Jump to content

Πειτε ο,τι θελετε......

jax7480

Recommended Posts

• Replies 34,9k
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από sotiris

Μήπως ζεις σε άλλη χώρα?

Ξέρεις γιατί εισήχθη η μονιμότητα το 1890 κάτι από τον Τρικούπη?

Έχεις την εντύπωση ότι έχει αλλάξει κάτι στην ψυχοσύνθεση του Έλληνα από τότε?

Ποιος θα αξιολογήσει ρε Αντώνη, ο γαλάζιος "αξιολόγος" τον πράσινο εκπαιδευτικό?

Αν υπάρχει αξιολόγηση τότε δε θα μιλάμε για πράσινες και γαλάζιες διώξεις. 'Η να σου πω και το άλλο. Παλιά που υπήρχε επιθεωρητής στα σχολία και έμπαινε στις τάξεις και εξέταζε τα παιδιά να δούν τι δουλεία έκανε ο δάσκαλος υπήρχε πρόβλημα με κομματικές διώξεις; Το θέμα είναι ποίοι δε θέλουν να έχουμε παιδεία και ποίοι τους βολεύει να συντηρούν αυτό το κλίμα.

Κοίταξε, εδώ για να μπει διευθυντής σε σχολείο κάποιος (που σιγά τη θέση δηλαδή) πρέπει να είναι πέρα από κομματικοποιημένος και φίλα προσκείμενος στο -εκάστοτε- κυβερνών κόμμα. Ο επιθεωρητής τι ακριβώς νομίζεις ότι θα είναι? Ο ουδέτερος παρατηρητής του αδρανειακού συστήματος δάσκαλος-παιδιά? Κάτι δεν με πείθει, και ναι, αυτό που δεν με πείθει είναι ότι δεν δουλεύει ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος τομέας του δημοσίου σωστά, χωρίς κομματικοποίηση, μίζες και διαφθορά, γιατί να δουλέψει δηλαδή ο επιθεωτητής?

Ξυπνήσαμε μια μέρα και ζούμε ξαφνικά σε ένα παράλληλο σύμπαν?

Αρχική απάντηση από JaguarOne

λολ η ανευθυνη δήλωση της ημέρας. Όχι η μορταδελα, το ότι "δεν μπορώ να κάνω κάτι", αυτό αν είναι για γέλια

Τι ακριβώς νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις?

Όταν οι δάσκαλοι απεργούν σχεδόν 1 μήνα, και κάποιοι από αυτούς δανείζονται από τράπεζες για την απεργία!!!! (απίστευτη κατάντια δηλαδή), και παρ' όλ' αυτά μέρος της κοινής γνώμης, ακούγοντας καθημερινά τα κατευθυνόμενα media να παπαγαλίζουν 2-3 νουμεράκια (40% από 33% που ξέρω ότι ζητούσανε, ενώ τα 176 ευρώ τα έχουν τσιμπήσει αρκετές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, πλην των δασκάλων, 176 ευρώ στα 700 είναι 25% οπότε μένει άλλο 8% άυξηση, με τον πληθωρισμό στο 1-2% = ~5% αύξηση σύμφωνα με δικούς μου πρόχειρους υπολογισμούς χωρίς να ξέρω το θέμα), θεωρούν ότι οι δάσκαλοι από οι χειρότερα πληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι έγιναν ξαφνικά Ωνάσηδες, εσύ τι νομίζεις ότι μπορείς να αλλάξεις?

Μου αρέσει που όλοι χλευάζουν τον αγώνα κάποιων, χωρίς όμως να φέρουν τους εαυτούς τους στη θέση τους, αλλά κρίνοντας εκ του ασφαλούς και από τη δική τους πείρα. Για πηγαίνετε να διοριστείτε δάσκαλοι, να πάτε σε κάνα κωλοχώρι να δίνετε 300 ευρώ νοίκι να δω πως θα βγείτε με τα υπόλοιπα 300. Ή ξαφνικά λύσαμε και αυτό το πρόβλημα και οι δάσκαλοι διορίζονται όπου γουστάρουν και ουχί στο κωλοχώρι?

Αρχική απάντηση από .38-.45

δηλαδη, γιατι αυτος με τα 700 που παιρνει, δικαιολογειται να μην ενδιαφερεται για τη δουλεια του, αλλα εγω με τα 700 που παιρνω, ειμαι υποχρεωμενος να ενδιαφερομαι για τη δουλεια μου, αλλιως θα μεινω χωρις δουλεια;

εισαι 24 χρονων, με σχεδον 2 δεκαετιες πορεια στην εκπαιδευση, σε ολες τις βαθμιδες. εχεις γνωρισει πολλους δασκαλους και καθηγητες ολων των επιπεδων. ποσους θα ονομαζες παιδαγωγους και πως θα χαρακτηριζες ολους του υπολοιπους;

το τελευταιο καλυτερα να μην το εγραφες. ειναι πολυ φτηνο και αποδυναμωνει την επιχειρηματολογια σου.

Κατ' αρχάς το αν ενδιαφέρεται κάποιος για τη δουλειά του σε ένα μη ανταγωνιστικό περιβάλλον εξαρτάται κυρίως από την προσωπική του ευθιξία / ηθική, και όχι από τα χρήματα που παίρνει. Όταν όμως κάνει 15 δουλειές για να ζήσει, μοιραία δεν μπορεί να είναι το ίδιο καλός σε όλες.

Δεν θυμάμαι γενικότερα να είχα ποτέ κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με κανέναν καθηγητή μου, ούτε δάσκαλο. Ειδικά τους δασκάλους, δεν μπορώ να πω ότι θυμάμαι και πολλά, πάνε και κάποια χρόνια.

Γενικότερα προφανώς και δεν είναι όλοι το ίδιο δραστήριοι, αλλά αυτό αλλάζει όχι μόνο με την αξιολόγηση (που θεωρώ απίθανο να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα υπό τις σημερινές κοινωνικο-πολιτικές συνθήκες και να είναι αξιολόγηση και όχι ανέκδοτο), αλλά και με παράγοντες όπως το όριο ηλικίας (που θα έπρεπε να πέσει π.χ. στα 50, είναι δυνατόν να έχεις 70 χρονών δάσκαλο?). Αλλά βέβαια το να πληρώσουμε ένα γαλάζιο αξιολογητή (ή πράσινο ανάλογα το ποιος κυβερνάει την κάθε 4ετία) είναι θετικό, + η αξιολόγηση είναι βαρύγδουπος όρος και τσιμπάει το ψάρι - λαός. Οπότε τη βγάζουμε κλασσικά ανέξοδα, και χτυπάμε και ένα +25% στο ΑΕΠ νύχτα έτσι επειδή πήξαμε στις Cayenne και δεν έχουμε που να τις βάλουμε. (btw, δεν ξέρω αν θυμάται κανείς το 5% που δήλωνε ότι θα δώσει στην Παιδεία από το ΑΕΠ η μπλε παράταξη, πάλι 3% έχει στο πρόγραμμα, 2,99% για την ακρίβεια - εννοείται ότι φόρο υποτέλειας σε USA - Russia etc. θα τον πληρώσουμε στο ακέραιο, 13% περίπου τα εξοπλιστικά - αυτά που είναι μέσα στον προϋπολογισμό και όχι αυτά που έχουν μεταφερθεί στις καλένδες).

Το συμπέρασμα της ημέρας? ->

Η μορταδέλα να ΜΗΝ είναι άπαχη.

Είσαι λάθος. Πάς και πέρνεις τις ακραίες καταστάσεις. Ξέρεις ότι οι δάσκαλοι κάνουν το "αγροτικό" τους σε "κολοχώρια" όπως τα λές και μετά πηγαίνουν στο τόπο διαμονής τους. Τα μαύρα χρήματα δε τα λογαριάζεις στο εισόδημα των δασκάλων ούτε ότι κάθονται 3 μήνες το χρόνο. Επίσης πάω στοίχημα ότι αν έβγαινε το Υπεπθ και έλεγε όλοι οι δάσκαλοι-καθηγητές το καλοκαίρι θα εκπαιδεύονται Ή θα κάνουν καλοκαιρινά μαθήματα σε μετεξεταστέους, τότε δε θα είχαμε 1 μήνα απεργία αλλά 10 μήνες. Η πλειοψηφία - γιατί για αυτή πιστεύω ότι αναφερόμαστε - είναι ένα μάτσο τεμπέληδες και καλοπερασάκηδες που δεν τους νοιάζει τίποτε άλλο από το να κάνουν το 5ωρό τους στο σχολείο και να τελειώνουν γιατί "έχουν και άλλες δουλειές να κάνουν"

ΠΟιος έχει πάει σε ΤΕΕ? Να δείτε εκεί γλύκα στους καθηγητές. Παιδαγωγοι? ΚΑταρτισμένοι? Ενδιαφέρον για δουλειά?

Πως θα πέρναν τα 200 ευρά από την κοινωνία της Πληροφορίας του ένοιαζε

Μήπως να μιλήσουμε ότι οι περισσόπτεροι ήταν με δυσμένη απόσπαση εκεί. Καλά για κατάρτιση αφήστε το. Εγώ έκανα μάθημα όχι αυτοί. Ο ανταγωνισμός πρέπει να υπάρχει και φυσικά η αξιολόγηση. Θα μου πείτε μετά για την όλη δομή της ελληνικής κοινωνίας που συντήρει το νεποτισμό, το ρουσφέτι, το λάδωμα κλπ.

Ας αρχίσουμε επίτελους από κάπου.

Επίσης ο μεγαλύτερος κίνδυνος για όλους μας είναι ο ωχαδελφισμός και η αδιαφορία. Όλοι κάτι μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ας το απόφασίσουμε όμως.

κάπου κάνετε λάθος... Εισαγωγικός μισθός στους δασκάλους είναι 950 ή 955 ευρώ, κι όχι 700. Εμένα η αδερφή μου, που για 2 χρόνια ήταν από το πρωί ως το βράδυ στο ΙΕΚ για να τελειώσει γραφιστική, μετά από 5 χρόνια έφτασε να παίρνει 950, επειδή δεν βρίσκει άλλον/η γραφίστα/τρια το boss της... Και μόνο ένα μήνα διακοπές το χρόνο (+τις επίσημες αργίες, φυσικά)

Αρχική απάντηση από astrolabos

Είσαι λάθος. Πάς και πέρνεις τις ακραίες καταστάσεις. Ξέρεις ότι οι δάσκαλοι κάνουν το "αγροτικό" τους σε "κολοχώρια" όπως τα λές και μετά πηγαίνουν στο τόπο διαμονής τους. Τα μαύρα χρήματα δε τα λογαριάζεις στο εισόδημα των δασκάλων ούτε ότι κάθονται 3 μήνες το χρόνο. Επίσης πάω στοίχημα ότι αν έβγαινε το Υπεπθ και έλεγε όλοι οι δάσκαλοι-καθηγητές το καλοκαίρι θα εκπαιδεύονται Ή θα κάνουν καλοκαιρινά μαθήματα σε μετεξεταστέους, τότε δε θα είχαμε 1 μήνα απεργία αλλά 10 μήνες. Η πλειοψηφία - γιατί για αυτή πιστεύω ότι αναφερόμαστε - είναι ένα μάτσο τεμπέληδες και καλοπερασάκηδες που δεν τους νοιάζει τίποτε άλλο από το να κάνουν το 5ωρό τους στο σχολείο και να τελειώνουν γιατί "έχουν και άλλες δουλειές να κάνουν"

τσουβαλοποιηση 4TW

Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 01:59]

Τι ακριβώς νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις?

Αυτό δεν μπορώ να σου το απαντήσω. Μπορώ να σου πω όμως ότι μπορώ να κάνω ΠΟΛΛΑ και δεν παραιτούμαι της προσπάθειας για να "κοιτάξω την πάρτη μου". Αυτό btw, καλέ μου Έλληνα, δεν με κάνει ούτε βλάκα, ούτε μαλ@κα, ούτε κορόϊδο και ότι θα με εκμεταλευτούν.

Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 01:59]

Όταν οι δάσκαλοι απεργούν σχεδόν 1 μήνα, και κάποιοι από αυτούς δανείζονται από τράπεζες για την απεργία!!!! (απίστευτη κατάντια δηλαδή), και παρ' όλ' αυτά μέρος της κοινής γνώμης, ακούγοντας καθημερινά τα κατευθυνόμενα media να παπαγαλίζουν 2-3 νουμεράκια (40% από 33% που ξέρω ότι ζητούσανε, ενώ τα 176 ευρώ τα έχουν τσιμπήσει αρκετές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, πλην των δασκάλων, 176 ευρώ στα 700 είναι 25% οπότε μένει άλλο 8% άυξηση, με τον πληθωρισμό στο 1-2% = ~5% αύξηση σύμφωνα με δικούς μου πρόχειρους υπολογισμούς χωρίς να ξέρω το θέμα), θεωρούν ότι οι δάσκαλοι από οι χειρότερα πληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι έγιναν ξαφνικά Ωνάσηδες, εσύ τι νομίζεις ότι μπορείς να αλλάξεις?

Μου αρέσει που όλοι χλευάζουν τον αγώνα κάποιων, χωρίς όμως να φέρουν τους εαυτούς τους στη θέση τους, αλλά κρίνοντας εκ του ασφαλούς και από τη δική τους πείρα. Για πηγαίνετε να διοριστείτε δάσκαλοι, να πάτε σε κάνα κωλοχώρι να δίνετε 300 ευρώ νοίκι να δω πως θα βγείτε με τα υπόλοιπα 300. Ή ξαφνικά λύσαμε και αυτό το πρόβλημα και οι δάσκαλοι διορίζονται όπου γουστάρουν και ουχί στο κωλοχώρι?

Δεν είπα ότι βγάζουν πολλά λεφτά. Αλλά με το να διαιωνίζεις το πρόβλημα δεν πετυχαίνεις απολύτως τιποτε. Και το πρόβλημα διαιωνίζεται με τέτοιες κινήσεις. Και δεν χλευάζω κανενός τον αγώνα. Τον σέβομαι αλλά απαιτώ να σεβαστούν και αυτοί με την σειρά τους τα παιδιά που δεν τους φταίνε σε τίποτα. - και για να μην ξεχνιόμαστε, τα πλουσιόπαιδα συνεχίζουν τα μαθήματα κανονικά στα ιδιωτικά σχολεία.

Κοινώς, πάλι ο φτωχομ@λακας την πληρώνει. Αλλά όχι, θα κάνουμε "Αγώνα ενάντια της εξουσίας" αλλά μόνο όταν το κανονίσουν τα συνδικαλιστικομματοσκυλα (που είναι εξουσία).

Πάντως είναι τελείως εκτος τόπου και χρόνου τα 1400. Και μόνο το γεγονός ότι αυτή είναι η απαίτηση, εμένα μου λέει ότι η απεργία έχει απλό πολιτικό προσανατολισμό. Τίποτε άλλο. Χώρια που ότι αύξηση και να δώσουν πάλι δυσαρεστημένοι θα είναι (αφού δεν υπάρχει περίπτωση να πάει καν κοντά στα 1400).

Προσωπικά βαρέθηκα να βλέπω απεργίες σε αυτή τη χώρα. Όταν θές αλλαγές, ΚΑΝΕΙΣ κάτι, δεν σταματάς να κάνεις. Αλλά εδώ θέλουν και μασημένη τη τροφή. Και στο κάτω κάτω της γραφής, όλοι απεργίες κάνουν αλλά πάλι τα ίδια ζώα ψηφίζουν.

.

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 00:56]

μην πας να ριξεις ευθυνες στους δασκαλους για τα πραγματα που δεν κανουν οι γονεις.

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 02:42]

τσουβαλοποιηση 4TW

ξεχασες τι εγραψα πριν

παιδαγωγοι δεν ειναι οι δασκαλοι , ειναι εκπαιδευτικοι.

με γνωμονα αυτο αναφερθηκα στο δευτερο μερος του ποστ μου. Δεν ειπα οτι ολοι οι δασκαλοι ειναι τεμπεληδες ή οτι ολοι οι γονεις ειναι αχρηστοι.

Αρχική απάντηση από astrolabos [Σήμερα, στις 02:15]

+1 κι από μένα......ΔΕΝ θα βρείς "δάσκαλο" ή "καθηγητή" σήμερα........ΣΠΑΝΙΖΕΙ το είδος..... ;):)

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 03:46]

Δεν ειπα οτι ολοι οι δασκαλοι ειναι τεμπεληδες ή οτι ολοι οι γονεις ειναι αχρηστοι.

τοτε δεν στεκει το "τσουβαλοποιηση 4TW" στο post του astrolabos.

Θα ηθελα να κερδισουν τον αγωνα τους μονο και μονο για να ξεσηκωθουν και αλλοι κλαδοι. Το να περνουν 1400 το μηνα δεν ειναι πολλα. Τα 700 ειναι λιγα.

Δεν ξερω τι λετε για το αν αξιζουν, πως και ποιοι αξιζουν την αυξηση, παντως εγω βλεποντας τα πραγματα απο μεσα, σαν μαθητης 3ης λυκειου, εχω μπουχτισει κυριολεκτικα, και ισα που εχει περασει ενας μηνας... Περναω εκει ~6 ωρες της ημερας μου, και και απο αυτες αξιζουν ΜΑΧ οι 2. Ολοι οι υπολοιποι ή ξυνουν μετα τσουγκρανας ή στο επιπεδο που ειμαι δεν με ενδιαφερουν.

Ειναι δυνατον στην κατευθυνση να ξερω περισσοτερα απο τον πληροφορηκαριο μου? Ειναι δυνατον φυσικος που ετοιμαζει τμημα κατευθυνσης 3ης λυκειου ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΙΩΘΕΙ ΧΡΙΣΤΟ? Ειναι δυνατον μαθηματικος που ετοιμαζει παιδια για πανελληνιες να κανει αναγνωση το βιβλιο και να μην πιανει κιμωλια ουτε γι' αστειο, δηλαδη αν εχετε το θεο σας! Και μαλιστα εχει και ιδεολογικο υποβαθρο, οτι μαθαινουν καλυτερα ετσι τα παιδια! Και μετα εχουνε και το θρασος να μιλανε για τα φροντιστηρια, ή ακομα χειροτερα να μην δεχονται να αξιολογηθουν? Γιατι ολοι αυτοι να διεκδικουν 1400? Για να παρουν επαναφορτιζομενη τσουγκρανα?

Πραγματικα, ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα, πραγματικα δεν ξερω πως θα μπορουσε να βελτιωθει η κατασταση της παιδειας....

Αρχική απάντηση από spresv [Σήμερα, στις 10:53]

Δεν ξερω τι λετε για το αν αξιζουν, πως και ποιοι αξιζουν την αυξηση, παντως εγω βλεποντας τα πραγματα απο μεσα, σαν μαθητης 3ης λυκειου, εχω μπουχτισει κυριολεκτικα, και ισα που εχει περασει ενας μηνας... Περναω εκει ~6 ωρες της ημερας μου, και και απο αυτες αξιζουν ΜΑΧ οι 2. Ολοι οι υπολοιποι ή ξυνουν μετα τσουγκρανας ή στο επιπεδο που ειμαι δεν με ενδιαφερουν.

Ειναι δυνατον στην κατευθυνση να ξερω περισσοτερα απο τον πληροφορηκαριο μου? Ειναι δυνατον φυσικος που ετοιμαζει τμημα κατευθυνσης 3ης λυκειου ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΙΩΘΕΙ ΧΡΙΣΤΟ? Ειναι δυνατον μαθηματικος που ετοιμαζει παιδια για πανελληνιες να κανει αναγνωση το βιβλιο και να μην πιανει κιμωλια ουτε γι' αστειο, δηλαδη αν εχετε το θεο σας! Και μαλιστα εχει και ιδεολογικο υποβαθρο, οτι μαθαινουν καλυτερα ετσι τα παιδια! Και μετα εχουνε και το θρασος να μιλανε για τα φροντιστηρια, ή ακομα χειροτερα να μην δεχονται να αξιολογηθουν? Γιατι ολοι αυτοι να διεκδικουν 1400? Για να παρουν επαναφορτιζομενη τσουγκρανα?

Πραγματικα, ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα, πραγματικα δεν ξερω πως θα μπορουσε να βελτιωθει η κατασταση της παιδειας....

+1 για αυτα που λες φετος εδωσα πανελληνιες,παρομοια κατασταση στο σχολειο μας. οχι σε τετοιο βαθμο ομως. και +1 στο ποστ του astrolabos... και μην μιλησομε για ιδαιτερα και μαυρα λεφτα.. αφηστε ποσα περνουν. 30+ την ωρα. και οι περισσοτεροι κανουν 2-3 και παραπανω την ωρες την μερα.

εγω φετος στα μαθηματικα κατ ειχα καθηγητρια η οποια πρωτη φορα επερνε 3η λυκειου και πρωτη φορα διδασκε. αν και μεγαλη σε ηλικια, αδεια στη αδεια για εγκυμοσυνη περασε ο καιρος. το μαθημα μεσα απο το βιβλιο,τις ασκησεις του βιβλιου παντα. ενω τα αλλα τμηματα οι καθηγητες τους που ηταν πολυ καλυτεροι ολο ασκησεις με φυλλαδια,εξωσχολικα κτλ... που δυστηχως στα μαθηματικα κατ. δεν μπορεις να βασιστεις στο βιβλιο.εκτιμω βεβαια την προσπαθεια που εκανε η καθηγητρια να μας ''δωσει'' 5 πραγματα αλλα δεν το εκανε με σωστο τροπο.

Αν διαβασεις τις ασκησεις του βιβλιου, και τις ξερεις πολυ καλα, γραφεις ευκολα ενα... 7.... Μιλαμε ειναι εντελως εκτος πεδιου βαρυτητας...

Αρχική απάντηση από dellman

Ας αρχίσουμε επίτελους από κάπου.

Γεγονός.

Όμως γιατί να ξεκινήσουμε τα πειράματα από την παιδεία, και όχι από κάποιο υπουργείο.

Ωχ, πώς θα κάνεις αξιολόγηση σε υπουργείο???

Αυτό δεν μπορώ να σου το απαντήσω. Μπορώ να σου πω όμως ότι μπορώ να κάνω ΠΟΛΛΑ και δεν παραιτούμαι της προσπάθειας για να "κοιτάξω την πάρτη μου". Αυτό btw, καλέ μου Έλληνα, δεν με κάνει ούτε βλάκα, ούτε μαλ@κα, ούτε κορόϊδο και ότι θα με εκμεταλευτούν.

Το τι κάνει ο καθένας σε προσωπικό του επίπεδο για το κοινωνικό σύνολο είναι καθαρά δικό του θέμα. Το ότι η εκλεγμένη ολιγαρχία αδυνατεί να ελεγχθεί με οιοδήποτε τρόπο, είναι ένα γεγονός, και όπως είπες, δεν μπορείς να απαντήσεις στο τι μπορείς να κάνεις.

Δυστυχώς ούτε κι εγώ μπορώ να απαντήσω. Και δυστυχέστερα, είναι πολλοί αυτοί που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, σε παγκόσμιο πια επίπεδο. Μπορούν οι 10% σκεπτόμενοι Αμερικανοί να αλλάξουν τον Bush? Όχι. Ξέρεις γιατί? Γιατί η κυρά - Σούλα η νοικοκυρά με την π.χ. συγχρονη Curie έχουνε την ίδια βαρύτητα ψήφου. Δεν λέω ότι θα ήθελα να αλλάξει αυτό (και ξέρω πόσο φασιστικό ακούγεται), αλλά όπως και να το κάνεις, η μόρφωση ενός ανθρώπου παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο στο πώς αυτός αντιλαμβάνεται τα τεκταινόμενα.

Δεν είπα ότι βγάζουν πολλά λεφτά. Αλλά με το να διαιωνίζεις το πρόβλημα δεν πετυχαίνεις απολύτως τιποτε. Και το πρόβλημα διαιωνίζεται με τέτοιες κινήσεις. Και δεν χλευάζω κανενός τον αγώνα. Τον σέβομαι αλλά απαιτώ να σεβαστούν και αυτοί με την σειρά τους τα παιδιά που δεν τους φταίνε σε τίποτα. - και για να μην ξεχνιόμαστε, τα πλουσιόπαιδα συνεχίζουν τα μαθήματα κανονικά στα ιδιωτικά σχολεία.

Κάτσε, δηλαδή αν συνεχίζαν κανονικά τα μαθήματα χωρίς απεργία, και το παιδάκι σου πήγαινε μεν κανονικά στο σχολείο, νομίζεις ότι θα υπήρχε κάποια ευαισθητοποίηση αν σου ζητούσαν αύξηση? Δυστυχώς πόλεμος με το βαμβάκι δεν γίνεται, ιδιαίτερα απέναντι σε ολοκληρωτικά καθεστώτα (ολοκληρωτικό για 4 χρόνια, κάπου προς το τέλος της τετραετίας αποκτά μια δημοκρατική χροιά προς τέρψιν του εκλογικού κοινού).

Κοινώς, πάλι ο φτωχομ@λακας την πληρώνει. Αλλά όχι, θα κάνουμε "Αγώνα ενάντια της εξουσίας" αλλά μόνο όταν το κανονίσουν τα συνδικαλιστικομματοσκυλα (που είναι εξουσία).

Ναι, σαφώς και τα δίκαια αιτήματα γίνονται συνοθύλευμα με άλλα 100 "μη δίκαια" υπαγορευμένα από την εκάστοτε πολιτική - συνδικαλιστική γραμμή. Έτσι δουλεύει όμως το πολιτικό σύστημα σήμερα (σε παγκόσμια κλίμακα όσον αφορά το πολίτευμα "δημοκρατία"), θες να το αλλάξουμε? Αν ναι, έχεις να προτείνεις κάποιο καλύτερο?

Πάντως είναι τελείως εκτος τόπου και χρόνου τα 1400. Και μόνο το γεγονός ότι αυτή είναι η απαίτηση, εμένα μου λέει ότι η απεργία έχει απλό πολιτικό προσανατολισμό. Τίποτε άλλο. Χώρια που ότι αύξηση και να δώσουν πάλι δυσαρεστημένοι θα είναι (αφού δεν υπάρχει περίπτωση να πάει καν κοντά στα 1400).

Κοίτα, η μητέρα μου είναι καθηγήτρια και δεν νομίζω να παίρνει 1400 μετά από 25 χρόνια προϋπηρεσία. Θεωρείς ότι δουλεύοντας 25 χρόνια τα 1400 ευρώ το μήνα είναι αξιοπρεπής μισθός?

Προσωπικά βαρέθηκα να βλέπω απεργίες σε αυτή τη χώρα. Όταν θές αλλαγές, ΚΑΝΕΙΣ κάτι, δεν σταματάς να κάνεις. Αλλά εδώ θέλουν και μασημένη τη τροφή. Και στο κάτω κάτω της γραφής, όλοι απεργίες κάνουν αλλά πάλι τα ίδια ζώα ψηφίζουν.

Δηλαδή τι ακριβώς μπορείς να κάνεις για να αυξηθεί το 3% του ΑΕΠ που πάει στην παιδεία? Καθιστική διαμαρτυρία?

Πες ότι οι 100.000 καθηγητές ΔΕΝ ψηφίζουν Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές, και ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ(άρα). Ε και? (άσε που αρκετοί θα ψηφίσουν πάλι Ν.Δ., απλά με άλλους "σταυρούς" λες και θα αλλάξει κάτι).

Αρχική απάντηση από unseen

Θα ηθελα να κερδισουν τον αγωνα τους μονο και μονο για να ξεσηκωθουν και αλλοι κλαδοι. Το να περνουν 1400 το μηνα δεν ειναι πολλα. Τα 700 ειναι λιγα.

Μα αυτό είναι το θέμα. Οι περισσότεροι ωρίονται επειδή ΘΑ παίρνουν οι δάσκαλοι περισσότερα από αυτούς (με 3 μήνες διακοπές για να μην ξεχνιόμαστε). Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα με άλλα λόγια.

Αρχική απάντηση από deninho

κάπου κάνετε λάθος... Εισαγωγικός μισθός στους δασκάλους είναι 950 ή 955 ευρώ, κι όχι 700. Εμένα η αδερφή μου, που για 2 χρόνια ήταν από το πρωί ως το βράδυ στο ΙΕΚ για να τελειώσει γραφιστική, μετά από 5 χρόνια έφτασε να παίρνει 950, επειδή δεν βρίσκει άλλον/η γραφίστα/τρια το boss της... Και μόνο ένα μήνα διακοπές το χρόνο (+τις επίσημες αργίες, φυσικά)

Εμένα η μητέρα μου πάλι, μετά από 25 χρόνια προϋπηρεσία, όντας καθηγήτρια αγγλικών (με πτυχίο ΑΕΙ) παίζει να παίρνει λιγότερα από την αδερφή σου με 5 χρόνια προϋπηρεσία (που έχει τελειώσει γραφίστρια για να μην ξεχνιόμαστε). Δεν ξέρω να σου πω πόσα ακριβώς, αλλά πάνω από 1200-1400 δεν παίρνει με τίποτα. Γενικά ο εκπαιδευτικός κλάδος και η λέξη αύξηση δεν γνωρίζονται μεταξύ τους.

Αρχική απάντηση από spresv

Χωρίς να το θέλεις έθιξες κάποια πολύ σωστά θέματα.

Π.χ. γιατί να πρέπει το Λύκειο να σε προετοιμάζει για τις πανελλήνιες?

Τι δουλειά έχει το σχολείο με μια σειρά εξετάσεων.

Το μεγαλύτερο ανέκδοτο ήταν η "εκπαιδευτική μεταρρύθμιση", όπου ξαφνικά αποκτήσαμε σφαιρική μόρφωση δίνοντας σε πανελλήνιες θρησκευτικά.

S-300 ήξερε να αγοράζει ο Αρσένης, τον βάλανε στο ΥΠΕΠΘ, του είπανε προφανώς τα όρνια - σύμβουλοι - κομματόσκυλα να κάνουμε "μεταρρύθμιση", και σκιαγραφήσαμε το προφίλ του Βουδιστή προς χάριν της σφαιρικής μόρφωσης.

Η μόρφωση δεν είναι μια σειρά από εξετάσεις, ούτε πιστοποιείται από κάποιο ίδρυμα.

’λλο μόρφωση άλλο εκπαίδευση (= μαθαίνω 2-3 ******** τουλάχιστον να ξέρω ότι η ύλη έχει και άτομα δεν έχει φλογιστό, αέρα και πεμπτουσία - που πιστεύω ότι το 20-25% του εκλογικού κοινού δεν ξέρει τι είναι άτομο).

Over and out από εμένα, το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν έχει ιδιαίτερες προοπτικές να επιλυθεί από τους υπεύθυνους. Είναι κοινό μυστικό ότι οι εκπαιδευτικοί περιμένουνε να τελειώσει η εξεταστική μας ώστε να μπούμε κι εμείς στο χορό. Και εμείς (αι φοιτηταί), δεν διεκδικούμε λεφτά, τουλάχιστον όχι ως πληρωμή, οπότε δεν δυσαρεστούμε τον μέσο astrolabos :p

Μετά από τόσες μέρες απεργίας έχουνε χάσει περισσότερα χρήματα απ όσα θα κέρδιζαν ακόμα και αν τους δίναν τα χρήματα που ζητούν.

Όσο για τα 700 που υποθετικά πέρνουν, από συγγενείς που είναι και οι δυο δάσκαλοι χωρίς να κάνουνε ουδεμία άλλη δουλειά πέρνουνε τουλάχιστον 1000.

Όσο για τους καθηγητές λυκείου καλά τι να λέμε... είχαμε δύο φυσικούς κατεύθυνσης (έναν στην τριτη και έναν στην δευτέρα) ο ένας δεν σηκώθηκε από την έδρα μια φορά όλη τη χρονιά, ο άλλος ειχε ξεσκιστεί να βγάζει ασκήσεις κλπ, προσωπικά πιστεύω ένα μικρό ποσοστό πραγματικά αξίζει τα έστω και τα λίγα όπως λέτε χρήματα που πέρνει..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.