Herc Μάρτιος 31, 2010 #341 Μάρτιος 31, 2010 Υπαρχουν και after market λυσεις ψυξεις.Ας πουμε μια accelero extreme οταν βγει.
SLN Μάρτιος 31, 2010 #342 Μάρτιος 31, 2010 Μπορεί να είχε τρέξει κανένα παιχνίδι η benchmark πιο πριν και να μην πρόλαβαν να πέσουν οι θερμοκρασίες. To οποιο βεβαια ακομα και εγω που τρεχω ενα bench το χρονο ξερω να το κανω, οχι αυτος που θελει να κανει και "review"... αλλα ναι ειναι κι αυτο μια πιθανοτητα οπως λες.
Ερνεστος Απρίλιος 1, 2010 #343 Απρίλιος 1, 2010 Και ας πούμε ότι την παλεύουμε με τη θερμοκρασία (εξάλλου δεν τσουρουφλίζει εμάς άμεσα...). Με το θόρυβο τι παίζει? Ήταν ιδέα μου απλώς ή στο βιντεάκι με το αβγό ήταν ανυπόφορη η κατάσταση? ? ? . . . Ι know, I know, ανοιχτό κουτί ελέω βίντεο, αλλά και πάλι dremel δε θα είναι?Όχι ότι οι μεγάλες ΑΤΙ τα πάνε και πολύ καλύτερα, αλλά για μία εταιρία (nvidia) που θέλει να λέγετε κορυφαία αυτά είναι σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας (ακόμη κι αν το προϊόν απευθύνεται σε reviewers και hardware-fanatics που τον έχουν xesmeno το θόρυβο...). H ταπεινή 5850 ακούγεται μόνο στο bootάρισμα και μάλιστα τις μισές φορές μόνο στο μισό του γκαζιού. Δε συγκρίνω τα μηχανάκια, αλλά είναι ένα μεγάλο "συν" για τη μικρή κάρτα, σημάδι total quality για μένα. Έτσι θα έπρεπε να λειτουργούν όλες οι high-end κάρτες κατά την ταπεινή μου άποψη...
sayan2 Απρίλιος 1, 2010 #344 Απρίλιος 1, 2010 Να πω και εγω τη γνωμη μου...αν θα ειχε καποια σημασια... Πολυ καλες και δυνατες οι FERMI οπως δειχνουν οι μετρησεις. Αν αφησουμε για λιγο στην ακρη τα θεματα θορυβος θερμοκρασιες δε βρισκω το λογο γιατι να γινεται τοσος ντορος για τις νεες καρτουλες. Πολυ αρνητισμος ρε παιδια... Η nvidia νομιζω πετυχε το σκοπο της καθως σε επιδοσεις βγηκε μπροστα (εστω και κατα 5-10% απο τις αμεσες αντιπαλους 5850-5870) Το κοστος ειναι αρκετα υψηλο και ισως πχ η 480 να ανηκει σε αλλο τιμολογιακο επιπεδο. Οπως ειπαν πολλα παιδια τελικα ισως δε συμφερει η αγορα τους...Εγω επαυξανω αλλα σκεφτομαι οτι η εταιρια μαλλον εχει σκοπο να ριξει και κανενα dual μοντελο στο αμεσο μελλον οποτε οι τιμες των 480-470 θα πεσουν... Μεχρι να γινει ομως αυτο με τις τρεχουσες τιμες οι nv σιγουρα θα χασει πολλα λεφτα. (οταν μιλαμε για flagship μοντελο και μαλιστα μιας εταιριας οπως η NV τοτε ειναι αναποφεκτες οι υψηλες τιμες. Το ιδιο δε συμβαινει και με τον ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ 6πυρηνο της intel? Για να κλεισω τα βαρετα που σας λεω, ηθελα να προσθεσω πως περα απο το benchmarking η την ποζα της νεας καρτας δεν βρισκω κανενα λογο να περασει κανεις απο 4870χ2 και πανω, gtx 275 και πανω σε κατι νεοτερο... Ως κατοχος gtx 295 δεν εχω κανενα προβλημα σε 1920χ1080 ακομη (και ειμαι απαιτητικος) οποτε φανταζομαι και οι υπολοιποι το ιδιο... Οι mainstream- high end καρτες της προηγουμενης γενιας εχουν ακομη μελλον (μη μου πειτε για το directx 11 τωρα...) καθως κρατανε τις επιδοσεις τους σε playable επιπεδα. Φυσικα για εναν που αγοραζει σημερα συστημα ειναι μονοδρομος μια νεα -φρεσκια- dx11 καρτα... Συγχωρεστε με που ισως να επανελαβα τα οσα εχουν υπωθει ps: η πραγματικη αποτυχια της εταιριας για μενα θα ηταν εαν το gtx480 θα εμενε μεχρι να βγει η επομενη γενια της nv ως το μεγαλυτερο μοντελο της, πραγμα που θα ηταν εντελως γελλοιο εαν φανταστει κανεις οτι σε dx9 dx10 ειναι σχεδον εφαμιλο με το gtx 295 στις περισσοτερες μετρησεις. Τοτε ναι θα μιλουσαμε για epic fail, πραγμα που ομως ειμαι σιγουρος οτι δε θα συμβει... Απο μενα ενα μεγαλο συγχαρητηρια στην πολιτικη της ΑΤΙ που οπως φαινεται κερδισε ενα μεγαλο κομματι του αγοραστικου κοινου σε αυτη τη μαχη... (ιδωμεν στο μελλον τη συνεχεια)
michalos Απρίλιος 1, 2010 #345 Απρίλιος 1, 2010 Προβληματα θερμοκρασιας-θορυβου υπηρχαν και σε πολυ επιτυχημενες καρτες της nvidia (βλ 8800GT )Η 8800gt ηταν κελεπουρι και εγινε αναρπαστη μολις βγηκε. Πηρα κι εγω μια sparkle ,πολυ καλη καρτα οντως αλλα ανεβαζε 90 βαθμους στα παιχνιδια,και ηταν και αρκετα φασαριοζα.Εβαλα μια zalman vf 1000 και εγινε τελειως αθορυβη και επιπλεον δεν περνουσε τους 60 βαθμους! (απο 90 με την μαμισια).απο τοτε παντα εχω και σε cpu k σε VGA καλη ψυκτρα.Θελω να πω οτι θορυβος - θερμοκρασιες τις παλεψουμε ,ειδικασ εμεις που βαζουμε παντα aftermarket coolers , εκεινο που δεν παλευεται ειναι η τιμη της.αν πεσει 100 ευρω κατω ,κατι γινεται
TifoziF1 Απρίλιος 1, 2010 #346 Απρίλιος 1, 2010 Προβληματα θερμοκρασιας-θορυβου υπηρχαν και σε πολυ επιτυχημενες καρτες της nvidia (βλ 8800GT )Η 8800gt ηταν κελεπουρι και εγινε αναρπαστη μολις βγηκε. Πηρα κι εγω μια sparkle ,πολυ καλη καρτα οντως αλλα ανεβαζε 90 βαθμους στα παιχνιδια,και ηταν και αρκετα φασαριοζα.Εβαλα μια zalman vf 1000 και εγινε τελειως αθορυβη και επιπλεον δεν περνουσε τους 60 βαθμους! (απο 90 με την μαμισια).απο τοτε παντα εχω και σε cpu k σε VGA καλη ψυκτρα.Θελω να πω οτι θορυβος - θερμοκρασιες τις παλεψουμε ,ειδικασ εμεις που βαζουμε παντα aftermarket coolers , εκεινο που δεν παλευεται ειναι η τιμη της.αν πεσει 100 ευρω κατω ,κατι γινεταιΔεν συγκρίνονται με ΤΙΠΟΤΑ !! Η 8800GT ήταν "φτηνιαρικη*" κάρτα, single slot, και το αδερφι της η 8800GTS 512 παρότι είχε πιο πολλούς shaders ήταν και αθόρυβη και δροσερή (2slot reference cooler). Στην περίπτωση των 470/480, ούτε φτηνιάρικες είναι ούτε έχουν σύστημα ψύξης για πέταμα και βράζουν έξω από κουτί. Δεν υπάρχει περίπτωση με μια zalman vf 1000 να δείς τους 30 βαθμούς διαφορά που είδες με την 8800 GT, ουτε καν 10 !!*φτηνιάρικη, στην κατασκευή, όχι στον λόγο απόδοση/τιμή
sebastian Απρίλιος 1, 2010 #347 Απρίλιος 1, 2010 Παιδες καποιος που θα παρει nvidia απο την πρωτη μερα υπαρχει ? kbilly! τι θα κανεις? Να ξερουμε ποιος θα μας ετοιμασει ενα reviewδακι!
PasxosC Απρίλιος 1, 2010 #348 Απρίλιος 1, 2010 εγω λεω να περιμενουμε να πεσουν στα χερια μας να τις δούμε οι ιδιοι και τις αδυναμίες αλλά και τα δυνατά σημεία....
yanni Απρίλιος 1, 2010 #349 Απρίλιος 1, 2010 Παιδες καποιος που θα παρει nvidia απο την πρωτη μερα υπαρχει ? !Πλάκα κάνεις.....Άλλο να ποστάρεις ότι είναι super η κάρτα και άλλο να πας να αφήσεις 500€ στο ταμείο.
sebastian Απρίλιος 1, 2010 #350 Απρίλιος 1, 2010 Πλάκα κάνεις.....Άλλο να ποστάρεις ότι είναι super η κάρτα και άλλο να πας να αφήσεις 500 στο ταμείο. Θέλει πολύ θάρρος μετά από αυτά τα αποτελέσματα να προσπεράσεις την 5870 με 340 ευρώ και την 5970 με τα 540 ευρώ που είναι υπέρκομπλε σαν κάρτες ! και να πάρεις 480 και να πας ταμείο με το 500αρικο στην τσέπη! Βέβαια η ζωή ευνοεί τους τολμηρούς
kbilly13 Απρίλιος 1, 2010 #352 Απρίλιος 1, 2010 Καλά ρε παιδιά, ούτε σπίτι ή αυτοκίνητο να αγοράζαμε! Σιγά τώρα, μια καρτα γραφικών είναι..Όποιος δεν μπορεί, δεν την παίρνει - κάνει μια χαρά τη δουλειά του και με ΑΤΙ σε dx11, ΑΠΛΑ πράγματα!Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη "φιλοσοφία" - είναι κουραστικόΥπομονή, σε λίγες μέρες θα ξέρουμε - από πρώτο χέρι
Candyman Απρίλιος 1, 2010 #355 Απρίλιος 1, 2010 έτσι έτσι η ζωή ευνοεί τους τολμηρούς Πόσα ξέρεις εσύ, πόσα ξέρεις...
JaguarOne Απρίλιος 1, 2010 #356 Απρίλιος 1, 2010 NVidia blog: We admit it's hotαφού το είπε και η nvidia τώρα δεν είναι ψεύτικα τα review!!!
Volrath Απρίλιος 1, 2010 #357 Απρίλιος 1, 2010 NVidia blog: We admit it's hotαφού το είπε και η nvidia τώρα δεν είναι ψεύτικα τα review!!! άσε ρε - πρωταπριλιάτικο είναι. Θα δεις θα βγει αυριο και θα πει ότι μια χαρά κρύο είναι.
LevelOne Απρίλιος 1, 2010 #358 Απρίλιος 1, 2010 Είπε ο spammer το troll κεφάλα... Candyman νομίζω πως ένα report θα αρκόυσε (ξέρεις που είναι, ε; )
Chosen Απρίλιος 1, 2010 #359 Απρίλιος 1, 2010 Thread bans, κόκκινες κάρτες και (βαθύς) καθαρισμός thread σε 15 λεπτά.Το θέμα λέγεται "GTX 470/480 Benchmarks" που σημαίνει ότι όποιο post δεν περιέχει αποτέλεσμα benchmark των συγκεκριμένων καρτών ή φυσιολογική συζήτηση επ αυτών, θα λάβει ένα κοκτέιλ από τις παραπάνω τιμωρίες (έλεος, σαν δάσκαλος σε σχολείο ακούστηκε αυτό...)Άμα δεν είστε σίγουροι αν το ποστ σας συνεισφέρει στην συζήτηση, οι πιθανότητες είναι ότι όντως δεν συνεισφέρει οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το σβύσετε.
javaneze: Απρίλιος 2, 2010 #360 Απρίλιος 2, 2010 Θέλει πολύ θάρρος μετά από αυτά τα αποτελέσματα να προσπεράσεις την 5870 με 340 ευρώ και την 5970 με τα 540 ευρώ που είναι υπέρκομπλε σαν κάρτες ! και να πάρεις 480 και να πας ταμείο με το 500αρικο στην τσέπη! Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να εισαι ιδιαιτερα θαρραλεος οταν δεν εχεις στο μυαλο σου καποια "κοντρα" και σου περναει αδιαφορο το πως τα πηγαινει η οποιαδηποτε ati σε οποιαδηποτε τιμη/θερμοκρασια/καταναλωση. Οταν δλδ καθαρα λογω προτιμησης επιλεγεις να δουλευεις με nvidia ανεξαρτητως ανταγωνισμου, και οταν το μετρο συγκρισης ειναι πως τα παει η καινουρια nvidia (βλεπε 480) σε σχεση με την προηγουμενη (βλεπε 285). Σιγουρα το 500αρικο δεν ειναι ευκαταφρονητο αλλα για τα χομπυ μας δεν υπαρχει οικονομικο μετρο περα απο την ιδια μας την τσεπη... Αν τα διαθετεις δλδ, τα δινεις. Αν παλι οχι, υπαρχουν και οι δοσεις (Περιττο να διευκρινησω οτι ψηνομαι σιγα σιγα ε; )
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.