Vadergr Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1, 2004 Εχω εναν δισκο 80JB και τον εχω σχεδον δυο χρονια.Εχω μαθει οτι οι νεοι 80JB εχουν λιγο διαφορετικο καλουπι... Αλλα το platters,cylinders κτλ ειναι ολα ιδια.Λογικα μπορω να κανω raid ετσι? Θα εχω 2χ80JB ... Το ειναι ελαχιστα διαφορετικοι σε κατι αλλο που δεν αφορα τα βασικα τεχνικα χαρακτηριστικα του δισκου δεν παιζει ρολο ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιανουάριος 1, 2004 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2004 Αυτο δυστυχως Vader μαλλον θα το ανακαλυψεις μονος σου. Ξερω οτι στο Raid1(mirroring) παιζει πολυ σημαντικο ρολο να ειναι ακριβως ιδιοι οι δισκοι. Για το Striping δεν ξερω. Παντως αυτο που παρατηρησα εγω οταν εκανα striping με 2 40αρηδες ηταν οτι οι δισκοι οχι μονο επρεπε να ειναι ακριβως ιδιοι αλλα και απο την ιδια χωρα. Και εξηγουμε. Ειχαμε 2 παρτιδες WD 400JB. Ο ενας ηταν απο Μαλαισια και ο αλλος απο Taiwan. Ειχαν διαφορα μονο στο κελυφος του δισκου και σε ενα τσιπακι της πλακετας. Τελικα δεν επαιξαν σε Raid. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Ιανουάριος 1, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2004 Με μαγησες με αυτο που ειπες τωρα....Δεν επαιζαν raid 0 ή raid 1 ?Προφανως με νοιαζει stripping και οχι mirroring... Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Ιανουάριος 2, 2004 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2004 εμένα έχουν διαφορετικό κέλυφος... και απ'ότι φαίνεται δουλεύουν οκ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Ιανουάριος 2, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2004 Τρεξε ρε κωστα hdtach και sandra... Link to comment Share on other sites More sharing options...
XTCgr Ιανουάριος 2, 2004 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2004 από προσωπική εμπειρία. >> οι δίσκοι του τύπου WD800JB-00CRA1 ή π.χ. WD120JB-00CRA1 έχουν 40άρια platter ενω όσοι είναι WD800JB-00ETA0 έχουν 80αρια platter... αλλιώς δεν εξηγείται η διαφορα 42Kps με 48Kps στο HdTach όταν σύγκρινα 2 80άρηδες 00CRA1 και 00ETA0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Ιανουάριος 2, 2004 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2004 λοιπόν, δεν έχω νετ στο desktop ακόμα, ούτε prog για screenies...το σάντρα μου έδωσε τώρα 51k, και όταν ήταν άδειοι κάπου 59kτο nero δίνει 73mb/sτο hd_speed κάπου 88mb/s average readκαι το hd tach 13.2ms access time, 104mb burst speed, 8% cpu utilization, max read 86mb/s, min 27mb/s, average 67mb/s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Ιανουάριος 2, 2004 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2004 Ta scores μου στο hdtach ειναι της προκοπης?Δεν λεω να ειναι τα καλυτερα απλα να ειναι normal για raid...random access time 11.9msecread burst speed 92mb/secread speed maximum 85mb/secread speed minimum 26mb/secaverage 43mb/sec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Ιανουάριος 2, 2004 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2004 Στο net διαβασα οτι το sandra δεν ειναι και πολυ αξιοπιστο.Χρησιμοποιουν hdtach και ΑΤΤΟ. Hdtach σας εδωσα scores.Παρτε και ενα ΑΤΤΟ... Πειτε την αποψη σας.Strip 64k ειναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Ιανουάριος 2, 2004 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2004 Χωρις να θελω να απογοητευσω κανενα τα score ειναι μετρια προς καλουτσικα.Βεβαια τα νουμερα απο bench στο ραιδ δεν λενε τιποτα.Κανε μου και μαι αλλη χαρη αντεγραψε ενα αρχειο χωρις συμπιεση τιποτα direct stream copy με το VirualDub( file open >direct stream > saves as...) και πες μου τι fps λεει ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Ιανουάριος 2, 2004 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2004 Για μερικες συγκρισεις κοιτα εδωhttp://lumberjacker.kettenfett.com/database/database.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Ιανουάριος 2, 2004 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2004 Αρχική απάντηση από Vagouridis [02-01-2004 και 14:27] Χωρις να θελω να απογοητευσω κανενα τα score ειναι μετρια προς καλουτσικα.Βεβαια τα νουμερα απο bench στο ραιδ δεν λενε τιποτα.Κανε μου και μαι αλλη χαρη αντεγραψε ενα αρχειο χωρις συμπιεση τιποτα direct stream copy με το VirualDub( file open >direct stream > saves as...) και πες μου τι fps λεει ..... Μα αυτό που λες Πάρη, δεν μπορεί να έιναι αξιόπιστο αφού στο direct stream copy του VD, τα fps δεν μένουν ποτέ σταθερά σε μια τιμή. Συνέχει παίζει. Ανεβοκατεβαίνει σαν τρελό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Ιανουάριος 2, 2004 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2004 Μην το λες....οταν καναμε ερευνα για δισκους υπηρχαν και σταθερες τιμες.Ας πουμε βλεπεις ενα μεσο ορο 8000 fps με τις τιμες να παιζουν ομως γυρω απο το 8000 +- 1000 .....Εαν παει παραπανω η διαφορα και κανει σαν τρελλο αστο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Ιανουάριος 2, 2004 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2004 Καποιος σε ξενο φορουμ ποσταρε το εξης...Running any kind of sata except for the 8237 solution from via will result in performance limited to the PCI bus. Υπαρχει περιπτωση να με περιοριζει το γεγονος οτι ειναι ενσωματωμενος ο controller? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMk Ιανουάριος 2, 2004 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2004 Το ότι είναι ενσωματομένος όχι.... το ότι το Pci είναι 133mb/s... είναι γεγονός... αν θυμάμε ο hipro me 4χ80JB δεν είχε διαφορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Ιανουάριος 2, 2004 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2004 Αρχική απάντηση από Vadergr [02-01-2004 και 14:49] .......... Υπαρχει περιπτωση να με περιοριζει το γεγονος οτι ειναι ενσωματωμενος ο controller? Με τους δισκους που εχεις το μονο που μπορει να σου περιορισει ειναι το peak transfer rate που δεν εχει και καμια πρακτικη σημασια. .Αν ειχες raptors τοτε θα ειχες ουσιαστικο περιορισμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Ιανουάριος 2, 2004 Author #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2004 Ρε unstop. αφου εχεις raid στην abit κανε μας την χαρη και ποσταρε ενα ΑΤΤΟ,hdtach καθως και το transfer rate στο image του Nero... Αντε μπας και βγαλω κανα συμπερασμα της προκοπης.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Ιανουάριος 2, 2004 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2004 hdtach 16K stripe size ,2 jbs 40GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Ιανουάριος 2, 2004 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2004 ΑΤΤΟ Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMk Ιανουάριος 2, 2004 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2004 Πάρτε και ένα δικό μου old in texas με 16Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.