Jump to content

GTX 470/480 Benchmarks

Trollarw

Recommended Posts

fail, .

+1... άλλαξε αρχιτεκτονική, βελτιώσεις σε όλα τα πεδία, ανεξάρτητα sp's και πάει λέγοντας και τελικά το αποτέλεσμα είναι ότι είχε μια αύξηση επιδόσεων ανάλογη με την αύξηση του μεγέθους του chip και της κατανάλωσης....

• Replies 748
  • Created
  • Last Reply

Περίεργα τα πράγματα με τα reviews...Tα conclusion διαφέρουν πολύ απο site σε site , αλλοι αποθεώνουν και άλλοι καταποντίζουν. Πάντως εύκολα μπορεί να επικρατήσει η εντύπωση ότι η σειρά fermi είναι πιο "ασφαλής" επιλογή απο την 58** σε dx11 και αυτό διότι σε τίτλους dx11 που προμόταρε η ati δείχνει να τα πηγαίνει εξίσου καλά ενώ στο metro που είναι "δικό της παιδί" οι κόκκινες απλά δεν την παλέύουν.Προσωπικά θεωρώ αυτό το roundup τελείως μάπα καθώς το dx11 σε σοβαρότητα πιο πολύ θυμίζει εποχές call of juarez - lost planet που σερνόντουσαν χωρίς λόγο σε dx10...

Πάντως δεν υπάρχει το justify για να αλλάξει κάποιος με δυνατό setup προηγούμενης γενιάς. Αναπολώ τις εποχές που πραγματικά σε έψηναν να αναβαθμίσεις πχ σειρά x1900 που έραβε στο oblivion...

+1... άλλαξε αρχιτεκτονική, βελτιώσεις σε όλα τα πεδία, ανεξάρτητα sp's και πάει λέγοντας και τελικά το αποτέλεσμα είναι ότι είχε μια αύξηση επιδόσεων ανάλογη με την αύξηση του μεγέθους του chip και της κατανάλωσης....

Μην κοιτάτε τι έκανε η nvidia και αν η αρχιτεκτονική είναι σωστή ή λάθος! Κοιτάξτε ποιες είναι οι επιδόσεις της κάρτας και σε ποια τιμή δίνεται αυτή!

Τι με νοιάζει εμένα αν έχει 10000000 τρανζίστορ παραπάνω από την παλαιά σειρά κ.λ.π. ? Και χρυσάφι να έχει μέσα εμένα το αποτέλεσμα με νοιάζει και πόσα χρήματα θα δώσω για να την αποκτήσω!

Με αυτά τα νούμερα που βλέπω και με το δεδομένο πως το φερμι είναι πολύ ακριβό στην παραγωγή του για τις επιδόσεις που δίνει, πιστεύω πως το τραίνο το έχασε η nvidia αφού στην μάχη των τιμών δεν θα μπορέσει να κοντράρει την πολύ αποδοτική υλοποίηση και ταυτόχρονα πολύ φτηνότερη στην παραγωγη 5800 σειρά!

Αυτό που πρέπει να μας νοιάζει εμάς τώρα είναι ο ανταγωνισμός που θα φέρει φτηνές κάρτες στα pc μας!

Μην κοιτάτε τι έκανε η nvidia και αν η αρχιτεκτονική είναι σωστή ή λάθος! Κοιτάξτε ποιες είναι οι επιδόσεις της κάρτας και σε ποια τιμή δίνεται αυτή!

Τι με νοιάζει εμένα αν έχει 10000000 τρανζίστορ παραπάνω από την παλαιά σειρά κ.λ.π. ? Και χρυσάφι να έχει μέσα εμένα το αποτέλεσμα με νοιάζει και πόσα χρήματα θα δώσω για να την αποκτήσω!

Με αυτά τα νούμερα που βλέπω και με το δεδομένο πως το φερμι είναι πολύ ακριβό στην παραγωγή του για τις επιδόσεις που δίνει, πιστεύω πως το τραίνο το έχασε η nvidia αφού στην μάχη των τιμών δεν θα μπορέσει να κοντράρει την πολύ αποδοτική υλοποίηση και ταυτόχρονα πολύ φτηνότερη στην παραγωγη 5800 σειρά!

Αυτό που πρέπει να μας νοιάζει εμάς τώρα είναι ο ανταγωνισμός που θα φέρει φτηνές κάρτες στα pc μας!

+1 φιλος..

Το hardcop δεν βλεπω διπλα στο hardware canucks θα ειχε μεγαλη πλακα...:hehe:

Πραγματικα οτι να ναι τα reviews!

Τα παμε παιδια, epic fail...

Candyman, εγκατελειψε το καραβι οδο ειναι ειναι καιρος! :p

Εντωμεταξυ μετα απο 1-2 μηνες που θα ρθουν οι καρτες κατι μου λεει οτι θα χουν χειροτερες επιδοσεις κ λιγοτερη καταναλωση...

Οn topic: Σίγουρα η κάρτα καίει λίγο ρεύμα παραπάνω, αλλά σκέψου ότι βγάζει επιδόσεις εφάμιλλες της 295 (που έκαιγε και λίγο παραπάνω). Αν το δει κανείς έτσι, δεν φαντάζει τόσο παράλογο.

αφοπλιστικη συλλογιστικη... τι να πει τοτε και η 5870 vs 4870x2...

Σε 1920x1200 και σε 2560x1600 εχεις δει στο περιπου που παιζει η καθεμια??Δεν υπαρχει* η 470... εκτος κι αν αγορασεις 5870/480 για να παιζεις σε 1024x768...

*Για να μη πεσετε να με φατε ορισμενοι εννοω μεταξυ 5870 και 480.. κατα τα αλλα μια χαρα ειναι η καρτα.

Πραγματικα δεν υπαρχει η 470, κοστιζει 350 ~ ευρω και δεν τιμαει τα λεφτα της καθολου, ξαναλεω πως οι τιμες ειδικα για αυτους που περιμενανε τοσο καιρο και θα φανε και 2% αυξηση στο ΦΠΑ ειναι τραγικες, οχι πως η υλοποιηση της 5870 απο την ASUS με τα 2gb στα 500 ευρω ειναι συμφερουσα αγορα αλλα ξερουμε ολοι πως απευθυνεται σε συγκεκριμενη μεριδα χρηστων, το 480 υποτιθεται πως απευθυνεται σε ΟΛΟΥΣ αυτους που περιμενανε τοσο καιρο για μια

καρτα που να κοιταζει στα ισα την 5870 εχοντας ταυτοχρονα ανταγωνιστικη τιμη, ή τουλαχιστον αυτο το 500αρι που κοστιζει να το τιμαει και να "θεριζει" τον ανταγωνισμο, το εισαι πιο γρηγορος 20-30% στο farcry2 απτον ανταγωνιστη σου δεν ειναι θριαμβος, κοροιδια ειναι, βγαλε μια 20αρια fps παραπανω average στο metro / crysis / clear sky / call of juarez DX10 αν εισαι μαγκας να σε παραδεχθει και ο σοβαρος κοσμος.

Οσο για τις αναλυσεις εγω παντα τις ελεγχω ολες στα συγκιτικα και ας παιζω σε 22αρα, γιατι με ενδιαφερει να δω πως ανταπερχεται η καρτα σε συνθηκες μεγιστης πιεσης και τι παιζει με το cpu scaling, ακομα και οταν επαιζα στα 1280*960 ( μεχρι περσι ) το ιδιο εκανα

Αυτες οι καρτες που πηγαν στους reviewers νομιζω οτι ηταν full cherry picked κ τρελα κλοκαρισμενες απο default....

Με τπτ το τελικο προιον θα χει την ιδια καταναλωση που εχει η 5970!

Εντωμεταξυ μετα απο 1-2 μηνες που θα ρθουν οι καρτες κατι μου λεει οτι θα χουν χειροτερες επιδοσεις κ λιγοτερη καταναλωση...

Oντως η καταναλωση εσπασε ολα τα ρεκορ ;) σε καποια φαση που κοιτουσα ενα γραφημα με τις % απο παιχνιδια βλεπω ενα 48%+ και λεω wow ποιο παιχνιδι ειναι αυτο που εχει 48% προβαδισμα?, μετα οταν κοιταξα καλυτερα ειδα οτι ηταν η καταναλωση... το ιδιο επαθαν και αλλα παιδια στο XS :tomato:

Aπο θεμα εγγυησης οντως ειμαι περιεργος τι θα γινει τελικα... 1 χρονο?? 2 χρονια?? θα δωσει η Asus 3?? χλωμο εως ψοφιο με 95C Μαρτη μηνα... τι θα γινει τον Ιουλιο και τον Αυγουστο και σε ενα χρονο που θα εχει πιασει και σκονες το φουρφουρι και η ψυκτρα??

^ και μιλαμε για Μαρτη μηνα σε Αγγλια και Αμερικη, οπου εγιναν και τα περισσοτερα reviews...

μου μυριζει καμενο, μηπως ηρθε πισω η 2900ΧΤ? :slap:

Οι θερμοκρασίες είναι άλλο θέμα παιδιά! Δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα εκεί! Σίγουρα ξέρουν τι έχουν φτιάξει και είναι εγγυημένο όπως όλο σχεδόν (εκτός 8000 mobility της nvidia) hardware που κυκλοφορεί στην αγορά!

Κοιτάξτε και τους AMD TURION ULTRA που η AMD δίνει τους 100C σαν ασφαλές όριο, δεν παθαίνουν τίποτα!

Η κατανάλωση όμως είναι άσχημο πράγμα!

Ισχυει το ιδιο.Ηδη ο Csaris εγκατελειψε το "πλοιο".

Κυριοι πρωτη και τελευταια προειδοποιηση.

Συγκεντρωθειτε στα "νουμερακια" και αφηστε τις κοκορομαχιες εκτος.

Στην πρωτη κουτσουκελα κατω απο τη γραμμη εχουμε thread ban(για παντα) και 3ημερο ban-ακι να καλμαρετε απο το "σοκ και δεος" του Fermi.

Ευχαριστω.

μα με τετοιες ψηλες θερμοκρασιες που να κλοκαρεις?

ακολουθει μια θεωρητικη μελλοντικη συζητηση:

-μα η 5870 με λιγο oc φτανει την 480!

-ναι, αλλα και η 480 κλοκαρει!

-ναι, κλοκαρει το χειμωνα! το καλοκαιρι θελει underclock! :clap:

εκτος βεβαια και αν επενδυσεις σε πιο αποδοτικη ψυξη=more $!

οπως και να'χει, μετα απο την 2900ΧΤ και μια 4850 single-slot εγω δεν ξαναπαω σε καρτες φουρνους, οποιας εταιρειας και να ειναι αυτες, κι ας μου τις δινουν σε τιμη χωμα! ΤΕΛΟΣ...

εκτος βεβαια και αν επενδυσεις σε πιο αποδοτικη ψυξη=more $!
έχει ήδη ΠΟΛΥ καλή αερόψυκτρα. Δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί τέτοια ψύξη σε reference/stock κάρτα, 4 direct-touch heatpipes. Σαν να δίνουν τον Ι7 980 μαζί με Megahalems ! Συνεπώς σε τι 3rd party ψύξη να πάς για να δείς διαφορά ? Νερό ??? Εκεί είναι πολλά τα $$ για το μεγαλύτερο ποσοστό gamers.
Συνεπώς σε τι 3rd party ψύξη να πάς για να δείς διαφορά ? Νερό ???

Προφανώς. Για Ελληνικό καλοκαίρι ή σοβαρό OC, η κάρτα το χρειάζεται το νεράκι της. Όπως εξάλλου και οι περισσότερες enthusiast cards...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.