NoDsl Μάρτιος 8, 2007 #23521 Μάρτιος 8, 2007 παίδες και παιδούλες, ΚΑΟ ΠΑΚΑhttp://imageshack.gr/images/mwumgdjmcjeoiw5omzwh.jpg
CrazyAnt1416003257 Μάρτιος 8, 2007 #23523 Μάρτιος 8, 2007 Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 16:58] Νομίζω δεν αξίζει τα λεφτά, αν πας σε ένα μαγαζί με μονωτικά, θα βρεις υλικό ηχομονωτικό που είναι αρκετά πιο φθηνό και το κόβεις όπως θες. ηλπιζα σε κατι τετοιο (δλδ πιο φ8ηνη λυση) απο την απαντηση σου δλδ συμπεραινω οτι ενα τετοιο ηχομονωτικο υλικο κανει δουλεια σωστα? Υ.Γ και οταν λες μαγαζι με μονωτικα τι ακριβως εννοεις?μπορεις να μου φερεις ενα παραδειγμα?γιατι τα 12 ευρω για 4 κομματια ειναι κοροιδια...
magicman Μάρτιος 8, 2007 #23524 Μάρτιος 8, 2007 πραγματικα ντρεπομαι να βλεπω να πατανε το μνημειο του αγνωστου στρατιωτη. μεχρι και οι ευζωνοι φυγανε.πριν ο ευαγγελατος ειπε οτι μεχρι και οι γερμανοι οταν μπηκαν στην αθηνα σεβαστηκαν το μνημειο.
dohc161416003179 Μάρτιος 8, 2007 #23525 Μάρτιος 8, 2007 Για την ιστορία παρόμοια επίθεση είχαμε και το 2001, αλλά σε ένα απο τα φυλάκια. Ο, τότε, εύζωνος παρά το ότι το φυλάκιο του είχε τυλιχθεί στις φλόγες δεν αντέδρασε(έμεινε ακίνητος) μέχρι να πάρει εντολή από τον επιβλέποντα του να μετακινηθεί προτού τραυματιστεί από το φλεγόμενο φυλάκιο.
def Μάρτιος 8, 2007 #23526 Μάρτιος 8, 2007 τετοια γεγονοτα ειναι πολυ λυπηρα,και το κακο ειναι κανουν και το γυρω του κοσμου
Expert Μάρτιος 8, 2007 #23527 Μάρτιος 8, 2007 Αυτά τα παλικάρια θέλουν μερικές σφαλιάρες...και συνύθως δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωής τους...Δεν αντιλέγω...καλά κάνουν και κάνουνε πορείες...(έχω συμετάσχει και εγώ σε πολές τα προιγούμενα χρόνια) αλλά πιο το νόημα να καταστρέφεις κάτι που ο άλλος έχει αφιερώσει όλη του την ζωή(καταστήματα,αυτοκίνητα,μηχανάκια και οποιοδήποτε άλλο περουσιακό στοιχείο)ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΛΕΜΕ
Reaper Μάρτιος 8, 2007 #23528 Μάρτιος 8, 2007 Δεν είμαι φοιτητής αλλα ο αδερφός μου που ηταν στην πορεία μου ειπε 1.Οτι ήταν μια τεράστια πορεία στην οποια η αστυνομία πέταξε ΠΑΡΑ πολλά καπνογόνα 2.Τα ΜΜΕ έδειχναν μονο πως κάποιοι έβαζαν φωτιά στο μνημειο του αγνωστου στρατιώτη. Τα πράγματα δεν είναι ετσι... Γιατι κανένας δεν έδειξε καμιά αλλη εικόνα απο τη πορεία?? Μήπως συμφέρει κάποιους αυτη η κατάσταση που δημιουργείτε?? Ηταν πραγματικά φοιτητές αυτη που έβαλαν την φωτια?? Να πω οτι και εγω ντρέπομαι να βλεπω να καινε το μνημείο του αγνωστου στρατιώτη...
Expert Μάρτιος 8, 2007 #23529 Μάρτιος 8, 2007 Να διευκρινήσω πώς....δεν πιστεύω πώς αυτοί που τα κάνουνε είναι φοιτητές...τουλάχιστο όχι ενεργοί...τις περισσότερες φορές ειναι οι ίδιοι κουκουλοφόροι που ειναι και στα γήπεδα κοκ
ΝTG Μάρτιος 8, 2007 #23530 Μάρτιος 8, 2007 Αρχική απάντηση από ReaperΓιατι κανένας δεν έδειξε καμιά αλλη εικόνα απο τη πορεία??Μήπως συμφέρει κάποιους αυτη η κατάσταση που δημιουργείτε??Ηταν πραγματικά φοιτητές αυτη που έβαλαν την φωτια??.. Τα ιδια και τα ιδια ...χρονια τωρα...
deninho Μάρτιος 8, 2007 #23531 Μάρτιος 8, 2007 reaper, δε διαφωνω με αυτά που λες εσυ.. Θα σου απαντήσω ως εξης: οι φοιτητες, γτ δεν τους βγαζουν εξω απο την πορεια; να τους αποκλεισουν...Και δευτερον, εαν οι ευζωνοι (ειναι στρατιωτες, μην το ξεχασετε οταν θα απαντάτε) ειχαν γεματα οπλα, θα ειχαν αδικο να τα χρησιμοποιησουν;ΥΓ Πριν απο μερικους μηνες ειχαν παει καποιοι κι αναρτησαν πανώ πανω στο μνημειο. Όχι φοιτητες, αλλα εργαζομενοι. Τι μπορεις να πεις γι'αυτους;
ergotelis Μάρτιος 8, 2007 #23532 Μάρτιος 8, 2007 Αρχική απάντηση από deninho reaper, δε διαφωνω με αυτά που λες εσυ.. Θα σου απαντήσω ως εξης: οι φοιτητες, γτ δεν τους βγαζουν εξω απο την πορεια; να τους αποκλεισουν...Και δευτερον, εαν οι ευζωνοι (ειναι στρατιωτες, μην το ξεχασετε οταν θα απαντάτε) ειχαν γεματα οπλα, θα ειχαν αδικο να τα χρησιμοποιησουν; Γενικά αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι, είναι ένα παιχνίδι που νομίζουν ότι παίζουνε οι ίδιοι αλλά στην ουσία το εκμεταλλεύονται όπως μπορούνε όλοι οι άλλοι.Από τη μια το υπουργείο που λέει αφήστε τους να τα κάνουνε όλα λίμπα να τα δείχνουν τα κανάλια, να αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη, να λέει ο κόσμος τι κωλόπαιδα είναι αυτά σταματήστε τις καταλήψεις φταίνε όλοι οι φοιτητές κτλ και από την άλλη οι φοιτητές , οι οποίοι δε μπορούν να τους περιορίσουν γιατί δε θέλουν να αναλώνονται σε κόντρα με άτομα τα οποία για αυτούς δεν είναι το πρώτο πρόβλημα.Επίσης, τα όπλα απαγορεύεται να τα χρησιμοποιήσουν τη στιγμή που μπορούν πολύ εύκολα αν θέλουν να κάνουνε συλλήψεις. Είπαμε, δεν τους διατάζει η χούντα τους μπάτσους. Όλα να ξέρετε είναι επικοινωνιακά παιχνίδια.Καθαρά ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις.Από τη μια η κυβέρνηση, από την άλλη οι φοιτητές, και από την παράλλη οι κουκουλοφόροι.Γενικά από όσο το βλέπω, ο χαμένος είναι το φοιτητικό κίνημα δυστυχώς, και κάπως πιο αμέσα, οι πολίτες που ζημειώνονται στα καταστήματά τους τόσο καιρό από τις οδομαχείες.
CrazyAnt1416003257 Μάρτιος 8, 2007 #23533 Μάρτιος 8, 2007 @deninhoδεν μπορουν για αυτοναι 8α ειχαν αδικο...τι ειμαστε ρε συ deninho,far west?οποιος εχει ενα οπλο βγαινει και βαραει μπαλω8ιες?ετσι δεν εγινε και μπροστα στο Υπ Αγαιου?αυτα δεν γινοντουσαν ουτε επι Χουντας...το 8εμα ειναι οπως πολυ σωστα αναφερ8ηκε και απο αλλους1ον) γιατι κανεις δεν μιλαει για την πορεια και λενε-δειχνουν μονο τα επισοδεια,ακομα και οταν αυτα ειναι ενα καψιμο καδου και τπτ παραπανω (δεν μιλαω για σημερα αλλα για αλλες πορεις)2ον) γιατι κανεις δεν λεει το αυτονοητο.οτι ξερουν πιοι κανουν τα επισοδεια αλλα εχουν εντολες να μην τους μαζευουν (το εχει παραδεχτει δημοσια ο προεδρος των Αστυνομικων τον Ιουνιο)3ον) ολοι ξερουμε οτι υπαρχουν ασφαλητες αναμεσα στους κουκουλοφορους οι οποιοι ειναι ως επι το πληστον αυτοι που αναβουν τα φιτιλια4ον) μεσα στο Υπ Μακεδονιας&Θρακης υπηρχαν κουκουλοφοροι ενω η υπολοιπη πορεια ηταν μπροστα στην πορτα και περιμεναν ποτε 8α μπουκαρουν μεσα οι διαδηλωτες για να χω8ουν και αυτοι και να κανουν μπαχαλα και προβοκατσιες5ον) την μαρτυρια κα8ηγητη του Πολυτεχνειου Α8ηνων οτι ειδε με τα ματια του (πριν 3 βδομαδες αν δεν κανω λα8ος) κλουβα των ΜΑΤ να σταματαει μπροστα απο την πλαινη εισοδο του Πολυτεχνειου και να κεφορτωνει δεκαδες κουκουλοφορους...καλα τους τα εχωσε ο Λαζοπουλος πριν καμια εβδομαδα ολους.για κα8ε τηλεοπτικο στα8μο ειπε ποσο χρονο εδειχναν πορεια και ποσο επισοδεια...η αναλογια ηταν τραγικα δυσαναλογη.το MEGA που ειχε την "καλτυερη" σταση εδειξε 40κατι δευτερα πορεια και 7-8 λεπτα επισοδεια ενω οι αλλποι στα8μοι ζητημα να δειξαν καμια 15αρια δευτερα πορεια...editπολυ σωστα τα ειπες ergotelis.συμφωνω και επαυξανω
ergotelis Μάρτιος 8, 2007 #23534 Μάρτιος 8, 2007 Αρχική απάντηση από CrazyAnt ηλπιζα σε κατι τετοιο (δλδ πιο φ8ηνη λυση) απο την απαντηση σου δλδ συμπεραινω οτι ενα τετοιο ηχομονωτικο υλικο κανει δουλεια σωστα? Υ.Γ και οταν λες μαγαζι με μονωτικα τι ακριβως εννοεις?μπορεις να μου φερεις ενα παραδειγμα?γιατι τα 12 ευρω για 4 κομματια ειναι κοροιδια... Δουλειά κάνει αλλά μη περιμένεις θαύματα.Μαγαζί με ηχομονωτικά θα βρεις πιστεύω αρκετά, ρώτα για μονώσεις στούντιο ήχου κτλ.Εγω αγόρασα νομίζω 2 τετραγωνικά 15ευρώ κάτι τέτοιο.
deninho Μάρτιος 8, 2007 #23535 Μάρτιος 8, 2007 χαμενοι ειναι οι φοιτητες που θελουν να παρουν ενα πτυχιο και να συνεχισουν σε ενα μεταπτυχιακο, κι οχι οι αλλοι που δε θελουν να αλλαξει τπτ...Για πειτε μου, με τις συλληψεις τι γίνεται ρε παιδες... Όταν δε συλλαμβάνουν, κακως δεν τους συλλαμβάνουν. Όταν συλλαμβάνουν, τους συμπεριφέρονται άγρια και δεν τους λενε "σας παρακαλω, περαστε μονοι σας τις χειροπέδες και πηγαίντε στα κρατητηρια μονοι σας, για να μη σας πονεσουμε", και να αφήσουν ελέυθερα τα παιδάκια. Όταν μάθουμε τι ακριβώς θέλουμε, να το γνωστοποιήσουμε...Τέλος, αφου τους φοιτητες τους ενοχλει οτι τα καναλια δειχνουν τα επισοδεια κι οχι την πορεια, ας κάνουν αυτό που πρέπει για να φαινεται μονο η πορεια. όλα τα αλλα ειναι κουραφέξαλα.
ergotelis Μάρτιος 8, 2007 #23536 Μάρτιος 8, 2007 Αρχική απάντηση από deninho χαμενοι ειναι οι φοιτητες που θελουν να παρουν ενα πτυχιο και να συνεχισουν σε ενα μεταπτυχιακο, κι οχι οι αλλοι που δε θελουν να αλλαξει τπτ... Για πειτε μου, με τις συλληψεις τι γίνεται ρε παιδες... Όταν δε συλλαμβάνουν, κακως δεν τους συλλαμβάνουν. Όταν συλλαμβάνουν, τους συμπεριφέρονται άγρια και δεν τους λενε "σας παρακαλω, περαστε μονοι σας τις χειροπέδες και πηγαίντε στα κρατητηρια μονοι σας, για να μη σας πονεσουμε", και να αφήσουν ελέυθερα τα παιδάκια. Όταν μάθουμε τι ακριβώς θέλουμε, να το γνωστοποιήσουμε... Τέλος, αφου τους φοιτητες τους ενοχλει οτι τα καναλια δειχνουν τα επισοδεια κι οχι την πορεια, ας κάνουν αυτό που πρέπει για να φαινεται μονο η πορεια. όλα τα αλλα ειναι κουραφέξαλα. Κακώς κάνουμε τη κουβέντα εδώ, γιατί είμαστε off topic στο off-topic . 1)Χαμένοι τώρα μερικοί φοιτητές,ναι, συμφωνώ(και εγώ είμαι, δε λέει να τελειώσω επιτέλους), αλλά μεθαύριο θα είμαστε μια αποτυχημένη κοινωνία αν δε μπορεί ο καθένας να σπουδάσει το παιδί του ανεξάρτητα την οικονομική του δυνατότητα και κοινωνική θέση. Δε διαφωνεί κανείς στις αλλαγές, αλλά όχι σε αυτές που τις υποκεινεί το συμφέρον τρίτων. 2)Για τις συλλήψεις το είπαμε τι παίζεται. Μερικοί που τα κάνουνε είναι και φοιτητές, αλλά είναι μια μικρή μειοψηφία. Σίγουρα λιγότεροι από τους τραμπούκους του κάθε κόμματος ωστόσο, για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους. Οι άλλοι που τα κάνουνε αυτά είναι δίαφορα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, και επειδή τους δίνει χώρο δράσης η αστυνομία, το εκμεταλλεύονται εις βάρος όλων οι τύποι αυτοί. 3)Κοίτα, ξαναδιάβασε τα προηγούμενα πόστ και του crazyart, είναι καθαρά θέμα εντυπώσεων. Πολιτική είναι αυτό, δυστυχώς ότι βλέπεις παντού είναι ένας κακός τρόπος δημιουργίας εντυπώσεων. Και εκεί χάνουνε οι φοιτητές δυστυχώς.
deninho Μάρτιος 8, 2007 #23537 Μάρτιος 8, 2007 1) Εγω ξερω οτι ο Καρλ Μαρξ, σε δυο περιπτωσεις, μετα το Κομμουνιστικό Μανιφέστο, δηλώνει κατά της δημόσιας και δωρεαν παιδειας (εκπαίδευσης ειναι η σωστή λέξη). Πέρα από αυτό, ακομη κι αν επιβληθουν διδακτρα στα δημοσια παν/μια, οσοι αξιζουν θα παίρνουν υποτροφιες και θα μπαινουν. Ο κάθε άχρηστος, που το μονο που ξερει ειναι να μπαινει το 1987 σε μια σχολή, κι ακομα να μην την εχει τελειωσει, ας παει να μαθει τεχνη και να δουλεψει απο τα 18 του. Δε με αφορα καθολου2) Τους δινει χωρο δρασης, αλλα το ΕΜΠ δεν αίρει το ασυλο για να καταδειξει την απροθυμια της ΕΛ.ΑΣ. να τους συλλαβει. Το ασυλο, άσυλο, τα ματ δεν μπορουν να μπουν στο χωρο του Πολυτεχνειου, και βρισκουν πάτημα για να δικαιολογηθουν3) Αυτό λεω. Ότι ειναι καθαρα θεμα εντυπώσεων. Αλλά αφου για τους φοιτητες δημιουργειται αρνητική εντύπωση, γτ δε φροντίζουν από μόνοι τους, να απομακρυνουν τα "προβλήματα" απο τις πορειες τους?
astrolabos Μάρτιος 9, 2007 #23538 Μάρτιος 9, 2007 Αρχική απάντηση από deninho 1) Εγω ξερω οτι ο Καρλ Μαρξ, σε δυο περιπτωσεις, μετα το Κομμουνιστικό Μανιφέστο, δηλώνει κατά της δημόσιας και δωρεαν παιδειας (εκπαίδευσης ειναι η σωστή λέξη). Πέρα από αυτό, ακομη κι αν επιβληθουν διδακτρα στα δημοσια παν/μια, οσοι αξιζουν θα παίρνουν υποτροφιες και θα μπαινουν. Ο κάθε άχρηστος, που το μονο που ξερει ειναι να μπαινει το 1987 σε μια σχολή, κι ακομα να μην την εχει τελειωσει, ας παει να μαθει τεχνη και να δουλεψει απο τα 18 του. Δε με αφορα καθολου Δηλαδή και σε αυτό πρέπει να γίνουμε ΗΠΑ; Να σπουδάζεις με δάνειο το οποίο να το πληρώνεις μια ζωή;2) Τους δινει χωρο δρασης, αλλα το ΕΜΠ δεν αίρει το ασυλο για να καταδειξει την απροθυμια της ΕΛ.ΑΣ. να τους συλλαβει. Το ασυλο, άσυλο, τα ματ δεν μπορουν να μπουν στο χωρο του Πολυτεχνειου, και βρισκουν πάτημα για να δικαιολογηθουνΚάτι που δεν έχουν δείξει τα κανάλια, ο υπάρχον νόμος προβλέπει την έκδοση εντάλματος από εισαγγελέα για να μπούν όργανα της τάξης σε πανεπιστημιακό χώρο παρακάμπτοντας το πρυτανικό συμβούλιο σε περίπτωση που εκτελούνται αξιόποινες πράξεις.3) Αυτό λεω. Ότι ειναι καθαρα θεμα εντυπώσεων. Αλλά αφου για τους φοιτητες δημιουργειται αρνητική εντύπωση, γτ δε φροντίζουν από μόνοι τους, να απομακρυνουν τα "προβλήματα" απο τις πορειες τους?Όταν κάποιος θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα θα το δημιουργήσει είτε μέσα στη πορεία είτε παραπλεύρως. Για τους κουκουλοφόρους που βγαίναν μέσα από τη κλούβα των ΜΑΤ δεν έχεις να πείς τίποτα;
ergotelis Μάρτιος 9, 2007 #23539 Μάρτιος 9, 2007 Αρχική απάντηση από deninho 1) Εγω ξερω οτι ο Καρλ Μαρξ, σε δυο περιπτωσεις, μετα το Κομμουνιστικό Μανιφέστο, δηλώνει κατά της δημόσιας και δωρεαν παιδειας (εκπαίδευσης ειναι η σωστή λέξη). Πέρα από αυτό, ακομη κι αν επιβληθουν διδακτρα στα δημοσια παν/μια, οσοι αξιζουν θα παίρνουν υποτροφιες και θα μπαινουν. Ο κάθε άχρηστος, που το μονο που ξερει ειναι να μπαινει το 1987 σε μια σχολή, κι ακομα να μην την εχει τελειωσει, ας παει να μαθει τεχνη και να δουλεψει απο τα 18 του. Δε με αφορα καθολου2) Τους δινει χωρο δρασης, αλλα το ΕΜΠ δεν αίρει το ασυλο για να καταδειξει την απροθυμια της ΕΛ.ΑΣ. να τους συλλαβει. Το ασυλο, άσυλο, τα ματ δεν μπορουν να μπουν στο χωρο του Πολυτεχνειου, και βρισκουν πάτημα για να δικαιολογηθουν3) Αυτό λεω. Ότι ειναι καθαρα θεμα εντυπώσεων. Αλλά αφου για τους φοιτητες δημιουργειται αρνητική εντύπωση, γτ δε φροντίζουν από μόνοι τους, να απομακρυνουν τα "προβλήματα" απο τις πορειες τους? 1)Ειλικρινά δε με ενδιαφέρει ότι και να λέει αυτός, μου είναι αδιάφορο. Δεν είναι τόσο απλό όσο το λες.Η παιδεία δεν είναι προϊόν να το αγοράζεις και να το πουλάς. Πόσο μάλλον όταν δε δίνεις τη δυνατότητα σε κάποιον να ξεφύγει από τη μοίρα του. Επίσης, τους λόγους που μπαίνει/παραμένει ο καθένας στη σχολή, είναι καθαρά προσωπικό θέμα του καθενός βάσει του τι δυνατότητες έχει.Δεν είναι ανάγκη σίγουρα να σπουδάζουμε όλοι αλλά δε μπορείς να κόψεις τη δυνατότητα να σπουδάσει όποιος το επιθυμεί.2)Μεγάλο το 2ο θέμα, η ΕΛΑΣ και έγγραφη άδεια να έχει από όλους του υπεύθυνους φορείς πάλι δε θα μπει.Πρέπει να είναι σοβαρότατος ο λόγος για να το κάνουνε. Και πάλι, όσο τραγικό και αν το ακούς, προτιμούν να μη μπουν, να τα σπάσουν όλα οι αναρχικοί ώστε μεθαύριο να φαίνεται μεγαλύτερη η ανάγκη να το καταργήσουν το άσυλο. Επίσης δε θέλουν να κάνουνε τη παραμικρή ενέργεια χωρίς την απόλυτη σιγουριά, γιατί δε θέλει η αστυνομία να είναι αυτός που θα τα "ακούσει" σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.Προσέχει&σκέφτεται πολύ πλέον τις κινήσεις της ,μια φορά παραπάνω από ότι της λέει το υπουργείο.3)Σου απάντησα και πιο πάνω, για τους φοιτητές το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση και η αδιαλλαξία της. Να ξέρεις ότι οι αριστεροί με τους αναρχικούς έχουνε αμοιβαίο μίσος. Απλά δεν εκδηλώνεται στις πορείες γιατί έχουνε κοινό στόχο με διαφορετική αντίληψη για τη μορφή του αγώνα. Θα ήτανε ήττα για τους φοιτητές να ασχολούνται για αυτούς τους οποίους θα μπορούσε να τους μαζέψει η αστυνομία αλλά δε το κάνει.Όπως και η δημιουργία εσωτερικών τριβών μεταξύ των φοιτητών(με θέματα χαμένων εξαμήνων/εξεταστικών κτλ, πέραν μεταξύ των ειρινικών διαδηλωτών-αναρχικών) είναι επιδίωξη της κυβέρνησης.Για αυτό άλλωστε πάει πάντα ένας νόμος προς συζήτηση/ψήφιση για τη παιδεία πάντα τη περίοδο της εξεταστικής.
deninho Μάρτιος 9, 2007 #23540 Μάρτιος 9, 2007 Αρχική απάντηση από astrolabos Δηλαδή και σε αυτό πρέπει να γίνουμε ΗΠΑ; Να σπουδάζεις με δάνειο το οποίο να το πληρώνεις μια ζωή; Μπορουν τα πραγματα να μεινουν ως εχουν.. Μια χαρα ειναι τα παν/μια μας, και τα πτυχία που δινουν εχουν αξια. Μολις βγαινεις βρισκεις δουλεια... Κάτι που δεν έχουν δείξει τα κανάλια, ο υπάρχον νόμος προβλέπει την έκδοση εντάλματος από εισαγγελέα για να μπούν όργανα της τάξης σε πανεπιστημιακό χώρο παρακάμπτοντας το πρυτανικό συμβούλιο σε περίπτωση που εκτελούνται αξιόποινες πράξεις. Εδω ορκωτοι λογιστες μπηκαν στην ΑΣΟΕΕ και εγινε χαμος από τους φοιτητες, επειδή δεν ειχε βγει απόφαση για να τους επιτραπει η εισοδος. Ποιος εισαγγελεας θα βγαλει τετοια αποφαση; Όταν κάποιος θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα θα το δημιουργήσει είτε μέσα στη πορεία είτε παραπλεύρως. Για τους κουκουλοφόρους που βγαίναν μέσα από τη κλούβα των ΜΑΤ δεν έχεις να πείς τίποτα; Τους ειδες με τα ματια σου? 1)Ειλικρινά δε με ενδιαφέρει ότι και να λέει αυτός, μου είναι αδιάφορο. Δεν είναι τόσο απλό όσο το λες.Η παιδεία δεν είναι προϊόν να το αγοράζεις και να το πουλάς. Πόσο μάλλον όταν δε δίνεις τη δυνατότητα σε κάποιον να ξεφύγει από τη μοίρα του. Επίσης, τους λόγους που μπαίνει/παραμένει ο καθένας στη σχολή, είναι καθαρά προσωπικό θέμα του καθενός βάσει του τι δυνατότητες έχει.Δεν είναι ανάγκη σίγουρα να σπουδάζουμε όλοι αλλά δε μπορείς να κόψεις τη δυνατότητα να σπουδάσει όποιος το επιθυμεί οποιος αξιζει, ακομη και διδακτρα να υπαρχουν, τα καταφερνει να σπουδασει. Ο Τσενάι σπουδαζει με υποτροφια στην Βιρτζίνια αυτη τη στιγμή. Γτ αυτος κι όχι καποιος αλλος; Γτ το πάλεψε, και το αξιζε Μεγάλο το 2ο θέμα, η ΕΛΑΣ και έγγραφη άδεια να έχει από όλους του υπεύθυνους φορείς πάλι δε θα μπει.Πρέπει να είναι σοβαρότατος ο λόγος για να το κάνουνε. Και πάλι, όσο τραγικό και αν το ακούς, προτιμούν να μη μπουν, να τα σπάσουν όλα οι αναρχικοί ώστε μεθαύριο να φαίνεται μεγαλύτερη η ανάγκη να το καταργήσουν το άσυλο. Επίσης δε θέλουν να κάνουνε τη παραμικρή ενέργεια χωρίς την απόλυτη σιγουριά, γιατί δε θέλει η αστυνομία να είναι αυτός που θα τα "ακούσει" σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.Προσέχει&σκέφτεται πολύ πλέον τις κινήσεις της ,μια φορά παραπάνω από ότι της λέει το υπουργείο. Το ιδιο λεμε. Εγω ρωτάω, αφου ολοι λενε οτι η ΕΛ.ΑΣ. δεν εχει διαθεση να κανει συλληψεις κλπ, γτ δεν βγαζουν αποφαση αρσης ασυλου (η πανεπιστημιακη κοινοτητα), ωστε να ξεμπροστιάσουν την αστυνομια; )Σου απάντησα και πιο πάνω, για τους φοιτητές το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση και η αδιαλλαξία της. Να ξέρεις ότι οι αριστεροί με τους αναρχικούς έχουνε αμοιβαίο μίσος. Απλά δεν εκδηλώνεται στις πορείες γιατί έχουνε κοινό στόχο με διαφορετική αντίληψη. Θα ήτανε ήττα για τους φοιτητές να ασχολούνται για αυτούς τους οποίους θα μπορούσε να τους μαζέψει η αστυνομία αλλά δε το κάνει.Όπως και η δημιουργία εσωτερικών τριβών μεταξύ των φοιτητών(με θέματα χαμένων εξαμήνων/εξεταστικών κτλ) είναι επιδίωξη της κυβέρνησης.Για αυτό άλλωστε πάει πάντα ένας νόμος προς συζήτηση/ψήφιση για τη παιδεία πάντα τη περίοδο της εξεταστικής. Και η κυβερνηση ειναι αδιαλλακτη, και οι "αγωνιζόμενοι" φοιτητες. Γτ οταν σου λεει φερε προτασεις, κι η μονη προταση που του πας ειναι "να μην περασει ο νομος πλαισιο, και αυξηση των δαπανων για την παιδεια στο 5% του ΑΕΠ" δειχνει αδιαλλαξια, και αντιδραστικοτητα σε καθε τι. Μια ουσιαστικη προταση δεν ειδα. Να δοθει το 5%, που θα διατεθει ομως; Πολλα εκπαιδευτικα ιδρυματα δεν αξιοποιησαν ουτε καν τα πενιχρα κονδύλια που δινονται τωρα, γτ δεν ειχαν που να τα διαθεσουν. Όσο για το θεμα αριστερων φοιτητων-αναρχικων, εγω εχω μαθει στη ζωή μου, να προσπαθω να λυσω μονος μου τα προβληματα μου, και μετα να ζηταω τη συνδρομη των υπολοιπων. Όταν ζηταω απ'ευθειας να με βοηθησουν, τοτε σημαινει οτι βαριεμαι να κανω αυτο που εχω να κανω ΥΓ αν δεν απαντησα σε κατι συγχωρατε με, ειναι η ωρα. ΥΓ2 Ες αυριον τα σπουδαια Dobranoc
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.