Jump to content

GTX 470/480 Benchmarks

Trollarw

Recommended Posts

Αν και είμαι λίγο nvidia fanboy περίμενα περισσότερα πράγματα από τις gtx470/480 μετά από 6 μήνες κυκλοφορίας.Μου δίνει την εντύπωση ότι η nvidia άλλες κάρτες ήθελε να παραδώσει.Όχι βέβαια ότι δεν είναι γρήγορες αλλά με εξαίρεση το far cry 2 όπου πραγματικά τα πηγαίνουν εξαιρετικά στα υπόλοιπα είναι πολύ κοντά με τις ATI.Για μένα όπως και πριν έτσι και τώρα όποιος θέλει nvidia θα πληρώσει κάτι παραπάνω ενώ η ATI έχει πιο value for money κάρτες.

• Replies 748
  • Created
  • Last Reply
kbilly ανοιξε λιγο τα ματια σου και εγω nvidia εχω αλλα δεν κανω ετσι,

Δεν μίλησα άσχημα ούτε σχολίασα κανέναν..

Ήδη το post σου έχει γίνει αναφορά -

Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση

Νομίζω ότι καλό θα ήταν να αποφύγουμε συγκριτικά σε παιχνίδια με το "The Way It's Meant To Be Played". Δε νομίζω να αμφισβητεί κανείς ότι σε αυτά τα παιχνίδια η σύγκριση είναι άδικη.

Ασχέτως αν είναι ή όχι δίκαια η σύγκριση, δεν μπορείς να πεις ότι "αφήνω αυτά τα games έξω". Η Nvidia έχει πολύ στενές σχέσεις με τους developers και αυτό δεν αλλάζει. Υπάρχουν πολλά games TWIMTBP σήμερα και θα βγουν πολλά ακόμα στο μέλλον. Στην τελική είτε πάρεις 480 είτε 5870 θα παίξεις και αυτά τα games.

Όσον αφορά τα reviews εγώ παρατήρησα ένα πράγμα για το Hardware Canucks - δεν εκφέρω γνώμη για τα υπόλοιπα. Δίνει διαφορά ανάμεσα στην 5870 και την 480 περί τα 70W σε full load όταν τα υπόλοιπα sites δίνουν από 100 έως και πάνω από 150W! Δεν θα πω ότι τα 150W είναι το σωστό, σε καμιά περίπτωση. Τα 70W όμως είναι ψέμα.

Μην γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν.

Tόσο το HC όσο και το [H]ardOCP δεν είναι και για πολύ εμπιστοσύνη παίδες όσον αφορά τα συγκεκριμένα είδη προϊόντων...trust me, οι περισσότεροι που βολτάρουν και XS ξέρουν τι εννοώ...XD

Μην γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν.

Αναφέρομαι στο συγκεκριμένο post Γιάννη!!!

Σε παρακαλώ πολύ μην ασχολείσαι για πράγματα που δεν αφορούν εσένα

Και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχεις κανένα λόγο .- δεν σε αφορά, δεν λέω για εσένα, πως αλλιώς θες να το πω?

Δεν μπορείς να λες

Είναι ιδιαίτερα προκλητικό αυτό μετά από την κατά μέτωπο επίθεση που εξαπέλυσες εχτές προς το πρόσωπό μου. Μην το παίζεις ο αδικημένος και αθώος της υπόθεσης και όταν κάνεις αναφορά ένα post μην το διαφημίζεις για παραδειγματισμό των υπολοίπων.

Μόνο αυτό, τίποτα άλλο. Δεν θα σε ξανά ενοχλήσω, ούτε έχω σκοπό το flame.

νομίζω οτι το review απο το overclockersclub ειναι το ποιο κοντινο στην πραγματικότητα,και τα νουμερα της GTX θα βελτιωθούν αρκετά με νέους drivers,για το θεμα των θερμοκρασιών λίγο η βελτιωση του Bios λιγο η custom ψυξη που σιγουρα θα δωσουν οι εταιρίες και θα πέσουν σε πολύ ανεκτά επίπεδα!!οσον αφορά την κατανάλωση πολύ απλά δεν με ενδιαφέρει αφού πάνω στο συγκεκριμένο θέμα δεν είμαι και πολύ Thing Green τυπος :warning2:

Και το μεγάλο ζητούμενο απο εμένα είναι οταν τις βάλεις πάνω στο μηχάνημα ειναι να δουλέψουν στο μέγιστο Α-Π-Ρ-Ο-Β-Λ-Η-Μ-Α-Τ-Ι-Σ-Τ-Α ΟΥΤΕ BSOD OYTE GSOD OYTE καθετες γραμμες ΟΥΤΕ Restart!!!!!

Νατην κιόλας η πρωτη 480 με non reference PCB MRSP: $500

news26331_3-palit_gtx_470480_cards_announced.jpg

Νατην κιόλας η πρωτη 480 με non reference PCB MRSP: $500

news26331_3-palit_gtx_470480_cards_announced.jpg

Έχεις περισσότερες πληροφορίες για non-reference PCB ? Ή μήπως απλά είναι non-reference σύστημα ψύξης μόνο (a.k.a. φθηνότερο) ?

Ήδη το post σου έχει γίνει αναφορά -

Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση

Δεν ειπε κανεις το αντιθετο ομως ειλικρινα τωρα την παλευκεις ? με εβγαλες αναφερομενο επειδη σου ειπα να ανοιξεις τα ματια σου ? αφου καθεσαι και ασχολεισαι με review που 1) λεει οτι η καρτα εχει 10fps average στο crysis παραπανω ενω τα αλλα μιλανε για 2% διαφορα προς τα κατω 2) μιλαει για την εμφανιση της καρτας λες και ειναι καμια ουγγαρεζα, ποσο γλυφτης πια ? 3) εχει γραφημα με asus 5890, ξαναλεω ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕ ?? γιατι αμα προκειται για λαθος ειναι τρομερα αμπαλοι στο site 4) εχει μια σελιδα με features που για να αξιοποιηθουν πρεπει να εχει το game την γνωστη σταμπα απανω, αν δεν μπει το OpenCL στο παιχνιδι μην περιμενεις σημαντικες εξελιξεις, ετσι οπως ειναι η αγορα σημερα κανεναν δεν τον συμφερει να βγαζει παιχνιδι που να μην μπορουν να το χαρουν εξισου καλα και οι κοκκινοι και οι πρασινοι

Δεν εχω ορεξη για flame ουτε για trolling, εποικοδομητικη κουβεντα θελω να γινεται με επιχειρηματα σωστα διατυπωμενες αποψεις και γεγονοτα, πεταξα μια βεντουζα της προαλλες και εγινε πανικος :p ολο λεγανε τα γνωστα-αγνωστα fanboy " θα ερθει η μερα και θα δειτε " η μερα ηρθε αλλα το μονο που ειδαμε ειναι ποιος reviewer τα παιρνει χοντρα και ποιος οχι .....

Εδω κτυπάει πρωτιά και απο την 5970...

Τίποτα θα πρέπει να περιμένουμε τις κάρτες απο κοντά για να τις δούμε μόνη μας...

Έπαψα να τους εμπιστεύομαι...

νταξει, αστοιχειωτος ο reviewer απλα " THQ, the publisher who brought us bioshock " το ζηταει ο οργανισμος τους να τρωνε δουλεμα μου φαινεται, σαν εναν αλλον διαννουμενο που πριν 5 χρονια εγραφε για το doom3 και μιλαγε για DX9 lighting effects :S ρε μηπως πρεπει να παρω ολες τις καρτες της αγορας και να ανεβαζω βιντεο στο youtube με μια καμερα στο εσωτερικο του μια στο κεντρο και μια στο πανω δεξια μερος της οθονης να δειχνει τον μετρητη του fraps ? θα καταντησω στο τελος να δινω τοση σημασια στα reviews για hardware οση δινω στα reviews για games ( hint : μηδαμινη )

ολο λεγανε τα γνωστα-αγνωστα fanboy " θα ερθει η μερα και θα δειτε " η μερα ηρθε αλλα το μονο που ειδαμε ειναι ποιος reviewer τα παιρνει χοντρα και ποιος οχι .....
so true !!

Για την palit: Much Silent? άη σι γοτ γιου ντιντ δεαρ.

doom3 και μιλαγε για DX9...το doom3 βασικά dx9b παιχνίδι ήταν αλλά λεμε

Δεν ειμαι απο αυτους που περιμεναν "την απαντηση της nvidia στην ΑΤΙ".

Απλως περιμενα τις νεες nvidia.

Αδιαφορη μου περναει η συγκριση με οποιαδηποτε ATI καθως και οι θερμοκρασιες.

Η τιμη ομως για single gpu ξεπερναει καθε προηγουμενο. Κοστολογειται οσο η 295 οταν ειχε βγει δλδ, με μονη διαφορα που εκεινη ηταν dual.

Aκομα, μου φαινεται απαραδεκτη αυτη η καταναλωση σε σχεση με την προηγουμενη γενια.

Δεν φτανει δλδ το 500αρικο της αποκτησης της, θα πρεπει να συνεχισω και σε ατοκες δοσεις στην ΔΕΗ.;.

Μετα απο τραυματικη εμπειρια σε υποστηριξη drivers, εποχη 2003 με την κορυφη για τοτε ati9800pro ειχα αποφασισει να αποφευγω τις ATI.

Δεν αποκλειω την αποκτηση της 480 αλλα μετα τις χθεσινες αποκαλυψεις (και αν αποδειχθουν και αληθινες απο πραγματικους users και οχι reviewers) αρχιζω να αναθεωρω αυτη την αποφυγη και θα το σκεφτω 2η φορα πριν την οποιαδηποτε αγορα.

Θα έλεγα πως τα αποτελέσματα είναι ανάμικτα και κρίνονται ανάλογα με τις απαιτήσεις του καθενός. Μισοάδειο ή μισογεμάτο είναι το ποτήρι και δεν αξίζει να μαλώνουμε σαν τα παιδάκια στις σχολικές τουαλέτες για το ποιος την έχει μακρύτερη. Το σίγουρο είναι πως χρειάζονται αρκετά χρήματα πια για αγορά γρήγορης κάρτας αφού σχεδόν όλοι έχουν μεταβεί σε 1920x1080 ανάλυση. Σε λίγα χρόνια που θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερα monitor, θα χρειάζονται ακόμα δυνατοτερες λύσεις με το ανάλογο κόστος.

Mια και τα συμπεράσματα τα βγάλατε, μια και βγάλατε όσα reviews δεν σας βολεύουν σαν αναξιόπιστα, μια και αμφισβητείτε πολλοί τα πάντα χωρίς καν περιθώρια αμφιβολίας, χωρίς να έχετε δει την 480, εγώ θα πω πως δεν ξέρω αν φάνηκε ποιός reviewer τα παίρνει ή όχι, αλλά σίγουρα φάνηκε ποιοί χρήστες εδώ είναι fanboys και κολλημένοι.

Εκτός αυτού δεν έχω καταλάβει την παράλογη λογική του ελληνάρα: "Η 480 είναι ταχύτερη στο overclockers club ή στο guru3d άρα λένε ψέμματα. Στο hard ocp που την βγάζει πιο αργή από 5870 δεν τα "πιάσανε" π.χ. από την ATi, ούτε λένε ψέματα γιατί μας βολεύει".

Δεν ασχολούμαι όπως έχετε δει πλέον με το thread (επειδή ακόμα και η κωμωδίες έχουν κάποιο όριο) αφού γράφουνε ως επί το πλείστον 5-6 άτομα που αναμασάνε τα ίδια ρίχνοντας απίστευτη λάσπη...

Και για να μιλήσω και την ίδια γλώσσα με μερικούς που εκφράζονται με απίστευτο θράσος και "ύφος" προς συμφορουμίτες τους μόνο και μόνο επειδή τους ενοχλεί προφανώς ο αντίλογος ...μάλλον άλλοι πρέπει να ανοίξουν τα ματάκια τους, και όχι ο kbilly13.

Και επειδή αναφέρθηκε το OpenCL καλό θα είναι να διαβάσουμε κανά άρθρο μπας και καταλάβουμε την διαφορά του PhysX με το OpenCL.

Υ.Γ. Mπορεί να φλερτάρω με κάρτα με το παραπάνω post αλλά πλέον ειλικρινά δεν με απασχολεί. Πρέπει να μάθουν μερικοί να σταματήσουν να τρολλάρουν με πρόφαση την.. "επικοδομητική συζήτηση".

Mια και τα συμπεράσματα τα βγάλατε, μια και βγάλατε όσα reviews δεν σας βολεύουν σαν αναξιόπιστα, μια και αμφισβητείτε πολλοί τα πάντα χωρίς καν περιθώρια αμφιβολίας, χωρίς να έχετε δει την 480, εγώ θα πω πως δεν ξέρω αν φάνηκε ποιός reviewer τα παίρνει ή όχι, αλλά σίγουρα φάνηκε ποιοί χρήστες εδώ είναι fanboys και κολλημένοι.

Εκτός αυτού δεν έχω καταλάβει την παράλογη λογική του ελληνάρα: "Η 480 είναι ταχύτερη στο overclockers club ή στο guru3d άρα λένε ψέμματα. Στο hard ocp που την βγάζει πιο αργή από 5870 δεν τα "πιάσανε" π.χ. από την ATi, ούτε λένε ψέματα γιατί μας βολεύει".

Δεν ασχολούμαι όπως έχετε δει πλέον με το thread (επειδή ακόμα και η κωμωδίες έχουν κάποιο όριο) αφού γράφουνε ως επί το πλείστον 5-6 άτομα που αναμασάνε τα ίδια ρίχνοντας απίστευτη λάσπη...

Και για να μιλήσω και την ίδια γλώσσα με μερικούς που εκφράζονται με απίστευτο θράσος και "ύφος" προς συμφορουμίτες τους μόνο και μόνο επειδή τους ενοχλεί προφανώς ο αντίλογος ...μάλλον άλλοι πρέπει να ανοίξουν τα ματάκια τους, και όχι ο kbilly13.

Και επειδή αναφέρθηκε το OpenCL καλό θα είναι να διαβάσουμε κανά άρθρο μπας και καταλάβουμε την διαφορά του PhysX με το OpenCL.

αυτο ακριβως... αλλα δε χρειαστηκε το launch του 470/480 για να το μαθουμε...

Candyman, εγώ μόνο ένα review σχολίασα και μόνο μία μέτρηση, τα 70W του Hardware Canucks. Θεωρείς αξιόπιστη την μέτρησή τους όταν ΟΛΑ - και το γράφω με κεφαλαία διότι το έλεγξα και αμφιβάλλω να μου ξέφυγε κάποιο, ΟΛΑ τα άλλα sites βγάζουν από 100 και πάνω watts διαφορά έναντι της 5870?

Εγώ πάλι γιατί διαπιστώνω ότι οι ATI owners (οι πιο πολλοί τουλάχιστον) είναι πιο αδιάλλακτοι και δεν είναι τόσο fanboys σε σχέση με τους Nvidia owners που δεν δέχονται μίγα στο σπαθί τους, λες και τα "παίρνουν" από την πράσινη.

Εμείς, οι χρήστες - gamers, πρέπει να κοιτάμε το συμφέρον μας και πως θα πάρουμε πιο φθηνές κάρτες και πιο αποδοτικές και όχι να τασσόμαστε υπερ της μιας ή της άλλης. Ήδη τα reviews είναι αναξιόπιστα και ύποπτα γιατί ο ένας βγάζει "έτσι" και ο άλλος "γιουβέτσι".

Αν δεν δω μετρήσεις από χρήστες ΔΕΝ πιστεύω τίποτα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.