Jump to content

GTX 470/480 Benchmarks

Trollarw

Recommended Posts

κοιτάζοντας σήμερα το site του πλαισίου είδα ότι η gtx 480 έχει 509 euro και ακριβώς από κάτω τις με 499 είναι η άσους η matrix η 5870 με 2g ram θα ήθελα πολύ να δω σύγκριση μεταξύ τους στις ανάλυσης 1900 + και κάτι άλλο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι η 470gtx η τιμή τις είναι 358 euro και τις 285gtx είναι στα 378 δηλαδή η 285gtx γιατί έχει κράτηση την τιμή τις τόσο ψιλά δεν μπορώ να το καταλάβω.... πάντως στην άποψη μου δεν αλλάζει κάτι θες μια κάρτα να την βάλεις πάνω και να πεζής τα πάντα χωρίς πρόβλημα βάζεις nvidia με κλειστά ματια , θες μια κάρτα δυνατή που θα σε κουράζει σε θέμα drivers αλλα μόλις βρείς τον κατάλληλο θα είσαι κομπλέ και με δυνατότερα fps βάζεις 5970.... μόλις βγάλει το διπύρηνο η nvidia έτσι και δεν έχει βγει κάτι καλύτερο σε ati πιστεύω σε θέμα eyefinity θα πηγαίνει πολύ καλύτερα το nvidia από θέμα driver μονο και μονο οποτε θα είναι μια καλή λύση αναμένουμε και βλέπουμε.

• Replies 748
  • Created
  • Last Reply

nvidia γραφεται

επισης μια απορια.

ποια η διαφορα της 5870 powercolor 1GB ~341E με την 5870 asus 1GB ~425Ε

ετσι απο περιεργια και μονο

nvidia γραφεται

επισης μια απορια.

84 ευρω:hehe:

nvidia γραφεται

επισης μια απορια.

thx για την διόρθωση :p η διαφορες είναι ότι η άσους έχει πιο ωραίο αυτοκόλλητο :p

84 ευρω:hehe:

οταν θα εχω προσθαφαιρεσεις παλι θα σε φωναξω:hehe:

μπορει καποιος που γνωριζει αυτη την διαφορα πως δικαιολογειται ;

μπορει καποιος που γνωριζει αυτη την διαφορα πως δικαιολογειται ;

Η διαφορα με την Asus μπορεις να πεις οτι δικαιολογειται απο τον ενα χρονο παραπανω εγγυηση που παρεχει.

Με ολες τις αλλες (reference) η διαφορα δεν δικαιολογειται.

Ρε παιδια κανα benchmark απο 470 sli υπαρχει, μπας και σπρωξω τις 5870 τωρα που οι τιμες ειναι στα πανω τους ;

mainstream καρτες, ακουγεται για καλοκαιρακι!

ακομα καλα καλα δεν εχουν βγει οι 470/80!

Απλά την 5870 δεν θα την αλλάζα με τίποτα αλλά την 5770 με μια 440 θα την άλλαζα για ποικιλία.

Είμαι πολύ περίεργος να δώ τι κάνουν οι νέες nvidia σε Overclock, είναι σημαντικό στο να αποφασίσει κάποιος να την αγοράσει. Πχ τώρα μια 5850 παίρνει 250mhz στην gpu με αέρα και αυτόματα γίνεται γρηγορότερη απο μια stock 5870 αν η 470 κάνει κάτι παρόμοιο θα είναι πολύ καλή αγορά αν τώρα παίρνει μόνο 50-80mhz για έμενα δεν αξίζει τα 350Ε.

εχω διαβασει πολλα reviews και threads και προσωπικη μου παντα γνωμη ειναι πως η καλυτερη αγορα αυτη την στιγμη ειναι η 5850 για καποιον που θελει μονοπυρηνη!

την τρεχεις στα ρολογια της 5870 ανετα, ησυχα, κρυα και εισαι καπου 15% κατω απο gtx480 με μονο 230Ε!!! μην σας πω καταναλωνεις και πιο λιγο (δεν ξερω για αυτο αλλα πολυ πιθανον να ισχυει)!

υγ: την δικια μου την 5850 την ετρεχα και σε 1000/1300 με στοκ ψυκτρα χωρις να εχω ποτε προβληματα οποτε η διαφορα ψαλιδιζεται ακομα περισσοτερο!

υγ2: ναι το ξερω πως και η 480 κλοκαρει (αν και θα χρειαστει αλλαγη ψυξης με βαση αυτα που ειδαμε στα reviews οποτε +$) απλα ειναι πολυυυυ ωραιο το συναισθημα να πιανεις επιδοσεις μιας gtx 480 των 500Ε με αλλη καρτα πιο κατω και απο μιση τιμη!!!

υγ3: και αυτο πως δεν μας νοιαζει η καταναλωση και οι θερμοκρασιες γιατι εχουμε τα συστηματα μας ηδη στον Θεο δεν ισχυει!

αμα ειχα να διαλεξω μεταξυ i7 920 @45nm και i7 920 στα 32nm, με λιγοτερη καταναλωση-θερμοκρασιες θα πηγαινα για τον 2ο εννοειται!

ενα crossfire με 5850 ειναι θανατηφορο κ ποιο φθηνα κ απο την 5970 στην τιμη της 480 παιρνεις 2 καρτες που σπανε κοκκαλα

ενα crossfire με 5850 ειναι θανατηφορο κ ποιο φθηνα κ απο την 5970 στην τιμη της 480 παιρνεις 2 καρτες που σπανε κοκκαλα
Kαι? Ποιος θέλει να μπλέξει με Xfire κτλ? Και με 250 ευρώ (όσο κοστίζει μια 5850) παίρνεις δύο 5770 και σε ΧFire είσαι κάπου ανάμεσα σε 5870 και 480 (μην πω και παραπανω με τους 10.3), ειδικά για αυτούς που παίζουν μέχρι 1920χ1080.

Είναι η ώρα να πάρω και εγώ θέση τα όσα είδα αυτές τις μέρες από τα reviews. Όπου δικαιώθηκα πανηγυρικά με όσα εγώ είχα πει για Gemini, επιδόσεις, temps, αχ αυτό το NDA που δεν με άφηνε να πω και άλλα! :hehe:

-Πολλά review με απογοήτευσαν, πχ του guru3d. Φάνηκε ολοφάνερα τι σκοπό είχε!

Toυ anandtech ήταν καλά δουλεμένο. Περιμένω από xbitlabs, τι κάνουν κοιμούνται! Βέβαια αυτοί φτιάχνουν review και όχι GURUΞΕΠΕΤΕΣ!!!

Τώρα θα πάρω το σενάριο του 15% καλύτερο το 480 από το 5870, αξίζει? Με όσα αρνητικά έχει το chipaki , με αδιάφορο για μένα το cuda και το χάλι όπως έχουν καταντήσει τα physx, για μένα όχι! Με την καμία που λέμε! Τέτοιο πράγμα στο κουτί μου δεν το βάζω! Πέρασα άσχημα και το ομολογώ το καλοκαίρι πέρσι με την 295 (οπου με λίγο oc βαραγα 100αρια και βούιζε σαν κινητήρας jet, αυτό δεν το ξαναπερνάω (αναγκάστηκα να το βγάλω το oc και να παίζω default για enthusiast users :hehe: καταστάσεις)

- Το 5870 που το είχα για 2 μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο πριν μεταβώ στα θηρία (5970) η θερμοκρασία τους σε crysis δεν πέρναγαν τους 70 βαθμούς! Με οc και 975-1000 πυρήνα έφτανα τους 85 (και αυτά με κλειστό κουτί) ….αυτά για μονοπύρηνες ! Όπου με τέτοια ρολόγια είναι μια ανάσα πια από το 480.

-Όσο για baby drivers που ακούω για το Fermi , μου ακούγεται σαν αστείο. Τι έκανε η nvidia τόσο καιρό τάβλι έπαιζε ή barbeque στην εξοχή με το fermi?

- 95 βαθμούς κτυπάει η κάρτα και όλα αυτά όπως λένε σε bench table. Όσο για την κατανάλωση δεν με καίει τόσο εάν απέδιδε τα αναμενόμενα αλλά όχι ρε φίλε να μασάς τα watt με μανία για το 15% και να έχω και τον πυρηνικό αντιδραστήρα από θερμότητα στο κουτί μου….Καλοκαιράκι το 100-105 θα το έχει default που λέμε!

- Ακούω κάποιους να λένε για το tessellation και τις ικανότητες του Fermi... Ρωτώ έχουμε 4 παιχνίδια stalker, dirt2, metro 2033, avp . Βλέπεται το Fermi να πηγαίνει καλύτερα από το 5870 σε επίπεδο που να σε κάνει να το αγοράσεις ! Άλλο τίτλο dx11 και που ίσως έχει tessellation είναι το formula της codemaster και μετά πάμε για 2011!!!

Ακούω μερικούς που θέλουν να πουλήσουν τις κάρτες τους (5970 και 5870) και να πάρουν Fermi για το tessellation και τα αποτελέσματα που έχει στο UNIGINE (εδώ το patch 1.1 το είχε καιρό και καμάρωνε στις εκθέσεις!) . Που ξέρουμε ότι το unigine δεν πήρε νταβάδες λάδι από την nvidia αφού είναι και το μοναδικό bench για tessellation ώστε να δείξει τα raster engine και τις cudasuvles engines….Που είναι στο metro το Fermi να καταπιεί το 5870….Χωρίς καν δουλεμένους drivers η ΑΤΙ για το παιχνίδι είναι μια ανάσα δίπλα της 2 και 5 frames αντίστοιχα.

- Η καλύτερη αγορά αυτή τη στιγμή για κάποιον που δεν έχει κάρτα είναι με διαφορά ή 5970 (540 ε) , ή 2χ5850(460 ε) ή 1χ5850 (230 ε) και κλοκαρισμα στο ΘΕΟ (όσο για τους 10.3 catalyst απλά σπέρνουν σε σταθερότητα και συμβατότητα)! Μέσα στη χρονιά και τέτοιο Fermi δεν το βλέπω για best choice εάν το ρίξουν το 480 στα 400 ευρώ και αν παίζει άψογα το 3d stereo με δυο κάρτες θα έμπαινα σε κάποιες σκέψεις αλλά και πάλι με τόσο κοντά τον Σεπτέμβριο και την νέα γενιά, θα κοίταζα να την κουτσοβολέψω με ένα 5850 και ocarιsmeno στο θεό :hehe: (230 ευρώ τη ψυχή έχουν για τέτοια κάρτα διαμάντι) που κάνει και eyefinity μόνο του!

Για το τέλος ο μόνος λόγος να πάρει κάποιος Fermi και τον κατανοώ από gamer, είναι να μου πει seb είμαι καμένος, βαμμένος, nvidia δεν αντέχω χωρίς αυτό, το ονειρεύομαι τα βράδια!

Σωστά τα λέει ο sebastian με τα μέχρι στιγμής δεδομένα,αν και ανήκω στην τελευταία κατηγορία...είμαι λιγάκι πράσινος.

Θα συμφωνίσω κι εγώ αλλά θα προσθέσω και 5870 στα 350-360€ για όσους δεν θέλουν να μπερδευτούν και δεν έχουν την κατάλληλη μητρική(2x16) για cf.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.