Jump to content

GTX 470/480 Benchmarks

Trollarw

Recommended Posts

Ρε yanni μου, να σου πω κάτι;

Αναξιόπιστο το HC γιατί βγάζει 70w παραπάνω τις κάρτες; 190w δεν έχει η 5870 max; Πόσο κατανάλωση έχει η 480? 250w max (χωρίς o/c). Πόση είναι η διαφορά κατανάλωσης;

Kαι εν πάσει περιπτώσει εγώ να δεχτώ ότι κάνανε λάθος. Λες να το έκαναν επίτηδες; Εσύ πιστεύεις δηλαδή ότι η 480 καίει +100w παραπάνω; Πές μου ρε παιδί μου τι πιστεύεις...

Kαι από ότι είδα αφού η κατανάλωση κατά την γνώμμη κάποιων είναι λάθος, αυτόματα σημαίνει πως όλο το review είναι στημένο; Οk ωραία λογική...

Μετά.. Guru3D.. αναξιόπιστο κι αυτό; Γιατί; Γιατί απλά βγάζει την 480 ταχύτερη (δεν είδα άλλο επιχείρημα εκτός αυτού).

Overclockers Club: Αναξιόπιστο κι αυτό λόγω ενός... typo? Συμπτωματικά τα τρία "αναξιόπιστα" sites βγάζουν την 480 ταχύτερη.

Και μετά έχουμε το Hard OCP. Το αξιόπιστο! Γιατί αξιόπιστο; Γιατί βγάζει την 480 πιο αργή από τους άλλους.

Αν βρίσκετε τα παραπάνω λογικά, εγώ σας καληνυχτώ. Έχουμε και σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε.

• Replies 748
  • Created
  • Last Reply

• Προσωπικά το HC το θεωρώ αναξιόπιστο για αυτό το είδος προϊόντων, κυρίως γιατί ο reviewer του είναι γνωστός οπαδός της NV. Από δεκάδες συζητήσεις που έχω διαβάσει στο XS με αυτόν μέσα, νομίζω πως φαίνεται από χιλιόμετρα. Εξάλλου, και αυτό να μην ήταν, η διαφορά που υπάρχει σε σχέση με το μέσο bulk των υπολοίπων reviews μιλάει μόνη της.

• Τo HardOCP θεωρείται αναξιόπιστο επί της αρχής εδώ και χρόνια. Κυρίως επείδη ο Kyle είναι στόκος.

• Το Guru3d μια χαρά αξιόπιστο είναι. Αυτό που κέντρισε μερικούς είναι το ύφος του Hilbert. Κακώς, γιατί ο άνθρωπος πάντα γράφει με ενθουσιώδη τρόπο για τα latest and greatest του κλάδου, ΑΣΧΕΤΩΣ εταιρίας. Αυτό το έχει αποδείξει εξάλλου και στα reviews των 5ΧΧΧ.

• Για το Overclockers Club δεν έχω άποψη, προσωπικά πάντως δεν το θεωρώ 1st tier review site.

Ορίστε και ένα ενδιαφέρον συγκεντρωτικό, από διάφορα reviews...

gfxcomparerev2small.th.png gfxcomparerev2smallpng.th.jpg

ps: Να υπενθυμίσω παίδες πως για ηλεκτρονικές γαλέτες μιλάμε....μην χαλιέστε με αυτά τα πράγματα...:flower:

Αντε επιτελους καποιος απο το φορουμ να αγορασει την καρτα.Εγω προσωπικα αποτελεσματα "διαφημισης(-+)" δεν πιστευω.Υπομονη μεχρι να ερθουν οι καρτες εδω.

1. Με βάση τα review του anandtech το Fermi είναι οριακά πάνω από την 5870. Για την 5970 ούτε λόγος.

2. Για πες μου candy πως σε ίδιο σύστημα που σετάρανε την 5970 και την 480, το σύστημα με την 480 είναι μόνιμα κατά 30-40 watt πιο πάνω?

3. Το review του guru3d για τις κάρτες δεν ήταν αντάξιο για το όνομα του. Τραγικό θα έλεγα! Καλύτερα να μην το έκαναν.

4. Περιμένω review από xbitlabs….

5. Το Fermi καλό είναι αλλά όχι για τα χρήματα που ζητεί, πιστεύω για το 480 θα έπρεπε να ειχε όχι πάνω από 375-400 και το 470 gtx 275-300 ….εκεί το συζητάμε !

6. Από την αντίπερα όχθη έρχονται φρέσκα νέα που ίσως μέσα στο μήνα Μάιο τα σκήπτρα της ταχύτερης κάρτας σε μονό πυρήνα αλλάξει χέρια…

7. Όσο για τα temps δεν κάνω λόγο θα τα πούμε σε λίγους μήνες πάλι :hehe:

αρκετα ενδιαφεροντες οι πινακες...

η 480 ειναι μπροστα, κανεις δεν το αμφισβητει αυτο! αμα καποιος θελει την δυνατοτερη μονοπυρηνη τοτε αυτη θα παρει...

απλα η λογικη λεει οτι με 150Ε λιγοτερα παιρνεις το 85-90% της 480 με καλυτερες θερμοκρασιες και καταναλωσεις!

υγ: οι διαφορες οπως βλεπουμε (συγκεντρωτικα) ειναι καπου στο 15%!

(και ναι το θεωρω αναξιοπιστο το hardware canucks που πεταει ενα 22%!)

Ουφ τα διαβασα ολα!

Αν και περιμενα το fermi με ενδιαφερουν για μια πιθανη αναβαθμιση, αν αληθευουν τα reviews προσωπικα απογοητευτικα...Φυσικα οπως αναμενοταν η 480 ειναι η πιο γρηγορη μονοπυρινη καρτα αυτη τη στιγμη (αυτο ελειπε θα μου πειτε κυκλοφορησε 6 μηνες μετα απο την 5870) αλλα οχι οσο την περιμενα..Την περιμενα ΠΟΛΥ πιο δυνατη...

Οποτε με καταναλωση στο θεο, με θερμοκρασιες στο θεο και με τιμη επισης στο θεο προσωπικα με αφηνει παντελως αδιαφορο..Ευχαριστω αλλα δεν θα παρω!

Διάβασα με μεγάλη προσοχή το παρόν νήμα, καθώς και όλα τα σχετικά νήματα για τα Fermi στο παρόν forum. Παρακολουθώ από απόσταση εδώ και μήνες το σίριαλ "Fermi" με αρκετή "αγωνία" μπορώ να πω.

To ρεζουμέ για μένα είναι το ακόλουθο:

α) αυτός που θέλει 480 (για τους λόγους που αυτός ξέρει), θα την αγοράσει όπως και νά'χει.

β) αυτός που δε γουστάρει Fermi/480 (για τους λόγους που αυτός ξέρει), θα τη σουτάρει ακόμη και να του τη χαρίζανε.

γ) αυτή τη στιγμή η 480 δείχνει να είναι η γρηγορότερη μονοπύρηνη (αν κάποιος μπορεί να βγάλει ασφαλές συμπέρασμα μέσα από την πλημμύρα των benchmarks/reviews)

ΑΛΛΑ

δ) δείχνει να είναι πιο ενεργοβόρα, πιο θερμή, πιο θορυβώδης και (guess what )... αρκετά πιο ακριβή από τη δεύτερη καλύτερη μονοπύρηνη. Επιπλέον, η διαφορά στην τιμή δε μεταφράζεται σε αντίστοιχη διαφορά και στις επιδόσεις.

Ειλικρινά περίμενα κάτι πιο θεαματικό και "απόλυτο" από αυτές τις νέες κάρτες (ώστε να επέλθει και πτώση τιμών στο αντίπαλο δέος). Ψιλοfail μου φαίνεται η κατάσταση (αγκομαχάει να κερδίσει σημαντικά φτηνότερες κάρτες που εμφανίστηκαν προ 6μήνου, τη στιγμή που αυτές όταν εμφανίστηκαν τα έχωναν άνετα στα μούτρα δυνατών και ακριβότερων GF - 58XX_VS_275/285). Με τούτα και με κείνα, κάτι μου λέει ότι οι τιμές των 58ΧΧ/5970 δυστυχώς θα πάρουν την ανιούσα.

Τα περί "ανώριμων driver" τα ακούω βερεσέ, τι μαγείρευε δλδ τόσους μήνες η κραταιά nVidia?

Για να καταλαβενομαστε...

Το hardwarecanucks και το bjorn3d ειναι τα μονα που τις δινουν αυτες τις διαφορες... οταν ολα τα υπολοιπα σοβαρα sites δινουν διαφορετικα νουμερα.

Οποιος θελει μπορει να τσεκαρει τα scores του hardwarecanucks με του guru3d/anand κτλ για να καταλαβει τι εννοω.

1. Οποιος θελει να ψησει τον εαυτο του να αγορασει τη καρτα θα τον συμβουλευα να κοιταξει μονο το hardwarecanucks και το bjorn3d.
  2. Οποιος θελει να πιστει για το αντιθετο ας κοιταξει το hardocp και το bit-tech.net.

Oποιος θελει να μαθει την αληθεια και εχει ορεξη για διαβασμα ας διαβασει και τα 50 περιπου γνωστα reviews που κυκλοφορουν στο internet.

ΥΓ

Σημερα τελειωσα εγω το διαβασμα, το συμπερασμα που εβγαλα ειναι οτι τα πραγματα δεν ειναι ετσι οπως τα παρουσιαζει το hardwarecanucks ή το hardocp... να κατσω να υπολογισω το ποσο % πιο γρηγορη ειναι σε min/avg/max FPS και απο τα 50 sites μου ειναι λιγακι δυσκολο.

Η ολη πλακα παντως με τα NVidia fanboys σε ολα τα forums ειναι οτι τρεχουν να απορριψουν το hardcop και να δικαιωσουν το hardwarecanucks.... ελεος οχι αλλο cherry picking...

Αυτα απο μενα και δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο εκατομμυριο να με πεισει καποιος οτι τα πραγματα ειναι ετσι οπως τα λεει το hardwarecanucks/bjorn3d ή οπως τα λεει το hardocp/bit-tech.:hi:

Ρε yanni να σου πω κάτι;

Αναξιόπιστο το HC γιατί βγάζει 70w παραπάνω τις κάρτες;

Σου λέω ΟΛΑ τα άλλα sites δίνουν από 100W και πάνω. Κάποια πάνε και δίνουν και πάνω από 140-150W. Ας πούμε ότι αυτοί είναι στην άλλη άκρη, ούτε για αυτούς θα πω καλό λόγο. Ακόμα και αν πούμε ότι δεν είναι λόγος να το πεις αναξιόπιστο, είναι σοβαρός λόγος για να μην το πεις αξιόπιστο.
190w δεν έχει η 5870 max; Πόσο κατανάλωση έχει η 480? 250w max (χωρίς o/c). Πόση είναι η διαφορά κατανάλωσης;
Δεν περιμένω από τον Candyman που ξέρω να μου κάνει quote το τι αναφέρουν σαν TDP οι εταιρίες όταν οι αναφορές των sites βασίζονται σε μετρήσεις. Αν επιμένεις να επικαλείσαι τα νούμερα των εταιριών και να αγνοείς τις μετρήσεις από 20 sites θα θεωρήσω ξεκάθαρα ότι απλά επιλέγεις το ποιο ευχάριστο σενάριο.
Kαι εν πάσει περιπτώσει εγώ να δεχτώ ότι κάνανε λάθος. Λες να το έκαναν επίτηδες; Εσύ πιστεύεις δηλαδή ότι η 480 καίει +100w παραπάνω; Πές μου ρε παιδί μου τι πιστεύεις...
Η εν λόγω μέτρηση ξεχωρίζει σαν την μύγα μες στο γάλα. Αν είναι λάθος είναι χοντρό λάθος. Αν το κάνανε επίτηδες προφανώς δεν το κάνανε για να φαίνεται άσχημη η 480. Το ανάποδο. Όσον αφορά την προσωπική μου γνώμη, θεωρώ ότι η αλήθεια είναι στα 100W και πάνω όπως δίνουν ΟΛΑ τα άλλα sites.
Kαι από ότι είδα αφού η κατανάλωση κατά την γνώμμη κάποιων είναι λάθος, αυτόματα σημαίνει πως όλο το review είναι στημένο; Οk ωραία λογική...
Δεν σχολίασα το υπόλοιπο review ή τα άλλα reviews. Ότι θεωρώ ότι κάποια sites τα πήραν ή παρουσίασαν την κάρτα με ποιο ευνοϊκό παρά ποιο αντικειμενικό τρόπο

το θεωρώ δεδομένο. Δεν έχει όμως αυτό να κάνει αποκλειστικά με την NVidia, αλλά με την εξάρτηση των sites από τις εταιρίες γενικότερα.

Μετά.. Guru3D.. αναξιόπιστο κι αυτό; Γιατί; Γιατί απλά βγάζει την 480 ταχύτερη (δεν είδα άλλο επιχείρημα εκτός αυτού).
Δεν σχολίασα το Guru3D.
Overclockers Club: Αναξιόπιστο κι αυτό λόγω ενός... typo? Συμπτωματικά τα τρία "αναξιόπιστα" sites βγάζουν την 480 ταχύτερη.
Αυτό με την 5890 είναι χοντρότατο λάθος το οποίο το οποιοδήποτε site οφείλει να διορθώσει αμέσως. Αν δεν το διορθώσει ποιος ο λόγος; Αν δεν το διορθώσει είναι απολύτως θεμιτό να φάει κράξιμο. Θυμάσαι το review του Tom's hardware πριν χρόνια για τον πρώτο Α64? Κατά λάθος είχαν βάλει και overclocked Pentium 4 στα διαγράμματα και είχαν φάει χοντρό κράξιμο τότε.
Και μετά έχουμε το Hard OCP. Το αξιόπιστο! Γιατί αξιόπιστο; Γιατί βγάζει την 480 πιο αργή από τους άλλους.
Δεν είπα κάτι τέτοιο.

Γενικά πάντως με τα reviews σκέφτηκες καθόλου ότι μπορεί να κάνεις το ίδιο λάθος με τους υπόλοιπους, να βγάζεις δηλαδή ως αξιόπιστα τα reviews που παρουσιάζουν ποιο ευνοϊκά τις νέες κάρτες? Υπήρξαν και ενθουσιασμοί για το review του HC!

Αν βρίσκετε τα παραπάνω λογικά, εγώ σας καληνυχτώ. Έχουμε και σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε.

Εγώ πάντως βλέπω λογικό το συναίσθημα να μας επηρεάζει στην κρίση μας για το αν κάποιο review είναι ή όχι αξιόπιστο. Άλλους λιγότερο, άλλους πολύ περισσότερο. Δεν βλέπω λογικό όμως αυτό να μην ισχύει πάνω κάτω για όλους, αλλά μόνο για αυτούς που θέλουν να θάψουν την 480. Αυτό που γράφεις περί λογικής του ελληναρά δεν μπορεί να ισχύει μόνο για την μια μεριά. Δηλαδή το "Η 480 είναι ταχύτερη στο overclockers club ή στο guru3d άρα λένε αλήθεια. Στο hard ocp που την βγάζει πιο αργή από 5870 τα "πιάσανε" π.χ. από την ATi, οπότε λένε ψέματα γιατί μας βολεύει" είναι ποιο σωστό?

Για να καταλαβενομαστε...

Το hardwarecanucks και το bjorn3d ειναι τα μονα που τις δινουν αυτες τις διαφορες... οταν ολα τα υπολοιπα σοβαρα sites δινουν διαφορετικα νουμερα.

Οποιος θελει μπορει να τσεκαρει τα scores του hardwarecanucks με του guru3d/anand κτλ για να καταλαβει τι εννοω.

1. Οποιος θελει να ψησει τον εαυτο του να αγορασει τη καρτα θα τον συμβουλευα να κοιταξει μονο το hardwarecanucks και το bjorn3d.
  2. Οποιος θελει να πιστει για το αντιθετο ας κοιταξει το hardocp και το bit-tech.net.

Oποιος θελει να μαθει την αληθεια και εχει ορεξη για διαβασμα ας διαβασει και τα 50 περιπου γνωστα reviews που κυκλοφορουν στο internet.

ΥΓ

Σημερα τελειωσα εγω το διαβασμα, το συμπερασμα που εβγαλα ειναι οτι τα πραγματα δεν ειναι ετσι οπως τα παρουσιαζει το hardwarecanucks ή το hardocp... να κατσω να υπολογισω το ποσο % πιο γρηγορη ειναι σε min/avg/max FPS και απο τα 50 sites μου ειναι λιγακι δυσκολο.

Η ολη πλακα παντως με τα NVidia fanboys σε ολα τα forums ειναι οτι τρεχουν να απορριψουν το hardcop και να δικαιωσουν το hardwarecanucks.... ελεος οχι αλλο cherry picking...

Αυτα απο μενα και δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο εκατομμυριο να με πεισει καποιος οτι τα πραγματα ειναι ετσι οπως τα λεει το hardwarecanucks/bjorn3d ή οπως τα λεει το hardocp/bit-tech.:hi:

δε νομιζω πως χρειαζόταν να μας κανεις ανάλυση, η γνωμη σου για το fermi ειναι εδω και καιρο στην υπογραφη σου άρα σταματα να υποκρίνεσαι, έχουμε καταλάβει σε ποια κατηγορία faboysou ανήκεις. :hi:

Οι θερμοκρασίες και η κατανάλωση δεν θα αλλάξουν για τα fermi, η τιμή όμως με το πέρασμα του χρόνου θα αλλάξει. Το μόνο πράγμα που με ενοχλεί είναι πως δεν άλλαξε ο συντελεστής απόδοση/τιμή , όπως έγινε με τις HD4850 που χαρήκαμε FPS σε χαμηλή τιμή 140€ τότε. Και βλέπουμε σήμερα 5750 να έχει σχεδόν (τιμή-επιδώσεις) όσο μια HD 4850 και η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι το DX11. Που και σε αυτό υστερεί γιατί δεν έχει την ιπποδύναμη να ανταπεξέλθει σε φυσιολογικά καρέ(min 30 fps σε 1600χ1050) δώρο άδωρο. Ελπίζω κάρτες όπως η 5850-470 να πέσει κάτω από τα 200€ για να χαρεί ο κόσμος τα παιχνίδιά όπως πρέπει.

Τσαμπα η αναμονη απο πολλους...Ευχαριστω παντως την Nvidia και το Fermi,που με τις επιδοσεις,τις θερμοκρασιες και την καταναλωση του που με εκαναν να καταλαβω οτι η αγορα την 5870 μου τον Οκτωβριο ηταν η καλυτερη δυνατη επιλογη για μενα!:hi:

Τα περί "ανώριμων driver" τα ακούω βερεσέ, τι μαγείρευε δλδ τόσους μήνες η κραταιά nVidia?

Για τους drivers περιμένετε τους 200.XX. Εγώ αν δεν δω 200 μπροστά δεν θα πω με σιγουριά ότι "Το Fermi δεν το σώζουν οι drivers" ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

@ candyman : gtx260 εχω, οχι καποια ati, οχι τπτ αλλο αλλα σε λιγο θα βλεπω και κατηγοριες για buyers remorse του τυπου " χρυσοπληρωσες 5870 και τρολλαρεις στα φορουμ για να αποδειξεις στον εαυτο σου που εκανες την σωστη κινηση "

Κανονικα εσενα επρεπε να κραξουμε ολοι που ελεγες σε παλιοτερα ποστ οτι η καρτα θα εχει αριστη θερμικη συμπεριφορα λογω πολυ καλου συστηματος ψυξης ενω ολα τα review μιλανε για τουλαχιστον 90 βαθμους σε load, η δικια μου καρτα μεχρι και 3ωρο λιωσιμο με το xtreme burning mode του furmark της εχω κανει, πανω απο 85 βαθμους με το ανεμιστηρι στο 65% απτο riva tuner δεν βγαζει.

Την ιδια περιοδο εκραζα την ati για το anisotropic στις 4xxx που ητανε τιγκα στο shimmering και γενικα χειροτερης ποιοτητας απο αυτο των αντιστοιχων καρτων της nvidia και για τις αθλιες στοκ ψυκτρες, call of juarez το παλιο επαιζα σε 1280*960 και η 4850 ξεπερνουσε τους 105 βαθμους με αποτελεσμα το framerate να χαντακωνεται και το ανεμιστηρι να ουρλιαζει γιατι πηγαινε μονο του απο 75% στο φουλ

Οπως βλεπεις δεν κανω την παπια, αμα δω μια στραβη με τα ιδια μου τα ματια την αναφερω ειτε ειναι πρασινη ειτε ειναι κοκκινη, για τα reviews με καλυψε ο yanni, δεν εβγαλα αναξιοπιστα τα site επειδη βγαζανε την 480 πιο γρηγορη, καλα κανανε και την βγαζανε πιο γρηγορη, για την ασχετοσυνη των reviewer μιλαγα που κανει μπαμ απο τα λαθη που κανουνε, ακου εκει bioshock published by THQ, ημαρτον !!!

Αμα εβλεπα και καμια 20αρια fps παραπανω σε βαριους τιτλους και καλυτερες θερμοκρασιες θα την τσιμπαγα την καρτα στα 500 ευρω κανονικα ή εστω αμα εβλεπα τα νουμερα που εβγαλε ο fwtis με την σταμπα nvidia confidential και ταυτοχρονα ανταγωνιστικες τιμες παλι το ιδιο θα εκανα, τωρα το μονο που με βλεπω να κανω ειναι υπομονη μεχρι το 5890 ή εστω να κατσει ενα καλο bargain, γιατι αμα ειναι να δωσω σε 5870 οσα θα εδινα περιπου και τον οκτωβριο τοτε αυτοι οι 6 μηνες αναμονης θα πανε τελειως χαμενοι

Τελος για το physx και το opencl, το μονο που ξερω για το 2ο ειναι οτι επιτρεπει gpu acceleration στην επεξεργασια της φυσικης χωρις να κολλαει στο ποιος εφτιαξε την καρτα, δηλαδη τι ati να γραφει πανω τι nvidia το φορτο θα φευγει απτην cpu κανονικα και θα πηγαινει στην καρτα, λεω κατι λαθος ? το μονο που εχουμε δει στην πραξη απτο middleware physx απο τοτε που εγινε κτημα της nvidia η ageia ειναι κατι τραγικες απαιτησεις στο batman για να βλεπουμε 3 πανια να σχιζονται και εναν καπνο να απλωνεται κατω απο σωληνες χωρις να πεφτουμε ταυτοχρονα κατω απτα 60fps, λεω ανακριβειες ? αν ναι τοτε ευχαριστως να με διορθωσεις, σιγα μην σου κανω report και το post κιολας αμα με βγαλεις λαθος :p

GruntGR ο καθένας μπορεί να έχει την δικιά του άποψη

Συγνώμη για την αντίδρασή μου, νευρίασα, θα μπορούσες κάλλιστα να απαντήσεις χωρίς το "άνοιξε τα μάτια - πως κάνεις έτσι?" Ένα link έδωσα.. και ούτε σχολίασα.. ούτε είπα αυτός το παίρνει από nvidia και ο άλλος από ati

Έτσι όπως πάει, οποισδήποτε πάει να πει κάτι καλό είναι ο "τυφλός", ο fanboy, o "πλούσιος", ο φιγουρατζής, αυτός που θα θέλει να λέει ότι έχει την πιο γρήγορη single gpu και να επιδεικνύεται

Γιατί το βλέπετε έτσι?

Σε διαβεβαιώ (και εσένα και τους άλλους) ότι ποσώς με ενδιαφέρει!

Όφελος δεν έχω κανένα, ίσα ίσα που θα δώσω και περισσότερα χρήματα, και στο κάτω κάτω ο καθένας κάνει κουμάντο στην τσέπη του, και ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του. Να το αναιρέσουμε και αυτό?

Είναι σχεδόν τραγικό αυτό που γίνεται, και κάπου εδώ τελειώνει για μένα αυτό το thread γιατί βλέπω που πάει..

Η συνέχεια ας δοθεί με πραγματικές μετρήσεις και εντυπώσεις από χρήστες..

Οτιδήποτε άλλο μέχρι τότε, και με την αμφισβήτηση των reviews, είναι πραγματικά και πρακτικά ανώφελο, και οδηγεί σε "διαμάχες", και εντάσεις μεταξύ μας

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ?ειναι γρηγορη η 480 η οχι?

Την έχεις σε κάποιο basket σωσμένη την παραγγελία, είμαι σίγουρος :p

Βασικά, έχετε σκεφτεί λίγο με τα physx κτλ τι γίνεται; Η απάντηση του GruntGR με ξύπνησε λίγο.

Παίρνουν πραγματικά το φόρτο του να υπολογίζει η CPU τα physics του παιχνιδιού και τα φορτώνουν στην GPU που τα κάνει πιο άνετα.

Πόσοι από εδώ έχουν δεί bottleneck από την CPU σε παιχνίδια;

Πόσοι από εδώ έχουν δεί bottleneck από την GPU σε παιχνίδια;

Δηλαδή παίρνουν φορτίο από την CPU που τις περισσότερες φορές κοιμάται (προσωπικά πάνω απο 60% cpu util δεν έχω δει ποτέ σε παιχνίδι) και το βάζουν στην κάρτα γραφικών που ούτως ή άλλως είναι φορτωμένη.

Και να πεις ότι δεν υπάρχει πτώση στην απόδοση, όταν ενεργοποιείς το physx να πάει στο καλό...εμένα πάντως την γονάτιζε την κάρτα.

Mα δεν νομίζω να είπε ή να πει κανείς το αντίθετο..

Όταν έρθουν στα χέρια μας οι καρτούλες τότε θα έχουμε καλύτερη εικόνα (ελπίζω δηλαδή... :hm: )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.