Volrath Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2010 να μπορεί να μου πει άμα ένας υπολογιστής στο δίκτυο μου είναι ανοικτός ή όχι με μία ματιά. Τόσο καιρό έκανα ping για να δω άμα ο αδερφός μου π.χ. έχει ανοιχτό το pc (ζούμε σε διαφορετικούς ορόφους), αλλά όλο και κάποιο πρόγραμμα θα υπάρχει στυλ gadget στα 7 που να ελέγχει πχ κάθε Χ ώρα άμα το τάδε ip είναι ενεργό. Φαντάζομαι ότι θα είναι και ιδιαίτερα απλό να φτιάξει κάποιος κάτι αντίστοιχο (ένα frontend που να κάνει ping κάθε ορισμένη ώρα), μήπως έχει κανείς καμία πρόταση; Edit: και όχι IM clients δε μου κάνουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
anon Μάρτιος 1, 2010 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2010 Σε τι γλωσσα θα προτιμουσατε να το κανουμε ? c++ ή java καλυτερα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Μάρτιος 1, 2010 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2010 Quick n dirty και custom-ιά, είναι ένα απλό batch script, να το ρίξεις στον scheduler να το τρέχει κάθε 1-5-10 λεπτά και να σου ανανεώνει ένα icon στο desktop... Εντάξει δεν είναι και bash να το κάνεις σε μια γραμμή, αλλά είναι είναι εξίσου απλό και γρήγορο... φτιάχνεις ένα poll.txt γράφεις το παρακάτω μέσα και rename σε poll.cmd και το ρίχνεις στον scheduler... echo offfor /f "delims=, tokens=2-3" %%c in ('ping -n 1 192.168.1.1 ^| find "Lost = "') do set Found=%%dif "%Found%" == " Lost = 0 (0%% loss)" goto alivecopy "[B]C:\temp\NotAlive.ico[/B]" "%homepath%\Desktop\AliveStatus.ico" /Ygoto :EOF:alive copy "[B]C:\temp\Alive.ico[/B]" "%homepath%\Desktop\AliveStatus.ico" /Ygoto :EOF δηλαδή κάνεις ένα μόνο ping, παρσάρεις το status του lost 0/1 και με μια if κάνεις update ένα εικονίδιο στο desktop... στο C:\temp\ βάζεις τα icons για το alive status... Για εικονίδια σε παρόμοια script για άλλη δουλειά που κάνω poll για κάτι states από batch script, χρησιμοποιώ αυτά...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Μάρτιος 2, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2010 Το thumbs up δεν αρκεί, ευχαριστώ και σε reply, θα το δοκιμάσω το πρωϊ. Πέρασε από το μυαλό μου να φτιάξω ένα batch και να το περάσω στον scheduler, αλλά η μαγκιά με τα εικονίδια δε πέρασε καθόλου από το μυαλό μου. Μερικές φορές, οι απλές λύσεις είναι και οι καλύτερες. Edit: Anon, ευχαριστώ και σένα, αλλά την βρήκαμε την λύση. Και jaco σου λεώ, έχω μείνει ακόμα λαλακας, γιατί το σκεφτόμουν κάνα 2-ωρο, και είχα κολλήσει στο πως θα μεταφράσω τα lost packets με απλό τρόπο κάπως στο desktop...και αυτό με τα εικονίδια...simple genius..ακόμα χαμογελάω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Μάρτιος 2, 2010 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2010 έκανα ένα τυπογραφικό (είχα γράψει το ίδιο όνομα για τα εικονίδια), αλλά το διόρθωσα... έκανα bold τα ονόματα των .ico...H ιδέα είναι ότι στο C:\temp έχεις δυο εικονίδια με άλλο όνομα (NotAlive.ico και Alive.ico) και μετά το copy/paste του script γίνονται AliveStatus.ico (ή ότι άλλο) στο desktop... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Μάρτιος 2, 2010 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2010 Ωραίος ο τύπος :magic: ... (δεν ήξερα οτι στον scheduler μπορείς να βάλεις και cmd bat files:spell:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimostz1416003277 Μάρτιος 2, 2010 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2010 που ειναι το scheduler?ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highlander Μάρτιος 3, 2010 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2010 Αν γράψεις στην αναζήτηση στο Start Menu schedule θα στο φέρει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimostz1416003277 Μάρτιος 3, 2010 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2010 Αν γράψεις στην αναζήτηση στο Start Menu schedule θα στο φέρει.σε ευχαριστώ πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.