billpeppas Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2004 Παιδιά , μετά την νέα εγκατάσταση των Windows 2000 Professional , σε ένα pc μου , αντιμετωπίζω ένα πολύ παράξενο πρόβλημα: Το Plextor PlexWriter Premium (52x32x52x) , όταν χρησιμοποιείται για να αντιγράψω τα περιεχόμενα ενός cd στον σκληρό δίσκο (Maxtor DiamondMAX Plus 9 200GB / 8MB Cache) , τα αντιγράφει πραγματικά αργά (π.χ. κάνει περίπου 17 λεπτά για να αντιγράψει 229MB από ένα εντελώς αγρατζούνιστο cd Plextor).Επίσης το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται και στην DAE (Digital Audio Extraction) , όπου και η μέγιστη ταχύτητα που επιτυγχάνει είναι 4x.Αυτό το κάνει σε ότι cd και να βάλω. Kατά τα άλλα λειτουργεί κανονικά.Γράφει τέλεια , και σε όλες τις ταχύτητες. Έχω ήδη κάνει τα εξής: -Εγκατάσταση του τελευταίου ASPI Layer (the latest ASPI from Adaptec) -Εγκατάσταση του Nero Wnaspi32.dll -Το drive λειτουργεί σε DMA Mode (φαίνεται στο Device Manager / IDE Secondary Channel) -Εγκατάσταση του Microsoft IDE Driver (και όχι της nVIDIA) -Δοκιμή με τα δύο τελευταία firmware (v1.04 , v1.05) Το σύστημα έχει ως εξής: Motherboard: Gigabyte GA-7N400 Pro 2 CPU: AMD Athlon XP2500+ HDD: Maxtor DiamondMAX Plus 9 200GB with 8MB Cache [iDE 0 - Master & single-drive] CD-RW: Plextor PlexWriter Premium [iDE 1 - Master & single-drive] Τα υπόλοιπα είναι περιττά.Σημειώνω ότι τα μόνα ATAPI/IDE drives είναι το Plextor & ο Maxtor. Καμία ιδέα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιανουάριος 7, 2004 Author #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2004 Κανείς δεν σκέφτηκε τι μπορεί να φταίει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Ιανουάριος 7, 2004 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2004 Δοκιμασε αλλη εκδοση του Nero ή αλλο αντιγραφικό.σε αλλο περιβαλον πχ xp προβλημα ειναι το ιδιο?ο δισκος διαβαζει στην ταχυτητα που υπολογιζεις? μαλλον ναι φανταζομαιθα πω και κατι ηλιθιο . καλωδιοταινιες μηπως ειναι κομμενες καπου?ΥΓ: η interpole, το FBI, και η ελληνικη αστυνομια σε κυνηγανε ακομα?Bill εισαι ενας ζωντανος θρυλος!!!!μη μου πεις γιατι....ξερεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιανουάριος 7, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2004 Φυσικά και δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα.Έχω δοκιμάσει και με άλλες.Έχω δοκιμάσει 2 εκδόσεις του Nero (και την πιο τελευταία).Και σε Windows XP Pro SP-1a. Θα στείλω και στην Plextor , αλλά δεν βλέπω να βγαίνει άκρη.Θα δοκιμάσω τώρα να βάλω το Plextor σαν Single Drive & Slave(!) , να δω μην είναι κανένα από τα "παράξενα" των IDE Controllers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Ιανουάριος 7, 2004 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2004 παιζει να τα βαλεις σε διαφορετικους controller?δες το και ετσι καλο ακουγεται....δεν εχεις ανεβασει PCI (MHz)? οχι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Ιανουάριος 7, 2004 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2004 αλλα 99% εχεις δικιο, Must be a controller disfuction ....σπαστο....ετσι εκανα με το ιwill μου, 8α βγαλω και σχετικο crash test στο φορουμτωρα κανω ενα burn out test με ενα αλλο iwill, κυριολεκτικο Burn ομως ....ταρατσα - λεκανη - βενζινη - Mobo Και ...ΠΟΥΦ...burn Mother f... burn Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιανουάριος 7, 2004 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2004 Τελικά βγάζοντας το jumper του DMA στο Plextor , το drive λειτουργεί τέλεια.’βυσσος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.