Jump to content

Ψάχνω ένα προγραμματάκι που...

Volrath

Recommended Posts

να μπορεί να μου πει άμα ένας υπολογιστής στο δίκτυο μου είναι ανοικτός ή όχι με μία ματιά. Τόσο καιρό έκανα ping για να δω άμα ο αδερφός μου π.χ. έχει ανοιχτό το pc (ζούμε σε διαφορετικούς ορόφους), αλλά όλο και κάποιο πρόγραμμα θα υπάρχει στυλ gadget στα 7 που να ελέγχει πχ κάθε Χ ώρα άμα το τάδε ip είναι ενεργό.

Φαντάζομαι ότι θα είναι και ιδιαίτερα απλό να φτιάξει κάποιος κάτι αντίστοιχο (ένα frontend που να κάνει ping κάθε ορισμένη ώρα), μήπως έχει κανείς καμία πρόταση;

Edit: και όχι IM clients δε μου κάνουν :p

Quick n dirty και custom-ιά, είναι ένα απλό batch script, να το ρίξεις στον scheduler να το τρέχει κάθε 1-5-10 λεπτά και να σου ανανεώνει ένα icon στο desktop... Εντάξει δεν είναι και bash να το κάνεις σε μια γραμμή, αλλά είναι είναι εξίσου απλό και γρήγορο...

φτιάχνεις ένα poll.txt γράφεις το παρακάτω μέσα και rename σε poll.cmd και το ρίχνεις στον scheduler...

echo off
for /f "delims=, tokens=2-3" %%c in ('ping -n 1 192.168.1.1 ^| find "Lost = "') do set Found=%%d
if "%Found%" == " Lost = 0 (0%% loss)" goto alive
copy "[B]C:\temp\NotAlive.ico[/B]" "%homepath%\Desktop\AliveStatus.ico" /Y
goto :EOF
:alive
copy "[B]C:\temp\Alive.ico[/B]" "%homepath%\Desktop\AliveStatus.ico" /Y
goto :EOF

δηλαδή κάνεις ένα μόνο ping, παρσάρεις το status του lost 0/1 και με μια if κάνεις update ένα εικονίδιο στο desktop... στο C:\temp\ βάζεις τα icons για το alive status...

Για εικονίδια σε παρόμοια script για άλλη δουλειά που κάνω poll για κάτι states από batch script, χρησιμοποιώ αυτά...:

25725994.png

Το thumbs up δεν αρκεί, ευχαριστώ και σε reply, θα το δοκιμάσω το πρωϊ. :D

Πέρασε από το μυαλό μου να φτιάξω ένα batch και να το περάσω στον scheduler, αλλά η μαγκιά με τα εικονίδια δε πέρασε καθόλου από το μυαλό μου. Μερικές φορές, οι απλές λύσεις είναι και οι καλύτερες.

Edit: Anon, ευχαριστώ και σένα, αλλά την βρήκαμε την λύση.

Και jaco σου λεώ, έχω μείνει ακόμα λαλακας, γιατί το σκεφτόμουν κάνα 2-ωρο, και είχα κολλήσει στο πως θα μεταφράσω τα lost packets με απλό τρόπο κάπως στο desktop...και αυτό με τα εικονίδια...simple genius..ακόμα χαμογελάω..

έκανα ένα τυπογραφικό (είχα γράψει το ίδιο όνομα για τα εικονίδια), αλλά το διόρθωσα... έκανα bold τα ονόματα των .ico...

H ιδέα είναι ότι στο C:\temp έχεις δυο εικονίδια με άλλο όνομα (NotAlive.ico και Alive.ico) και μετά το copy/paste του script γίνονται AliveStatus.ico (ή ότι άλλο) στο desktop...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.