Jump to content

GTX 470/480 Benchmarks

Trollarw

Recommended Posts

Την έχεις σε κάποιο basket σωσμένη την παραγγελία, είμαι σίγουρος :p

Φανη πιστεψε με φιλε, με τα τοσα που ακουω εδω μεσα θα την ακυρωσω...

• Replies 748
  • Created
  • Last Reply
Φανη πιστεψε με φιλε με τα τοσα που ακουω εδω μεσα θα την ακυρωσω...

Όχι ρε συ, μια χαρά καρτούλα είναι. Μήπως πουλάς καμια από τις 5870 τώρα;

Όχι ρε συ, μια χαρά καρτούλα είναι. Μήπως πουλάς καμια από τις 5870 τώρα;

μεταβαινω στο πρασινο στραπεδο...επιστροφη στα πατρια εδαφη

Προσωπικά πάντως θα μεταβω σε Nvidia μόνο αν η GTX480 σε SLI είναι πιο Γρηγορη από το trifire 5970+5870 που έχω τώρα,από τα πρώτα δείγματα πάντως φαίνεται ότι τρώω ήττα στο Unigine 2 από την GTX480 σε SLI και extreme tesselation........

Προσωπικά πάντως θα μεταβω σε Nvidia μόνο αν η GTX480 σε SLI είναι πιο Γρηγορη από το trifire 5970+5870 που έχω τώρα,από τα πρώτα δείγματα πάντως φαίνεται ότι τρώω ήττα στο Unigine 2 από την GTX480 σε SLI και extreme tesselation........

χμ, δηλαδή σε όλα τα άλα είσαι μπροστά / πολύ μπροστά ? πόσο χάνεις στο extreme tess mode από το 2χ 480 ?

βασικά άααααμα δεν βαριέσαι κάνε κανα bench με trifire ... κάτι τέτοιο ψήνω, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει περισσότερο 5970+ 5870 ή 5970+5850 . Γιατί αν σε όλα, το trifire είναι καλύτερο από 2χ480 sli (εκτός το extrm tess - unig 2) τότε σίγα μην πάμε σε 2χ sli όταν είναι και αρκετά ποιο ακριβό... Δηλαδή αν κάποιος έχει να δώσει 1000€ για gpus (λέμε τώρα) .... αγοράζει 5970+5850 + GTX260 (physX) >>>> 2x GTX480.

Πιστεύω πως ο μόνος λόγος για να προτιμήσει κάποιος την 480 απο την 5970 είναι για να μη μπλέξει με το crossfire και ότι μπελάδες αυτό συνεπάγεται. Σύμφωνα με αυτά που ακούμε για τις τιμές όποιος έχει 500++ ευρώ για gpu πάει στην 5970. Τα υπόλοιπα που διαβάζω για την κατανάλωση τα ακούω και γελάω. Όταν σχεδόν όλοι έχουν υπερχρονισμένους ι7 στα 4Ghz+ δεν σκέφτονται την κατανάλωση? Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες υπερχρονισμένες cpu του forum. Μας έπιασε ξαφνικά κόψιμο για την κατανάλωση και αποκτήσαμε και οικολογική συνήδειση!! Σε αυτή τη κατηγορία το μόνο που μετράει είναι η απόδοση aka framerates και σιγουρα τα features με τα οποία έρχονται εξοπλισμένες οι κάρτες. Μεγάλο fail στο fermi για μένα το γεγονός πως για 3 οθόνες θές sli όταν η ΑΤΙ στο προσφέρει με λιγότερο απο 300 ευρώ.

Αρχικά είχα 5970+5850 και σε ανάλογο thread έχω ποσταρει και διάφορες μετρήσεις,στην συνέχεια αντικατεστησα την 5850 με 5870 αλλά η αύξηση στις επιδόσεις ήταν αμελητέα εώς ανύπαρκτη πράγμα που κάνει την επιλογή 5970+5850 την ιδανική επιλογή πιστεύω.Με extreme tesselation και trifire πιάνω γύρω στα 70fps ενώ η gtx480 σε sli γύρω στα 74 με 75

στο overclockers λέει από 6 απριλίου

το ιδιο και για ελλαδα να φανταστώ

@ candyman : gtx260 εχω, οχι καποια ati, οχι τπτ αλλο αλλα σε λιγο θα βλεπω και κατηγοριες για buyers remorse του τυπου " χρυσοπληρωσες 5870 και τρολλαρεις στα φορουμ για να αποδειξεις στον εαυτο σου που εκανες την σωστη κινηση "

Και αυτό αυτόματα δίνει στην άποψη σου βαρύτερη αξία από την δική μου;

Κι εγώ σε δύο ακόμα pc's που έχω φοράνε Ati, και nvidia έχω μόνο σε ένα. Σημαίνει κάτι αυτό; Με κάνει λιγότερο ή περισσότερο αντικειμενικό;

Κανονικα εσενα επρεπε να κραξουμε ολοι που ελεγες σε παλιοτερα ποστ οτι η καρτα θα εχει αριστη θερμικη συμπεριφορα λογω πολυ καλου συστηματος ψυξης ενω ολα τα review μιλανε για τουλαχιστον 90 βαθμους σε load, η δικια μου καρτα μεχρι και 3ωρο λιωσιμο με το xtreme burning mode του furmark της εχω κανει, πανω απο 85 βαθμους με το ανεμιστηρι στο 65% απτο riva tuner δεν βγαζει.

Για το κράξιμο που λες.... απλά θα αρκεστώ να δηλώσω τον οίκτο μου.

Κατα πρώτον ΠΟΤΕ δεν είπα πως θα έχει άριστη θερμική συμπεριφορά. Η λέξη "άριστη" από μόνη της υποδηλώνει την τελειότητα (αυτό το μικρό μάθημα γραμματικής ήταν μια προσφορά γνωριμίας). Από την άλλη πλευρά δεν νομίζω ποτέ να δήλωσα πως η κάρτα θα είναι στους.. 50c σε full load. Είπα πως η κάρτα δεν θα είναι τόσο ζεστή όσο έλεγε ο Charlie.

Εσύ θεωρείς την κάρτα ζεστή; Γιατί; ΜΑX 90c πιάνει σε load και δεν είναι το "λιγότερο" όπως λες! Όταν η 285 σου βάραγε 85c, γιατί θεωρείς τα 90c μιας κάρτας που πιάνει σε απόδοση την 295 πολλά;

Eκτός αυτού βάσει ποιάς σύγκρισης είναι ζεστή; Δεν κατάλαβα; Η 4870 x2 την ξεχάσαμε; Την 295gtx;

Και μην έχεις την εντύπωση πως το fan της 480 πάει στο 100% σε load με 90c. Θα μπορούσε η κάρτα με μεγαλύτερα rpm's του fan να είναι πιο κρύα αλλά μετά θα γκρινιάζατε για το θόρυβο. Και δεν νομίζω παρεπιπτόντως μια και το έθιξα, πως 42dB σε full load που βγάζει το fan, πως είναι πολύς θόρυβος!!! Δεν λέω πως ΔΕΝ είναι ζεστό ή πως ΔΕΝ έχει λίγο πιο θορυβώδες fan από ότι έχουμε συνηθίσει ως τώρα, αλλά καταρχήν η nvidia πάντα συνήθιζε να.. pushing the envelope further, και κατά δεύτερον 90c σε full load για high end κάρτα δεν είναι και τόσο πολλά. Ούτε φούρνος είναι η κάρτα, ούτε FX 5800! Είναι ταχύτερη από 5870, είναι ακριβότερη (διότι έχει περισσότερα features από τον ανταγωνισμό ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΛΕΤΕ κάποιοι), και καίει παραπάνω! Ναι, ok.. So? Από πότε γίναμε οικολόγοι όταν μιλάμε για high end GPU's?.

Και εν πάσει περιπτώσει ποιός enthusiast θα αγοράσει κάρτα με reference cooler τώρα, έλεος! Μια Twin Frozr να βγάλει η MSI θα πάει η θερμοκρασία 10-12c κάτω...

Και τέλος λίγο food for thought: Έχουμε δύο επεξεργαστές γραφικών σε δύο boards. Την κάρτα Nο.1 με 280w θερμικό φορτίο και σύστημα ψύξης που αποτελείται από αλουμίνιο και fan, και την κάρτα Nο.2 με 250w θερμικό φορτίο και ψύξη με αλουμινένιο block, με heat-pipes και ίδιο ανεμιστήρα με την κάρτα νο.1. Αν η κάρτα Νο.1 έχει θερμοκρασία λειτουργίας 90c, η κάρτα Νο.2 θα έχει ίδια, χαμηλότερη ή υψηλότερη θερμοκρασία;

Τελος για το physx και το opencl, το μονο που ξερω για το 2ο ειναι οτι επιτρεπει gpu acceleration στην επεξεργασια της φυσικης χωρις να κολλαει στο ποιος εφτιαξε την καρτα, δηλαδη τι ati να γραφει πανω τι nvidia το φορτο θα φευγει απτην cpu κανονικα και θα πηγαινει στην καρτα, λεω κατι λαθος ? το μονο που εχουμε δει στην πραξη απτο middleware physx απο τοτε που εγινε κτημα της nvidia η ageia ειναι κατι τραγικες απαιτησεις στο batman για να βλεπουμε 3 πανια να σχιζονται και εναν καπνο να απλωνεται κατω απο σωληνες χωρις να πεφτουμε ταυτοχρονα κατω απτα 60fps, λεω ανακριβειες ? αν ναι τοτε ευχαριστως να με διορθωσεις, σιγα μην σου κανω report και το post κιολας αμα με βγαλεις λαθος :p

Άμα λέω εγώ...

Το θέμα δεν είναι ποιό API είναι gpu accelerated, όλα είναι άλλωστε!

To open CL και το direct compute είναι GPU accelerated api's που επιτρέπουν σε ένα GPU να εκτελεί κώδικα executable. To ίδιο πράγμα είναι και το CUDA.

Το PhysX είναι application interface extension που επιτρέπει στο CUDA να εκτελεί προσομείωση φυσικής έτοιμη να εκτελεστεί από το GPU. Είναι ένα tool για να δημιουργείς φυσικές δυνάμεις σε τρισδιάστατο χώρο έυκολα και γρήγορα σε συνδυασμό με τα κατάλληλα tools. To PhysX λοιπόν είναι ΜΙΑ από τις εργασίες που μπορεί να σου μεταφέρει από την CPU στην GPU το CUDA ως application interface, με δυνατότητες τεράστιες και με ήδη πάρα πολλά extensions που καλύπτουν τεράστιο φάσμα εφαρμογών.

Αν λοιπόν ολοι εσείς ελπίζετε να δείτε physics σε ATi μέσω direct compute ή OpenCL -και μάλιστα σύντομα- θα πρέπει να περιμένετε γιατί ούτε extension υπάρχει σε κάποιο από τα παραπάνω API's γι'αυτή την δουλειά, ούτε tools. Και για να γίνουν όλα αυτά πρέπει κάποιος να αναλάβει το R&D και το κόστος.

Και τέλος εμένα το Batman έπαιζε "νερό" παντού και πάντα όπως και κάθε τίτλος PhysX (ακόμα και στο Dark Void, ενώ στην αρχή είχα προβλήματα τελικά εγώ έφταιγα και σερνόταν).

Υ.Γ. Δεν έχω σκοπό να ξαναγράψω, δεν είχα σκοπό από πριν βασικά... αλλά τα posts που αναφέρονται σε εμένα εξαιρούνται.

Εγω πιστεύω πως οι θερμοκρασίες δεν είναι καλές, αλλά δεν είναι και ανησυχητικές.

Μιλάμε για το απόλυτο peak που έφτασε η κάρτα (μπορεί και για 1sec) κατα τη διάρκεια ενός review, κατα το οποίο :

- υπέστη o/c

- έτρεξε σε εξωπραγματικές αναλύσεις

- έτρεξε ενα σεβαστό αριθμό benchmarks και παιχνιδιών, κάποιο από τα οποία μπορεί να την έφτασε στα όρια της (π.χ unigine, extreme tesselation). Άσε που δε ξέρεις και από που θα σε βρεί. Η δική μου GTX285 έχει φτάσει τους 86 βαθμούς σε stock ρολόγια παίζοντας Trine:hang2:

Aν λάβουμε υπ' όψιν πως το fan είναι default και οχι πειραγμένο από το χρήστη, τότε θεωρώ πως δε μιλάμε για θερμοκρασίες που θα δημιουργούν πρόβλημα σε καθημερινή χρήση. Αυτό φυσικά θα το δούμε μόλις φτάσουν οι πρώτες κάρτες σε χέρια χρηστών.

Μέχρι τότε μόνο εκτιμήσεις θα κάνουμε.

Οκ για το physx με επιασες αδιαβαστο ( οχι οτι δεν το περιμενα :p )

Παλι παραμενω πιο αντικειμενικος απο σενα και ας εχω μονο ενα pc γιατι εγω δεν παιρνω ποσοστα απ'τις πωλησεις της nvidia οπως εχεις δηλωσει εσυ ο ιδιος οτι το κανεις ....

Ο τομεας της ψυξης παραμενει fail γιατι εχω ακουσει για μεχρι και 99C σε load, απ'την στιγμη που οι υλοποιησεις με το reference cooler εχουν ηδη 500 ευρω πιστευεις οτι θα ασχοληθει ο αλλος να δωσει κατι παραπανω για να παρει μια υλοποιηση με καλυτερη ψυκτρα ή να αγορασει μια καλυτερη aftermarket απο artic cooling ξερω γω ? ειναι επιχειρημα τωρα αυτο ?

Αφου ξερεις πολυ καλα οτι οι περισσοτερες εταιριες οταν κανεις RMA καρτα που της εχει ξηλωσει εστω και προσωρινα την μαμησια ψυκτρα σου σκανε αυτοματα ακυρο γιατι εχεις παραβιασει την εγγυηση

Νταξει αυτο με το "νερο" και το batman με εστειλε αδιαβαστο, μαλλον βλεπουμε τα ιδια πραγματα απο πολυ διαφορετικες πλευρες φαινεται ......

Τελος παντα τον ενοιαζε τον κοσμο η καταναλωση και οι θερμοκρασιες,τρανη αποδειξη το ποσα ατομα τον οκτωβριο ξεφορτωθηκαν την gtx 295 και αγορασανε radeon 5870 και ας ητανε ελαφρως πιο αργη, δεν γιναμε "ξαφνικα" οικολογοι πρασινοι ......

Παλι παραμενω πιο αντικειμενικος απο σενα και ας εχω μονο ενα pc γιατι εγω δεν παιρνω ποσοστα απ'τις πωλησεις της nvidia οπως εχεις δηλωσει εσυ ο ιδιος οτι το κανεις ....

Επειδή εκείνο το ποστ μάλλον έχει παρεξηγηθεί, να σου δηλώσω πως δεν ισχύει αυτό που ειχα γράψει καθώς ήταν γραμμένο για χαβαλέ (είχα την εντύπωση πως ήταν εμφανές). Είναι το μόνο πράγμα που έχω γράψει για εμένα και δεν ίσχυε.

Ο τομεας της ψυξης παραμενει fail γιατι εχω ακουσει για μεχρι και 99C σε load, απ'την στιγμη που οι υλοποιησεις με το reference cooler εχουν ηδη 500 ευρω πιστευεις οτι θα ασχοληθει ο αλλος να δωσει κατι παραπανω για να παρει μια υλοποιηση με καλυτερη ψυκτρα ή να αγορασει μια καλυτερη aftermarket απο artic cooling ξερω γω ? ειναι επιχειρημα τωρα αυτο ?

Δεν ξέρω τι άκουσες όπως λες, αλλά με throttle limit τα 115c βλέπω πολύ χλωμό να βάρεσε η κάρτα 99c και μάλιστα πάνω σε test bench. Δηλαδή σε ένα "στριμωγμένο" midi tower, τι λες να γίνει; Να.. εκραγεί;

Αφου ξερεις πολυ καλα οτι οι περισσοτερες εταιριες οταν κανεις RMA καρτα που της εχει ξηλωσει εστω και προσωρινα την μαμησια ψυκτρα σου σκανε αυτοματα ακυρο γιατι εχεις παραβιασει την εγγυηση

Wrong. Η Gainward το κάνει αυτό από όσο ξέρω. Δεν έχω ψάξει όλους τους κανόνες εγγύσης για όλες τις εταιρίες που υπάρχουν, αλλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως τουλάχιστον σε eVGA, MSI, Asus και Galaxy το να βγάλεις cooler για να το αλλάξεις ή να αντικαταστήσεις thermal paste ΔΕΝ ακυρώνει την εγγύηση.

Νταξει αυτο με το "νερο" και το batman με εστειλε αδιαβαστο, μαλλον βλεπουμε τα ιδια πραγματα απο πολυ διαφορετικες πλευρες φαινεται ......

Το ενδεχόμενο να μην το είχες ψάξει αρκετά με το PhysX redistributable και την version του PhysXloader.dll, το έλαβες υπόψιν;

Τελος παντα τον ενοιαζε τον κοσμο η καταναλωση και οι θερμοκρασιες,τρανη αποδειξη το ποσα ατομα τον οκτωβριο ξεφορτωθηκαν την gtx 295 και αγορασανε radeon 5870 και ας ητανε ελαφρως πιο αργη, δεν γιναμε "ξαφνικα" οικολογοι πρασινοι ......

Lol.. Καλό!!!

Όσοι πήρανε 5870, το κάνανε γιατί ήταν ταχύτερη, είχε DX11 και ήταν φτηνή. Τουλάχιστον εγώ γι 'αυτό θα την αγόραζα (κούφια η ώρα). :p

Αμφιβάλλω αν έστω και ένας κόιταξε πόσο "έκαιγε" η 285 του πριν πάει στην 5870. Τώρα αν δώσανε τις 295 για να πάρουνε 5870, τι να σου πω. Αν το έλεγε κάποιος άλλος αυτό θα του έλεγα πως "κρίνει εξ ιδίων τ'αλλότρια".

Και 300w να έκαιγε που λέει ο λόγος, θα την παίρνανε (γιατί συνέφερε)! Μην λέμε τώρα τέτοια μεταξύ μας, έτσι;

* EDIT: Εγιναν μικροαλλαγές για να γίνει πιο κατανοητό το κείμενο.

"Και τέλος εμένα το Batman έπαιζε "νερό" παντού και πάντα όπως και κάθε τίτλος PhysX (ακόμα και στο Dark Void, ενώ στην αρχή είχα προβλήματα τελικά εγώ έφταιγα και σερνόταν)."

candyman τι εννοεις οτι τελικα εσυ εφταιγες για εξηγησε το γιατι και εγω οταν ειχα 285x3 το physx σερνοταν. Τι ηταν τελικα?

candyman τι εννοεις οτι τελικα εσυ εφταιγες για εξηγησε το γιατι και εγω οταν ειχα 285x3 το physx σερνοταν. Τι ηταν τελικα?

Δεν ξέρω πως το εννοείς το "σερνόταν". Αν παίζεις με vsync off για παράδειγμα και από π.χ. 120 fps σου πάει στα 80 και σε ενοχλεί, είναι άλλο θέμα. Όταν φορτώνεις μία κάρτα με έξτρα υπολογισμούς είναι λογικό να πέσουν τα fps. Εγώ προσωπικά πάντως παίζω με v-sync on και ποτέ δεν είχα προβλήματα με frame drops ή γενικά χαμηλή απόδοση στα games με PhysX όπως το Mirror's Edge ή το Arkham Asulym.

Τώρα αν εννοείς προβλήματα με ξαφνική πτώση επιδόσεων σε σημείο που το παιχνίδι ήταν unplayable τότε μάλλον το θέμα σου είχε να κάνει με software (ίσως drivers ή κάποιο άλλο πρόβλημα με το physx version που είχες) και όχι με το hardware και τις δυνατότητες απόδοσης του.

Δυστυχως δεν διαβασα ολα τα reviews και ουτε προκειται.

Κατοχος 5870 απο τα Χριστουγεννα και μεγαλος FANBOY της Nvidia from the edge of time.

Λιγα λογια μονο για το fermi που περιμενα-με.

Η αληθεια ειναι οτι περιμενα κατι περισσοτερο. Ενα 5-10% πανω σε επιδοσεις ακομα σε σχεση με την 5870 που αν μη τι αλλο ειναι στην αγορα 6 μηνες.

Θελω να πιστευω οτι με μια βελτιστοποιηση των οδηγων θα το παραδωσει η πρασινη.

Τελος θελω να αναφερθω στο θεμα της καταναλωσης και των θερμοκρασιων.

Οι περισσοτεροι νομιζω εδω μεσα ειναι να'χαμε να λεγαμε.

"Κοιτα, καταναλωνει 100Watt παραπανω", "Κοιτα θερμοκρασιες, ντροπη και αισχος"....

Ας ξεκολλησουμε λιγο ολοι λεω εγω.... δεν εισαστε στο www.kleistetapcgiatikatanalonoynrevma.com

Ειστε σε τεχνολογικο φορουμ. Το 95% εχει υπερχρονισμενο τον υπολογιστη του με 15 φουρφουρια των 12/14 εκατοστων για να μην ριχνει τα clocks των Ιουλιο ακομα και με κλειστο το air condition και βγαινετε τωρα να μου το παιξετε ενοχλημενοι απο τις καταναλωσεις και τις θερμοκρασιες...Και το κανουν πιο εντονα κιολας αυτο, ατομα με i7 στα 4.2GHz και 5970 που σε idle το μηχανημα τους καιει 1KW το 2ωρο... ελεος δηλαδη... τετοια κολληματα ουτε αυτοι που ειναι στα κομματα δεν εχουν.

Για να τελειωνουμε... μπραβο σε αυτους που αγορασαν 5870-5970 και δεν ποιαστηκαν "κοροϊδα".

Μπραβο και σε αυτους που θα αγορασουν 480 και θα ειναι οι πιο γρηγοροι.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ SEB!!!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.