Jump to content

Πειτε ο,τι θελετε......

jax7480

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από GoriLLakoS

Διορθωσα το ποστ μου για να γινομαι πιο αντιληπτος....

εννοω ποιος συνδιασμος και 0 αλλα και 1 (συνδιασμος = 2χ36? 2χ74? 2χ150? ) ειναι ποιο γρηγορος στο write και τιποτα αλλο..:)

Σιγουρα ο 1 ειναι πιο γρηγορος απο τον 0..αλλα θελω και τα 2..:D

http://techreport.com/reviews/2002q4/ideraid/index.x?pg=1

• Replies 34,9k
  • Created
  • Last Reply

εννοω ποιος συνδιασμος και 0 αλλα και 1 (συνδιασμος = 2χ36? 2χ74? 2χ150? ) ειναι ποιο γρηγορος στο write και τιποτα αλλο..:)

Σιγουρα ο 1 ειναι πιο γρηγορος απο τον 0..αλλα θελω και τα 2..:D

Tότε κάνε 0+1 με 4 :p

Αρχική απάντηση από jpcupra

http://techreport.com/reviews/2002q4/ideraid/index.x?pg=1

ΛΟΛ...ide raid ε???

ψαχνουμε ομως και λιγο ----> raid info ;);)

Εκτος οτι ειναι ακυρο και αυτο....αυτο που λες οτι ψαχνουμε θα μπει στις ατακες....

Αρχική απάντηση από ergotelis

Tότε κάνε 0+1 με 4 :p

παει πολυ το κοστος...:p

Πάντως, ότι και να διαλέξεις (0 ή 1) με τον πιο μεγάλο δίσκο θα έχεις τις καλύτερες ταχύτητες. Αυτό έχει να κάνει με θέματα τα οποία απλά δεν έχω την ευχέρεια στο λόγο για να τα εξηγήσω :p

ΛΟΛ...ide raid ε???

sorry που δεν διευκρινησες τι raid θες... αλλη φορα θα μυριζω τα νυχια μου...

sorry που δεν διευκρινησες τι raid θες... αλλη φορα θα μυριζω τα νυχια μου...

ναι ναι να τα μυριζεις...

Ποσες φορες εχεις δει IDE 36,74 και 150 GB....???

Εκτος οτι ειναι ακυρο και αυτο....αυτο που λες οτι ψαχνουμε θα μπει στις ατακες....

αν βαριεσαι να διαβασεις τι λεει δεν φταιω εγω...

btw, βαλτο να γελασω και εγω...

Ποιος μου δινει τι να του δωσω φωτο με 4χ4 με 2χFX74 και μητρικη ASUS??? :D

PS οχι παζαρια , μονο καλες προσφορες..:D

Εγω σε αφησα να με περασεις στα posts οποτε μου χρωστας κατι:hehe: :hehe: :hehe:

Σιγουρα ο 0 ειναι πιο γρηγορος απο τον 1..αλλα θελω και για τα 2..:D

επειδη εκατσα και το εψαξα εχουμε τα εξης:

το raid 0 ειναι πιο γρηγορο απ'οτι το 1 σε οτι συνδιασμο και αν το βαλεις...

οσο πιο μικρος ο δισκος τοσο πιο γρηγορο το write για ευνοητους λογους...

αρα 2x36 σε raid 0 και εισαι αρχηγος...

οκ bananaman?

Έχω ένα 286 κάνει?Με Ega οθόνη :p

επειδη εκατσα και το εψαξα εχουμε τα εξης:

το raid 0 ειναι πιο γρηγορο απ'οτι το 1 σε οτι συνδιασμο και αν το βαλεις...

οσο πιο μικρος ο δισκος τοσο πιο γρηγορο το write για ευνοητους λογους...

αρα 2x36 σε raid 0 και εισαι αρχηγος...

οκ bananaman?

πρηχτηman..εγω γιατι βλεπω οτι οσοι θελουν καλυτερο write transfer speed χρησιμοποιουν 2χ150 raptors και οχι 2χ36?

Δεν ειναι τοσο απλο οσο νομιζεις...;)

Αρχική απάντηση από unstoppable

Εγω σε αφησα να με περασεις στα posts οποτε μου χρωστας κατι:hehe: :hehe: :hehe:

Ειναι Bga και μοιαζουν με ιντελ ολο και περισσοτερο..:p

πρηχτηman..εγω γιατι βλεπω οτι οσοι θελουν καλυτερο write transfer speed χρησιμοποιουν 2χ150 raptors και οχι 2χ36?

Δεν ειναι τοσο απλο οσο νομιζεις...;)

Koίτα το θέμα έχει και διαφορετική προσέγγιση, όσο κάνουνε 2 150άριδες αγοράζεις 4 36άριδες, γράφουνε πολύ πιο γρήγορα και σου μένει και ρευστό στην άκρη.Για raid0 είναι περιττά τα 300gb, ενώ τα 150 είναι πιο λογική χωρητικότητα,δεδομένου ότι δε θα βάλεις σημαντικά δεδομένα αλλά για προγράμματα κτλ....

γτ η ακτίνα του platter είναι σταθερή, ενώ η πυκνότητα αυξάνει. Αυτό σημαίνει ότι, σε μια στροφή του platter, η κεφαλή σε συγκεκριμένη απόσταση από το κέντρο του δίσκου, θα περάσει πάνω από περισσότερα clusters, sectors ή ότι είναι τέλος πάντων. Από τη στιγμή που ο δίσκος περιστρέφεται με την ίδια ταχύτητα και στους δύο δίσκους, τότε γίνεται πανευκόλως (lol) αντιληπτό ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα θα διαβάσει περισσότερα δεδομένα.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός... Θα το κοιτάξω και αύριο το πρωί, να δω αν θα το καταλαβαίνω κι εγώ :hehe:

Όλα αυτά είναι μπακάλικα κατ' εμέ. Κάτι σαν εκείνο το post του djalex με τα electronia που είναι πιο κοντά.

Αυτό με το πλάτερ deninho έχει λογική και το έχω ακούσει και εγώ και ίσως να ισχύει αλλά γενικά αυτά δεν είναι προσεγγίσεις σε θεωρητικό επίπεδο. Είναι μπακάλικα με λίγη δόση πραγματικότητας.

Μπορεί ένας κοντρόλερ να παίζει καλύτερα με 2x36 και ένας άλλος κοντρόλερ να παίζει καλύτερα με 2x74. Για μένα σημαντικότερο είναι να διαλέξεις καλύτερα τα sizes του strip ανάλογα με τις εφαρμογές σου, παρά να ψάχνεις την απόλυτη μέγιστη ταχύτητα που θα έχεις στο πρώτο boot

βασικά, σε θεωρητικό επίπεδο είναι απολύτως σωστά, απλά βαριέμαι να βρω τους τύπους για να το αποδείξω. Αυτό όμως αφορά αποκλειστικά και μόνο στη λειτουργία του δίσκου. Το τι παίζει με τους ελεγκτές δεν ξέρω

Αρχική απάντηση από deninho

γτ η ακτίνα του platter είναι σταθερή, ενώ η πυκνότητα αυξάνει. Αυτό σημαίνει ότι, σε μια στροφή του platter, η κεφαλή σε συγκεκριμένη απόσταση από το κέντρο του δίσκου, θα περάσει πάνω από περισσότερα clusters, sectors ή ότι είναι τέλος πάντων. Από τη στιγμή που ο δίσκος περιστρέφεται με την ίδια ταχύτητα και στους δύο δίσκους, τότε γίνεται πανευκόλως (lol) αντιληπτό ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα θα διαβάσει περισσότερα δεδομένα.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός... Θα το κοιτάξω και αύριο το πρωί, να δω αν θα το καταλαβαίνω κι εγώ :hehe:

Ναι αλλά οι μικρότεροι δίσκοι έχουνε λιγότερα Platter έτσι?Kαι γιατί τα hdtach δείχνουνε ίδιες ταχύτητες σχεδόν?

Αρχική απάντηση από totally_wired

Όλα αυτά είναι μπακάλικα κατ' εμέ. Κάτι σαν εκείνο το post του djalex με τα electronia που είναι πιο κοντά.

lol. εντάξει αυτό με την πυκνότητα και τα platter ισχύει.

το θέμα δεν είναι όμως αυτό, είναι πόσα platter έχει ο 150, πόσα ο 36?

οπότε αλλάζει το πράγμα (δεν έχουν όλοι 1 platter με διαφορετική πυκνότητα, δεν ξέρω καν αν μεταβάλλουν την πυκνότητα σε ίδιο τύπο δίσκου).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.