billpeppas Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2004 Παιδιά , μετά την νέα εγκατάσταση των Windows 2000 Professional , σε ένα pc μου , αντιμετωπίζω ένα πολύ παράξενο πρόβλημα: Το Plextor PlexWriter Premium (52x32x52x) , όταν χρησιμοποιείται για να αντιγράψω τα περιεχόμενα ενός cd στον σκληρό δίσκο (Maxtor DiamondMAX Plus 9 200GB / 8MB Cache) , τα αντιγράφει πραγματικά αργά (π.χ. κάνει περίπου 17 λεπτά για να αντιγράψει 229MB από ένα εντελώς αγρατζούνιστο cd Plextor).Επίσης το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται και στην DAE (Digital Audio Extraction) , όπου και η μέγιστη ταχύτητα που επιτυγχάνει είναι 4x.Αυτό το κάνει σε ότι cd και να βάλω. Kατά τα άλλα λειτουργεί κανονικά.Γράφει τέλεια , και σε όλες τις ταχύτητες. Έχω ήδη κάνει τα εξής: -Εγκατάσταση του τελευταίου ASPI Layer (the latest ASPI from Adaptec) -Εγκατάσταση του Nero Wnaspi32.dll -Το drive λειτουργεί σε DMA Mode (φαίνεται στο Device Manager / IDE Secondary Channel) -Εγκατάσταση του Microsoft IDE Driver (και όχι της nVIDIA) -Δοκιμή με τα δύο τελευταία firmware (v1.04 , v1.05) Το σύστημα έχει ως εξής: Motherboard: Gigabyte GA-7N400 Pro 2 CPU: AMD Athlon XP2500+ HDD: Maxtor DiamondMAX Plus 9 200GB with 8MB Cache [iDE 0 - Master & single-drive] CD-RW: Plextor PlexWriter Premium [iDE 1 - Master & single-drive] Τα υπόλοιπα είναι περιττά.Σημειώνω ότι τα μόνα ATAPI/IDE drives είναι το Plextor & ο Maxtor. Καμία ιδέα?
Zarras Ιανουάριος 7, 2004 #3 Ιανουάριος 7, 2004 Δοκιμασε αλλη εκδοση του Nero ή αλλο αντιγραφικό.σε αλλο περιβαλον πχ xp προβλημα ειναι το ιδιο?ο δισκος διαβαζει στην ταχυτητα που υπολογιζεις? μαλλον ναι φανταζομαιθα πω και κατι ηλιθιο . καλωδιοταινιες μηπως ειναι κομμενες καπου?ΥΓ: η interpole, το FBI, και η ελληνικη αστυνομια σε κυνηγανε ακομα?Bill εισαι ενας ζωντανος θρυλος!!!!μη μου πεις γιατι....ξερεις
billpeppas Ιανουάριος 7, 2004 Author #4 Ιανουάριος 7, 2004 Φυσικά και δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα.Έχω δοκιμάσει και με άλλες.Έχω δοκιμάσει 2 εκδόσεις του Nero (και την πιο τελευταία).Και σε Windows XP Pro SP-1a. Θα στείλω και στην Plextor , αλλά δεν βλέπω να βγαίνει άκρη.Θα δοκιμάσω τώρα να βάλω το Plextor σαν Single Drive & Slave(!) , να δω μην είναι κανένα από τα "παράξενα" των IDE Controllers.
Zarras Ιανουάριος 7, 2004 #5 Ιανουάριος 7, 2004 παιζει να τα βαλεις σε διαφορετικους controller?δες το και ετσι καλο ακουγεται....δεν εχεις ανεβασει PCI (MHz)? οχι...
Zarras Ιανουάριος 7, 2004 #6 Ιανουάριος 7, 2004 αλλα 99% εχεις δικιο, Must be a controller disfuction ....σπαστο....ετσι εκανα με το ιwill μου, 8α βγαλω και σχετικο crash test στο φορουμτωρα κανω ενα burn out test με ενα αλλο iwill, κυριολεκτικο Burn ομως ....ταρατσα - λεκανη - βενζινη - Mobo Και ...ΠΟΥΦ...burn Mother f... burn
billpeppas Ιανουάριος 7, 2004 Author #7 Ιανουάριος 7, 2004 Τελικά βγάζοντας το jumper του DMA στο Plextor , το drive λειτουργεί τέλεια.’βυσσος!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.