Jump to content

Προσβαση σε tomcat server εκτός LAN???

Nasos1416003258

Recommended Posts

Θέμα της πτυχιακής μου είναι εν μέρει το Liferay Portal. Είναι java based portal και CMS.

Προς το παρόν το δοκιμάζω σε windows xp λειτουργικό. Έχω κατεβάσει την τελευταία έκδοση με ενσωματωμένο τον tomacat 6. Όλα είναι έτοιμα, απλά κάνεις Install την Java, τρέχεις το stratup του tomcat και βουαλα έχεις έτοιμο το Portal σου να το κάνεις ότι θέλεις. Σε Lan παίζει απροβλημάτιστα απλά ανοίγοντας το http://<εσωτερικη ip του pc>:8080

Όντας αδαής δεν γνωρίζω πώς να κάνω το portal να είναι accessible εκτός δικτύου.

Ποιες ακριβώς αλλαγές πρέπει να κάνω στο αρχείο server.xml του tomcat ώστε να το βλέπουν και pc εκτός lan? Θέλει και το router κάποια ports forward ετσι?

Δοκίμασα αρκετές φόρες να αλλάξω τα Ports στο αρχείο Server.xml και να τα ανοίξω από το router αλλά δεν κατάφερα κάτι.

Δεν μπορώ να βρω κάποιο tutorial στο net, ψάχνω καιρό, το μονό που βρήκα είναι ότι πρέπει να αλλάξω την Default Port από 8080 σε 80. Αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος με σώζει.

Η IP στην οποία τρέχει ο server πρέπει να είναι public, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμη από υπολογιστές εκτός του εσωτερικού δικτύου σου. Οπότε ή παίρνεις στατικό IP, ή χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες του no-ip, για να αντιστοιχήσεις τη δυναμική IP σου σε ένα domain name.

Το θελω απλα για την δικια μου διευκολινση, δεν ειναι κατι μονιμο. Δεν εχω προβλημα καθε φορα που αλλαζει ip ο υπολογιστης μου να λεω σε αυτον που με ενδιαφερει να μπει την νεα μου ip και να αλλαζω τα Settings. O tomcat τρεχει στο δικο μου pc( με μια απλη συνδεση στον ΟΤΕ ) και οχι σε καποιο αγορασμενο/νοικιασμενο Server. Φυσικα και οταν προσπαθουν να συνδεθουν μαζι μου εκτος του εσωτερικου μου δικτυου τους δινω την Public ip μου ακολουθημενη απο την υποθετικη πορτ :8585 πχ

dyndns.org....

Kανε ενα account και θα εισαι ενταξη με το θεμα ΙP.

PS:πρεπει να βαλεις τα στοιχεια απο το account που θα φτιαξεις και στο router σου sτη καρτελα dynamic dns...

Και κατι ακομα.Πολλα router exoyn μια επιλογη ασφαλειας στην καρτελα του dynamic dns,κατι σαν firewall.Αυτο πρεπει να το το απενεργοποιησεις.

:jump1:

Μέσα στο server.xml, πρέπει να σου έχει κάποιες γραμμές όπως οι παρακάτω:

<Connector port="80" address="192.168.25.10" protocol="HTTP/1.1"
maxthreads="150" connectionTimeout="20000"
redirectPort="8443" />

Connector Port βάλε 80

και στο Address βάλε την ΙP σου.

Για να δεις εάν ο OTE κόβει την 80, πάνε στο Canyouseeme και βάλε να τσεκάρει την 80.

Θα σου πρότεινα όμως, έτσι κι αλλιώς, να κάνεις κι ένα hostname σε no-ip ή dyndns.

Μπορείς να αφήσεις τη default 8080 ή να αλλάξεις σε όποια θέλεις εσύ. Αφού σου παίζει από το LAN θα πρότεινα να μην το αλλάξεις το config. Για να σου παίζει από το internet πρέπει να κάνεις ένα port forward στο modem-router. Αφού έχεις ΟΤΕ να ξέρεις ότι κόβουν τις εισερχόμενες, πρέπει να μπεις στη σελίδα με τις ρυθμίσεις σου και να τις ανοίξεις. Προαιρετικά δημιουργείς ένα λογαριασμό dynamic dns και πλέον έχεις ένα όνομα του στυλ user.dyndns.org που πάντα κάνει resolve την εκάστοτε wan IP σου.

Ευχαριστω πολυ! Τελικα επαιξε :happy:

Το μονο που δεν εχω καταφερει ακομα( δεν καιγομαι, απλα ετσι για εκμαθηση) ειναι να καταφερω να το κανω να παιξει με dydns.org. Μεσω του συγκεκριμενου Site δεν μπορω να του δειξω οτι η Port που δουλευω ειναι αλλη εκτος της 80 για webserver, με αποτελεσμα το Host link που μου δινει να απαντα στo http://ipmou:80 και οχι την πορτα που εχω σεταρει εγω. Απλα δινεις την IP σου και επιλεγεις απο κατω την υπηρεσια που θελεις να δουλεψεις, δεν εχει αλλη επιλογη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.