Jump to content

Μεταναστευτικό Ζήτημα στην Ελλάδα

sotiris

Recommended Posts

• Replies 2,8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Πραγματικά κρίμα.... Η φάση νομίζω ξεκίνησε απο την γεωργιανή (οικιακή βοηθό ?? ) που ητανε και η μανα του ενός δράστη . Προσοχή ποιον βάζετε σπίτι σας !!! τώρα για την συγκεκριμένη φάρα ειναι κοινό γνωστό οτι εχουν το συμμορίτικο βαθιά ριζωμένο στο dna τους.... Και δεν αλλάζει με οσα λινκ και να επικαλεστούν οι ''ανθρωπιστές'' απο το Σικάγο του 1800 η απο το μεσαιωνικό Βυζάντιο ... Αν ήτανε κανένας συγγενής απο τα θύματα όμως στην περίπτωση και τους εκτελούσε με κανένα κυνηγετικό όπλο θα είχαμε πορείες και διαμαρτυρίες κατά του ''Φασισμού'' και των αδικοχαμένων Γεωργιανών παλικαριών που έπεσαν ένδοξα σε ένα αφιλόξενο ρατσιστικό κράτος .

Ε θα ρθει ο Chosen τωρα να σου πει οτι τα κανουν και Ελληνες και ενα σεντονι απο κατω χωρις νοημα...

Ωραία, να πούμε στα ούγκα τα χρυσαύγουλα μόλις τελειώσουν με τους λεχρίτες τους μετανάστες να κυνηγήσουν και τους λέτσους τους Έλληνες, που φαίνεται να τα πηγαίνουν μια χαρά με τις απάτες, τους βιασμούς και τους φόνους. Απ'ότι φαίνεται ίδια φάρα είμαστε, στα ίδια "σπορ" αριστεύουμε...

Αυτή η ******* στο κεφάλι θα μας φάει, που αντί να χωρίζουμε σε εγκληματίες και αξιοπρεπείς ανθρώπους, ξεχωρίζουμε σε μετανάστες και Έλληνες. Να εκτελέσουμε τον Αλβανό που έχει την σπείρα εμπορίου λευκής σαρκός, για να σταματήσει η πορνεία στην Ελλάδα, μέχρι εκεί φτάνει η νοημοσύνη των Χρυσαύγουλων;

Εγώ παρακαλάω να διώξουν τους "λάθρο" εκτός Ελλάδας, για να δούμε πόσο αξιοπρεπής είναι ο Έλληνας όταν πεινάει.

Και για να το παίξω και γω στο στυλάκι του jiohkor3

Στη φυλακή ο δράστης της δολοφονίας της 34χρονης στην Ξάνθη - Ελλάδα

Τραυμάτισε μια γυναίκα για να κλέψει 100 ευρώ - Κοινωνία - The Best News

Newsbeast.gr | ΚΟΙΝΩΝΙΑ : Τραυμάτισαν ιδιοκτήτη ψιλικατζίδικου στην Αθήνα

Έλληνας ο δράστης της ληστείας στο Βουπράσιο | Σκάϊ 89.4 Πάτρας - Skai Patras

Στη φυλακή ο δράστης 18 διαρρήξεων φυλακη, δραστης, ελληνας, μελος

http://www.dou.gr/article.php?a=3525608

Πάτρα: 43χρονος Έλληνας ο δράστης διάρρηξης σε σπίτι | Palo.gr

31χρονος 'Ελληνας ο δράστης της ληστείας στην ΕΥΔΑΠ στο Ίλιον | tsantiri

23χρονος Έλληνας ο δράστης των κλοπών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο - cretapress.gr | Newsportal

Nooz.gr : Αχαρνές: Έλληνας ναρκομανής ο δράστης του μακελειού

Eίπε κανείς ότι αν φύγουν οι λαθρο-εγκληματιες, θα εκλείψουν και οι εγχώριοι φονιάδες, κλέφτες, ψυχασθενείς και Δουρήδες;

Όχι φυσικά.

Ότι ανέφερες όμως δεν αποτελεί "οργανωμένο" έγκλημα.

Αμα η επιχειρηματολογία στα posts του Chosen (που ανταπαντάει στον παραλογισμό) δεν έχει νόημα, τότε FAIL.

Όσο ο πολίτης βάζει τον συγγενή, φίλο, συμπατριώτη "έλληνα" ή άλλη ταμπέλα, πιο πάνω από τον "άνθρωπο" στη κοινωνία, τότε είναι καταδικασμένος να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της διάκρισης και του ρατσισμού.

Eίπε κανείς ότι αν φύγουν οι λαθρο-εγκληματιες, θα εκλείψουν και οι εγχώριοι φονιάδες, κλέφτες, ψυχασθενείς και Δουρήδες;

Όχι φυσικά.

Ότι ανέφερες όμως δεν αποτελεί "οργανωμένο" έγκλημα.

Ναι, ε; Δεν είναι οργανωμένο έγκλημα; Και φυσικά οι εγχώριοι εγκληματίες είναι τρελοί και ψυχασθενείς, μόνο οι ξένοι είναι καθάρματα; Μου θυμίζεις επιχειρηματολογία των Αμερικάνων:αν ο μαζικός δολοφόνος είναι Μουσουλμάνος, είναι τρομοκράτης, αν είναι Χριστιανός, είναι τρελός και μεμονωμένη περίπτωση. Δουρήδες.

Να υπενθυμίσω λίγο τι scum που είχαμε και πριν έρθουν οι ξένοι; Αυτό που κάνανε με τις 2 γιαγιές στην Ξάνθη, εμείς το έχουμε πατεντάρει πριν από 25-30 χρόνια και με την βούλα: Newsbeast.gr | ΚΟΙΝΩΝΙΑ : Εταιρεία Δολοφόνων... 24 χρόνια μετά

Τότε πίστευα ότι έχει μεγαλύτερη αξία να φάνε ψωμί 150 άνθρωποι, από τη ζωή ενός 85χρονου ή 90χρονου

Τάδε έφη ο επαγγελματίας-δολοφόνος, που με την παρέα του καθάριζε ηλικιωμένους για να παίρνει τις συντάξεις. Μήπως είχανε Πακιστανικό αίμα στο DNA τους;

Αλλά είπαμε, όσο κλέβει και σκοτώνει ο Έλληνας, δεν έχουμε πρόβλημα. Η είδηση τις προάλλες ήταν για τον Αλβανό που ηγείτο κυκλώματος πορνείας, τόσα χρόνια που φέρνουμε κοριτσάκια από την Ανατολική Ευρώπη, μούγκα στην στρούγκα. Πρόβλημα έγινε όταν άνοιξε επιχείρηση και ο Αλβανός.

Τέτοιοι είμαστε.

[MENTION=129]Chosen[/MENTION]

Το έχουμε ξανασυζητήσει σε προηγούμενες σελίδες.

Προφανώς υπάρχει ελληνικό οργανωμένο έγκλημα.

Δεν πιστεύω ότι το ζήτημα είναι ποιοτικό, ότι δηλαδή οι έλληνες εγκληματούν με στυλ.

Το ζήτημα είναι ποσοτικό, από τα στοιχεία της αστυνομίας οι προσαχθέντες / δεν θυμάμαι τι είναι 50% έλληνες 50% μετανάστες.

Οπότε κάνοντας την αναγωγή στο σχετικό πληθυσμό καταλαβαίνεις ότι στα 10 εκατομμύρια έλληνες αντιστοιχούν 5 φορές λιγότεροι εγκληματίες απ'ότι στα 2 εκατομμύρια μετανάστες, κοινώς αν 0.1% από τους έλληνες είναι εγκληματίες, το ποσοστό αυτό αγγίζει το 0.5% στους μετανάστες.

Επίσης μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση των συνειδήσεων παίζουν και οι αδήλωτες μικροκλοπές. Εκεί αδυνατώ να πιστέψω ότι οι Έλληνες εγκληματούν έχοντας ίδιο ποσοστό με τους μετανάστες, η προσωπική μου εμπειρία από ΜΜΜ όπου γίνονται πολλά τέτοια σκηνικά μου λέει ότι είτε είναι μετανάστες είτε ρομά (που δεν θεωρούνται και 100% έλληνες αλλά μπορεί να έχουν ελληνική ταυτότητα...). Υπάρχουν και έλληνες φυσικά, αλλά σε αυτούς βάζουμε ελαφρυντικά (πρεζάκι, κοκάκιας, 'καλό παιδί που ξώκοιλε' κλπ.).

Και φυσικά σίγουρα υπάρχει και αρνητική προπαγάνδα, μην το αρνούμαστε κι αυτό, αλλά όταν οι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ μετανάστες αποτελούν το 20% του πληθυσμού το βρίσκω λογικό. Αν στο UK το 20% του πληθυσμού είχε εισέλθει παράνομα χωρίς χαρτιά θα μας είχαν ρίξει ναπάλμ εδώ στο Brum.

Ωραία, να πούμε στα ούγκα τα χρυσαύγουλα μόλις τελειώσουν με τους λεχρίτες τους μετανάστες να κυνηγήσουν και τους λέτσους τους Έλληνες, που φαίνεται να τα πηγαίνουν μια χαρά με τις απάτες, τους βιασμούς και τους φόνους. Απ'ότι φαίνεται ίδια φάρα είμαστε, στα ίδια "σπορ" αριστεύουμε...

Αυτή η ******* στο κεφάλι θα μας φάει, που αντί να χωρίζουμε σε εγκληματίες και αξιοπρεπείς ανθρώπους, ξεχωρίζουμε σε μετανάστες και Έλληνες. Να εκτελέσουμε τον Αλβανό που έχει την σπείρα εμπορίου λευκής σαρκός, για να σταματήσει η πορνεία στην Ελλάδα, μέχρι εκεί φτάνει η νοημοσύνη των Χρυσαύγουλων;

Εγώ παρακαλάω να διώξουν τους "λάθρο" εκτός Ελλάδας, για να δούμε πόσο αξιοπρεπής είναι ο Έλληνας όταν πεινάει.

Και για να το παίξω και γω στο στυλάκι του jiohkor3

Στη φυλακή ο δράστης της δολοφονίας της 34χρονης στην Ξάνθη - Ελλάδα

Τραυμάτισε μια γυναίκα για να κλέψει 100 ευρώ - Κοινωνία - The Best News

Newsbeast.gr | ΚΟΙΝΩΝΙΑ : Τραυμάτισαν ιδιοκτήτη ψιλικατζίδικου στην Αθήνα

Έλληνας ο δράστης της ληστείας στο Βουπράσιο | Σκάϊ 89.4 Πάτρας - Skai Patras

Στη φυλακή ο δράστης 18 διαρρήξεων φυλακη, δραστης, ελληνας, μελος

Dou.gr - Χερσόνησο: 56χρονος Έλληνας ο δράστης της διάρρηξης

Πάτρα: 43χρονος Έλληνας ο δράστης διάρρηξης σε σπίτι | Palo.gr

31χρονος 'Ελληνας ο δράστης της ληστείας στην ΕΥΔΑΠ στο Ίλιον | tsantiri

23χρονος Έλληνας ο δράστης των κλοπών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο - cretapress.gr | Newsportal

Nooz.gr : Αχαρνές: Έλληνας ναρκομανής ο δράστης του μακελειού

''Μάθανε πως συνουσιαζόμαστε, πλακώσανε και οι γύφτοι''

Το παραπάνω ρητό είναι αρκετά γνωστό. λογικά θα πρέπει να το γνωρίζεις και εσύ.

Στην περίπτωση όμως που σου είναι άγνωστο, μπορώ να γίνω αναλυτικότερος.

Κανένας μα κανένας δεν ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει ''ντοπια'' (προσωπικά διαφωνώ με τον όρο) εγκληματικότηα. Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Οι αιτίες ? απο ένα σαλεμένο μυαλό μέχρι αντεκδίκηση, οργανωμένες όμαδες ή ότι άλλο θέλεις. Αρμόδια να καθορίσουν τι και πως, τα δικαστήρια.

Και απο την άλλη έχεις ένα κράτος διάτρητο και μερικές εκατοντάδες χιλιάδων που απαιτούν (με ποιό δικαίωμα άραγε ?) να ''ζήσουν το όνειρο'' ερχόμενοι η συντριπτική πλειοψηφία, σε μια χώρα όπου αποδεδειγμένα δεν επιθυμούν να προσφέρουν για αυτή. Και όταν φυσικό επόμενο δεν βρούνε δουλειά, θές συνέπεια της κρίσης, θές συνέπεια έλλειψης θέσεων εργασίας. Αντί να αναχωρήσουν για την χώρα τους, παραμένουν εδώ. Και ερωτώ ?? πιστεύεις αλήθεια ότι αυτός ο κόσμος που παραμένει σε μια ξένη χώρα, χωρίς δουλειά, θα ζεί βάσει των νόμων της ??

Ας μη γελιόμαστε. Ακόμα και αν υπάρχουν κάμποσοι που φωνάζουν αδιακρίτως ''έξω οι ξένοι'', και οι οποίοι δεν αντέχουν να εκθέσουν σοβαρά επιχειρήματα για να υποστηρίξουν την άποψή τους, μπορούν άνετα να ισοφαριστούν με καμπόσους άλλους της άλλης όχθης που τους βαφτίζουν συλλήβδην ''ταξικά αδέρφια'' (αν και μάλλον δεν μένουν στο διπλανό δωμάτιο ;)), και επίσης τα όποια επιχειρήματά τους δεν αντέχουν σοβαρής κριτικής. Υπάρχει ωστόσο πολύ περισσότερος κόσμος, ο οποίος δεν μπορεί να ανέχεται επουδενί ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ παραβάτη του νόμου, κυρίως όταν αυτός επειδή απέτυχε (αν προσπάθησε) να ζεί νομίμως, αποφάσισε ετσιθελικά (ή φασιστικά αν προτιμάς) ότι θα παραμείνει στη χώρα, δεν θα πρσφέρει τίποτα, και θα παρασιτεί εις βάρος των άλλων.

Ποιά είναι η αποψή μου επι των παραπάνω: Όσο δεν ξεκαθαρίζει αυτό το θέμα με το πόσοι μπορούν να μείνουν στη χώρα επειδή αποδεδειγμένα μπορούν να συντηρηθούν και να συμβάλλουν στο κράτος (το αυτονόητο δηλαδή που ισχύει για όλα τα υπόλοιπα κράτη του πλανήτη), και όλοι οι άλλοι ΕΞΩ ΑΜΕΣΑ τόσο θα υπάρχει πόλωση σε λάθος βάση.

....Τώρα το ποίος έχει κέρδος να συντηρείται τέτοιου είδους πόλωση.... είναι άλλη κουβέντα.

Έγινε επεξεργασία από colt3003

Chosen, εμένα πάλι δεν μου θυμίζεις τίποτα.

Δεν έχω προφανώς τα ίδια βιώματα με σένα που είσαι κάποια χιλιόμετρα βορειοδυτικότερα από μας.

Μόνο για ψυχασθενείς και τρελούς έλληνες εγκληματίες έγραψα;

Λοιπόν σμπάθα με (κατά το "βλάχικον" το μη αρεστόν ελληνικόν), αλλά αν εσύ δεν βλέπεις πρόβλημα, και προσπαθείς με γενικόλογα και αριθμούς να με πείσεις ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ λόγω λαθρομετανάστευσης, με γειά σου με χαρά σου. Καλά κάνεις απο κει που είσαι. Θα έχουμε όμως φαντάζομαι το δικαίωμα κάποιοι άλλοι που βλέπουμε και βιώνουμε τα πράγματα λιιιιίγο διαφορετικά από σένα να διατηρούμε και μια άλλη άποψη.

[MENTION=129]Chosen[/MENTION]

Το έχουμε ξανασυζητήσει σε προηγούμενες σελίδες.

Προφανώς υπάρχει ελληνικό οργανωμένο έγκλημα.

Δεν πιστεύω ότι το ζήτημα είναι ποιοτικό, ότι δηλαδή οι έλληνες εγκληματούν με στυλ.

Το ζήτημα είναι ποσοτικό, από τα στοιχεία της αστυνομίας οι προσαχθέντες / δεν θυμάμαι τι είναι 50% έλληνες 50% μετανάστες.

Οπότε κάνοντας την αναγωγή στο σχετικό πληθυσμό καταλαβαίνεις ότι στα 10 εκατομμύρια έλληνες αντιστοιχούν 5 φορές λιγότεροι εγκληματίες απ'ότι στα 2 εκατομμύρια μετανάστες, κοινώς αν 0.1% από τους έλληνες είναι εγκληματίες, το ποσοστό αυτό αγγίζει το 0.5% στους μετανάστες.

Αυτη η βλακεια στατιστικη μου θυμιζει την ηλιθια λογικη οτι στο Γιου-Ες ειναι οι φυλακες γεματες λατινους-μαυρους αρα η ποσοστωση βγαζει το λατινο-αφρικανικο πληθυσμο "απο κατω". Φανταζομαι οτι μπορω να χειριστω κι εγω ομορφα τα ποσοστα και να καταληξω σε ενα αναποδο συμπερασμα αλλα δεν θα εχει ιδιαιτερο νοημα.

Για μενα το μοναδικο πραγμα που μετραει ειναι το επιπεδο ζωης/περιβαλλον της εκαστοτε χωρας. Αυτο σε κανει εγκληματια ή εναρετο/νομοταγη (εξαιρουνται περιπτωσεις εγκεφαλικης βλαβης)

Οταν ο αλλος πειναει θα κλεψει θα σκοτωσει κλπ κλπ. Και δυστυχως οσο περναει ο καιρος θα πεινανε ολο και περισσοτεροι.

Δεν ειναι λογικο να φυγει ο Ελληνας (που εχει ζησει 30 χρονια ΠΑΣΟΚαρα/μπουζουκια/καμακι/μυκονο) να παει στην -ταδε χωρα- και να ξεκινησει να κλεβει και να κανει σπειρες. Αντιθετα δεν ειναι παραλογο ο π.χ. Αλβανος που εχει μεγαλη πιθανοτητα στην χωρα του να εχει εκτεθει περισσοτερο σε τετοια, να συνεχισει να τα κανει. Το εκαναν οι Ιταλοι πριν 70-80 χρονια στο Αμερικα.

Αν μπροστα του βλεπει ενα κρατος ψιλο-κ#$%χανειο που δεν ειναι προφυλαγμενο και ευνοει τετοιες περιπτωσεις, δενει το γλυκο.

Γνωρισα ενα καρο Αφρικανους στην Φινλανδια που παρολο την κατασταση στην χωρα τους και το ποσο εχουν εκτεθει στον "ιο της παρανομιας/blood money" ειναι μια χαρα. Παω στοιχημα οτι το ιδιο καλο παιδι θα ειναι ΕΚΕΙ και ο Αλβανος/Ρουμανος κλπ κλπ. Σε πιο απτα παραδειγματα ξερω και ενα καρο αιωνιους φοιτητες που δεν ανοιγαν βιβλιο εδω και οταν αποφασισαν να βγουνε εξω και τους εγινε ο πωλος κατοσταρικο χτυπουσαν 15ωρα στην βιβλιοθηκη.

Το προβλημα ειναι στη χωρα μας και στο ποσο ρδελομπου και "οτι-να ναι-ξερω γω-νταξει" ειμαστε.

Δυστυχως η κατασταση στο Ελλαντα δεν "προκαλει" καποιον να γινει καλυτερος και οποιος το καταφερνει αξιζει διπλα συγχαρικια απο καποιον που εκανε τα ιδια σε καλυτερο περιβαλλον.

Δεν μπορεις να πουλανε στη γειτονια σου, καθε 10 μετρα ναρκωτικα, ολοι σου οι γειτονες-"φιλοι" να ειναι εμποροι με 3-4k στην τσεπη απο τα 15 τους κι εσυ να πεις "παω να σπουδασω να γινω γιατρος"

Ή μαλλον, μπορεις να το κανεις αλλα δεν ειναι τοσο "ευκολο" οσο στην Βου-Που γειτονια οπου ολοι σου οι φιλοι "πανε να σπουδασουν να γινουν καρδιοχειρουργοι-νευρολογοι".

Τωρα, δεν ξεκιναει το προβλημα με το να τους διωξεις/σκοτωσεις ολους.

Ξεκιναει με το να αρχισεις να λειτουργεις ξανα σαν κρατος. Τοτε, και λιγοτεροι θα μπαινουνε και αυτοι που μπαινουνε θα συμπεριφερονται καλυτερα.

Δεν δεχομαι οτι η Ελλαδα ειναι "περασμα" γιατι βολευει απλα γεωγραφικα... Ειναι πολυ πιο ευκολο να μπεις σε μας και να κανεις τα δικα σου.

Τωρα περιπτωσεις εθνικιστικων εξαρσεων ειναι πολυ μεγαλυτερο ζητημα και αμεσα σχετιζομενο με την θρησκεια σε πολυ μεγαλο βαθμο. Εδω στην Γαλλια υπολογιζουν οτι το 2050 θα εχουνε Σαρια εξ'αιτιας του μεγαλυτερου ποσοστου μουσουλμανων σε σχεση με τον γενικο πληθησμο. Ας ελπισουμε μεχρι τοτε να υπαρχει καποια εξελιξη στον ανθρωπινο εγκεφαλο σχετικα με τις θρησκειες.

Οσο για την εγκληματικοτητα το εχω ξαναπει το ξαναλεω και παλι. Εκληματιας το μεταναστη που σκοτωσε 1-2-10-100 γιαγιουλες για 50 ευρω, αλλα απειρως μεγαλυτερο καθικι ο "γραβατας" που αδειασε τα ασφαλιστικα ολων των γιαγιαδων και "πηραν" 200-300-500 ευρω μειωση στην συνταξη τους.

Αναζητηστε πως θα βγουμε απο την οπισθεν και να μπουμε εστω σε ρελαντι σε καποια βασικα πραγματα και σιγα σιγα θα τσουλησει. Τα υπολοιπα ειναι απλα σπασμωδικες κινησεις με (σε μεγαλο βαθμο) ομιχλωδη κινητρα και αβεβαια αποτελεσματα.

Το να πεις βαλε τον Ηλια τον στρατοταυλο την βουλη δεν ειναι "βαζω πρωτη", ειναι "παραδεχομαι οτι δεν γινεται τιποτα, ειμαι ανικανος και αναγνωριζω οτι λυση ειναι η φαση παμε πισω στις σπηλιες με τα ροπαλα".

Τουλαχιστον διπλα στο "χρεωκοπια" η αντιθετη αποψη λεει "ρε παιδια εκει εγιναν οι ταδε ιδιωτικοποιησεις και κατι δουλεψε καλυτερα". Εδω δεν παιζει να υπαρχει ουτε ΕΝΑ (1) παραδειγμα στην ιστορια που ο εθνικισμος ΕΣΩΣΕ το κρατος (χωρις να το βουτηξει πιο βαθια στα σκ@#$% λιγα χρονια μετα)

Εκτος αν προτεινει κανεις εθνικιστικη κυβερνηση με αυστηρο χρονοδιαγραμμα 1 αντε 2 ετων το πολυ και μετα σπιτια τους... Αμα ειναι ετσι, μεσα :p

Ετσι για τον χαβαλε, ας μου πειτε πως γινεται σε μια χωρα που ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΩΣΤΑ... να δουλεψουν οι μπατσοι και οι συνοριακοι φανταροι στο 100% αποδοσης και να καθαρισουν την χωρα απο τους παρανομους και να τους κρατησουν εξω?? Καλο ειναι πως ελπιζετε οτι "σαν πρωτο βημα ειναι καλο και ομορφο και ας ξεκινησουμε απο κει" αλλα εμενα μου φαινεται ψιλο αστειο να μπορει να γινει. Δεν υπαρχουν "πρωτα βηματα"...

Υπαρχει ξεκιναει ΟΛΟ το συστημα να δουλευει λιγο λιγο... Δεν λες στην μηχανη... ας αναψει πρωτα το μπουζι και μετα βλεπουμε αν καλυτερεψει η αντλια βενζινης.

Βεβαια υπαρχουν και αυτοι που "προτεινουν" να παρουμε ενα καδρονι να βοηθησουμε και εμεις στο καθαρισμα... Σορρυ αλλα δυστυχως δεν με εριχνε η μανα μου με το κεφαλι κατω οταν ημουν μικρος για να αποκτησω κουσουρι και εχω και σημαντικοτερα (προς στιγμην) πραγματα να κανω με το χρονο μου απο το να γινω εθελοντης βοηθος μπατσου. Ισως αλλη φορα...

Ετσι για τον χαβαλε, ας μου πειτε πως γινεται σε μια χωρα που ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΩΣΤΑ... να δουλεψουν οι μπατσοι και οι συνοριακοι φανταροι στο 100% αποδοσης και να καθαρισουν την χωρα απο τους παρανομους και να τους κρατησουν εξω??

Γιατί δεν κάνεις μια προσπάθεια να ρωτήσεις έναν απο αυτούς που αναφέρεις, τι συμβαίνει ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που πιάνουν κάποιον παράνομο ?? Η απάντησή τους μπορεί να σε σοκάρει, αν και δεν θα έπρεπε. Οι εφημερίδες τα γράφουν και τα ξαναγράφουν.....

...μάλλον πρέπει να κοιτάξεις λίγο ψηλότερα για τα αίτια.

Ναι εχεις δικιο... Επισης πιστευω οτι οταν τα ΜΑΤ-ς βαρανε γερους ειναι λογω του μεμονωμενου βλακα ΜΑΤατζη και οχι λογω εντολων απο πανω...

Ελα να σοβαρευτουμε. Οταν λεμε "να δουλεψουν οι μπατσοι και οι συνοριακοι φανταροι στο 100% αποδοσης" εννοουμε ΟΛΟ εκεινο το παρακλαδι που ασχολειται με το ζητημα... οχι τον αποφοιτο δημοτικου ΕΠΟΠ/ΜΑΤ και τον στρατευσιμο φανταρο που βαραει σκοπια στα Γιαννενα...

Οσο μεγαλωνει -κατα την γνωμη σου- το παρακλαδι αυτο για να φτασει μεχρι την κυβερνηση τοσο ενισχυεται αυτο που λεω οτι σε μια τετοια χωρα ειναι τοσο ουτοπικο, στην παρουσα φαση, να ζητας "να ξεβρωμισει ο τοπος απο τα Πακια" οσο το να ζηταω εγω "να ξεβρωμισει ο τοπος απο τις τραπεζες"

Αυτη η βλακεια στατιστικη μου θυμιζει την ηλιθια λογικη οτι στο Γιου-Ες ειναι οι φυλακες γεματες λατινους-μαυρους αρα η ποσοστωση βγαζει το λατινο-αφρικανικο πληθυσμο "απο κατω". Φανταζομαι οτι μπορω να χειριστω κι εγω ομορφα τα ποσοστα και να καταληξω σε ενα αναποδο συμπερασμα αλλα δεν θα εχει ιδιαιτερο νοημα.

Δεν κάνω κάναν ιδιαίτερο χειρισμό, μέθοδο των 3 κάνω, αν μπορέσεις να βγάλεις τα αντίθετα αποτελέσματα παραδέχομαι ότι είμαι ένας απλός φοιτητάκος και θα υποκλιθώ στο μεγαλείο του ποστντόκτωρος. :p

Για μενα το μοναδικο πραγμα που μετραει ειναι το επιπεδο ζωης/περιβαλλον της εκαστοτε χωρας. Αυτο σε κανει εγκληματια ή εναρετο/νομοταγη (εξαιρουνται περιπτωσεις εγκεφαλικης βλαβης)

Αυτό λέω κι εγώ από το πρώτο ποστ. Θύμισέ μου, τι επίπεδο έχουν αυτοί που έρχονται εδώ? Καρδιοχειρούργοι?

Οταν ο αλλος πειναει θα κλεψει θα σκοτωσει κλπ κλπ. Και δυστυχως οσο περναει ο καιρος θα πεινανε ολο και περισσοτεροι.

Δεν ειναι λογικο να φυγει ο Ελληνας (που εχει ζησει 30 χρονια ΠΑΣΟΚαρα/μπουζουκια/καμακι/μυκονο) να παει στην -ταδε χωρα- και να ξεκινησει να κλεβει και να κανει σπειρες. Αντιθετα δεν ειναι παραλογο ο π.χ. Αλβανος που εχει μεγαλη πιθανοτητα στην χωρα του να εχει εκτεθει περισσοτερο σε τετοια, να συνεχισει να τα κανει. Το εκαναν οι Ιταλοι πριν 70-80 χρονια στο Αμερικα.

Προφανές!

Αν μπροστα του βλεπει ενα κρατος ψιλο-κ#$%χανειο που δεν ειναι προφυλαγμενο και ευνοει τετοιες περιπτωσεις, δενει το γλυκο.

Προφανές^2! Το θέμα είναι ότι αν αυτό εδώ ήταν κράτος, δεν θα έπρεπε να έχει την ευκαιρία να το 'δει'. Έλα στην Αγγλία να μπεις χωρίς ταυτότητα / διαβατήριο να γελάσουμε. Θά 'ρθω να σε βγάλω από τη φυλακή στα σύνορα αλλά δεν σου εγγυώμαι ότι δε θα με βάλουν κι εμένα μέσα.

Γνωρισα ενα καρο Αφρικανους στην Φινλανδια που παρολο την κατασταση στην χωρα τους και το ποσο εχουν εκτεθει στον "ιο της παρανομιας/blood money" ειναι μια χαρα. Παω στοιχημα οτι το ιδιο καλο παιδι θα ειναι ΕΚΕΙ και ο Αλβανος/Ρουμανος κλπ κλπ. Σε πιο απτα παραδειγματα ξερω και ενα καρο αιωνιους φοιτητες που δεν ανοιγαν βιβλιο εδω και οταν αποφασισαν να βγουνε εξω και τους εγινε ο πωλος κατοσταρικο χτυπουσαν 15ωρα στην βιβλιοθηκη.

Μα προφανώς δεν είναι 'στο DNA' τους η κλοπή που υποστηρίζει η ΧΑ και ο Ηλίας του 15ου (τάγματος). Είναι επίκτητη ιδιότητα. Το πρόβλημα είναι ότι εδώ έρχονται οι οικονομικοί μετανάστες με όλες τις ανεπιθύμητες επίκτητες ιδιότητες (πλην των ρωσίδων κορασίδων, μην ξεχνιόμαστε, όπου είναι συνδυασμός DNA και επίκτητης ιδιότητας).

Το προβλημα ειναι στη χωρα μας και στο ποσο ρδελομπου και "οτι-να ναι-ξερω γω-νταξει" ειμαστε.

Δυστυχως η κατασταση στο Ελλαντα δεν "προκαλει" καποιον να γινει καλυτερος και οποιος το καταφερνει αξιζει διπλα συγχαρικια απο καποιον που εκανε τα ιδια σε καλυτερο περιβαλλον.

Δεν μπορεις να πουλανε στη γειτονια σου, καθε 10 μετρα ναρκωτικα, ολοι σου οι γειτονες-"φιλοι" να ειναι εμποροι με 3-4k στην τσεπη απο τα 15 τους κι εσυ να πεις "παω να σπουδασω να γινω γιατρος"

Ή μαλλον, μπορεις να το κανεις αλλα δεν ειναι τοσο "ευκολο" οσο στην Βου-Που γειτονια οπου ολοι σου οι φιλοι "πανε να σπουδασουν να γινουν καρδιοχειρουργοι-νευρολογοι".

Τωρα, δεν ξεκιναει το προβλημα με το να τους διωξεις/σκοτωσεις ολους.

Ξεκιναει με το να αρχισεις να λειτουργεις ξανα σαν κρατος. Τοτε, και λιγοτεροι θα μπαινουνε και αυτοι που μπαινουνε θα συμπεριφερονται καλυτερα.

Δεν δεχομαι οτι η Ελλαδα ειναι "περασμα" γιατι βολευει απλα γεωγραφικα... Ειναι πολυ πιο ευκολο να μπεις σε μας και να κανεις τα δικα σου.

Τωρα περιπτωσεις εθνικιστικων εξαρσεων ειναι πολυ μεγαλυτερο ζητημα και αμεσα σχετιζομενο με την θρησκεια σε πολυ μεγαλο βαθμο. Εδω στην Γαλλια υπολογιζουν οτι το 2050 θα εχουνε Σαρια εξ'αιτιας του μεγαλυτερου ποσοστου μουσουλμανων σε σχεση με τον γενικο πληθησμο. Ας ελπισουμε μεχρι τοτε να υπαρχει καποια εξελιξη στον ανθρωπινο εγκεφαλο σχετικα με τις θρησκειες.

Θες λίγο Brum για να καταλάβεις ότι όχι εξέλιξη δεν πρόκειται να υπάρξει, αλλά όσο περνάει ο καιρός θα βυθιζόμαστε χειρότερα στο μεσαίωνα. Όταν βλέπω τόσες πολλές γυναίκες δέκα χρόνια μικρότερές μου να κυκλοφορούν σαν την γιαγιά μου στο χωριό με τη μαντήλα, με πιάνει κατάθλιψη (όχι για όλες, αλλά είναι μερικά τεμάχια που αδικούνται).

Τι παραδείγματα να σου πω, τις γιγαντο-LCD στα τζαμιά ή το πρώτο (παγκοσμίως νομίζω) ATM σε τζαμί (ανάληψη σε ύλη, κατάθεση σε άυλους τίτλους του παραδείσου). Η Θρησκεία είναι μια πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση εξαπλωμένη παντού, η 'μάχη' των θρησκειών είναι σαν να παλεύει η Microsoft με την Apple, απλά η μόνη διαφορά είναι ότι δεν παίζουν εξαγορές :p

Οσο για την εγκληματικοτητα το εχω ξαναπει το ξαναλεω και παλι. Εκληματιας το μεταναστη που σκοτωσε 1-2-10-100 γιαγιουλες για 50 ευρω, αλλα απειρως μεγαλυτερο καθικι ο "γραβατας" που αδειασε τα ασφαλιστικα ολων των γιαγιαδων και "πηραν" 200-300-500 ευρω μειωση στην συνταξη τους.

Ε εντάξει νομίζω και ο φόνος κακούργημα είναι, και από πάθος να τον κάνεις :p

Το πρόβλημα είναι ότι ο 'γραβατάς' πάντα τη γλιτώνει :)

Αναζητηστε πως θα βγουμε απο την οπισθεν και να μπουμε εστω σε ρελαντι σε καποια βασικα πραγματα και σιγα σιγα θα τσουλησει. Τα υπολοιπα ειναι απλα σπασμωδικες κινησεις με (σε μεγαλο βαθμο) ομιχλωδη κινητρα και αβεβαια αποτελεσματα.

Το να πεις βαλε τον Ηλια τον στρατοταυλο την βουλη δεν ειναι "βαζω πρωτη", ειναι "παραδεχομαι οτι δεν γινεται τιποτα, ειμαι ανικανος και αναγνωριζω οτι λυση ειναι η φαση παμε πισω στις σπηλιες με τα ροπαλα".

Τουλαχιστον διπλα στο "χρεωκοπια" η αντιθετη αποψη λεει "ρε παιδια εκει εγιναν οι ταδε ιδιωτικοποιησεις και κατι δουλεψε καλυτερα". Εδω δεν παιζει να υπαρχει ουτε ΕΝΑ (1) παραδειγμα στην ιστορια που ο εθνικισμος ΕΣΩΣΕ το κρατος (χωρις να το βουτηξει πιο βαθια στα σκ@#$% λιγα χρονια μετα)

Εκτος αν προτεινει κανεις εθνικιστικη κυβερνηση με αυστηρο χρονοδιαγραμμα 1 αντε 2 ετων το πολυ και μετα σπιτια τους... Αμα ειναι ετσι, μεσα :p

Λιάκο δαγκωτό και εφαρμογή νόμων φυσικής του Λιακό (από απόσταση ασφαλείας πάντα).

Ετσι για τον χαβαλε, ας μου πειτε πως γινεται σε μια χωρα που ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΩΣΤΑ... να δουλεψουν οι μπατσοι και οι συνοριακοι φανταροι στο 100% αποδοσης και να καθαρισουν την χωρα απο τους παρανομους και να τους κρατησουν εξω?? Καλο ειναι πως ελπιζετε οτι "σαν πρωτο βημα ειναι καλο και ομορφο και ας ξεκινησουμε απο κει" αλλα εμενα μου φαινεται ψιλο αστειο να μπορει να γινει. Δεν υπαρχουν "πρωτα βηματα"...

Υπαρχει ξεκιναει ΟΛΟ το συστημα να δουλευει λιγο λιγο... Δεν λες στην μηχανη... ας αναψει πρωτα το μπουζι και μετα βλεπουμε αν καλυτερεψει η αντλια βενζινης.

Βεβαια υπαρχουν και αυτοι που "προτεινουν" να παρουμε ενα καδρονι να βοηθησουμε και εμεις στο καθαρισμα... Σορρυ αλλα δυστυχως δεν με εριχνε η μανα μου με το κεφαλι κατω οταν ημουν μικρος για να αποκτησω κουσουρι και εχω και σημαντικοτερα (προς στιγμην) πραγματα να κανω με το χρονο μου απο το να γινω εθελοντης βοηθος μπατσου. Ισως αλλη φορα...

Ναι αλλά το πρόβλημα είναι ότι στο μπάχαλο χώρα (είμασταν μπάχαλο ούτως ή άλλως και πριν τους μετανάστες) εισάγεις άλλο ένα πρόβλημα, και λες λύσε πρώτα όλα τ' άλλα, και μετά λύνουμε και το νεοεισαχθέν. Θες να σου πω το μέλλον? Δεν πρόκειται να λυθεί κανένα, ό,τι γίνει θα γίνει από τυχαίους εξωγενείς παράγοντες (π.χ. κρίση).

Ναι αλλά το πρόβλημα είναι ότι στο μπάχαλο χώρα (είμασταν μπάχαλο ούτως ή άλλως και πριν τους μετανάστες) εισάγεις άλλο ένα πρόβλημα, και λες λύσε πρώτα όλα τ' άλλα, και μετά λύνουμε και το νεοεισαχθέν. Θες να σου πω το μέλλον? Δεν πρόκειται να λυθεί κανένα, ό,τι γίνει θα γίνει από τυχαίους εξωγενείς παράγοντες (π.χ. κρίση).

Μα δεν ειπα "λυσε ολα τα αλλα και μετα..." Ειπα απλα ξεκινα να λυνεις κατι/οτιδηποτε σε ολους τους τομεις! Οπως λες κι εσυ τα προβληματα δεν λυνονται ετσι, και σιγουρα ο γνωμονας δεν ειναι η σειρα "αρχαιοτητας" για να πεις οτι θα παμε στο "νεο" πρωτα. Ισως να ειναι ο βαθμος δυσκολιας. Εδω ομως απλα δεν λυνεται τιποτα.

Και ζητας κι απο πανω να δουλεψει κατι που οπως και να το δεις απαιτει τεραστια αφοσιωση και δυσκολους χειρισμους. Εγω απλα λεω οτι οταν αρχισει να ψιλοτσουλαει σωστα το πραγμα, ορισμενα θεματα θα βελτιωθουν δραματικα λογω του οτι τιποτα δεν ειναι αυτονομο. Ολα συνδεονται μεταξυ τους. Δεν μπορεις να παραμελησεις τελειως καποιο προβλημα και να πεις "νταξει αυτο το λυνουμε αργοτερα". Ζουμε σε μια τετοια κοινωνια και εχουμε τετοιο τροπο σκεψης που αν αφησεις απλα καποιο "παραθυρο" ανοικτο απλα η μαζα θα κινηθει προς εκεινο το παραθυρο. Το απλουστερο παραδειγμα που μπορω να σκεφτω ειναι η προσφατη ιστορια με το πετρελαιο και το πως ολοι κινηθηκαν μαζικα στις ξυλοσομπες.

Πρεπει σιγα σιγα να αρχισεις να κλεινεις ΟΛΑ τα παραθυρα. Δεν μπορεις να πεις "κλεινω τερμα αυτο" και ειμαι ΟΚ.

Με το "τυχαιους" δεν πολυσυμφωνω. Γενικα δεν πιστευω οτι κατι που γινεται σε τοσο μεγαλη κλιμακα ειτε προς το καλο, ειτε προς το κακο, ειναι "τυχαιο"...

;)

Αλλά είπαμε, όσο κλέβει και σκοτώνει ο Έλληνας, δεν έχουμε πρόβλημα. Η είδηση τις προάλλες ήταν για τον Αλβανό που ηγείτο κυκλώματος πορνείας, τόσα χρόνια που φέρνουμε κοριτσάκια από την Ανατολική Ευρώπη, μούγκα στην στρούγκα. Πρόβλημα έγινε όταν άνοιξε επιχείρηση και ο Αλβανός.

Τέτοιοι είμαστε.

Μια μικρή παράμετρος που σου διαφεύγει. Όσο είχε την επιχείρηση ο Έλληνας το πάρα μα πάρα πολύ χρήμα της παρανομίας αν και μαύρο έκανε βόλτες στην Ελλάδα και δαγκώναμε πολλοί από αυτό.

Όταν την πήρε ο Αλβανός το χρήμα ταξίδεψε στην Αλβανία.

Θα συμφωνήσω λοιπόν μαζί σου ότι οι Έλληνες παράνομοι είναι εξίσου καθάρματα με τους Αλβανούς.

Όμως με τους Αλβανούς γινόμαστε φτωχότεροι και στην παρούσα φάση αυτό μετράει περισσότερο γιατί ο πολιτισμός είναι πολυτέλεια του χορτάτου.

Όσο είχε την επιχείρηση ο Έλληνας το πάρα μα πάρα πολύ χρήμα της παρανομίας αν και μαύρο έκανε βόλτες στην Ελλάδα και δαγκώναμε πολλοί από αυτό.

Όταν την πήρε ο Αλβανός το χρήμα ταξίδεψε στην Αλβανία.

Θέλω να πιστεύω ότι κάνεις πλάκα, γιατί αν λες σοβαρά ότι θα πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο το ποιος τρώει το χρήμα που προέρχεται από το εμπόριο σκλάβων, από το γεγονός ότι ανεχόμαστε το εμπόριο σκλάβων, τότε το πρόβλημά μας είναι πολύ πιο βαθύ και σκοτεινό από απλώς τα "χαμένα" €€.

Η κινητοποίηση στην Ελλάδα για το εμπόριο ανηλίκων κοριτσιών και αγοριών που απαγάγονται, εθίζονται στα ναρκωτικά και κατόπιν βγαίνουν στο κλαρί για να τα πηδάνε διεστραμμένοι χοντροί λεφτάδες και να τσεπώνει το χρήμα ένας Έλληνας-κάθαρμα, είναι μηδέν. Το θέμα δε μας απασχολεί. Δε μας νοιάζει. Θα μπορούσε να είναι και η κόρη σου, αλλά ευτυχώς είναι η κόρη ενός ζευγαριού από τη Ρωσσία, οπότε κανένα πρόβλημα, μπορείς με πολύ ελαφριά συνείδηση να έχεις άποψη μόνο για το χρηματικό του θέματος.

Αν όμως το χρήμα το παίρνει ένας Αλβανός-κάθαρμα αντί για τον Έλληνα-κάθαρμα, τότε ουρλιάζουμε όλοι μαζί και τότε ανακαλύπτουμε πρόβλημα. Αν πιάσουμε τον Αλβανό και μείνουν μόνο Έλληνες στην επιχείρηση, όλα οκ;

Και μιλάς μετά για περηφάνια και σημαίες; Γι'αυτό τον Ελληνικό τρόπο σκέψης να είμαι περήφανος;

Θέλω να πιστεύω ότι κάνεις πλάκα, γιατί αν λες σοβαρά ότι θα πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο το ποιος τρώει το χρήμα που προέρχεται από το εμπόριο σκλάβων, από το γεγονός ότι ανεχόμαστε το εμπόριο σκλάβων, τότε το πρόβλημά μας είναι πολύ πιο βαθύ και σκοτεινό από απλώς τα "χαμένα" €€.

Η κινητοποίηση στην Ελλάδα για το εμπόριο ανηλίκων κοριτσιών και αγοριών που απαγάγονται, εθίζονται στα ναρκωτικά και κατόπιν βγαίνουν στο κλαρί για να τα πηδάνε διεστραμμένοι χοντροί λεφτάδες και να τσεπώνει το χρήμα ένας Έλληνας-κάθαρμα, είναι μηδέν. Το θέμα δε μας απασχολεί. Δε μας νοιάζει. Θα μπορούσε να είναι και η κόρη σου, αλλά ευτυχώς είναι η κόρη ενός ζευγαριού από τη Ρωσσία, οπότε κανένα πρόβλημα, μπορείς με πολύ ελαφριά συνείδηση να έχεις άποψη μόνο για το χρηματικό του θέματος.

Αν όμως το χρήμα το παίρνει ένας Αλβανός-κάθαρμα αντί για τον Έλληνα-κάθαρμα, τότε ουρλιάζουμε όλοι μαζί και τότε ανακαλύπτουμε πρόβλημα. Αν πιάσουμε τον Αλβανό και μείνουν μόνο Έλληνες στην επιχείρηση, όλα οκ;

Και μιλάς μετά για περηφάνια και σημαίες; Γι'αυτό τον Ελληνικό τρόπο σκέψης να είμαι περήφανος;

Έλα μην θυμίζεις σκανδαλοθηρικό περιοδικό που στοχεύει στο συναίσθημα. : P

Τα λεφτά είναι στα ναρκωτικά, που έχω άλλη άποψη από την επικρατούσα της απαγόρευσης. Προσωπικά έχασα πελάτες με "τσιγαραδηκα"

Όσο για την περηφάνια και τις σημαίες με μπερδεύεις με άλλον : /