JdCZT Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2010 Παιδες ψηνομαι για καινουρια πηγουλα μιας και η παλια δεν νιωθει και πολυ καλα τελευταια...το θεμα ειναι οτι πολλα ακουω αλλα θελω να παω διαβασμενος στο μαγαζι μη μας πιασει και τον κ@λ0 ο περιβοητος μαστοραντζας Μητσος Μπαμπης Βαγγελης...Βαση ποιων χαρακτηριστικων πρεπει να γινει μια σωστη επιλογη;Δεν εχω ενισχυτη ισως αν ψηθω αργοτερα να βαλω εναν να οδηγησει 2 hertz ecx 690 πισω και ενα ζευγαρι διαιρουμενων μπροστα...τωρα εχω 2 sony που μαλλον θα εχουν την ιδια τυχη με την τωρινη πηγουλα...Θελω ποιοτητα...δεν ψοφαω για δυναμη.Τι πρεπει να κοιταξω να εχει η πηγουλα εκτος usb(ειναι must)... Ευχαριστω παιδες για το χρονο και τη βοηθεια..θα την πεσω τωρα στειλτε και θα τα δω αυριο που θα ξυπνησω
hondo1 Μάρτιος 2, 2010 #2 Μάρτιος 2, 2010 check για Pioneer.. http://www.pioneer.eu/eur/products/25/121/61/overview.html θα προτεινα κατι αναμεσα σε σειρα 4xxx και 5xxx... το πολυ 150ευρω.. πολυ καλος ηχος με αρκετα πραγματακια να πειραξεις για τον ηχο σου
trendy Μάρτιος 3, 2010 #3 Μάρτιος 3, 2010 Αν θέλεις ποιότητα και όχι γκάζια και με την προοπτική να το συνδέσεις αργότερα με ενισχυτή να προσέξεις να έχει rca εξόδους ήχου, 3 ζεύγη αν θα βάλεις και subwoofer. Επειδή άλλαξα και εγώ το καλοκαίρι που μας πέρασε το ηχοσύστημα στο αυτοκίνητο από τα άθλια μαμίσια σε κάτι ποιοτικό, θα σου πω τι έβαλα και είμαι ικανοποιημένος.Πηγή Alpine CDA105Ri ~270€, εμπρός διαιρούμενα ηχεία DLS R6A ~200€, πίσω 6x9" 3 δρόμων DLS 269 ~100€, ενισχυτής DLS CA51, subwoofer Coral Performa 10" μαζί με φύσες - αντάπτορες κλπ. Τα αγόρασα από τον Κοσμά στη στοά Φέξη, δίπλα στην πλατεία Κάνιγγος. Έχει πολύ καλές τιμές και το κατέχουν το άθλημα.
JdCZT Μάρτιος 3, 2010 Author #4 Μάρτιος 3, 2010 Κοιτουσα για Αlpine cda 9886R αλλα μαλλον ξεφευγουμε σε τιμη >300...η ταση στις rca 2-3-4-5-6 V παιζουνε ρολο στην ποιοτητα του ηχου...τι αντιπροσωπευουν;Κοιτουσα γιαhttp://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=9227 και με sd card slot αλλα εχει μονο 2ν ταση εξοδου rca...Σε κατι ποιο ποιοτικο http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=9225 αν παιζει ρολο η ταση....δια φορετικα φευγουλε για καποιο συνολο alpine που ακουω πως σαν ευκολιες δεν ειναι και η καλυτερη λυση αλλα για ηχητικη ποιοτητα δεν την πιανει η pionner....Kαι κατι τελευταιο...σε περιπτωση εγκαταστασης ενισχυτη η πηγη παυει να παιζει ρολο στην ακουστικη και απλα στελνει το σημα;;;Δηλαδη αναλαμβανει adc-->dac ο ενισχυτης...ρωταω γιατι αν ισχυει αυτο να παρω την ποιο φθηνη πηγη με usb και να δωσω επιπλεον λεφτα σε ενισχυτη που σιγουρα θα δινει και παραπανω απο 4x50...τα φωτα σας παιδες...:yes2:
trendy Μάρτιος 3, 2010 #5 Μάρτιος 3, 2010 9886 να πάρεις αν θέλεις πολύ καλό ήχο, αλλά δε νομίζω ότι πας για τέτοια κατηγορία βάσει αυτών που παρουσιάζεις εδώ. Από το Alpine μου είμαι πολύ ευχαριστημένος και δεν είναι πιο δύσκολο σε σύγκριση με ένα Pioneer DEH3600 που είχα παλιότερα.Το άλλο που λες για την περίπτωση που βάλεις ενισχυτή, πρέπει να έχεις καλή πηγή που να βγάζει εξόδους RCA. Τις μετατροπές του ήχου τις κάνει η πηγή και στέλνει τον ήχο στον ενισχυτή ο οποίος οδηγάει τα ηχεία και κάνει και το φιλτράρισμα στις συχνότητες (High pass, low pass, subsonic cutoff κλπ...)
suboy Μάρτιος 3, 2010 #6 Μάρτιος 3, 2010 Kαι κατι τελευταιο...σε περιπτωση εγκαταστασης ενισχυτη η πηγη παυει να παιζει ρολο στην ακουστικη και απλα στελνει το σημα;;;Δηλαδη αναλαμβανει adc-->dac ο ενισχυτης...ρωταω γιατι αν ισχυει αυτο να παρω την ποιο φθηνη πηγη με usb και να δωσω επιπλεον λεφτα σε ενισχυτη που σιγουρα θα δινει και παραπανω απο 4x50...τα φωτα σας παιδες...:yes2:στο αμαξι ειναι απο τα βασικοτερα συστατικά η πηγη. dac δεν έχεις κάπου από τη στιγμή που το σήμα είναι μέσω rca. 4x50 ειναι max και καλυτερα μην το κοιτας αφου rms θα παρεις 4x20-25 συμφωνα με μετρησεις της καθε εταιριας.
dj_chris_g Μάρτιος 3, 2010 #7 Μάρτιος 3, 2010 Εννοείται ότι μια καλή πηγή παίζει σημαντικό ρόλο, γιατί αν από αρχής η ποιότητα δν είναι καλή ο ενισχυτής πέρα από μια ενίσχυση δν καταφέρνει μόνος του και πολλά...Και εγώ με την σειρά μου θα σου πρότεινα να δείς κάτι σε Pioneer...Σου προτείνω σε καλή τιμή http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=9225
JdCZT Μάρτιος 3, 2010 Author #8 Μάρτιος 3, 2010 Αρχικα ευχαριστω για το ενδιαφερον... :yes4:Τιθεται θεμα συγκρισης μιας Alpine με 2ν ταση εξοδου με μια Pionner με ταση στα 4ν...Ειναι τοσο ανωτερες η Alpine;;;Ρωταω γιατι στην ιδια δεδομενη τιμη αυτα τα χαρακτηριστικα προσφερει η καθε εταιρεια...Δλδ για να το κλεινω στα 250 ταβανι να προτιμησω μια Αlpine "γυμνη" ή μια Pionner με 4ν κλπ κλπ...με γνομωνα ΠΑΝΤΑ την ποιοτητα ;;;
LevelOne Μάρτιος 3, 2010 #9 Μάρτιος 3, 2010 Pioneer να 'ναι και ότι να 'ναι αδερφέ... Και ναι, 4V Pioneer the best. 1
trendy Μάρτιος 3, 2010 #10 Μάρτιος 3, 2010 Τι διαφορά υπάρχει ανάμεσα στην έξοδο 2volts και στην 4-6-8volts στα rca; (αν εννοούμε το ίδιο, που στην alpine το λένε Pre Output Voltage)Αν είναι να βγάζει πιο δυνατό ήχο δε νομίζω ότι χρειάζεται για κάποιον που θέλει το ποιοτικό, μιας και εμένα, που λέει η πηγή στα specs ότι δίνει τόσο, δεν μπόρεσα να τερματίσω τον ήχο χωρίς να μπουκώσει, οπότε θα πρέπει να πάει κάποιος σε αρκετά καλά και δυνατά ηχεία για να το εκμεταλλευτεί.
JdCZT Μάρτιος 3, 2010 Author #11 Μάρτιος 3, 2010 To ιδιο εννουμε Trendy σε αυτην την ταση αναφερομαι...μου εχουνε πει πως οσο μεγαλυτερη η ταση τοσο καλυτερα δινει τον ηχο σε ποιοτητα και δυναμη στον ενισχυτη γι αυτο οι 5ν + κοστιζουν τριπλασια και τετραπλασια απο πηγες των 2ν...
JdCZT Ιούνιος 3, 2010 Author #12 Ιούνιος 3, 2010 Παιδια για να μη ξαναφτιαχνω καινουριο θεμα...Tελικα διαλεξα να παω σε οικονομικοτερα μοντελα και ειμαι αναμεσα σε 2 Alpine: http://www.gelisound.gr/ViewShopProduct2.aspx?Id=409300Kenwood: http://www.gelisound.gr/ViewShopProduct2.aspx?Id=516967Απο δυνατοτητες μαλλον η ζυγαρια γερνει προς τη Kenwood αλλα φιλος μου ειπε πως σε ολες τις κατηγοριες ακουστικα τουλαχιστον δεν συγκρινονται οι 2 εταιρειες...ειναι πολυ ποιο μπροστα η Alpine...Ειναι τοσο τρομερα καλυτερη;;;ΘΑ υπαρχει διαφορα στην ποιοτητα;;Eυχαριστω και συγγνωμη που σας εχω πρηξει.... :devil:
trendy Ιούνιος 4, 2010 #13 Ιούνιος 4, 2010 Σαφώς και alpine >>> kenwood αλλά θα πρέπει να έχεις και το υπόλοιπο ηχοσύστημα αντάξιο της πηγής για να ακούσεις τη διαφορά. Δηλαδή αν είναι να πάρεις πηγή alpine και χάλια ενισχυτή-ηχεία, πάρε καλύτερα την kenwood.
JdCZT Ιούνιος 4, 2010 Author #14 Ιούνιος 4, 2010 Σαφώς και alpine >>> kenwood αλλά θα πρέπει να έχεις και το υπόλοιπο ηχοσύστημα αντάξιο της πηγής για να ακούσεις τη διαφορά. Δηλαδή αν είναι να πάρεις πηγή alpine και χάλια ενισχυτή-ηχεία, πάρε καλύτερα την kenwood.Πισω φοραω αυτα τα hertz http://www.audison.de/hertz/energy/ecx690.html και τα μπροστινα sony θα αντικατασταθουν με ενα ζευγαρι διαιρουμενα focal με το καιρο...ΔΕν ξερω για ενισχυτη αν θα βαλω αν και μου λενε πως τα ηχεια που εχω και σκεφτομαι να βαλω αδικουνται χωρις εναν ενισχυτη...Δωσε τα φωτα σου trendy εσυ που τα ξερεις... :flag:
suboy Ιούνιος 4, 2010 #15 Ιούνιος 4, 2010 μπορεις να περασεις απο ενα καταστημα (η και αυτο που εχεις δώσει τα link) και να ακουσεις και την πηγη που σε ενδιαφερει πανω στο αμαξι σου.
JdCZT Ιούνιος 4, 2010 Author #16 Ιούνιος 4, 2010 μπορεις να περασεις απο ενα καταστημα (η και αυτο που εχεις δώσει τα link) και να ακουσεις και την πηγη που σε ενδιαφερει πανω στο αμαξι σου. Eιμαι απο επαρχια και εδω δεν εχουν τετοιες πολυτελειες...
trendy Ιούνιος 4, 2010 #17 Ιούνιος 4, 2010 Δεν είμαι και κανένας ειδήμων, λίγο ασχολήθηκα όταν ήθελα να βάλω στο δικό μου. Απλώς η λογική λέει ότι αν δεν έχεις γενικότερα καλό σύνολο η πηγή δε θα μπορεί να αποδώσει την ποιότητά της. Και από όσους έχω ρωτήσει η Alpine βγάζει μακράν καλύτερο ήχο. Από τις παραπάνω προτάσεις βγάζω το συμπέρασμα ότι αν δε σπρώξεις γενικότερα λεφτά, θα είναι τσάμπα τα λεφτά της πηγής.
meletis_m Ιούνιος 25, 2016 #18 Ιούνιος 25, 2016 Καλησπέρα.Σέ όλα τα αυτοκίνητα που έχουν περάσει πηγές ήχου βάζω Pioneer. Έχω την παρακάτω πηγή (http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/Car/CD-Receivers/DEH-P3900MP) Ωστόσο δέν έχει θύρα usb( την έχω πάνω απο 4 χρόνια) Βρήκα τον παρακάτω αντάπτορα: The Pioneer iPod Adapter (CD-IB100II) αλλά δυστυχώς είναι για συσκευές Ipod Έχω δοκιμάσει με Mp3 Player αλλά δέν έχει καλή ποιότητα ήχου.Έχετε κάποια λύση, εκτός απο το κόψε-ράψε τα καλώδια όπως πρότειναν στο κατάστημα και τοποθετήσουν 1 κινέζικο αντάπτορά οχι της Pioneer. Ισως να μην αξίζει να ασχοληθείς και να πάρεις κάποια πηγή με προεγκατεστημένη θύρα Usb. Βλέπω πολλούς που αγοράζουν κινέζικες πηγές ήχου με λειτουργικό Android , αξίζουν τα χρήματα τους ή θα χαλάσουν στο εξάμηνο? Ευχαριστω
asus_rog Ιούλιος 7, 2016 #19 Ιούλιος 7, 2016 εγω ειχα ενα kenwood dvt-526 και τωρα πουλαει ενας ενα 524 μηπως το ειχε κανεις να μου πει αν ειναι ιδια?
Recommended Posts