Jump to content

Πειτε ο,τι θελετε......

jax7480

Recommended Posts

Η πραγματικότητα είναι ότι... πουθενά στην λίστα του πακέτου ( η λίστα που γράφει πόσα manual έχει... καλώδια και γενικά συμπράγκαλα του Laptop ) δεν γράφει για CD... ;)

• Replies 34,9k
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από astrolabos [Σήμερα, στις 23:53]

καλά είναι δυνατόν να μην έχει cd με το λειτουργικό σύστημα που έχεις μέσα; CD με drivers έχει τουλάχιστον;

τπτ... :(

Αρχική απάντηση από Vagouridis

21" ακομα και στην σωστη θεση μπροστα στα ματια σου δλδ ειναι πολλες....και σε κανουν να δακρυζεις.

ΡΕ ΠΑΡΗ, πανε παρε μια 20αρα Dell Wide να γουσταρεις ρε, και αφησε τις CRT κατα μερους.

Dell 20.1 Wide.

Νεα τιμη: 623 με τα μεταφορικα.

Αρχική απάντηση από jax7480

ΡΕ ΠΑΡΗ, πανε παρε μια 20αρα Dell Wide να γουσταρεις ρε, και αφησε τις CRT κατα μερους.

Dell 20.1 Wide.

Νεα τιμη: 623 με τα μεταφορικα.

Tft δεν αγοραζω.Δεν ειναι τυχαιο που αρκετοι πολιτικοι μηχανικοι ψαχναν crt και eizo κιολας.Το θεμα ειναι οτι γκαβωνεσαι χαλαρα σε τοσες ιντζες.Μαλλον θα βαλω το 21 στον σερβερ και το 19αρι ποισω στην θεση του.

Tft δεν αγοραζω.Δεν ειναι τυχαιο που αρκετοι πολιτικοι μηχανικοι ψαχναν crt και eizo κιολας.Το θεμα ειναι οτι γκαβωνεσαι χαλαρα σε τοσες ιντζες.Μαλλον θα βαλω το 21 στον σερβερ και το 19αρι ποισω στην θεση του.

Ρε συ Παρη, οι πολιτικοι μηχανικοι ψαχνουν CRT EIZO γιατι θελουν ποιοτητα απεικονισης, κορυφαια γεωμετρια και τελεια αποδοση χρωματων. Δεν τις εχουν για να παιζουν παιχνιδια και για να βλεπουν Internet. Αλλο το ενα, αλλο το αλλο. Εσυ αυτο που ζητας ειναι ξεκουραστη πολυωρη χρηση, γιατι δεν υπαρχει λογος να γκαβωνεσαι οταν βλεπεις νετ. Η περιπτωση που αναφερεις μαζι με τους γραφιστες ειναι η μοναδικη που δεν προβλεπει αλλαγη οθονης για τους παραπανω λογους. Ολοι οι αλλοι λογοι ειναι απλα δικαιολογιες. Αν μαθεις να δουλευεις σε TFT, δεν υπαρχει πισωγυρισμα.

Nαι βρε καμαρι μου , αλλα οσο δουλευω σε τφτ τοσο μου σπανε τα @@.Δεν αντιλεγω οτι για πολυωρη χρηση ισως ειναι καλυτερες , και πλαι το τονιζω ισως αλλα το crt δεν το αλλαζω.Το λαθος μου ειναι οτι ακομα καθομαι στα 20 εκατοστα απο την οθονη .Σε αυτην την περιπτωση ακομα και με τφτ θα δακρυσω.Τσπ ο καθενας κανει τις επιλογες του.Αλλος γουσταρει τφτ και την περνει.Αλλος γουσταρει 21 ιντζες χωρις καθολου καθυστερηση με τα γνωστα χρωματα ενος τρινιτρον.....

Οσο για αυτα που λες , η ξεκουραση ερχεται απο την κορυφαια γεωμετρια , την ευκρινεια και τις μεγαλες αναλυσεις στα σωστα ΗΖ μαζι με τα σωστα τονισμενα χρωματα.Ολα τα αλλα ειναι μπλε οδοντοκρεμες.

Αρχική απάντηση από R@tNET

Η πραγματικότητα είναι ότι... πουθενά στην λίστα του πακέτου ( η λίστα που γράφει πόσα manual έχει... καλώδια και γενικά συμπράγκαλα του Laptop ) δεν γράφει για CD... ;)

δεν καταλαβαίνω τι τα θες τα cd. κατέβασε τους drivers απ'το site και βάλε τα γνωστά pirated edition απλά με το δικό σου cd - key.

νομίζω ότι μερικές εταιρίες χρεώνουν έξτρα τα cd λειτουργικών κλπ.

επίσης μπορείς να βάλεις και σοβαρά λειτουργικά :p ( π.χ. solaris :hehe: )

Η ξεκουραση ερχεται οντως απο αυτα που αναφερεις. Απλα στις TFT, η γεωμετρια, η ευκρινεια ειναι παντα αψογα, ειδικα αν εχεις συνδεση DVI. Οι μεγαλες αναλυσεις ειναι κατι σχετικο γιατι πιστευω τα 1280χ1024 δεν ειναι λιγα, αλλα ουτε και παρα πολλα, τα Hz ειναι κολλημενα στα 60 μεν, αλλα αυτο δεν παιζει κανεναν ρολο. Ακτινοβολια μηδεν: απο εκει πιστευω ξεκινανε ολα.

Αλλωστε ειναι αποδεδειγμενο απο την αρχη των TFT ακομα, οτι μια καλη TFT ειναι και θα ειναι παντα πιο ξεκουραστη απο μια ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ CRT, ειτε αυτη ειναι EIZO, ειτε Viewsonic, ειτε SONY, ειτε LG, ειτε δεν ξερω κι εγω τι αλλο.

Υ.Γ. Η αποσταση απο την οθονη που καθεσαι, αν και δεν ειναι 20 εκατοστα, ειναι τραγικη. Μηπως να δοκιμαζες πρωτα να κανεις την οθονη πιο πισω και μετα να την αλλαξεις με την 19αρα?

Mια κανονικη 19" τφτ στα 1280χ1024 παντως σιγουρα θα με κουρασει απο το γεγονος και μονο οτι δεν κρατειται η σωστη αναλογια.Για την ακτινοβολια εχεις δικιο.Για αυτο αλλωστε κοιτας να στησεις σωστα την οθονη.

Mια κανονικη 19" τφτ στα 1280χ1024 παντως σιγουρα θα με κουρασει απο το γεγονος και μονο οτι δεν κρατειται η σωστη αναλογια.Για την ακτινοβολια εχεις δικιο.Για αυτο αλλωστε κοιτας να στησεις σωστα την οθονη.

Για το πρωτο ισως θα επρεπε να δοκιμασεις πρωτα και μετα να δεις κατα ποσο θα κουραστεις.

Για την ακρινοβολια ξερω οτι εχω δικιο, και ακομα και να στησεις σωστα μια οθονη CRT, παλι ακτινοβολια θα εχει, οσο κι αν αυτη τεινει προς το μηδεν, ΠΟΤΕ δεν θα γινει μηδεν.

Αρχική απάντηση από jax7480 [Σήμερα, στις 08:55]

Για το πρωτο ισως θα επρεπε να δοκιμασεις πρωτα και μετα να δεις κατα ποσο θα κουραστεις.

Για την ακρινοβολια ξερω οτι εχω δικιο, και ακομα και να στησεις σωστα μια οθονη CRT, παλι ακτινοβολια θα εχει, οσο κι αν αυτη τεινει προς το μηδεν, ΠΟΤΕ δεν θα γινει μηδεν.

Ειδικα για το πρωτο εχω δοκιμασει.Εχεις μια οθονη με αναλογια διαστασεων 4:3 και την δουλευεις σε κατι αλλο απο αυτην την αναλογια , οπερ και σημαινει τραβηγμενο στις ακρες ειδωλο.Τα βλεπεις ρε παιδι μου λιγο τραβηγμενα.Εξ'ορισμου δλδ ξεκινας λαθος.Οταν μια οθονη εχει αναλογια 4:3 και την δουλευτεις εκτος αυτης της αναλογιας αλλαζει απο την γεωμετρια μεχρι και τα χρωματα.

Βρε Παρη, στο ποστ πριν απο το δικο μου λες, σιγουρα ΘΑ με κουρασει, που σημαινει ειτε οτι δεν εχεις δουλεψει αρκετη ωρα για να βγαλεις συμπερασμα, ειτε οτι δεν εχεις δουλεψει καθολου και στο δευτερο λες, οτι το εχεις δοκιμασει.

Επισης το τραβηγμενο ειδωλο απο που το συμπεραινεις? Εχεις δει τραβηγμενα ειδωλα στις TFT? Το οτι ειναι τραβηγμενα στις CRT, οταν και αν βαλεις την συγκεκριμενη αναλυση δεν σημαινει οτι το ιδιο ισχυει και στις TFT. Ανομοια πραγματα τελειως. Να μου πεις οτι ειναι θολο οταν χρησιμοποιεις αλλη απο την προτεινομενη αναλυση να το καταλαβω αλλα τραβηγμενο μαλλον οχι. Δεν υπαρχει κατι τετοιο. Η οθονη ειναι φτιαγμενη να δουλευει στα 1280χ1024, και για να το βαζουν σαν στανταρ οι εταιριες αυτο(και οχι μονο, αν δεις τα περισσοτερα παιχνιδια, η αναλυση 1280χ960 λειπει, αλλα οχι η 1280χ1024) μαλλον κατι ξερουν παραπανω απο εσενα κι εμενα, που απλα λεμε οτι δεν ισχυει η αναλογια.

Για μετρα λιγο τα εκατοστα της οθονης σου(ειτε της EIZO, ειτε της Viewsonic) και διαιρεσε τα μεταξυ τους να δεις την σωστη αναλογια που πρεπει να εχει η αναλυση.

Στην TFT που εχω εδω στο γραφειο (19")η αναλογια ειναι 37.8/30.2 εκατοστα που σημαινει 1.25/1. Αρα η αναλυση 1280χ1024 ειναι σωστη.

Στην αντιστοιχη 17αρα τα εκατοστα ειναι 33.9/27.1 που σημαινει παλι 1.25/1. Αρα και εδω η αναλυση 1280χ1024 ειναι σωστη. Στις CRT απο την αλλη οι διαστασεις αυτες τεινουν προς την αναλογια των CRT 1.33/1 οποτε για τις CRT το πιο σωστο ειναι το 1280χ960.

Συμπερασμα: τραβηγμενο ειδωλο-εικονα ΔΕΝ εχεις πουθενα. Καθε κατηγορια οθονων, ειτε CRT ειτε TFT ειναι , παιζει με τις δικες της αναλογιες. Το οτι εχεις συνηθισει μια αναλυση π.χ. 1280χ960 στις CRT, δεν σημαινει οτι η αντιστοιχη 1280χ1024 των TFT ειναι λαθος, απλα δεν ειναι συνηθισμενη. Αν ομως, λεμε αν, παρουσιαζονταν πρωτα η TFT, με την δικη τους αναλογια 1.25/1 και μετα βγαινανε οι CRT, με την δικη τους αναλογια 1.33/1 θα λεγαμε τοτε οτι "μαζευει" το ειδωλο? Δεν νομιζω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.