billpeppas Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2004 Παιδιά , ένας φίλος μου έχει ένα σύστημα με: Mobo: Matsonic (!) 7209C (Via Chipset) CPU: Intel Pentium 4 1.8GHz "A"κλπ. Ήθελε να κερδίσει επιδόσεις οπωσδήποτε (και χωρίς να αγοράσει κάτι) , οπότε πάω να του κάνω overclocking. Ανοίγω το κουτί να δω τι γίνεται , και τι μηχανήματα είχε μέσα , βλέπω την μητρικάρα... Matsonic! Δεν πάει στο...Μπαίνω στο bios , πάω να βρω τις ρυθμίσεις για την CPU , και ιδού: Ρύθμιση μόνο FSB (ξέρω ότι οι P4 είναι κλειδωμένοι , αλλά τους ES τους ξέχασε αυτή η εταιριάρα?).Τέσπα. Δεύτερο κακό: Το FSB δεν ρυθμίζεται σε βήματα , αλλά και το μέγιστο είναι τα 133MHz (ίσα ίσα υποστήριζε τους 533MHz FSB CPUs...). Τουλάχιστον δουλεύει άνετα στα 2.4GHz , με 533MHz FSB , και την default (box) HSF της Intel.Τώρα το παιδί θέλει κάτι παραπάνω.Εγω του προτείνω να δώσει λίγα χρήματα παραπάνω και να μεταβεί σε AMD (αφού με το mobo του AMD θα έχει και άλλα εξτρά , όπως S-ATA Raid , 5.1 onboard ήχου , κτλ). Ή να πάρει μια νέα mobo για P4 , με chipset φυσικά το 875PE. Πόσο παραπάνω να πάει η CPU με αυτή την ψύξη? Εγω βλέπω σαν καλύτερη λύση την μετάβαση σε AMD , με μια NF7-S v2.0 mobo , και έναν Athlon XP (για μοντέλο βλέπουμε...). Εσείς τι λέτε/προτείνετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyx Ιανουάριος 8, 2004 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2004 ναι δεν του βαζεις και αυτον κανα 3000+ακηθεια ο δικος σου ποσο εχει παει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suedehead Ιανουάριος 8, 2004 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2004 Ας υποθεσουμε οτι αγοραζει ενα mainboard με 865PE chipset. Ο P4 1.8 Α θα ανεβει στα 2.6GHz το πολυ, δεν νομιζω περισσοτερο. Απο την αλλη στην περιπτωση της AMD, αγοραζει ενα αξιοπρεπες mainboard με nForce 2 chipset και εναν Barton 2600+ και εχει ενα πολυ καλο συστηματακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιανουάριος 8, 2004 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2004 Για την διαφορα στην τιμη δεν το συζηταμε ετσι?Οποτε παρε εναν Athlon 64 3000+ με ενα νεο mobo. Κατι σε Σατλ που εμαθα οτι ειναι και την μοδος. Καντου τα Mod που χρειαζονται για vmem και vcore και μετα κανε κι ενα καλο overclocking. Φυσικα θα χρειαστει μνημες οποτε παρε κι ενα ζευγαρακι μνημες Μασκιν 3500 Λεβελ 2. 1GB οπωσδηποτε. Τα υπολοιπα πιστευω ειναι συμβιβασμος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyx Ιανουάριος 8, 2004 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2004 jax το παιδει θα χρειαστη και μια επιταγη Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιανουάριος 8, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2004 zyx , τον 3000+ , με SLK-900U & Vcore: 1.77Volt , τον φτάνω στα 2502MHz.Για παραπάνω δεν έχω δώσει ούτε περισσότεροι τάση , ούτε πιο extreme cooling.Μάλλον πάω για λύση NF7-S & XP2600+ (ή 2500+). Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyx Ιανουάριος 8, 2004 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2004 πολυ καλος ο 3000+ και αμα σκευτουμε οτι ο 3000+ μαλον στα ιδια mhz λογικα θα ειναι πιο γρηγορος απο τον 2500+ εγω πιστευο οτι ειναι καλυτερα ο 3000+ με τετοια ταση ο 2500 η ο 2600 ουτε στο ονειρο τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shidokanjohn Ιανουάριος 8, 2004 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2004 Αρχική απάντηση από billpeppas Παιδιά , ένας φίλος μου έχει ένα σύστημα με: Mobo: Matsonic (!) 7209C (Via Chipset) CPU: Intel Pentium 4 1.8GHz "A"κλπ. Ήθελε να κερδίσει επιδόσεις οπωσδήποτε (και χωρίς να αγοράσει κάτι) , οπότε πάω να του κάνω overclocking. Ανοίγω το κουτί να δω τι γίνεται , και τι μηχανήματα είχε μέσα , βλέπω την μητρικάρα... Matsonic! Δεν πάει στο...Μπαίνω στο bios , πάω να βρω τις ρυθμίσεις για την CPU , και ιδού: Ρύθμιση μόνο FSB (ξέρω ότι οι P4 είναι κλειδωμένοι , αλλά τους ES τους ξέχασε αυτή η εταιριάρα?).Τέσπα. Δεύτερο κακό: Το FSB δεν ρυθμίζεται σε βήματα , αλλά και το μέγιστο είναι τα 133MHz (ίσα ίσα υποστήριζε τους 533MHz FSB CPUs...). Τουλάχιστον δουλεύει άνετα στα 2.4GHz , με 533MHz FSB , και την default (box) HSF της Intel.Τώρα το παιδί θέλει κάτι παραπάνω.Εγω του προτείνω να δώσει λίγα χρήματα παραπάνω και να μεταβεί σε AMD (αφού με το mobo του AMD θα έχει και άλλα εξτρά , όπως S-ATA Raid , 5.1 onboard ήχου , κτλ). Ή να πάρει μια νέα mobo για P4 , με chipset φυσικά το 875PE. Πόσο παραπάνω να πάει η CPU με αυτή την ψύξη? Εγω βλέπω σαν καλύτερη λύση την μετάβαση σε AMD , με μια NF7-S v2.0 mobo , και έναν Athlon XP (για μοντέλο βλέπουμε...). Εσείς τι λέτε/προτείνετε? αν μπει πανω ΕΣ τοτε θα εμφανιστει και η επιλογη για μουλτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dellodas Ιανουάριος 8, 2004 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2004 Εγώ σκέφτηκα το εξής.Περιμένεις λίγο καιρό και τον Φλεβάρη, σε πρώτη φάση, τσιμπάς μια mobo που να είναι συμβατη και με prescot, βάζεις πάνω τον 2.4 και όταν πέσουν και οι τιμές αγοράζεις έναν prescot. Θα είναι από τους πρώτους διότι μετά θα αλλάξει το socket αλλά με λίγα λεφτά θα έχεις ένα ικανοποιητικό σύστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιανουάριος 8, 2004 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2004 Shido , δεν είναι σίγουρο.Μιλάμε ότι η μητρική είναι πολύ μούφα. Τελικά συμφώνησε το παιδί να φτιάξουμε ένα AMD system. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.