Jump to content

Αεροπορικά εισητήρια για Πράγα;

jpavly

Recommended Posts

Προς αεροδρομόβιους, ήθελα να κλείσω εισιτήρια για Πράγα, αλλά ξαφνικά βλέπω ότι δεν υπάρχει απ' ευθείας. Τι παίζει; Λόγω χάους Ολυμπιακής; Να περιμένω ότι θα δω πάλι απ' ευθείας ή θα πλερώσω με ενδιάμεσο;

Μυστήριο, από το cza.cz βλέπω κανονικά πτήσεις της Czech Airlines από και προς Αθήνα και μου βγαίνει 2 άτομα ~350€.

Από Ελλάδα γιατί δεν τα βλέπω όμως;

Edit: Per person είναι 350€ :p

Πριν ένα μήνα που είδα είχε με 360€ περίπου για 2 άτομα. Τώρα το φθηνότερο που βλέπω είναι με Lufthansa με ενδιάμεσο Φρανκφούρτη στα 430 περίπου.

Μου κάνει εντύπωση όμως, τόσοι Έλληνες επισκέπτονται την Πράγα. Ούτε μία πτήση από Ολυμπιακή ή Aegean?

Πριν ένα μήνα που είδα είχε με 360€ περίπου για 2 άτομα. Τώρα το φθηνότερο που βλέπω είναι με Lufthansa με ενδιάμεσο Φρανκφούρτη στα 430 περίπου.

Μου κάνει εντύπωση όμως, τόσοι Έλληνες επισκέπτονται την Πράγα. Ούτε μία πτήση από Ολυμπιακή ή Aegean?

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4561556 ισως λογω αυτου?

Για random dates.

Czech Airlines

Departure:

15.03.2010 | hours 15:55 - 17:35 / stopovers: 0

Return:

22.03.2010 | hours 11:35 - 15:10 / stopovers: 0

308.57 EUR

Electronic ticket

Book

Άρα έχεις με Check, για δες στο σάιτ τους.

ΕΔΙΤ.

Η τιμή είναι έτσι γιατί έβαλα ότι νάνε, εικάζω με planing δεν θα έχει καμία σχέση.

Πότε θες να πας?

Η πιο φτηνή επιλογή είναι να πας λονδίνο με easy jet και από εκεί με wizz air στην πράγα.

Πόντιο, αλλά 100 ευρώ το άτομο (το allez) και άλλα 100 το retour = 200 ανά άτομο.

Δεύτερη επιλογή και αυτή που έχω χρησιμοποιήσει είναι να πετάξεις με Malev μέσω Βουδαπέστης. Είναι η πιο λογική διαδρομή από άποψη απόστασης, αφού η Βουδαπέστη είναι κάπου ενδιάμεσα και δεν ταξιδεύεις αλλού γι' αλλού, και η Malev είναι πολύ καλή εταιρία από άποψη στόλου, προσωπικά με Malev είχα τις πιο καλές πτήσεις.

Κόστος στα 150 allez-retour αλλά για 20-30 μέρες πριν σε μεσοβδόμαδες ημερομηνίες, πολύ προσοχή στο να ταιριάζει η ανταπόκριση και να μην κάτσεις ώρες στη Βουδαπέστη.

Απευθείας πάνε μόνο οι τσέχικες αερογραμμές, χλίδα μεν, αλλά ακριβές δε.

Αν είσαι κάτω από 24 βγαίνουν σε normal τιμές, αλλιώς έχω δει ακόμη και 400 ευρώ για one-way διαδρομή.

Εναλλακτικά πας με olympic / aegean μόναχο με 80-100 ευρώ, και από εκεί πας με τραίνο στην Πράγα, κάνεις μια ωραία διαδρομή (είναι κάτω από 500 χιλιόμετρα) και είσαι και cool, αφού θα βγεις στο Hlavni Nadrazi (κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Πράγας) και όχι στο αεροδρόμιο, που συνδέεται μόνο με λεωφορεία και ψιλοακριβά ταξί.

edit:

Η διασύνδεση πάντως είναι ψιλοπροβληματική και ψιλοακριβή, διότι είχε βασιστεί η αγορά στη skyeurope που πήγαινες τζάμπα, και έκλεισε 1-2 σεπτεμβρίου. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, εγώ που πήγα 3 μήνες, προτίμησα να πάρω το αυτοκίνητο, αφού μου βγήκε πάνω κάτω το ίδιο σε σχέση με απευθείας πτήση, έχοντας ταυτόχρονα και αρκετά πράγματα μαζί μου (50+ κιλά, που με αεροπλάνο θα με έγδερναν!).

Η γυναίκα θα κλείσει τα 24 το καλοκαίρι :p

Για Σεπτέμβριο κοιτάω περίπου.

Dolly, η τιμή που δίνεις μήπως είναι per person? Γιατί έτσι τις δίνει το site της Czech Airlines.

unseen, το τσέκαρα κι εκεί, η διαφορά με του airtickets.gr βγαίνει γύρω στα 5€

Σώτο, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τραίνο; Ενδιαφέρον ακούγεται, αν και βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσον θα ασχοληθώ για την διαφορά των 60-70€ που βλέπω αυτή τη στιγμή με Lufthansa.

260 ευρώ allez retour με malev.

Το πιο συμφέρον κατά τη γνώμη μου.

Υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές, μπες στο site της wizz-air (www.wizzair.com) και δες ποιοι προορισμοί είναι φτηνοί. Π.χ. Βρυξέλλες - Πράγα, κάνει 20 με 50 ευρώ (50 να το κλείσεις 4 μέρες πριν). Αθήνα - Βρυξέλλες βρίσκεις πολλές πτήσεις, αλλά το κακό είναι ότι πετάνε από άλλα αεροδρόμια = δεν λέει για απευθείας. Το ίδιο πρόβλημα παίζει και στο Λονδίνο, πρέπει να προσέξεις αν πας με easy να πετάει στο ίδιο με τη wizz (νομίζω Luton πιάνουν και οι 2 αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν έχω πάει).

Με τραίνο δεν το έχω κάνει, αλλά το έχουν κάνει γνωστοί μου, αν θες ρωτάω κόστος και ώρες. Το τραίνο είναι ωραίο αλλά για 1 φορά, να το κλείσεις allez-retour έτσι είναι ίσως λίγο κουραστικό.

Και το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης είναι πολύ βολικό.

Έβαλα Βουδαπέστη αντί για πράγα και κάνει 189. Πράγα τό χει 260. Οριακό κατά τη γνώμη μου.

Πάντως μέχρι τότε, ίσως πετάξουν και ολυμπιακή - aegean. Οπότε μην τα κλείσεις από τώρα (άποψή μου).

EDIT 2:

Τελικά συμφέρει και αυτό:

Book

All times shown are local / Add these flights to your calendar

x 1

Check your itinerary

Depart: Fri 03 Sep 2010

15:10-17:25 3h 15 Athens International (ATH) Dusseldorf International (DUS) Lufthansa LH3377

1h 10 Connect in airport

18:35-19:50 1h 15 Dusseldorf International (DUS) Prague (PRG) Lufthansa LH3286

Return: Sat 11 Sep 2010

08:50-10:05 1h 15 Prague (PRG) Dusseldorf International (DUS) Lufthansa LH3281

1h 5 Connect in airport

11:10-15:10 3h Dusseldorf International (DUS) Athens International (ATH) Lufthansa LH3376

* Prices* - represent fares charged by the airlines, excluding additional fees. Skyscanner does not guarantee prices shown.

* Aged 12-16 - restrictions apply when travelling without an adult, check with airline prior to booking.

We make every effort to ensure the price you see on Skyscanner is the price you pay with the airline.

Prices on Skyscanner always include an estimate of all mandatory taxes and charges. The final price you pay for your tickets may vary as a result of additional options offered by the airline, such as luggage allowances or travel insurance.

Skyscanner does not guarantee prices shown.

Book your flights

Total price myHellas

187,83 €

4 891,22 Kč

Book

Price is live

post-1085-1416074345,0457_thumb.png

Ναι Γιάννη για 1 είναι, αλλά είναι με random dates απο το lastminute.gr που απο ότι βλέπεις είναι για να φύγεις την άλλη βδομάδα.

Αν κοιτάξεις για Σεπτ, (ίσως) λογικά θα βρείς πιο σωστές, εκτός αν γενικά η εταιρία είναι φαρμακείο που αλλάζει το θέμα. Το τρένο σκέψου το για το vintage της υπόθεσης και όχι τόσο το οικονομικό είναι καλή ιδέα.

Εναλλακτικά πάρε στο 210 6542732 (γραφείο είναι) και ρώτα προσφορές σαν πελάτης.

Αυτοί βλέπουν και charter και ότι άλλο δεν βλέπουμε εσύ και εγώ με την μία.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.