MORBID21 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2010 εχω ενα προβληματακι,αν ξερει κανεις ας βοηθησεισε win 7 64bit καποιες στιγμες οταν χρησιμοποιειται αρκετη μνημημετα το τελος της εργασιας δειχνει να κραταει δεσμευμενη την μνημη κατι.το προσεξα σε ενα γκατζετακι απο αυτα που εχουν τα win 7 αλλα τελικα τα ιδια δειχνει και το task managerprocesses που κρατανε μνημη δεν υπαρχουν και αν υπαρχουν τα κλεινω σχεδον ολα αλλα παραμενει ετσιπροβλημα στην ενδειξη ή οντως κατι τρεχει?καθε παρατηρηση δεκτη.ευχαριστω εκ των προτερωνP5K deluxeQX6850 10x3334x2gb corsair dominator 1066 (ddr2)8800 gtx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ypnovatis Μάρτιος 10, 2010 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2010 Κι εγώ έχω παρατηρήσει το ίδιο ακριβώς φαινόμενο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
predator7 Μάρτιος 10, 2010 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2010 εγω αυτο το ειχα παρατηρησει με ddr2 οτι γεμιζανε κ δεν αδειαζανε ειχα 8 γιγα κ πηγαινανε μεχρι κ 2.21 κ καμια φορα κ παραπανω, τωρα με ddr3 με 4 γιγα οι μνημες ακομα κ να γεμισουνε αδειαζουν κ παιζουνε το πολυ μεχρι 1.6 gb αλλα αδειαζουνε για πλακα κ πεφτουν κ στο 1.4-1.5 gb Link to comment Share on other sites More sharing options...
MORBID21 Μάρτιος 10, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2010 και εγω για ddr2 μιλαω αδερφεαυτη τη στιγμη δειχνει να χρησιμοποιει ακριβως 5γιγαπροσθεσα ολα οσα δειχνει ανοιχτα στα processes και ειναι 755mbτα υπολοιπα ghost:fist: Link to comment Share on other sites More sharing options...
basilakis Μάρτιος 10, 2010 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2010 και εγω για ddr2 μιλαω αδερφεαυτη τη στιγμη δειχνει να χρησιμοποιει ακριβως 5γιγαπροσθεσα ολα οσα δειχνει ανοιχτα στα processes και ειναι 755mbτα υπολοιπα ghost:fist:Αμα ξανατρεξεις μια εφαρμογη που " τρωει " μνημη .. εχεις προβληματα ? Αλλαζει το ποσοστο χρησης της μνημης ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MORBID21 Μάρτιος 10, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2010 δεν ειναι και το πιο ευκολο να γεμισω τα 8 γιγαετσι ενω εδειχνε να χρησιμοποιει καπου 5γιγα εβαλα 2 μεμτεστ απο 2048 για να τερματισει η μνημηετρεχαν κανονικα και ανοιγαν και ολα τα υπολοιπα σαν να εχω κιαλλη μνημηετσι εβαλα αλλο ενα 2048επισης μια χαραβαζω και ενα τεταρτο και εκει λογικο ηταν να κολλησει λιγο.ολα τα cores 100% και ram 100%το περιεργο ηταν οτι τα ετρεξε και τα 4 αν και λογικο ηταν να κολλανε ολαμετα απο λιγο τα εκλεισα ολα και τελικα εδειξε να χρησιμοποιουνται πια μονο 750mbοσα ειχα μετρησει και πριν δηλαδητελικα πιο πιθανο μου μοιαζει να ειναι λαθος ενδειξη των win 7 αλλιως δεν θα με αφηνε να τρεξω 2-3 η ακομα και το τεταρτο μεμτεστ Link to comment Share on other sites More sharing options...
predator7 Μάρτιος 10, 2010 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2010 page file εχεις ορισει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Μάρτιος 10, 2010 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2010 Oχι δεν είναι λαθος ένδειξη. Απλά τα "σκουπίδια" (μνήμη από προγράμματα που έκλεισες) παραμένουν στην μνήμη μέχρι να τα καθαρίσει ο garbage collector. Κάποια στιγμή θα το κάνει, δεν το κάνει αμεσως μόλις κλείσει η εφαρμογή (για να μην χρησιμοποιήσει πόρους = cpu pagefile etc και καθυστερίσει το σύστημα) αλλά όταν θα μείνει για λίγα λεπτά idle το σύστημα. Επίσης θα τα καθαρίσει ΟΤΑΝ κάποιο άλλο process του ζητήσει κάποια μνήμη η οποία δεν επαρκεί από την "διαθέσιμη", γιαυτό και όταν έκλεισες το memtest (το οποίο έχει δικό του καθάρισμα της μνήμης) είδες ότι η ελεύθερη μνήμη ήταν πολύ.Γενικά οι .NET εφαρμογές σε Vista/Seven έχουν περίεργη συμπεριφορά όσο αναφορά την μνήμη. Για παράδειγμα άν φτιάξεις μια απλή εφαρμογή σε GDI+ η οποία ανοίγει και αλλά ζει images θα δείς ότι όταν φορτώσεις ένα μεγάλο image η μνημη του προγράμματος θα ανέβει αλλά όταν κάνεις dispose το image δεν θα πέσει. Αν ξαναανοίξεις το ίδιο image πάλι η μνήμη δεν θα ανέβει αλλά θα παραμείνει εκεί που ήταν κατα το πρώτο άνοιγμα. Αν μετά το dispose του image καλέσεις 2 φόρές τον garbage collector θα δείς την μνήμη να πέφτει στο νούμερο που είχες πριν φορτώσεις για πρώτη φορά το image. Λιγο μπερδεμένα αλλά έτσι δουλεύει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MORBID21 Μάρτιος 10, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2010 8gb page fileεχει κατσει πολλες ωρες idle χωρις να καθαριζει κατιαλλα μαλλον εχεις δικιο αλλιως δεν θα με αφηνε να τρεξω τα memtestοποτε ειναι απλα θεμα των win7 με λιγα λογια Link to comment Share on other sites More sharing options...
predator7 Μάρτιος 10, 2010 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2010 εγω με τα 8 γιγα ειχα ορισει page file 24000-32000 δηλαδη 3 με 4 φορες απ οτι η ραμ το θεμα σε μενα ηταν οτι ναι μεν γεμιζε η μνημη αλλα γεμιζε μεχρι 2.21,κ τωρα στις ddr3 εχω ορισει παλι 12000-16000 που εχω 4 γιγα κ αν σου πω οτι δουλευει καλυτερα?καθονται στο 1.22 ανεβαινουν μεχρι 1.52 κ μετα ξαναπεφτουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basilakis Μάρτιος 10, 2010 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2010 Με 8Gb μνημη .. τι το θες το page file ? Με 6gb μνημη το εχω στο 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MORBID21 Μάρτιος 11, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2010 εγω με τα 8 γιγα ειχα ορισει page file 24000-32000 δηλαδη 3 με 4 φορες απ οτι η ραμ το θεμα σε μενα ηταν οτι ναι μεν γεμιζε η μνημη αλλα γεμιζε μεχρι 2.21,κ τωρα στις ddr3 εχω ορισει παλι 12000-16000 που εχω 4 γιγα κ αν σου πω οτι δουλευει καλυτερα?καθονται στο 1.22 ανεβαινουν μεχρι 1.52 κ μετα ξαναπεφτουν. Δεν καταλαβαινω τι εννοεις γεμιζε μεχρι 2.21 εμενα οταν λεω γεμιζει εννοω αφηνει (και καλα) 50mb ελευθερα σε κατι φασεις page file recommended: 12286mb currently allocated: 8191mb αν καταφερω και χρησιμοποιησω 16γιγα συνολο,τι να πω? πρεπει να κανω crossfire τις μητρικες μιας και εχω αλλα 4 στικακια ιδια αμα βλεπω ρε μπιλαρε κατι τετοια δεν το ρισκαρω να το αφησω χωρις page file αμα ημουν σιγουρος για το ποσο μνημη εχω ανα πασα στιγμη και κατα περιπτωση θα το εστελνα απο κει που 'ρθε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick86 Μάρτιος 11, 2010 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2010 Και σε μενα 2,3 φορες το ιδιο θεμα..Ενιωθα το Pc να μην ανταποκρινεται σωστα anoiga thn καρτελα επιδοσεις και εβλεπα την μνημη καρφωμενη στα 5 Gb.Με λιγες σχετικα εφαρμογες...Οσο και αν το αφησα δεν εστρωσε μονο με restart... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Μάρτιος 11, 2010 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2010 εγω με τα 8 γιγα ειχα ορισει page file 24000-32000 δηλαδη 3 με 4 φορες απ οτι η ραμ το θεμα σε μενα ηταν οτι ναι μεν γεμιζε η μνημη αλλα γεμιζε μεχρι 2.21,κ τωρα στις ddr3 εχω ορισει παλι 12000-16000 που εχω 4 γιγα κ αν σου πω οτι δουλευει καλυτερα?καθονται στο 1.22 ανεβαινουν μεχρι 1.52 κ μετα ξαναπεφτουν.ερχμ...........νομιζω οτι ειναι υπερβολη να εχεις pagefile στα 8γιγα ραμ και ποσο μαλλον 24GB page file....εκει ξεφευγει το θεμα.lol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.