Jump to content

GTX 470/480 Benchmarks

Trollarw

Recommended Posts

Αν αναλογιστεις οτι η 480 θα βγει κομμενη 80w κατω για να μην παρει φωτια, και οτι θα κοπει κι αλλο για να την κρατησουν τη διπυρηνη στα ~300w που παμε κ στοιχημα αν θες οτι στα 40nm δεν προκειται να βγει 495, για τα δικα μου extreme γουστα δεν με εντυπωσιαζει.

Ειπα οτι θα ναι ταχυτερη καπου απο οτι 2χ480?

Πετσοκομμένη 275 με ρολόγια της 260 ήταν και η 295, αλλά δεν νομίζω να σε χάλασε, έτσι;

Δεν θυμάμαι να "έκραζες" τότε! Θύμησε μου.. τότε είχες ATi;

• Replies 748
  • Created
  • Last Reply

Συνεχεια ακουω να λετε για τις επιδοσεις της GTX 480 με την 5970.Ας κοιταξουμε ομως και λιγο τις επιδοσεις της GTX 470.

μερικα tests:

Battlefield%20Bad%20Company%202%201920.png

DiRT2%201920.png

Call%20of%20Duty%20Modern%20Warfare%202%201920.png

Η GTX 470 περναει την 5850 και την 5870 στο 4χAA και 8χΑΑ

Οι θερμοκρασιες της GTX 470 δεν ειναι και τοσο μεγαλες σε σχεση με την GTX 480.Νομιζω οτι ειναι πολυ καλη αγορα αφου κανει μονο 370 ευρα(σε σχεση με την 5870 που κανει 360) και ακομα δεν εχουμε δει τις πραγματικες επιδοσεις της(λογω των drivers).

Διορθωστε με αν κανω λαθος!

Mαν 2χ4890cf ειχα τοτε... Δεν νομιζω να με γνωριζεις απο τοτε... Αν διαβασες λιιιγο πιο πισω το ποστ μου θα καταλαβαινες γιατι δεν συμπαθω την nvidia...

Τι σχεση εχουν τωρα οι παλιες 295, 285, 275 και αν "με χαλαει" δεν καταλαβαινω...

Mαν 2χ4890cf ειχα τοτε... Δεν νομιζω να με γνωριζεις απο τοτε... Αν διαβασες λιιιγο πιο πισω το ποστ μου θα καταλαβαινες γιατι δεν συμπαθω την nvidia...

Μια ερώτηση έκανα γιατί δεν θυμόμουν. Και πίστεψε με σε ξέρω... (δεν εννοώ προσωπικά)

Τι σχεση εχουν τωρα οι παλιες 295, 285, 275 και αν "με χαλαει" δεν καταλαβαινω...

Αν δεν κατάλαβες δεν πειράζει...

Θα τα πούμε ξανά κατά τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη.

post εντυπώσεων είναι μια foto από PCB και από κει να κάνουμε υποθέσεις... όπως και έχεις ξαναπεί με το παράδειγμα του tesla @ 512 @ 225w (αν θυμάμαι καλά), το ότι μπορεί το chip να κάνει καλύτερα είναι το μόνο δεδομένο. Το ζητούμενο είναι το πότε θα βγει στην αγορά και σε τι ποσότητες και φυσικά σε τι τιμή.

Ως τότε το pcb της φωτογραφίας δεν λέει τίποτε

Post εντυπώσεων είναι να γράφει κανείς κάτι, χωρίς να λεει τίποτα ή έστω να λεει πράγματα αυτονόητα και δεδομένα πιστεύοντας ταυτόχρονα ότι ανακάλυψε την Αμερική.

Όσο για το pcb της φωτογραφίας λέει πολλά. Αρκεί να ξέρεις πέντε πραγματάκια...

Συνεχεια ακουω να λετε για τις επιδοσεις της GTX 480 με την 5970.Ας κοιταξουμε ομως και λιγο τις επιδοσεις της GTX 470.

μερικα tests:

Battlefield%20Bad%20Company%202%201920.png

DiRT2%201920.png

Call%20of%20Duty%20Modern%20Warfare%202%201920.png

Η GTX 470 περναει την 5850 και την 5870 στο 4χAA και 8χΑΑ

Οι θερμοκρασιες της GTX 470 δεν ειναι και τοσο μεγαλες σε σχεση με την GTX 480.Νομιζω οτι ειναι πολυ καλη αγορα αφου κανει μονο 370 ευρα(σε σχεση με την 5870 που κανει 360) και ακομα δεν εχουμε δει τις πραγματικες επιδοσεις της(λογω των drivers).

Διορθωστε με αν κανω λαθος!

Πω μας διέλυσες τώρα... λολ μην κάνεις τέτοια post καλύτερα , γιατί μπορώ να σου βρώ 5-6 περιπτώσεις όπου η 5870 είναι καλύτερη από την GTX480 , και μετά να γενικεύσω ή να υπονοήσω πως η 5870 είναι καλύτερη από την 480... . Δεν σημαίνει ότι επειδή φαίνετε καλύτερη σε 3ης περιπτώσεις είναι και overall καλύτερη, έλεος με την παραπληροφόρηση.

Ναι ρε παιδιά, έχουν δίκιο το έχετε παρακάνει με το trolling υπέρ της nvidia!

Από εδώ και στο εξής λοιπόν, μόνο τα αντικειμενικά posts που λένε την αλήθεια για την 480 θα γίνονται δεκτά! Η οποία αλήθεια είναι γνωστή, έτσι; Hot, slow, and un-manufacturable!

panoskor to 5850 με το θηριωδες OC που μπορει να δεχτει στελνει την 470 μετεξεταστεα! Σαν λουκουμαδες της πεταει τα ματια εξω :hehe: Με μονο 240-250 ευρω...εχει και eyefinity!

Οπωσδηποτε!!! Μόνο σαν λουκουμάδες; Μη σου πω και σαν τουλούμπες!!!!

Ακομα δεν εχουμε δει καρτες με τσιπακια Α3 και συζητατε για Β1???(εκτος κι αν χoρτασατε με αυτες που ειδατε στα reviews) ελεος.. :hehe:

ΥΓ

Ναι ρε παιδια κοψτε το τρολλαρισμα κατα της nVidia... θα δεχομαστε μονο οποια reviews μας συμφερουν και οποια παιχνιδια απο αυτα μας βολευουν...

κατα τα αλλα... μιλαμε για μια καρτα που την εχουν 50 reviewers και κανα δυο Κινεζοι... :hehe:

Κανεις δεν ειπε οτι οι καρτες ειναι slow.......αλλα οτι ειναι hot αυτο το εχει παραδεχτει και η ιδια η Nvidia......

Αν η φοτο με το νεο pcb ισχυει.......Τοτε σοβαρα οποιος αγορασει αυτο το διαστημα καρτα της Nvidia νομιζω οτι θα ειναι τρελο fail.....οχι μονο λογο hot και αξιας αλλα και ειρωνιας απο την πλευρα της Nvidia.......(αφου ηξεραν οτι θα πεσει κραξιμο και μην μου πειτε οτι δεν εχει συμβει γιατι σε οπιο forum και αν εχω μπει τα εχω διαβασει..........)

Φανταστειτε καποιος να δωσει τωρα 500 ευρα και σε ενα τριμηνο να βγει μια καρτα ιδια με μικροτερες θερμοκρασιες και πιο φθηνη δεν θα πειτε 'αντε στο δι@......καλα μας περνατε για χαζους???.........

Δεν ξερω αλλα αν ηταν να αγορασω καρτα τωρα θα εκανα υπομονη μεχρι το καλοκαιρι...!!!!

Μα φυσικά! Όποιος αγοράσει nvidia είναι άσχετος και θύμα του marketing.

Η 480 καίει πάρα πολύ ρεύμα και ζεσταίνεται σαν την Αίτνα. 6-8 ολόκληρους βαθμούς κελσίου από την 285 (88-90c έναντι 95c). Πλάκες κάνουμε; Ένας λόγος που το φαινόμενο του θερμοκηπίου αυξάνεται στον πλανήτη μας είναι οι κάρτες της nvidia.

Ένας λόγος που το φαινόμενο του θερμοκηπίου αυξάνεται στον πλανήτη μας είναι οι κάρτες της nvidia.

:hehe:

Μα φυσικά! Όποιος αγοράσει nvidia είναι άσχετος και θύμα του marketing.

Η 480 καίει πάρα πολύ ρεύμα και ζεσταίνεται σαν την Αίτνα. 6-8 ολόκληρους βαθμούς κελσίου από την 285 (88-90c έναντι 95c). Πλάκες κάνουμε; Ένας λόγος που το φαινόμενο του θερμοκηπίου αυξάνεται στον πλανήτη μας είναι οι κάρτες της nvidia.

Μπορεις να καταλαβεις ενα πολυ απλο πραγμα, οτι τετοιες temps δεν εχω με την 5970 που την τρεχω 925/1150...σε αυτες τις συχνοτητες καταπινει το 480!

Γκλουυυυπ

.....οσο για τα θεατρικα περι θερμοκηπια που μας λες, προσπαθεις να διασκεδασεις την κατασταση! Δεν σε αδικω ....

Candyman το όλο σκηνικό με το fermi κατά γενική ομολογία έχει πληγώσει το γόητρο και την αξιοπιστία της nvidia. Μία η μεγάλη καθυστέρηση, μία η ιστορία με τον αριθμό των shaders που άλλαζαν από ανακοίνωση σε ανακοίνωση, κοκ, μαζεύτηκαν πολλά.

ΔΕΝ είναι fanboy κανενός στρατοπέδου και στο λέω για να μην παρεξηγούμαι...

Επειδή λοιπόν όλα είναι θέμα marketing... Αν δεν διαβάσουμε εντυπώσεις και review από απλούς users με "εργοστασιακές" κάρτες, τότε μην περιμένεις να αλλάξει το κλίμα και να μην υπάρχει δυσπιστία.

Υπομονή λίγες μέρες και θα υπάρξει καλό feedback, και για να γίνω πιο ακριβής θα υπάρξει 3-sli 480 από παιδιά εδώ στο lab.

Οπωσδηποτε!!! Μόνο σαν λουκουμάδες; Μη σου πω και σαν τουλούμπες!!!!

Συγνώμη όμως δεν αντέχω άλλο , τόσο καιρό nvidia υποστηρίζω και σε όλα τα pc μου nvidia έχω, αλλά αυτό το χάλι να πάει να το πουλήσει στο fan club της εγώ δεν θα πάρω, δεν είμαι κανένα βλεμμένο που θα κάνω την απόσβεση στην nvidia.

Έλεος ποια με την pusharismes στα άκρα!! τελείως στα άκρα!! κάρτες και 'γω στο IT engineering είμαι undergraduate για την ώρα, αλλά μπορώ να καταλάβω 5 γ@μο πράγματα!!! πάμε καλλά ? άμα την πάς και την 5870 στους 100οC με τρελά ρεύματα και τρελές καταναλώσεις ,που πάει η 480 θα σου κάνει παπάδες , ψέματα? 3,2 bill transistors και ναι, τελικά είναι cuda - souvla - ψησταριά και τα μυαλά στο φούρνο μικροκυμάτων...

Δεν ήταν για τα 40nm , ψέματα και αυτό? γιατί άραγε τόσα faulty chips? άτιμη tsmc με το μουφό cheap crap foundry...

Πάλι καλλά που κάνει κάτι στο tess γιατί αλλιώς θα ήταν το uber l33t trash στην γλώσσα των gamers (αν και ακόμα και αυτό δεν δικαιολογεί την τεράσια τιμή της λολ) , και συγνώμη δλδ που όταν την βάλεις στο extreme tess και βγάλει 10 frames παραπάνω από τον ανταγωνισμό και λένε 456435% improvement και το βλέπει ο κάθε αδαής και νομίζει "omg the kraken is unleased" αλλά δεν καταλαβαίνει ότι ακόμα και με 56465416% improvement στο extreme tess δεν είναι τπτ playable για την ώρα...

Candyman το όλο σκηνικό με το fermi κατά γενική ομολογία έχει πληγώσει το γόητρο και την αξιοπιστία της nvidia. Μία η μεγάλη καθυστέρηση, μία η ιστορία με τον αριθμό των shaders που άλλαζαν από ανακοίνωση σε ανακοίνωση, κοκ, μαζεύτηκαν πολλά.

ΔΕΝ είναι fanboy κανενός στρατοπέδου και στο λέω για να μην παρεξηγούμαι...

Επειδή λοιπόν όλα είναι θέμα marketing... Αν δεν διαβάσουμε εντυπώσεις και review από απλούς users με "εργοστασιακές" κάρτες, τότε μην περιμένεις να αλλάξει το κλίμα και να μην υπάρχει δυσπιστία.

Υπομονή λίγες μέρες και θα υπάρξει καλό feedback, και για να γίνω πιο ακριβής θα υπάρξει 3-sli 480 από παιδιά εδώ στο lab.

Ολα θα γινουν...απο τα χερακι μου ολες θα περασουν!

Μια ερώτηση έκανα γιατί δεν θυμόμουν. Και πίστεψε με σε ξέρω... (δεν εννοώ προσωπικά)

Αν δεν κατάλαβες δεν πειράζει...

Θα τα πούμε ξανά κατά τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη.

Xαχα candyman ευκολα ξεχνας μου φαινεται....

295 εγινε οταν πηγαν στα 55nm γιατι στα 65nm που επαιζε η κορυφαια τοτε 280 θα ειχαμε meltdown.... Ακριβως οτι θα γινει τωρα με το διπηρυνο... Για να δουμε το NDA σου που ελεγε οτι θα βγουνε μετα απο λιγο καιρο τα gemini στα 40nm... Για να δουμε...

Γιατι καμια φορα κ αυτος που δεν εχει NDA επαληθευεται...

Ολα θα γινουν...απο τα χερακι μου ολες θα περασουν!

3x480gtx χμμ..

Εγκριθηκε το δανειο??? :hehe::D

[friendly joke]:smoke:

Μπορεις να καταλαβεις ενα πολυ απλο πραγμα, οτι τετοιες temps δεν εχω με την 5970 που την τρεχω 925/1150...σε αυτες τις συχνοτητες καταπινει το 480!

Γκλουυυυπ

Φυσικά, έχεις δίκιο! Αυτό συμβαίνει επειδή είσαι πολύ πρώτος!

Η 5970 πρέπει να έχει πολύ μεγάλο στόμα για να καταπίνει το 480.

.....οσο για τα θεατρικα περι θερμοκηπια που μας λες, προσπαθεις να διασκεδασεις την κατασταση! Δεν σε αδικω ....

Θεατρικά; Είδες ταλέντο που έχω;

Συγνώμη όμως δεν αντέχω άλλο , τόσο καιρό nvidia υποστηρίζω και σε όλα τα pc μου nvidia έχω, αλλά αυτό το χάλι να πάει να το πουλήσει στο fan club της εγώ δεν θα πάρω, δεν είμαι κανένα βλεμμένο που θα κάνω την απόσβεση στην nvidia.

Γι'αυτό λοιπόν πάρε ATi. Eίναι τέλειες!

Έλεος ποια με την pusharismes στα άκρα!! τελείως στα άκρα!! κάρτες και 'γω στο IT engineering είμαι undergraduate για την ώρα, αλλά μπορώ να καταλάβω 5 γ@μο πράγματα!!! πάμε καλλά ? άμα την πάς και την 5870 στους 100οC με τρελά ρεύματα και τρελές καταναλώσεις ,που πάει η 480 θα σου κάνει παπάδες , ψέματα? 3,2 bill transistors και ναι, τελικά είναι cuda - souvla - ψησταριά και τα μυαλά στο φούρνο μικροκυμάτων...

Πράγματι. Θαυμάζω το γεγονός πως άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα καν πως δουλεύει ένα τρανζίστορ μπορούν και κατανοούν τόσο καλά τους λόγους που το Fermi είναι άχρηστο!!!!!!!!!

Δεν ήταν για τα 40nm , ψέματα και αυτό? γιατί άραγε τόσα faulty chips? άτιμη tsmc με το μουφό cheap crap foundry...

Ήταν κακοσχεδιασμένο, οι engineers της nvidia είναι άσχετοι και η TSMC δεν φταίει σε τίποτα.

Γι'αυτό και η AMD πάει στην Global Foundries!

Πάλι καλλά που κάνει κάτι στο tess γιατί αλλιώς θα ήταν το uber l33t trash στην γλώσσα των gamers (αν και ακόμα και αυτό δεν δικαιολογεί την τεράσια τιμή της λολ) , και συγνώμη δλδ που όταν την βάλεις στο extreme tess και βγάλει 10 frames παραπάνω από τον ανταγωνισμό και λένε 456435% improvement και το βλέπει ο κάθε αδαής και νομίζει "omg the kraken is unleased" αλλά δεν καταλαβαίνει ότι ακόμα και με 56465416% improvement στο extreme tess δεν είναι τπτ playable για την ώρα...

Eίπαμε. Μούφα!

Xαχα candyman ευκολα ξεχνας μου φαινεται....

Eίναι προφανές ότι πράγματι δεν κατάλαβες γιατί ανέφερα την 295.

295 εγινε οταν πηγαν στα 55nm γιατι στα 65nm που επαιζε η κορυφαια τοτε 280 θα ειχαμε meltdown.... Ακριβως οτι θα γινει τωρα με το διπηρυνο... Για να δουμε το NDA σου που ελεγε οτι θα βγουνε μετα απο λιγο καιρο τα gemini στα 40nm... Για να δουμε...

Γιατι καμια φορα κ αυτος που δεν εχει NDA επαληθευεται...

Για να δούμε λοιπόν...

Όσο για την ζέστη που μας πρήξατε...

attachment.php?attachmentid=38759&stc=1&d=1270643018

Fact: Το Furmark δεν κάνει ρεαλιστική προσομείωση, αλλά φορτώνει την κάρτα με artificial load και παίζει με το hardware απευθείας σε κάποιες περιπτώσεις, γι'αυτό και στο παρελθόν έχει κάψει VRM's σε κάρτες.

Fact: Η 275 είχε TDP 220w και το 470 έχει 215w-225w. Από 2x275 underclocked είχε κατασκευαστεί η 295 με TDP 290w. Τα συμπεράσματα δικά σας σχετικά με το κατά πόσο γίνεται ή όχι Dual Fermi. Δεν με απασχολεί τι μέτρησαν τα sites, δεν γίνεται το TDP να ξεπερνιέται από την κατανάλωση της κάρτας κάτω από κανονικές συνθήκες (σε games ή benchmarks). Τo Furmark αποτελεί ειδική περίπτωση.

Fact: Οι θερμοκρασίες σε idle είναι 51-55c και φυσικά... lol όχι 85-90c που λένε μερικοί αστείοι τύποι. Ας τσεκάρουνε τι έκδοση bios έχει η κάρτα πάνω πρώτα, και μετά τα λέμε.

post-9787-1416074388,7822_thumb.png

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.