Jump to content

Marvell + P6T Deluxe

SLN

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ηρθε η ωρα και πληθυνανενενε οι σκληροι και ξεχειλισανε απο τον ICH στον marvell.

1 Sata DVD, 1 X25-M και 5 "απλοι".

Ειναι ολα ενεργοποιημενα απο το bios τα marvell-οειδη αλλα στο ποστ screen φαινεται να "χανει" οποια συσκευη βαζω επανω. Βγαζει δηλαδη σε "καποιες φασεις" την οθονη του controller "marvell 63XX" οπου και παντα βρισκει την συσκευη και σε αφηνει να πας σε ctrl+M για να σεταρεις καποιο raid, αλλα μετα το 2ο boot βγαζει μονο την επομενη "marvell 61XX" (μαλλον το SAS ειναι αυτο??) στην οποια δεν βρισκει τιποτα. Ουτε και στα win7 βγαζει τιποτα αλλα αυτο παιζει να ειναι και θεμα drivers γιατι ψαχνωντας στο νετ ειδα οτι κανει διαφορα κουλα και σε αλλους. Σε πρωτη φαση ειναι το ζητημα του bios.

Υ.Γ. Παιζει να ειναι απλα θεμα μονο oc? :rolleyes: Το εχω μηνες εκει χωρις να κανει το παραμικρο "κιχ" και ελεγα μηπως περναει απο το pci-e bus ο marvell και ειναι ευαισθητος και θελει καμμια ρυθμιση τυπου pci-e@105 ή κανα volta-κι σε ασχετη ρυθμιση.

Ποιες συσκευές έχεις πάνω του; Δεν την έχω τη μητρική, αλλά θυμάμαι από άλλες Asus που είχα που ήταν πολύ picky όσον αφορά CD/DVD στον 3rd party controller.

Εγώ προσωπικά, δεν θα έμπαινα ποτέ στον κόπο να στριμώξω τόσα πράγματα εκεί μέσα. Θα έδιωχνα τους πολλούς μικρούς σκληρούς και θα τους αντικαταστούσα με κανά δυο μεγάλους.

Εν προκειμένω είμαι σε εντελώς άλλη φάση και δεν θέλω να ακούω καν σκληρό όταν δεν τον χρειάζομαι, οπότε τους έβγαλα από το κουτί και τους μοίρασα σε εξωτερικές θήκες, έτσι ώστε να ανάβω μόνο αυτόν που χρειάζομαι και όταν τον χρειάζομαι. Οι θήκες είναι e-SATA οπότε δεν έχω καμιά πτώση στην απόδοση (σε σύγκριση με USB τουλάχιστον)

Μενελαε δυστυχως επιβεβαιωνω

ειναι τρομερα περιεργος controller με dvd drives

επισης θελει καπως περιεργες ρυθμισεις για να παιξει σωστα με οπτικη συσκευη

καπου το ειχα βρει στο αντιστοιχο υποφορουμ της Asus σχετικα με την P6T WS Pro που φοραει το ιδιο

και εαν θυμαμαι καλα

θελει και το sas και το sata enable αλλα την ενδιαμεση επιλογη disable*

παρολα αυτα ακομα κι αν βλεπει το drive

1ον αδυνατει να μπουταρει απο αυτο no matter what... (win install no go λεμε)

2ον συχνα πυκνα, εχωντας ξεχασμενο μεσα στο drive καποιο dvd, κατα τη διαρκεια εκκινησης και

μεχρι να το βγαλεις, το drive κολλαει και κανει επανειλημμενες αποπειρες να το διαβασει

ακομα και αφου εχεις μπουταρει στα win...(και προσεξε, it can go all day long, ξες εσυ..)

εχω δοκιμασει αλλα καλωδια

αλλα drives (2 nec & 1lg)

μεχρι που εγκατελειψα

κι εβαλα ενα μικρο μαυρο φτηνο pci-e silicon image sata/e-sata controller των 12€και καθαρισα

Παντως κι εγω συγκλινω πλεον προς τη λυση του Πετρου

εχω βαλει στο ματι το Xtreamer e-trayz στα 149€

με θεσεις για δυο δισκους 2tb εκαστος

raid 1 mode

wifi N300,

gigabit,

USB

torrent client

και αλλα πολλα

οξω πλεον οι δεινοσαυροι απο το case

λιγοτερα καλωδια

λιγοτερος θορυβος

λιγοτερα fans

(*μη σε παρω στο λαιμο μου, ψαχτο κι εσυ καλου κακου)

To διωξε τους πολλους μικρους δεν παιζει.

Ολοι 1.5ΤΒ ειναι.

Δεν ειναι το προβλημα μου να βαλω το DVD στον marvell, μπορω καλλιστα να βαλω εναν απο τους σκληρους, αλλα και παλι το ιδιο προβλημα εχω. Χανει την συσκευη, οποτε την πληρωνει η λιγοτερο χρησιμη aka DVD. Αν βρω τροπο να βλεπει την συσκευη κανονικα, τοτε το αλλαζω και βαζω εναν απο τους σκληρους εκει. Απλα για καποιο λογο "χανει" την συσκευη. Ακομα και οταν την βρισκει στο bios βεβαια, και με drivers marvell περασμενους απο site Asus, αλλα και κατι "αλλους" που αναφερουνε διαφοροι οτι δουλευουνε καλυτερα, αρνειται να τον κανει initialize στα win, οποτε γενικα fail η δουλεια. Εχει η asus fw update για τον marvell. Θα το κανω μπας και γινει πραμα.

Τεσπα θα δουμε πως θα παει η φαση.

Thanxxx anyway, girls

Το θεμα της εξωτερικης θηκης επισης δεν παιζει για μενα, γιατι ειναι πολλα τα 150 ευρω για κατι τετοιο.

Ηθικο διδαγμα... : Μλκ μεγαλη που εδωσα τον perc στον καραγκιοζη τον Βαιο :p .

Το πρωτο που σκεφτηκα ρε :p

Αμα δεν δουλεψει η ευθεια "προσεγγιση troubleshooting" θα παμε προς τα εκει.

Ολοι 1.5ΤΒ ειναι.

Τόσες τσόντες δεν έχει ούτε ο neph...

επειδή και φίλος είχε το ίδιο και του είχε βγάλει την παναγία για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά, ή πας σε κανένα εξωτερικό σκληρό και ξηλώνεις κάποιον, ή πας σε enclosure σαν του Κοπρίτη...

• 2 weeks later...
Ή ακόμα πιο τακτοποιημένα: http://www.addonics.com/products/host_controller/ad5sapm.asp

έχω την κάκιστη εμπειρία με intel chipset και port multiplier. Τριπλοψάχτο πρωτού αγοράσεις κάτι τέτοιο.

Είχα φέρει απο γερμανία έναν της Dawicontrol που είχε ένα chip της sillicon image* και ηταν παντελώς ασύμβατο με p35/x38/x48/p45 κλπ. μόνο με nf4 και μερικά amd έπαιζε. Εν τω μεταξύ ούτε οι ίδιοι δεν το ξέρανε και το περάσανε στο manual αφού το επέστρεψα.

Τέσπα. Δοκιμάστε και αγοράστε.

*παίζει να ηταν ο ίδιος με της κάρτας που δίχνεις

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.