Jump to content

Choose your virtualization software

nobig

Ποιο virtualization software δουλεύετε;  

43 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Πρώην κάτοχος VMware, ψάχνω για ένα virtualization software ώστε να κάνω τις δοκιμές μου και να μην σπάω κάθε τόσο την εγκατάσταση windows. Συνήθως τρέχω ένα windows XP ή 7 ένα Centos OS και ένα Freenas.

Αρχικά έβγαλα το VMware γιατί κάπου μπούχτισα με τους kernel drivers που χώνει στο λειτουργικό, θέλω κάτι lite και όσο το δυνατόν πιο ευαίσθητο απέναντι στο host λειτουργικό. Επίσης είναι επιθυμητό να μπορώ να μοιράσω το hardware στο Virtual PC. ΠΧ βάζω ένα USB δίσκο, να έχω επιλογή του στυλ "connect to VM"

Είμαι σε linux και έχω το VirtualBox το οποίο τρέχει αρκετά καλά με λίγα resources γενικά για το host.

Αυτό που μου άρεσε πολύ είναι ότι ενώ έχει γραφικό περιβάλλον για τα βασικά μπορείς μέσω console εντολών να κάνεις πιο advance πραγματάκια. Ειδικά στον τομέα με τα virtual drives μπορείς να κάνεις παπάδες (π.χ. xfs mount στα windows μέσω samba)

Επιπλέον έχεις υποστήριξη από την Sun και είναι open-source

...professional solution that is freely available as Open Source Software under the terms of the GNU General Public License (GPL)

Virtualbox-ose για windows inside linux,δοκιμάζω αυτή την περίοδο το vmware και το Xen για να δώ κατα πόσο μπορεί να δουλέψει το pci-passthrough.

Να αναφέρω ότι το virtualbox είναι διαφορετικό απο το virtualbox-ose(Open source Edition) όσον αφορά το τι περιλαμβάνει...Μία διαφορά που έχω παρατηρήσει είναι στο host interface με το bridge-mode...Είναι χειροκίνητη η υλοποιήση στο ose,ενώ υπάρχει εξαρχής στην κλειστη έκδοση...Σίγουρα έχουν κιάλλες διαφορές...

VirtualBox Κι εγώ αν και δεν το βρήκα ιδιαίτερα ελαφρύ

και κάτι παίζει και με την ανάλυση που με κρατάει max 800x600 σε όσα linuxακια φόρεσα

αλλά δεν έχω δοκιμάσει και με κανένα άλλο να δω τι παίζει.

κάτι appliances που βρήκα έτοιμα Linux παίξαν μια χαρά

περι δικτυακών δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει με το virtual host που στήνει για τις συνδέσεις

και αν δουλεύουν σαν πραγματικές συνδέσεις

To MS VirtualPC είναι πίσω από ΟΛΑ τα υπολοιπα του poll. Δουλεύει καλά μόνο αν θές ένα ΜS OS μέσα σε αλλο ΜS OS αλλά και πάλι χωρίς τα "καλούδια" που προσφέρουν τα άλλα, και από δοκιμές που έχω κάνει είναι το πιο "αργό" από τα άλλα. To VMWare Player τώρα στην έκδοση 7 προσφέρει και την δυνατότητα δημιουργίας VM που παλιότερα δεν πρόσφερε, και έχει και την δυνατότητα επιτάχυνσης DirectX9.0 3D, είναι free αλλά όχι open.

Εγώ αυτό προτείνω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.