Jump to content

HELP

mauros

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

:mad: exo spasei ta ******** mou.xp 2600+ barton,a7n8x-deluxe,raid 0 2x120 giga sata,2x512 ddr400(jetram=oti na'nai?),sapphire randeon 9800 pro.mou douleuei xalara sta 2,3 (11,5x200)alla sta paixnidia klanei.vgainei apla apo to pexnidi kai tipote allo.i fasi einai oti kai me 10x200 mou kanei ta dika tou kai fovamai mipos einai i mnimes oi opoies kai me psolokrio (mb temperature 6 vathmous) pano apo 412 den douleuan.troo patata epeidi eno tha mporousa na douleuo me fsb 200,douleuo me 166 :(

mporei na me voithisei kanas filaras?

Βασικα θα ηταν προτιμοτερο για ολους

1ον) να μην βριζεις, καταλαβαινουμε την αγανακτηση σου αλλα δεν υπαρχει λογος να βριζεις, με το βρισιμο δεν προκειται να δουλεψει

2ον) ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ

Τωρα για το προβλημα σου. Η συγκεκριμενη μητιρκη ξερεις ποιο revision ειναι? Αν ειναι rev.2 τοτε λογικα εχεις καποιο προβλημα με τις μνημες σου. Αν ομως ειναι rev.1.04 τοτε μαλλον φταιει η μητρικη σου για ολο αυτο το νταβαντουρι και την αγανακτηση. Λιγες ηταν οι μητρικες με το απλο Nforce που μπορεσαν να δουλεψουν στα 200 και απο αυτες η Asus ειχε μικρο ποσοστο. Δοκιμασε να ψυξεις καλυτερα το chipset της μητρικης σου και πες μας αν εγινε κατι. Επισης δωσε μας πληροφοριες αν ξερεις για το revision της μητρικης για τους λογους που σου προανεφερα.

με συγχωρειτε,αλλα ειναι η πρωτη φορα που γραφω και δεν ηξερα τους κανονισμους.Λοιπον,η μητρικη μου ειναι pcb 2.0.υποστηριζει fsb 200.οταν βαζω στην επιλογη της συχνοτητας των μνημων by spd (200 mhz δηλαδη) και εχω fsb 166 το συστημα δουλευει κανονικοτατα.οταν επιλεγω auto και βαζω και το fsb 200,το συστημα μου κολαει.επισης οι μνημες μου δουλευουν 7-3-3-2,5τ.απο τροφοδοσια ειμαι καλα.εχω chieftek 360w(συγνωμη αν κανω κανα λαθακι στην ονομασια).μηπως τελικα τζαμπα καθομουνα και παλευα τοσο καιρο και η λυση ειναι καλυτερη ψυξη?:confused:

(περιπτωση ασυμβατοτητας της mobo με τις μνημες υπαρχει?)

ευχαριστω για την ανταποκριση

• 2 weeks later...
:mad: έτρεξα το memtest και ξενέρωσα.Ενω οι μνήμες είναι 200αρες,πάνω απο 166 έβγαζαν λάθη.απλά τις πετάω και θα πάρω kingston hyper-x 466 λόγω ημιγεμάτης τσέπης.

Πρωτα απο ολα κανε αυτο που σου ειπε ο spyrus ...μην τις φοβασαι μεχρι 2.8v αντεχουν ολες...και δευτερον δεν ειναι απολυτο οτι φταινε οι μνημες για τα λαθη στο memtsest μπορει να εχει προβλημα και ο memory controller της μητρηκης!!Τσεκαρε τες και σε καποιο αλλο μηχανημα αν μπορεις!!!!

:( εδωσα μεχρι 2.8 ταση αλλα τιποτα...παλι λαθη.ανεξαρτητα απο το fsb,οι μνημες στα 200 δεν δουλευουν.η mobo μου ειναι asus a7n8x deluxe και εχω και το τελευταιο bios.προσεξα οτι τα λαθη τα βγαζει στα αρκετες φορες στα 512,κατι και στα 1023,κατι.εχω 2x512.μηπως δεν συνδυαζει καλα τα 2 dimm ο controler?Αν οντως φταιει ο controler,η mobo μου ειναι ελατωματικη;

Δοκίμασε να της βάλεις μία μία και να τρέξεις το memtest.. Αν δουλέψουν δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:

1) Ο memory controller να έχει πρόβλημα

2) Οι μνήμες σου να μη δουλεύουν καλά μαζί..

Καλή τύχη

Αρχική απάντηση από Arapis-husky [09-01-2004 και 00:51]

:mad: έτρεξα το memtest και ξενέρωσα.Ενω οι μνήμες είναι 200αρες,πάνω απο 166 έβγαζαν λάθη.απλά τις πετάω και θα πάρω kingston hyper-x 466 λόγω ημιγεμάτης τσέπης.

Πρώτα δοκίμασέ τες 1-1 όπως αναφέρθηκε. Μπορεί απλά να είναι χαλασμένη η μία τους.

Και HyperX 466 είναι πολύ κακή ιδέα για την συγκεκριμένη μητρική. Αμφιβάλλω αν είναι καν σταθερές οπουδήποτε. Κοίτα τις 433 και από άλλες μάρκες.

1-1,2-2,3-3 δεν γινεται τιποτα.οτι και να κανω δεν δουλευουν.μονο οταν τρεχουν στα 166.τι να πει κανεις...εχω απογοητευτει εντελως.τι θα μπορουσε να φταιει και τι περισσοτερο να κανω;και το κυριοτερο απ'ολα τι μνημες μου προτεινετε να παρω;πως μπορω να τσεκαρω αν φταιει ο controller? Ε Λ Ε Ο Σ !

Εφοσον δεν θες να ξοδευτεις εαν μπορεις πανε πισω τις μνημες και προσπαθησε να αποφυγεις kingston δες καλυτερα στην χαμηλη τιμη twinmos...

• 3 weeks later...

Μαύρε πέτα την μητρική σου .Δεν θα σου το ξαναπώ . Αςυς μεν για τα μπάζα δε . Το πρόβλημα δεν εστιάζεται ούτε σε μνήμες , ούτε σε επεξεργαστή .Έχεις δοκιμάσει του κόσμου τις μνήμες , οι οποίες λειτουργούν τέλεια σε παρόμοια μηχανήματα. Απλά καύτην ....

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ....

τι λες ρε σκυλε;ακομα δεν ξερουμε τιποτα.κατσε να ερθουν με το καλο οι μνημες και τοτε βλεπουμε.μην νομιζεις οτι εχω προβλημα να της κανω το γνωστοτατο benchmark του zarra:innocent:

μνημες,μνημες,μνημες.... ειναι οι γνωστες jetram του Πλαισιου? Αυτες δεν πανε 200 με τιποτα.

soki,για αυτες μιλουσα τοτε αλλα αυτο το thread ειναι παλιο.γινεται να το σβησω ωστε να μην επανερχεται στην επικαιροτητα μετα απο καθε απαντηση;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.