Jump to content

Πειτε ο,τι θελετε......

jax7480

Recommended Posts

Αν πρόσεξες όμως δεν πρόκειται περί βλάβης αλλά περί ασυμβατότητας.

Θα έκοβες πιστωτικό στην περίπτωση αυτή?

Νομίζω οτι τέτοια θέματα έχουν για μας τους καταναλωτές μεγαλύτερη σημασία και δεν θάπρεπε να είναι ταμπού τέτοιες συζητήσεις.

• Replies 34,9k
  • Created
  • Last Reply

Να τα μας πάλι..δεν αντέχει λέμε :p

Όχι, σοβαρά, καταλαβαίνω την ερώτηση και θα σου απαντήσω σε λίγο (πραγματικά τώρα δεν προλαβαίνω).

Αρχική απάντηση από SLN

Πω πω φιλε κοτζαμ admin σηκωθηκε να υπερασπιστει το αδυναμο μελος του φορουμ!

Μιλαμε για χοντρες πλατες...

’στα... Ενώ εσένα ο οιοσδήποτε υπο-mod μπορεί να σε μπανάρει νύχτα και να μην πει κανένας τίποτα . . . omerta λέγεται αυτό :p

Αρχική απάντηση από spc

Προφανώς δεν έπιασες το αστείο το οποίο δεν είχε βέβαια να κάνει με εσένα αλλά τoν Σωτήρη και το Linux (εσύ απλώς αναφέρθηκες ως παράδειγμα συμβουλών του Σωτήρη για Linux προς τρίτο το ότι δλδ αναφέρθηκε το όνομά σου δεν έχει να κάνει με το πρόσωπό σου αλλά απλώς ως δέκτη συμβουλών του Σωτήρη μπορεί κάλλιστα να είχα αναφέρει άλλο όνομα, απλώς εσύ μου ήρθες πρώτος στο μυαλό).

Αγαπητή Συλβάνα,

θα σε παρακαλούσα όταν αναφέρεσαι στο όνομά μου να το κάνεις με τα προθέματα [*URL=http://sotiris.homelinux.org]Σωτήρη[/url*] (χωρίς τα αστεράκια ούτος ώστε να ανέβει λίγο η σελίδα μου στο google.

Ευχαριστώ πολύ,

εκ του οργανισμού

ΒΟμβιστής Μηχανών Βιαιης Αναζήτησης (ΒΟ.Μ.Β.Α.)

Σωτήρης

Αρχική απάντηση από vdeseris

WTF??? :D

"Είμουν μικρός", "χρειαζόμουν τα χρήματα" κλπ :D

===========================================

On a sidenote, mariosalice πόσων χρονών είσαι, αν επιτρέπεται;

Προσοχή, μη μπερδέψεις την ερώτησή μου με το quote που έκανα στον Δεσεράκο, εντελώς διαφορετικά θέματα. Έβαλα και διακεκομμένες γραμμούλες για να μη μπερδευτείς.

Αρχική απάντηση από Chosen

.

50..:p

Αρχική απάντηση από mariosalice

Αν πρόσεξες όμως δεν πρόκειται περί βλάβης αλλά περί ασυμβατότητας.

Θα έκοβες πιστωτικό στην περίπτωση αυτή?

Νομίζω οτι τέτοια θέματα έχουν για μας τους καταναλωτές μεγαλύτερη σημασία και δεν θάπρεπε να είναι ταμπού τέτοιες συζητήσεις.

Καταρχήν να διευκρινίσω ότι και εγώ καταναλωτής είμαι (και στο αντικείμενο που συζητάμε αλλά φυσικά και σε όλους τους άλλους τομείς) και είναι θέμα αρχής να εφαρμόζω ότι πιστεύω και ''προς τις 2 πλευρές''.

Επί του θέματος τώρα:

Επειδή έχω την πολυτέλεια να ξέρω 5-10 πράγματα, πάντα πριν μία παραγγελία φροντίζω να γνωρίζω όσα περισσότερα μπορώ (πχ το που θα εγκατασταθεί κάτι κλπ) έτσι ώστε να αποφεύγονται περιπτώσεις ασυμβατότητας (κάτι το οποίο επιτυγχάνεται στο 99% των περιπτώσεων).

Στις περιπτώσεις δε που δεν έχω ιδία άποψη ενημερώνεται αναλυτικά ο υποψήφιος αγοραστής για τα δεδομένα (πιθανά προβλήματα κλπ) και τονίζεται το γεγονός ότι η συσκευασία είναι απαραίτητη για την επιστροφή σε περίπτωση που αυτή δεν προκύπτει λόγω βλάβης.

Και πάλι αυτό (η συσκευασία) μπορεί να μην είναι απαραίτητο ανάλογα τον τύπο του προϊόντος.

Όταν δεν μιλάμε για βλάβη αλλά για ασυμβατότητα με άλλο προϊόν το οποίο είναι αγορασμένο από αλλού (και αυτό το λέω με την έννοια ότι δεν μπορεί να ελεγχθεί η συμβατότητά του και όχι για άλλο λόγο) και λείπει και η συσκευασία πρέπει να είναι σαφές ότι τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.

Και αυτό γιατί, όσο καλή διάθεση και να υπάρχει, το προϊόν αυτόματα (λόγω έλλειψης συσκευασίας) δεν μπορεί να επιστραφεί στην αντιπροσωπεία ενώ μπορεί να πουληθεί μόνο ως μεταχειρισμένο / εκποίηση (κάτι το οποίο σημαίνει πρακτικά κάτω από το κόστος αγοράς δεδομένων των ισχυόντων περιθωρίων κέρδους).

Στην περίπτωση λοιπόν που

1. Μιλάμε για επιστροφή λόγω ασυμβατότητας

+

2. Λείπει και η συσκευασία

Ισχύουν τα εξής:

1. Αν μιλάμε για προϊόντα μικρής αξίας ή ''εμπορικά'', όπως η κάμερα πχ, εκεί κάτι συνήθως γίνεται (υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείς να εξυπηρετήσεις κάποιον) και πρακτικά ο αγοραστής δεν βγαίνει χαμένος.

2. Αν πάλι μιλάμε για ειδικές περιπτώσεις πχ ακριβών και μη ''εμπορικών'' προϊόντων που παράλληλα η επιστροφή τους στην αντιπροσωπεία δεν είναι εφικτή (για διάφορους λόγους που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την τιμή και οι οποίοι δεν χρήζουν ανάλυσης) τότε ενημερώνεται εξ αρχής (πριν την αγορά) ο υποψήφιος αγοραστής για τα δεδομένα και πράττει όπως επιθυμεί.

Αν λοιπόν κάποιος ακολουθήσει τις συμβουλές κατά την αγορά είναι πάρα πολύ δύσκολο να μείνει δυσαρεστημένος.

Μην ξεχνάς επίσης ότι οι εύκολες επιστροφές έχουν πάντα κάποιο κόστος είτε για την εταιρία είτε για τους αγοραστές το οποίο στο τέλος καταλήγει πάντα να βαρύνει τον εκάστοτε αγοραστή.

Αν λοιπόν η εταιρία έχει το μέγεθος πχ του Πλαισίου μπορεί να δεχτεί σαφώς πιο εύκολα μία δύσκολη΄΄ επιστροφή η οποία όμως πάλι στο τέλος τον, εκάστοτε, αγοραστή θα επιβαρύνει με διάφορους τρόπους (τιμολογιακής πολιτικής αλλά και άλλους που δεν είναι ευρέως γνωστοί και δεν μπορούν να αναλυθούν εύκολα δημοσίως).

Με λίγα λόγια είναι λογικό ότι ισχύει το Everything comes at a price.

Θα πρότεινα αυτή η συζήτηση να μην συνεχιστεί, όχι βέβαια γιατί είναι ταμπού (νομίζω πως απέδειξα το αντίθετο) αλλά γιατί μπορεί να παρεξηγηθεί (μεταξύ των άλλων και ο σκοπό της) ;)

"Είμουν μικρός", "χρειαζόμουν τα χρήματα" κλπ :D

Προσοχή, μη μπερδέψεις την ερώτησή μου με το quote που έκανα στον Δεσεράκο, εντελώς διαφορετικά θέματα. Έβαλα και διακεκομμένες γραμμούλες για να μη μπερδευτείς.

Το προσωπικό του περιφτέρου σε ευχαριστεί για τις λίγες στιγμές διασκέδασης που προσέφερες. :p

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 18:46]

Το προσωπικό του περιφτέρου σε ευχαριστεί για τις λίγες στιγμές διασκέδασης που προσέφερες. :p

Ναι, οκ. Αλλά ο Μάριος δε μου απάντησε, οπότε νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του...

Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 18:55]

Ναι, οκ. Αλλά ο Μάριος δε μου απάντησε, οπότε νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του...

:worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship:

:D9eh3.gif

Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 18:55]

Μα δεν πουλάω την ηλικία μου στο forum για να ενδιαφέρει τους πιθανούς αγοραστές. :p

Βγάλε ότι συμπέρασμα σου κάνει κέφι. Μέσα θάσαι.

Λοιπόν, επειδή το πράγμα τράβηξε πολύ, θα σας παρακαλέσω να πείτε ό,τι θέλετε μέσω προσωπικών μηνυμάτων, γιατι πιστεύω ότι ο διάλογος έχει ξεφύγει από τα πλαίσια του μεμπτού και του ωφελίμου ως μέρος της δημόσιας συζήτησης που διεξάγουμε.

Ώς εκ τούτου, οποιαδήποτε αναφορά στο θέμα spc-εγγύηση-rma θα επιφέρει καταστάσεις μη αρεστές. Αμάν κάναμε να σβύσουμε την προηγούμενη φωτιά, μην ανάψουμε και άλλη τώρα. Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Επιτρέπεται να εκφράζουμε τη θέση μας και τις απόψεις μας σε θέματα εγγύησης - RMA για άλλους πωλητές - καταστήματα ή και αυτά θα επιφέρουν καταστάσεις μη αρεστές?

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 22:24]

Επιτρέπεται να εκφράζουμε τη θέση μας και τις απόψεις μας σε θέματα εγγύησης - RMA για άλλους πωλητές - καταστήματα ή και αυτά θα επιφέρουν καταστάσεις μη αρεστές?

φυσικα και επιτρεπεται, αλλα με τον τροπο που το κανεις, προκαλεις τον αλλο να μη σου απαντησει. οχι μονο αυτο, αλλα δεν οδηγεις την οποια συζητηση πουθενα.

προσπαθω να καταλαβω τι προσπαθεις να αποδειξεις ή να εκμαιευσεις και ειλικρινα δεν το καταφερνω.

Αρχική απάντηση από astrolabos

Αρχική απάντηση από .38-.45

Επιτρέψτε μου να σας πω ότι τα post σας αναθερμαίνουν ατυχώς ένα θέμα που έχει λήξει (σύμφωνα και με όλα τα τελευταία post συμπεριλαμβανομένων των δικών μου και του Μάριου).

Δεν έχουμε τίποτα να πούμε με τον Μάριο με pm καθώς απλούστατα δεν υπάρχει καμία μεταξύ μας σχέση / συναλλαγή ή οτιδήποτε άλλο που να δικαιολογεί μία τέτοια συζήτηση.

Όπως είπε και ο ίδιο ο Μάριος δεν έχει κάποιο παράπονο από εμένα ούτε καν προσπάθησε εν εκφράσει άποψη για οτιδήποτε έχει να κάνει με εμένα για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει μεταξύ μας καμία συναλλαγή!

Τα όσα ρωτά περί RMA είναι γενικές ερωτήσεις τις οποίες καλώς μεν θέτει επί της αρχής (γι αυτό άλλωστε και απάντησα στο τελευταίο post) αλλά το πρόβλημα και ο λόγος που δημιουργήθηκε η όλη ιστορία, είναι ότι το έκανε με λάθος τρόπο, εμπλέκοντας με προσωπικά χωρίς κανένα λόγο (μιας και ξαναλέω ότι δεν έχουμε καμία συναλλαγή) απλώς και μόνο γιατί θεώρησε ότι θίχθηκε από ένα άσχετο χιουμοριστικό post μου προς τον Σωτήρη.

Αυτά τα ολίγα.

Δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω που χρειάζεται να προσπαθήσει να καταλάβει κάποιος.

ΥΓ Μάριε σε εκλιπαρώ μην απαντήσεις γιατί ειλικρινά δεν αντέχω άλλο :p

Καλημερες! Ξερει κανα καλο παιδακι πως θα κατεβασω video απο youtube/google video? Νομιζω εχει ξαναποσταριστει στο ποθ, αλλα με τοσες σελιδες....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.