Jump to content

Πειτε ο,τι θελετε......

jax7480

Recommended Posts

"Η πίστη βρίσκεται μέσα μας... Δεν χρειάζεται κανένας να αποδείξει αυτά που λέει... Και αυτό σημαίνει και πίστη...."

"οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να πιστεύουν σε κάτι ανώτερο. Ειτε υπαρκτό, είτε ανύπαρκτο. Ειναι στην ψυχοσύνθεση μας."

Οι δύο παραπάνω απόψεις με καλύπτουν απόλυτα. :) Και για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, τυπικά είμαι Χριστιανός ορθόδοξος.. Σέβομαι, όμως, τα θεία και τα πιστεύω του άλλου, είτε είναι Χριστιανός (ορθόδοξος, ρωμαιοκαθολικός, διαμαρτυρόμενος κλπ) είτε μουσουλμάνος είτε βουδιστής ζεν (γενικότερα τους βουδιστές τους πάω πολύ :p), είτε οτιδήποτε άλλο :)

Φυσικά και θα ήθελα να πιστεύω σε κάτι ανώτερο, αλλά:

α. Δεν υπάρχει κάτι ανώτερο από μένα :p :P :tomato: :tomato:

β. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει κάτι ανώτερο που έχει την τάση να μου κάνει τα νεύρα κρόσια :p

• Replies 34,9k
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από LevelOne [Σήμερα, στις 15:30]

Δεν μίλησα προσωπικά για σένα. Γενικολογία ήταν ο 2ος βαθμός.

Και όταν αναφερόμουν σε δυνάμεις την φυσικής που δεν έχουν κατανοηθέι πλήρως, σαφώς δεν εννοώ την βαρύτητα.

Αναφερόμουν σε έννοιες όπως η αντιύλη, το φαινόμενο της υπεραγωγιμότητας κλπ.

:T: :daisy:

εν καιρω,μην εχεις αμφιβολια :)

Και μιας και το ρίξαμε στο θεολογικό και στις παροιμίες, έχω την κατάλληλη.

Με αρκετή δόση χιούμορ, αλλα ακόμα περισσότερη αλήθεια μέσα της...

Poo happens... το **** ειναι censored... :p:P

Αρχική απάντηση από deninho

β. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει κάτι ανώτερο που έχει την τάση να μου κάνει τα νεύρα κρόσια :p

Κι ο Βελζεβούλης?

:D

Κοίτα η πίστη δεν ειναι ανάγκη... Δεν πιστεύεις σε κάτι επειδη το έχεις ανάγκη ή νιώθεις την αναγκη... Οχι οτι δεν γίνεται...γίνεται και πολύ συχνά μάλιστα... πως βλέπεις κόσμο άθεο που σε μια δυσκολη εγχειρηση πχ τρέχουν να ανάψουν κεράκια σε εκκλησίες.... απλά αυτό δεν ειναι πίστη....αυτό ειναι αυτό που λες εσυ... η εσωτερική ψυχολογική ανάγκη του ανθρώπου να αποτανθει σε ενα υπέρτατο όν καθώς νιώθει ανύμπορος εκεινη την στιγμή....

Η πίστη ειναι καθαρά προσωπική υπόθεση για αυτό λεμε οτι καθένας ειναι υπευθυνος για την ψυχή του κτλ....Εγω δεν προσπαθώ να σε πείσω οτι οτι αυτο που πιστεύω ειναι το σωστο όσον αφορα το θέμα θρησκείας....εξάλλου αν είδες εγω δεν εθεσα το θέμα της πίστης σε θρησκευτικό πλαίσιο... σου εδωσα άλλα παραδείγμα πίστης...

Η πίστη ως εννοια το θέτω ως ορισμό ασχετα απο θρησκευτικές πεποιθήσεις απλά δεν βασίζεται σε λογική και αποδείξεις...αυτό λεω...

Ακομα και το οτι "δεν πιστεύει" κάποιος.... σημαίνει οτι εχει ένα πιστεύω....το "οτι δεν πιστεύει"..... ειναι λίγο tricky για το ανθρώπινο μυαλό ολα αυτά το ξέρω.... αλλά πολύ ενδιαφέροντα να παίξει κάποιος και να κάνει εσωτερικές αναζητήσεις...

Η πίστη δεν εχει εννοια και υπόσταση μόνο ως θρησκευτικός όρος...Αν πίστευεις στους φίλους σου και αυτό το υποστηρίζεις, οφειλεις να πιστεύεις ακομα και αν αυτοί σε προδώσουν ή σε πικράνουν κάποιοι στιγμή.... αν πιστεύεις στην οικογέγεια σου, πίστευεις ακομα και αν σε διώξουν απο το σπίτι, αν πίστευεις στο χρήμα, πιστεύεις ακομα και αν αυτο γίνει λόγος να νιώσεις δυστυχία, αν πιστεύεις στην αξία σου ως άνθρωπος, πίστεύεις ακομα και αν αποτύχεις σε ένα τομέα....

Η πίστη ως εννοια δεν κλονίζεται ή δεν πρέπει να κλονιζεται απο τις αναποδιες της ζωής.... και πίστεψε με στα 29 μου και με τις εμπερίες μου εχω κάθε λογο να μην πιστεύω πουθενα ουτε σε Θεο, ούτε σε φίλους, ούτε σε οικογένειες, ούτε σε ανθρώπους, ουτε σε σχέσεις, ούτε και στον ίδιο μου τον ευατό.... Πιστεύω, εχω πίστη σε ολα αυτα ακομα όμως γιατί κάτι το λέει μέσα μου... υπάρχει αλήθεια αλλα όχι λογικη... αντικειμενικά έπρεπε να ήμουν ανταρτης, νεκρός, βομβιστής , τρομοκράτης, μ@λ@κας ανθρωπος κτλ κτλ... όμως όπως ειπα... η πίστη όπου και αν αναφέρεται περνάει δοκιμασίες.... και η αξία του ανθρώπου και η πίστη στα πιστεύω τους φαινεται στα δύσκολα.... στα ευκολα ολοι πιστεύουμε κάπου (ακομα και αν δεν πιστεύεις, όπως ειπα πιστεύεις στο "οτι δεν πιστεύεις)...

Το δύσκολο ξέρεις ποιο ειναι? Να μείνει κάποιος "άνθρωπος", σταθερός σε αυτά που λεει, και σταθερός στα πιστεύω του ακομα και αν αντικειμενικά, συμφωνα με την λογική δεν πρέπει να ειναι έτσι... αυτο ειναι η πίστη....

Και όπως ειπα δεν τα γράφω για να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις.... τα γραφω σαν ανταλλαγή απόψεων...

Αρχική απάντηση από perp [Σήμερα, στις 15:45]

Ακομα και το οτι "δεν πιστεύει" κάποιος.... σημαίνει οτι εχει ένα πιστεύω....το "οτι δεν πιστεύει"..... ειναι λίγο tricky για το ανθρώπινο μυαλό ολα αυτά το ξέρω.... αλλά πολύ ενδιαφέροντα να παίξει κάποιος και να κάνει εσωτερικές αναζητήσεις...

Η πίστη δεν εχει εννοια και υπόσταση μόνο ως θρησκευτικός όρος...Αν πίστευεις στους φίλους σου και αυτό το υποστηρίζεις, οφειλεις να πιστεύεις ακομα και αν αυτοί σε προδώσουν ή σε πικράνουν κάποιοι στιγμή.... αν πιστεύεις στην οικογέγεια σου, πίστευεις ακομα και αν σε διώξουν απο το σπίτι, αν πίστευεις στο χρήμα, πιστεύεις ακομα και αν αυτο γίνει λόγος να νιώσεις δυστυχία, αν πιστεύεις στην αξία σου ως άνθρωπος, πίστεύεις ακομα και αν αποτύχεις σε ένα τομέα....

Το δύσκολο ξέρεις ποιο ειναι? Να μείνει κάποιος "άνθρωπος", σταθερός σε αυτά που λεει, και σταθερός στα πιστεύω του ακομα και αν αντικειμενικά, συμφωνα με την λογική δεν πρέπει να ειναι έτσι... αυτο ειναι η πίστη....

Και όπως ειπα δεν τα γράφω για να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις.... τα γραφω σαν ανταλλαγή απόψεων...

Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο διότι ειναι ο ορθολογιστικός ορισμός της λέξης "πίστη".

Στην ουσία η πίστη είναι μια ψυχολογική κατάσταση κατα την οποία ένας άνθρωπος είναι πεπεισμένος για την εγκυρότητα κάποιου θέματος.

Οπως επίσης η διαφορά της πίστης απο την γνώση είναι καθαρά υποκειμενική. Γιατι ενας άνθρωπος που πιστεύει (πιστη) πχ στην δυναμη του νου, τότε ΞΕΡΕΙ -κατα τον ίδιο- (γνώση) οτι υπάρχει η δύναμη του νου.

Απλα θέλω να τονίσω οτι πολλές έννοιες που σήμερα θεωρούμε δεδόμένες (Χριστιανισμός κλπ) εχουν μείνει ζωντανές καθαρά και μονο λόγο πίστης...

Ποσοι άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω πίστης (ιερά εξέταση), και πόσοι εχουν αλλαξοπιστήσει σε δύσκολες καταστάσεις (βλ. Εφιάλτης)...

η πίστη κρύβει δόγμα

το δόγμα χαλαει όλη τη συνταγή σε όσους "αντιδρούν"

είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό και θέμα εμπειριών.....

Δε πιστεύω και δε με νοιάζει να πιστέψω, δε με νοιάζει αν υπάρχει Θεός ή οχι. Δε με νοιάζει αν πιστεύουν οι άλλοι ή οχι, απλά τους σέβομαι γιατί απλά έχω βαρεθεί να προσπαθούν να με πείσουν, κάτι που δεν κάνω εγώ. Νομίζω οτι η πραγματικότητα είναι αρκετή για να ασχολούμαστε, ώστε να έχουμε χρόνο να φιλοσοφούμε και τον αέρα. Πιστεύω στους ανθρώπους οτι μπορούν να είναι καλοί, ακόμα και όταν είναι σκάρτοι και οτι τα πράγματα μπορούν να πάνε καλά όταν πηγαίνουν όλα ανάποδα. Πιστέυω στο "τώρα" όμως και δε ζω υπό το φόβο μήπως ή ψυχή μου πάει στη κόλαση ή στο παράδεισο, κάνοντας αλλαγές επειδή Μπορώ και οχι επειδή πιστέυω κάπου.

Κοιτα δεν ξέρω αν έχει να κάνει με ψυχολογική κατάσταση ή λόγω της ανθρώπινης φύσης μας... και τώρα μιλάω ως perp.... Πολλά στα οποία πιστεύω, τα πίστευα απο μικρό παίδι...από τοτε που δεν είχα ούτε τις εμπειρίες για το "ναι πιστεύω"/"οχι δεν πιστεύω" αλλα ούτε και συναίσθηση της πραγματικότητας...και αυτό μου λέει πολλά τωρα που μεγάλωσα... οτι τελικά η πίστη δεν χρειάζεται αποδείξεις.... εδω πιστευα σε 5 πραγματα οταν ημουν μικρός...πόσο μάλλον τώρα που ειμαι πιο συνειδητοποιημένος

Περασα και την φάση (όπως ολοι μας λίγο η πολύ) που αρνήθηκα τα πάντα αλλα ακομα και τότε ειδα οτι δεν μπορει ως perp να μην πιστεύω σε κάποια, αλλα από την αλλη να πιστεύω σε κάποια άλλα.... ειναι παράλογο και βεβαια καθαρα ουτοπικό... ειναι αυτό που λέμε...αν πιστεύεις σε κάτι πιστεύεις και οταν ειναι ολα καλα και οταν ειναι ολα κακα.... η πίστη δεν ειναι και δεν μπορει να ειναι επιλεκτική....

Και βεβαια δεν μιλάω μόνο την θρησκευτική πίστη όπως εχω πει εξ αρχής...

Πάντα για μένα ορισμένα πράγματα ηταν αληθινα μέσα μου και ασχέτως αν πέρασα και περνω δοκιμασίες όπως όλοι δεν επαψα να τα πιστεύω.... Και τελειώς ορθολογιστικά να το πάρω... και πάλι θα πρέπει να εξακολουθώ να πιστεύω σε ότι πιστεύα και πιστευω καθώς πια εχω και απτες αποδείξεις οτι οντως μπορει να ειναι ετσι τα πράγματα....

Η πίστη εξαλλου δεν βασίζεται στο συμφέρον... αλλος σημαντικός ορος στην ζωή μας... Ενας Χριστιανός (ας παρουμε αλλο παράδειγμα) που πιστεύει οτι αν δεν κάνει κακο στην ζωη του θα πάει στον Παράδεισο...ειναι μουφα... Δεν εισαι καλός στην οικογενεια σου, στους κολλητούς σου, στον ευατό σου και στους γύρω σου για να ανταμειφθείς... Εξάλλου ο Ιησούς δεν μας δίδαξε αυτό... Δεν υπάρχει λίστα 5 πραγματων που θα κανεις και εχεις στο τσεπακι σου τον Παράδεισο και μια θέση εκει...

Κάπως έτσι πρεπει λειτουργει η πίστη και σε άλλα θέματα... Δεν με ενδιαφέρει αν θα με στηρίξουν οι φιλοι μου ή ο κολλητός μου σε κάτι δυσκολο που περνάω.... αν πιστεύω στην φιλια θα το κάνω σε αυτούς και ας μην το βρώ ποτε... Δεν θα βοηθήσω τον συνάνθρωπο μου γιατι ο Θεος τα βλέπει και θα συγχωρεσει τις αμαρτίες μου οταν φύγω... Ούτε θα το κάνω επιδεικτικα γιατί αυριο περιμένω να με βοηθήσουν και αυτοί....Το κάνω γιατί πιστεύω σε αυτό το πράγμα που λεγεται αλληλεγγύη πχ... Αυτο ειναι πίστη που λέμε....ειτε λέγεται σε αξίες, ιδανικά, ανθρώπους, θρησκεία κτλ κτλ...

Συμφέρον και πίστη δεν πάνε μαζί.... Και συνήθως ο κόσμος που δεν εχει πίστη λειτουργει με συμφέρον... Και εκει περιπλέκονται τα πράγματα....Δεν βρίσκει πουθενα διέξοδο, μπαινει σε ασχημα τρυπάκια.... Περιμένει να δει, να πάρει πρώτα για να πιστέψει στον αλλο...Ειναι ανθρωπινη αδυναμία σαφώς... Φοβαται να ανοιχτει, να πληγωθεί, να γυρίσει και το αλλο μάγουλο για να φάει το χαστούκι που λέμε....

Ποσο ωραίο ειναι ομως να καταφέρεις να ξεπεράσεις τις ανθρώπινες αδυναμίες σου και να δεις τα πράγματα διαφορετικά.... Και νομίζω οτι αυτή ειναι η ουσία και της Χριστιανικής πίστης για όσους πιστεύουν και για να επιστρέψουμε και στα χριστιανικά/θρησκευτικά... Να μοιάσεις σε Αυτον....

PS: Καλα η κουβέντα πηγε τελείως αλλου σήμερα λέμε.... :p:D;):hehe:

Πρεπει να ειναι η 3η-4η φορα στο ΠΟΘ που γινεται τζερτζελος για την πιστη...

Ανα 300-350 σελιδουλες παιζουνε και 4-5 σελ που αναφερονται στο Θεο.

Συνηθως το θεμα ληγει οταν θα μπει ο zyx να μιλησει για την υπερτατη οντοτητα που μετα απο 3 χρονια καψιματος στο WoW, 3 delete accounts, και 42 φορες που ξαναρχισε απο το 0 level τον προστατευει απο τo... να απανθρακωθει εντελως και να μετατραπει σε CO2...

Μετα βγαινει και ο Αντωνης (ενας ειναι ο Αντωνης- με κεφαλαια σαν τον Θεο-) και λεει να μην σπαμμαρετε, www.msn.com, θα μετακομισω απο Καλαματα--->Αθηνα να βγαινω για γκομενες με τον Φαρμα κλπ κλπ,

Αρχική απάντηση από perp [Σήμερα, στις 15:45]

Η πίστη ειναι καθαρά προσωπική υπόθεση για αυτό λεμε οτι καθένας ειναι υπευθυνος για την ψυχή του κτλ....Εγω δεν προσπαθώ να σε πείσω οτι οτι αυτο που πιστεύω ειναι το σωστο όσον αφορα το θέμα θρησκείας....εξάλλου αν είδες εγω δεν εθεσα το θέμα της πίστης σε θρησκευτικό πλαίσιο... σου εδωσα άλλα παραδείγμα πίστης...

Η πίστη ως εννοια το θέτω ως ορισμό ασχετα απο θρησκευτικές πεποιθήσεις απλά δεν βασίζεται σε λογική και αποδείξεις...αυτό λεω...

Η πίστη δεν εχει εννοια και υπόσταση μόνο ως θρησκευτικός όρος...Αν πίστευεις στους φίλους σου και αυτό το υποστηρίζεις, οφειλεις να πιστεύεις ακομα και αν αυτοί σε προδώσουν ή σε πικράνουν κάποιοι στιγμή.... αν πιστεύεις στην οικογέγεια σου, πίστευεις ακομα και αν σε διώξουν απο το σπίτι, αν πίστευεις στο χρήμα, πιστεύεις ακομα και αν αυτο γίνει λόγος να νιώσεις δυστυχία, αν πιστεύεις στην αξία σου ως άνθρωπος, πίστεύεις ακομα και αν αποτύχεις σε ένα τομέα.........

.....Το δύσκολο ξέρεις ποιο ειναι? Να μείνει κάποιος "άνθρωπος", σταθερός σε αυτά που λεει, και σταθερός στα πιστεύω του ακομα και αν αντικειμενικά, συμφωνα με την λογική δεν πρέπει να ειναι έτσι... αυτο ειναι η πίστη....

μαλλον τελικα εχουμε και διαφορετικη σταση ζωης.

Εγω,για παραδειγμα, δεν θα πιστευα σε κατι,ειτε ανθρωπο ειτε θεσμο ειτε ιδεολογια εαν κατ'επαναληψη αποδεικτυοταν λαθος η ανεπαρκης

και καταλαβαινω τελικα πως ,ειμαι εναντιον καθε ειδους πιστης και γενικα uιοθετησης καθε ειδους αλανθαστης "αυθεντιας".

Τα παντα πρεπει να ελεγχονται διαρκως , να αναθεωρουνται και να προσαρμοζονται στις εκαστοτε συνθηκες.Ποιος ο λογος να πιστευεις σε κατι?

Προσεξε ομως,να πιστευεις -χωρις "λειτουργικη" αξια- σε κατι.

Στο εθνος ας πουμε.Υπαρχει εθνος σαν εννοια και πιστευω αφου εξυπηρετει και εξηγει πολλα πραγματα.Αξιζει να πιστευεις σε κατι που θα βελτιωσει την ζωη σου και την κοινωνια.Οχι απλως επειδη σε κανει νιωθεις ολοκληρωμενος

Αρχική απάντηση από DarkSaga [Σήμερα, στις 16:22]

η πίστη κρύβει δόγμα

Σωστά...για αυτο λέμε οτι ειναι καθαρά προσωπική υπόθεση.... το να προσπαθω να επιβαλω την πιστη ΜΟΥ σε εσενα πχ... ξερεις τι αλλο σημαίνει? οτι δεν πιστευω πραγματικα σε αυτό λέω που λέω οτι πιστευω και οτι θέλω και εσενα για να γινουμε 2 για να νιωσω καλα με τον ευατό μου και με τα πιστευω μου....και να νιωσω οτι τελικα για να ειμαστε 2 ανθρωποι με το ιδιο πιστευω.... αρα πιστευουμε σε κάτι "σωστο"....

εκει γινονται πολλά λαθή σε θέματα πίστης... στην επιβολη της πίστης και των πιστευω μια θρησκειας, μιας άποψης κτλ κτλ...

Γι αυτό ειπα οτι η πίστη δεν θέλει αποδειξεις ή μονο θετικα feedback...οποιος πιστευει σε κάτι....πιστεύει απλα... και μονος του κάποιος μπορει να πιστευει κάπου... χωρίς απαραίτητα να συμφωνουν οι αλλοι, χωρίς να υπάρχουν αποδειξεις για το σωστό ή λαθος του τρόπου που σκεφτεται...

Και αυτο δεν ειναι θέμα μόνο θρησκείας.... η πίστη συναντάνται και στην καθημερινή μας ζωή... Αν πιστεύεις στο παιδί σου, πιστεύεις σε αυτό ακομα αν αυτο βγεί λίγο jazz ή χαζό... Εκει θα φανει αν πιστεύεις στην εννοια "το παιδί μου"... αν εβγαζαν ολοι Einstein χαιρω πολύ, ολοι θα το ήθελα παιδί τους... :)

Αρχική απάντηση από gbak [Σήμερα, στις 16:32]

πωρεε μα τι σας επιασε

ειναι ο φθινοπωρινός καιρός.... :hehe:

Αρχική απάντηση από DarkSaga [Σήμερα, στις 16:22]

η πίστη κρύβει δόγμα

δογμα?

απο τις πιο μισητες μου λεξεις.

Εμπειριων, aka προσωπικων αποκαλυψεων?

Not again!

Αρχική απάντηση από giorikas [Σήμερα, στις 16:55]

μαλλον τελικα εχουμε και διαφορετικη σταση ζωης.

Εγω,για παραδειγμα, δεν θα πιστευα σε κατι,ειτε ανθρωπο ειτε θεσμο ειτε ιδεολογια εαν κατ'επαναληψη αποδεικτυοταν λαθος η ανεπαρκης

και καταλαβαινω τελικα πως ,ειμαι εναντιον καθε ειδους πιστης και γενικα uιοθετησης καθε ειδους αλανθαστης "αυθεντιας".

Τα παντα πρεπει να ελεγχονται διαρκως , να αναθεωρουνται και να προσαρμοζονται στις εκαστοτε συνθηκες.Ποιος ο λογος να πιστευεις σε κατι?

Προσεξε ομως,να πιστευεις -χωρις "λειτουργικη" αξια- σε κατι.

Στο εθνος ας πουμε.Υπαρχει εθνος σαν εννοια και πιστευω αφου εξυπηρετει και εξηγει πολλα πραγματα.Αξιζει να πιστευεις σε κατι που θα βελτιωσει την ζωη σου και την κοινωνια.Οχι απλως επειδη σε κανει νιωθεις ολοκληρωμενος

Αλλο αυτό που λες... και εγώ σε αυτά συμφωνώ... αλλο πίστη και αλλο χαζομάρα... μην τα μπερδεύουμε....

τι εννοεις οταν λες "πιστευω στο παιδι μου ακομα και αν βγει λιγο jazz" ?

Παιδι σου ειναι ειτε το αναγνωριζεις ειτε οχι.Αν πιστευεις οτι μπορει να παει μπροστα ειναι αλλη υποθεση και λεγεται ελπιδα

Οταν λέμε πιστη...δεν λέμε να πιστευεις τυφλά την γκομενα σου όταν ξέρεις οτι στους προηγούμενους τους τα φόραγε... εκει αλλιως σε λένε...

Λέμε πίστη σε θρησκεία, σε ελευθερία, στον ανθρωπο, στην οικογένεια κτλ κτλ...

Αρχική απάντηση από giorikas [Σήμερα, στις 17:14]

τι εννοεις οταν λες "πιστευω στο παιδι μου ακομα και αν βγει λιγο jazz" ?

Παιδι σου ειναι ειτε το αναγνωριζεις ειτε οχι.Αν πιστευεις οτι μπορει να παει μπροστα ειναι αλλη υποθεση και λεγεται ελπιδα

Οτι θα το στηρίξεις και οτι θα το μεγαλώσεις όπως και αν ήταν Einstein... οτι θα το αγαπας το ίδιο....πιστεύω οτι τα παιδιά δικαιουνται την ιδια φροντίδα και την αγάπη των γονιών τους ακομα και αν δεν βγουν ή δεν γινουν αυτά που θα ήθελαν να γινουν οι γονεις τους....

EDIT

Το λέω γιατί υπάρχουν παραδείγματα γονιών που επειδη η κοπέλα πχ εμεινε εγκυος στα 16 την διώχνουν απο το σπίτι... Οταν πιστεύεις στο παιδι σου, το στηρίζεις ακομα και αν εκανε κατι στραβο....

για όλα φταίνει οι γονείς ρε perp τι να λέμε τώρα?

η κοπέλα μόνη της έμεινε έγκυος?

ή το έπαθε με την πρώτη?

που ήταν η οικογένεια όταν ξεκίναγε να "παραστρατεί"

να ξεφεύγει απο τα δεδομένα της οικογένειας εννοώ?

κατα τα άλλα ο χριστιανισμός δε μου άρεσε στο αναγκαστικό που εμπλέκει και στην δουλοπρέπεια που τον διακατέχει κατάλοιπα καιρών που ξεκίνησε

που οι εξεγέργσεις σήμαιναν θάνατο και που ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα...

γιατί το παιδί να το βαπτίζω χριστιανό και να του επιβάλλω νηστεία δισειδαιμονίες κλπ?

ας μεγαλώσει, να σχηματίσει αμερόληπτη (κατα το δυνατόν) άποψη και ας επιλέξει

και κάτι άλλο που με χαλάει είναι το φύγε έλα ξαναφύγε και πάλι στο τέλος θα σε δεχθώ και θα σε συγχωρήσω.

τα πα και ξαλάφρωσα...

εχω και msn για μια ομαδική συζήτηση μακελειό άμα ψήνεστε

χωρίς admin και FULL ON cheats και multikills :hehe:

εγω το λεω ανθρωπια,κατανοηση ,συμπαρασταση εσυ πιστη, γιατι ετσι το αντιλαμβανεσαι.Σε καμια περιπτωση δεν θα την συνεκρινα με την θρηκευτικη πιστη η οποια οπως καποτε ειχα διαβασει ειναι η πρωτη αιτια θανατου στην ιστορια της ανθρωποτητας.Αλλο αυτο βεβαια

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.