Jump to content

Πειτε ο,τι θελετε......

jax7480

Recommended Posts

Πιστεύεις ότι η θρησκεία υπάρχει για να εξηγεί επιστημονικά θέματα? Δεν έχει λόγο να μπλεχτεί. Η επιστήμη είναι αυτή που μπλέκεται στα πόδια της ... :)

Τώρα αν θες να δεις τι λέει για τη δημιουργία, μελέτησε Αρχαία Ελληνική Κοσμογονία/Θεογονία που είναι η πιό κατανοητή από όλες πιστεύω κι ότι δεν καταλάβεις, εδώ είμαι :)

• Replies 34,9k
  • Created
  • Last Reply

α, επειδή είπες ότι μπορεί να εξηγησει τα πάντα :p Για τη δημιουργία μόλις βρούμε χρόνο :D

Μην παίζουμε με τις λέξεις :) Τα πάντα όσον αφορά στα άυλα... Αν πιστεύεις ότι η θρησκεία έχει λόγο να ασχοληθεί με τα υλικά, μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι είναι η θρησκεία... ;)

Πλάκα έκανα, ντε... Δεν περίμενα καμιά εξήγηση επ'αυτού του θέματος, από καμιά θρησκεία

Είπε κανείς τπτ για την αναμονή στη φορθνετ; 18 λεπτά αναμονή στην εξυπηρέτηση πελατών της Wind, για να μου εξηγήσουν γτ μου χρέωσαν 21,53ε για υπηρεσίες που ήταν δωρεάν.... Τέσπα, είπανε ότι θα αφαιρεθούν από τον επόμενο λογαριασμό

Αρχική απάντηση από deninho

Τέσπα, είπανε ότι θα αφαιρεθούν από τον επόμενο λογαριασμό

Μαζί με τους τόκους?... Θα μου πείτε... σιγά, πόσο είναι... 20 με 1% το μήνα? Είναι .20... Σωστά... Από 2.000.000 συνδρομητές, .20 το μήνα, επί 12 μήνες είναι....

Μόλις 4.800.000 Τίποτα... Αμελητέο...

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 01:14]

CrazyAnt

Θεωρητικά όλα όσα έγραψες είναι σωστά και συμφωνώ.

Με την προυπόθεση ότι οι άνθρωποι είναι τέλειοι.

Πρακτικά όμως δεν μπορεί να εξαλείψει κανείς τις θρησκείες και οι άνθρωποι δεν είναι τέλειοι.

Νομίζω ότι οι κοινωνίες επιβίωσαν επειδή υπήρχαν θρησκευτικοί νόμοι και διαπαιδαγώγηση.

εγω προσωπικα δεν αποδεχομαι αυτην την ματαιοτητα της τελειοτητας.ο αν8ρωπος ειναι αυτος που ειναι με τα στραβα του και τα κουτσα του και μαζι με αυτα εξελιχ8ηκε μεσα στο περασμα του χρονου.

κανεις δεν νομιζω πως 8ελει να εξαληψει τις 8ρησκειες.8α συρυκνω8ουν μονες τους στο βα8μο του αναγκαιου μεσα απο την εξεληξη της κοινωνιας.οπως ακριβως συρηκνω8ηκν οι 12 8εοι του Ολυμπου γιατι επαψαν να εχουν χρηστικη αξια μιας και τα φυσικα φενομενα εξηγη8ηκαν κτλ κτλ.

οι κοινωνιες επιβιωσαν οχι λογω υπαρξης 8ρησκευτικων νομων και διαπεδαγωγησης και εν γενει οτιδηποτε 8ρησκευτικου.,αυτο ειναι μια ψευδαισ8ηση.μην ξεχναμε οτι κα8'ολη την Ιστορια του αν8ρωπου η 8ρησκειες και οι εκφραστες της κατεπνιξαν και διωξαν οτι πιο προοδευτικο εμφανηστηκε.Ο αν8ρωπος επεξησε/ζει κοινωνικα γιατι αυτο ειναι μια αναγκαιοτητα.

Αρχική απάντηση από zyx [Σήμερα, στις 09:44]

να ρωτησο κατι εγω. ο διαβολος θεωρητε οτι υπαρχη η οχι? μαγια υπαρχουν η οχι?

διαβολος ειναι ας το πουμε ετσι ο κακος 8εος,συνεπως εφοσον δεν πιστευω πως υπαρχει καποιος 8εος δεν βρισκω λογο γιατι 8α επρεπε να υπαρχει και ο αντι-8εος (οχι αντι8εος)

οσον αφορα τα μαγια εξαρταται ως τι οριζεις μαγια και μαγεια.αυτα με τις τριχες,τον καφε τις φανουροπιτες και τις εικονες που κλενε οχι δεν υπαρχουν κατ'εμε.

αλλα τα "μαγια" που πχ κανουν οι Σαμμανοι σε χωρες της Λ.Αμερικης+Αφρικης τα οποια βασιζονται στη χρηση παραισ8ησιογονων ουσιων ναι υπαρχουν.γιατι απλουστατα δεν ειναι μαγια και εξηγουνται επιστημονικα.

Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 10:46]

Το να απαξιώνουμε και να κατακρίνουμε κάτι, επειδή δεν το γνωρίζουμε σε βάθος κι επειδή η άποψή μας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε μιά κάστα ανθρώπων που το καταστρέφουν (λέγε με εκκλησία...), δε νομίζω ότι είναι σωστό... :)

Δυστυχώς δε μπορώ να γράψω πολλά εδώ. Για να καταλήξει κάποιος, πρέπει να έχει μελετήσει (κι όχι απλά διαβάσει) τόμους βιβλίων, και σίγουρα ένα φόρουμ δε μπορεί να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Πρέπει να κατανοήσει την εσωτερική θρησκεία όπως και να την ονομάζει, κι όχι την καραμελίτσα που μας πασάρει ο κάθε ιερέας όποιας θρησκευτικής οργάνωσης και να είναι

Η θρησκεία ζητάει δύο παραδοχές: Την ύπαρξη μιάς ανώτερης δύναμης και την αθανασία της ψυχής. Με αυτές τις δύο παραδοχές, μπορεί να σου αποδείξει τα πάντα. Η επιστήμη, κάνει δεκάδες ίσως και χιλιάδες παραδοχές και επί χιλιετίες δεν έχει καταφέρει να αποδείξει τίποτα ακόμα. Κάθε φορά που αποδεικνύει κάτι, βγαίνει κάτι άλλο στην επιφάνεια. Πολλές θεωρίες έρχονται για να καταρριφθούν αργότερα. Αυτό δε συμβαίνει στις εσωτερικές θρησκείες. Είτε μελετήσετε Όμηρο, είτε Πυθαγόρα, είτε Κομφούκιο, είτε Βούδα, είτε Μωάμεθ, είτε Χριστό, το εσωτερικό νόημα είναι το ίδιο και δεν καταρρίπτει ο ένας τον άλλο :) Αυτό που αλλάζει στις μεταξύ τους διδασκαλίες είναι το "interface" που όμως έχει κατασκευαστεί από τον εκάστοτε κλήρο ώστε να επηρεάσει όσο περισσότερους ανθρώπους μπορεί τις περισσότερες φορές για άλλους σκοπούς.

δεν απαξιωνω την υπαρξη της 8ρησκειας για τους λογους που αναφερεις και σε καμια περιπτωση δεν εχω βγαλει ετσι αβιαστα το συμπερασμα οτι για μενα δεν υπαρχει καμια ανωτερη δυναμη.ειναι προιον προσωπικης αναζητησης και η ριζα του ειναι φιλοσοφικη.οποτε δεν ειναι απαραιτητο να διαβασεις τοσα πολλα βιβλια οσο νομιζεις ;)

το προβλημα λοιπον με την 8ρησκεια ειναι αυτες ακριβως οι 2 παραδοχες.δλδ αμα πιστευω στο 8εο ο αρωστος παππους μου (πχ) 8α γινει καλα.και αμα δεν γινει παει να πει πως δεν πιστευα αρκετα/αλη8ηνα οποτε πε8ανε...

για την α8ανασια της ψυχης.

βασικη διαφορα μεταξυ Ιδεαλισμου και Υλισμου αλλα δεν μπορω τωρα να κατσω και να το αναλυσω λογω χωρου&χρονου.αμα ανατρεξεται σε φιλοσοφικα βιβλια ομως ολο και κατι 8α βρε8ει :)

η επιστημη εχει αποδειξει παρα πολλα και ειναι αν μη τι αλλο υποτιμιτικο να λες το αντι8ετο ειδικα μεσα σε ενα τεχνολογικο φορουμ...οι παραδοχες που κανει/εκανε ανατρεπονται οσο η ιδια η απιστημη εξελισεται και ειναι λογικο.το 1903 που διασπαστηκε το ατομο ηταν μια επανασταση.στην πορεια ομως φτασαμε στα κουαρξ που ειναι αποτελεσμα της εξεληκτικης πορειας της επιστημης και του αν8ρωπου.εξελισονται τα μεσα (εργαλεια) και με συνδοιασμο των διαφορων επιστημων ανακαλυπτονται καινουριια πραματα.και αυτο ειναι το υγιες...εξεληξη.οχι στα8εροτητα και συμβατικοτητα κατι που προσφερουν οι 8ρησκειες ακριβως γιατι φοβουνται την αμφισβητηση του νεου και εμμενουν κολημμενες σε απολη8ομενες αντιλυψεις στο φοβο μην χασουν το πελατολογιο τους...

Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 11:29]

Μην παίζουμε με τις λέξεις :) Τα πάντα όσον αφορά στα άυλα... Αν πιστεύεις ότι η θρησκεία έχει λόγο να ασχοληθεί με τα υλικά, μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι είναι η θρησκεία... ;)

δεν ξερω αν εχει καποιον ιδιαιτερο λογω να ασχολη8ει,παντως το κανει παντα...

ου κλεψεις/μοιχευσεις/κτλ => υλικα?

8υσιες για την λατρεια των 8εων που εξεληχ8ηκαν και στη σημερινη τους μορφη γινονται ευρα.

η 8ρησκεια δεν ΘΑ ειχε λογω υπο νορμαλ συν8ηκες να ασχολη8ει με πολλα πραγματα και ομως ασχολειται :mad:

Αρχική απάντηση από Wizard!

Μαζί με τους τόκους?... Θα μου πείτε... σιγά, πόσο είναι... 20€ με 1% το μήνα? Είναι .20€... Σωστά... Από 2.000.000 συνδρομητές, .20€ το μήνα, επί 12 μήνες είναι....

Μόλις 4.800.000€ Τίποτα... Αμελητέο...

Εχμμ.. για λέγε, για λέγε.. Βλέπω αρχίζει να πραγματοιποιείται το παιδικό μου όνειρο (να γίνω τοκογλύφος :p )

Ειλικρινά, δε μπορώ να συνεχίσω... Είναι σα να μιλάμε για phase change και να με ρωτάτε τι είναι το ρεύμα... :) Χωρίς παρεξήγηση...

Συνεχίζετε να συγχέετε έννοιες όπως θρησκεία, πίστη, εκκλησία, κλήρος, κλπ. Αν δεν τα ξεκαθαρίσετε στο μυαλό σας, εγώ δε μπορώ να κάνω κάτι... Κι ούτε έχω σκοπό να γράφω όλη μέρα... :p

μαλλον αρχισαμε να παιρνουμε λα8ος δρομο.πιστευω πως ορισα πιο πανω τι ειναι το κα8ε τι.

αν απο κει και περα διαφωνεις με τον τροπο που τα ερμηνευσα εγω μπορεις καλλιστα να δοσεις την δικη σου version για να εχουμε μια κοινη βαση.

εαν δεν εχεις δια8εση να συνεχισεις τοτε κακως ξεκινησες κατ'εμε.γιατι το προβλημα που παρουσιαζεται στην παρουσα φαση ειναι κατα τη γνωμη σου ζητημα παρερμηνειας και οχι ουσιαστικης διαφωνιας/αντιποαρα8εσης

αν παλι δεν γουσταρεις μην απαντας.ουτε και γω ειχα ορεξη να πιαστω με το 8εμα που ανοιξε αλλα δεν κρατη8ηκα :p

φιλικα

Συνεχίζεις να τα μπερδεύεις... :)

Όταν αναφέρεσαι σε ου κλέψεις, κλπ, τότε αναφέρεσαι στην εκκλησία ή στον Ιουδαϊσμό και μετέπειτα Χριστιανισμό. Όταν λες ότι η θρησκεία μπλέκεται σε θέματα πολλά πράγματα, επίσης αναφέρεσαι στην εκκλησία.

Εγώ δεν αναφέρομαι σε αυτά όταν λέω θρησκεία :) Διάβασε τη Μυστική Διδασκαλία του Πυθαγορισμού, του Πέτρου Γράβιγγερ από εκδόσεις Ιδεοθέατρο και θα κατανοήσεις πολλά πράγματα. Δε μπορώ σε μερικά ποστ να σου αναλύσω ένα μόνο από τα βιβλία του, το οποίο είναι 500+ σελίδες... :)

-Δε στέκει αυτό που λες... Ξεκινήσαμε ένα θέμα επιφανειακά. Πήρε άλλη τροπή. Βλέπω ότι δε καταλήγει πουθενά, οπότε το αφήνω. Λογικό. Το ίδιο λές κι εσύ παραπάνω: "αλλα δεν μπορω τωρα να κατσω και να το αναλυσω λογω χωρου&χρονου"

-Τα βιβλία είναι καθοδηγητής. Μέσα σου θα βρεις την αλήθεια, απλά τα βιβλία σε βοηθάνε που και πως να ψάξεις :)

-Χώρια που ΜΟΥ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ που πρέπει να κάνω 5-6 refresh για να δω μιά σελίδα, κι αυτό συμβαίνει από εχθές κι όχι μόνο σε εμένα!!!

Αρχική απάντηση από CrazyAnt [Σήμερα, στις 11:41]

διαβολος ειναι ας το πουμε ετσι ο κακος 8εος,συνεπως εφοσον δεν πιστευω πως υπαρχει καποιος 8εος δεν βρισκω λογο γιατι 8α επρεπε να υπαρχει και ο αντι-8εος (οχι αντι8εος)

η διαφορα μας ειναι οτι εσυ μιλας απο το δικο σου σκεπτικο κ τα οριζεις οπως θες που την ιδια στιγμη δεν μπορεις να καταλαβης γιατι η πορτοκαλια ανθιζει συγγεκριμενη ημερομινια κ βγαζη παντα πορτοκαλια.. επειδη εχω πολυ μεγαλη εμπιρεια κ απο οικογενιακο ανθρωπο που ηταν δαιμονιζμενος κ επεισης απο πολυ φιλο που ηταν σατανιστης κ μαλιστα πολυ βαθεια χωμενος (εφτασε να κανει συμβολαιο κ τον εσωσε ο συνχωρεμενος πατηρ παισιος) πιστεψε με γνωριζω.. ο θεος δεν εχει αναγκη να κανει καμια επιδιξη δυναμης γιατι θελει να τον γνωρισεις επειδη το θες εσυ κ οχι επειδη θελει να το επιβαλη. ο διαβολος απο την αλλη αυτο που εχει καταφερει στις μερες μας ειναι απλα να εχει κρυφτη.

λοιπον θα πω λιγα πραγματα ποιος ηταν ο διαβολος,οταν ο ΘΕΟΣ δημιουργησε τον κοσμο τα πνευματα υπηρχαν μαζι του ηδη(αρχαγγελοι,αγγελοι,εξαπτερυγα,θρονοι,κυριοτητες,εξουσιες),οι αρχαγγελοι ηταν 5,μαζι με τον διαβολο που ονομαζοταν πριν εωσφορος,που σημαινει φερνω το φως,ηταν ο ωραιοτερος αγγελος του ΘΕΟΥ,αφου καθε αυγη εφερνε το φως,καποια στιγμη τον ζηλεψε τον ΘΕΟ,και ο ΘΕΟΣ το καταλαβε,και τον εριξε κατω στην γη,μαζι με τον με το εωσφορο ομως εφυγε μαζι του και το δεκατο ταγμα αγγελων,που στην συνεχεια εγιναν δαιμονια.αυτα τα λιγα,ειναι γραμμενα απο πατερικα βιβλια οποιος θελει τα πιστευει και οποιος θελει οχι,παντα φιλικα

Αρχική απάντηση από Dem

"Chuck Norris does not sleep...he waits."

H νέα μου καλοκαιρινή μπλουζα..θα την φτιάξω μόνος μου είναι ακριβή για να την παραγγείλω.

Πως θα την τυπώσεις τη μπλούζα ? Ενδιαφερομαι να φτιαξω κι εγω 1-2 :p

Αρχική απάντηση από YDinopoulos

@def Απο περιεργεια, που τα διαβασες (περιεργεια..οχι αμφιβολια!)

το λενε πολυ αγιοι στους βιους τους,μα κυριος αμα πας στο αγιος ορος υπαρχει πλουσιο υλικο στις βιβλιοθηκες των μοναστηριων

:)

παιδια το 2003 συνεβει στην ζωη μου κατι πολυ συνταρικτο που αλλαξε ριζικα την ζωη μου,να πω οτι πριν πιστευα οπως ολοι μας,σημερα πιστευω στον θεο και τον ευχαριστω καθε μερα που με με βοηθησε να αλλαξει η ζωη μου και να με ΣΩΣΕΙ απο βεβαια καταστροφη(υγειας)ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΟΠΑΔΟΣ,ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ

Αρχική απάντηση από def [Σήμερα, στις 13:14]

λοιπον θα πω λιγα πραγματα ποιος ηταν ο διαβολος,οταν ο ΘΕΟΣ δημιουργησε τον κοσμο τα πνευματα υπηρχαν μαζι του ηδη(αρχαγγελοι,αγγελοι,εξαπτερυγα,θρονοι,κυριοτητες,εξουσιες),οι αρχαγγελοι ηταν 5,μαζι με τον διαβολο που ονομαζοταν πριν εωσφορος,που σημαινει φερνω το φως,ηταν ο ωραιοτερος αγγελος του ΘΕΟΥ,αφου καθε αυγη εφερνε το φως,καποια στιγμη τον ζηλεψε τον ΘΕΟ,και ο ΘΕΟΣ το καταλαβε,και τον εριξε κατω στην γη,μαζι με τον με το εωσφορο ομως εφυγε μαζι του και το δεκατο ταγμα αγγελων,που στην συνεχεια εγιναν δαιμονια.αυτα τα λιγα,ειναι γραμμενα απο πατερικα βιβλια οποιος θελει τα πιστευει και οποιος θελει οχι,παντα φιλικα

την στιγμή που δημιουργήθηκε ο θεός δημιουργήθηκε και ο διάολος (καλό-κακό, γιν-γιανγκ) δεν μπορούν να υπάρξουν μεμονωμένα (για όσους πιστεύουν)

Αρχική απάντηση από Trooper [Σήμερα, στις 11:20]

Πως θα την τυπώσεις τη μπλούζα ? Ενδιαφερομαι να φτιαξω κι εγω 1-2 :p

ειναι ενα μαγαζι στην Εμμ Μπενακη και Ακαδημιας...

@def (πολυ φιλικα και με διαθεση συζητησης) δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι δυνατον μεσα στο συστημα αυτο που ονομαζουμε θρησκεια(ορθοδοξη εν προκειμενω) να εξαιρεται ως τεραστια αρετη η πιστη....δηλ η χωρις κριση και κριτικη αποδοχη καποιων αξιωματων,ιστοριων κλπ...μιλας για την κοσμογονια οπως την αναφερει η Αγια Γραφη σαν να την εχεις δει με τα ματια σου.Θελω να πω γιατι πιστευεις τοσο ευκολα?Υποτιθεται πως αυτο που μας ξεχωριζει απο τα αλλα ζωντανα ειναι η λογικη...δηλαδη αυτα τα πατερικα βιβλια πως ξερουμε οτι λενε την αληθεια?Τι διαφερει αυτη η θρησκεια και η ακριτη αποδοχη της απο τους "υπνωτισμενους" απο την προπαγανδα υπηκοους ενος ολοκληρωτικου καθεστωτος (ως προς τον πειθαναγκασμο και μονο,μην παρεξηγηθω)...?Αληθεια αυτοι οι "πατερες" ειναι εντελως αμεμπτοι?Πως μπορουν και διαμορφωνουν δογμα (μεσω των ιερων συνοδων)?Οποιος δηλαδη γινεται υψηλοβαθμος κληρικος αυτοματα αποκτα και αποκλειστικη συνδεση με τον Ουρανο?

Εαν σου πω οτι το αυτοκινητο σου κινειται επειδη ετσι γουσταρω εγω,θα με πεις τρελλο επειδη ξερεις πως λειτουργει ο κινητηρας εσωτερικης καυσης...Και πιστευεις ετσι απλα ολα αυτα της θρησκειας επειδη ετσι λενε οι "πατερες"????

ps:εκανα δημοτικο+Γυμνασιο στο σχολειο μιας πολυ γνωστης ορθοδοξης "αδελφοτητας" που το ονομα της αρχιζει απο Σ....

Το κουράσατε το θέμα. Αυτές οι κουβέντες δεν γίνονται καλοκαίρι με 36 C. Περιμένετε να δροσίσει λίγο. Δε παλεύεται άλλο:p

Αρχική απάντηση από tassoss

την στιγμή που δημιουργήθηκε ο θεός δημιουργήθηκε και ο διάολος (καλό-κακό, γιν-γιανγκ) δεν μπορούν να υπάρξουν μεμονωμένα (για όσους πιστεύουν)

κοιτα φιλε ασχοληθηκα παρα πολυ με πολλες θρησκειες(διαβασα πολλα βιβλια ηρθα σε επαφη με ανθρωπους που ασπαστικαν θρησκειες(ΤΑΟ-ΖΕΝ-ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ-ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ Κ.Τ.Λ)ολες οι αιρεσης γιατι ειναι αιρεσης συμφωνουνε για ενα πραγμα ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟ ΖΩΗ,αυτο δεν ειναι τυχαιο,και μονο η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΘΑΥΜΑΤΑ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.