Jump to content

Πειτε ο,τι θελετε......

jax7480

Recommended Posts

Έλεος ρε παίδες, τι σχολιάζετε τώρα, το ευρω-όραμα?

Σιγά τα ωά. Προσωπικά το θεωρώ ντροπή για ένα μουσικό να πάει στον ευρωπαϊκό οίκο ανοχής της μουσικής. Μόνο κάτι τσαρλατανοειδή πάνε, επιπέδου *****ίζου, βίσση κλπ. Και μην ακούσω το κλισέ "η βίσση έχει φωνάρα", αφού έχει φωνάρα να αφήσει τις ελαφρο-ποπ-ο-μπούρδες και ας πει κάνα σοβαρό τραγούδι να δούμε αν έχει φωνάρα. Το ότι έχει καλύτερη φωνή από τη Βανδή που δεν θά πρεπε να τραγουδάει ούτε στο μπάνιο της, δεν σημαίνει ότι είναι η καλλίφωνος της χώρας.

Η μουσική που βγάζει η χώρα πια δεν προβάλλεται πουθενά. Ακούμε συνέχεια τα ίδια πιπιλοτράγουδα στο ραδιόφωνο, στη eurovision, παντού.

Το μόνο καλό που έγινε φέτος ήταν ότι επιτέλους δεν κέρδισε η πιο ξέκωλη τραγουδίστρια ή ο πιο gay τραγουδιστής, αλλά κάτι άλλο, έστω και από αντίδραση. Τώρα κανείς δεν κρίνει τους lordi για τη μουσική τους, εγώ δεν τους έχω ακούσει ποτέ, και δεν πιστεύω ότι λένε και τίποτα για να πάνε eurovision.

@bigi: δηλαδή το my everything είναι κομψοτέχνημα της μουσικής και όχι ένα εμετικό κομμάτι?

Εγώ θα το ξαναπώ:

Οι δισκογραφικές σκοτώνουν τη μουσική (την έχουν σχεδόν αποτελειώσει).

Η πειρατία σκοτώνει τις δισκογραφικές.

’ρα η πειρατία βοηθάει την τέχνη της μουσικής και κλείνει το σπίτι στους τσαρλατάνους.

Επομένως η πειρατία είναι κάτι πολύ θετικό στην εξέλιξη της μουσικής.

Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς ψυχρά νομοθετήματα ανθρώπων που η επαφή τους στη μουσική αρχίζει στον Τερλέγκα και τελειώνει στη Βίσση (για πιο "cult" καταστάσεις).

Αν θέλαμε πάντως να νομιμοποιήσουμε έναν τέτοιο ΑΘΛΙΟ διαγωνισμό, θα έπρεπε σαφώς να φαινόταν στον τίτλο η ονομασία προέλευσης (σαν την φέτα): ευρωπαϊκός διαγωνισμός ΠΟΠ (με κεφαλαία bold) μουσικής, να ξέρουμε κι εμείς που ακούμε jazz, rock, metal, κλασσική, electronic, latin, ethnic, ελληνική etc. ότι απευθύνεται σε αυτούς που δεν κατέχουν το άθλημα και να μην εκνευριζόμαστε με το κάθε (πρώην) ξέκωλο άφωνο πρεζόνι που μόλις έδωσε 150k -από τα λεφτά που θα μπορούσαν να πάνε σε κάποιο νοσοκομείο- για "άρτο και θεάματα", και δη για φόρεμα του εκάστοτε gay susel-ο-λήπτη σχεδιαστή.

• Replies 34,9k
  • Created
  • Last Reply

Μα γιατί μου βάζετε λόγια στο στόμα;Εγώ δεν τους εσύγκρινα με καμιά Βίσση.Απλά θεωρώ πως το κομμάτι είναι εμετικό.Γνώμη μου.Και άλλα ήταν εμετικά, αλλά το+ελάχιστο δεν ετερματίσαν πρώτα.

έτσι είναι αυτά τα πράγματα...

ρώτηστε πόσοι απο αυτούς που τρελένονταν με το κλασικό 80's χιτάκι call me της Blondie έχουν ακούσει ποτέ το όνομα Uriah Heep και θα καταλάβετε...

η μάζα πάντα έχει κάποιο μικρό delay (decade τουλάχιστον :hehe::p )

Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 18:43]

να ξέρουμε κι εμείς που ακούμε jazz, rock, metal, κλασσική, electronic, latin, ethnic, ελληνική etc.

Εμεις με το "hip hop" παλι στο... "etc"μπηκαμε??? :(

Εχε χαρη που τα "λες" ομορφα & πετυχημενα και δεν μπορω να σου κρατησω μουτρα

:inlove:

Αρχική απάντηση από JaguarOne

Κροατία λέμε ρεεε... το κορίτσι έχει ΤΑΛΕΝΤΟ ;)

και όποιος δεν το έχει δει, πμ μι

H Severina; Το έχω δει το βιντεάκι της. Ένα μείγμα σαμπάνιας και σπέρματος, τρελό λαρύγγι το παιδί...

Αρχική απάντηση από greekfragma

εντυπωση μου κανει που δεν ακουσα κανεναν να σχολιαζει το τραγουδι της Βοσνιας-Ερζεγοβινης............πιστευω οτι τα τελευταια 5 χρονια του διαγωνισμου ειναι μακραν το καλυτερο εθνικ που εχω ακουσει.

και καλλιστα θα μπορουσε να χτυπησει 1ια

Fully agreek.

Αρχική απάντηση από Malkav

έτσι είναι αυτά τα πράγματα...

ρώτηστε πόσοι απο αυτούς που τρελένονταν με το κλασικό 80's χιτάκι call me της Blondie έχουν ακούσει ποτέ το όνομα Uriah Heep και θα καταλάβετε...

η μάζα πάντα έχει κάποιο μικρό delay (decade τουλάχιστον :hehe::p )

Τι λες ρε κουμπάρε;

λέω ότι μετά απο 25 χρόνια το Avant-garde γίνεται Kitsch και είναι έτοιμο για να ακουστεί mainstream

και πάνω σε αυτό έφερα ένα κλασικό παράδειγμα του ιδίου πράγματος με άλλο περιτήλυγμα

@sotiris

Ρε σωτήρη σε είχα πιο cool...

Με αυτή την λογική όλοι είναι πρέζονια... (ΠΣ, curt και όλο το rock systems) όλοι είναι gay/bi (bowie, lou reed, bolan, mercury, iggy pop), σκάνε του κόσμου τα λεφτά σε ρούχα, έχουν εκπομπές στην tv κτλ.

Αρχική απάντηση από SLN

Εμεις με το "hip hop" παλι στο... "etc"μπηκαμε??? :(

Εχε χαρη που τα "λες" ομορφα & πετυχημενα και δεν μπορω να σου κρατησω μουτρα

:inlove:

Πές τα ρε Σόλων...

Μια ζωή στην απ'έξω είμαστε...

Να και τα lyrics

Hard Rock Hallelujah!

Hard Rock Hallelujah!

The saints are crippled

On this sinners' night

Lost are the lambs with no guiding light

The walls come down like thunder

The rocks about to roll

It's The Arockalypse

Now bare your soul

All we need is lightning

With power and might

Striking down the prophets of false

As the moon is rising

Give us the sign

Now let us rise up in awe

Rock 'n roll angels bring that Hard Rock Hallelujah

Demons and angels all in one have arrived

In God's creation supernatural high

The true believers

Thou shall be saved

Brothers and sisters keep strong in the faith

On the day of Rockoning

It's who dares, wins

You will see the jokers soon'll be the new kings

All we need is lightning

With power and might

Striking down the prophets of false

As the moon is rising

Give us the sign

Now let us rise up in awe

Wings on my back

I got horns on my head

My fangs are sharp

And my eyes are red

Not quite an angel

The one that fell

Now choose to join us or go straight to Hell

Hard Rock Hallelujah!

Hard Rock Hallelujah!

Hard Rock Hallelujah!

Hard Rock Hallelujah!

Hard Rock Hallelujah!

Καλα, τουλαχιστον παλιοτερα περνανε την κοκα της ζωης τους, και ολα τα συναφη, αλλα γραφανε κομματαρες που εχουν μεινει στην ιστορια. Τωρα τσαμπα παει και η κοκα.....

Οι lordi έπιασαν το νόημα της eurovision.

Κέρδισαν δίκαια ως οι μεγαλύτεροι καρνάβαλοι μεταξύ των διαγωνιζομένων.

Να δω όλοι αυτοί που πιστεύουν οτι η eurovision είναι σοβαρός διαγωνισμός (εώς εθνικός στόχος) πότε θα το πιάσουν....

Αρχική απάντηση από spresv

Καλα, τουλαχιστον παλιοτερα περνανε την κοκα της ζωης τους, και ολα τα συναφη, αλλα γραφανε κομματαρες που εχουν μεινει στην ιστορια. Τωρα τσαμπα παει και η κοκα.....

Ατακάρα!

Αρχική απάντηση από totally_wired

@sotiris

Ρε σωτήρη σε είχα πιο cool...

Με αυτή την λογική όλοι είναι πρέζονια... (ΠΣ, curt και όλο το rock systems) όλοι είναι gay/bi (bowie, lou reed, bolan, mercury, iggy pop), σκάνε του κόσμου τα λεφτά σε ρούχα, έχουν εκπομπές στην tv κτλ.

Τη χρονιά αυτή δημοσιεύτηκαν λίγες δηλώσεις του συνθέτη, και μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ήταν η απάντησή του στην ερώτηση του περιοδικού Προλετάρσκι Μουζικάντ που αφορούσε την πάλη ενάντια "στις μικροαστικές, τσιγγάνικες ορχήστρες φοξτρότ" και τη στάση του απέναντι στην "ελαφρά μουσική" χαμηλής ιδεολογικής και καλλιτεχνικής ποιότητας, που τότε ήταν δημοφιλής). Παρά την οξύτητα και την ακρότητα των κρίσεών του, η απάντηση του συνθέτη αντανακλά την κεντρική ιδέα της άποψής του πάνω στο θέμα, η οποία αναπτύχθηκε παραπέρα σε κατοπινές δημόσιες δηλώσεις.

Το 1930, ο Shostakovich έγραψε (ως απάντηση σε ένα περιοδικό εν ονόματι Προλετάρσκι Μουζικάντ):

Πρώτα απ'όλα, συγχαίρω από καρδιάς την καμπάνια που ξεκίνησε το περιοδικό Προλετάρσκι Μουζικάντ, ενάντια στο είδος αυτό της λεγόμενης "ελαφράς μουσικής".

Προτείνω να παρθούν τα ακόλουθα μέτρα για να καταπολεμηθεί το είδος αυτό:

1. Να ζητηθεί από τις υπεύθυνες αρχές γιατην έκδοση και εκτέλεση μουσικών έργων, να βγάλουν απόφαση που ν'απαγορεύει κατηγορηματικά την έκδοση και εκτέλεση "ελαφράς μουσικής".

2. Το άρθρο που δηλώνει ότι η ιδιότητα του μέλους σε μια ένωση συνθετών είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε μπορε'ινα αποδείξει ότι τα έργα του εκτελούνται δημόσια, πρέπει να αφαιρεθεί από τα καταστατικά των ενώσεων αυτών.

3. Έχοντας υπόψη ότι η "ελαφρά μουσική" είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στις λέσχες των εργαζομένων, στα ραδιοφωνικά προγράμματα κλπ., και επομένως είναι εξαιρετικά επιζήμια,αφού δηλητηριάζει τη μουσική στη συνείδηση των πλατιών μαζών, θά 'πρεπε να ξεκινήσει μια εκστρατεία στις λέσχες και από το ραδιόφωνο για να εξηγήσει πόσο επιζήμιο είναι ν' ακούει κανείς αυτό το αξιοθρήνητο είδος, την "ελαφρά μουσική", και, το σπουδαιότερο απ' όλα, να εξηγήσεει την ταξική ουσία της.

4. Φυσικά, η ελαφρά μουσική δεν θα ξεριζωθεί σαν στυλ με διοικητικά μέτρα και μόνο. Οι προμηθευτές μουσικοών έργων δε θα δείξουν βέβαια, καμιά διάθεση να απαρνηθούν τις βολικές θέσεις που κατέχουν τώρα ανάμεσα σ' αυτούς που δικαιούνται να εισπράττουν ποσοστά. Δε θα μας φορτώσουν μόνο με τσιγγάνικα τραγούδια και φοξτρότ. Όχι, δε θ' αρκεστούν σ' αυτό, θα γράψουν και τσιγγάνικα τραγούδια με στίχους που θα είναι "εκατό τοις εκατό υγιείς από ιδεολογική άποψη"... Σαν αποτέλεσμα, το σοβιετικό κοινότ δεν αποκλείεται να πιαστεί στον ύπνο και να καταπιεί το μουσικό δηλητήριο μαζί με τους "ιδεολογικώς υγιείς" στίχους. Για να καταπολεμήσουμε αυτό το μουσικό είδος, πρέπει το προοδευτικό κομμάτι του κοινού της μουσικής να ζητήσει τη βοήθεια του Κόμματος, της Κομσομόλ, των συνδικάτων, του ραδιοφώνου, των προπαγανδιστών των λεσχών και των οργανωτών μουσικών εκδηλώσεων. Μόνο με το ξεκίνημα μιας πλατιάς και συνολικής εκστρατείας για την εξήγηση της ταξικής ουσίας της "ελαφράς μουσικής" θα γίνει δυνατό να εξαφανισουμε αυτό το είδος.

Δεν σου λέω ότι αυτή είναι 100% η άποψή μου, αλλά η ανάδειξη μουσικής με στάνταρ συγχρορδίες, στάνταρ θέματα, στάνταρ στίχους σίγουρα δεν βοηθάει τη μουσική σαν τέχνη. Έχουμε φτάσει πια στο αντίθετο άκρο, σχεδόν κανείς δεν ακούει π.χ. κλασσική μουσική (που από εκεί ξεκίνησαν όλα), έστω μια φορά το μήνα, για αλλαγή.

’κουσα λίγο τα τραγούδια του πρόσφατου διαγωνισμού, μόνο της Βοσνίας είχε ενδιαφέρον, και μάλιστα είναι ωραίο κομματάκι, απορώ γιατί το στείλαν στο τσίρκο.

Τα υπόλοιπα είναι απίστευτα σκουπίδια, και μάλιστα μοιάζουν απελπιστικά μεταξύ τους.

Δεν είναι δυνατόν χώρες με τη μουσική παράδοση της Ρωσίας να στέλνουν αυτά τα σκουπίδια και να λένε Ρωσία πάνω, είναι ντροπή για την παράδοση της χώρας τους.

Για την Ελλάδα ότι και να πω δεν έχει νόημα, εντάξει ποτέ δεν είμασταν μουσική υπερδύναμη, άλλωστε πόσοι από εδώ έχουμε ακούσει Σκαλκώτα και πόσοι Καρβέλα. . .

http://en.wikipedia.org/wiki/Dmitri_Shostakovich

http://en.wikipedia.org/wiki/Skalkotas

Τελικά εσύ γεννήθηκες κομμουνιστής, δε σε έκανε το Linux.

(aka: που να τρέχεις στα χωράφια με γόβα στιλέττο...)

Αρχική απάντηση από spresv

Βλέπεις φίλε μου η κόκα τώρα είναι προνόμιο των απανταχού σκυλάδων, και όλων των "καθως πρέπει" σοβαρών ατόμων που τα φυσάνε τα φράγκα. Απαραίτητα συνοδευόμενη από cabrio και 2 χαζοδίμετρα.

Όσο για αυτούς τους "δήθεν" που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά τους εξαρτούνται απο τους LORDI και από κάθε lordi, είτε αυτό είναι βιβλίο, είτε ταινία, είτε μουσική, ας το ξανασκεφτούν όταν κάνουν, ας πούμε, κάτι παρόμοιο με ότι αναφέρω στην υπογραφή μου. Γιατί όλοι αυτοί που βγαίνουν στα "WINDOWS" και κατηγορούν ΠΑΛΙ τη μουσική για σατανισμό ας σκεφτούν ποιος επισπεύδει πιο πολύ την πορεία των παιδιών τους προς τον θάνατο και την εγληματικότητα. Ο Mr Lordi ο Dan Brown η οι ίδιοι;

Η Βοσνία είχε όντως πολύ καλό τραγούδι.

@Sotiris: Μαζί σου! :T::T::T:

Προσωπικά το είδα το ευροστήθος (ένα μεγάλο κομμάτι) επειδή είμουν μαζί με παρέα που τη βλέπανε και άκουσα και τους Lordi. Κατά την ταπεινή μου γνώμη δε λέγανε και τπτ. Καρνάβαλοι ακριβώς ήταν και απο μουσική 5 πέμπτες με εφέ και κάτι έγινε. Προσωπικά μου τη δίνει αρκετά η καφρίλα του στυλ "πιάνω μια κιθάρα, χώνω 10 εφέ, χτυπάω μερικές συγχορδίες όπως κάτσει, κρατάω την κιθάρα περίεργα, χοροπηδάω και είμαι μάγκας" αλλά όσο να 'ναι πολύ το χάρηκα που βγήκανε αυτοί και όχι όπως είπε και κάποιος άλλος κάποιο ξέκολο. Δε λέω, κι εγώ άμα είμαι με παρέα καμιά φορά πάνω στο χαβαλέ θα κάνω κι εγώ τέτοιες καφρίλες για την πλάκα. Γνώμη μου είναι πως μπορείς να παίξεις metal χωρίς να κάνεις show και να βγάλεις κάτι πολύ καλύτερο απο το κομμάτι των Lordi. ;)

Προσωπικά μου άρεσαν 2-3 άλλα κομμάτια αλλά δεν συγκράτησα τις χώρες. Εντύπωση πάντως μου έκαναν οι τύποι που τα έκαναν όλα με τα στόματά τους. Πρωτότυπο (αν δεν είναι και αυτό αντιγραφή απο κάπου αλλού)! ;) Στο κομμάτι της Βίσση το μόνο που μου άρεσε είναι οτι βγήκε μόνη της, χωρίς ένα θίασο απο πίσω να κάνει λ@λ@κieς. Κατά τ' άλλα σιγά τις ομελέτες...

Δε λέω, φάση είχανε οι Lordi, κατέβασα και το κομμάτι τους για πλάκα αλλά μέχρι εκεί. :)

ΥΓ: Εγώ που δεν έχω ακούσει ούτε Σκαλώτα ούτε Καρβέλα;;; :tomato: :tomato: :tomato:

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 08:23]

Δε λέω, φάση είχανε οι Lordi, κατέβασα και το κομμάτι τους για πλάκα αλλά μέχρι εκεί. :)

:whistle2: , πειρατη...

Γαμωτο κλεισανε το mysongbook.com!!!! ΑΘΛΙΟΙ!!!!

Ευτυχως παιδια σε ενα torrent βρηκα 22000 Tablutures και σωθηκα!

Αυτο που κατεβασα εγω εχει 30κ και κατι ψιλα. Εχει ελλειψεις ομως.... Τα υπολοιπα απο ultimate-guitar.

το κομμάτι της βοσνίας ήταν μπρέγκοβιτς

επόμενο βήμα : ο νταλάρας στη eurovision

Y.Γ. κοπρόσκυλο μικρέ, άσε το νετ και τράβα διάβασε!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.