Jump to content

Πρόβλημα με τροφοδοτικό (CoolerMaster 620)

Indiko_Xoiridio

Recommended Posts

Είχα τον υπολογιστή κλειστό για μια εβδομάδα περίπου. Χθές που πήγα να τον ανοίξω (είχα κλείσει το πολύπριζο) δεν άνοιγε και μύριζε καμένο...

Το λαμπάκι στο motherboard ήταν αναμένο. Το λαμπάκι του τροφοδοτικού στην αρχή τρεμόπαιζε λίγο και μετά έσβησε τελείως. Τώρα το μόνο που ακούγεται όταν ανάβω το κουμπάκι του τροφοδοτικού είναι κάτι σαν "γρύλισμα".

To τροφοδοτικό είναι αυτό: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/CoolerMaster-M620-Real-Power-Modular-RS-620-ASAA-A1.htm

Τι να κάνω;

Πάω για καινούργιο τροφοδοτικό;

Αν ναι, έχετε να μου προτείνετε κάποιο για το σύστημα μου γύρω στα 60-70 ευρώ;

Μητρική: M3A32-MVP DELUXE/WIFI-AP

CPU: AMD Phenom 9950

Μνήμη: 6GB DDR2-1066

GPU: Ati Radeon 4870

HDD: 4 Σκληροί Δίσκοι

Έχω χάσει την απόδειξη και το αυτοκολλητάκι πάνω στο τροφοδοτικό(αυτό που ακυρώνει την εγγύηση) έχει σκιστεί...

Επειδή βιάζομαι θέλω να πάρω κάτι αμέσως γιατί έχω μείνει χωρίς υπολογιστή.

Και φθηνότερο να είναι ακόμα καλύτερα. Απλά να σηκώνει το σύστημα μου και να είναι οσο το δυνατόν αθόρυβο.

απο που το ειχες παρει ? απο πλαισιο ? γτ αν το εχεις παρει απο eshop δεν χρειαζεται η αποδειξη, κοιτανε το serial . αλλα αν εχει σκιστει το αυτοκολλητο στο eshop μαλλον δεν θα το παρουν πισω,ενω το πλαισιο μπορει .

Από πλαίσιο το είχα πάρει. Απλά επειδή δεν έχω καθόλου χρόνο αυτό το διάστημα (φαντάρος :(), ψάχνω να βρω ένα τώρα τώρα να κάνω την δουλειά μου και όταν μπορέσω θα το πάω και αυτό να το κοιτάξουν...

• 2 weeks later...

Heeeeelp!!!!!!

Παρήγγειλα τελικά το ίδιο τροφοδοτικό.

Σήμερα μου ήρθε, το συνδέω πάνω, το ανοίγω, βλέπω ανάβει το πράσινο λαμπάκι στην μητρική λέω κομπλέ είμαστε. Πατάω το Power στο κουτί και δεν γίνεται τίποτα...

Τι να κάνω;;;

Παίζει να κάηκε και τίποτα άλλο;

Φίλε, το ίδιο είχε συμβεί και σε 1 φίλο μου και έτρεχε. Αλλάξαμε τροφοδοτικό και μητρική και αντιμετωπίσαμε αυτό που λες εσύ (τροφοδοτικό κομπλέ, άναβε led της μητρική). Το πήγαμε στο πλαίσιο και βρήκαν τελικά καμμένα και τη κάρτα γραφικών με τον σκληρό (!).

Όταν καίγεται το τροφοδοτικό ποτέ δε μπορείς να ξέρεις με σιγουριά τι ζημιά έχει κάνει στα επί μέρους εξαρτήματα κι είναι καλύτερο να το πηγαίνεις στο κατάστημα που το αγόρασες αν είναι εντός εγγύησης εκτός κι αν έχεις κι από ένα ανταλλακτικό για το κάθε εξάρτημα και κάθεσαι να κάνεις δοκιμές

Νεότερα από το μέτωπο...

Είχα χρόνο σήμερα και έλυσα το pc για να δοκιμάσω τα parts ένα ένα στον υπολογιστή του αδερφού μου .

1. Η κάρτα γραφικών, οι μνήμες και οι δύο σκληροί (storage) είναι εντάξει. :)

2. Τους δύο σκληρούς που τους είχα σε raid 0 και είχα τo λειτουργικό δεν τους έχω πειράξει καθόλου. Πως θα τσεκάρω αν είναι εντάξει;Θα τους βάλω έναν-έναν στο υπολογιστή του αδερφού μου; Αν λειτουργούν μπορώ να σώσω τα δεδομένα που έχω μέσα + το λειτουργικό χωρίς να χρειαστεί format; Αν γίνεται να μεταφέρω όλα τα δεδομένα σε ένα σκληρό ώστε να καταργήσω και το raid ακόμα καλύτερα.

3. Έβαλα τον επεξεργαστή του αδερφού μου (AMD Athlon 64 x2 4800+) στην μητρική μου (χωρίς τίποτα άλλο κουμπωμένο επάνω) και πάλι δεν ανοιγε ο υπολογιστής. Οπότε η μητρική κάηκε στάνταρ, έτσι;:(

4. Η μητρική του αδερφού μου είναι η Asus M2V και από ότι βλέπω δεν υποστηρίζει τον επεξεργαστή μου, οπότε δεν μπορώ να τον δοκιμάσω...:hm:

Υπάρχει περίπτωση με κανένα bios update να γίνεται;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.