Jump to content

Μεταναστευτικό Ζήτημα στην Ελλάδα

sotiris

Recommended Posts

Και συ τέκνον, Βρούτε;

Did Kevin Rudd make a speech telling Muslims to leave

Did Kevin Rudd make a speech telling Muslims to leave?

In: Australia Politics and Society, Australian Prime Ministers

Answer:

No. This particular speech has been variously attributed (incorrectly) to several of Australia's Prime ministers, none of whom ever said any such thing. Not only has it been incorrectly attributed, it has also been quoted out of context.

The "speech" comprises snippets of sentiments expressed in public forums shortly after the terrorist bombing of the subway in London in 2005, over two years years before Kevin Rudd was even Australia's prime minister.

Pic (un)related

BoeGQ.jpg

ΥΓ: Συνεχίστε την "ενημέρωση" από το proktiko.gr, το gamato.gr και τα συναφή "ειδησεογραφικά" sites, μόνο έτσι θα ξεχωρίσουμε από τα ζώα (not).

Έγινε επεξεργασία από Chosen

• Replies 2,8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Και συ τέκνον, Βρούτε;

Did Kevin Rudd make a speech telling Muslims to leave

Pic (un)related

i.img.....pg

ΥΓ: Συνεχίστε την "ενημέρωση" από το proktiko.gr, το gamato.gr και τα συναφή "ειδησεογραφικά" sites, μόνο έτσι θα ξεχωρίσουμε από τα ζώα (not).

Καταρχάς όπως είπα, ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ κάτι τέτοιο.

Κατα τ' άλλα συνέχιζε να σχολιάζεις εξ αποστάσεως και μην ανησυχείς, η Ελλάδα προβλέπει. Τώρα με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών όλες οι νοσοκόμες, μπειμπι σιτερ, εργατες κτλ θα έχουν την δυνατότητα σε λίγο καιρό να εξετάζουν τον πατέρα σου, μου, του. Να τους εξυπηρετούν στις δημόσιες υπηρεσίες και να ψηφίζουν για το μέλλον του τόπου που έριξες μαύρη πέτρα εφόσον τους χαρίσαν την Ελληνική ιθαγένεια. Νομίζω και στην ιρλανδία το ίδιο κάνουν για τους Έλληνες αλλοδαπούς έτσι δεν είναι;

Δε βαριέσαι όμως, θα έχουμε φωτό απο τον τόπο που κάποτε λεγόταν Ελλάδα.

Έγινε επεξεργασία από NoDsl

Κατα τ' άλλα συνέχιζε να σχολιάζεις εξ αποστάσεως και μην ανησυχείς, η Ελλάδα προβλέπει. Τώρα με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών όλες οι νοσοκόμες, μπειμπι σιτερ, εργατες κτλ θα έχουν την δυνατότητα σε λίγο καιρό να εξετάζουν τον πατέρα σου, μου, του. Να τους εξυπηρετούν στις δημόσιες υπηρεσίες και να ψηφίζουν για το μέλλον του τόπου που έριξες μαύρη πέτρα εφόσον τους χαρίσαν την Ελληνική ιθαγένεια. Νομίζω και στην ιρλανδία το ίδιο κάνουν για τους Έλληνες αλλοδαπούς έτσι δεν είναι;

Δε βαριέσαι όμως, θα έχουμε φωτό απο τον τόπο που κάποτε λεγόταν Ελλάδα.

Όταν είσαι έξω από το χορό (τη χώρα σου) πολλά μπορείς να λες χωρίς να τα ζεις.

Έλα ρε συ Διονύση, με ποιον μιλάω; Με καμιά γραμματέα που νομίζει ότι σβύνει τον υπολογιστή της από το power button της οθόνης; Εγώ θα σου μάθω πως να ξεκαθαρίζεις τις ειδήσεις από τα σκατά που επιπλέουν στα Ελληνικά blogs;

Μου πήρε 3 κλικς και 10 δευτερόλεπτα στο σύνολο για να βρω ότι η "είδηση" είναι μούφα.

Η μετάδοση τέτοιου είδους πλαστών ειδήσεων (βλ. Γερμανίδα σημαιοφόρος τον περασμένο μήνα ή την "επίθεση" των αλλοδαπών του NBA στον τσολιά) μόνο σε εντυπώσεις αποσκοπούν και μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν. Στο λιγότερο αρνητικό σενάριο να γίνουμε απλώς ρεζίλι.

Και η προσθήκη ενός τεμπέλικου disclaimer του στυλ "δεν ξέρω αν αληθεύει" ή "το αναμεταδίδω κι ας μην ισχύει", δεν μειώνει καθόλου τη ζημιά, γιατί τέτοιες ειδήσεις φτάνουν στα μάτια και στ'αυτιά προβάτων που δεν θα μπουν ποτέ στον κόπο να εξακριβώσουν κάτι και που ψάχνουν αφορμές για να ποτίσουν το μίσος τους.

Όσο για το ότι δεν ζω στην Ελλάδα, έννοια σου και μια χαρά κρατούν οι "δεσμοί" μου με την Ελλάδα. Διπλούς λογαριασμούς πληρώνω. Δεν ήρθα στην Ιρλανδία για να σταματήσω να αγχώνομαι με την Ελλάδα, ήρθα για να αγχώνομαι σε διπλό ταμπλό.

Τέλος, η εγκληματικότητα είναι εγκληματικότητα, δε με νοιάζει αν την κάνει Αλβανός ή Αιγύπτιος ή Έλληνας. Την δεκαετία του '80 θυμάμαι τους γονείς μου που λέγανε "Σικάγο έγινε η Αθήνα", αλλά επειδή τα εγκλήματα τα κάνανε Έλληνες τότε, είχαμε το κεφάλι σκυμμένο. Η εγκληματικότητα αυξάνεται μαζί την αύξηση του πληθυσμού και της φτώχιας. Εγκληματικότητα πάντα είχαμε, για τον ρατσισμό όμως χρειάζεσαι και άλλα 2 απαραίτητα συστατικά: αλλοδαπούς και παραπληροφόρηση. Για το πρώτο μερίμνησαν αυτοί που ψηφίζαμε τόσα χρόνια, για το δεύτερο μεριμνούν όλοι αυτοί που κατασκευάζουν τις πλαστές ή τις επιλεκτικά διαμορφωμένες ειδήσεις (αλλά και αυτοί που τις αναμεταδίδουν).

Αλλά βρήκαμε τους "λάθρο" τώρα και ξέρουμε ποιος φταίει που θα χρεωκοπήσουμε και οικονομικά, γιατί στους υπόλοιπους τομείς είμαστε ψιλοταπί εδώ και καιρό αλλά δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους Πακιστανούς, οπότε κάνουμε μόκο.

Εύχομαι να τους βγάλουμε όλους από την Ελλάδα, μα όλους, για να δω ποιον θα αρχίσουμε να κατηγορούμε μετά για την κατάντια μας. Μια ζωή την βολική εξήγηση ψάχνουμε, μας πηδάνε από την δεκαετία του '70 τα ίδια άτομα που ψηφίζουμε, γιατί οι ίδιοι ξέρουν ότι τους ψηφίζουμε για να μας βολέψουν, αλλά καμιά λύση που ενσωματώνει προσωπική ευθύνη δεν μας αρκεί (μερικοί ακόμα αρνούνται να δεχτούν ότι φταίμε εμείς), προτιμάμε να περιμένουμε μέχρι και το 2010 για να βρεθούν οι κινέζοι και οι μαύροι που πουλάνε ιμιτασιόν τσάντες και CD για να κυνηγήσουμε αυτούς. Ξεφτίλα.

Έγινε επεξεργασία από Chosen

Τι να σου πω ρε συ Πέτρο. Έκανα και εγώ 3-4 κλικ με τον τιτλο της ειδησης και μου έβγαλε τουλάχιστον άλλα τόσα ξένα site που έγγραφαν τα ίδια. Αλλά όπως είπες επειδή είναι site του κιλού γι' αυτό πρόσθεσα και το "αν ισχύει".

Το θέμα δεν είναι το αν ισχύει ή όχι η είδηση αλλά το κομμάτι που έκανα quote.

Πές μου σε πόσες άλλες χώρες σέβονται και δίνουν περισσότερα δικαιώματα στους αλλοδαπούς απ' ότι στους ιθαγενείς; Και αυτό δεν είναι σημερινό φαινόμενο, είναι χρόνων ξεκινόντας με τους γύφτους.

Το ξέρεις οτι στη ζάκυνθο τις περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις τις έχουν πλέον αλβανοί; Πώς τις απέκτησαν; Απλώς με σκληρή δουλειά και πληρώνοντας κύριοι τις εισφορές του ικα τους;

Συμφωνούμε για την εγκληματικότητα και όσα σχετικά λές. Αλλά δεν μπορώ να δεχθώ οτι είσαι το ίδιο αλλοδαπός με τον "πακιστανό" που το μόνο προσόν του είναι η εξαθλίωση και η σύφιλη.

Και μην ανησυχείς ξανά. Δεν χρειάζεται να βγάλουμε κανένα απο την "Ελλάδα". Σε λίγο καιρό δεν θα έχει μείνει "Έλληνας" στην "Ελλάδα". Φροντίζουν καιρό για αυτό. Και εμείς σαν τα μοσχάρια ή γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή φευγουμε απο το σπίτι μας.

Πώς θα αισθανθείς όμως ρε φίλε αν γυρίσεις μετά απο 5-10 χρόνια και πάς στην παλιά σου γειτονιά και ψάχνεις να βρείς πατριώτη; Πώς θα αισθανθείς αν σε λίγα χρόνια συνηδειτοποιήσεις οτι ΔΕΝ έχει πατρίδα; Το έχει σκεφτεί κανένας αυτό;

Το ξέρεις οτι στη ζάκυνθο τις περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις τις έχουν πλέον αλβανοί; Πώς τις απέκτησαν;

Αυτή είναι η διαφορά μας, Διονύση. Εσένα σε νοιάζουν ταμπέλες κι εθνικότητες, εμένα με νοιάζει η αλήθεια. Εσύ έβγαλες πόρισμα από το το γεγονός ότι είναι Αλβανοί και εκεί σταμάτησε η έρευνα σου επί του θέματος.

Μάθε πως τις απέκτησαν και μετά έλα να μου παραπονεθείς. Γιατί στην Ελλάδα 2 τρόποι υπάρχουν να κάνεις κάτι τέτοιο: ή με τον ιδρώτα σου ή με "κόλπα".

Αυτοί που τις απέκτησαν με το να δουλεύουν σαν τα σκυλιά και να τους ξεφτυλίζουν στην διαδικασία (ναι, έχω δει Έλληνες να βάζουν Αλβανούς να τους καθαρίσουν ολόκληρα στρέμματα και όταν έρχεται η ώρα να τους πληρώσουν, καλούν την Αστυνομία να τους συλλάβει) καλά έκαναν και τις απέκτησαν.

Αυτοί που τις απέκτησαν με πλάγιους τρόπους, κάποιοι τους έδωσαν το δικαίωμα. Είναι αυτοί οι ίδιοι που βολέψανε και Έλληνες πέραν των Αλβανών, αλλά αυτό δε μας πειράζει, ε; Πες μου ρε συ Διονύση τι σε ενοχλεί, να το ξέρω. Σε ενοχλεί γενικότερα το να βλέπεις τον διπλανό σου να τα τσεπώνει εις βάρος σου, ή σε ενοχλεί μόνο όταν αυτός είναι μη-Έλληνας;

Γιατί στην Ελλάδα που ανθεί η μίζα και η λαμόγια, όσο καιρό θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι αμόρφωτους και τεμπέληδες να κυκλοφορούν ξαφνικά με Mercedes και να το παίζουν κάποιοι. ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ. Ο χασάπης του χωριού που είχε 3 πελάτες την ημέρα, βρήκε "άκρη" και ξαφνικά έκλεισε το χασάπικο κι έγινε ο μεγιστάνας της Κάτω Μουσμουλιάς. Ο αγρότης που είχε 5 στρέματα πορτοκάλια, ξαφνικά πήρε επιχορήγηση για στρουθοκάμηλους και τώρα κάνει διακοπές στην Ίμπιθα. Οι ίδιοι που βολεύανε αυτούς τους άχρηστους, ξαφνικά άρχισαν να βολεύουν και Αλβανούς και ΤΩΡΑ σε πείραξε;

Όσο καιρό η Ελλάδα ήταν ένα κράτος κλεφτών και απατεώνων που καμιά χώρα δεν τολμούσε να επενδύσει σε μας γιατί τα λεφτά "χανόντουσαν" και οι ευθύνες πέφταν στο κενό, δεν έλεγε κανείς τίποτα γιατί οι κλέφτες ήταν Έλληνες. Τώρα που μπήκαν κι άλλοι στο χορό, τώρα μας έπιασε το φιλότιμο;

[MENTION=129]Chosen[/MENTION] Σαν να ακούω τον Γιωργάκη να μιλάει σε ξένο δημοσιογράφο για Ελλάδα, Έλληνες, διαφθορά. Ίδια "αγάπη".

Από εκεί και πέρα είναι γεγονός ότι πέραν των εγκληματιών Αλβανών, πολλοί περισσότεροι δουλέψανε σαν τα σκυλιά την ίδια ώρα που πολλοί από εμάς απολαμβάναμε τον καφέ μας στην καφετέρια, χαμογελώντας όταν μας τον χρέωναν 5€.

Αυτή είναι η διαφορά μας, Διονύση. Εσένα σε νοιάζουν ταμπέλες κι εθνικότητες, εμένα με νοιάζει η αλήθεια. Εσύ έβγαλες πόρισμα από το το γεγονός ότι είναι Αλβανοί και εκεί σταμάτησε η έρευνα σου επί του θέματος.

Μάθε πως τις απέκτησαν και μετά έλα να μου παραπονεθείς. Γιατί στην Ελλάδα 2 τρόποι υπάρχουν να κάνεις κάτι τέτοιο: ή με τον ιδρώτα σου ή με "κόλπα".

Αυτοί που τις απέκτησαν με το να δουλεύουν σαν τα σκυλιά και να τους ξεφτυλίζουν στην διαδικασία (ναι, έχω δει Έλληνες να βάζουν Αλβανούς να τους καθαρίσουν ολόκληρα στρέμματα και όταν έρχεται η ώρα να τους πληρώσουν, καλούν την Αστυνομία να τους συλλάβει) καλά έκαναν και τις απέκτησαν.

Αυτοί που τις απέκτησαν με πλάγιους τρόπους, κάποιοι τους έδωσαν το δικαίωμα. Είναι αυτοί οι ίδιοι που βολέψανε και Έλληνες πέραν των Αλβανών, αλλά αυτό δε μας πειράζει, ε; Πες μου ρε συ Διονύση τι σε ενοχλεί, να το ξέρω. Σε ενοχλεί γενικότερα το να βλέπεις τον διπλανό σου να τα τσεπώνει εις βάρος σου, ή σε ενοχλεί μόνο όταν αυτός είναι μη-Έλληνας;

Γιατί στην Ελλάδα που ανθεί η μίζα και η λαμόγια, όσο καιρό θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι αμόρφωτους και τεμπέληδες να κυκλοφορούν ξαφνικά με Mercedes και να το παίζουν κάποιοι. ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ. Ο χασάπης του χωριού που είχε 3 πελάτες την ημέρα, βρήκε "άκρη" και ξαφνικά έκλεισε το χασάπικο κι έγινε ο μεγιστάνας της Κάτω Μουσμουλιάς. Ο αγρότης που είχε 5 στρέματα πορτοκάλια, ξαφνικά πήρε επιχορήγηση για στρουθοκάμηλους και τώρα κάνει διακοπές στην Ίμπιθα. Οι ίδιοι που βολεύανε αυτούς τους άχρηστους, ξαφνικά άρχισαν να βολεύουν και Αλβανούς και ΤΩΡΑ σε πείραξε;

Όσο καιρό η Ελλάδα ήταν ένα κράτος κλεφτών και απατεώνων που καμιά χώρα δεν τολμούσε να επενδύσει σε μας γιατί τα λεφτά "χανόντουσαν" και οι ευθύνες πέφταν στο κενό, δεν έλεγε κανείς τίποτα γιατί οι κλέφτες ήταν Έλληνες. Τώρα που μπήκαν κι άλλοι στο χορό, τώρα μας έπιασε το φιλότιμο;

Για πια αλήθεια μιλάς ρε συ Πέτρο. Πιστευεις οτι θα μάθεις ποτέ την "αλήθεια";

Αυτό που με ενοχλεί Πέτρο μου είναι η καταπάτηση της εθνικής μου ταυτότητας και ελευθερίας, αν υφίσταται, στο βωμό της πολυπολιτισμικότητας. Αρκετά με την καραμέλα του φτωχού πλην τίμου μετανάστη που ήρθε για ένα καλύτερο αύριο. Δεν είπα οτι όλοι είναι έτσι αλλά η πλειοψηφία είναι επιπέδου κατωτέρου. Και σου λέω για ακόμα μια φορά δεν θεωρώ οτι είσαι το ίδιο αλλοδαπός με το μέσο όρο των αλλοδαπών που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Και δεν με νοιάζει αν τους βολεψανε. Με νοιάζει που πλέον ο αλλοδαπός έχει περισσότερα δικαιώματα απο εμένα ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ.

Όσο για το πως απέκτησαν τις επιχειρήσεις, προφανώς όσοι κόπιασαν καλώς έπραξαν και μαγκιά τους και τους βγάζω το καπέλο. Δεν μπορεί όμως τα πουλητάρια που ψηφίζουμε τόσα χρόνια όπως λές και εσύ να τους δίνουν επιδόματα κόντρα επιδόματα, να σε πηγαίνουν μέσα επειδή του έθιξες την προσωπικότητα, να δίνουν δωρεάν σπίτια σε γύφτους που δεν έχουν πληρώσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ σε εισφορές και να πετάνε τον πατέρα σου στον δρόμο γιατί την θέση στο νοσοκομείο την έχει πιάσει το πακιστάνι με την ηπατίτιδα. Ε νώ αν σκοτώσει αυτός τον βγάζουν ανήλικο και τον πάνε στις φυλακές με τα πιτσιρίκια. Αυτά με ενοχλούν.

Και για να ξεκαθαρίζω. Δεν αναφέρομαι ούτε στους αλλοδαπούς που ήρθαν και δημιούργησαν εδώ, ούτε στους Έλληνες που κόπιασαν για να φτάσουν όπου έφτασαν. Αλλά για την πλειοψηφία που ήρθε για πλιάτσικο σε ένα ξέφραγκο αμπέλι και με την ασπίδια της πολυπολιτισμικότητας έχουν κάνει ότι έχουν κάνει έως τώρα. Όσο για τους αγγραμματους με τις μερσεντές συμφωνούμε 100% αλλά βλέπεις κάθε 4ετία πόσοι πολλοί είναι. Και μην ξεχνάς τον αγρότη που κάνει διακοπές στην ίμπιθα κάποτε τον επιδοτούσε η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ να ξεκολόσει τα αμπέλια του.

Βάζω την αξία της ανθρώπινης ζωής πάνω από οποιαδήποτε ταμπέλα. Η πολυπολιτισμικότητα, οι εθνικές ταμπέλες και οι περηφάνιες, είναι δευτερεύουσες έννοιες μετά την επιβίωση. Δεν λέω ότι δεν μετράνε καθόλου, αλλά θα με απασχολήσουν όσο πρέπει να με απασχολήσουν μέχρι να έχω τα βασικά μου προβλήματα λυμένα.

η πλειοψηφία είναι επιπέδου κατωτέρου.

Τι ακριβώς εννοείς εδώ; Είχα την εντύπωση ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και ότι η ανθρώπινη ζωή έχει την ίδια αξία είτε είσαι π.χ. ένα ξυπόλητο παιδί στα φανάρια ή είτε είσαι ένας συνταξιούχος χωρίς φάρμακα.

Πρόσεξε τι θα πεις, γιατί η π***άνα η ρόδα γυρίζει και ξέρεις πολύ καλά πόσο κοντά είμαστε στο φούντο και στην μετανάστευση, για ακόμα μια φορά στην ιστορία μας.

Αν αναγκαστείς να μεταναστεύσεις, που θα πας; Σε "κατώτερη" χώρα όπως λες; Θα πας στο Πακιστάνι; Ή θα πας σε κάποια χώρα όπου θα είσαι εσύ ο "κατώτερος"; Έχει δύο όψεις αυτό το νόμισμα και όσο κι αν είναι wishful thinking, την γραμμή δεν την τραβάς πάντα εσύ. Είσαι σίγουρος ότι ο υπόλοιπος κόσμος θεωρεί τα Πακιστάνια "κατώτερα" από σένα;

Έχεις την αβάντα να μιλάς για πατρίδες και περηφάνια και "ανωτερότητα λαών" από την στιγμή που έχεις ακόμα λεφτά για πισιά και smartphones και την δυνατότητα να μετακομίσεις στην Ευρώπη έχοντας μόνο την ταυτότητά σου μαζί σου. Αν βγούμε από την (ομολογουμένως διευθαρμένη) EU και θέλεις πράσινη κάρτα για να δουλέψεις οπουδήποτε στον πλανήτη και μας αντιμετωπίζουν παντού ως "Πακιστάνια", τι θα λες; Έχεις την εντύπωση ότι οι παραπάνω ορολογίες (έξοδος από την EU, χρεωκοπία, μετανάστευση) είναι επιστημονική φαντασία που δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε στην δική μας γενιά; Think again.

Εν τω μεταξύ, πήρε κανείς πρέφα ότι στην ανακοίνωση των βάσεων είχαν ειδική κατηγορία εκτός από πολύτεκνους/τρίτεκνους κτλ και ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ;!;! Από που και ως που αποτελούν αυτοί ειδική κατηγορία και δεν αποτελούν και οι Παλιοημερολογίτες, οι Ινδουϊστές, οι Πασταφάριανς κτλ; Για όνομα του θεου πια!

Η αλήθεια μάλλον είναι υποκειμενική έννοια.

Οι τσαντάκηδες, οι πορτοφολάδες και ο Ρωχάμης έκαναν την Αθήνα .."σικάγο"?

Έλα ρε συ. Ας προσγειωθούμε λιγάκι. "Σικαγο" σε σχέση με την δεκαετία του 60-70 δλδ; Έτσι ναι... να το δεχτούμε.

Αλλά μην διατυμπανίζεις συνέχεια ότι η εγκληματικότητα η εγχώρια έχει/είχε το ίδιο ειδικό βάρος με την λαθραία. Συμφωνούμε ότι δεν φταίνε οι λάθρομετανάστες για τα δικά μας τα προβλήματα, αλλά όπως η βάρκα κάποιων δεν χωράει πια εμάς, έτσι και στην δική μας βάρκα, δεν χωράνε κάποιοι άλλοι. Η ιστορία της ανθρωπότητας.

@astro

Πιθανολογώ για τον ίδιο λόγο που ΜΟΝΟ στους 3 νομούς (από όλη τη χώρα) της Θράκης, υπάρχουν ξεχωριστά παραρτήματα του Ελλ. Υπουργείου Εξωτερικών! Τυχαία πράγματα... Κάποιος "άσχετος" Έλληνας υπάλληλος/σύμβουλος του Υπουργείου θα το σκέφτηκε..

Παρακάτω δεν ξέρω...θα μας πει κάποιος Κουβέλης, κάποια Λιάνα, η μπορεί να λένε κάτι και τα βιβλία της Ιστορίας του Γυμνασίου...

Έχετε κατάλαβει πιστεύω ότι η λέξη ρατσισμός έχει γυρίσει μπούμερανγκ σε όσους αγαπούν να την χρησιμοποιούν με το παραμικρό έ;

Έγινε επεξεργασία από Snips

Βάζω την αξία της ανθρώπινης ζωής πάνω από οποιαδήποτε ταμπέλα. Η πολυπολιτισμικότητα, οι εθνικές ταμπέλες και οι περηφάνιες, είναι δευτερεύουσες έννοιες μετά την επιβίωση. Δεν λέω ότι δεν μετράνε καθόλου, αλλά θα με απασχολήσουν όσο πρέπει να με απασχολήσουν μέχρι να έχω τα βασικά μου προβλήματα λυμένα.

Τι ακριβώς εννοείς εδώ; Είχα την εντύπωση ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και ότι η ανθρώπινη ζωή έχει την ίδια αξία είτε είσαι π.χ. ένα ξυπόλητο παιδί στα φανάρια ή είτε είσαι ένας συνταξιούχος χωρίς φάρμακα.

Πρόσεξε τι θα πεις, γιατί η π***άνα η ρόδα γυρίζει και ξέρεις πολύ καλά πόσο κοντά είμαστε στο φούντο και στην μετανάστευση, για ακόμα μια φορά στην ιστορία μας.

Αν αναγκαστείς να μεταναστεύσεις, που θα πας; Σε "κατώτερη" χώρα όπως λες; Θα πας στο Πακιστάνι; Ή θα πας σε κάποια χώρα όπου θα είσαι εσύ ο "κατώτερος"; Έχει δύο όψεις αυτό το νόμισμα και όσο κι αν είναι wishful thinking, την γραμμή δεν την τραβάς πάντα εσύ. Είσαι σίγουρος ότι ο υπόλοιπος κόσμος θεωρεί τα Πακιστάνια "κατώτερα" από σένα;

Έχεις την αβάντα να μιλάς για πατρίδες και περηφάνια και "ανωτερότητα λαών" από την στιγμή που έχεις ακόμα λεφτά για πισιά και smartphones και την δυνατότητα να μετακομίσεις στην Ευρώπη έχοντας μόνο την ταυτότητά σου μαζί σου. Αν βγούμε από την (ομολογουμένως διευθαρμένη) EU και θέλεις πράσινη κάρτα για να δουλέψεις οπουδήποτε στον πλανήτη και μας αντιμετωπίζουν παντού ως "Πακιστάνια", τι θα λες; Έχεις την εντύπωση ότι οι παραπάνω ορολογίες (έξοδος από την EU, χρεωκοπία, μετανάστευση) είναι επιστημονική φαντασία που δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε στην δική μας γενιά; Think again.

Καταρχάς μην μπερδεύεις την κατοτερότητα ώς οντότητα απο την πολιτισμική κατωτερότητα, ή ασυμβατότητα αν επιθυμείς.

Έπειτα, θεωρείς οτι είναι το ίδιο ο πακιστανός μετανάστης που έρχεται απο μια χώρα με μηδέν υπόβαθρο με εσένα που βγήκες για ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σε άλλο κράτος με 3 μεταπτυχιακά, σπουδές και διδακτορικά; Μπορείς να παράγεις έργο; Έχεις hands-on εμπειρία σε κάτι; Το πάκι σε τί έχει ειδίκευση; Να μου σπάει τα @@ στα φανάρια και στις καφετέριες;

Και ένα απλό παράδειγμα. Στην αυστραλία είδες οτι ζητούσαν συγκεκριμένες ειδικότητες; Είναι αμαλάκες αυτοί που κάνουν "face control" στο ποιός περνάει τα σύνορά τους; Επίσης αμερική για να πάρεις πράσσινη κάρτας ξέρεις τι πρέπει να κάνεις; Πρέπει να έχεις πρόσκληση για εργασία απο εταιρία ή να προσκομίσεις χαρτί οτι μένεις για εργασία. Γιατί για σκέτο πλιάτσικο δεν σε θέλει κανεις. ΠΟΥΘΕΝΑ. Οπότε μην μπερδεύεις το πάκι με εμένα ή εσένα. Δεν έχουν καμία επαφή πέραν του οτι και οι δύο έχουμε φυσικές ανάγκες.

Όσο για το αν έχω λεφτά για σμαρτφοουν κτλ, άστο γιατί θυμάσαι μια χαρά την ατάκα που μου είχες πεί κάποτε: "Πότε πήρες απο περιέργεια κάποτε κάτι, απλά για να το δοκιμάσεις;" Δυνατότητα που έχεις εσύ σαν "μετανάστης" εκεί που είσαι. Εγώ εδώ περνάω μέλι 1μιση χρόνο άνεργος τώρα.

Και περι κατωτερότητας και κατώτερο ον. Άντε στην άγκυρα και φώναξε στο κέντρο στης πλατείας ^%& ο ιμάμης. Και αν δεν σε γεμήσουν κρέας απόλες τις αναπνευστικές οδούς του κορμιού σου να μη με λένε γκαντεμόσαυρο. Τις προάλλες όμως που βγήκαν στην ομόνια τα πάκια και είπαν οτι είπαν, έπρεπε να κάνουμε μόκο γιατί είναι ελευθερία έκφρασης. Και δυστυχώς εδώ και καιρό μας βλέπουν σαν πακιστάνια. Αλλά όπως φαίνεται είμαστε το ίδιο με τα ορίτζιναλ πακιστάνια αφού σε λίγο καιρό θα τρώμε σκύλους και θα κάνουμε και κλειτοριδεκτομή στα κορίτσια γιατί έτσι ορίζει η πολυπολιτισμικότητα.

Ασυμβατότητα πολιτισμών φίλε. Έχε απλά αυτό στο μυαλό σου. Over & Out απο μένα.:triniti:

Καταρχάς μην μπερδεύεις την κατοτερότητα ώς οντότητα απο την πολιτισμική κατωτερότητα, ή ασυμβατότητα αν επιθυμείς.

Έπειτα, θεωρείς οτι είναι το ίδιο ο πακιστανός μετανάστης που έρχεται απο μια χώρα με μηδέν υπόβαθρο με εσένα που βγήκες για ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σε άλλο κράτος με 3 μεταπτυχιακά, σπουδές και διδακτορικά; Μπορείς να παράγεις έργο; Έχεις hands-on εμπειρία σε κάτι; Το πάκι σε τί έχει ειδίκευση; Να μου σπάει τα @@ στα φανάρια και στις καφετέριες;

Και ένα απλό παράδειγμα. Στην αυστραλία είδες οτι ζητούσαν συγκεκριμένες ειδικότητες; Είναι αμαλάκες αυτοί που κάνουν "face control" στο ποιός περνάει τα σύνορά τους; Επίσης αμερική για να πάρεις πράσσινη κάρτας ξέρεις τι πρέπει να κάνεις; Πρέπει να έχεις πρόσκληση για εργασία απο εταιρία ή να προσκομίσεις χαρτί οτι μένεις για εργασία. Γιατί για σκέτο πλιάτσικο δεν σε θέλει κανεις. ΠΟΥΘΕΝΑ. Οπότε μην μπερδεύεις το πάκι με εμένα ή εσένα. Δεν έχουν καμία επαφή πέραν του οτι και οι δύο έχουμε φυσικές ανάγκες.

Όσο για το αν έχω λεφτά για σμαρτφοουν κτλ, άστο γιατί θυμάσαι μια χαρά την ατάκα που μου είχες πεί κάποτε: "Πότε πήρες απο περιέργεια κάποτε κάτι, απλά για να το δοκιμάσεις;" Δυνατότητα που έχεις εσύ σαν "μετανάστης" εκεί που είσαι. Εγώ εδώ περνάω μέλι 1μιση χρόνο άνεργος τώρα.

Και περι κατωτερότητας και κατώτερο ον. Άντε στην άγκυρα και φώναξε στο κέντρο στης πλατείας ^%& ο ιμάμης. Και αν δεν σε γεμήσουν κρέας απόλες τις αναπνευστικές οδούς του κορμιού σου να μη με λένε γκαντεμόσαυρο. Τις προάλλες όμως που βγήκαν στην ομόνια τα πάκια και είπαν οτι είπαν, έπρεπε να κάνουμε μόκο γιατί είναι ελευθερία έκφρασης. Και δυστυχώς εδώ και καιρό μας βλέπουν σαν πακιστάνια. Αλλά όπως φαίνεται είμαστε το ίδιο με τα ορίτζιναλ πακιστάνια αφού σε λίγο καιρό θα τρώμε σκύλους και θα κάνουμε και κλειτοριδεκτομή στα κορίτσια γιατί έτσι ορίζει η πολυπολιτισμικότητα.

Ασυμβατότητα πολιτισμών φίλε. Έχε απλά αυτό στο μυαλό σου. Over & Out απο μένα.:triniti:

Εξακολουθείς να χρησιμοποιείς τον όρο "κατωτερότητα". Υπάρχουν διαφορετικοί πολιτισμοί και ο τρόπος που δραματοποιείς την κατάσταση, δεν αρμόζει σε άτομο της αντίληψής σου. Φυσικά και δεν θα σε υποχρεώσει κανένας να κόψεις την κλειτορίδα σου αν δεν το θες. Αν στο υποβάλλει η θρησκεία σου, αυτό είναι άλλο θέμα. Για το ότι θα τρώμε τα σκυλιά, δε μπορώ να πω ότι δεν θα συμβεί, γιατί μια χαρά προς τα κει πάμε, αλλά θα είναι το αποτέλεσμα της εξαθλίωσης που εμείς προκαλέσαμε στη χώρα μας και όχι οι διαφορετικοί πολιτισμοί.

Εγώ εδώ τους λέω ότι τα φαγητά που μου λείπουν περισσότερο είναι το κοκορέτσι το Πάσχα και η μαγειρίτσα τα Χριστούγεννα. Κι άμα τους πω πως φτιάχνονται, ξερνάνε επιτόπου. Αυτό τι σημαίνει, ότι εκείνοι είναι οι ανώτεροι κι εμείς οι βάρβαροι Ούνοι;

Ως προς την σύγκριση του Πακιστανού μετανάστη με μένα. Κατ'αρχάς τα πτυχεία που έχω πάρει είναι τα εξής: 0. Κανένα. Ζερό. Είμαι απόφοιτος λυκείου με ένα μισοτελειωμένο (δεν πήρα ποτέ την πιστοποίηση) κρατικό ΙΕΚ. Παρ'όλα αυτά, μπορείς να πεις ότι λόγω της εμπειρίας κι εξειδίκευσής μου, θεωρούμαι καλύτερος υποψήφιος για εργασία στον χώρο ΙΤ απ'ότι ένας Πακιστανός χωρίς εξειδίκευση. Όχι όμως κι από τον Πακιστανό που έχουμε εδώ στην ομάδα software και που στις φλέβες του κυλάει αίμα χρώματος CISCO.

Άρα λοιπόν από τον Πακιστανό που σου σπάει τα @@ στα φανάρια είμαι "ανώτερος"; Από τον Πακιστανό που μου ρίχνει 5 CISCO certs και €20k παραπάνω ετησίως, είμαι "ανώτερος"; Αν ο ζητιάνος Πακιστανός τρώει κι αυτός κοκορέτσι, είναι ίσος με μένα; Αν το τρώει ωμό τι παίζει; Κατατασσόμαστε αμφότεροι στους βαρβάρους ή εγώ την γλιτώνω επειδή το κοκορέτσι το ψήνω;

Πως ακριβώς ορίζεις την ανωτερότητα ενός λαού, με τον μισθό; Με τα πτυχία; Με την ανάγκη για επιβίωση; Με τα ήθη και τα έθιμα;

Πάμε παρακάτω, το πρώτο βήμα του Χίτλερ για να κάνει εκατομμύρια Γερμανούς πολίτες να δεχτούν τις μαζικές συγκεντρώσεις και δολοφονίες συμπολιτών τους ως κάτι το αναγκαίο και φυσιολογικό, ήταν να τους πείσει ότι οι εν λόγω συμπολίτες τους ήταν κατώτερα όντα από τους ίδιους, καθαρόαιμους Γερμανούς. Πρόσεχε γιατί την γραμμή την περνάς ευκολότατα και εν μία νυκτί. Δεν θέλει πολύ, μερικές πλασμένες ειδήσεις από το proktiko.gr, μερικές επισημάνσεις των αλλοδαπών εγκλημάτων έναντι των εντόπιων, να'σου όλος ο λαός να νιώθει "ανώτερος" από το ζώο τον Πακιστανό. Ο Χίτλερ ήρθε ως σωτήρας εν μέσω διεφθαρμένων κυβερνήσεων και "καθάρισε" την χώρα. Δεν βγήκε κυβέρνηση με τη μία, πήρε ένα μικρό ποσοστό την πρώτη φορά: 6.5% των Γερμανών τον εμπιστεύτηκαν την πρώτη φορά που κατέβηκε στις εκλογές. Τι μου θυμίζει...

Αυστραλία. Ατυχής η σύγκριση, καθώς η Αυστραλία δεν συνορεύει φυσικά με καμία χώρα (με την ΝΖ μπορείς να πεις ότι είναι σχετικά κοντά, αλλά δεν περνάς και κανένα ποτάμι για να πας από τη μια στην άλλη). Είναι μαγκιά να περηφανεύεσαι για σφιχτά σύνορα, όταν για να πλησιάσεις και μόνο την χώρα, χρειάζεσαι αεροπορικό εισητήριο των $1.000. Αμέσως αμέσως ξεφορτώνεσαι τους μετανάστες που δεν έχουν λεφτά για να βάλουν παπούτσια.

Αμερική. Ναι, πολύ αυστηρά τα πράγματα εκεί, δεν έχουν καθόλου λαθρομετανάστες. Με 2 χώρες συνορεύουν όλες κι όλες και από τη μια έχουν περισσότερους παράνομους μετανάστες απ'όσους Έλληνες ζουν στην Ελλάδα συνολικά.

Και τι κάνουνε; Διώχνουνε πίσω τους εγκληματίες και Αμερικανοποιούν τους έντιμους. Εξαιρέσεις υπάρχουν παντού, αλλά σε γενικές γραμμές ο 2ης γενιάς Αμερικανός Eddie Gonzalez μια χαρά έπιασε δουλειά ως αστυνομικός.

Εδώ τι κάνουμε; Επιτόπου Ελληνοποίηση για να προλάβουν τις εκλογές, να ψηφίσουνε αυτόν που τους κάλεσε στη χώρα. Βλέποντας αυτή την κατάσταση, εσύ θεωρείς λογικό να τα έχεις με "το Πακιστάνι" και όχι με αυτούς που σου έκαναν τη ζωή μπουρδέλο με οποιονδήποτε τρόπο μπορούσαν, συμπεριλαμβανομένης και της λαθραίας εισαγωγής ψηφοφόρων στην Ελλάδα. Ωραίος.

Σήμερα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, διορίζουνε τα ανήψια τους εδώ και κει χρησιμοποιώντας το budget από τα λεφτά που μας δανείστηκαν για να σωθούν οι τραπεζίτες, στα οποιά λεφτά καλείσαι να συμβάλλεις για πολλοστή φορά κι εσύ με τους φόρους σου, και συ έρχεσαι σε οργασμό βλέποντας την ΕΛ.ΑΣ. να μαζεύει τους μαύρους με τα CD και να τους βάζει σε στρατόπεδο στην Κόρινθο. Αλλά είπαμε, όπου μπορεί να σηκώσει τσαμπουκά ο καθένας. Σ'αυτούς που μας πηδάνε καθημερινά εδώ και δεκαετίες, κάναμε καμιά πορεία και πάπαλα, 20 μέρες κράτησε η επανάσταση. Γιατί είχαν τα ΜΑΤ με το μέρος τους. Τα "Πακιστάνια" όμως που έρχονται στη μάχη με το καλημέρα ξυπόλητα και πεινασμένα, είναι ο ιδανικός στόχος για να δείξουμε τα @@ μας. Και τους πραγματικούς υπαίτιους της τραγωδίας μας, τους ξαναψηφίσαμε την άλλη μέρα το πρωί. Για μια νέα αρχή.

Για το παράδειγμα της Άγκυρας. Αυτό τώρα γιατί το είπες; Για να μου υπενθυμίσεις ότι παντού υπάρχουν κάφροι; Και στην Ρουάντα άμα κλέψεις πορτοκάλι σου κλέβουν τα χέρια από τον καρπό, να σου δώσω links να δεις βίντεο να μη μπορείς να κοιμηθείς μια βδομάδα. Που θες να καταλήξεις; Ας φέρουμε πίσω την θανατική καταδίκη, τον λιθοβολισμό και μετά αντί για sites τεχνολογίας να έχουμε συνεδριάσης ανθρωποφαγίας. Τι να τον κάνουμε τον μαμημένο τον πολιτισμό άμα ζηλεύουμε τους κάφρους των άλλων εθνών; Σοβαρά το έφερες αυτό το παράδειγμα; Θα έπρεπε να είμαστε έτσι; Το ενδεχόμενο να συζούμε 2-3-13 διαφορετικές εθνότητες μέσα στην ίδια πόλη χωρίς σφαγές και υποχρεωτικές κλειτοριδεκτομές, δεν το σκέφτεται κανείς; Είναι πολύ δύσκολο σαν concept γιατί απαιτεί αμφίδρομους συμβιβασμούς;

Το να στιβάζεις τόσο πεινασμένο κόσμο σε μια κοινωνία που υπάρχουν ήδη πεινασμένοι και καθόλου δουλειές, δεν είναι σωστό, συμφωνώ. Το να κλείσεις τα σύνορα, έχει μια λογική. Το να κατηγορείς τον μετανάστη που είναι εξίσου θύμα με σένα, ή να αισθάνεσαι αδιάφορος στο θέαμα Χρισαβγιτόν που κυνηγάνε και μαχαιρώνουν κάποιον με κριτήριο το χρώμα του δέρματός του, δεν έχει λογική. Ή μάλλον έχει λογική, αν το δεις από τη Ναζιστική πλευρά.

Επαναλαμβάνω, να κλείσουμε και τα σύνορα, να διώξουμε και αυτούς που πρόλαβαν και μπήκαν στην αγνή χώρα μας. Από το 1922 και μετά. Ντου σε όλους. Να οπλίσουμε τα παλικάρια της Χρισισ Αβγισ, να ξεκινήσουν από τους σκουρόχρωμους (tough luck οι αγρότες και οι νησιώτες), να προχωρήσουν σ'αυτούς που το επώνυμό τους αρχίζει από Καρα- ή τελειώνει σε -ογλου, κατόπιν αυτούς που δεν γνωρίζουν άπταιστα την Ελληνική γλώσσα (εδώ παίζει να βαρέσει internal error η Χρισι Αβγι) και πάει λέγοντας. Μέχρι να μείνουμε μόνο οι καθαροί Έλληνες.

Chosen-ουκο, τι φορο πλερωνεις εσυ στο κρατος που εισαι, και τι φορο πλερωνει ο πακιστανος που πουλα χαρτομαντηλα εδω; :neo:

(μην απαντησεις, λεω πως αλλο εσυ που παραγεις για την εταιρια σου 100, τσεπωνεις τα 20 και δινεις τα 5 στο κρατος, και αλλο ο πακιστανος που ειναι μια μαυρη τρυπα εδω)

Εν τω μεταξύ, πήρε κανείς πρέφα ότι στην ανακοίνωση των βάσεων είχαν ειδική κατηγορία εκτός από πολύτεκνους/τρίτεκνους κτλ και ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ;!;! Από που και ως που αποτελούν αυτοί ειδική κατηγορία και δεν αποτελούν και οι Παλιοημερολογίτες, οι Ινδουϊστές, οι Πασταφάριανς κτλ; Για όνομα του θεου πια!

Πως το είπαμε το παραμύθι της νέας εποχής; Πολυπολυτισμικότητα;

Γιατί τι έχει η Τουρκία? μια απ τις 20 ισχυρότερες χώρες του κόσμου είναι.

Ισχυρότερη ως προς τι?

Ο μόνος σοβαρός τρόπος για να κατατάξεις τις χώρες του κόσμου είναι βάση της ποιότητας ζωής των πολιτών τους.

Η ποιότητα ζωής στην Τουρκία δεν είναι αυτή που θέλουν να παρουσιάζουν στις σαπουνόπερες τους. Να είχαν όλοι ρεύμα καλά θα ήταν...