Jump to content

ασχετος με προγραμματισμο

koukoubetses

Recommended Posts

θελω να ασχοληθω ερασιτεχνικα με προγραμματισμο,σε περιβαλλον windows,δεν ξερω πως να αρχισω κι απο που?.μπορω να φτιαξω απλα προγραμματακια σε dos?.πολυ παλιοτερα φιαχναμε προγραμματα σε basic(spectrum),μπορει να γινει κατι τετοιο στα windows?

• 2 weeks later...
θελω να ασχοληθω ερασιτεχνικα με προγραμματισμο,σε περιβαλλον windows,δεν ξερω πως να αρχισω κι απο που?.μπορω να φτιαξω απλα προγραμματακια σε dos?.πολυ παλιοτερα φιαχναμε προγραμματα σε basic(spectrum),μπορει να γινει κατι τετοιο στα windows?

Πρώτον : διαλέγεις τι γλώσσα θες να ακολουθήσεις

Δεύτερον : υπομονή

Τρίτον : παίρνεις βιβλία , κάνεις googling για tutorial και video

Ωραία είναι η basic αλλά εγώ θα σου έλεγα να πας για java που δουλεύει παντού , ρίξε μια ματιά εδώ . :o

How to Program (7th edition) deitel

Java: An introduction to problem solving & programming" απο Walter J. Savitch

http://www.studentguru.gr/forums/t/601.aspx

http://java.sun.com/docs/books/jls/index.html

αν θες αποκλειστικα για win πας με visual basic.

αν θες κατι που να δουλευει παντου, πας σε java..

εγω θα προτεινα java, να καταλαβεις την αντικειμενοστρεφεια, αν δεις οτι δεν σου αρεσει, η java, αφου εχεις καταλαβεις τα θεωριτικα μπορεις να πας σε vb.

το θεμα ειναι να ξεκινησεις με κατι...

C και μετά C++. Άμα ξέρεις αυτές μπορείς να μάθεις τα πάντα μετα, οποια γλωσσα θες(σχεδόν) ΠΟΛΥ εύκολα.

ΜΗΝ μάθεις VB. ΚΑΜΙΑ γλώσσα δεν της μοιάζει, ΔΕΝ είναι cross platform, ΔΕΝ θα μάθεις πολλά πραγματα αν πάς σε VB.

C και μετά C++. Άμα ξέρεις αυτές μπορείς να μάθεις τα πάντα μετα, οποια γλωσσα θες(σχεδόν) ΠΟΛΥ εύκολα.

ΜΗΝ μάθεις VB. ΚΑΜΙΑ γλώσσα δεν της μοιάζει, ΔΕΝ είναι cross platform, ΔΕΝ θα μάθεις πολλά πραγματα αν πάς σε VB.

Μήπως τα παραλές λίγο ;;;

Ο άνθρωπος μίλησε για προγραμματισμό σε spectrum :-O σαν προηγούμενη εμπειρία και αναφέρθηκε σε windows άρα η καλύτερη επιλογή είναι η vb για να μπορέσει να ξεκινήσει και πάλι...

Ρε σις τι για πλάκα???? Μαθαίνεις ερασιτεχνικά και για πλάκα C, C++ , Java κλπ

γλώσσες που διδάσκονται στα πανεπιστήμια? Πρέπει να ασχοληθείς σοβαρά να διαβάσεις να ψαχτείς να έχεις τρελή υπομονή... Τι? Θα πιάσεις για πλάκα μια γλώσσα και χαλαρά θα αρχίσεις να φτιάχνεις προγραμματάκια??

Τουλαχιστον στις γλώσσες που προαναφέρθηκαν αυτό δεν γίνετε.

Αν ήταν έτσι θα ήμουν προγραμματιστής τώρα γιατί για πλάκα πατάω στη σχολή προς το παρόν και στα εργαστήρια :hehe:

Ρε σις τι για πλάκα???? Μαθαίνεις ερασιτεχνικά και για πλάκα C, C++ , Java κλπ

γλώσσες που διδάσκονται στα πανεπιστήμια? Πρέπει να ασχοληθείς σοβαρά να διαβάσεις να ψαχτείς να έχεις τρελή υπομονή... Τι? Θα πιάσεις για πλάκα μια γλώσσα και χαλαρά θα αρχίσεις να φτιάχνεις προγραμματάκια??

Τουλαχιστον στις γλώσσες που προαναφέρθηκαν αυτό δεν γίνετε.

Αν ήταν έτσι θα ήμουν προγραμματιστής τώρα γιατί για πλάκα πατάω στη σχολή προς το παρόν και στα εργαστήρια :hehe:

Πιστευω οτι απ τη στιγμη που ο φιλος εχει ξαναασχοληθει με προγραμματισμο και εφοσον θελει να φτιαξει μικρα προγραμματακια με console interface και οχι τιποτα τρομερο δε χρειαζεται και τοσο ψαξιμο, ουτε ειναι τοσο δυσκολο οσο το παρουσιαζεις..

Πιστευω οτι απ τη στιγμη που ο φιλος εχει ξαναασχοληθει με προγραμματισμο και εφοσον θελει να φτιαξει μικρα προγραμματακια με console interface και οχι τιποτα τρομερο δε χρειαζεται και τοσο ψαξιμο, ουτε ειναι τοσο δυσκολο οσο το παρουσιαζεις..

Ασχετος με προγραμματισμό δεν λέει?? Μίλησα για δυσκολία στις γλώσσες που αναφέρθηκαν απο τους παραπάνω..

C, java όχι γενικά..:rolleyes:

ενταξει καταλαβα.τελικα δεν θα ασχοληθω με basic,μιας και μου ειναι λιγο γνωριμη απο παλια.

μια ερωτηση ακομα,τα σημερινα προγραμματα η ακομα και τα παιχνιδια,σε ποια γλωσσα(ες)ειναι γραμμενα?ετσι για να ξερω γενικα.

ενταξει καταλαβα.τελικα δεν θα ασχοληθω με basic,μιας και μου ειναι λιγο γνωριμη απο παλια.

μια ερωτηση ακομα,τα σημερινα προγραμματα η ακομα και τα παιχνιδια,σε ποια γλωσσα(ες)ειναι γραμμενα?ετσι για να ξερω γενικα.

Η basic που γνώριζες δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με την visual basic που προτείναμε αρχικά. (γραφικό περιβάλλον, αντικείμενα κλπ δηλαδή)

Αν θέλεις να τα ξαναπιάσεις καλύτερα να αρχίσεις με την vb επειδή θα είναι σχετικά ποιό εύκολη η προσαρμογή σου και επειδή μιας και μίλησες για spectrum υποθέτω ότι έχεις και μια κάποια ηλικία...

Όταν (και αν) αποφασίσεις να πας σε κάτι ποιό advanced πιάνεις την visual c++ μιας και θα είναι πολύ ποιό εύκολη η μετάβαση από την vb (παρόμοιο περιβάλλον κλπ).

Γνώμη μου.

edit: είδα ότι είμαστε συνομήλικοι :) , αν θέλεις έχω ένα βιβλίο εκμάθησης vb να σου δώσω για να πάρεις μια ιδέα τί γίνεται και να μην ξοδεύεσαι...

Στείλε μου ένα pm να τα πούμε.

Τα παιχνίδια προγράμματα κτλπ ξεφεύγουν από άποψη γνώσεων κατα πολύ από τι θα μάθει

κάποιος είτε μόνος είτε σε κάποια σχολή.Δεν είναι τυχαίο ότι ευρέως γνωστή είναι σε τέτοια θέματα

η C καθώς ΄μιλάει΄ κατευθείαν στη μηχανή και δεν έχει κάποιο μεταφραστή όπως η java.Άρα είναι δεδομένο ότι

για να είναι καλογραμμένο το εκάστοτε game πχ θέλει καλη γνώση της μηχανής και πως αυτή διαχειρίζεται

τους πόρους.Είναι σημαντικό δηλαδή ο προγραμματιστής να γνωρίζει την assembly η κάποια assemb-οειδή

ως βαση να πάει πιο πέρα.Μην ξεχνάμε ότι είναι και η πρώτη κυριολεκτικά γλώσσα προγραμματισμού.

φιλικά , κυρίως ως απάντηση για την πιό πανω ερώτηση του koukoubetse.:bigsmile:

Τα παιχνίδια προγράμματα κτλπ ξεφεύγουν από άποψη γνώσεων κατα πολύ από τι θα μάθει

κάποιος είτε μόνος είτε σε κάποια σχολή.Δεν είναι τυχαίο ότι ευρέως γνωστή είναι σε τέτοια θέματα

η C καθώς ΄μιλάει΄ κατευθείαν στη μηχανή και δεν έχει κάποιο μεταφραστή όπως η java.Άρα είναι δεδομένο ότι

για να είναι καλογραμμένο το εκάστοτε game πχ θέλει καλη γνώση της μηχανής και πως αυτή διαχειρίζεται

τους πόρους.Είναι σημαντικό δηλαδή ο προγραμματιστής να γνωρίζει την assembly η κάποια assemb-οειδή

ως βαση να πάει πιο πέρα.Μην ξεχνάμε ότι είναι και η πρώτη κυριολεκτικά γλώσσα προγραμματισμού.

φιλικά , κυρίως ως απάντηση για την πιό πανω ερώτηση του koukoubetse.:bigsmile:

Θα διαφωνήσω μαζί σου φίλε.

Η C έχει κανονικά compiler που μετατρέπει τον κώδικα σε εκτελέσιμο αρχείο προκειμένου να τρέξει στο μηχάνημα και φυσικά δεν απαιτήται να γνωρίζεις assembly για να φτιάξεις ένα πρόγραμμα σε C.

(εκτός και αν εννοείς κάτι άλλο που δεν κατάλαβα)

Αν γνωρίζει κάποιος assembly τότε φτιάχνει το πρόγραμμα κατευθείαν με αυτήν, δεν υπάρχει καλύτερο... (αλλά είναι λίγοι αυτοί οι προγραμματιστές πιά)

Δεν νομίζω πως λέμε κάτι το διαφορετικό απλά σε κονσόλες πχ χρησιμοποιούν πολύ

στάνταρ hardware και το εκμεταλλεύονται στο έπακρο.Φυσικά και μπορείς να γράψεις

σε C χωρίς χαμηλότερου επιπέδου προγραμματισμού γνώσεις απλά πρέπει να έχεις εικόνα του

μικροεπεξεργαστή, ραμ καταχωρητές και άλλων λοιπών λεπτομερειών για πολύ συγκεκριμένες εφαρμογές-παιχνίδια.

Για pc φυσικά και δεν γίνεται συζήτηση ευκολίας καθώς με τόση μνήμη που έχουν τα σημερινά συστήματα...

μόνο οι 'μεγάλοι' της βιομηχανίας παιχνιδιών μπαίνουν σε τέτοιες λεπτομέρειες.

EOF

//friendly

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.