Jump to content

GTX 470/480 Benchmarks

Trollarw

Recommended Posts

Eίναι και λίγο πλασματική η συνολική διαφορα σε επί %

Είναι κάποια games που ούτως ή άλλως πάνε σφαίρα και το 110 vs 120 frames δεν λέει και τίποτα

Περισσότερη σημασία έχει πιστεύω η απόδοση σε dx11 - tesselation

Aλλιώς μέναμε και με τις gtx2**, 48** κτλ. (όχι ότι ακόμα δεν μπορείς να παίξεις την πλειονότητα των τίτλων με αυτές τις κάρτες!)

Και μην ξεχνάμε και τους πρώιμους drivers! (Έχω μία εμπιστοσύνη στην nvidia ότι θα πάρουν κι'άλλο τα πάνω τους οι νέες κάρτες)

Αυτα λεγαμε και χθες και πιστευω συμφωνησανε οι περισσοτεροι, οτι ο λογος για τη μεταβαση ειναι το DX11 και το Tessellation για να παει καποιος απο 2xxgtx ή 48xx σε DX11 καρτα.Γιαυτο και λεω disappointing γιατι τις περιμενα δυνατοτερες εκει μετα απ'ολα αυτα που ελεγε η πρασινη για heavy tessellation power και εχοντας 6 μηνες περιθωριο για βελτιωση.Τεσπα ας ερθουν πρωτα με το καλο και οσοι τις παρουν περισσοτερο να τις ευχαριστηθουν και λιγοτερο να τσακωθουν :hehe:

• Replies 748
  • Created
  • Last Reply
Eίναι και λίγο πλασματική η συνολική διαφορα σε επί %

Είναι κάποια games που ούτως ή άλλως πάνε σφαίρα και το 110 vs 120 frames δεν λέει και τίποτα

Περισσότερη σημασία έχει πιστεύω η απόδοση σε dx11 - tesselation

Aλλιώς μέναμε και με τις gtx2**, 48** κτλ. (όχι ότι ακόμα δεν μπορείς να παίξεις την πλειονότητα των τίτλων με αυτές τις κάρτες!)

Και μην ξεχνάμε και τους πρώιμους drivers! (Έχω μία εμπιστοσύνη στην nvidia ότι θα πάρουν κι'άλλο τα πάνω τους οι νέες κάρτες)

πρωιμοι drivers και κατι τρεχει με datsun, 6 μηνες δηλαδη τι κανανε ? περιμενεις εσυ να ερθει το 2011 για να εκτοξευθουν οι επιδοσεις της καρτας ? το προβλημα δεν ειναι τα "παλια" και ελαφρα games ( οπου ολως ομολογουμενως εχει η nvidia ενα καλο προβαδισμα και στο hawx και στο far cry 2 ) ειναι στο bc2 οπου η 470 δεν τιμαει καθολου τα λεφτα της αν κρινω απτα νουμερα στο hardocp και στο metro 2033 οπου τι 39fps average τι 44 παλι απαλευτη μοιαζει η φαση με τα 20fps minimum, αν ητανε η 470 στα 250 ευρω και η 480 στα 350-400 δεν θα γκρινιαζε κανενας, τωρα να δωσεις ~ 175 ευρω παραπανω ( 334 η 5870 510 η 480 ) για αυξησεις του 20%-30% σε ετσι κι αλλιως ελαφρια games (ενω ταυτοχρονα στο crysis και στο metro να τρως πορτα αμα δεν γουσταρεις να πειραματιστεις με το .ini ) το θεωρω ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ

Btw δεν ειναι ολοι οι τιτλοι ισα και ομοια επειδη γραφουν dx11 support πανω, και το bc2 και το stalker CoP πιο πολυ εχουν dx11 για να λενε οτι εχουν, μεχρι να δουμε games με μηχανες βασισμενες εξολοκληρου στο dx11 εχουμε καιρο

Aς είμαστε ρεαλιστές..

Η ΑΤΙ έκανε πολύ μεγάλο άλμα με τις 58**, είναι πολύ δυνατές κάρτες και μπράβο της! Δεν αντιλέγουμε

Και είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα να τις ξεπεράσεις..

"Πάτημα" δεν τρώνε και ούτε νομίζω ότι ήταν αυτός ο σκοπός

Ούτε πιστεύω ότι κάποιος με 58** αξίζει να την πουλήσει και να πάει σε nvidia (ούτε όμως είναι και τελείως παράλογο μιας και είναι το hobby μας και μας αρέσει να δοκιμάζουμε - αρκεί να μπορούμε και οικονομικά να το κάνουμε)

Σε μερικά παιχνίδια η πράσινη παρόλα αυτά είναι αισθητά πιο γρήγορη, και προσφέρει και physx (που για πολλούς μετράει) - δεν "κατεβαίνει" χωρίς ατού, και ούτως ή άλλως μην τρελλαθούμε, δεν μπορείς να την πεις "αργή", την πιο γρήγορη μονοπύρηνη κάρτα...

Σαφώς όμως και δέχομαι το value for money της ΑΤΙ!

Άλλοι μπορεί να έχουν πρόβλημα να δώσουν τα extra ευρώ που ζητάει η nvidia, και άλλοι όχι..

Δεν μπορείς να "κατηγορίσεις" κανέναν, και στην ουσία αυτή είναι η "διαφορά" μας..

Peace!

μεχρι να δουμε games με μηχανες βασισμενες εξολοκληρου στο dx11 εχουμε καιρο

Το σωστο ειναι πιστευω: μεχρι να δουμε games με μηχανες βασισμενες εξολοκληρου στο dx11 θα εχουμε αλλαξει καρτες...:crazy_pilot:

Το σωστο ειναι πιστευω: μεχρι να δουμε games με μηχανες βασισμενες εξολοκληρου στο dx11 θα εχουμε αλλαξει καρτες...:crazy_pilot:

Πολυ νωριτερα.

Εγω ειπα, την ηθελα πιο δυνατη, ηταν υποχρεωμενη. Η 5870 εχει "παλιωσει" πια...αλλα δεν τα καταφερε.

Πολυ νωριτερα.

Εγω ειπα, την ηθελα πιο δυνατη, ηταν υποχρεωμενη. Η 5870 εχει "παλιωσει" πια...αλλα δεν τα καταφερε.

Δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να απαντησει η ΑΤΙ αμεσα... ισα-ισα με αυτες τις τιμες αλλος καθεται σε αναμενα καρβουνα... καλα 32/28nm τωρα...

του χρονου καρτουλα παλι να εχει πηξει καλα το dx11!!ακομα ειναι ανωριμο

Καλα αστο το εχεις κουρασει απιστευτα λεμε.... κι εγω λεω να παω σε κανα 2 χρονια να εχει στρωσει η φαση και στην GF που θα πανε και οι δυο τους... ελεος...

ΥΓ

[offtopic]

Καλα μιλαμε το Metro 2033 θελει επειγντως στρωσιμο!!! κοιταξτε στο guru3d τι νουμερα δινει ακομα και στην 480.

[/οfftopic]

πρωιμοι drivers και κατι τρεχει με datsun, 6 μηνες δηλαδη τι κανανε ? περιμενεις εσυ να ερθει το 2011 για να εκτοξευθουν οι επιδοσεις της καρτας ?

Kατά γενική ομολογία όμως (και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος - μπορεί και να κάνω) χρειάστηκε να βγούν οι 10.3 για να βελτιωθεί η επίδοση στις ATI - για να δείξουν καλύτερα τα δόντια τους

Πιστεύω ότι η επίδοση στα games (ή τα όποια προβληματάκια) είναι μισό hardware και μισό software...

Συμφωνώ όμως ότι δεν πρέπει να περιμένεις και πολύ..

Βγάζεις κάρτα κύριε? Φρόντισε να είναι έτοιμη από software..

Αυτό ισχύει και στις δύο εταιρείες, δεν είναι μόνο θέμα nvidia..

Δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να απαντησει η ΑΤΙ αμεσα... ισα-ισα με αυτες τις τιμες αλλος καθεται σε αναμενα καρβουνα... καλα 32/28nm τωρα...

Τα μηνυματα μου κρυβουν "πυθιους χαρακτηρισμους".

Μιλω ως μηχανικος και αναφερομαι στην τεχνολογικη δυναμικη.

Συμφωνα με αυτη τα αποτελεσματα ηταν μικροτερα των οφειλομενων, αυτη ειναι η τιμια και ωμη αληθεια. Μεταφραστε την κατα το δοκουν.

Το ποτε και πως θα αντιδρασει η ΑΤΙ ειναι μια αλλη ιστορια...

Η αλήθεια είναι οτι απογοητευτηκα. Περιμενα κατι αρκετα πιο δυνατό με βάση αυτά που ακουγα τόσο καιρό αλλά δεν εντυπωσιαστηκα τελικά :(:(. Παω για μια 5850 πριν ανεβουν οι τιμές

Όπως είπε και ο Γιάννης (Yanni) σε άλλο thread, κάποιοι βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και κάποιοι μισοάδειο.. αναλόγως την περίπτωση..

Ποιός έχει δίκιο? ;)

Πάντα θα υπάρχουν τα υπέρ και τα κατά

Ιδανική περίπτωση θα ήταν να βλέπουμε και να αναγνωρίζουμε και τα δύο... αλλά όλοι έχουμε τις προτιμήσεις μας και μας επηρεάζουν στην κρίση μας

Απόλυτη αντικειμενικότητα δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ, και είναι λογικό

Τουλάχιστον ας μιλάμε όμορφα και πολιτισμένα (και από ότι φαίνεται καλά πάει ως τώρα - ας το διατηρήσουμε έτσι)

Αν είχε βγει πριν 6 μήνες θα ήταν εξαιρετική. Μετά από 6 μήνες αναμονής όμως περιμένεις κάτι τις παραπάνω. Ίσως αυτό το κάτι τις παραπάνω να το βλέπαμε αν δεν τα έκανε θάλασσα η TSMC. Τα έκανε όμως και κάπου χάσαμε και 32 SPS στο δρόμο. Πάντως κατά την γνώμη μου η AMD πρέπει να προσέξει αν δεν θέλει να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο στο άμεσο μέλλον. Οι drivers είναι κάτι που θα διορθωθεί άμεσα και γενικά όλα τα στραβά της κάρτας περιορίζονται στην τεχνολογία κατασκευής της, είτε αυτά είναι προβληματικοί shaders, είτε θερμοκρασίες, είτε κατανάλωση. Αν τα 32 ή 28nm της TSMC έχουν καλύτερη τύχη από τα 40nm, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνει η Nvidia για να παρουσιάσει το Fermi 2 είναι απλά ένα die shrink. Απολύτως τίποτα άλλο.

υποθέτω ότι αν κάποιος θέλει το ταχύτερο σύστημα αυτήν την στιγμή ανεξαρτήτου κόστους θα αγοράσει 3 Gtx480 λογικά θα κάνουν καλύτερο scaling από 2 5970 και θα ειναι ταχύτερες από 3 5870, δεν ξέρω αν θα μπορούσες να πάρεις 4 από δαύτες να κάνεις quad sli σε ανάλογο Motherboard... βρήκε κανείς review με πολαπλές κάρτες :o;;;

υποθέτω ότι αν κάποιος θέλει το ταχύτερο σύστημα αυτήν την στιγμή ανεξαρτήτου κόστους θα αγοράσει 3 Gtx480 λογικά θα κάνουν καλύτερο scaling από 2 5970 και θα ειναι ταχύτερες από 3 5870, δεν ξέρω αν θα μπορούσες να πάρεις 4 από δαύτες να κάνεις quad sli σε ανάλογο Motherboard... βρήκε κανείς review με πολαπλές κάρτες :o;;;

Απιστευτη η σπαταλουμενη ενεργεια αγαπητε μου.

Το καλυτερο scaling ,κατα την γνωμη μου, απο ολες τις πλευρες ειναι 5970+5850, αυτην τη στιγμη.

Οικονομικα δε, η ASUS ARES ειναι για μενα οτι καλυτερο θα μπορουσε να εχει καποιος σε High-end πλαισια.

Οι drivers είναι κάτι που θα διορθωθεί άμεσα και γενικά όλα τα στραβά της κάρτας περιορίζονται στην τεχνολογία κατασκευής της, είτε αυτά είναι προβληματικοί shaders, είτε θερμοκρασίες, είτε κατανάλωση. Αν τα 32 ή 28nm της TSMC έχουν καλύτερη τύχη από τα 40nm, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνει η Nvidia για να παρουσιάσει το Fermi 2 είναι απλά ένα die shrink. Απολύτως τίποτα άλλο.

Θα περίμενα πάντως η τεχνολογία να εστιαζόταν στον συνδυασμό χαμηλής κατανάλωσης-ζέστης από τη μια, και σε επιδόσεις-features από την άλλη... αλλά από ότι φαίνεται υπερτερεί το δεύτερο

Μακάρι να ήταν έτσι όπως τα λες - συμφωνώ

Αυτούς έχουμε όμως, με αυτούς θα δουλέψουμε

Τι να κάνουμε? Το ρημάδι το hobby ρε Γιάννη το γουστάρουμε (προσωπικά δεν μπορώ να "αντισταθώ"..)

φιλε αλ καπονε γιατι μου τη λες ετσι σου εκανα κατι?προσωπικη αποψη ειπα με κ με λιγο ορεξη για χαβαλε σου χαλασα το thread k δεν το καταλαβα?

Review από hardware canucks

Mάλιστα... φτιάξε μας τώρα και εσύ! :D ..να τα ξεχάσουμε όλα.. τιμή, κατανάλωση, ζέστη..

Αρέσκεται πάντως σε μεγάλες αναλύσεις με φίλτρα, και από ότι φαίνεται "ακούει" καλά και στο o/c

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.