mhche Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2010 Καλησπέρα σε όλους,το θέμα μάλλον είναι πολύ αστείο για το επιπέδο των πιο πολλών στο εργαστήρι άλλα σ'αυτό πάνω θα βασιστώ να ρωτήσω τα εξής,ώστε να μάθω.Λοιπόν επείδη έχω ανοίξει ένα κάρο threads σχετικά με την σύνθεση ενός Pc,αποφάσισα να πάρω ξεχωριστά τα parts και να το συναρμολογίσω εγώ.Το πρόβλημα είναι ότι:1)Πέρα απο το να συνδέσω τα κομμάτια μεταξύ τους,τις εκάστοτε τροφοδοσίες θα μπορέσω να τις συνδέσω ή θα μου είναι δύσκολο?2)Θα χρειαστώ θερμαγώγιμη πάστα για τον επεξεργαστή,θα είναι κατανοητό ως προς πως να τον τοποθετήσω ή θα ήταν καλυτέρα να τ αφήσω σε κάποιον που ξέρει?3)Εγγύηση έχω για το κάθε κομμάτι ξεχωριστά και όση αναφέρει ο κατασκευαστής του,μήπως αφήνοντας την συναρμολόγηση σε κάποιο απο τα καταστήματα(plaisio,eshop) θα είμαι περισσότερο καλυμένος?Επειδή θέλω να κάνω αγορές απο διαφορετικά καταστήματα και όχι αποκλειστικά απο ένα,γιαυτό ανοίγω και αυτό το thread.4)Τι ρυθμίσεις θα χρειαστεί να κάνω στο Bios?5)Μήπως να τ αφήσω καλύτερα όλα σε κάποιον ειδικό?Συγνώμη για την κούραση που σας προκαλώ και ευχαριστώ για την κατανοησή σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGeorge Μάρτιος 18, 2010 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2010 Σαν κατασκευαστής συστημάτων τα τελευταία 7 χρόνια σου συστήνω ανεπιφύλακτα να το αφήσεις σε αυτόν που θα σου προμηθεύσει τα εξαρτήματα. Πέρα από την αμφίβολη ποιότητα κατασκευής του αποτελέσματος θα υποστείς μεγάλη ταλαιπωρία σε περίπτωση που σου χαλάσει κάτι.Επίσης κάτι που κάνω εγώ με αρκετούς πελάτες μου είναι ότι επιλέγουν αυτοί τα εξαρτήματα ακριβώς αυτά που θέλουν και εγώ μετά αναλαμβάνω να τα βρω να τα πάρω να τα συναρμολογήσω και να τους παρέχω εγγύηση σε περίπτωση που χαλάσει κάτι. Νομίζω ότι μπορείς να βρεις κάτι ανάλογο στην περιοχή σου και να εξυπηρετηθείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Μάρτιος 18, 2010 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2010 1) Όχι καθόλου, παίζουν και manual στις μητρικές και όλα.2) Ναι, είναι εύκολο θα σου πούμε εμείς, και παίζουν και ν+1 ποστς που το εξηγούν, αν έχεις κανένα φίλο που ξέρει να σου δείξει την 1η φορά ΔΕΝ βλάπτει, αλλά το καταφέρνεις και μόνος σου άνετα.3) Αν στο συναρμολογήσουν αν μια μέρα δεν ανάβει το πας και είσαι καλυμμένος με εγγύηση και να στο κοιτάξουν για ΟΤΙ έχει ΔΩΡΕΑΝ και να το φτιάξουν. Αν έχεις πάρει κομμάτια και συναρμολογήσει εσύ, αν το πας να στο δουν γιατι «χάλασε» θα πληρώσεις γιατί δεν ξέρουν πως το συναρμολόγησες και αν έκανες καμία ταρζανιά (λογικό). Οι εγγυήσεις βέβαια ισχύουν κανονικά για το κάθε κομμάτι.4) Τίποτα για να παίξεις στοκ, ΙΣΩΣ τις μνήμες, σίγουρα όχι τον επεξεργαστή αλλά κατά 99,999% και τις μνήμες θα στις παίξει όπως είναι τα default. Τα βιος πειράγματα ξεκινάνε για το o/c.5) Όχι, αν πιάνουν έστω και λίγο τα χέρια σου, και μπορείς να συναρμολογήσεις puzzle από 12 κομμάτια και πάνω κάντο είναι ωραία εμπειρία, και θα μάθεις πολλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mhche Μάρτιος 18, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2010 Σαν κατασκευαστής συστημάτων τα τελευταία 7 χρόνια σου συστήνω ανεπιφύλακτα να το αφήσεις σε αυτόν που θα σου προμηθεύσει τα εξαρτήματα. Πέρα από την αμφίβολη ποιότητα κατασκευής του αποτελέσματος θα υποστείς μεγάλη ταλαιπωρία σε περίπτωση που σου χαλάσει κάτι. Επίσης η συναρμολόγηση από τον προμηθευτή δεν σε επιβαρύνει οικονομικά.Το γνωρίζω αυτό,απλά το μονοπώλιο αυτό,το οτι δηλαδή δεν μπορώ να επιλέξω parts απο πολλά καταστήματα και εν τέλει να το συναρμολογήσω εγώ με οδήγησω στο να κάνω αυτή την ερώτηση.Ευχαριστώ και εγώ το ίδιο σκεφτόμουν,απλά ήθελα να μάθω και λίγα παράπανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ταμτάκος Μάρτιος 18, 2010 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2010 Αν νιώθεις πως μπορείς και θέλεις να το κάνεις, προχώρα μόνος σου. Όλοι έτσι ξεκινήσαμε κάποτε. Αν δεν αισθάνεσαι άνετα, ακολούθησε την συμβουλή του 2ου post. To κάθε κομμάτι καλύπτεται από εγγύηση η οποία ισχύει σε περίπτωση που δεν του προκαλέσεις φυσική ζημιά. Για όλα τα εξαρτήματα υπάρχουν οδηγίες χρήσης. Οι ρυθμίσεις στο BIOS θα είναι οι default αρχικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mhche Μάρτιος 18, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2010 1) Όχι καθόλου, παίζουν και manual στις μητρικές και όλα.2) Ναι, είναι εύκολο θα σου πούμε εμείς, και παίζουν και ν+1 ποστς που το εξηγούν, αν έχεις κανένα φίλο που ξέρει να σου δείξει την 1η φορά ΔΕΝ βλάπτει, αλλά το καταφέρνεις και μόνος σου άνετα.3) Αν στο συναρμολογήσουν αν μια μέρα δεν ανάβει το πας και είσαι καλυμμένος με εγγύηση και να στο κοιτάξουν για ΟΤΙ έχει ΔΩΡΕΑΝ και να το φτιάξουν. Αν έχεις πάρει κομμάτια και συναρμολογήσει εσύ, αν το πας να στο δουν γιατι «χάλασε» θα πληρώσεις γιατί δεν ξέρουν πως το συναρμολόγησες και αν έκανες καμία ταρζανιά (λογικό). Οι εγγυήσεις βέβαια ισχύουν κανονικά για το κάθε κομμάτι.4) Τίποτα για να παίξεις στοκ, ΙΣΩΣ τις μνήμες, σίγουρα όχι τον επεξεργαστή αλλά κατά 99,999% και τις μνήμες θα στις παίξει όπως είναι τα default. Τα βιος πειράγματα ξεκινάνε για το o/c.5) Όχι, αν πιάνουν έστω και λίγο τα χέρια σου, και μπορείς να συναρμολογήσεις puzzle από 12 κομμάτια και πάνω κάντο είναι ωραία εμπειρία, και θα μάθεις πολλά.έχω ξανασηναρμολογήσει πολλές φορές αλλα pc όπου ο επεξεργαστής ήταν ήδη πάνω στη μητρική και γενικά μου φάνηκε εύκολη διαδικασία,απλά επειδή τώρα θα χω ολοκαίνουρια κομμάτια δεν θέλω να τα κλαίω μετά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Μάρτιος 18, 2010 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2010 αν προσέξεις λίγο (δεν είναι και νιτρογλυκερίνη) δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.ειδικά αν το έχεις ξανακάνει έστω και εν μέρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
louis_gas Μάρτιος 18, 2010 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2010 Εφοσον εχεις ξανασυναρμολογησει, το κυριοτερο προβλημα σου ειναι η θερμοαγωγικη απ' οτι καταλαβα?Δε νομιζω να εχεις προβλημα τοτε. Αν και εχω την εντυπωση, οτι ολες οι ψυκτρες που ερχονται μαζι με τον επεξεργαστη, εχουν πανω τη θερμοαγωγικη και δε χρειαζεται εσυ να κανεις κατι. (αν και παντα καλο ειναι να βγαλεις αυτη τη "τσιχλα" και να βαλεις μια καλη παστα)Επισης, εχε απο κοντα το manual της μητρικης, που γραφει αναλυτικα πως πρεπει να γινει η οποιαδηποτε συνδεση πανω στη μητρικη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mhche Μάρτιος 18, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2010 Το πρόβλημα μου είναι με τη συνδεσμολογία του τροφοδοτικού,το αν θα μπορέσω να τα βάλω όλα κανονικά πάνω στο κουτί και να δουλέψουν χωρίς να χω κάποιο πρόβλημα.Απ ότι βλέπω απ τις απαντήσεις όμως,δεν πρέπει να ναι τόσο δύσκολο όσο φανταζόμουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Μάρτιος 18, 2010 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2010 Δε νομίζω να σε δυσκολέψουν τα καλώδια.Η τοποθέτηση της ψύκτρας του επεξεργαστή ίσως έχει ιδιαιτερότητες, αλλά και πάλι με ηρεμία+manual ολα θα πάνε καλά.Ρίξε μια ματιά και σε αυτό το θέμα. Είναι παλιό, αλλά οι βασικές αρχές είναι οι ίδιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Μάρτιος 18, 2010 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2010 Στην τελική, με μία φωτογραφική (έστω και του κινητού σου) τραβάς αυτό που σε δυσκολεύει και ποστάρεις εδώ και θα σε βοηθήσουμε .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mhche Μάρτιος 18, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2010 Στην τελική, με μία φωτογραφική (έστω και του κινητού σου) τραβάς αυτό που σε δυσκολεύει και ποστάρεις εδώ και θα σε βοηθήσουμε .... Ευχαριστώ πάρα πολύ για την εκ των προτέρων βοήθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
predator7 Μάρτιος 18, 2010 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2010 κανενα φιλο που να ασχολειται δεν εχεις για να σε βοηθησει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mhche Μάρτιος 18, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2010 κανενα φιλο που να ασχολειται δεν εχεις για να σε βοηθησει?αν είχα δεν θα ρώταγα εδώ,δυστηχώς όχι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Μάρτιος 18, 2010 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2010 Που να σε ειχα τις εποχες του PENTIUM 1 που στα κουτια φτιαχναμε το μπροστινι πανελακι να γραφει την ταχύτητα του επεξεργαστη ...Α ρε ωραία χρόνια χρονιες 94-95-96 στο microchip ..Πως περάσανε τα χρόνια !!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mhche Μάρτιος 18, 2010 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2010 τότε έπαιζε ακόμα με τα τρανσφόρμερς και όχι με υπολογιστές.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
predator7 Μάρτιος 19, 2010 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2010 εσυ τι φοβασαι μην χαλασεις καποιο κομματι η μηπως δεν μπορεσεις να το ολοκληρωσεις?παντως για το τροφοδοτικο που λες ειναι πολυ ευκολο να τα βρεις που παει το καθε τι κανουν μπαμ δηλαδη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mhche Μάρτιος 19, 2010 Author #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2010 εσυ τι φοβασαι μην χαλασεις καποιο κομματι η μηπως δεν μπορεσεις να το ολοκληρωσεις?παντως για το τροφοδοτικο που λες ειναι πολυ ευκολο να τα βρεις που παει το καθε τι κανουν μπαμ δηλαδη.πιο πολύ το πρώτο..μην χαλάσω τίποτα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
louis_gas Μάρτιος 19, 2010 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2010 Αν προσεξεις τον επεξεργαστη, μη στραβωσεις κανα pin, να κουμπωσει καλα η ψυκτρα κλπ, στα υπολοιπα πολυ δυσκολο να χαλασεις κατι. Ολα εχουν ενα τροπο που κουμπωνουν και δε γινεται να μπουν λαθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Μάρτιος 19, 2010 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2010 εσυ τι φοβασαι μην χαλασεις καποιο κομματι η μηπως δεν μπορεσεις να το ολοκληρωσεις?παντως για το τροφοδοτικο που λες ειναι πολυ ευκολο να τα βρεις που παει το καθε τι κανουν μπαμ δηλαδη. Μάλλον αυτό φοβάται κι αυτός.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.