Jump to content

GTX 470/480 Benchmarks

Trollarw

Recommended Posts

Moυ κανει εντυπωση παντως πως η αποδοση του 480 σε σχεση με την αποδοση του 470...

Το 470 δεν υπαρχει πουθενα παντως... Ισως γιατι δεν ηταν "πειραγμενο".

Γενικά η nvidia εχει το ψώνιο της πιο γρήγορης μονοπύρηνης κάρτας αφού για να βγάλει διπύρηνες έχει φανεί οτι σφίγγεται.

Ξεχάσαμε τα περσινά όπου είχαμε την τιμή της 280gtx κοντά σε αυτή της 4870x2 βέβαια σε επιδόσεις μέρα με νύχτα ( από guru -> http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-4870-x2-preview/9 ) βέβαια μετά το πέρας 5 μηνών είχαμε την έλευση της αγαπημένης μου 295 gtx (μου τα χάλασε μόνο το καλοκαιράκι )

• Replies 748
  • Created
  • Last Reply

Sebastian/csaris λυπηθητε με ρε παιδια. Δε γινεται να μη βαρατε μεχρι να παρω τις καρτες; :rolleyes: Ας παρω πρωτα κατι και μετα συνεχιζετε κλαψ.

Θα βογκήξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί :hehe:

Λέτε η κόκκινη τριανδρία να γίνει πράσινη???? :rolleyes:

Θα βογκήξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί :hehe:

Λέτε η κόκκινη τριανδρία να γίνει πράσινη???? :rolleyes:

Αν δεν εξαυλωθω πρωτα συμφωνα με το βιντεακι σου.

Tα benchmarks δεν βλέπω να δείχνουν τρελές επιδόσεις.

Ο (Δον) Ηuang παρουσίασε το καλοκαίρι θυμάμαι την τεχνολογία fermi

με έμφαση σε physx. Εξάλλου η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε ξεκίνησε για τα Τέλσα κομμάτια

των επιστημονικών κοινοτήτων κτλπ.

Άρα μήπως δεν πρέπει να περιμένουμε τρελές διαφορές επιδόσεων σε 3d εφαρμογές χωρίς TWIMTBP?

Δεν νομίζω ότι φταίνε τα dual slot coolers, αλλά η θερμότητα που πλέον παράγεται από τις gpu. Πώς να κρυώσει ένα υλικό στις διαστάσεις αυτές,

σωστά τα λες και με συμπλήρωσες

το ένα θέλει το άλλο

πέρα απο τα άθλια coolers είναι και τα king size vgas

ασύλληπτη βλακεία εξέλιξης πχ 5970 size και σίγουρα τα ίδια χάλια θα είναι και η 495

σωστά τα λες και με συμπλήρωσες

το ένα θέλει το άλλο

πέρα απο τα άθλια coolers είναι και τα king size vgas

ασύλληπτη βλακεία εξέλιξης πχ 5970 size και σίγουρα τα ίδια χάλια θα είναι και η 495

495 δεν βλεπω για κανενα λογο να βγαινει.... τουλαχιστον οχι στα 40nm.

495 δεν βλεπω για κανενα λογο να βγαινει.... τουλαχιστον οχι στα 40nm.

Δεν βλέπεις τον λόγο να βγαίνει; Να σου πω εγώ τον λόγο: Radeon 5970.

Επειδή τα 32nm πριν το 2011 σε προϊόντα παραγωγής ΔΕΝ θα δεις, θα σας πω το μυστικό. To revision B1 του Fermi θα έχει πολλές βελτιώσεις, καθώς ΚΑΙ κάποιες αλλαγές στην αρχιτεκτονική, θα σηκώνει σαφώς υψηλότερα ρολόγια, θα καίει -κάμποσο- λιγότερο και θα βγει στα 40nm σε dual gpu έκδοση (μάλλον σε dual pcb αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο, θα εξαρτηθεί από την θερμική απόδοση και την γενικότερη συμπεριφορά του Β1 rev. chip).

Αναμένεται Q3 με Q4 2010.

πότε ειχε φτηνότερες κάρτες η nvidia από ATi?

actually, η 8800GT όταν βγήκε ήταν κορυφαία κάρτα για την τιμή της... θα τολμήσω να πω το ίδιο και για την 7900GS

actually, η 8800GT όταν βγήκε ήταν κορυφαία κάρτα για την τιμή της... θα τολμήσω να πω το ίδιο και για την 7900GS

Γιατι η 6600GT δεν αξιζε το καθε ευρω?

Εγω πιστευω μεχρι την 8800 αξιζε τα λευτα της η nVidia,καθως η ΑΤΙ εκεινη την εποχη ηταν πισω,τωρα τα δεδομενα αλλαξαν.Ας περιμενουμε να δουμε και την 5970...

Η nVidia αργησε πολυ φετος και αν του χρονου βγαλει κανα Fermi 2 ,δεν αξιζει να παρεις τωρα 470/480 αν εισαι maniac και bech-ας...:pleasantry:

Custom PCB της GTX 480. Όι ανοιχτομάτηδες προσέξτε καλά τις διαφορές που έχει αυτό το board σε σχέση με το reference.

Εκτός του ότι δεν υπάρχουν τρύπες για καλύτερη ψύξη, το μέγεθος της κάρτας είναι όσο μια GTS 250.

Με την χρήση αυτού του pcb σε συνδυασμό με λίγο χαμηλότερα ρολόγια, η κατανάλωση της 480 πέφτει στα 225w (προσέξτε τις 6πινες τροφοδοσίες. Το pcb είναι για 480 και όχι για 470. Δείτε τις θέσεις για memory chips και τις φάσεις τροφοδοσίας).

attachment.php?attachmentid=38756&stc=1&d=1270631542

post-9787-1416074388,0181_thumb.jpg

Γιατι η 6600GT δεν αξιζε το καθε ευρω?

Εγω πιστευω μεχρι την 8800 αξιζε τα λευτα της η nVidia,καθως η ΑΤΙ εκεινη την εποχη ηταν πισω,τωρα τα δεδομενα αλλαξαν.Ας περιμενουμε να δουμε και την 5970...

Η nVidia αργησε πολυ φετος και αν του χρονου βγαλει κανα Fermi 2 ,δεν αξιζει να παρεις τωρα 470/480 αν εισαι maniac και bech-ας...:pleasantry:

Ενα σωρο αρνητικα εχουμε διαβασει για το Fermi αλλα εγω διαβαζω οτι ξεπουλαει οπως ακριβως γινοταν στην αρχη και με το 58xx της ΑΤΙ. Τελικα παντα θα υπαρχει αγοραστικο κοινο ανεξαρτητα απο τα αποτελεσματα.

Custom PCB της GTX 480. Όι ανοιχτομάτηδες προσέξτε καλά τις διαφορές που έχει αυτό το board σε σχέση με το reference.

Εκτός του ότι δεν υπάρχουν τρύπες για καλύτερη ψύξη, το μέγεθος της κάρτας είναι όσο μια GTS 250.

Με την χρήση αυτού του pcb σε συνδυασμό με λίγο χαμηλότερα ρολόγια, η κατανάλωση της 480 πέφτει στα 225w (προσέξτε τις 6πινες τροφοδοσίες. Το pcb είναι για 480 και όχι για 470. Δείτε τις θέσεις για memory chips).

attachment.php?attachmentid=38756&stc=1&d=1270631542

Aυτο σημαινει οτι οι διαφορες θα πεσουν κι αλλο και ουσιαστικα τα reviewδακια ηταν παπαντζιδικα...Κριμα...

Ναι καλα αλλα αν αρχισουμε τα κοψιματα η 495 θα ναι αναπηρη τελειως....

@HYDRA

Τι αξιζε ρε μαν η 8800gt? Εσκασα μη σου πω ποσα για 2χ8800gtx sli κ μετα μου βγαζει 8800gt me 200e που ειχε σχδον ιδιες επιδοσεις με την gtx.... Τσαμπα τα χρηματα κ γενικα εδειξε η πρασινη ποσο "εκτιμαει" το κοινο της....

Aυτο σημαινει οτι οι διαφορες θα πεσουν κι αλλο και ουσιαστικα τα reviewδακια ηταν παπαντζιδικα...Κριμα...

@HYDRA

Τι αξιζε ρε μαν η 8800gt? Εσκασα μη σου πω ποσα για 2χ8800gtx sli κ μετα μου βγαζει 8800gt me 200e που ειχε σχδον ιδιες επιδοσεις με την gtx.... Τσαμπα τα χρηματα κ γενικα εδειξε η πρασινη ποσο "εκτιμαει" το κοινο της....

Η GT πιστευω τα αξιζε τα λευτα της,η GΤΧ που πηρες εσυ δεν τα αξιζε,αφου με 200 ευρω επαιρνες τη GT και ησουν κομπλε.Δε θυμαμαι αλλη καρτα να τρεχε το Crysis τοσο καλα οσο εκεινη ... :hm:

Εννοειται οτι τα αξιζε για καποιον που ηθελε να παρει καρτα τοτε....

Αλλα οπως μας εγραψε στα @@ της τοτε και τα 500εχ2 που εκανε η 8800 την πουλαγες ουτε 150εχ2! Προσωπικα κ εγω απο τοτε στα @@ την εγραψα.

Ποστ εντυπώσεων; Για πές μου, ήταν ταχύτερη η 295 από 285 sli? Αν όχι τότε βάσει ποιάς λογικής η '495' να είναι ταχύτερη από 480 sli?

post εντυπώσεων είναι μια foto από PCB και από κει να κάνουμε υποθέσεις... όπως και έχεις ξαναπεί με το παράδειγμα του tesla @ 512 @ 225w (αν θυμάμαι καλά), το ότι μπορεί το chip να κάνει καλύτερα είναι το μόνο δεδομένο. Το ζητούμενο είναι το πότε θα βγει στην αγορά και σε τι ποσότητες και φυσικά σε τι τιμή.

Ως τότε το pcb της φωτογραφίας δεν λέει τίποτε

Αν αναλογιστεις οτι η 480 θα βγει κομμενη 80w κατω για να μην παρει φωτια, και οτι θα κοπει κι αλλο για να την κρατησουν τη διπυρηνη στα ~300w που παμε κ στοιχημα αν θες οτι στα 40nm δεν προκειται να βγει 495, για τα δικα μου extreme γουστα δεν με εντυπωσιαζει.

Ειπα οτι θα ναι ταχυτερη καπου απο οτι 2χ480?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.