Jump to content

Τι mp3 ακούτε αυτή τη στιγμή;

RootX

Recommended Posts

Ο Keith Jarrett ειναι σπουδαίος Jazzίστας και απο τους κορυφαίους πιανίστες του 20ου αιώνα...

Αλλα υπάρχουν και άλλοι καταπληκτικοί μουσικοί.

Σιγουρα υπαρχουν και αλλοι, χιλιαδες.

Αυτος ο κλασικος ρομαντικος ενιοτε folk ιμπρεσιονιστικος ηχος του George Winston δεν μου αρεσει,

προτιμω πιο jazz/funk κλιμακες στο πιανο ή καλυτερα στο Fender Rhodes, αλλα αυτα ειναι γουστα.

και ερχομαστε στο λόγο του ποστ :turn:

που μπροστά τους ο Jarrett είναι για να παίζει Jingle Bells.. :p

Τάδε έφη George Winston ή Ludovico Einaudi... Μιλάμε όμως για άλλου ειδους μουσική...

Αποκλειεται να εκανε μια τοσο τραγικα αστοχη δηλωση ο George Winston ή ο Λουδοβικος.

Εψαξα λίγο ...δεν βρηκα κατι.

Αν την εκανε μιλαμε για απυθμενο κομπλεξ μουσικου που δεν συμμετειχε, γιατι δεν ειχε την εμπενευση την συγκυρια ή δεν προλαβε, στις τελευταιες εξελιξης της jazz και γενικοτερα της μουσικης...δηλαδη δεν

μπορω να σκεφτω κατι αλλο.

Ακομα πιο τραγικη δηλωση αν συνυπολογισεις δε οτι ο George Winston παρ όλο που ειναι αρτιος εκτελεστης...δεν προσφερε κατι καινουριο στην μουσικη, δεν την πηγε ενα βημα παραπερα, δεν ηταν ποτε καινοτομος σε κατι και τελοσπαντων δεν συμμετειχε ποτε σε κατι προς αυτην την κατευθυνση για να πηγαζει απο καπου (και παλι λανθασμενα κατα την γνωμη μου) το θαρρος μιας μ τετοιου ειδους δηλωσης.

Αν την εκανε ...κριμα, τον ειχα σε εκτιμηση λογω των επιρροων του και απο Frank Zappa :slap:

Η κάθε μια έχει τις δυσκολίες της

μπαα ποτε δεν ειδα την φαση ετσι, τεχνικη και δυσκολιες.

ή μου αρεσει κατι η οχι ανεξαρτητα απο την τεχνική.

Στο κατω κατω δεν ειμαι μουσικος να μελετησω την τεχνικη καποιου.

Ασε που 5 νοτες μπορει να εχουν τονους μεγαλυτερης σημασιας απο 1500 το δευτερολεπτο.

ή οποιασδηποτε τεχνικης.

• Replies 14,4k
  • Created
  • Last Reply

Ambient @ it's best

Μετα τι να παιξω...Jarrett, Einaudi ή Children of Sanchez...

tough one

Εδω εισαι man...

-->Carbon Based Lifeforms - MOS 6581

BTW,για οσους ενδιαφερονται,11/10 Thievery Corporation live in Athens

Αποκλειεται να εκανε μια τοσο τραγικα αστοχη δηλωση ο George Winston ή ο Λουδοβικος.

Εψαξα λίγο ...δεν βρηκα κατι.

Αν την εκανε μιλαμε για απυθμενο κομπλεξ μουσικου που δεν συμμετειχε, γιατι δεν ειχε την εμπενευση την συγκυρια ή δεν προλαβε, στις τελευταιες εξελιξης της jazz και γενικοτερα της μουσικης...δηλαδη δεν

μπορω να σκεφτω κατι αλλο.

Ακομα πιο τραγικη δηλωση αν συνυπολογισεις δε οτι ο George Winston παρ όλο που ειναι αρτιος εκτελεστης...δεν προσφερε κατι καινουριο στην μουσικη, δεν την πηγε ενα βημα παραπερα, δεν ηταν ποτε καινοτομος σε κατι και τελοσπαντων δεν συμμετειχε ποτε σε κατι προς αυτην την κατευθυνση για να πηγαζει απο καπου (και παλι λανθασμενα κατα την γνωμη μου) το θαρρος μιας μ τετοιου ειδους δηλωσης.

Αν την εκανε ...κριμα, τον ειχα σε εκτιμηση λογω των επιρροων του και απο Frank Zappa :slap:

Με παρεξήγησες. Πρώτον το ειπα αστειευόμενος, και δεύτερον ειναι προσωπική μου άποψη.. Ουδέποτε δεν έχει πει καποιος εκ των δυο κατι για τον Jarrett. :Τ:

Τρέφω καποια ιδιαίτερη συμπάθεια προς την πιο μελαγχολική κλίμακα του Einaudi, λόγω μουσικών "σπουδών"

Αντίθετα, επειδή την τζάζ δεν μπόρεσα ποτε να την εκτελέσω και την "εκτελούσα", την εχω και σαν αποθυμένο. Και θεωρώ οτι στο είδος, ο Michel Petrucciani, είναι ο κορυφαίος πιανίστας.

Σας εχουμε ζαλίσει με την Jazz, αλλα bear with us... Οι πρώτες χιλιάδες ακροάσεις ειναι δύσκολες, μεχρι να συνηθίσει το αυτί...

http://www.youtube.com/watch?v=cZulPcmet3Q

hendrix , moon turn the tides

Κατι τετοιο πρεπει ν ακουγε ο Gill Evans όταν προτεινε στον M.Davis να συνεργαστουν....

Αλλα δεν προλαβαν.

Respect το κομματι.

Εδω εισαι man...

-->Carbon Based Lifeforms - MOS 6581

BTW,για οσους ενδιαφερονται,11/10 Thievery Corporation live in Athens

Είναι απίστευτοι, απλά. To Hydrophonic Garden και το Ambiogenesis είναι έπη imo.

Δεν έχω βρει original cd τους όμως γμτ και θέλω πολύ να τα αγοράσω....Εχεις πετύχει πουθενά εσύ σε μαγαζιά Ελλάδα ή να πάρω απ όξω?

@gznp

Ψαξε εδω μεσα http://www.ultimae.com/

Ερχονται σε πολυ προσεγμενα digipacks.

Σε αυτο το στυλ,θα σου αρεσουν επισης οι Aes Dana και Solar Fields κατα 99,9%

@Nephilim

Terranova - Midnight Melodic(chase the blues)

1999,εξισου καλο με Portishead imo(πολυ βαρια κουβεντα),album που βγηκε απο την K7 (το label του Kruder,απο τους Kruder & Dorfmeister),συμμετεχει και ο πολυς Tricky.

Για κακη τους τυχη ομως,δεν ηταν απο το Bristol αλλα απο τη Γερμανια(...και τους εφαγε η μαρμαγκα)

σαν παλιοι Portishead...

στο πιο pop τους.

αν το καναν dance mix θα σαρωνε κυριολεκτικα.

όντως...φωνητικά και πιανάκι που χρήζουν συνοδείας...

@gznp

Ψαξε εδω μεσα http://www.ultimae.com/

Ερχονται σε πολυ προσεγμενα digipacks.

Σε αυτο το στυλ,θα σου αρεσουν επισης οι Aes Dana και Solar Fields κατα 99,9%

Ξέρω την Ultimae, απλά ήλπιζα να τα βρω εδώ :D

Και εννοείται πως έχω Aes Dana και Solar Fields :D :D

Απλά οι CBL για μένα σε μερικά tracks είναι άπιαστοι - τέλεια "σκηνοθεσία" του κομματιού.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.