Jump to content

Πειτε ο,τι θελετε......

jax7480

Recommended Posts

Προσωπικά πιστέυω πως ότι κάνει κάποιος είναι υπευθυνός αυτός και μόνο αυτό για τον πως θα καταλήξει ή πώς θα πάει η πορεία του.

Οι θεοί είχαν δημιουργηθεί από παλιά που δεν μπορόυσαν να εξηγήσουν οι άνθρωποι διάφορα φαινόμενα ή θεοποιούσαν διάφορα πρόσωπα για τα επιτέυματα τους...άλλο πάλι στρέφονται σε ιερά και όσια όταν χρειάζονται βοήθεια(για να ανέβει η ψυχολογία τους θα έλεγα ή επειδή χρειάζεται να πιστέυουν σε μια ανώτερη δύναμη βοηθείας.).

Υπάρχουν βέβαια και πολλοί άνθρωποι που έχουν γίνει 1 με την θρησκεία τους όποια και να είναι.

Αλλά σε καμία περίπτωση δεν πιστέυω στα θάυματα και στην βοήθεια απο κάποια άλλη δύναμη εκτός απο την δικιά μου...ειμαι υπέυθυνος των πράξεων και της εξελιξής μου και σε ότι στραβό τύχει δεν περιμένω την βοήθεια του θεού.

Ίσως άμα σε κάποια ατυχία υπάρξει ευχάριστη κατάληξη να πώ ένα "Ευχαριστώ Θεε μου" ή άμα υπάρξει δυσάρεστη κατάληξη να πώ "Γιατί Θεέ μου"...αλλά πιστέυω πώς είναι προϊόν της εκάστοτε ψυχολογίας και κατάστασης που θα βρεθώ...

Ζήσε το σήμερα..δημιουργώντας το άυριο...χωρίς να περιμένεις βοήθεια..:)

• Replies 34,9k
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από zyx

ο θεος δεν εχει αναγκη να κανει καμια επιδιξη δυναμης γιατι θελει να τον γνωρισεις επειδη το θες εσυ κ οχι επειδη θελει να το επιβαλη.

Ο οξαποδός υπάρχει για να μη μένουν άνεργοι οι παπάδες :)

πέρεα απο την πλάκα το παραπάνω απόσπασμα του zyx είναι ολόσοστο. Ο θεός όντως δεν έχει καμία ανάγκη. Ο άνθρωπος όμως ?? Ο άνθρωπος που διατείνεται ότι είναι εκπρώσοπος του θεού ?? φτάνουμε λοιπόν σε ένα σταυροδρόμι. είτε θα πρέπει να δεχτούμε την ύπαρξη μιας ανώτερής δύναμης την οποία όμως δέν μπορούμε να την κατηγοριοποιήσουμε σαν καλή ή κακή (που φαίνεται και σωστότερο αφου δύσκολα ο αδύναμος είναι σε θέση να κρίνει τον δυνατό) είτε αν τελικά μπορέσουμε και αποφανθούμε για την ''καλότητά'' της αυτόματα προκύπτει ίση και αντίρροπη δύναμη κακού. και δεν έχει να κάνει με θρησκέια. είναι φυσική. δέν υπάρχει δράση (κατηγοριοποιημένη ώς καλή ή κακή) χωρίς αντίδραση. Με άλλα λόγια ό εξαποδός χρειάζεται για να δείχνουν σε εμάς τους αδύναμους οι άλλοι αδύναμοι την καλότητα της δικής τους πλευράς.

Αρχική απάντηση από Tsakonas

ειναι ενα μαγαζι στην Εμμ Μπενακη και Ακαδημιας...

@def (πολυ φιλικα και με διαθεση συζητησης) δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι δυνατον μεσα στο συστημα αυτο που ονομαζουμε θρησκεια(ορθοδοξη εν προκειμενω) να εξαιρεται ως τεραστια αρετη η πιστη....δηλ η χωρις κριση και κριτικη αποδοχη καποιων αξιωματων,ιστοριων κλπ...μιλας για την κοσμογονια οπως την αναφερει η Αγια Γραφη σαν να την εχεις δει με τα ματια σου.Θελω να πω γιατι πιστευεις τοσο ευκολα?Υποτιθεται πως αυτο που μας ξεχωριζει απο τα αλλα ζωντανα ειναι η λογικη...δηλαδη αυτα τα πατερικα βιβλια πως ξερουμε οτι λενε την αληθεια?Τι διαφερει αυτη η θρησκεια και η ακριτη αποδοχη της απο τους "υπνωτισμενους" απο την προπαγανδα υπηκοους ενος ολοκληρωτικου καθεστωτος (ως προς τον πειθαναγκασμο και μονο,μην παρεξηγηθω)...?Αληθεια αυτοι οι "πατερες" ειναι εντελως αμεμπτοι?Πως μπορουν και διαμορφωνουν δογμα (μεσω των ιερων συνοδων)?Οποιος δηλαδη γινεται υψηλοβαθμος κληρικος αυτοματα αποκτα και αποκλειστικη συνδεση με τον Ουρανο?

Εαν σου πω οτι το αυτοκινητο σου κινειται επειδη ετσι γουσταρω εγω,θα με πεις τρελλο επειδη ξερεις πως λειτουργει ο κινητηρας εσωτερικης καυσης...Και πιστευεις ετσι απλα ολα αυτα της θρησκειας επειδη ετσι λενε οι "πατερες"????

ps:εκανα δημοτικο+Γυμνασιο στο σχολειο μιας πολυ γνωστης ορθοδοξης "αδελφοτητας" που το ονομα της αρχιζει απο Σ....

καμια παρεξηγηση φιλε μου,αλλωστε εδω μεσα ειμαστε μια παρεα και συζηταμε,και ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΕΙΣ-ΜΟΝΑΧΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ,ΕΞΑΛΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ,ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΚΛΟΝΙΣΤΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ,ΔΛΔ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ

Αρχική απάντηση από Tsakonas

ειναι ενα μαγαζι στην Εμμ Μπενακη και Ακαδημιας...

@def (πολυ φιλικα και με διαθεση συζητησης) δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι δυνατον μεσα στο συστημα αυτο που ονομαζουμε θρησκεια(ορθοδοξη εν προκειμενω) να εξαιρεται ως τεραστια αρετη η πιστη....δηλ η χωρις κριση και κριτικη αποδοχη καποιων αξιωματων,ιστοριων κλπ...μιλας για την κοσμογονια οπως την αναφερει η Αγια Γραφη σαν να την εχεις δει με τα ματια σου.Θελω να πω γιατι πιστευεις τοσο ευκολα?Υποτιθεται πως αυτο που μας ξεχωριζει απο τα αλλα ζωντανα ειναι η λογικη...δηλαδη αυτα τα πατερικα βιβλια πως ξερουμε οτι λενε την αληθεια?Τι διαφερει αυτη η θρησκεια και η ακριτη αποδοχη της απο τους "υπνωτισμενους" απο την προπαγανδα υπηκοους ενος ολοκληρωτικου καθεστωτος (ως προς τον πειθαναγκασμο και μονο,μην παρεξηγηθω)...?Αληθεια αυτοι οι "πατερες" ειναι εντελως αμεμπτοι?Πως μπορουν και διαμορφωνουν δογμα (μεσω των ιερων συνοδων)?Οποιος δηλαδη γινεται υψηλοβαθμος κληρικος αυτοματα αποκτα και αποκλειστικη συνδεση με τον Ουρανο?

Εαν σου πω οτι το αυτοκινητο σου κινειται επειδη ετσι γουσταρω εγω,θα με πεις τρελλο επειδη ξερεις πως λειτουργει ο κινητηρας εσωτερικης καυσης...Και πιστευεις ετσι απλα ολα αυτα της θρησκειας επειδη ετσι λενε οι "πατερες"????

ps:εκανα δημοτικο+Γυμνασιο στο σχολειο μιας πολυ γνωστης ορθοδοξης "αδελφοτητας" που το ονομα της αρχιζει απο Σ....

δλδ εσυ για την ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ απο που εμαθες?απο τα βιβλια δεν διαβασες?ψεμματα λενε,ποσο αλλο για ενα θεμα που ειναι πολυ-πολυ νωριτερα και συνεχιζεται μεχρι σημερα

Αρχική απάντηση από def [Σήμερα, στις 12:04]

δλδ εσυ για την ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ απο που εμαθες?απο τα βιβλια δεν διαβασες?ψεμματα λενε,ποσο αλλο για ενα θεμα που ειναι πολυ-πολυ νωριτερα και συνεχιζεται μεχρι σημερα

η αλωση ειναι ομως γεγονος που μπορει ανετα να διασταυρωθει και με μεσα που εχω στην κατοχη μου( να δω απο μονος μου τι παιζει εκει κλπ,να δω οτι ειναι υπο τουρκικη κατοχη τωρα)....αυτο νομιζω πως ειναι η ειδοποιος διαφορα....

Αρχική απάντηση από kender

Gorillakos τα ιατρικά θαύματα τα οποία υπάρχουνε τότε πώς ερμηνεύονται?

Eιναι αντιδρασεις-εκρηξεις του οργανισμου τις οποιες δεν μπορουν να τις προβλεψουν αλλα και δεν μπορουν να τις εξηγησουν οι γιατροι...

Ενας φιλος μου περσι το καλοκαιρι, 16 χρονων, ειχε ενα εξογκομα στα @ρχιδι@... Πηγε στο γιατρο, το εβγαλε, και το πηγε για εξετασεις... Αποτελεσμα.... Κακοηθεις ογκος σπανιας μορφης.... Δοξα το θεω το παιδι το ξεπερασε και ειναι μια χαρα... Πριν απο αυτο ομως δεν ειχε καποιο προβλημα... Ηταν μια χαρα... Αλλα ξαφνικα εμφανιζεται αυτο.... Μηπως και αυτο ειναι θαυμα??? Να εισαι μια χαρα και απο το πουθενα να σου λενε εχεις καρκινο....

δλδ τοσοι και τοσοι ΑΓΙΟΙ που μαρτυρισανε και δεν ειναι ενας και δυο,ειναι ψεμματα?ειναι ανθρωπινα κατασκευασματα?να κερδισουν τι?φιλε ο ΘΕΟΣ μας εδωσε ενα πολυ μεγαλο αγαθο την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΚΕΨΕΩΣ,ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ,ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΑΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΕΣ ΜΑΣ,ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΕΣ,ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΑΝΧΟΣ-ΠΟΛΕΜΟΣ-ΚΑΚΟ,ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝΕΞΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΤΟΥ,σε αυτη την στιγμη ερχεται η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ για να μας λυτρωσει και να προσμενομαι ενα καλυτερο αυριο για μας για τα παιδια μας και για τους αλλους ανθρωπους που θα ζησουνε σε αυτον τον κοσμο

Αρχική απάντηση από kender

Gorillakos τα ιατρικά θαύματα τα οποία υπάρχουνε τότε πώς ερμηνεύονται?

Ιατρικά θάυματα?

Ένα παράδειγμα plz?

Αρχική απάντηση από GoriLLakoS

Ιατρικά θάυματα?

Ένα παράδειγμα plz?

ΟΣΑ ΘΕΛΕΙΣ

http://www.pigizois.net/index2.htm

ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ:)

Έριξα μια ματιά...

το θέμα είναι πως το site είναι καθαρά θρησκευτικό και προσεγγίζει όλα τα θέματα με καθαρά θρησκευτικό χαρακτήρα..ενώ άμα ψάξεις σε ένα site πανεπιστημίου ιατρικής ή φυσικής , δίνουν άλλες εξηγήσεις και γενικά, με ότι αντικείμενο ασχολείται ο καθένας μπορεί κάθε φορά να εξηγήσει κάτι με την δικιά του εκδοχή...

Προσωπικά πιστέυω πως ο καθένας πιστέυει ότι θέλει και πολλά απο τα πιστέυω του διαμορφώνονται ανάλογα με την ζωή του...δεν είναι κακό κάποιος να μην πιστέυει σε θάυματα ή σε Θεούς , όπως επίσης δεν είναι κακό κάποιος να πιστέυει σε θάυματα και Θεούς...ο καθένας μας είναι μοναδικός και έχει μοναδικά πιστέυω...:)

οταν πεθανει ενας ασθενης φταινε οι γιατροι...

οταν επιζησει οφειλεται στο θεο.

νομιζω αυτο τα λεει ολα.

Αρχική απάντηση από ea6gka

νομιζω αυτο τα λεει ολα.

Αρχική απάντηση από GoriLLakoS

Έριξα μια ματιά...

το θέμα είναι πως το site είναι καθαρά θρησκευτικό και προσεγγίζει όλα τα θέματα με καθαρά θρησκευτικό χαρακτήρα..ενώ άμα ψάξεις σε ένα site πανεπιστημίου ιατρικής ή φυσικής , δίνουν άλλες εξηγήσεις και γενικά, με ότι αντικείμενο ασχολείται ο καθένας μπορεί κάθε φορά να εξηγήσει κάτι με την δικιά του εκδοχή...

Προσωπικά πιστέυω πως ο καθένας πιστέυει ότι θέλει και πολλά απο τα πιστέυω του διαμορφώνονται ανάλογα με την ζωή του...δεν είναι κακό κάποιος να μην πιστέυει σε θάυματα ή σε Θεούς , όπως επίσης δεν είναι κακό κάποιος να πιστέυει σε θάυματα και Θεούς...ο καθένας μας είναι μοναδικός και έχει μοναδικά πιστέυω...:)

αν φτασουμε στο σημειο να πιστεψουμε στον θεο γιατι πρεπει να πιστεψουμε σε κατι τοτε καλυτερα να μην πιστεψουμε,στον θεο πρεπει να πιστεψουμε γιατι πραγματικα υπαρχει,και οτι το βασικοτερο ειναι να μην πιστεψουμε οτι οΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΟ ΖΩΗ,αλλιως αν δεν υπηρχε αυτο τοτε θα ισχυε οτι ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ

Ένα γεγονός άλλος το ερμηνεύει ως τύχη, άλλος ως θαύμα.

Είναι θέμα προσωπικής θεώρησης των πραγμάτων και πίστης.

Δεν υπάρχει μια γενική αλήθεια που να ισχύει για όλους τους ανθρώπους.

Ούτε υπάρχει σωστό και λάθος στα δόγματα.

Όσο για την επίσημη Ορθόδοξη Πίστη, το δόγμα της εκφράστηκε σωστά και με τον καλύτερο τρόπο, με όσα έγραψε ο Def.

νομιζω αυτο τα λεει ολα.

LOL.

Μ'αρέσει που ο Wiz προσπαθεί να το γενικεύσει (θρησκεία), και οι υπόλοιποι το πηγαίνετε συνέχεια στο ειδικό (ορθόδοξος Χριστιανισμός) :p

Εγώ όσο δεν βλέπω αποδείξεις δεν πιστεύω ούτε τους μεν ούτε τους δε.. Πάντως αυτό το "πίστευε και μη ερεύνα", πάντα με χάλαγε. ’σε που δεν έβρισκα και κάποια λογική σύνδεση με το "ερευνάτε τας γραφάς".. Τελικά να ερευνούμε, για όχι; :p

Αρχική απάντηση από ea6gka

διαφωνεις?

Επειδή το μισό μου σοι είναι γιατροί διαφωνώ και εγώ..όλοι λένε ότι υπάρχει ιατρικό θαύμα και μόνο "της εκκλησίας" δεν είναι κατά τη γενική κατηγοριοποίηση που έχει κάνει ο κόσμος καραμέλα...

Η τελετή του Αγίου Φωτός γίνεται στις 12 η ώρα το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου και αποτελείται από τρία στάδια:

Την Λιτανεία,

Την είσοδο του Πατριάρχη στον Πανάγιο Τάφο και

Τις προσευχές του Πατριάρχη για να βγει το 'Αγιο Φως.

Σύμφωνα λοιπόν με την παράδοση, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου ο Ορθόδοξος Πατριάρχης με την συνοδεία του - αρχιερείς, ιερείς και διακόνους- αλλά και τον Αρμένιο Πατριάρχη μπαίνει στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, ενώ οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα. Πριν από την είσοδο του Πατριάρχη ο Σκευοφύλακας του Πανίερου Ναού φέρει την ακοίμητο κανδήλα, σβηστή εκείνη την ημέρα, για να αναφτεί με το 'Αγιο Φως.

Από την εσωτερική είσοδο του Ναού του Αποστόλου Ιακώβου μπαίνει ο Πατριάρχης στο Ιερό Βήμα του Καθολικού και κάθεται στον πατριαρχικό θρόνο. Από αυτό το σημείο περνάνε και ασπάζονται το χέρι του Πατριάρχη οι εκπρόσωποι των Αρμενίων, των Αράβων, των Κοπτών και άλλων για να τους δοθεί το 'Αγιο Φως.

Σύμφωνα με τα προνόμια αν δεν ασπαστούν το χέρι του Ορθόδοξου Πατριάρχη δεν έχουν το δικαίωμα να λάβουν το 'Αγιο Φως από τα χέρια του. Αμέσως μετά αρχίζει η Ιερή Λιτανεία η οποία περιφέρεται τρεις φορές γύρω από τον Πανάγιο Τάφο και μετά ο Πατριάρχης σταματάει μπροστά στον Πανάγιο Τάφο όπου βρίσκονται και οι επίσημοι.

Μετά την Λιτανεία αποσφραγίζεται ο Πανάγιος Τάφος και ο Πατριάρχης βγάζει την αρχιερατική στολή του και μένει μόνο με το λευκό στιχάριο. Κατόπιν ο διοικητής της Ιερουσαλήμ και ο αστυνομικός διευθυντής ελέγχουν σχολαστικά τον Μακαριότατο Πατριάρχη μπροστά σε όλους ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν έχει τίποτα μαζί του το οποίο μπορεί να μεταδώσει φως.

Μετά τον έλεγχο ο Μακαριότατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων λαμβάνει τους σβηστούς πυρσούς και εισέρχεται μαζί με τον Δραγουμάνο των Αρμενίων στο Ιερό Κουβούκλιο. 'Ολα τα κανδήλια είναι σβηστά και τίποτα δεν είναι αναμμένο στον Ιερό Ναό αλλά και στον Πανάγιο Τάφο.

Πως βγαίνει το ’γιο Φως

Μέσα στον Πανάγιο Τάφο ο Πατριάρχης γονατιστός κάνει αρχιερατική προσευχή διαβάζοντας και ειδικές ευχές παρακαλώντας τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό να στείλει το 'Αγιο Φως του ως δώρο αγιασμού για τους ανθρώπους. Και μέσα στην απόλυτο ησυχία κατά την ώρα που προσεύχεται ο Πατριάρχης ακούγεται ένας συριγμός και σχεδόν ταυτόχρονα γαλαζόλευκες αστραπές του Αγίου Φωτός διαπερνούν από παντού, λες και ανάβουν εκατομμύρια φωτογραφικά φλας και τα κανδήλια ανάβουν μόνα τους.

Μέσα στο Πανάγιο Τάφο οι πυρσοί που κρατάει προσευχόμενος ο Πατριάρχης και αυτοί ανάβουν μόνοι τους από το 'Αγιο Φως. Ταυτόχρονα το πλήθος ξεσπάει σε ζητωκραυγές ενώ δάκρυα χαράς και πίστης τρέχουν από τα μάτια του κόσμου.

Το 'Αγιο Φως για μερικά λεπτά της ώρας δεν έχει τις ιδιότητες τις φωτιάς. Αυτό συμβαίνει τα πρώτα λεπτά της ώρας, όταν βγαίνει από τον Πανάγιο Τάφο ο Πατριάρχης και δίνει το 'Αγιο Φως στους πιστούς. Μπορεί οποιοσδήποτε να αγγίζει την φλόγα 33 κεριών και να μην καίγεται! Μετά από πάροδο 33 λεπτών περίπου η φλόγα είναι κανονική.

Αν μπορέσετε να μου εξηγήσετε αυτό το (τραγικα) υποτιμημένο θαύμα που συμβαίνει καθε χρόνο, θα σας παραδεχτώ.

Αυτο τεριαζει εδω :

Eνας άθεος καθηγητής της φιλοσοφίας συζητά με έναν φοιτητή του, για την σχέση μεταξύ επιστήμης και πίστης στον Θεό.

Καθηγητής: Λοιπόν, πιστεύεις στον Θεό;

Φοιτητής: Βεβαίως, κύριε.

Καθ.: Είναι καλός ο Θεός;

Φοιτ.: Φυσικά.

Καθ.: Είναι ο Θεός παντοδύναμος;

Φοιτ.: Ναι

Καθ.: Ο αδερφός μου πέθανε από καρκίνο παρότι παρακαλούσε τον Θεό να τον γιατρέψει και προσευχόταν σε Αυτόν. Οι περισσότεροι από εμάς θα προσπαθούσαν να βοηθήσουν αυτούς που έχουν την ανάγκη τους.Πού είναι η καλοσύνη του Θεού λοιπόν;

Φοιτ.: ...

Καθ.: Δεν μπορείς να απαντήσεις, έτσι δεν είναι; Ας ξαναρχίσουμε μικρέ μου. Είναι καλός ο Θεός;

Φοιτ.: Ναι.

Καθ.: Είναι καλός ο διάβολος;

Φοιτ.: Όχι.

Καθ.: Ποιος δημιούργησε τον διάβολο;

Φοιτ.: Ο...Θεός...

Καθ.: Σωστά. Πες μου παιδί μου, υπάρχει κακό σ' αυτόν τον κόσμο;

Καθ.: Το κακό βρίσκεται παντού, έτσι δεν είναι; Και ο Θεός έπλασε τα πάντα, σωστά;

Καθ.: ’ρα λοιπόν ποιος δημιούργησε το κακό;

Καθ.: Υπάρχουν αρρώστιες; Ανηθικότητα; Μίσος; Ασχήμια; Όλα αυτά τα τρομερά στοιχεία υπάρχουν σ' αυτόν τον κόσμο, έτσι δεν είναι;

Φοιτ.: Μάλιστα.

Καθ.: Λοιπόν, ποιός τα δημιούργησε;

Καθ.: Η επιστήμη λέει ότι χρησιμοποιείς τις 5 αισθήσεις σου για να αναγνωρίζεις το περιβάλλον γύρω σου και να προσαρμόζεσαι σε αυτό. Πες μου παιδί μου, έχεις δει ποτέ τον Θεό;

Φοιτ.: Όχι, κύριε.

Καθ.: Έχεις ποτέ αγγίξει το Θεό; Έχεις ποτέ γευτεί το Θεό, μυρίσει το Θεό σου; Και τέλος πάντων, έχεις ποτέ αντιληφθεί με κάποια από τις αισθήσεις σου το Θεό;

Φοιτ.: ...Όχι, κύριε. Φοβάμαι πως όχι.

Καθ.: Και παρόλα αυτά πιστεύεις ακόμα σε Αυτόν;

Καθ.: Σύμφωνα με εμπειρικό, ελεγχόμενο και με δυνατότητα μελέτης των αποτελεσμάτων ενός φαινομένου πρωτόκολλο, η επιστήμη υποστηρίζει ότι ο Θεός σου δεν υπάρχει. Τι έχεις να απαντήσεις σε αυτό, παιδί μου;

Φοιτ.: Τίποτα. Εγώ έχω μόνο την πίστη μου.

Καθ.: Ναι, η πίστη. Και αυτό είναι το πρόβλημα της επιστήμης.

Φοιτ: Καθηγητά, υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε θερμότητα;

Καθ.: Ναι.

Φοιτ.: Και υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε κρύο;

Καθ.: Ναι.

Φοιτ.: Όχι, κύριε. Δεν υπάρχει. Μπορεί να έχεις μεγάλη θερμότητα, ακόμα περισσότερη θερμότητα, υπερθερμότητα, καύσωνα, λίγη θερμότητα ή καθόλου θερμότητα. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται κρύο. Μπορεί να χτυπήσουμε 458 βαθμούς υπό το μηδέν, που σημαίνει καθόλου θερμότητα, αλλά δεν μπορούμε να πάμε πιο κάτω από αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται «κρύο». «Κρύο» είναι μόνο μια λέξη, που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε την απουσία θερμότητας. Δεν μπορούμε να μετρήσουμε το κρύο. Η θερμότητα είναι ενέργεια. Το κρύο δεν είναι το αντίθετο της θερμότητας, κύριε, είναι απλά η απουσία της.

Στην αίθουσα επικρατεί σιγή...

Φοιτ.: Σκεφτείτε το σκοτάδι, καθηγητά. Υπάρχει κάτι που να ονομάζουμε σκοτάδι;

Καθ.: Ναι, τι είναι η νύχτα αν δεν υπάρχει σκοτάδι;

Φοιτ.: Κάνετε και πάλι λάθος, κύριε καθηγητά. Το «σκοτάδι» είναι η απουσία κάποιου άλλου παράγοντα. Μπορεί να έχεις λιγοστό φως, κανονικό φως, λαμπερό φως, εκτυφλωτικό φως... Αλλά, όταν δεν έχεις φως, δεν έχεις τίποτα και αυτό το ονομάζουμε σκοτάδι, έτσι δεν είναι; Στην πραγματικότητα το σκοτάδι απλά δεν υπάρχει. Αν υπήρχε θα μπορούσες να κάνεις το σκοτάδι σκοτεινότερο.

Καθ.: Που θέλεις να καταλήξεις με όλα αυτά, νεαρέ;

Φοιτ.: Κύριε, ότι η φιλοσοφική σας σκέψη είναι ελαττωματική.

Καθ.: Ελαττωματική!; Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί;

Φοιτ.: Καθηγητά, σκέφτεστε μέσα στα όρια της δυαδικότητας. Υποστηρίζετε ότι υπάρχει η ζωή και μετά υπάρχει και ο θάνατος, ένας καλός Θεός και ένας κακός Θεός. Βλέπετε την έννοια του Θεού σαν κάτι τελικό, κάτι που μπορεί να μετρηθεί. Κύριε, η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει ούτε κάτι τόσο απλό όπως την σκέψη. Χρησιμοποιεί την ηλεκτρική και μαγνητική ενέργεια, αλλά δεν έχει δει ποτέ, πόσο μάλλον να καταλάβει απόλυτα αυτήν την ενέργεια. Το να βλέπεις το θάνατο σαν το αντίθετο της ζωής είναι σαν να αγνοείς το γεγονός ότι ο θάνατος δεν μπορεί να υπάρξει αυτόνομος. Ο θάνατος δεν είναι το αντίθετο της ζωής: είναι απλά η απουσία της. Τώρα πείτε μου, καθηγητά. Διδάσκετε στους φοιτητές σας ότι εξελίχτηκαν από μια μαϊμού;

Καθ.: Εάν αναφέρεσαι στην φυσική εξελικτική πορεία, τότε ναι, και βέβαια.

Φοιτ.: Έχετε ποτέ παρακολουθήσει με τα μάτια σας την εξέλιξη;

Καθ.: ...

Φοιτ.: Εφόσον κανένας δεν παρακολούθησε ποτέ την διαδικασία εξέλιξης επιτόπου και κανένας δεν μπορεί να αποδείξει ότι αυτή η διαδικασία δεν σταματά ποτέ, τότε διδάσκεται την προσωπική σας άποψη επί του θέματος. Τότε μήπως δεν είστε επιστήμονας, αλλά απλά ένας κήρυκας;

Καθ.: ...

Φοιτ.: Υπάρχει κάποιος στην τάξη που να έχει δει τον εγκέφαλο του καθηγητή; Που να έχει ακούσει ή νιώσει ή ακουμπήσει ή μυρίσει τον εγκέφαλο του καθηγητή; Κανένας. ’ρα σύμφωνα με τους κανόνες του εμπειρικού, ελεγχόμενου και με δυνατότητα προβολής πρωτόκολλου, η επιστήμη ισχυρίζεται ότι δεν έχετε εγκέφαλο, κύριε. Και αφού είναι έτσι τα πράγματα, τότε, με όλο τον σεβασμό, πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτά που διδάσκετε, κύριε;

Καθ.: Μου φαίνεται ότι απλά θα πρέπει να στηριχτείς στην πίστη σου, παιδί μου.

Φοιτ.: Αυτό είναι, κύριε... Ο σύνδεσμος μεταξύ του ανθρώπου και του Θεού είναι η ΠΙΣΤΗ. Αυτή είναι που κινεί τα πράγματα και τα κρατάει ζωντανά.

Αυτός ο νεαρός φοιτητής ήταν ο ALBERT EINSTEIN...

φίλτατε LevelOne, μελετήστε τις ιδιότητες του φωσφόρου, και θα βρείτε μια (πιθανή) εξήγηση στο θαύμα αυτό :)

όσο για το κάψιμο, για πόση ώρα μπορούν να έχουν το χεράκι τους στη φλόγα? Ένα σβέλτο πέρασμα; Και στον αναφτήρα (sic) γίνεται αυτό :)

ΥΓ Ή μουφα είναι το κείμενο, ή δεν τα έχει πει ο Einstein αυτά. Αποκλείεται να ανέφερε 458 υπό το μηδέν. Το απόλυτο μηδέν (0Κ) είναι -273,16 βαθμοί Κελσίου... Έπειτα υπάρχει κάτι που ονομάζουμε κρύο.. Είναι αυτό που έχει πολύ λίγη θερμική ενέργεια. Όπως υπάρχει και το σκοτάδι. Είναι η κατάσταση της απόλυτης έλειψης φωτός. Τον εγκέφαλο του καθηγητή μπορούμε να τον δούμε και να αποδείξουμε την ύπαρξή του με διάφορους τρόπους (από το εγκεφαλογράφημα, και τις μαγνητικές τομογραφίες, μέχρι να του σπάσουμε το κεφάλι :p ) Οπότε προς το μούφα μου φαίνεται το κείμενο :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.