Jump to content

Πειτε ο,τι θελετε......

jax7480

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από ea6gka

εμ ο παπας τι κανει στον ΕΣ/ΠΝ/ΠΑ ? τα οπλα ευλογει και σου λεει η υψιστη τιμη ειναι να πεθανεις για τη πατριδα .

@μαριος , το φανατικος εχει μονο αρνητικη εννοια, ή στο 99% των περιπτωσεων εχει αρνητικη εννοια

Και δηλαδή θέλεις να πεις ότι ο μέσος μουσουλμάνος, είναι το ίδιο φανατικός με το μέσο χριστιανό? Μην παίζουμε με τις λέξεις...

Αρχική απάντηση από zyx

εισαι λαθος φιλε..

Για εμένα είσαι εσύ :)

• Replies 34,9k
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Dem [Σήμερα, στις 18:38]

"Chuck Norris does not sleep...he waits."

H νέα μου καλοκαιρινή μπλουζα..θα την φτιάξω μόνος μου είναι ακριβή για να την παραγγείλω.

Πλακα πλακα ειναι τρελλο καψιμο τετοια μπλουζα...

Ψηνομαι!!!

Αλλωστε ολες οι θρησκειες "συμφωνουνε" στην φραση

"Εν αρχη ην ο Chuck Norris"

Βασικά όχι...

Στην αρχή ήταν ο θεός και είπε εγένετω φως.

Τότε ο Τζακ Μπάουερ απάντησε:Πες παρακαλώ.

Τέλος. :p

Ε ακόμα ένα και κόβω...και αυτά περι Αινσταιν είναι μπουρδες....γιατί

"Chuck Norris doesnt wear a watch, HE decides what time it is. :hehe:

Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 19:42]

Και δηλαδή θέλεις να πεις ότι ο μέσος μουσουλμάνος, είναι το ίδιο φανατικός με το μέσο χριστιανό? Μην παίζουμε με τις λέξεις...

ο μεσος θρησκος μουσουλμανος ειναι το ιδιο επικινδυνος με το μεσο θρησκο χριστιανο.

2 οψεις του ιδιου νομισματος.

και για αυτο δεν ειμαι σιγουρος

χθες το βραδυ σε ενα κεντρο μετα απο γαμο φωναζει η νυφη της ελευθερες κοπελες πανω στην πιστα, ριχνει την ανθοδεσμη και πεφτει πισω απο τις κοπελες. και λεει ενας του ηταν πισω στα οργανα,ειχαμε μια αστοχια υλικου. πως κρατηθηκα να φωναξω rma the bitch!!!

:hehe: :hehe: :hehe:

Αρχική απάντηση από mariosalice

Τελικά χρήσιμοι είναι και οι δύο.

οχι αχρηστοι παντελως ειναι

καποιος καπου καποτε ειχε πει πως η 8ρησκεια ειναι το οπιο των Λαων.

σε οποιαδηποτε 8ρησκεια και να κοιταξεις υπαρχουν φανατικοι και μη.αυτοι που 8εωρουν εαυτον πιο προοδευτικο μεσα στα στενα ορια 8εου και επιστημης κ.ο.κ

οπως και να το κοιταξεις ομως ουδεποτε ιστορικα καμια 8ρησκεια δεν εχει βοη8ησει τον αν8ρωπο να προοδευσει κοινωνικα.εκτος και εαν 8εωρουμε τις Ιεραποστολες στην Αφρικη βημα προοδου γιατι αντι να πανε να κανουν πολεμο οι διαφορων ε8νικοτητων ιμπεριαλιστες,βρηκαν την 8ρησκεια για να τους υπνωτισουν και να κανουν τη δουλεια τους ανεξοδα και ανεμακτα.

φανατικοι Χτιστιανοι και δη Ορ8οδοξοι υπαρχουν και μαλιστα παρα πολυ.πανε και χορευουν πανω σε αναμενα καρβουνα,αλλοι κλεινωνται σε μοναστηρια και αλλοι γινονται ασκητες.και αυτες εδω ειναι εκφανσεις φανατισμου.

και για να μην μπλεκουμε την 8ρησκεια με την εκαστοτε "εκκλησια" και την 8εολογια,ας κα8ορισουμε που σταματει το ενα και που ξεκιναει το αλλο.

γιατι 8εολογια ειναι η επιστημη που μελεταει τις διαφορες 8ρησκειες,εκκλησια κατα την ορ8οδοξη version (sic) ειναι το ποιμνιο aka οι πιστοι,που κατι αντιστοιχο ισχυει και για ολες τις υπολοιπες και 8ρησκεια ειναι η πιστη σε μια ανωτερη δυναμη που αλλος την ονομαζει Jesus και αλλος Δια.απο κει και περα ως Δογμα (8ρησκευτικο) οριζεται η apriori αποδοχη μιας 8ρησκειας η οποια για τον εκαστοτε δογματικο δεν χωραει αμφιβολια.

η εμφανηση 8εων και δεμονων εμφανηστηκε ιστορικα απο τη στιγμη που αν8ρωπος μεσα απο μια εξεληκτικη πορεια δεν μπορουσε να εξηγησει καποια γεγονοτα και καταστασεις.οπως για παραδειγα ο Ηλιος,η 8αλλασσα κτλ και για αυτο οι πρωτες 8εοτητες ηταν απλοικες και εξεφραζαν ακριβως αθυτην την εληψη γνωσης για τον κοσμο,βλ 8εος Ηλιος,8εος Ουρανος κτλ.και αυτοι ομως εξεληχ8ηκαν με τη σειρα τους και πηραν αλλες μορφες και ονοματα.οποτεδηποτε ο αν8ρωπος δεν μπορουσε να ερμηνευσει και να τι8ασεψει κατι το απεδιδε σε εναν 8εο.

απλα μεσα απο την εξεληξη του αν8ρωπου,δημιουργη8ηκε η αναγκη απο τους διαφορους "manager" των εκαστοτε 8ρησκειων να αναδιαμορφωσουν την 8εωρηση και την "πολιτικη" τους απεναντι σε συγκεκριμενα ζητηματα γιατι δεν μπορουσαν πλεον να ειναι πιστευτοι και κλονιζονταν η στα8εροτητα της "πιστης" στον αν8ρωπο.

και για να το κλεισω εδω,μην ας μην ξεχναμε οτι οι περισσοτεροι μεγαλοι πολεμοι ξεκινησαν στο ονομα μιας 8ρησκειας και πως τα πιο μαυρα χρονια της αν8ρωπινης Ιστοριας ηταν σε περιοδους οπου η 8ρησκεια γ****** και εδερνε,βλ Μεσαιωνα.

ο αγνωστικισμος ηταν και ειναι ο μεγαλυτερος συμμαχος της εκαστοτε 8ρησκειας.οσο ο αν8ρωποις εξελισεται και βρισκει απαντησεις στα φιλοσοφικα ζητηματα που ανακοιπτουν τοσο η 8ρησκεια χανει εδαφος.και εν ειναι τυχαιο φυσικα οτι οι πιο ιχυρες 8ρησκευτικες ομαδες υπαρχουν σε χωρες κα8ηστερημενες,πχ χωρες της ανατολης.

η υπαρξη η μη ενος ή πολλων 8εων ή οχι κα8οριζεται απο ενα βασικο φιλοσοφικο ερωτημα

Πως δημιουργη8ηκε ο κοσμος

οσο η μια η αλλη πλευρα δεν μπορουν να δωσουν απαντηση σε αυτο το 8εμελιωδες ερωτημα η υπαρξη 8ρησκειων/πιστων/8εων&δεμονων και απο την αλλη α8εων/υλιστων ειναι αναποφευκτη

Αρχική απάντηση από ea6gka

οχι αχρηστοι παντελως ειναι

Δηλαδή οι υπόλοιποι άθεοι που πιστεύουν στο $ και στο βαρέλι έχουνε κάποια πρακτική χρησιμότητα?

Έχει οποισδήποτε κάποια χρησιμότητα αν αυτή κρίνεται από το πώς προσπαθεί να ερμηνεύσει πράγματα που δε μπορεί?...

α και κατι last

ειναι τυχαιο οτι συντριπτικη πλειοψηφια των 8ρησκειων μιλαει για μετα8ανατο ζωη/λυτρωση/ευτυχια/κ.ο.κ?

δεν γνωριζω ολες τις 8ρησκειες που υπαρχουν αλλα απο αυτα που ξερω μεχρι τωρα δεν μου ερχεται καποια στο μυαλλο που να λεει αγαπα τον 8εο και να εισαι καλος πιστος για να ευτυχισεις εδω στον πανω κοσμο.

ολες πουλανε το χαπακι του αφτερ λαιφ γιατι ειναι πιο ευκολο.και ετσι φυσικα υπνωτιζεται ο κοσμος και αντι να κατσει να δει γιατι πιναει και γαιτι τα παιδια του πε8αινουν απο ασητεια και να τους παρει ολους και να τους σηκωσει,ματαιοδοξει και λεει πως ο 8εος ειναι μεγαλος και πως ολα ειναι γραμμενα και εν τελει στην αλλη ζωη/μετα 8ανατο ζωη 8α ανταμηφ8ει....

Βασικά η αποριά για το τι συμβαίνει μετα θάνατον μόνο χαπάκι δεν είναι κατά την άποψη μου.Εκτός βεβαίως αν έχεις κάποια τεκμηριωμένη άποψη για αυτό.

Για τα προβλήματα της ανθρωπότητας δε φταίνε οι θρησκείες φταίνε οι άνθρωποι και να μην είχαμε καμία θρησκεία αλήθεια πιστεύεις ότι μια μερίδα θα εκμεταλευόταν κάποιους για να ικανοποιήσει την πείνα της για χρήμα και εξουσία?

Αρχική απάντηση από kender [Χθες, στις 23:01]

Βασικά η αποριά για το τι συμβαίνει μετα θάνατον μόνο χαπάκι δεν είναι κατά την άποψη μου.Εκτός βεβαίως αν έχεις κάποια τεκμηριωμένη άποψη για αυτό.

Για τα προβλήματα της ανθρωπότητας δε φταίνε οι θρησκείες φταίνε οι άνθρωποι και να μην είχαμε καμία θρησκεία αλήθεια πιστεύεις ότι μια μερίδα θα εκμεταλευόταν κάποιους για να ικανοποιήσει την πείνα της για χρήμα και εξουσία?

φυσικα και δεν εχω καμια τεκμιριωμενη αποψη για τη μετα 8ανατον ζωη :sic:

αν ειχα 8α ημουν ο 8εος ετσι δεν ειναι?

οσον αφορα τα προβληματα της αν8ρωποτητας ουδεποτε ισχυρηστηκα οτι ευ8υνεται καποιος 8εος ή καποια 8ρησκεια...το αντι8ετο μαλιστα.απλως οι 8ρησκειες βοη8ανε στην λογικη που επικρατει η οποια λει πως κανεις δεν μπορει να κανει κατι για να αλλαξει αυτην την σκ@τοκοινωνια οποτε το μονο που μπορει κανεις να κανει ειναι να προσευχεται,να ειναι καλος χριστιανος/μουσουλμανος/βουδιστης/κτλ,να αγαπαει το 8εο και τον πλησιον του κ.ο.κ και ετσι 8α κερδισει τη μετα 8ανατον ζωη ευτυχια...

ασχετως φυσικα αν στην παρουσα ζωη δεν εχει να φαει ή αν τα παιδια του σκοτωνονται απο βομβες ή λογω την μολυνσης ή οτιδηποτε αλλο...

edit reason:

εβγαλα το "δεν" :)

CrazyAnt

Θεωρητικά όλα όσα έγραψες είναι σωστά και συμφωνώ.

Με την προυπόθεση ότι οι άνθρωποι είναι τέλειοι.

Πρακτικά όμως δεν μπορεί να εξαλείψει κανείς τις θρησκείες και οι άνθρωποι δεν είναι τέλειοι.

Νομίζω ότι οι κοινωνίες επιβίωσαν επειδή υπήρχαν θρησκευτικοί νόμοι και διαπαιδαγώγηση.

να ρωτησο κατι εγω. ο διαβολος θεωρητε οτι υπαρχη η οχι? μαγια υπαρχουν η οχι?

Αρχική απάντηση από CrazyAnt [Σήμερα, στις 01:10]

φυσικα και δεν εχω καμια τεκμιριωμενη αποψη για τη μετα 8ανατον ζωη :sic:

αν ειχα 8α ημουν ο 8εος ετσι δεν ειναι?

ή νεκρός οπότε θα είχες εμπειρία από πρώτο χέρι. :D :D

Αρχική απάντηση από CrazyAnt [Σήμερα, στις 01:10]

οσον αφορα τα προβληματα της αν8ρωποτητας ουδεποτε δεν ισχυρηστηκα οτι ευ8υνεται καποιος 8εος ή καποια 8ρησκεια...

η διπλή άρνηση σημαίνει κατάφαση :D

Πέρα από αυτά και εγώ συμφωνώ με ότι έγραψε στα προηγούμενα ποστ ο crazyant.

και μια ερώτηση σε αυτούς που δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι, μουσουλμάνοι και όποιος άλλος διαβάζει σε αυτό το φόρουμ.

Η δήλωση αυτή της πίστης σας προέρχεται απο μελέτη όλων των άλλων θρησκειών και με κάποιο τρόπο είδατε ότι αυτή είναι η θρησκεία που σας "εκφράζει" ή είναι φυσικό αποτέλεσμα του χώρου στον οποίο γεννηθήκατε και μεγαλώσατε και όλων των επακόλουθων αυτού (σχολείο θρησκευτικά, στην εκκλησία απο μικροί κτλπ)?

Το να απαξιώνουμε και να κατακρίνουμε κάτι, επειδή δεν το γνωρίζουμε σε βάθος κι επειδή η άποψή μας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε μιά κάστα ανθρώπων που το καταστρέφουν (λέγε με εκκλησία...), δε νομίζω ότι είναι σωστό... :)

Δυστυχώς δε μπορώ να γράψω πολλά εδώ. Για να καταλήξει κάποιος, πρέπει να έχει μελετήσει (κι όχι απλά διαβάσει) τόμους βιβλίων, και σίγουρα ένα φόρουμ δε μπορεί να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Πρέπει να κατανοήσει την εσωτερική θρησκεία όπως και να την ονομάζει, κι όχι την καραμελίτσα που μας πασάρει ο κάθε ιερέας όποιας θρησκευτικής οργάνωσης και να είναι

Η θρησκεία ζητάει δύο παραδοχές: Την ύπαρξη μιάς ανώτερης δύναμης και την αθανασία της ψυχής. Με αυτές τις δύο παραδοχές, μπορεί να σου αποδείξει τα πάντα. Η επιστήμη, κάνει δεκάδες ίσως και χιλιάδες παραδοχές και επί χιλιετίες δεν έχει καταφέρει να αποδείξει τίποτα ακόμα. Κάθε φορά που αποδεικνύει κάτι, βγαίνει κάτι άλλο στην επιφάνεια. Πολλές θεωρίες έρχονται για να καταρριφθούν αργότερα. Αυτό δε συμβαίνει στις εσωτερικές θρησκείες. Είτε μελετήσετε Όμηρο, είτε Πυθαγόρα, είτε Κομφούκιο, είτε Βούδα, είτε Μωάμεθ, είτε Χριστό, το εσωτερικό νόημα είναι το ίδιο και δεν καταρρίπτει ο ένας τον άλλο :) Αυτό που αλλάζει στις μεταξύ τους διδασκαλίες είναι το "interface" που όμως έχει κατασκευαστεί από τον εκάστοτε κλήρο ώστε να επηρεάσει όσο περισσότερους ανθρώπους μπορεί τις περισσότερες φορές για άλλους σκοπούς.

Θα ήθελα να μου εξηγήσει μια θρησκεία, τη θεωρία της δημιουργίας, αλλά και μια εξήγηση γτ άλλα ουράνια σώματα (κυρίως σε γαλαξίες αναφέρομαι) απομακρύνονται, ενώ άλλα πλησιάζουν. Με ποια λογική έγινε κάτι τέτοιο;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.