Jump to content

Πειτε ο,τι θελετε......

jax7480

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από sotiris

...όντας καθηγήτρια αγγλικών..

Ουσα καθηγητρια αγγλικων :p

• Replies 34,9k
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από spresv

Ουσα καθηγητρια αγγλικων :p

Ποτέ δεν ήμουνα καλός στα αρχαία, δεν πρόλαβα τις extra ώρες της Μαριέττας.

Στα Θρησκευτικά όμως είμαι αητός. Τι Σιντάρτα Γκαουντάμα, τι Βούδας, τι Κρίσνα, όλα τα ξέρω.

Αρχική απάντηση από sotiris

Ποτέ δεν ήμουνα καλός στα αρχαία, δεν πρόλαβα τις extra ώρες της Μαριέττας.

Στα Θρησκευτικά όμως είμαι αητός. Τι Σιντάρτα Γκαουντάμα, τι Βούδας, τι Κρίσνα, όλα τα ξέρω.

Και γω τεχνολογικη ειμαι καρντια μου, δεν πολυνοιωθω απο αρχαια :p γυρνα το σε θεολογος, ποτε δεν ειναι αργα!

quote:Αρχική απάντηση από unseen

Θα ηθελα να κερδισουν τον αγωνα τους μονο και μονο για να ξεσηκωθουν και αλλοι κλαδοι. Το να περνουν 1400 το μηνα δεν ειναι πολλα. Τα 700 ειναι λιγα.

Μα αυτό είναι το θέμα. Οι περισσότεροι ωρίονται επειδή ΘΑ παίρνουν οι δάσκαλοι περισσότερα από αυτούς (με 3 μήνες διακοπές για να μην ξεχνιόμαστε). Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα με άλλα λόγια.

να ξεσηκωθουν και οι υπολοιποι κλαδοι, να παρουν οσα μπορουν. 1400 ευρω δεν ειναι πολλα για κανενα, ειτε στο δημοσιο ειτε στον ιδιωτικο τομεα. αυτους ομως δε μπορει να τους ακουμπησει κανενας. εγω, σαν ιδιωτικος υπαλληλος, δε μπορω να κανω ενα μηνα απεργια, να διεκδικω, και μετα το οποιο τελος να γυρισω στη δουλεια μου. απλα θα γυρισω σπιτι μου, χωρις δουλεια. φανταζομαι τα ιδια ισχυουν και για σενα, εκτος αν εχασα επεισοδια και εγινες του δημοσιου.

δε νομιζω οτι το θεμα ειναι να ψοφησει η κατσικα του γειτονα. αλλα οταν η εκπαιδευση ειναι υποχρεωτικη, επειδη πληρωνω, απαιτω το εργο που παραγεται να ειναι ανταξιο των 1400 ευρω. και να ειναι ειναι ο κανονας και οχι η εξαιρεση.

ρε παιδια χαμος γινεται πολυ νερο... στον αντεννα λεει εχουν πλημυρισει πολλα χωρια στην χαλκιδικη. φυσικο ηταν.

και κατι αλλο εχει ξεβιδωσει κανενας εκεινες τις βιδες που βρισκονται στο πλαινο του στακερ,στο κυκλικο με την σιτα. θελω να βγαλω την σιτα. υπαρχει τοσο μικρο αλλεν?

Αρχική απάντηση από MaGiCMaN

και κατι αλλο εχει ξεβιδωσει κανενας εκεινες τις βιδες που βρισκονται στο πλαινο του στακερ,στο κυκλικο με την σιτα. θελω να βγαλω την σιτα. υπαρχει τοσο μικρο αλλεν?

ναι υπάρχει.

Το καλύτερο πράγμα. Να ανοίγεις κυριακή μεσημέρι το pc και να βρίσκεσαι μπροστά σε μία δημοσίευση του Σωτήρη με πολλά quotes με σχόλια. Τύφλα να έχουν τα 5 ένθετα του Βήματος :D. Πάμε λοιπόν:

Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 11:58]

Γεγονός.

Όμως γιατί να ξεκινήσουμε τα πειράματα από την παιδεία, και όχι από κάποιο υπουργείο.

Ωχ, πώς θα κάνεις αξιολόγηση σε υπουργείο???

Η αξιολόγηση σε υπουργείο γίνεται συνεχώς από τον πρόεδρο του υπουργικού συμβουλίου κατά την διάρκεια της θητείας μιας κυβέρνησης και συνολικά στις εκλογές.

Το τι κάνει ο καθένας σε προσωπικό του επίπεδο για το κοινωνικό σύνολο είναι καθαρά δικό του θέμα. Το ότι η εκλεγμένη ολιγαρχία αδυνατεί να ελεγχθεί με οιοδήποτε τρόπο, είναι ένα γεγονός, και όπως είπες, δεν μπορείς να απαντήσεις στο τι μπορείς να κάνεις.

Δυστυχώς ούτε κι εγώ μπορώ να απαντήσω. Και δυστυχέστερα, είναι πολλοί αυτοί που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, σε παγκόσμιο πια επίπεδο. Μπορούν οι 10% σκεπτόμενοι Αμερικανοί να αλλάξουν τον Bush? Όχι. Ξέρεις γιατί? Γιατί η κυρά - Σούλα η νοικοκυρά με την π.χ. συγχρονη Curie έχουνε την ίδια βαρύτητα ψήφου. Δεν λέω ότι θα ήθελα να αλλάξει αυτό (και ξέρω πόσο φασιστικό ακούγεται), αλλά όπως και να το κάνεις, η μόρφωση ενός ανθρώπου παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο στο πώς αυτός αντιλαμβάνεται τα τεκταινόμενα.

Σωτηράκι εδώ μου τα χαλάς λιγάκι. Δεν μπορείς να υποστηρίζεις ότι η πανεπιστημιακή εκπαίδευση μπορεί να υποκαταστήσει σε κοινωνικό επίπεδο την εμπειρική εκπαίδευση που πέρνει κάποιος που ζεί και συμμετέχει στον κοινωνικό ιστό. Εδώ μπορώ να πώ ότι σε διακατέχει μια δόση ελιτισμού όσον αφορά τον διαχωρισμό σε αυτούς που έχουν και αυτούς που δεν έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Ας μην πω το χιλιοειπωμένο "έχω γνωρίσει πανεπιστημιακούς που είναι περισσότερο ζώα από αυτά που έχει ο τσοπάνης του πιο απομακρυσμένου χωριού στην επαρχία να βοσκάνε στα λιβάδια.

Κάτσε, δηλαδή αν συνεχίζαν κανονικά τα μαθήματα χωρίς απεργία, και το παιδάκι σου πήγαινε μεν κανονικά στο σχολείο, νομίζεις ότι θα υπήρχε κάποια ευαισθητοποίηση αν σου ζητούσαν αύξηση? Δυστυχώς πόλεμος με το βαμβάκι δεν γίνεται, ιδιαίτερα απέναντι σε ολοκληρωτικά καθεστώτα (ολοκληρωτικό για 4 χρόνια, κάπου προς το τέλος της τετραετίας αποκτά μια δημοκρατική χροιά προς τέρψιν του εκλογικού κοινού).

Ενώ τώρα που τα έχουν κάνει όλα χανείο, είναι καλύτερα έ; Αν βγεί το υπουργείο παιδίας και πεί ότι η σχολική χρονιά παρατείνεται μέχρι τέλη ιουλίου για να αναπληρωθούν τα χαμένα μαθήματα, οι δάσκαλοι πως λες να αντιδράσουν; Ώς εκπαιδευτικοί ή ώς υπαλληλίσκοι που τους ζητάνε να κάνουν με το ζόρι υπερωρία;

Ναι, σαφώς και τα δίκαια αιτήματα γίνονται συνοθύλευμα με άλλα 100 "μη δίκαια" υπαγορευμένα από την εκάστοτε πολιτική - συνδικαλιστική γραμμή. Έτσι δουλεύει όμως το πολιτικό σύστημα σήμερα (σε παγκόσμια κλίμακα όσον αφορά το πολίτευμα "δημοκρατία"), θες να το αλλάξουμε? Αν ναι, έχεις να προτείνεις κάποιο καλύτερο?

Είναι επειδή οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μάθει να ζητάνε ξεχνώντας την αρχή ότι όποιος θέλει να έχει δικαιώματα πρέπει να αναλάβει και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτά.

Κοίτα, η μητέρα μου είναι καθηγήτρια και δεν νομίζω να παίρνει 1400 μετά από 25 χρόνια προϋπηρεσία. Θεωρείς ότι δουλεύοντας 25 χρόνια τα 1400 ευρώ το μήνα είναι αξιοπρεπής μισθός?

....

Εμένα η μητέρα μου πάλι, μετά από 25 χρόνια προϋπηρεσία, όντας καθηγήτρια αγγλικών (με πτυχίο ΑΕΙ) παίζει να παίρνει λιγότερα από την αδερφή σου με 5 χρόνια προϋπηρεσία (που έχει τελειώσει γραφίστρια για να μην ξεχνιόμαστε). Δεν ξέρω να σου πω πόσα ακριβώς, αλλά πάνω από 1200-1400 δεν παίρνει με τίποτα. Γενικά ο εκπαιδευτικός κλάδος και η λέξη αύξηση δεν γνωρίζονται μεταξύ τους.

Χωρίς να θέλω να αναφερθώ προσωπικά στην μητέρα σου, πιστεύεις ότι το ίδιο πρέπει να αμείβεται ένας φιλόλογος και το ίδιο ανς καθηγητής αγγλικών/γαλλικών/θεολόγος; Έχουν το ίδιο φόρτο εργασίας;

Δηλαδή τι ακριβώς μπορείς να κάνεις για να αυξηθεί το 3% του ΑΕΠ που πάει στην παιδεία? Καθιστική διαμαρτυρία?

Πες ότι οι 100.000 καθηγητές ΔΕΝ ψηφίζουν Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές, και ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ(άρα). Ε και? (άσε που αρκετοί θα ψηφίσουν πάλι Ν.Δ., απλά με άλλους "σταυρούς" λες και θα αλλάξει κάτι).

Το πας πολιτικά το θέμα. Δεν είναι ανάγκη να πας τόσο μακρυά. το θέμα είναι καθαρά συντεχνιακό. Ξέρω δημόσιους υπαλλήλους που διαμαρτυρώντουσαν που το ωράριό τους θα αλλάξει και θα σχολάνε στις 4 το απόγευμα "μες το μεσημέρι και την ζέστη". Καλώς ή κακώς, οι Δ/Υ είναι καλομαθημένοι και η συμπεριφορά τους θυμίζει κακομαθημένο παιδάκι. Είναι αυτό που λέμε "Χάλια, το κρασί παλιό, ο αστακός ψόφιος, το χαβιάρι μαύρο και το τυρί μουχλιασμένο". Ας μπούνε λίγο σε πραγματικές εργασιακές συνθήκες (ιδιωτικός τομέας) μπας και εκτιμήσουν αυτό που έχουν γιατί ξέρεις η καλοπέραση φέρνει την λήθη και τον κοινωνικό εγωισμό.

Μα αυτό είναι το θέμα. Οι περισσότεροι ωρίονται επειδή ΘΑ παίρνουν οι δάσκαλοι περισσότερα από αυτούς (με 3 μήνες διακοπές για να μην ξεχνιόμαστε). Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα με άλλα λόγια.

Οκ, άσε με εμένα και πάρε τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Καθημερινά 8ωρα, δήλωση διαφορετικής ειδικότητας από την κανονική τους για να μην πληρώνει ο εργοδότης παραπάνω εισφορές στο ΙΚΑ, εργασία και το καλοκαίρι. Από συντεχνιακό και μόνο ενδιαφέρον, δε θα έπρεπε να ενδιαφερθούν οι δάσκαλοι και για τους πληβίους του ιδιωτικού τομέα; Όχι βέβαια, αυτο που μας νοιάζει είναι μόνο ο εαυτούλης μας και γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας της κοινωνικές ανισότητες που θα προκύψουν από την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Χωρίς να το θέλεις έθιξες κάποια πολύ σωστά θέματα.

Π.χ. γιατί να πρέπει το Λύκειο να σε προετοιμάζει για τις πανελλήνιες?

Τι δουλειά έχει το σχολείο με μια σειρά εξετάσεων.

Το μεγαλύτερο ανέκδοτο ήταν η "εκπαιδευτική μεταρρύθμιση", όπου ξαφνικά αποκτήσαμε σφαιρική μόρφωση δίνοντας σε πανελλήνιες θρησκευτικά.

S-300 ήξερε να αγοράζει ο Αρσένης, τον βάλανε στο ΥΠΕΠΘ, του είπανε προφανώς τα όρνια - σύμβουλοι - κομματόσκυλα να κάνουμε "μεταρρύθμιση", και σκιαγραφήσαμε το προφίλ του Βουδιστή προς χάριν της σφαιρικής μόρφωσης.

Η μόρφωση δεν είναι μια σειρά από εξετάσεις, ούτε πιστοποιείται από κάποιο ίδρυμα.

’λλο μόρφωση άλλο εκπαίδευση (= μαθαίνω 2-3 ******** τουλάχιστον να ξέρω ότι η ύλη έχει και άτομα δεν έχει φλογιστό, αέρα και πεμπτουσία - που πιστεύω ότι το 20-25% του εκλογικού κοινού δεν ξέρει τι είναι άτομο).

Οκ, τώρα ζωγράφισες. "Γιατί πρέπει το Λύκειο να σε προετοιμάζει για τις εξετάσεις των ικανοτήτων του κάθε μαθητή για να εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευσή;" Τι θες να πείς ρε Σωτήρη; Οι πανελλήνιες εξετάσεις έχουν σαν σκοπό να κρίνουν τον μαθητή αν έχει τα απαραίτητα εφόδια για να συνεχίσει την εκπαιδευτική του σταδιοδρομία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεν είναι ένα event στις αρχές του καλοκαιριού για να περάσει η ώρα μας. Και να σου πώ και το άλλο. Η αποτυχία των δασκάλων και των καθηγητών ώς εκπαιδευτικοί είναι το χάλι που εμφανίζεται κάθε χρόνο στις εξετάσεις με το 30% + των μαθητών να γράφουν κάτω από τη βάση και μετά να έχουν και την απαίτηση να συνεχίσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στο Λύκειο κάτω από 10 μένεις μετεξεταστέος, ενώ στις πανελλήνιες μπαίνεις Γερμανική φιλολογία και μετα όταν αποφοιτήσεις απο εκεί, θα έχεις και αξιώσεις να διοριστείς (επετηρίδα) και να πέρνεις και 1400 € το μήνα. Αν αυτο δεν είναι κοινωνική αναλγησία και από τους καθηγητές αλλά και από το σύνολο της μαθητικής κοινότητας (μαθητές, γόνεις) τότε σε παρακαλώ πές μου τι είναι.

Over and out από εμένα, το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν έχει ιδιαίτερες προοπτικές να επιλυθεί από τους υπεύθυνους. Είναι κοινό μυστικό ότι οι εκπαιδευτικοί περιμένουνε να τελειώσει η εξεταστική μας ώστε να μπούμε κι εμείς στο χορό. Και εμείς (αι φοιτηταί), δεν διεκδικούμε λεφτά, τουλάχιστον όχι ως πληρωμή, οπότε δεν δυσαρεστούμε τον μέσο astrolabos :p

Τι θέλετε; φήμη και δόξα; Το θέμα είναι όντως σοβαρό και για να λυθεί πρέπει να μπεί το μαχαίρι στο κόκκαλό, πράγμα που δεν βλέπω να το κάνουν ούτε οι εκπαιδευτικοί, ούτε οι πολιτικοί, πράγμα που τους κάνει και τους δύο λιγόψυχους και ανεύθυνους.

Αρχική απάντηση από .38-.45

να ξεσηκωθουν και οι υπολοιποι κλαδοι, να παρουν οσα μπορουν. 1400 ευρω δεν ειναι πολλα για κανενα, ειτε στο δημοσιο ειτε στον ιδιωτικο τομεα. αυτους ομως δε μπορει να τους ακουμπησει κανενας. εγω, σαν ιδιωτικος υπαλληλος, δε μπορω να κανω ενα μηνα απεργια, να διεκδικω, και μετα το οποιο τελος να γυρισω στη δουλεια μου. απλα θα γυρισω σπιτι μου, χωρις δουλεια. φανταζομαι τα ιδια ισχυουν και για σενα, εκτος αν εχασα επεισοδια και εγινες του δημοσιου.

δε νομιζω οτι το θεμα ειναι να ψοφησει η κατσικα του γειτονα. αλλα οταν η εκπαιδευση ειναι υποχρεωτικη, επειδη πληρωνω, απαιτω το εργο που παραγεται να ειναι ανταξιο των 1400 ευρω. και να ειναι ειναι ο κανονας και οχι η εξαιρεση.

Mακρια απο μενα το δημοσιο! Καποιοι πρεπει ομως να κανουν την αρχη. Ας την κανουν οι δασκαλοι. Αν καθομαστε στα αυγα μας 700 θα περνουμε παντα. Ομως αν ολοι ζηταμε αυτα που δικαιουμαστε στο τελος μπορει και να γινει 1000 ο βασικος.

Απλα μια ερωτηση προς τους δασκαλους θα ηταν: Αν σας δωσουμε τα 1400 θα δεχοσασταν να απασχολειστε και το καλοκαιρι πχ σεμιναρια, φροντηστηρια σε αδυνατους μαθητες κλπ ??

Αρχική απάντηση από astrolabos

Το καλύτερο πράγμα. Να ανοίγεις κυριακή μεσημέρι το pc και να βρίσκεσαι μπροστά σε μία δημοσίευση του Σωτήρη με πολλά quotes με σχόλια. Τύφλα να έχουν τα 5 ένθετα του Βήματος :D. Πάμε λοιπόν:

. . . Δες σελίδα 100 του ΒΗΜΑgazino τι θα μπορέσεις να πάρεις μόλις γίνεις δάσκαλος (σύμφωνα με τα λεγόμενά σου πάντα).

Η αξιολόγηση σε υπουργείο γίνεται συνεχώς από τον πρόεδρο του υπουργικού συμβουλίου κατά την διάρκεια της θητείας μιας κυβέρνησης και συνολικά στις εκλογές.

Ναι ναι εντάξει τώρα μας έπεισες. Εφ' όσον η κυβέρνηση είναι μονοκομματική αντικαταστάτης του τζόκερ θα είναι ο νέος τζόκερ.

Σωτηράκι εδώ μου τα χαλάς λιγάκι. Δεν μπορείς να υποστηρίζεις ότι η πανεπιστημιακή εκπαίδευση μπορεί να υποκαταστήσει σε κοινωνικό επίπεδο την εμπειρική εκπαίδευση που πέρνει κάποιος που ζεί και συμμετέχει στον κοινωνικό ιστό.

Η συμμετοχή στον κοινωνικό ιστό δεν είναι κάτι δεδομένο. Εξήγησέ μου πώς με βάση το δικό σου συλλογισμό, ψηφίζουμε κατά 80-85% τα 2 μεγάλα κόμματα που αλληλοκυβερνούν.

Εδώ μπορώ να πώ ότι σε διακατέχει μια δόση ελιτισμού όσον αφορά τον διαχωρισμό σε αυτούς που έχουν και αυτούς που δεν έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Ας μην πω το χιλιοειπωμένο "έχω γνωρίσει πανεπιστημιακούς που είναι περισσότερο ζώα από αυτά που έχει ο τσοπάνης του πιο απομακρυσμένου χωριού στην επαρχία να βοσκάνε στα λιβάδια.

Δεν νομίζω, και το τόνισα παρακάτω, απλά με τα απομονωμένα quote τό χασες.

"Η μόρφωση δεν είναι μια σειρά από εξετάσεις, ούτε πιστοποιείται από κάποιο ίδρυμα." είπα.

Ενώ τώρα που τα έχουν κάνει όλα χανείο, είναι καλύτερα έ; Αν βγεί το υπουργείο παιδίας και πεί ότι η σχολική χρονιά παρατείνεται μέχρι τέλη ιουλίου για να αναπληρωθούν τα χαμένα μαθήματα, οι δάσκαλοι πως λες να αντιδράσουν; Ώς εκπαιδευτικοί ή ώς υπαλληλίσκοι που τους ζητάνε να κάνουν με το ζόρι υπερωρία;

Με αντερώτηση δεν απαντάς όμως στη δικιά μου ερώτηση: πώς θα διεκδικήσεις κάτι χωρίς απεργία? Με απεργία πείνας? Με 1 λεπτού σιγή μετά την προσευχή? Πώς?

Είναι επειδή οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μάθει να ζητάνε ξεχνώντας την αρχή ότι όποιος θέλει να έχει δικαιώματα πρέπει να αναλάβει και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτά.

Αν ήταν όλοι οι υπάλληλοι όπως τους περιγράφεις, τότε δεν θα είχε φτάσει η ΔΕΗ στην καλαμάτα, δεν θα είχες τηλέφωνο ούτε dsl. Το ότι έχεις, σημαίνει ότι κάποιοι μ@λάκες δουλεύουνε. Το ότι δεν έχεις ότι θα ήθελες, σημαίνει ότι οι μ@λάκες είναι λίγοι. Παντού υπάρχουν μ@λάκες που δουλεύουν, και στην παιδεία και παντού. Γενικότερα όμως, αν θες να προωθηθείς στο δημόσιο, καλύτερα να είσαι κοντά σε κάποια κομματική παράταξη παρά μ@λάκας και να δουλεύεις.

Χωρίς να θέλω να αναφερθώ προσωπικά στην μητέρα σου, πιστεύεις ότι το ίδιο πρέπει να αμείβεται ένας φιλόλογος και το ίδιο ανς καθηγητής αγγλικών/γαλλικών/θεολόγος; Έχουν το ίδιο φόρτο εργασίας;

Το ότι η ξένη γλώσσα είναι υποβαθμισμένη στο σχολείο, ευθύνεται το πρόγραμμα σπουδών, και αυτό ευνοεί τα ξενόγλωσσα φροντιστήρια. Πάντως ανεξάρτητα του τι διδάσκεις, πληρώνεσαι με τις ώρες και όχι με το αντικείμενο. Δηλαδή το να κλίνεις το ειμι ει εστί είναι "rocket science" ? Όσον αφορά τα θεολογικά, θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να διδάσκονται στα σχολεία θρησκευτικά και θα έπρεπε να διδάσκεται κάπως διαφορετικά και η ιστορία, διότι εκτός από τα θρησκευτικά που πας μη ορθόδοξος βάρβαρος, και η ιστορία είναι λίγο χρωματισμένη. Επίσης τα αρχαία είναι παντελώς άχρηστη γνώση, μόνο σαν ειδικό μάθημα σε κατεύθυνση έχει κάποιο νόημα (σαν τα λατινικά). Βέβαια η Μαριέττα τα αύξησε. Το ότι δεν ξέρει κανένας χημεία και το ότι όσοι ξέρουν ότι το νερό είναι πιο πυκνό στους 4 C το θυμούνται από το δημοτικό, δεν προβληματίζει ιδιαίτερα, το παν είναι τα καλά αρχαία.

Το πας πολιτικά το θέμα. Δεν είναι ανάγκη να πας τόσο μακρυά. το θέμα είναι καθαρά συντεχνιακό. Ξέρω δημόσιους υπαλλήλους που διαμαρτυρώντουσαν που το ωράριό τους θα αλλάξει και θα σχολάνε στις 4 το απόγευμα "μες το μεσημέρι και την ζέστη". Καλώς ή κακώς, οι Δ/Υ είναι καλομαθημένοι και η συμπεριφορά τους θυμίζει κακομαθημένο παιδάκι. Είναι αυτό που λέμε "Χάλια, το κρασί παλιό, ο αστακός ψόφιος, το χαβιάρι μαύρο και το τυρί μουχλιασμένο". Ας μπούνε λίγο σε πραγματικές εργασιακές συνθήκες (ιδιωτικός τομέας) μπας και εκτιμήσουν αυτό που έχουν γιατί ξέρεις η καλοπέραση φέρνει την λήθη και τον κοινωνικό εγωισμό.

Περίπου. Ότι είναι πολιτικό (στην παιδεία), είναι. Το αν οι δάσκαλοι μπορούν να γίνουν εκφραστές του προβλήματος, είναι ένα άλλο θέμα. Σκέψου όμως ότι αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι προτίμησαν να παίρνουν το 1/4 των χρημάτων που θα έπαιρναν αλλού, για να έχουν σίγουρη δουλειά και σίγουρη σύνταξη. Ο καθένας με τις προτεραιότητές του, γενικότερα πάντως αν σου αρέσει τόσο, μπορείς κι εσύ να δώσεις ΑΣΕΠ!

Οκ, άσε με εμένα και πάρε τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Καθημερινά 8ωρα, δήλωση διαφορετικής ειδικότητας από την κανονική τους για να μην πληρώνει ο εργοδότης παραπάνω εισφορές στο ΙΚΑ, εργασία και το καλοκαίρι. Από συντεχνιακό και μόνο ενδιαφέρον, δε θα έπρεπε να ενδιαφερθούν οι δάσκαλοι και για τους πληβίους του ιδιωτικού τομέα; Όχι βέβαια, αυτο που μας νοιάζει είναι μόνο ο εαυτούλης μας και γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας της κοινωνικές ανισότητες που θα προκύψουν από την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Γι' αυτό και όλοι οι δάσκαλοι που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα, αργά ή γρήγορα προσπαθούν να μπουν στο δημόσιο.

Οκ, τώρα ζωγράφισες. "Γιατί πρέπει το Λύκειο να σε προετοιμάζει για τις εξετάσεις των ικανοτήτων του κάθε μαθητή για να εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευσή;" Τι θες να πείς ρε Σωτήρη; Οι πανελλήνιες εξετάσεις έχουν σαν σκοπό να κρίνουν τον μαθητή αν έχει τα απαραίτητα εφόδια για να συνεχίσει την εκπαιδευτική του σταδιοδρομία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεν είναι ένα event στις αρχές του καλοκαιριού για να περάσει η ώρα μας.

Θέλω να πω ότι δεν είναι σωστό να συνδέεται το Λύκειο με τα 4-14 (6 πια) μαθήματα που εξετάζονται σε Πανελλήνιες εξετάσεις.

Και να σου πώ και το άλλο. Η αποτυχία των δασκάλων και των καθηγητών ώς εκπαιδευτικοί είναι το χάλι που εμφανίζεται κάθε χρόνο στις εξετάσεις με το 30% + των μαθητών να γράφουν κάτω από τη βάση και μετά να έχουν και την απαίτηση να συνεχίσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι δάσκαλοι/καθηγητές φταίνε που κάποιοι δεν ανοίγουν βιβλίο? Κοίτα, δεν είναι όλοι το ίδιο, πολλοί μαθητές δεν έχουν την όρεξη να διαβάσουν εκεί στα 17-18. ’σε που από τη στιγμή που έχεις τον μαθητή του 10 με τον μαθητή του 20 σε επίπεδο Πανελληνίων, το σύστημα δεν δουλεύει. ’λλες ανάγκες έχει ο ένας και άλλες ο άλλος. Και μή μου πεις για "ελίτ", γιατί τα φροντιστήρια έτσι δουλεύουν, έχουν διαφορετικά group "δυναμικότητας". Το να γράψεις 10 στις Πανελλήνιες είναι γελοίο, όποιος δεν το καταφέρνει μπορεί να ασχοληθεί με κάτι που να μη χρειάζεται εξετάσεις.

Στο Λύκειο κάτω από 10 μένεις μετεξεταστέος, ενώ στις πανελλήνιες μπαίνεις Γερμανική φιλολογία και μετα όταν αποφοιτήσεις απο εκεί, θα έχεις και αξιώσεις να διοριστείς (επετηρίδα) και να πέρνεις και 1400 το μήνα. Αν αυτο δεν είναι κοινωνική αναλγησία και από τους καθηγητές αλλά και από το σύνολο της μαθητικής κοινότητας (μαθητές, γόνεις) τότε σε παρακαλώ πές μου τι είναι.

Η επετηρίδα έχει καταργηθεί και υπάρχει το ΑΣΕΠ. Το ΑΣΕΠ απ' όσο έχω ακούσει δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο σαν εξέταση. Πάντως, είναι ένα είδος αξιοκρατίας (από αυτή που φωνάζετε). Ξέρεις? Μπαίνεις!

Τι θέλετε; φήμη και δόξα; Το θέμα είναι όντως σοβαρό και για να λυθεί πρέπει να μπεί το μαχαίρι στο κόκκαλό, πράγμα που δεν βλέπω να το κάνουν ούτε οι εκπαιδευτικοί, ούτε οι πολιτικοί, πράγμα που τους κάνει και τους δύο λιγόψυχους και ανεύθυνους.

Δεν μπορεί να λυθεί, γιατί είναι κυρίως πολιτικό. Τώρα αν βλέπεις το δέντρο και όχι το δάσος, είναι δικό σου θέμα και έχεις κάθε δικαίωμα, όπως έχεις και κάθε δικαίωμα να προσεγγίζεις με τη δικιά σου θεωρία το πειραματικό δεδομένο (ότι δεν πρόκειται να υπάρξει λύση).

μα'ιστα..

Και για να σας φερω πισω στην ωμη πραγματικοτητα -...απο ενα θεμα που κοντευει να πιασει 3 σελιδες και δεν ηξερε ο 38-45 αν επρεπε να το αρχισει...-

το greek-tracker σας δουλευει???

Αρχική απάντηση από ΝTG [Σήμερα, στις 17:49]

μα'ιστα..

Και για να σας φερω πισω στην ωμη πραγματικοτητα -...απο ενα θεμα που κοντευει να πιασει 3 σελιδες και δεν ηξερε ο 38-45 αν επρεπε να το αρχισει...-

το greek-tracker σας δουλευει???

οχι, πρεπει να εχει πεσει ο server.

"συνεχιση του αγωνα," δηλωσε ο εκπροσωπος "για τη διεκδικηση των 1400 ευρω".

να το κουβεντιασουμε το θεμα ή θα βγαλουμε πολυ κακία;

πειραζει να ηρεμησετε λιγο και να μην κανετε σαν δασκαλοι με ΜΑΤατζηδες;

Πολυ τους σκεπτεσαι βλεπω..!!!:p

Αμα παιξει καποιο καναλι το "Ο δασκαλακος ηταν λεβεντια"...στο αφιερωνω..:hehe:

Γιατι γ@μ$ την τρελα μου δε παιζει dual channel????? :rant: :rant: :rant:

δεν αντεχω αλλο... θα με τρελανει αυτη η dfi........ μα τωρα dual channel issue με dual cores cpu???? ELEOSSSSSS

Θα περασει αυτο το πραγμα RMA?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.