ARMAGEDDON Μάρτιος 27, 2010 #161 Μάρτιος 27, 2010 ένα ωραίο videaki από έναν τύπο από το youtube. αν είχε βάλει και 6 γύρο θα ερχότανε ισοπαλία γιατί άργησε 6 μήνες η nvιdia
Nerevar Μάρτιος 27, 2010 #162 Μάρτιος 27, 2010 στο memory clock στο round4 μηπως εχει κανει λαθος? 1200μζΧ4 δεν παει 4800 για την 5870?
goku_dbz Μάρτιος 27, 2010 #163 Μάρτιος 27, 2010 μα και η 5870 enthusiast card δεν ειναι? και μια χαρα κλοκαρει ΚΑΙ χωρις νερο...οταν εχεις 95-100 βαθμους σε default καταστασεις τοτε που να πας???
Lazy Dog Μάρτιος 27, 2010 #164 Μάρτιος 27, 2010 Ουφ, τα διάβασα όλα. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Απογοητεύτηκα με τις κάρτες αλλά και χαίρομαι που δεν τις περίμενα και τσίμπησα την ATI μου... Επόμενο βήμα είναι η αγορά μιας 5870 και trifire...
tragikos Μάρτιος 27, 2010 #165 Μάρτιος 27, 2010 Νομίζω ότι καλό θα ήταν να αποφύγουμε συγκριτικά σε παιχνίδια με το "The Way It's Meant To Be Played". Δε νομίζω να αμφισβητεί κανείς ότι σε αυτά τα παιχνίδια η σύγκριση είναι άδικη. guru3d ανέβηκε το server και εκθειάζει το Fermi. Οι drivers είναι ακόμα beta. Διάβασα λοιπόν και εγώ το review και βλέπω ότι τα συγκριτικά παιχνιδιών που κάνει είναι τα εξής: Battlefield Bad Company 2 DX11 - διαφορά αμελητέα max 5% Far Cry 2 - The Way It's Meant To Be Played Tom Clancy's HAWX - The Way It's Meant To Be Played Metro 2033 - The Way It's Meant To Be Played Call of Duty: Modern Warfare 2 - σε μικρές αναλύσεις 4% πάνω η 470 της 5850, σε μεγάλες το αντίστροφο. Σε μικρές 28% πάνω η 480 της 5870, όσο μεγαλώνουν οι αναλύσεις μικραίνει η διαφορά. Colin McRae Dirt 2 - αμελητέες διαφορές Anno 1404 - Dawn of Discovery - μικρές διαφορές με την ATi πιο πάνω Call of Duty 5: World at War - The Way It's Meant To Be Played Crysis WARHEAD - The Way It's Meant To Be Played Just Cause 2 - The Way It's Meant To Be Played Mass Effect - 13% υπέρ της nVIDIA που σε μεγάλες αναλύσεις εκμηδενίζεται Brothers in Arms: Hell's Highway - The Way It's Meant To Be Played Resident Evil 5 - The Way It's Meant To Be Played Συμπέρασμα; Από τα 13 παιχνίδια που το guru3D διάλεξε να κάνει συγκριτικό, τα 7 είναι The Way It's Meant To Be Played (TWIMTBP). Στα υπόλοιπα 6 με εξαίρεση το COD MW2, οι διαφορές είναι μικρές. Να υποθέσω ότι τα TWIMTBP παιχνίδια είναι αυτά στα οποία γίνεται σωστό scaling; Και είναι αξιόπιστο ένα review με τόσα TWIMTBP παιχνίδια; Πραγματικά ήθελα η nVIDIA να κάνει την διαφορά, όχι γιατί είμαι fan, άλλα γιατί θα μπορούσα να ελπίζω σε μια αναβάθμιση σε φτηνότερη 5870. Τώρα νιώθω βλάκας που δεν αγόρασα με την κυκλοφορία τους... υγ @ Candyman: τελικά τι δεν μπορούσες να μας απόκαλύψεις λόγω NDA; Το έγραψες πουθενά γιατί μπορεί να μου ξέφυγε σε τόσα θέματα...
AlCapone Μάρτιος 27, 2010 #166 Μάρτιος 27, 2010 @TragikosΜην το ψαχνεις ολοι το ιδιο νιωθουνε ειδικα τοτε που οι καρτες επαιζαν κοντα στα 300€ (για ελαχιστο χρονικο διαστημα θυμαμε οτι ειχανε πεσει και κατω απο τα 300€!!)Τωρα, εγω θελω να θεσω ενα αλλο ερωτημα... ποσοι πιστευουν μετα απο αυτα που εχουνε δει οτι θα βγει και πως θα βγει Dual GPU καρτα απο πλευρας nVidia???(δεν το απορριπτω, απλα για να αλλαξουμε λιγακι θεματακι και για να μην τσακονωμαστε συνεχεια)
Nephiλiμ Μάρτιος 27, 2010 #167 Μάρτιος 27, 2010 Τωρα, εγω θελω να θεσω ενα αλλο ερωτημα... ποσοι πιστευουν μετα απο αυτα που εχουνε δει οτι θα βγει και πως θα βγει Dual GPU καρτα απο πλευρας nVidia???(δεν το απορριπτω, απλα για να αλλαξουμε λιγακι θεματακι και για να μην τσακονωμαστε συνεχεια)Mωρε ας βγει.Ποσο θα χει?900?
goku_dbz Μάρτιος 27, 2010 #168 Μάρτιος 27, 2010 εγω με αυτα που ειδα, απλα θελω να βγει μια 5890 στην τιμη της 5870 (και αναλογικα να πεσουν 5870/50/30, 5770/50) να τελειωνουμε με αυτη την ιστορια και να παμε στον επομενο γυρο...
Devil Μάρτιος 27, 2010 #169 Μάρτιος 27, 2010 :sorry: Δεν ενθουσιάστηκα.Με τόσα χρήματα που ζητάει παίρνω την 5970 και η Nvidia πάει για τα αζήτητα.Πάω να προλάβω χαμηλές τιμές στις ΑΤΙ !!!!!
mellodos Μάρτιος 27, 2010 #170 Μάρτιος 27, 2010 Το ποιο αθλιο review το εχει το techpowerup με Catalyst 9.12.Νομίζω πως για τις 58ΧΧ δείχνει σε παρένθεση 10.3 μεσα στις μπάρες
Cris Μάρτιος 27, 2010 #171 Μάρτιος 27, 2010 Κι όμως, ακόμα και τώρα μετά από όσα έχουν γραφτεί και συζητηθεί, η έξυπνη κίνηση από την ΑΤΙ παραμένει η ίδια. Το να ρίξει δηλαδή αρκετά τις τιμές και να καθαρίσει τον αγώνα αμέσως. Αυτή είναι η βέλτιστη κίνηση που θα έφερνε πολλά κέρδη στην ΑΤΙ. Δηλαδή παραμένει η ίδια σκέψη που αρχικά υπήρχε, απλά η πτώση τιμών θα γίνει για διαφορετικούς λόγους από αυτούς που αρχικά αναφερόντουσαν, πριν καν γίνουν γνωστές οι επιδόσεις και οι τιμές των 470, 480.
GruntGR Μάρτιος 27, 2010 #172 Μάρτιος 27, 2010 Με μπερδεψατε τωρα, θα ανεβουν οι τιμες σε 5850 / 5870 ή θα κατεβουν ? μιλατε για την αυξηση της ΦαΠΑς ή για αλλαγη τιμολογιακης πολιτικης απο πλευρας της AMD ???
AlCapone Μάρτιος 27, 2010 #173 Μάρτιος 27, 2010 Νομίζω πως για τις 58ΧΧ δείχνει σε παρένθεση 10.3 μεσα στις μπάρεςKαλυτερα να κανεις quote ολη την προταση γιατι ετσι διχνει οτι το γραφω για να πω οτι αδικει την ΑΤΙ, ενω στη πραγματικοτητα η αληθεια ειναι αυτη:NVIDIA: 195.62ATI: Catalyst 9.12GTX 480: 197.17Also added HD 5870 w/ Catalyst 10.3 WHQL
kbilly13 Μάρτιος 27, 2010 #174 Μάρτιος 27, 2010 Kατατοπιστικότατο το review από το bjorn3d, καθώς αναλύει περισσότερο τις δυνατότητες και τα features του fermi..όχι απλά-ξερά τα frames per second... δεν καθορίζουν ΜΟΝΟ τα fps το gaming.. http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1831&pageID=8789 Προτείνω να το διαβάσετε, δίνει μια πιο ολοκληρωμένη εικόναΌσο για τις θερμοκρασίες, δεν τις φοβάμαι και τόσο πολύΟι περισσότεροι από εμάς θα πετύχουν αρκετά χαμηλότερες..
ARMAGEDDON Μάρτιος 27, 2010 #175 Μάρτιος 27, 2010 ΟΚ παιδιά πολύ έχουμε ασχοληθεί με την nvidia και μας έχει απορροφήσει όλο αυτό το θέμα, χωρίς να ξέρουμε όμως τι γίνετε στο στρατόπεδο της ΑΤΙ ... μπορεί να κατασκευάζουν πυρηνικό αντιδραστήρα για κάρτα γραφικών :devil:
atiman Μάρτιος 27, 2010 #176 Μάρτιος 27, 2010 Με 510 ευρω, GTX480 η 5870 Asus Matrix ? Ερωτημα Α.Οταν θα βγουν οι καρτες στην αγορα θα ξαναγινουν reviews ? Ερωτημα Β.Οι Drivers 197.17 τι ακριβως κανουν? Ερωτημα Γ.Θα καταφερει ενας αγοραστης της καρτας να επαναλαβει τα σκορ των reviews? Ερωτημα Δ.Τα ερωτηματα αυτα πρεπει να τα "απαντησει" ο μελλοντικος αγοραστης.
NoDsl Μάρτιος 27, 2010 #177 Μάρτιος 27, 2010 Kατατοπιστικότατο το review από το bjorn3d, καθώς αναλύει περισσότερο τις δυνατότητες και τα features του fermi..όχι απλά-ξερά τα frames per second... δεν καθορίζουν ΜΟΝΟ τα fps το gaming.. http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1831&pageID=8789 Προτείνω να το διαβάσετε, δίνει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα Όσο για τις θερμοκρασίες, δεν τις φοβάμαι και τόσο πολύ Οι περισσότεροι από εμάς θα πετύχουν αρκετά χαμηλότερες.. Μήπως λέει λίγο μπαρούφες το σιτε; Ο αναντεκ λέει οτι δεν έχει ενεργή ECC και το bjorn λέει οτι έχει; η δεν κατάλαβα καλά; Ούτε 3d vision έχει ουτε nvidia surround ούτε true dts passthrouh.
GruntGR Μάρτιος 27, 2010 #178 Μάρτιος 27, 2010 kbilly ανοιξε λιγο τα ματια σου και εγω nvidia εχω αλλα δεν κανω ετσι, ωραια τα νουμερα στο bjorn3d αλλα ο τροπος γραφης του reviewer ουρλιαζει λαδωμα απο μακρια, η 6η σελιδα τελειως αδιαφορη μου φανηκε, λες και διαβαζα διαφημιστικο φυλλαδιο στον δρομο, να ειχανε φτιαξει καμια μεθοδο για πιο γρηγορο φιλτραρισμα ή εστω πιο αποτελεσματικο ( βλεπε transparency AA και edge detect ) και να το διατυμπανιζανε παει στο καλο Btw την 5890 που την βρηκανε στο γραφημα του call of pripyat ? θελω κι εγω μια
goku_dbz Μάρτιος 27, 2010 #179 Μάρτιος 27, 2010 :OT: προτεινω να κανουμε ενα poll..."Κανατε υπομονη να βγει το φερμι και εν τω μεταξυ εχετε φυλαξει και ενα σεβαστο ποσο για αγορα καρτας γραφικων! Τωρα που βγηκε και το φερμι και το "ειδατε" τι θα παιρνατε?" αμα συμφωνειτε ας αναλαβει καποιος που εχει τα προνομια:thank_you2:
JaguarOne Μάρτιος 27, 2010 #180 Μάρτιος 27, 2010 Μην κοιτάτε τι έκανε η nvidia και αν η αρχιτεκτονική είναι σωστή ή λάθος! Κοιτάξτε ποιες είναι οι επιδόσεις της κάρτας και σε ποια τιμή δίνεται αυτή! Τι με νοιάζει εμένα αν έχει 10000000 τρανζίστορ παραπάνω από την παλαιά σειρά κ.λ.π. ? Και χρυσάφι να έχει μέσα εμένα το αποτέλεσμα με νοιάζει και πόσα χρήματα θα δώσω για να την αποκτήσω! Με αυτά τα νούμερα που βλέπω και με το δεδομένο πως το φερμι είναι πολύ ακριβό στην παραγωγή του για τις επιδόσεις που δίνει, πιστεύω πως το τραίνο το έχασε η nvidia αφού στην μάχη των τιμών δεν θα μπορέσει να κοντράρει την πολύ αποδοτική υλοποίηση και ταυτόχρονα πολύ φτηνότερη στην παραγωγη 5800 σειρά! Αυτό που πρέπει να μας νοιάζει εμάς τώρα είναι ο ανταγωνισμός που θα φέρει φτηνές κάρτες στα pc μας!διαφωνώ: Μια αποτυχημένη νέα αρχιτεκτονική (ακόμα και εαν το σχέδιο είναι Α+++ ο αρχιτέκτων είναι λίγο μπούφος να προσπαθεί να κάνει ουρανοξύστη από άχυρο...) δεν αλλάζει εύκολα, και αυτο σημαίνει μειωμένος ανταγωνισμός στο πεδίο. Άρα μελλοντικά δεν θα έχουμε φτηνές κάρτες. Αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό με το 470/480. Θα έπρεπε να είναι λιιιιιγο πιο φτηνές για να είναι πραγματικά ανταγωνιστικές (ειδικά η 480) αλλά το EGO της NVidia δεν το επέτρεψε. Και αυτό με τη σειρά του οδηγεί την ΑΤΙ να ανακοινώνει ότι δεν θα μειώσει τις τιμές....Οπότε δεν φτάνουν τα FPS για να κρίνεις αν θα έρθουν φτηνές κάρτες! Πρέπει να λάβεις υπόψιν θερμοκρασίες, yeilds, τιμές και τα υπόλοιπα καλούδια που συζητάμε τόσες μέρες... Και από τη στιγμή που φτάσαμε να έχουμε μόλις 2 παίχτες στο high-end gpu market το να κράζουμε αυτούς που μας δουλεύουν και που κάνουν λάθος είναι επιτακτικό...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.