submarine1981 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2010 Ξερω λιγοι ασχολούμαστε με αυτο το είδος παιχνιδιών αλλά ας υπαρχει και αυτο σαν θέμα στο lab. Λοιπόν μόλις το εγκατέστησα και έτρεξα την πρώτη αποστολή. Ωράιο περιβάλλον. Είσαι πλέων first person και πηγένεις παντου σε όλο το υποβρυχιο κάτι που χρειαζόταν πιστεύω. Απο γραφίκα δε μπορώ να πω οτι τρελάθηκα αλλά δεν ειναι και χάλια. Όμως....... οταν αποφασίσει η ubisoft να βγάλει το 5-6ο patch τοτε ίσως να ασχοληθώ μαζι του full στο bug. ήδη εχω περάσει καινουργια έκδοση (patch) αλλά και παλι δεν παλέυεται. Είναι τελίως διαφορετικο το gameplay απο τα άλλα που ξεραμε και ενα αρνητικο ειναι οτι δεν εχεις επιλογες που ειχες στο 3 και στο 4( καλά το 4 αλλή πατατα). 2 απο τα πολλα πραγματακια που με πειραξαν θα πω και μετα πειτε και τις δικές σας γνώμες. Σε κατασταση κινδύνου κάνουμε crash dive....πολυ ωραια...αρχιζουμε και βυθιζομαστε...μετα πρεπει να κοιταξουμε το depth under keel ή αλλιος το ποσο βάθος έχουν τα νερα στα οποια πλέουμε για να μην βρει το υποβρυχιο κατω κατα την διαρκεια της κατάδυσης. Ελα μου ντε που δεν σε αφηνει να το κανεις!!! το οργανο υπάρχει αλα δε εχει επιλογη να το δουλεψεις!!! και τι δε δοκιμασα.....τπτ. Ε...και οταν το υποβρυχιο χτυπησε πάτο ουτε γατα ουτε ζημια. και το 2ο....ρε γμτ μου....εξομειωτης ειναι....εχει το τιμονι...κοινος πηδαλιο. Ελα μου που αμα θες να στριψεις 15 μοιρες αριστερα δε σε αφινει να το κανεις!! εχει μονο να στριψεις 1 μοιρα δεξια η αριστερα ( τριχες δηλαδη) και τερμα δεξια η αριστερα (hard port ή hard starboard). τι να οδηγησεις , και τι μανουβρες να κανεις οταν θες να παρεις θεση επιθεσης και σε δυσκολευει αυτο το απλο πραγματακι. και ποσα αλλά που δε θελω να σας κουρασω. Το έχει παρει κανεις το game? ας πει την γνωμη του ρε παιδια....μπορει εγω να λεω κακιες και να μην ειναι ετσι (παρηγορια στον αρρωστο ψαχνω ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpapad Μάρτιος 6, 2010 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2010 Ήθελα να το πάρω μιας και έχω και το 4 αλλά μόλις είδα ότι έχει το νέο DRM, είπα να περιμένω καλύτερα. Τώρα διάβασα και για τα bugs στο subsim και μου σηκώθηκε η τρίχα.Καλά λες, από το 5ο patch και βλέπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 Μάρτιος 6, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2010 το DRM τι ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgentCain Μάρτιος 6, 2010 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2010 1)Υπάρχει campaign mode αλλά και historical missions. Δεν υπάρχει "σκέτο" tutorial. 2)Το tutorial πρακτικά αρχίζει με την έναρξη του campaign. Δεν τρελάθηκα με τη μηχανή γραφικών, με φουλ ρυθμίσεις χάνει κάποια καρέ ακόμα και μέσα στο υποβρύχιο. Είναι απαράδεκτο για PC που σηκώνει άνετα CoD:MW2, Mass Effect2 και γενικά όλα τα καινούρια παιχνίδια στο φουλ. 3)Οι πρώτες διαταγές που παίρνουμε είναι να βυθίσουμε ένα καράβι που ως εκ θαύματος εμφανίζεται μπροστά μας! Εκεί που έχουμε πιάσει την κουβέντα με τον καπετάνιο στο κατάστρωμα, ξαφνικά ακούγεται η γνώριμη φωνή "ship at 2 o'clock" κλπ. Γυρνάμε το κεφάλι και το καράβι βρίσκεται στα 300 μέτρα! Τόση ώρα δηλαδή που χάζευαν οι ναύτες? 4)Ο καπετάνιος δίνει διαταγή να κατέβουν όλοι στο Command room και να σηκώσουμε το περισκόπιο, ώστε να τορπιλίσουμε το καράβι. Δεν λέει όμως τίποτα για κατάδυση. Κάποιος να πει στους devs ότι σε επιθέσεις επιφανείας δεν υπήρχε εκκένωση του καταστρώματος και ότι χρησιμοποιούσαν το σκόπευτρο UZO του καταστρώματος και όχι το περισκόπιο! 5)Αν έχουμε αφήσει τη σκόπευση στο αυτόματο, χρειαζόμαστε μόλις 2 κλικ για να βυθίσουμε το καράβι, ένα για Lock target και άλλο ένα για Fire. Λες και παίζω παιχνίδι στο SuperNES... 6)Δεν κατάλαβα ακριβώς αν υπάρχει οθόνη για TDC (torpedo data computer). Το GUI της στόχευσης που εμφανίζεται πάνω αριστερά στο periscope view μου φάνηκε για τα πανηγύρια. 7)Στη συνέχεια το παιχνίδι δίνει μια οδηγία να κινηθούμε βορειοανατολικά, ώστε να βυθίσουμε άλλα δυο καράβια. Ο αρχάριος παίχτης πρέπει να μυρίσει τα νύχια του για να καταλάβει πώς θα κάνει το υποβρύχιο να κινηθεί, πώς να χαράξει πορεία στο χάρτη και πώς να στρίψει. 8)Που είναι η ράμπα για να ανέβει κάποιος στο υποβρύχιο του όταν βγει στο λιμάνι? Κολυμπώντας πάει? 9)Μερικές φορές ο ήχος των βημάτων είναι λες και χορεύεις καντρίλιες. Πολύ σπάσιμο. 10)Που είναι το ωραίο interface των προηγούμενων 2 παιχνιδιών? Με 2-3 κλικ μπορούσα να μάθω το βάθος, τη πρόβλεψη του καιρού, να δώσω εντολές για μανούβρες, να ανεβάσω το περισκόπιο πάνω κάτω (τώρα νομίζω μπορούμε μόνο χειροκίνητα να το κάνουμε) 11)Ωραία η επιλογή να μετακινείσαι ελεύθερα στο υποβρύχιο, αλλά όταν δεν έχω επιλογές για άμεσες εντολές σε συγκεκριμένα τμήματα ή κάποιο κουμπί που να μεταφέρομαι σε ένα τμήμα, καταντάει κουραστικό να τρέχεις πάνω κάτω και ειδικά σε τμήματα προσβάσιμα με σκάλες που μερικές φορές πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να ανεβοκατέβεις. 12)Στα προηγούμενα παιχνίδια τα πλοία εμφανίζονταν πιο ρεαλιστικά. Εδώ μου αναφέρει το σοναρ ότι έχω 2 πλοία και ενώ κοιτάω με το περισκόπιο δε βλέπω τπτ. Ξαφνικά εμφανίζονται ολοκάθαρα τα 2 πλοία-φαντάσματα! 13)Αν παραβλέψουμε το γεγονός ότι κάθε φορά που πρέπει να επιστρέψεις στη βάση πρέπει να σχεδιάζεις την πορεία εκ νέου, το fast-forward δε δουλεύει σωστά για μια ακόμα φορά. Είμαστε λίγα μίλια έξω από την φιλική ακτή και μου σταματάει το χρόνο για να αναφέρει 2 φιλικά πλοία, duh! 14)Η λεπτομέρεια εντός του υποβρυχίου έχει χώρο για βελτίωση. Το υποβρύχιο μοιάζει λες και είναι έτοιμο να δεχτεί το ναύαρχο ξέρω γω. Όλα πεντακάθαρα, ούτε μια φωτογραφία κοπέλας στο χώρο του πληρώματος, ούτε μια κούπα καφέ που λέει ο λόγος στο γραφείο του μαρκόνι. 15)Τι στο καλό ψάχνουν οι τυπάδες στη γέφυρα μετα μανίας όταν είσαι στο λιμάνι? Τι θα μπορούσε να εμφανιστεί δλδ στον ορίζοντα? οποτε από μενα τρώει pause μέχρι να βγαλουν κανα καλό patch Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Μάρτιος 6, 2010 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2010 Το πήρα και εγω.Το αλλάξανε πολυ ....Δεν ξέρω εαν στο τέλος θα μου αρέσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
batraxos Μάρτιος 6, 2010 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2010 Δες το σαν μακροπροθεσμη επενδυση.Το αγοραζεις...το κανεις install...κοπανας το κεφαλι σου στον τοιχο για καμια εβδομαδα προσπαθωντας να βγαλεις κανα mission...το κανεις unistall και βαζεις το κουτι στην ντουλαπα.Μετα απο 8-9 μηνες εκει που καθαριζες την ντουλαπα βρισκεις το κουτι...τα κανεις install...κατεβαζεις τα patch...κατεβαζεις και τα mod για να παιξεις σαν ανθρωπος.Αυτη ειναι η ιστορια του Silent Hunter 3...του 4...και οπως παει και του 5.Αλλιως θα εισαι μερα παρα μερα στο subsim.com και θα κοιτας για fix/bug/patch κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Μάρτιος 6, 2010 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2010 Μιλαμε οι άνθρωποι δεν μπορούν ουτε tutorial ουτε manual τις προκοπής να βγάλουν... ffs!!Παντός μετα απο 4 ωρες μπορώ να πω οτι μου αρέσει... λείπουν κάποια πράγματα και εχει bugs αλλα τουλάχιστον έφτιαξαν καλούτσικο campaign... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Occultist Μάρτιος 7, 2010 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2010 Το τελευταίο αξιόλογο της σειράς ήταν το 3. Σε ότι αφορά τα επόμενα, άμα θέλω να παίξω shooter έχω πολύ καλύτερες επιλογές.:hang3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 Μάρτιος 7, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2010 Συμφωνω απολυτα με τον AgentCain... Ακριβως οπως τα λεει ειναι. Με τπ TDC νευριασα παρα πολυ. Ειναι εντελως τις πλακας. Για να μην πω παλι για το πηδαλιο και επαναλαμβανομαι. Καρε και μενα μου χανει και κατεβασα τους καινουργιους ΑΤΙ οδηγους αλλα και παλι χανει καρε.Και κατι αλλο ρε παιδια...σε Γερμανικο υποβρυχιο ειμαστε...δε θα επρεπε να εχει επιλογη γλωσσας Γερμανικα? να φωναζουν alaaaarrmmm να χτυπανε καμπανακια και να γινετε χαμος? εδω με το crash dive νιωθω λες και δινω εντολη για περισκοπικο βαθος . ελεος ποια.ωραιο να πηγενεις σε ολο το υποβρυχιο αλλα επρεπε να ειχε συντομευσεις.Μακαρι τα επομενα patch να το φτιαξουν και να μπορεσουμε να ασχολιθουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgentCain Μάρτιος 7, 2010 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2010 Στο θέμα της γλώσσας μπορείς κατά την εγκατάσταση να επιλέξεις γλώσσα γερμανική αντί για αγγλική. Απλώς οτιδήποτε ακούς στα αγγλικά το λένε στα γερμανικα με αγγλικους υποτίτλους. Εμένα μου τη σπαει που δε μπορεις να το αλλαξεις απομεσα και πρεπει να το κανεις στην εγκατασταση Και κατι αλλο που παρατήρησα. Αν πας στο χώρο του πληρώματος είναι 2-3 τυπάδες που ξύνουν τα @@ τους. Βρε γενικό συναγερμό να δώσεις, το πλοίο σου να χτυπησεις και να μπαίνουν νερά οι 2 θα κοιτανε το πάτωμα και ο 3ος θα κουνάει το χερι περα δώθε σκοτώνοντας μύγες Και στη σύγκρουση θα το εκτιμούσα αν εχαναν λίγη ισορροπία. Δεν ειμαστε δεμένοι με σκοινιά Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 Μάρτιος 8, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2010 Κριμα ρε γμτ....το 3 ηταν πολυ ωραιο και ειχα ασχοληθει παρα πολλες ωρες και online αλλά και στο campain. Το 4 δε μου πολυαρεσε για να λεμε την αληθεια. Τωρα στο 5 οταν ειδα απο εξω φωτογραφια με uboat κατευθειαν πηγε το μυαλο μου στην τοτε εποχη του SH3 και το πηρα χωρις να εχω διαβασει review η οτιδηποτε αλλο.Προς το παρων θα συνεχισω να ασχολουμε με το COH (company of heroes) και μετα απο αρκετα patch μπορει να ασχοληθω σοβαρα. αλλιως....οποτε βαριεμαι θα παιζω ετσι για να περασει η ωρα να λεω οτι δεν καθετε στο ραφι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas77 Μάρτιος 10, 2010 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2010 Το χαλασανε τρελα, το κανανε arcade... Ελπιζω να φτιαξει με καποιο mod Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Μάρτιος 10, 2010 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2010 Νταμιτ...και είδα σήμερα για πολλοστή φορά το Das Boot και πορώθηκα, και σκεφτόμουν να το πάρω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 Μάρτιος 10, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2010 εντομεταξυ μια ερωτηση....ξερει κανεις πως μπορω να τους κανω να μιλανε Γερμανικα? (εκτος απο το να απεγκαταστησω το παιχνιδι και να του ξανακανω εγκατασταση)Δεν εχει επιλογη μεσα στα options. Καπου διαβασα οτι αντιγραφεις εναν καταλογο που εχει μεσα το παιχνιδι αλα δεν εβγαλα ακρη.Φιλε volrath ετσι και το φτιαξουν το παιχνιδι με patch ετοιμασου για καψιμο. Ειναι πολυ ωραια η αισθηση να εισαι σε 1ου προσωπου και να κυκλοφορεις μεσα στο υποβρυχιο. δες βιντεακια στο youtube και θα καταλαβεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Occultist Μάρτιος 11, 2010 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2010 Το παιχνίδι είναι πολύ arcade. Είναι ντροπή για το είδος πραγματικά. Και δε μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να αρέσει σε κάποιον που είχε κάψει το 3...εκτός και αν παίζατε σε ultra easy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgentCain Απρίλιος 4, 2010 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2010 Καλά νέα από το μέτωπο!Silent Hunter 5: Battle of the Atlantic v1.2 Patch (coming April 12, 2010)Fix for CO2 not being saved correctlyFix for crew morale.Fix for weather being reset to clear weather after load.Fixes for crewmen showing under water under certain conditionsFixes for ships exploding in ports for unapparent reasons or hitting the shoreNow waypoint tools are not accessible in bunker anymoreCompass addedReturn to course addedSeveral fixes to ship recognition manualDepth under keel addedMorale reaching 0 bug fixedSeveral crew abilities (like man the deck gun and man the flack gun don’t cost morale anymore)Several crew animation and interaction fixesFixed performance problems inside submarineShadow optimizationsFixed very slow eye light adaptation after a lost device (alt-tab)Fixed selection contour being visible when a character was already selectedFixed a bug where the moon was closer than it shouldFixed a bug where the sun disk would be visible underneath thick cloud coverEnvironmental lighting and effects improvementsImprovements on particle performance on single core processorsFixed torpedo doorsFixed torpedo propeller (not turning)Fixed electric torpedoes trailFixed spawn radius for some convoys (previously spawned on the shore)Fixed several dials that were not working inside the submarinePorts in the north Africa in the German territory are under enemy occupationSouth Africa supplies: The existence of another ship that looks identically with the targeted one may generate confusionNo more crewmen on burning shipsFixed a bug where the player can get stuck in the sub's outer hatch geometryCrewmen on deck change clothes during bad weatherGerman language localization fixesπηγή:http://worthplaying.com/article/2010/4/2/news/73432/ :yes2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 Απρίλιος 4, 2010 Author #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2010 Αντε επιτελους..... Μα το παιχνιδι ειχε πολλα Bugs. εγω δεν ασχοληθηκα μαζι του. Ελπιζω τωρα να αξιζει....Το τελευταιο τι εννοει? θα μπορουμε να το γυριζουμε να μιλανε Γερμανικα μεσα στο υποβρυχιο? ή μπα? ξερει κανεις πως γινετε αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stackeras Απρίλιος 5, 2010 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2010 Χριστός Ανεστη!Εντωμεταξύ κάτι πρέπει να παίζεται με τις αποστολές! Στην αρχή δεν μου έβγαζε το accept ξεκίνησα νέο game και το έβγαλε. Τώρα ενώ έχω παίξει αρκετά κάνει πάλι το ίδιο. Επίσης πήγαινα στο σημείο που έλεγε βύθιζα ότι έπρεπε και ποτε δεν τελειωνε η αποστολή! Δηλαδή τρελοί είναι αυτοί στην UBI? Beta testers δεν έχουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgentCain Απρίλιος 5, 2010 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2010 Απότι έχω καταλαβει το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην προστασία κυρίως :triniti: Link to comment Share on other sites More sharing options...
stackeras Απρίλιος 5, 2010 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2010 κατάλαβα... A ρε UBI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.