comment
Share on other sites

-----> "Ελάχιστα είναι τα στοιχεία που φτάνουν στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης για τις φρικαλεότητες, που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πραγματοποιεί και ο στρατός του Μάλι εναντίον αμάχων. Η Γαλλική πολεμική αεροπορία πραγματοποιεί συνεχώς βομβαρδισμούς αφήνοντας πίσω τις εκατοντάδες νεκρούς αλλά και κύματα προσφύγων. Υπηρεσίες του ΟΗΕ υπολογίζουν ότι τουλάχιστον 700.000 άμαχοι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να κινηθούν προς ασφαλείς περιοχές εντός ή εκτός του Μάλι." Έγινε επεξεργασία από ΓιαγκΤ
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.