Jump to content

GTX 470/480 Benchmarks

Trollarw

Recommended Posts

Κάρτες υπάρχουν, απλά στην Ελλάδα δεν έχουν έρθει.

Στα fora της αλλοδαπής έχουν ήδη αναφέρει "κανονικοί χρήστες" πως κάποιοι παρέλαβαν.

@def: Ναι έκανα λάθος (sorry), το είχα κάνει ήδη edit πριν δω το post σου... Kεκτημένη ταχύτητα.. u know! :)

Ναι εχεις δικιο υπαρχουν καρτες, μια στο hardocp forum, μια στο evga forum και αν ψαξεις ολα τα Κινεζικα forums θα βρεις καμια 10αρια...

Τι μου λες τωρα... το εγραψα στο ποστ #557 τη κολοκυθια θα παιζουμε?? Με κανεις και quote... :nono:

• Replies 748
  • Created
  • Last Reply
Το μόνο review που έβγαζε μάπα την 480 ήταν το συγκεκριμένο. Τώρα αν προσπαθείς να πείσεις με επιχειρήματα του τύπου "εγώ δεν εννοούσα το hardocp αλλά κάποιο άλλο άγνωστο review" τότε τι να σου πω άλλο;

Πιο πάνω μας λές ότι τα reviews έχουν τεράστιες αποκλίσεις στην ίδια μέτρηση για το ίδιο game και τώρα μας λες ότι ξέρεις πως οι κάρτες είναι πιο αργές σε σχέση με τα reviews. Σε σχέση με ποιά reviews ακριβώς;

Απο 50αρακια θα στο κανω ταληρα, πιο κατω δεν παει.

Τα "αξιοπιστα" reviews

1.

GTX480-48.jpg

2.

dirt2.png

Απο τα 1 και 2 βλεπουμε οτι στο 2 η 5970 χαλασμενη θα ναι ή κατι αλλο "τυχαιο συμβαινει". Το 2 το εχεις παραθεσει και εσυ ο ιδιος. Επισης στο link το οποιο δεν καταδεχεσαι να δεις παιζουν 2χ480 με 70% fan και βαραει 86c! Ενδεικτικα σου λεω οτι αν βαλεις 2χ5870 στην ιδια δοκιμη με 70% fan εκτος οτι θα χρειαστεις κ ωτοασπιδες, θα δεις οτι πανω απο 60c δεν παει.

Καλά τι μου λες τώρα; Νομίζεις ότι όλοι είναι κάτω από το.. ιδιο NDA;

Για να εχεις NDA παει να πει οτι εχεις δει κατι και δεν πρεπει να το αποκαλυψεις. Αν δεχτουμε οτι εσυ εισαι κατω απο NDA αυτοματως σημαινει οτι εχει παρε δωσε με την NVIDIA και σαν αποτελεσμα η αποψη σου δεν μπορει να ειναι αντικειμενικη.

Εγώ ξέρω πολύ καλά τι λέω, εσύ δεν ξέρω. Πας και μου συγκρίνεις το fan μιας κάρτας με το fan μιας άλλης για να στηρίξεις επιχείρημα; Δηλαδή εσύ αν βάλεις έναν SilenX στο 90% των στροφών και βάλεις και έναν Akasa των 3.000rpm's στα 90% ίδιο θόρυβο θα κάνουν; Εγώ τι λέω;;;;;

Μην προσπαθεις να το γυρισεις αλλου το θεμα. SilenX ειχα δυο κ τωρα ειναι στην κατοχη του φιλου kezm. Που κολλανε οι ανεμιστηρες αυτοι με την καρτα που σηκωνει 86c με 70% fan ή μηπως πιστευεις οτι δεν θα κανουν θορυβο στο 70%?!

Ας το ξαναπώ.. Και ο Charlie και πολλοί reviewers μιλάγανε για θερμοκρασίες 75-80-85c σε IDLE! Σε I-D-L-E λέμε! Understand!!?????????????? Fan 92% δεν λέει και πολλά. Αν ήταν δηλαδή 20% κάτω στο 70% θα ανέβαινε το idle κατά 100%;;;;;; Γιατί με βάσει αυτά που έχουν γραφτεί για τις θερμοκρασίες της κάρτας, αυτό μας λέτε λίγο πολύ!

Σου ειπα πιο πανω την αποψη μου για τον C. και τον καθε C. Εχουν σκοπο και τα παιρνουν. Εννοειται το να εχει η καρτα 75c σε idle ΔΕΝ στεκει αλλα δεν μιλησα για idle.

Kατά πρώτον ποιός μίλησε για υπεραερόψυκτρα; Ξεκαθάρισε ποιό είναι το πρόβλημα σας; Θερμοκρασίες; Σας έχω παραθέσει πίνακα που μιλάει.. μόνος του. Οπότε ασε τις γκρίνιες μπας και μας πείσεις...

Εγώ έχω πει εδώ και καιρό πως η κάρτα δεν θα έχει πρόβλημα θερμοκρασιών όπως έλεγε ο Charlie, και προφανώς η κάρτα ζεσταίνεται στα ίδια επίπεδα που ζεσταίνοντας και παλαιότερες high end κάρτες. Και μη βει κανείς και μου πει ότι οι Ati 5xxx ζεσταίνονται και καίνε λιγότερο γιατί θα υπενθυμίσω πως αυτές οι συγκρίσεις είναι μη λογικές όταν μιλάμε για κάρτες με διαφορετικό αριθμό transistors και εντελώς διαφορετική αρχιτεκτονική.

Συγνωμη αλλα αν λες οτι με 70% fan δεν θα κανει θορυβο η καρτα, ή υπεραεροψυχτρα ειναι του μελλοντος. Δεν εχω καμια προθεση να αρχισω flames πισω απο οθονες οπως στο παρελθον. Αλλα ρε Candyman προσπαθεις να τα δικαιολογησεις ολα και οτι η καρτα ειναι γυναικα που δεν ειναι ζηλιαρα. Αν πηγαινα σε fermi χ@στηκα για την καταναλωση. Ο λογος ειναι οτι την περιμενα "κτηνος" αλλα δεν φαινεται να ναι μεχρι τωρα.

Επισης για το 99% των χρηστων δεν δινουν δεκαρα αν εχει 1 ή 10 εκ. transistors παραπανω, το θεμα ειναι οτι η καρτα ειναι αρκετα ζεστη και αυτο ειναι fact.

Φιλικα παντα.

@BORG

Το μονο ευκολο ειναι να χαρακτηριζουμε καποιον χωρις επιχειρηματα. Το να κανεις διαλογο ειναι το δυσκολο.

Επειδη η ζεστη που βγαζει αυτη η καρτα εχει καταντησει μεγα θεμα σ αυτο το thread.

Όταν λετε ειναι "ζεστή" κτλ. τι εννοειται οτι περναει τις θερμοκρασιες των προδιαγραφων της και παρουσιαζει προβληματα?

αλλες καρτες παιζουν στα 50 αλλες στα 70 αλλες στα 600, αν παιζουν σωστα ποιο ειναι το προβλημα?

μην μου πειτε οτι ολες αυτες οι σελιδες γραφτηκαν για τα +/- 5 που ενδεχομενως να παιρνει το κουτι παραπανω?

αν δημιουργει προβληματα στην ιδια την καρτα τοτε οk...

(π.χ. καποιες "διπλες" ΑΤΙ, nvidia, στα θερμα καλοκαιρια της Ελλαδας, ειχαν προβλημα, ειδικα σε μετρια/κακα αεριζομενα κουτακια), αν ειναι ετσι αξιζει να γινει ενα διαφορετικο thread.

αλλα ξερετε οτι υπαρχει προβλημα? ή απλα γεμιζουμε σελιδες?

το θεμα εδω ειναι τα Benchmarks τα οποια μεχρι στιγμης δεν συγκινουν πολυ

και οι υποψιες που ειχαμε μερικοι πριν βγουν οι καρτες δυστυχως επαληθευτηκαν

και οι τιμες των ΑΤΙ ανεβηκαν....

βεβαια μπορουν να παρουν ενα 10-20% με drivers στο κοντινο μελλον ανετα.

και να ακολουθησουν και τιποτα GTX485 GTX 475 (οπως 285)

Αν δεν την πιάσει κάποιος χρήστης να της κάνει ένα review τι να πιστέψω?..όλα τα reviews γράφουν ότι θέλουν με σκοπό να σε καθοδηγούν καλός ή κακός..δεν δέχομαι κανένα review με σκέτα γραφήματα.. γραφήματα φτιάχνει ο καθένας μας..θέλω να βλέπω τι κάνουν και πως μετράνε..ελάχιστα reviews έχουν video..δεν ξέρω αν είναι εντάξει ο τύπος αλλά τι άλλο να πιστέψω?

GTX 480 - 3 way SLI (3DMark Vantage)

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=RSOJucZwe7I]YouTube - EVGA GTX 480 in 3 way SLI (3DMark Vantage)[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=RSOJucZwe7I]YouTube - EVGA GTX 480 in 3 way SLI (3DMark Vantage)[/ame]

GTX 480 - 3 way SLI (Unigine Heaven V2.0)

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=-GMJkVQiq5c]YouTube - EVGA GTX 480 in 3 way SLI (Unigine Heaven V2.0)[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=-GMJkVQiq5c]YouTube - EVGA GTX 480 in 3 way SLI (Unigine Heaven V2.0)[/ame]

78 βαθμοι σε full load ειναι μια χαρα.

Δεν βαζω το MAX που εποιασε η μεσαια καρτα λογω sandwich αλλα ουτε και την τερμα κατω που ειναι η πιο δροσερη.

Η πρωτη καρτα παντως τοσο εποιασε μαξ, αρα μια χαρα ειναι οι temps.

Δύο βδομάδες μετά την παρουσίαση της κάρτας με video reviews και εικόνες στην διάθεσή μας, ακόμα ψαχνόμαστε όσον αφορά την κάρτα.

attachment.php?attachmentid=38906&stc=1&d=1271240391attachment.php?attachmentid=38907&stc=1&d=1271240396

Τα παραπάνω είναι με το fan στο auto.

Όσοι παραπονιούνται ας μου πούν τι ακριβώς έχει η κάρτα που την κάνει τόσο πολύ ζεστή σε σχέση με άλλες που υποτίθεται δεν ζεματάνε...

Ή ας μου πεί κάποιος γιατί θεωρείται πως κάνει θόρυβο. Τώρα αν κάποιος ανεβάζει το fan στο 100% για να κάνει O/C ή whatever, είναι άλλο θέμα. To bios δεν ανεβάζει τόσο το fan από μόνο του πάντως.

Hell.. ακόμα και στις 260 μου αν βάλω το fan 100%, "απογειώνονται"!

Edit: Csaris, η κάρτα στην εν λόγω photo έχει shaders στα 1612Mhz αντί για 1400Mhz. Ίσως γι' αυτό να έβαλε το fan στο 100%!!!!!!!!!!

post-9787-1416074406,9115_thumb.png

post-9787-1416074407,4924_thumb.png

Δύο βδομάδες μετά την παρουσίαση της κάρτας με video reviews και εικόνες στην διάθεσή μας, ακόμα ψαχνόμαστε όσον αφορά την κάρτα.

yanni,πιστευεις οτι αυτος που ειναι αποφασισμενος να την αγορασει θα επιρεαστει απο ολα αυτα?

δηλ συγνώμη μιλάτε λες και δεν είχαμε ατι η λες και είμαστε χθεσινή και δεν ξέρουμε το τι κάνει η ατι από θέμα θόρυβο και θερμοκρασίες

να μιλούσαμε για τουλάχιστον 10c απόκλιση μεταξύ την 5870 και την 480 να πω οκ

πάντως μια χαρά απο θόρυβο η 3870 ήταν , σε αυτό το θέμα την χαιρόμουν :p

yanni,πιστευεις οτι αυτος που ειναι αποφασισμενος να την αγορασει θα επιρεαστει απο ολα αυτα?

Eλα def, εννοειται οτι οποιος θελει να αγορασει 480, 470, 58/5970 το τελευταιο πραγμα που θα ακουσει ειναι η δικη μου και αρκετων αλλων αποψη.;)

Θα σου απαντήσω με κάτι που ήδη έχω γράψει

Από εκεί και πέρα είναι προσωπικό θέμα του καθενός αν θα λάβει υπόψιν θερμοκρασίες και καταναλώσεις. Προσωπικά θα περίμενα πρώτα να πέσει νανόμετρα το Fermi και μετά θα αγόραζα. Άλλος έχει ήδη προ-παραγγείλει.

όποτε όπως καταλαβαίνεις η προσωπική μου άποψη λίγο μετράει στις επιλογές του άλλου, όπως λίγο μετράνε και οι απόψεις των υπολοίπων εδώ μέσα. να το πω αλλιώς. Κάποιος που πάει να δώσει 500€ για μία κάρτα αμφιβάλλω να διαμορφώνει άποψη με βάση την άποψη την δική μου ή την δική σου.

Όσοι παραπονιούνται ας μου πούν τι ακριβώς έχει η κάρτα που την κάνει τόσο πολύ ζεστή σε σχέση με άλλες που υποτίθεται δεν ζεματάνε...

Heatpipes :p

Csaris, η κάρτα στην εν λόγω photo έχει shaders στα 1612Mhz αντί για 1400Mhz. Ίσως γι' αυτό να έβαλε το fan στο 100%!!!!!!!!!!

Moυ φαινεται οτι εχεις δικιο!:eek:

Candyman, δεν την γλιτωνεις, μετα απο 1-2μηνες σε βλεπω σιγουρα να κυκλοφορεις με ΑΤΙ καρτα...:happy2:

Eλα def, εννοειται οτι οποιος θελει να αγορασει 480, 470, 58/5970 το τελευταιο πραγμα που θα ακουσει ειναι η δικη μου και αρκετων αλλων αποψη.;)

με παρεξηγησες.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΠΕΡΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ- ΤΙΜΩΝ Κ.Τ.Λ

To ΗardwareCanucks μας συμφερει μονο σε ορισμενες μετρησεις, στις θερμοκρασιες μας βολευει ο Anand...:hehe:

http://images.hardwarecanucks.com/image//skymtl/GPU/GTX480123/GTX480-82.jpgΠρεπει να φτιαξω δυο reviewδακια, ενα με τις καλυτερες μετρησεις απο τα reviews και το αλλο με τις χειροτερες.. θα ριξουμε πολυ γελιο :hehe:

Moυ φαινεται οτι εχεις δικιο!:eek:

Ειδα καλά, εσύ το είπες αυτό;;;;; Θα πέσει το ταβάνι να με πλακώσει!!!!!!

Candyman, δεν την γλιτωνεις, μετα απο 1-2μηνες σε βλεπω σιγουρα να κυκλοφορεις με ΑΤΙ καρτα...:happy2:

έχω Ati.

post-9787-1416074407,6075_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.