Jump to content

Πειτε ο,τι θελετε......

jax7480

Recommended Posts

Εγω απλα θα ηθελα να πω οτι οσον αφορα το Αγιο Φως, τα πραγματα πρεπει να ειναι λιγο πιο περιπλοκα απο "φωσφορος+Ο2=Fire"

Λογω της εκρηκτικης καταστασης στην συγκεκριμενη περιοχη εχω ακουσει οτι τυποι οι οποιοι ειναι φανατικοι αντι-Χριστιανοι (πεστε το Ισραηλιτες ή οτιδηποτε) ριχνουν τρελλο ελεγχο στον Πατριαρχη ωστε να διασφαλισουν οτι δεν προκειται να βγαλει αναπτηρα απο την τσεπη. Μεσα σε αυτο φανταζομαι οτι παιζει και ο ελεγχος για φωσφορο. Δεν ειναι βλακες αυτοι που θελουν να ακυρωσουν το εν λογω θαυμα.

Απο την αλλη, αν δεχτουμε το παραπανω, οτι καθε χρονο γινομαστε μαρτυρες ενος Θειου γεγονοτος, απλα το βρισκω λιγο "καπως" να φανερωνεται το θειο φως π.χ. στον Ειρηναιο που εχει κανει ολα τα Ιεροσολυμα σαν τα μουτρα του, εχει κατακλεψει ολο τον κοσμο, εχει ενα καρο βιλλες και παρολαυτα γινεται ο "φορεας" του Αγ. Φωτος σαν ταπεινος υπηρετης της εκκλησιας...

edit: οσο για τα ΘΑΥΜΑΤΑ (χωρις εισαγωγικα) δεν ξερω αν υπαρχει καποιος "απο πανω" αλλα προσωπικα και το κερακι μου αναβω ΑΛΛΑ πιστευω στην "απεραντη" ανεξερευνητη δυναμη του εγκεφαλου μας. Αλλο μεγαλο κεφαλαιο κατα την γνωμη μου. Οταν κατανοησουμε πως λειτουργει αυτο το πραγμα μεσα στο κεφαλι μας και τι δυνατοτητες εχει (τηλεκινηση, επικοινωνια, κλπ) ξαναμιλαμε.

• Replies 34,9k
  • Created
  • Last Reply

@fusion με μαιλ μου το στειλαν

@deninho

Το σκοτάδι είναι το αντίθετο του φωτός οκ?

Δλδ οπου υπάρχει φως δεν υπάρχει σκοτάδι όμως παντού υπάρχει φως άρα δεν υπάρχει σκοτάδι

Θα πεις και τη νύχτα τη βλέπεις? Εγώ θα σε ρωτήσω όμως «βλέπεις?» Απάντηση βλέπεις αρα κατι υπάρχει

Έστω τώρα ότι υπάρχει σκοτάδι οκ? Μπορείς να το δεις?

Απαντηση:

Αν μπορούσες να το δεις τότε κατι θα υπάρχει και αυτό θα είναι φως γιατι μονό το φως αντιλαμβανετε ο ανθρωπος

Αν δεν μπορούσες να το δεις δεν μπορείς να ξέρεις πως υπάρχει

Μπορείς να μου πεις πως βλέπεις το σκοτάδι?

Πάμε τωρα στο κρύο

Το κρύο είναι αντίθετο του ζεστού οκ? Δλδ όταν είναι κάτι ζεστό δεν είναι κρυο ετσι? Όλα τα σωματα όμως(οπου υπαρχει υλη δλδ ) εχουν κάποια θερμοκρασία .Αρα αναλογα τη θερμοκρασια μπορει να είναι λιγο ζεστα ή πολύ ζεστα .δλδ οσα σωματα εχουν καποια θερμοκρασια μπορει να είναι ζεστα ,θα μου πεις όμως πως μπορει να είναι και κρυα

Έστω ένα σώμα Α που είναι κρυο .ε παντα θα υπαρχει ένα σωμα Β που θα είναι ποιο κρυο και το σωμα Α τοτε θα θεωρείται ζεστο .Επίσης και για το σώμα Β θα υαπρχει κάποιο άλλο σωμα πιο κρυο αρα το Β θα είναι θεωρείται και αυτό ζεστο κοκ.

Η θερμοκρασίας σε ένα σωμα δείχνει ποσο ζεστο είναι σωστα?

Μπορεις να μου βρεις κατι που δεν εχει θερμοκρασια ? κατι που είναι κρυο?

Το φως και το ζεστό τα αντιλαμβανόμαστε γιατι υπάρχουν τα αντιθετα τους δηλωνουν πως δεν υπαρχουν αρα πρόκειται για κατι που δεν υπάρχει .

Απλες έννοια είναι που τις χρησιμοποιουμε για καποιο λογο . Αν αποδιδαμε στο ζεστο την έννοια του κρυου και διναμε στο κρυο την έννοια του ζεστου ,δλδ αν το κρυο και το ζεστο άλλαζαν ρολους τοτε θα λεγαμε οτι δεν θα υπήρχε το ζεστό και θα υπήρχε το κρύο

πχ μπορει να υπάρχει η ύπαρξη σου μαζι με την ανυπαρξία σου?

το ενα δηλώνει οτι υπάρχεις (δλδ η υπαρξη)

και το αλλο δηλώνει πως δεν υπαρχεις (δλδ η ανυπαρξία)

υπαρχει η ανυπαρξία?

Αρχική απάντηση από Dem

"Chuck Norris does not sleep...he waits."

H νέα μου καλοκαιρινή μπλουζα..θα την φτιάξω μόνος μου είναι ακριβή για να την παραγγείλω.

ξερω ενα μαγαζι που μπορει να στην φτιαξη.. 278-684 το τηλ

εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι 8α πρεπει εγω 'η ο Χ 'η ο Ψ ο οποιος δεν πιστευει στα 8αυματα και/'η σε 8εους και δαιμονες να αποδειξω οτι το Υ 8αυμα δεν ειναι αλη8ινο αντι οι υπερμαχοι των 8αυματων να με πισουν για το αντι8ετο...

@Bold

νομιζω το πηρες λιγο λα8ος τωρα στο τελος.αυτα ειναι σοφιστιες και δεν μπορουν να καταληξουν που8ενα.οι Σοφιστες φιλοσοφοι στην Αρχαια Ελλαδα καπως ετσι λειτουργουσαν.σου λεγαν εχεις 4 ποδια.ο σκυλος εχει τεσσερα ποδια,αρα και εσυ εισαι σκυλος :tomato:

το τι υπαρχει και το τι βλεπουμε εξαρταται αναλογα τον παρατηρητη.γιατι καποιος που εχει αχρωματοψια πχ δεν βλεπει τα ιδια χρωματα με σενα.υπαρχει ομως μια αντικειμενικη αλη8εια.οτι και τα δυο προσωπα βλεπουν αυτο το κατι πραγμα που σημαινει οτι υπαρχει.

το ιδιο ισχυει και με την βαρυτητα πχ.το οτι εγω δεν την βλεπομαι και ενδεχομενως δεν αντιλαμβανομαι δεν σημαινει οτι η δυναμη αυτη δεν ειναι υπαρκτη.αφου αμα αφησω κατι απο το χερι μου αυτο 8α πεσει προς τα κατω και δεν 8α μεινει στην 8εση του ουτε 8α παει προς τα πανω (εκτος αν εχεις μπαλονι με ηλιο που ειναι ελαφρυτερο του αερα και ανεβει πανω το οποιο φυσικα δεν ανερει την υπαρξη της βαρυτητας απλα το αναφερω για να μην πεταξει κανεις καμια τετοια εξυπναδα με αφορμη το παραδειγμα :p)

καποιος καποτε ειχε πει το εξης (με λιγο απλουστευμενα λογια το λεω εγω βεβαια)

αν υπο8εσουμε οτι το προτσες της γνωσης ειναι μια γραμμη και πως η απολυτη αλη8εια-γνωση ειναι και αυτη μια γραμμη (μια γραμμικη εκφραση κοινως),η πρωτη γραμμη οσο ο αν8ρωπος ανακαλυπτει καινουριες πτυχες της επιστημης/γνωσης κ.ο.κ 8α τινει να πλησιασει την απολυτη αλη8εια-γνωση.ποτε ομως δεν προκειται αυτες οι δυο γραμμες να γινουν τεμνουσες.γιατι αν ο αν8ρωπος βρει την απολυτη αλη8εια τοτε 8α ισχυουν νομοτελιακα δυο τινα.

α) πως δεν υπαρχει καμια ανωτατη δυναμη μιας και ο αν8ρωπος 8α εχει ανακαλυψει την απολυτη αλη8εια (οποτε 8α εχει την απαντηση σε ολα) ειτε β) πως ο αν8ρωπος ειναι ο 8εος.

Αρχική απάντηση από YDinopoulos

[spc mode]

[/spc mode] ;)

εγω χρειαζομαι το mode ενσωματομενω στο keyboard :p

@bold: Η μη ύπαρξη φωτός, δηλαδή το να μην μπορείς να διακρίνεις τπτ, λέγεται σκοτάδι.

Όταν κάτι έχει χαμηλότερη θερμοκρασία από τη θερμοκρασία του σώματός μας, το θεωρούμε κρύο. Απλή λογική

ΠιΕς. Οι έννοιες αυτές δεν είναι αντικειμενικές. Αλλιώς αντιλαμβάνομαι το κρύο εγώ, κι αλλιώς εσύ

ΠιΕςΤου. Η θερμοκρασία είναι μια αυθαίρετη κλίμακα, για να μπορούμε να αντιληφθούμε εύκολα τη θερμική ενέργεια ενός σώματος... Όπως και οι χαρακτηρισμοί ζεστό-κρύο. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ζεστά αντικείμενα-κρύα αντικείμενα. Είναι μια απλούστευση για να μη μαμάμε το μυαλό μας με άχρηστες σκέψεις

Αρχική απάντηση από CrazyAnt

α) πως δεν υπαρχει καμια ανωτατη δυναμη μιας και ο αν8ρωπος 8α εχει ανακαλυψει την απολυτη αλη8εια (οποτε 8α εχει την απαντηση σε ολα) ειτε β) πως ο αν8ρωπος ειναι ο 8εος.

Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι δεν μπορούμε με κάποιο τρόπο να βρούμε την απόλυτη αλήθεια (κοινώς έχουμε ασάφεια στο τι έγινε στα πρώτα 10^-43 (νομίζω) sec της δημιουργίας του σύμπαντος.

http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_the_Big_Bang

Οπότε είναι . . . αναγκαίο κακό η ύπαρξη των εκάστοτε θεολογικής προέλευσης θεωριών.

Καλώς ή κακώς, κάτι που δεν μπορείς να εξηγήσεις με τη λογική, ανέκαθεν το βάφτιζες θείο. Όσο η λογική εξελίσσεται και μπορεί να εξηγηεί περισσότερα φαινόμενα, βελτιώνεται η κατάσταση (όχι όμως για το σύνολο του πληθυσμού, καθ'ότι λίγοι είναι αναλογικά οι μορφωμένοι με ανεπτυγμένη λογική, οι περισσότεροι δυστυχώς πιστεύουν ότι αν πιεις . . . χαμομήλι πριν το sex τότε δεν κολλάς AIDS - πολλώ δε μαλλον αν ρίξεις και ένα χορό . . . της βροχής, και δείτε προς Αφρική μεριά, εδώ Ελλάδα δεν είμαστε ικανοποιητικό δείγμα πληθυσμού).

Έχει πλάκα όμως να ακούς ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από επιστήμη, να αντιπαραβάλλουν επιστημονικά δεδομένα με "τεκμήρια" επιστημονικής φαντασίας.

Και η επιστήμη δεν είναι 2 γραμμές που μισοδιαβάσαμε σε κάποιο μισο-επιστημονικό υποβιβλίο και ταιριάξαμε στο μυαλό μας όλες μας τις θεωρίες όπως μας αρέσει, η επιστήμη θέλει ενδελεχή μελέτη που παίρνει πολύ χρόνο, ώστε να κατανοήσεις στο βαθμό του δυνατού τα παιχνίδια της φύσης.

Για την εξελικτική θεωρία, όποιος δεν τη πιστεύει είναι ή στραβός ή βλάκας, είναι σαφές το τι γίνεται, σαφέστατο για την ακρίβεια, και μην στέκεστε σε ηλίθια ποσοστά ότι το DNA του ιού είναι 90% ίδιο με το DNA του ανθρώπου, αυτά είναι για βλάκες / άσχετους με την επιστήμη. Το 1-10% του γονιδιώματος των θηλαστικών είναι εξόνια σε αντίθεση με το 99%+ των ιών. Αυτό σημαίνει ότι το DNA των θηλαστικών είναι τουλάχιστον 90% διάφορο με ενός ιού. Και κάθε πτυχή της βιοχημικής πορείας αν δείτε, φαίνεται σαφώς ποια πορεία έχει προτιμηθεί και για ποιο λόγο. Επίσης προχωρώντας και σε άλλα πεδία, π.χ. πρωτεϊνοσύνθεση, μεταβολικές πορείες, ανοσοποιητικό σύστημα etc. φαίνεται η εξέλιξη στους αιώνες.

Όλη η πορεία της ανθρωπότητας εκτός από τις πρώτες στιγμές του Big Bang είναι εξηγημένη. Όποιος πιστεύει ότι ο άνθρωπος ήρθε ουρανοκατέβατος στη γη, μπορεί να έχει και δίκιο, αν τον έφερε κάποια άλλη μορφή ζωής που όμως αναπτύχθηκε με τους γνωστούς τρόπους που πιστεύουμε ότι αναπτύχθηκε στη γη ο άνθρωπος.

Το να βαφτίζουμε ψυχοσυνθετικές και ίσως ψυχοπαθολογικές καταστάσεις του ανθρώπου ως ιάσιμες με κάποιο xyz -ουραοκατέβατο- τρόπο, δεν είναι και ό,τι καλύτερο, διότι μπορεί στο 1% να πέσαμε στην περίπτωση να φτιάξαν όλα (λόγω τύχης) αλλά μπορεί και όχι, και ο "απεμπολών το σατανά" να επανακαταληφθεί βιαίως και να φάει 5-6 ακόμη.

Επίσης το να προσπαθούμε να εξηγήσουμε πράγματα ανεξήγητα με τη λογική και την πίστη, είναι πολύ διασκεδαστικό, διότι προσπαθούμε να εξηγήσουμε κάτι μη λογικό με τη λογική. Δηλαδή είναι σαφές ότι μετά θάνατον δεν υπάρχει πιλάφι. Δεν το ξέρω κάπου, αλλά δυστυχώς όταν στους νευρώνες σταματήσουν να κινούνται ηλεκτρόνια, τελειώνουν όλα. Σαφώς και είναι δύσκολο να το παραδεχτούμε, σαφώς και δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας ορθώς σκεπτόμενης κοινωνίας η γνώση του ότι δεν υπάρχει αύριο, αλλά καλώς ή κακώς, πρέπει να έχουμε και λίγο ρεαλισμό.

Το κακό είναι ότι οι κοινωνικές δομές του σήμερα, δεν προσφέρουν αυτό που θα ήθελε ο μέσος κάτοικος της γης, για το 99% του πληθυσμού. Βλέπεις και ανθρώπους που έχουν τα πάντα από υλικά (δηλαδή δεν έχουν κανένα βιοποριστικό πρόβλημα) να μην έχουν αυτό που λέμε ευτυχία. Δυστυχώς, η ευτυχία είναι κάτι υποκειμενικό, και δεν θα μπορέσουμε να την έχουμε όλοι πριν γίνει 100% αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου εγκεφάλου (κάτι μάλλον αρκετά δύσκολο με τη σημερινή τεχνογνωσία).

Αν γίνει αυτό, προβλέπω με το που γεννιόμαστε να μπαίνουμε σε αλά matrix διάταξη "ευτυχίας" και να ζούμε όλη τη ζωή μας ευτυχισμένοι στη γυάλα (αφού η γη δεν θα μπορει πια να αντέξει τον τόπο ζωής του παρόντος, που καταστρέφουμε τα όποια διαθέσιμα resources αναζητώντας μια πιθανή πτυχή ευτυχίας μέσω υλικών αγαθών).

Επίσης αυτό που λέω πάντα σε όποιον δεν καταλαβαίνει και πολλά (και απ'ότι βλέπω αρκετοί δυσανασχετούν με την επιστημονική προσέγγιση των πραγμάτων και προτιμούν να ανάβουν κερί στον άη γιώργη του Χοσέ Γκουέρβο -tm by sln-) είναι το βιβλικό "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι", με τη δικιά μου ερμηνεία όμως (και ουχί τη βιβλική).

Την κοινωνιολογική επίδραση των θρησκειών πάντως τη σέβομαι σε μεγάλο βαθμό, και παρ'όλο που κάποιοι (έχοντας μια δόση αλήθειας) τη θεωρούν high level programming language, είναι ίσως το μόνο που μας έχει μείνει από την αναζήτηση της Ιθάκη της θεολογικής μετα-ζωής, η πολιτισμική διαδρομή στους αιώνες και η διδαχή ότι το ήθος, ο άνθρωπος, ο χαρακτήρας, η γνώση, η επιστήμη είναι αυτά που προάγουν το κοινωνικό σύνολο και βελτιώνουν τις πιθανότητες για μια καλύτερη ζωή για περισσότερους ανθρώπους.

Και όσο κι αν κλείνουμε τα μάτια, ένας πιστός χριστιανός δεν θα ζωθεί με εκρηκτικά για να κερδίσει τον πόλεμο, θα προτιμήσει να γίνει ειρηνευτική δύναμη κι ας χάσει.

Δεν ξέρω τι #*$&&*@ συμβαίνει με την Tellas, αλλά από το γραφείο, τέρμα ο Λάμπης!!! :mad: Από εχθές κάνει κουλά και σήμερα, από τις 12 και μετά, έκλεισε εντελώς! Μόνο connection refused και connection timeout παίρνω!

Λοιπόν, μιά γύρα από την αρχή...

Αρχική απάντηση από GoriLLakoS

Προσωπικά πιστέυω πως ότι κάνει κάποιος είναι υπευθυνός αυτός και μόνο αυτό για τον πως θα καταλήξει ή πώς θα πάει η πορεία του.

Η προσωπικές επιλογές του καθενός αλλάζουν δραματικά το μέλλον του, αλλά όχι 100%. Υπάρχει πάντα αυτό που λέει απλοϊκά ο λαός πεπρωμένο, κάρμα, γραφτό ή όπως αλλιώς θέλεις.

Αλλά σε καμία περίπτωση δεν πιστέυω στα θάυματα και στην βοήθεια απο κάποια άλλη δύναμη εκτός απο την δικιά μου...ειμαι υπέυθυνος των πράξεων και της εξελιξής μου και σε ότι στραβό τύχει δεν περιμένω την βοήθεια του θεού.

Σωστά. Τα θαύματα προέρχονται από μέσα μας. Απλά συνήθως για να πιστέψει κάποιος αρκετά και να επιτύχει θαύμα, επειδή η επιστήμη δεν έχει τα "μέσα", πιστεύει σε κάποια ανώτερη δύναμη που μπορεί να έχει τη δυνατότητα να το κάνει.

Ζήσε το σήμερα..δημιουργώντας το άυριο...χωρίς να περιμένεις βοήθεια

Συν Αθηνά και χείρα κείνη έλεγα. Εμείς καθορίζουμε την πορεία, αλλά μπορεί και κάποιος άλλος να μας φέρει εμπόδια, ή να τα βγάλει από τη μέση.

Αρχική απάντηση από ea6gka

οταν πεθανει ενας ασθενης φταινε οι γιατροι...

οταν επιζησει οφειλεται στο θεο.

Προκατειλημμένη άποψη.... Έχεις συγγενή γιατρό?

Δε νομίζω ότι είναι βάσιμη η άποψη κάποιων ανθρώπων που έχουν ψυχικό βάρος και οδύνη. Από την άλλη, γνωρίζεις περιστατικά που οι γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά αλλά ο ασθενής είτε ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες τους, είτε έγινε καλά? Επίσης υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα περιπτώσεων που η επιστήμη ΔΕΝ έχει αποφανθεί ακόμα. Αρνείται να αποδεχθεί το "θαύμα" γιατί εξ'ορισμού δεν το δέχεται, αλλά αν σε κάποια περίπτωση δε μπορεί να δώσει βάσιμη και τεκμηριωμένη αιτιολογία, απλά την αφήνει στο συρτάρι :)

Αρχική απάντηση από deninho

Εγώ όσο δεν βλέπω αποδείξεις δεν πιστεύω ούτε τους μεν ούτε τους δε.. Πάντως αυτό το "πίστευε και μη ερεύνα", πάντα με χάλαγε. ’σε που δεν έβρισκα και κάποια λογική σύνδεση με το "ερευνάτε τας γραφάς".. Τελικά να ερευνούμε, για όχι; :p

Οι αποδείξεις υπάρχουν για αυτούς που τις αποδέχονται. Αν εγώ δεν δεχθώ ότι 1+1=2, τότε καταρρίπτω όλα τα μαθηματικά.

Επίσης, πως είναι το ρητό?

Πίστευε και μή, ερεύνα ? ή

Πίστευε, και μή ερεύνα ? ;)

Εγώ πιστεύω ότι είναι το δεύτερο, αλλά είναι και λογικό, γιατί αυτό το έβγαλε η εκκλησία που θέλει τον κόσμο άβουλο πρόβατο για να πετυχαίνει τους δικούς της σκοπούς. Αντίθετα το ερευνάτε τας γραφάς, το είπε ο ίδιος ο Χριστός.

Αρχική απάντηση από LevelOne

Η τελετή του Αγίου Φωτός γίνεται στις 12 η ώρα το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου και αποτελείται από τρία στάδια:

Αν μπορέσετε να μου εξηγήσετε αυτό το (τραγικα) υποτιμημένο θαύμα που συμβαίνει καθε χρόνο, θα σας παραδεχτώ.

Δόθηκαν αρκετές εξηγήσεις. Μπορεί να είναι και θαύμα, μπορεί και όχι. Είναι όμως μηδαμινό μπροστά σε άλλα που συμβαίνουν καθημερινά χωρίς να παίρνουν καμμία δημοσιότητα.

Αρχική απάντηση από mariosalice

Όσο για τα θαύματα, αλίμονο αν οι θρησκείες στηρίζονται σε αυτά.

Όσα ερευνήθηκαν αποδείχθηκαν απάτες.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν γίνονται πλέον θαύματα όπως παλιότερα.

Κι όμως, πολλοί άνθρωποι βλέπουν και ζουν θαύματα καθημερινά.

Όχι τίποτα τρανταχτά ανεξήγητες καταστάσεις που δεν συμβαίνουν στην καθημερινή ζωή.

Μιλάω για τις εξαιρέσεις στον κανόνα.

Λες και ορισμένοι άνθρωποι έχουν ένα "φωτοστέφανο" που τους προστατεύει σε κάθε αναποδιά.

Υπάρχουν όμως και οι άλλες περιπτώσεις.

Αυτοί που πρέπει να υποφέρουν.

Αισθάνεσαι πως ότι και να κάνεις Ιατρικά θα πάνε στραβά ή στην καλύτερη περίπτωση θα ταλαιπωρηθούν.

Νομίζω ότι τα άτομα με το "φωτοστέφανο" έχουν μια εσωτερική πίστη, αυτή που θέλει τους ανθρώπους ταπεινούς, γεμάτους καλοσύνη και ανεκτικότητα, που συγχωρούν τα σφάλματα, αγαπούν την κοινωνία και προσπαθούν πάντα να βοηθήσουν.

Έχω την εντύπωση ότι αυτοί βοηθούνται όταν το έχουν ανάγκη.

Κάποιοι θα το πουν τύχη, άλλοι σύμπτωση, άλλοι θαύμα.

Μήπως τα θαύματα που δεν αποδείχθηκαν απάτες, δεν ερευνήθηκαν...? Τι εννοώ? Ότι η επιστήμη ότι δε μπορεί να αποδείξει και δεν τη συμφέρει, βρίσκει τρόπους να το παρακάμπτει...

Όσο για τους ανθρώπους που λες, δεν έχουν απαραίτητα φωτοστέφανο. Και εγκληματίες πετυχαίνουν και τους έρχονται όλα καλά. Ο Ωνάσης έλεγε, η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς. Ο Honda έλεγε ότι δεν υπάρχει τύχη, αυτοί που δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο λένε τους επιτυχημένους τυχερούς και τους ευατούς τους άτυχους.

Γνωρίζεις την έννοια της θετικής σκέψης? Αυτό απαντάει πολλά :) Προτεινόμενο βιβλίο: The Magic of Thinking Big - Dr. Swartz - Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Αρχική απάντηση από SLN

Εγω απλα θα ηθελα να πω οτι οσον αφορα το Αγιο Φως, τα πραγματα πρεπει να ειναι λιγο πιο περιπλοκα απο "φωσφορος+Ο2=Fire"

Λογω της εκρηκτικης καταστασης στην συγκεκριμενη περιοχη εχω ακουσει οτι τυποι οι οποιοι ειναι φανατικοι αντι-Χριστιανοι (πεστε το Ισραηλιτες ή οτιδηποτε) ριχνουν τρελλο ελεγχο στον Πατριαρχη ωστε να διασφαλισουν οτι δεν προκειται να βγαλει αναπτηρα απο την τσεπη. Μεσα σε αυτο φανταζομαι οτι παιζει και ο ελεγχος για φωσφορο. Δεν ειναι βλακες αυτοι που θελουν να ακυρωσουν το εν λογω θαυμα.

Απο την αλλη, αν δεχτουμε το παραπανω, οτι καθε χρονο γινομαστε μαρτυρες ενος Θειου γεγονοτος, απλα το βρισκω λιγο "καπως" να φανερωνεται το θειο φως π.χ. στον Ειρηναιο που εχει κανει ολα τα Ιεροσολυμα σαν τα μουτρα του, εχει κατακλεψει ολο τον κοσμο, εχει ενα καρο βιλλες και παρολαυτα γινεται ο "φορεας" του Αγ. Φωτος σαν ταπεινος υπηρετης της εκκλησιας...

edit: οσο για τα ΘΑΥΜΑΤΑ (χωρις εισαγωγικα) δεν ξερω αν υπαρχει καποιος "απο πανω" αλλα προσωπικα και το κερακι μου αναβω ΑΛΛΑ πιστευω στην "απεραντη" ανεξερευνητη δυναμη του εγκεφαλου μας. Αλλο μεγαλο κεφαλαιο κατα την γνωμη μου. Οταν κατανοησουμε πως λειτουργει αυτο το πραγμα μεσα στο κεφαλι μας και τι δυνατοτητες εχει (τηλεκινηση, επικοινωνια, κλπ) ξαναμιλαμε.

Συμφωνώ σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Ο ίδιος ο Einstein είχε πει ότι αυτοί που θεωρούμε διάνοιες, χρησιμοποιούν μετά βίας το 10% του εγκεφάλου τους. Το υπόλοιπο 90% τί είναι?

Η επιστήμη έχει την τάση να απορρίπτει ότι δε μπορεί να εξηγήσει. Δεκάδες, εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια μετά, ανατρέπει τις ίδιες τις θεωρίες της γιατί ανακαλύπτει κάτι καινούριο. Εδώ και 6000 χρόνια, ξεκινώντας από την αρχαία Αίγυπτο, κανείς δεν έχει ανατρέψει καμμία θεωρία. Μόνο ο τρόπος που λέγεται και μεταδίδεται η γνώση έχει αλλάξει :)

Πράγματα για ψάξιμο:

Διαβάστε: Τα εννέα πρόσωπα του Χριστού, Το υπόλοιπο 90%, Ουράνια Προφητεία, Η Μυστική Διδασκαλία του Πυθαγορισμού, Ίσιδα Αποκαλυμμένη, Μυστική Δοξασία, Η επί του όρους ομιλία, Ο Αλχημιστής

Ψάξτε: Θαύμα San Juan De La Pena, Φαινόμενα εξόδου, Αστρικό σώμα.

Επίσης, ποιός ξέρει να ερμηνεύσει από τη φιλοσοφική του πλευρά το Πυθαγόρειο θεώρημα? :D

αυτο που μου τη σπαει ειναι να μου λενε πως κατι ειναι λαθος χωρις να λενε για ποιο λογο ειναι λαθος

ετσι απλα τελικα ειναι λαθος....οκ

@CrazyAnt το παρατραβηξα ε (ισως να εχεις δικιο)

@deninho σωστα ειναι ολα αυτα που λες

το οτι εσυ ομως υποστηρίζεις οτι το κρυο και το σκοταδι υπαρχει δε σημαινει πως ο διαλογος αυτος ειναι μουφα γιατι ο Αϊνστάιν μπορει ετσι να τα σκέφτηκε και να τα διατύπωσε

οπως καταλαβαίνεις χρησιμοποιούμε γνώσης που μελετήθηκαν και αποδείχτηκαν απο λαμπρούς επιστήμονες για να αποδείξει ο κάθε ενας το δικό του...

το διάλογο αυτόν μου τον έστειλαν τον διάβασα και σας τον έδειξα. Ας βγάλει ο καθε ενας τα συμπεράσματα του ....ο κάθε ενας με τις αντιλήψεις του ...τι να κανουμε

Αρχική απάντηση από Wizard!

Επίσης, ποιός ξέρει να ερμηνεύσει από τη φιλοσοφική του πλευρά το Πυθαγόρειο θεώρημα? :D

Εσύ έχεις διαβάσει κάτι σχετικό/ξέρεις; Αν ναι, γράφτο και μη μας παιδεύεις βρε παιδάκι μου :p

Εδιτ: @μπολντ Ο κύριος λόγος που σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι μούφα είναι οι -458 βαθμοί :p Κι αυτό, γτ το μυαλό μου δεν πήγε σε Φαρενάιτ, λόγω του ότι ο ’ινστάιν δε σπουδασε σε Αγγλία/Αμερική. Από εκεί και πέρα, μπορεί όντως να είναι αληθινός

Αρχική απάντηση από sotiris

Δηλαδή είναι σαφές ότι μετά θάνατον δεν υπάρχει πιλάφι. Δεν το ξέρω κάπου, αλλά δυστυχώς όταν στους νευρώνες σταματήσουν να κινούνται ηλεκτρόνια, τελειώνουν όλα.

Σε όλα δέχεσαι την απόδειξη και μάλιστα την επιστημονικά τεκμηριωμένη. Εδώ γιατί κάνεις νερά? Μπορεί να αποδείξει κανείς ότι δεν υπάρχει τίποτα μετά? Φυσικά και όχι. Αντίθετα πολλοί έχουν αποδείξει ότι υπάρχει αλλά ευτυχώς αυτές οι αποδείξεις δεν είναι επιστημονικά αποδεκτές :)

Έντάξει παιδιά φτάνει, έλειπα 3 μέρες και διαβάζω εδώ τα άπειρα, δε πάτε για κανά ψάρεμα όπως ήμουν και εγώ?Όχι ότι έπιασα τπτ, αλλά εσείς εδώ μέσα το παραφιλοσοφήσατε το πράγμα , θα έλεγα πως μη πολυσκέφτεστε γιατί θα καήτε και ζείστε τη ζωή σας όσο πιο καλά και σωστά γίνεται.....’λλωστε, είτε κάποια στιγμή θα μάθετε όλη την αλήθεια, ή δε θα μάθετε τπτ αλλά δε θα σας πειράξει....

Αρχική απάντηση από Wizard!

Σε όλα δέχεσαι την απόδειξη και μάλιστα την επιστημονικά τεκμηριωμένη. Εδώ γιατί κάνεις νερά? Μπορεί να αποδείξει κανείς ότι δεν υπάρχει τίποτα μετά? Φυσικά και όχι. Αντίθετα πολλοί έχουν αποδείξει ότι υπάρχει αλλά ευτυχώς αυτές οι αποδείξεις δεν είναι επιστημονικά αποδεκτές :)

Δεν υπάρχουν αποδείξεις μη επιστημονικά αποδεκτές.

Αποκυήματα της φαντασίας ναι, και μάλιστα μπορείς να τα βαφτίσεις και αποδείξεις.

Δεν κάνω νερά, απλά δεν καταλαβαίνεις το φυσικό φαινόμενο, ότι όταν παύει να λειτουργεί ο εγκέφαλος παύει η λεγόμενη "ψυχή" να υφίσταται.

Αν δεν καταλαβαίνεις το γιατί, δεν νομίζω ότι μπορώ να στο εξηγήσω.

Μέχρι πριν από 20 χρόνια η νεκρανάσταση θα μπορούσε να είναι αποκλειστικά έργο Θεού.

Έτσι νομίζαμε και οποιαδήποτε άλλη γνώμη θα ήταν για γέλια.

Τι θα λέγατε αν μελλοντικά παίρναν το DNA του Φαραώ, φτιάχναν ένα νέο Φαραώ και με μια συσκευή αναγνώριζαν και συγκέντρωναν από το σύμπαν όλα τα διασκορπισμένα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που παρήγαγε ο δικός του εγκέφαλος, από τις κινήσεις των ηλεκτρονίων μέσα στους νευρώνες και του δίναν πίσω όλη τη γνώση και τις αναμνήσεις του?

fak........λειπω απο το σαββατο και μολις επεστρεψα.....

νομιζα οτι θα δω λιγο χαβαλε στο ΠοΘ..........ΡΕ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΜΠΑΝΑΚΙ μαζι με πιπινο-οφθαλμολουτρο να δειτε ποιος ειναι πιο παντοδυναμος.......ο Θεος ή το M****

:hehe:

Υ.Γ.πατερ μου ζητω αφεση αμαρτιων...φετος στις διακοπες μου αμαρτησα με ενα πιπινι:inlove:

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 20:45]

Τι θα λέγατε αν μελλοντικά παίρναν το DNA του Φαραώ, φτιάχναν ένα νέο Φαραώ και με μια συσκευή αναγνώριζαν και συγκέντρωναν από το σύμπαν όλα τα διασκορπισμένα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που παρήγαγε ο δικός του εγκέφαλος, από τις κινήσεις των ηλεκτρονίων μέσα στους νευρώνες και του δίναν πίσω όλη τη γνώση και τις αναμνήσεις του?

αν επεφτε κατι τετοιο στα χερια μου παντως, να εισαι σιγουρος οτι δε θα το ειχα για εμπορικη εκμεταλευση. θα εφτιαχνα ανθρωπους οπως τους ηθελα και θα γεμιζα τα μυαλα των υπολοιπων με οτι ηθελα.
Αρχική απάντηση από mariosalice

Μέχρι πριν από 20 χρόνια η νεκρανάσταση θα μπορούσε να είναι αποκλειστικά έργο Θεού.

Έτσι νομίζαμε και οποιαδήποτε άλλη γνώμη θα ήταν για γέλια.

Πολύ καλό! Και πολύ λογικό να γίνει, βέβαια πολύ δύσκολο με τη σημερινή τεχνογνωσία αλλά είναι κάτι πιθανό.

Παρακολουθούσα μια διάλεξη χθες (http://edu.demokritos.gr/pages/activities/summerSchool/summerSchool2007/progGeneral.html 10:30 11:30 Ο άνθρωπος κοιτάει το Σύμπαν, Δρ Π. Ραπίδης, Δ/ντής ΙΠΦ) όπου μας έλεγε μεταξύ άλλων για τα "τηλεσκόπια" (με την ευρύτερη έννοια) και είχε κάτι πολύ ωραίες διαφάνειες για το που προοριζόταν η εκάστοτε τεχνογνωσία και το τι τελικά έπιασε! Είναι απίστευτο αλλά σχεδόν κανένα "τηλεσκόπιο" δεν πέτυχε τον αρχικό στόχο του αλλά βρήκε στην πορεία κάτι άλλο!

Πάντως σύμφωνα με αυτά που κατάλαβα, πιο μακριά στο σύμπαν θα δούμε με τα τηλεσκόπια νετρίνων τα οποία είναι σε πειραματικό στάδιο ακόμα και η Ελλάδα είναι μια πιθανή θέση (κυρίως διότι από τη Μεσόγειο υπάρχει πολύ καλή οπτική). Αν θυμάμαι καλά το είχα διαβάσει και σε μια εφημερίδα παλιότερα. Τα νετρίνα είναι αυτά που μέχρι να τελειώσω το λύκειο (το 2000) πιστεύαμε ότι διαπερνούσαν τα πάντα, αλλά βρέθηκε ότι δεν είναι έτσι τελικά και υφίστανται βαρυτικές αλληλεπιδράσεις.

Οπότε ίσως στο μέλλον με κάποιο συνδυασμό όλων των μεθόδων που έχουμε και με κάποιο σούπερ αλγόριθμο να μπορούμε να μαζεύουμε την ακτινοβολία των μυαλών μας πίσω ( αν και η διάχυτη ακτινοβολία υποβάθρου με κάνει να αμφιβάλλω :D )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.