Jump to content

GTX 470/480 Benchmarks

Trollarw

Recommended Posts

Για την palit: Much Silent? άη σι γοτ γιου ντιντ δεαρ.

doom3 και μιλαγε για DX9...το doom3 βασικά dx9b παιχνίδι ήταν αλλά λεμε

Και εγώ που νόμιζα ότι ήταν opengl...:p

• Replies 748
  • Created
  • Last Reply

Για τις θερμοκρασιες και την καταναλωση θεωρω οτι εχεις αδικο jax..Το οτι μπορει να εχουν -εχουμε i7 sta 4+ και 5970 δεν λεει κατι...Το οτι βλέπουμε μαρτη μηνα 90 βαθμους με μεγαλυτερη καταναλωση και απο 5970 παλι λεει πολλα..Και τι λεει??Οτι οταν θα πας να σκασεις φραγκα για 2χ480 παει να πει οτι πρεπει να τα εχεις χωσει πρωτα για ενα 900+ τροφοδοτικο για να μην πω 1000+ ενω στην προκειμενη την 5970 με 850/1200 την εχω πανω σε ενα 750watt.Για τις θερμοκρασιες οταν θα φτασουν οι καρτες στους κατοχους και θα ξεκινησουν να κλοκαρουν λιγο ας δουμε τις θερμοκρασιες αν και εγω νιωθω οτι το νερακι ειναι επιβεβλημενο με οτι εχουμε διαβασει στα review..Ολα αυτα για μενα που ειμαι αεροψυχτος ειναι κοστος...Κοστος + απο τροφοδοτικο..Κοστος + απο νερακι..κοστος + απο δεη..

Το οτι μια μονοπυρηνη καινουργια τεχνολογια εχει καταναλωση πανω απο διπυρηνη αλλης μαρκας η οποια βρισκεται στην αγορα 7 μηνες για μενα ειναι θεμα για την Nvidia.Θεωρω οτι νεα τεχνολογια δεν ειναι μονο το τι fps δινει μια κορυφαια καρτα.Τεχνολογια νεα για μενα ειναι εχω το Gtx285 Που μου βγαζει 100 fps,εχει τις ταδε τεχνολογιες,την καταναλωση του-θερμοκρασιες του,με την νεα τεχνολογια που θα λανσαρω,gtx480,να εχω καταφερει να εχω +στις επιδοσεις kai - στην καταναλωση οποια και αν ειναι αυτη..Τοτε θα πω οτι εγινε σωστη δουλεια απο τους μηχανικους ανεξαρτητως τιμολογιακης πολιτικης..Αλλα οταν μου δινεις ενα προιον ασυμφορο σε τιμη σε σχεση με τον ανταγωνισμο και ξερω οτι θα εχω αρκετα αρνητικα και 1 θετικο σε σχεση με τον ανταγωνισμο γιατι να το αγορασω?Μιλαω καθαρα σαν αγοραστης καρτας γραφικων...Ουτε atifanboy ειμαι,ουτε nvidia.Ηταν η πρωτη φορα που περασα σε ατι και αυτο μετα απο πολυ σκεψη..

Ενας απο τους λογους εκτος των yields που κλειδωσαν τα 32sp ήταν η θερμικη συμπεριφορα της καρτας.

Για τις θερμοκρασιες και την καταναλωση θεωρω οτι εχεις αδικο jax..Το οτι μπορει να εχουν -εχουμε i7 sta 4+ και 5970 δεν λεει κατι...Το οτι βλέπουμε μαρτη μηνα 90 βαθμους με μεγαλυτερη καταναλωση και απο 5970 παλι λεει πολλα..Και τι λεει??Οτι οταν θα πας να σκασεις φραγκα για 2χ480 παει να πει οτι πρεπει να τα εχεις χωσει πρωτα για ενα 900+ τροφοδοτικο για να μην πω 1000+ ενω στην προκειμενη την 5970 με 850/1200 την εχω πανω σε ενα 750watt.Για τις θερμοκρασιες οταν θα φτασουν οι καρτες στους κατοχους και θα ξεκινησουν να κλοκαρουν λιγο ας δουμε τις θερμοκρασιες αν και εγω νιωθω οτι το νερακι ειναι επιβεβλημενο με οτι εχουμε διαβασει στα review..Ολα αυτα για μενα που ειμαι αεροψυχτος ειναι κοστος...Κοστος + απο τροφοδοτικο..Κοστος + απο νερακι..κοστος + απο δεη..

Το οτι μια μονοπυρηνη καινουργια τεχνολογια εχει καταναλωση πανω απο διπυρηνη αλλης μαρκας η οποια βρισκεται στην αγορα 7 μηνες για μενα ειναι θεμα για την Nvidia.Θεωρω οτι νεα τεχνολογια δεν ειναι μονο το τι fps δινει μια κορυφαια καρτα.Τεχνολογια νεα για μενα ειναι εχω το Gtx285 Που μου βγαζει 100 fps,εχει τις ταδε τεχνολογιες,την καταναλωση του-θερμοκρασιες του,με την νεα τεχνολογια που θα λανσαρω,gtx480,να εχω καταφερει να εχω +στις επιδοσεις kai - στην καταναλωση οποια και αν ειναι αυτη..Τοτε θα πω οτι εγινε σωστη δουλεια απο τους μηχανικους ανεξαρτητως τιμολογιακης πολιτικης..Αλλα οταν μου δινεις ενα προιον ασυμφορο σε τιμη σε σχεση με τον ανταγωνισμο και ξερω οτι θα εχω αρκετα αρνητικα και 1 θετικο σε σχεση με τον ανταγωνισμο γιατι να το αγορασω?Μιλαω καθαρα σαν αγοραστης καρτας γραφικων...Ουτε atifanboy ειμαι,ουτε nvidia.Ηταν η πρωτη φορα που περασα σε ατι και αυτο μετα απο πολυ σκεψη..

Δεν διαφωνω σε τιποτα απ'οσα λες.

Σορρυ ρε φιλος (γενικο ειναι αυτο δεν απευθυνομαι σε σενα) αλλα εχεις σκασει 2 χιλιαρικα για μηχανημα μαζι με τις ψυξεις του και περιμενεις να βγει το νεο κομματι της nvidia. Ξερεις οτι κανει ενα 500αρικο στο απαλο...

Ε, μην μου κανεις σαν τον Hamilton που μπαινει στην F1 και ρωταει? κρανος να βαλω....

Σου τον εχουνε τοποθετησει μεχρι το τελος, εχεις δωσει 2000+€ για μηχανημα και εκει ρωτας.... θα πονεσω???

Συγγνωμη για τις κακες λεξουλες :shifty:

Υ.Γ.Και οι 5870 με το στοκ κουλερ εχουνε θεμα με την ψυξη, ασε που δεν τα λεμε γιατι η καρτα εσπερνε (μετα απο 4 διαφορετικους drivers και μερικα restart).

Και το χειροτερο απ'ολα δεν ειναι αυτο. Το χειροτερο απ'ολα ειναι οτι, οσα εχουν ειπωθει και θα ειπωθουν για τον επομενο μηνα ειναι ΘΕΩΡΙΕΣ.

Φιλε μου ουτε εγω μιλησα επι προσωπικου..Απλα σου εβαλα κατω τις σκεψεις μου,αν αυτη την στιγμη ηθελα να σκασω το 500αρικο που λεμε,τι θα σκεφτομουν και τι θα αγοραζα..Με τα οσα διαβαζουμε και αν βεβαια επιβεβαιωθουν και απο τους χρηστες(επιδοσεις,θερμοκρασιες,σωστη λειτουργια..) γιατι ακομα εχω τις αμφιβολιες μου για καποια πραγμαστα αυτη την στιγμη θα αγοραζα ξανα 5970 στα 500+ αλλιως αν ηθελα να παιξω καπου στο 350αρι 5870.Τις θεωρω πιο ολοκληρωμενες λυσεις σε σχεση τις 480-470 με αυτα που εγραψα πιο πανω και ας ειναι η 5870 15% πισω σε επιδοσεις.

Την 5850 δεν την βαζω στο παιχνιδι,θεωρω οτι δεν υπαρχει κατι να την χτυπησει αυτη την στιγμη στα 250 ευρω ουτε θα υπαρξει...

Στην 5970 παντως με στοκ ψυξη και 850/1200 με 1.1v ειμαι μια χαρα απο θερμοκρασιες-θορυβο οπως και ειμαι υπερευχαριστημενος και απο αποψη λειτουργιας και προβληματων(τα οποια και δεν εχω).Σε ελαχιστες πειπτωσεις μονο εχει ξεκινησει και δουλευει το φορφουρι λιγο πιο ψηλα και ακουγεται..

GTX480

Positives:

+ Fastest single core GPU

+ Cuda

+ PhysX

+ DX11

+ Nvidia drivers (για κάποιους οι πιο σταθεροί-αξιόπιστοι)

+ The way it's meant to be played (στενή συνεργασία με τους πιο πολλούς game developers)

Negatives:

- Power consumption

- Heat

- Price

- SLi necessary for 3D Vision κτλπ

Τα ζυγίζεις και αποφασίζεις. Ότι και να λέμε μέχρι τώρα αυτά ισχύουν...

Απο τα θετικα θεωρω οκ τα PhysX cuba.Τα υπολοιπα παλι δεν...

Απο τα αρνητικα παλι το sli necessary for 3D Vision ktlp=1000αρικο ειναι το πιο σοβαρο.για τα υπολοιπα ανελυσα πιο πανω την αποψη μου..

GTX480

Positives:

+ Fastest single core GPU

+ Cuda

+ PhysX

+ DX11

+ Nvidia drivers (για κάποιους οι πιο σταθεροί-αξιόπιστοι)

+ The way it's meant to be played (στενή συνεργασία με τους πιο πολλούς game developers)

Negatives:

- Power consumption

- Heat

- Price

- SLi necessary for 3D Vision κτλπ

Τα ζυγίζεις και αποφασίζεις. Ότι και να λέμε μέχρι τώρα αυτά ισχύουν...

Συμφωνούμε, και στην ουσία αυτά λέμε απλά άλλοι επικεντρώνονται στα + και άλλοι στα -

Και πιστεύω ότι "power consumption" και "heat" δεν απασχολούν ιδιαίτερα τους enthusiasts..

Oύτε το ότι χρειάζεται SLI για suround 3d vision (συνήθως εκεί πάνε οι "έχοντες"...)

Η τιμή είναι ένα θέμα που θα αποτρέψει αρκετούς (και δικαιολογημένα)

Είναι πάρα πολλοί αυτοί που θα πουν, ναι θα χάσω λίγο σε επιδόσεις δεν θα έχω physx-cuda, αλλά θα γλυτώσω και 100-150 ευρώ. Δεν μπορείς να πεις τίποτα σε κάθε περίπτωση.

Ο καθένας τα ζυγίζει και επιλέγει

Συμφωνούμε, και στην ουσία αυτά λέμε απλά άλλοι επικεντρώνονται στα + και άλλοι στα -

Και πιστεύω ότι "power consumption" και "heat" δεν απασχολούν ιδιαίτερα τους enthusiasts..

Oύτε το ότι χρειάζεται SLI για suround 3d vision (συνήθως εκεί πάνε οι "έχοντες"...)

Η τιμή είναι ένα θέμα που θα αποτρέψει αρκετούς (και δικαιολογημένα)

Είναι πάρα πολλοί αυτοί που θα πουν, ναι θα χάσω λίγο σε επιδόσεις δεν θα έχω physx-cuda, αλλά θα γλυτώσω και 100-150 ευρώ. Δεν μπορείς να πεις τίποτα σε κάθε περίπτωση.

Ο καθένας τα ζυγίζει και επιλέγει

Γιατι εναν enthusiast user δεν θα τον απασχολησει ιδιατερα οταν αυτος θα ειναι και ο πρωτος που θα ψαχτει στο oc???Και εννοοω οτι θα ειναι αυτος που θα την παρει να τις πιει το αιμα και θα ξερει οτι θα θελει 100+ ευρω για block απο την πρωτη στιγμη??Θεωρεουμε οτι με αυτες τις temp που εχουμε δει στα review η καρτα μπορει να κλακαρει με την μαμα αεροψυχτρα??Και μην μου πειτε για αλλαγη αεροψυχτρας γιατι μαλλον φοραει πολυ καλη ψυξη για αερα..

το surround 3d vision ΑΠΑΙΤΕΙ 3 120hz monitor ( εναλλακτικα και 3 120hz DLP projectορες :p ) ποιος σοβαρος ανθρωπος με τοσα λεφτα θα παρει TN panel ? περα απτο gaming για οτιδηποτε αλλο τα 120hz monitor ειναι αθλια, εχω ενα μπροστα μου και το backlight bleed στις σκοτεινες σκηνες (πχ οταν παιζω την παιχνιδαρα το stalker clear sky ) ειναι μεγιστη ξενερα, λες και εχω ενα lightsaber στο κατω ακρο της οθονης :S

Γωνιες θεασης χαλια χρωματα "κρυα" (οσο και να πειραματιζομαι με τα settings) μετριο μαυρο κακη ομοιογενεια (οταν ολη η οθονη ειναι κοκκινη πχ) Μονο το refresh rate αξιζει.

Καποια στιγμη θα δουμε 3D gaming και απ'την πλευρα της ati, ελπιζω μετα απο αυτο να ασχοληθουν περισσοτεροι καστακευαστες με αυτα τα μονιτορ μπας και δουμε κανενα με σοβαρο πανελ, αν και χλωμο το βλεπω, αποσο ξερω μονο τα TN ειναι αρκετα γρηγορα ετσι ωστε να παιζεις σε 3d χωρις να βλεπεις πολυ ghosting :(

και επειδη μου αρεσει να μιλαω με παραδειγματα:

ο αδερφος μου ειχε αγορασει ενα λαπτοπ πριν κατι μηνες ~1000Ε...

και ενω εγω του ελεγα να παει για το φθηνοτερο ~750Ε που ηταν περιπου το ιδιο εμφανισιακα αλλα και σε μερικα χαρακτηριστικα που τον ενδιεφεραν (κυριως καρτα γραφικων, οθονη, επεξεργαστη, μνημη) εντουτοις αποφασισε να παρει το ακριβο γιατι ειχε blu-ray, hdmi και full-keyboard!

μεχρι τωρα δεν εχει χρησιμοποιησει κανενα απο τα 3 και το πιο πιθανον ουτε προκειται!

για το αδερφο μου ηταν μια λαθος αγορα...(θα μπορουσε να δωσει τα 250 σε ssd/περιφερειακα κτλ να απολαυσει καλυτερα την χρηση του λαπτοπ του!)

για καποιον αλλον που θα τα χρησιμοποιησει αυτα προφανως και θα ηταν η πιο σωστη αγορα!

ο αδερφος μου αγορασε επειδη "κολλησε" με τις λεξεις blu-ray, hdmi, full-keyboard!

συμπερασμα: Αν δεν θα χρησιμοποιησεις physx/cuda τοτε η συγκριση ειναι καθαρα fps vs euros οπου για μενα κερδιζει η 5870! Για καποιον αλλον που θελει physx/cuda ή απλως θελει την ταχυτερη μονοπυρηνη money can buy τοτε παει σε 480!

Τωρα οσον αφορα θερμοκρασιες και καταναλωση εγω θελω το πιο κρυο!

Άλλο ένα παράδειγμα

Όλη η σειρά της ATI 48**, τι θερμοκρασίες είχε με το reference pcb-cooler στα reviews?

Έκαναν o/c, ή "καιγόντουσαν" πάραυτα?

Απήχηση είχαν σε enthusiasts?

Kαι είδα σε κάποια reviews της 480 ότι είτε stock είτε overclocked είχε ίδια θερμοκρασία (ή ελάχιστη διαφορά)

τοσες σελιδες τα ιδια και τα ιδια...Καθε φορα που βγαινει ενα προιον παντα ο κοσμος με κατι δεν ειναι ευχαριστημενος!

ο ενας την ηθελε πιο κρυα ο αλλος πιο μεγαλη ο αλλος πιο χοντρη.Παιδια αυτη ειναι η καρτα.

αμα σας αρεσει παρτε την,αλλιως υπαρχουν εναλλακτικες λυσεις.Αν δεν θελετε να πατε σε ΑΤΙ γιατι εχουν μουφα drivers η κοκκινο χρωμα τοτε παρτε nvidia και μη γκρινιαζετε..

Άλλο ένα παράδειγμα

Όλη η σειρά της ATI 48**, τι θερμοκρασίες είχε με το reference pcb-cooler στα reviews?

Έκαναν o/c, ή "καιγόντουσαν" πάραυτα?

Απήχηση είχαν σε enthusiasts?

Kαι είδα σε κάποια reviews της 480 ότι είτε stock είτε overclocked είχε ίδια θερμοκρασία (ή ελάχιστη διαφορά)

Μιλας για μια σειρα καρτων ομως που ηταν αρκετα πισω απο τις αντιστοιχες nvidia.4870-4890 vs gtx285?δεν υπηρχε επαφη. Με πολυ καλη τιμολογιακη πολιτικη βεβαια οι ati και για αυτο και ειχαν την αναλογη απηχηση..Εδω μιλαμε για καρτες -καρταρες

(5870,480)οι οποιες εχουν 150 ευρω διαφορα και 10%-15% επιδοσεις..Για αυτο και γινεται τοσος ντορος για τα αρνητικα-θετικα νομιζω...

Δεν θα τολμουσε να μιλησει κανεις αν ειχαμε διαφορα του 25-30% σε επιδοσεις για καταναλωση και θερμοκρασιες..Με τα υπαρχον δεδομενα ομως και δεδομενου του 15%+ που εχει η 480 ναι και οι θερμοκρασιες και η καταναλωση για μενα ειναι θεμα συζητησης...

Gomar δεν γκρινιαζουμε,συζηταμε..Αυτος δεν ειναι και ο λογος που υπαρχει το fοrum??

Μιλας για μια σειρα καρτων ομως που ηταν αρκετα πισω απο τις αντιστοιχες nvidia4870-4890 vs gtx285?δεν υπηρχε επαφη. Με πολυ καλη τιμολογιακη πολιτικη βεβαια οι ati και για αυτο και ειχαν την αναλογη απηχηση..Εδω μιλαμε για καρτες -καρταρες

(5870,480)οι οποιες εχουν 150 ευρω διαφορα και 10%-15% επιδοσεις..Για αυτο και γινεται τοσος ντορος για τα αρνητικα-θετικα νομιζω...

Δεν θα τολμουσε να μιλησει κανεις αν ειχαμε διαφορα του 20-25% σε επιδοσεις για καταναλωση και θερμοκρασιες..Με τα υπαρχον δεδομενα ομως και δεδομενου του 15%+ που εχει η 480 ναι και οι θερμοκρασιες και η καταναλωση για μενα ειναι θεμα συζητησης...

Gomar δεν γκρινιαζουμε,συζηταμε..Αυτος δεν ειναι και ο λογος που υπαρχει το fοrum??

fail...

ποσοστιαια 4870 vs 280, ηταν οπως 5870 vs 480.. , απλως εκει ηταν ακομη καλυτερο το perf/$ στην ΑΤΙ. Και οσον αφορα τις θερμοκρασιες της 4850 συγκεκριμενα, εννοειτε οτι εχει δικιο ο kbilly(αφου ειχαν αφησει την ιδια ψυκτρα της 3850, που ηταν ηδη οριακη, σε ενα ακομη πιο ενεργοβορο chip), αλλα ΜΟΝΟ για αυτην, οπως αλλωστε και για ολες τις single slot cooler καρτες, ειτε απο ΑΤΙ, ειτε απο nvidia (call me, reference 9600gt-8800gt)

Βασικά μιας και είδαμε πλέον και τιμές και στην ελληνική αγορά δε πιστεύω να τίθεται πλέον θέμα για την 470. 358ε είναι πιο ακριβή από την 5870...τώρα γιατί όλοι σύγκριναν στα review τους την 470 με την 5850...

Δεν είναι το ίδιο 90+ βαθμοί με super ψήκτρα και 90+ με μούφα ψήκτρα.

Δεν είναι το ίδιο 90+ βαθμοί με κάρτα των 250W και 90+ βαθμοί με κάρτα των π.χ. 150-180W.

Δεν είναι το ίδιο 90+ βαθμοί σε κάρτα των 500€ και 90+ βαθμοί με κάρτα των 300€.

Στην πρώτη περίπτωση είσαι με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά τις θερμοκρασίες και εν μέρη άδεια τσέπη. Στην δεύτερη περίπτωση με μια καλή ψήκτρα και με μεγαλύτερη οικονομική άνεση θα βρεις την λύση.

Από εκεί και πέρα είναι προσωπικό θέμα του καθενός αν θα λάβει υπόψιν θερμοκρασίες και καταναλώσεις. Προσωπικά θα περίμενα πρώτα να πέσει νανόμετρα το Fermi και μετά θα αγόραζα. Άλλος έχει ήδη προ-παραγγείλει.

Αντε να πω και εγω κατι που ειμαι nVIDIA Fan Boy.

Θα το σκεφτω ΠΑΡΑ πολυ να παρω 480. Αυτο που με χαλασε πιο πολυ ειναι οντως η καταναλωση. 54W Idle? Σαν να εχω μονιμως μια λαμπα αναμενη! H 285 ειναι στα 27W Idle και η 5870 στα 19W...

Αυτην την στιγμη εχω 285 SLi και ειναι ηδη αρκετη η καταναλωση. Φαντασου με 480 SLi μονο τι θα γινεται... Η 480 θελει 100W παραπανω σε load σε σχεση με την 285... Και για μια διαφορα στις επιδοσεις ~30%. Μανι μανι εχεις 200W παραπανω!!

η 470 πιστεύω είναι gold αγορά ακόμα και σε sli

h 480 αν σε κανένα μήνα που θα πέσει ανταγωνισμός μεταξύ τον εταιριών με τα cooling systems, oc editions και πάει λέγοντας τότε σίγουρα θα είναι και αυτή gold αγορά

υπάρχει και ανταγωνισμός μεταξύ τον nvidia brands και όχι μόνο με την ΑΤΙ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.