Jump to content

Πειτε ο,τι θελετε......

jax7480

Recommended Posts

γιατι αφου ο ανθρωπος γεννηθηκε απο τον πιθηκο,ο πιθηκος γιατι δεν εξελιχθηκε σε ανθρωπο

μιας και αρχισαμε τα λογικα τρικ....κι εγω με τη σειρα μου ρωταω..

αν ο Θεος ειναι παντοδυναμος μπορει να φτιαξει μια πετρα που να μην μπορει να την σηκωσει ουτε ο ιδιος?

εαν ναι->δεν ειναι παντοδυναμος αφου δεν θα μπορει να σηκωσει την πετρα

εαν οχι->παλι δεν ειναι παντοδυναμος αφου υπαρχει κατι που δεν μπορει να το φτιαξει

αρα οπωσδηποτε ο Θεος δεν ειναι παντοδυναμος

• Replies 34,9k
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από def [Σήμερα, στις 21:22]

δεν ντρεπομαι φιλτατε mod απλος το θεμα ειναι πολυ βαθυ,αν θα σου μιλησω απο την δικια μου πλευρα θα σου εφερνα πολλα παραδειγματα απο πατερικα βιβλια,σχετικα με την γεννηση του ανθρωπου και τα περι γεννεων,οπως καποτε λεγανε καποιοι οτι ο ανθρωπος γεννηθηκε απο τον πιθηκο,και πολυ απλα πολυ αναρωτηθηκανε γιατι αφου ο ανθρωπος γεννηθηκε απο τον πιθηκο,ο πιθηκος γιατι δεν εξελιχθηκε σε ανθρωπο?

Εχμμ "καποτε"??, "καποιοι"??? Τελευταια φορα που τσεκαρα, ακομα το λενε, και η εξελικτικη θεωρια πρεπει να ειναι η πλεον αποδεκτη εξηγηση παγκοσμιως εκτος κι αν η Βιοχημεια που μας μαθαινανε στο 3ο ετος εχει αλλαξει δραστικα...

Τωρα 'νταξει μεγαλο το ζητημα, αλλα επειδη 1-2 ψαρια πριν απο 4 δις χρονια καταφεραν να αναπνεουν και στη στερια με ενα καρο τυχαιες (??) μεταλλαξεις δεν σημαινει οτι ολα τα ψαρια επρεπε να το κανουν. Ετσι και επειδη καποιοι πιθηκοι στα τοσα εκ. πλυθησμο τους εξελιχθηκαν σε ανθρωπους δεν σημαινει οτι ολοι επρεπει να "εξελιχθουν" (??) σε ανθρωπο. Καποιοι γινανε, ουρακοταγκοι, αλλοι χιμπατζηδες, γοριλλες, μαϊμουδες κλπ κλπ ;)

Εξαλλου η πιο τρανη αποδειξη αυτων που λεω ειναι αυτη

εδω οι πιθηκοι κοιτανε τους ανθρωπους απο τα κλουβια και καταλαβαινουν οτι μοιαζουν , οι ανθρωποι που νομιζουν οτι τους πεταξε ο θεος στη γη κατ εικονα και τα ρεστα ειναι πιο ηλιθιοι και απο το πιθηκο.

αλλωστε το DNA του πιθηκα με τους ανθρωπου διαφερει στο 3%

Αρχική απάντηση από ea6gka

εδω οι πιθηκοι κοιτανε τους ανθρωπους απο τα κλουβια και καταλαβαινουν οτι μοιαζουν , οι ανθρωποι που νομιζουν οτι τους πεταξε ο θεος στη γη κατ εικονα και τα ρεστα ειναι πιο ηλιθιοι και απο το πιθηκο.

Για την ιστορια και μονο το DNA του ανθρωπου ταυτιζεται κατα 97.5% με αυτο του χιμπαντζη... Αν και ξερω εναν που ταυτιζεται σε ποσοστο 99.5%.....:p

Αρχική απάντηση από ea6gka

’σχετο αλλά το DNA μας είναι κατά 90φεύγα % ίδιο με κάτι μικροοργανισμούς στις αβυσσικές κοιλάδες του Atlantic :p

Είμαστε ιός, καλά τα λέει ο Agent Smith :D

Αρχική απάντηση από def [Χθες, στις 21:22]

οπως καποτε λεγανε καποιοι οτι ο ανθρωπος γεννηθηκε απο τον πιθηκο,και πολυ απλα πολυ αναρωτηθηκανε γιατι αφου ο ανθρωπος γεννηθηκε απο τον πιθηκο,ο πιθηκος γιατι δεν εξελιχθηκε σε ανθρωπο?Και πολλα ακομα που χρειαζονται πολυ καιρο για σηζητηση,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ

αυτό δεν το κατάλαβα. δηλαδή περίμενες μετά από μία μετάλλαξη σε ένα απομονωμένο δείγμα πληθυσμού να μεταλλαχθεί όλος ο πληθυσμός των "πιθήκων" στη γή ?

Αρχική απάντηση από gznp [Σήμερα, στις 09:25]

Είμαστε ιός, καλά τα λέει ο Agent Smith :D

Δεν θα μπλεξω με προελευσεις κτλ. Αλλά με το ιός μην γελάς καθόλου. Έτσι φαινεται τελικά.

Βρε παιδιά, αναφέρθηκε πολύ σωστά και πιο πάνω:

Με βάση όλα τα επιστημονικά-παλαιοντολογικά ευρήματα (μιλάω για χειροπιαστά πράγματα, απολιθώματα και τα συναφή), η εξέλιξη των ειδών στη στεριά προήλθε μετά από μια μεγάλη μετανάστευση κάποιων θαλάσσιων ειδών στη στεριά. Δε σημαίνει αυτό ότι τα ψάρια που έμειναν στη θάλασσα είναι χαζά ή ότι ξέμειναν από λάθος, δεν αλλάζουν ολόκληροι οι πληθυσμοί αλλά τμήμα αυτών.

Η θρησκεία πολλές φορές τα βάζει με την επιστήμη σε πολλούς τομείς και σε πολλούς βαθμούς. Η αμφισβήτηση της προέλευσης του ανθρώπου από τα πρωτεύοντα είναι και μία από αυτές τις παρεμβάσεις.

Δεν θέλω να τα βάζω με τις θρησκείες, όλες σεβαστές είναι και καλοδεχούμενες. ’λλωστε όλες έχουν ένα πνευματικό επίπεδο στο οποίο αγγίζουν τους ανθρώπους που τις πιστεύουν. Αλλά και λίγο εκσυγχρονισμός δεν έβλαψε κανέναν.

Ο "κόσμος" που φτιάχτηκε για τον άνθρωπο τυχαίνει να είναι λίιιγο τεράστιος για την πάρτη του.

Και εξηγώ για το μέγεθος:

Όταν η Γη είναι σαν ένα πορτοκάλι, ο Ήλιος είναι σαν τη Γη.

Όταν ο Ήλιος είναι σαν πορτοκάλι, το ηλιακό σύστημα είναι σαν τη Γη.

Ο γαλαξίας μας περιέχει δισεκατομμύρια ηλιακά συστήματα.

Το σύμπαν περιέχει δισεκατομμύρια γαλαξίες.

(Θεωρία) Το σύμπαν είναι τμήμα κάποιας άλλης μεγαλύτερης "οντότητας" (κάτι σαν τα κύτταρα και τον οργανισμό).

Δεν πρέπει κάποιοι να αναθεωρήσουν όλα αυτά τα ανθρωποκεντρικά ιδεώδη και να κοιτάξουν μπροστά?

edit:

Αρχική απάντηση από Dem

Δεν θα μπλεξω με προελευσεις κτλ. Αλλά με το ιός μην γελάς καθόλου. Έτσι φαινεται τελικά.

Δεν το γελάω καθόλου φίλε μου, είναι σχεδόν βέβαιο. Τα θηλαστικά προσαρμόζονται όπως και τα ψάρια. Τα πτηνά απλώς δημιουργούν ένα μινι-περιβάλλον διαμονής. Τα έντομα είναι τα πιο δραστήρια κατασκευαστικά στη φύση (με πολλά μα πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τις λειτουργίες τους). Ο άνθρωπος είναι μια εξέλιξη κατασκευαστικής δημιουργικότητας (όπως και τα έντομα) εις βάρος όμως ενός άλλου περιβάλλοντος-ξενιστή. Σαφώς και θυμίζει έντονα τον ιό - απλά εμείς το πάμε σε πλανητικά επίπεδα.

Αρχική απάντηση από Tsakonas

μιας και αρχισαμε τα λογικα τρικ....κι εγω με τη σειρα μου ρωταω..

αν ο Θεος ειναι παντοδυναμος μπορει να φτιαξει μια πετρα που να μην μπορει να την σηκωσει ουτε ο ιδιος?

εαν ναι->δεν ειναι παντοδυναμος αφου δεν θα μπορει να σηκωσει την πετρα

εαν οχι->παλι δεν ειναι παντοδυναμος αφου υπαρχει κατι που δεν μπορει να το φτιαξει

αρα οπωσδηποτε ο Θεος δεν ειναι παντοδυναμος

δλδ οι ανθρωποι ειναι παντοδυναμοι?δλδ ο ΠΟΥΤΙΝ Η Ο ΜΠΟΥΣ που ειναι υπερδυναμης

αν ενας απο αυτους εχει ΚΑΡΚΙΝΟ δεν θα πεθανει?ειναι παντοδυναμος?φιλε μου ο ΘΕΟΣ ειναι πνευνα δικαιωμα σου να πιστευεις η οχι,το τονισα στο ποστ που εκανα οτι σεβομαι ολες τις αποψεις,αλλα μπορω να σου φερω πολλα παραδειγματα για το τι εκανε ο θεος

και ποιος ειναι,αλλα αν θα συνεχισω θα κατηγωρηθω σαν ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ,για αυτο το σταματαω εδω

Καλά τα "λογικά" παιχνίδια, αλλά για το επίπεδο του ανθρώπινου μυαλού :) Μη συγκρίνουμε τη νοημοσύνη μας με μιά διάνοια... ;)

Αρχική απάντηση από def [Σήμερα, στις 12:22]

δλδ οι ανθρωποι ειναι παντοδυναμοι?δλδ ο ΠΟΥΤΙΝ Η Ο ΜΠΟΥΣ που ειναι υπερδυναμης

αν ενας απο αυτους εχει ΚΑΡΚΙΝΟ δεν θα πεθανει?ειναι παντοδυναμος?φιλε μου ο ΘΕΟΣ ειναι πνευνα δικαιωμα σου να πιστευεις η οχι,το τονισα στο ποστ που εκανα οτι σεβομαι ολες τις αποψεις,αλλα μπορω να σου φερω πολλα παραδειγματα για το τι εκανε ο θεος

και ποιος ειναι,αλλα αν θα συνεχισω θα κατηγωρηθω σαν ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ,για αυτο το σταματαω εδω

αδιάσειστα παραδείγματα της ύπαρξης του θεού ??????????

αυτό θα είναι κάτι καινούργιο.

και ο tsakonas δεν είπε ότι οι άνθρωποι είναι παντοδύναμοι.

PS ένας από τους μεγάλους υποστηρικτές της θεωρίας του ευφυούς σχεδιασμού. τα συμπεράσματα δικά σας

bush-face1.gif

Αρχική απάντηση από gznp

Αλλά και λίγο εκσυγχρονισμός δεν έβλαψε κανέναν.

Έχεις δίκιο σε αυτό, αλλα είναι αδύνατον. Και εξηγώ. Δεν μπορείς να απαιτήσεις απο την εκκλησία να βγεί και να πεί "ποιμνιό μου, τελικά ο Αινστάϊν και ο Χώκινγκ είχαν δίκιο" γιατι τότε θα δείς την απόλυτη καταστροφή της κοινωνίας μας. Οι ανθρώποι έχουν ανάγκη να πιστεύουν σε κάποια "ανώτερη δύναμη". Εμείς την λέμε τριαδικό Θεό, άλλοι την λένε Μωάμεθ. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ, πιστεύω πολύ στην θρησκεία. Αλλα μερικά πράγματα δεν γίνεται να αλλάξουν.

Food For Thought: Νομίζω ότι τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας τώρα, μας δείχνουν ότι η ύλη του σύμπαντος δεν είναι αρκετή για να υπόκειται αιωνίως σε αναπλάσεις. Επομένως έχει σκοπό και τέλος...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.