Jump to content

Πειτε ο,τι θελετε......

jax7480

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από RootX

Ναι ναι, αν και σκέφτομαι να δοκιμάσω την τύχη μου στο linux το Σουκου, θα ζητήσω από τον Σωτηράκι έναν kernel με προεπιλογή το above :p

LOL

Αν δεν είναι εύκαιρο το Σωτηράκι (aka ευγενική αναφορά στο ''ντεν ξέρει'' :p), μπορείς να απευθυνθείς στον Μάριο (δεν ξέρω αλλά νοιώθω μία ασφάλεια ότι δεν πρόκειται να δει ποτέ το συγκεκριμένο post - δεν νομίζω ότι κοιτάει ποτέ τα ΟΤ - αν πάντως το δει και ποστάρει νομίζω ότι θα είναι πραγματικά το τελευταίο σημάδι που χρειάζεται για να κλειδώσει το thread :p).

ΥΓ Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, χρησιμοποιώ τα μεγάλα μέσα για να ευθυμήσω τα μεγάλα μέσα και να σώσω το πολύτιμο αυτό κομμάτι το forum :p

• Replies 34,9k
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από RootX

Ναι ναι, αν και σκέφτομαι να δοκιμάσω την τύχη μου στο linux το Σουκου, θα ζητήσω από τον Σωτηράκι έναν kernel με προεπιλογή το above :p

Ε τότε δεν θάχεις κανένα πρόβλημα με περιττές επιλογές στον driver και κατά συνέπεια στον Kernel!

Απλά δεν θά χεις ήχο :p

’λλωστε τι θες να ακούσεις στο linux? beep - beep όταν θα πληκτρολογείς στην κονσόλα? Μπορούμε να βάλουμε το μεγαφωνάκι να το κάνει :p:hehe:

Αρχική απάντηση από spc

ΥΓ Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, χρησιμοποιώ τα μεγάλα μέσα για να ευθυμήσω τα μεγάλα μέσα και να σώσω το πολύτιμο αυτό κομμάτι το forum :p

:blink: :blink: :blink:

( για όποιον δεν κατάλαβε, κάνω αντίπραξη :rofl: )

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 11:52]

Εγω, κατα ενα περιεργο τροπο, παντως δεν θα στεναχωριομουνα εαν δεν σωζoταν το πολύτιμο αυτό κομμάτι το forum. It may be for the best...

Απλα για τις 1-2...5-10 ακυροτητες που μας ερχονται καθημερινα, υπαρχει περιπτωση να την πληρωσουν αθωα thread... Το να σπαμμαρεις σε ενα αθωο θεμα, σε προβληματιζει, το να σπαμμαρεις στο π.ο.θ. ειναι "guilt free" οποτε πιστευω θα υπαρχει μια σχετικη "εγκρατεια".

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 11:52]

στον Μάριο

Αν η λέξη αρχίζει από κ, π, τ, ξ, ψ (ξ=κσ δηλαδή το κ από τα παραπάνω τρία γράμματα, ψ=πσ), φωνήεν τότε παίρνει (ν). Διαφορετικά όχι.

Τελικό 'ν'

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ

Αναπροσαρμογή της μικρής νεοελληνικής γραμματικής του ΜΑΝΩΛΗ ΤΡΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ - 2002 ( σελ 38-39 )

47. Σε μερικές λέξεις, όπως βλέπουμε στα παραδείγματα, άλλοτε φυλάγεται το τελικό ν και άλλοτε χάνεται. Οι λέξεις αυτές είναι το άρθρο «τον», «την», το αριθμητικό και αόριστο άρθρο «έναν», η προσωπική αντωνυμία του τρίτου προσώπου «αυτήν», «την» και τα άκλιτα «δεν», «μην»

1. Φυλάγουν το τελικό ν, όταν η ακόλουθη λέξη αρχίζει από φωνήεν ή από σύμφωνο στιγμιαία ( κ, π, τ, μπ, ντ, γκ, τσ, τζ ) ή διπλό ( ξ, ψ ):

τον αέρα

μην ακούτε

δεν είδα

έναν καιρό

δεν μπορώ

μην περάσεις

την πρόφτασα

είδα έναν ξένο

τον τόπο

την ντροπή

αυτήν ήθελα

2. Χάνουν το τελικό ν, όταν η ακόλουθη λέξη αρχίζει από σύμφωνο εξακολουθητικό ( γ, β, δ, χ, φ, θ, μ, ν, λ, ρ, σ, ζ ):

το γέρο

τη βρύση

δε γράφω

μη δέχεσαι

τη χαρά

το φόβο

τη φοβήθηκα

ένα λαό

τη μητέρα

τη νίκη

μη ρωτάς

μη σταματάς

τη ζωγραφίζει

αυτή θέλω

3. Το τελικό ν φυλάγεται πάντοτε στο άρθρο «των», στη προσωπική αντωνυμία του τρίτου προσώπου «αυτόν», «τον», καθώς και στο τροπικό επίρρημα «σαν» :

των φίλων μου

των συμμαθητών μου

αυτόν θέλω

τον βλέπω

φώναξε τον

σαν θάλασσα

σαν βαρύ είναι

(Για περισσότερες πληροφορίες, Νεοελληνική Γραμματική του Τριανταφυλλίδη, σελίδες 38-39.)

Αρχική απάντηση από darkCount

Αφιερωμένο στοn jpcupra :T:

4 mbit....???

σελω και εγω....:baby: :baby: :baby:

κατσε ρε και θα δεις του χρονου!!!!!!!!!!!!!!:rant: :rant: :rant: :hehe: :hehe:

Den εχει μπαταρια στο κινητο :hehe: o Αthens ,. θα σε πάρω μολις πάω στο σπίτι και κανω plugin το τελεφωνο στο φορτιστή :hehe:

Eιρηνη . Παιδες.

Αρχική απάντηση από FoXfOxFoX

e ti eleos re file... exei full to pm folder tou kai dexetai alla pm kai apo emai den eida fws...

apantisi stin aggeleia den ginetai

dld ti allo na kanw?

amesos....

eksallou eipa molis 8a epikinwnisei 8a to svisw....

amesos kapioi den exoun me ti na asxoli8oun kai sxoliazoun.....

μπορουσες να αποφυγεις τα greeklish τουλαχιστον...

φιλικα παντα....:flower: :flower:

ok σε αυτο με τα greeklish εχεις δίκιο... αν και είπαμε προκειται για post που προκειται να σβηστεί και οχι να μήνει στον server για πολυ....

μαρέσει που το κάναμε κυπριακό :)

pls athens2004

στείλε ενα mail στο fox1f1@gmail.com

να σβήσω και αυτο το περιτο post.

:)

Αρχική απάντηση από FoXfOxFoX

e ti eleos re file... exei full to pm folder tou kai den dexetai alla pm kai apo emai den eida fws...

apantisi stin aggeleia den ginetai

dld ti allo na kanw?

amesos....

eksallou eipa molis 8a epikinwnisei 8a to svisw....

amesos kapioi den exoun me ti na asxoli8oun kai sxoliazoun.....

Ξανά έλεος?

Δεν θα μπώ στον κόπω καν να "αρπαχτώ" μαζί σου..απλά διάβασε 2 σελίδες πρίν..και θα καταλάβεις..

Fox αδειασα το πμ, . στειλε εκει το κινητο σου θα σε παρω τηλ κατα τις 2.30 που θα παω σπιτι .

δεν είδα τι μπορει να υπάρχει 2 ή 254 σελίδες πρίν και ούτε είναι δυνατόν να εχω διαβάσει και τις 837 αυτου μονο του thread.

απλά είδα όταν έκανα το post ότι λίγο πριν είχε απαντήσει εδώ ο χ χρήστης και έτσι θεωρησα ότι υπήρχαν κάπιες πιθανότητες να το δεί...

τώρα αν υπάρχει προβλημα με τα pm η οχι ή οτιδήποτε άλλο δεν το ξέρω και απλά προσπάθησα με αυτό τον τρόπο....

δεν έχω κάτι άλλο να πω...

Αρχική απάντηση από .38-.45

Αν η λέξη αρχίζει από κ, π, τ, ξ, ψ (ξ=κσ δηλαδή το κ από τα παραπάνω τρία γράμματα, ψ=πσ), φωνήεν τότε παίρνει (ν). Διαφορετικά όχι.

Τελικό 'ν'

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ

Αναπροσαρμογή της μικρής νεοελληνικής γραμματικής του ΜΑΝΩΛΗ ΤΡΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ - 2002 ( σελ 38-39 )

47. Σε μερικές λέξεις, όπως βλέπουμε στα παραδείγματα, άλλοτε φυλάγεται το τελικό ν και άλλοτε χάνεται. Οι λέξεις αυτές είναι το άρθρο «τον», «την», το αριθμητικό και αόριστο άρθρο «έναν», η προσωπική αντωνυμία του τρίτου προσώπου «αυτήν», «την» και τα άκλιτα «δεν», «μην»

1. Φυλάγουν το τελικό ν, όταν η ακόλουθη λέξη αρχίζει από φωνήεν ή από σύμφωνο στιγμιαία ( κ, π, τ, μπ, ντ, γκ, τσ, τζ ) ή διπλό ( ξ, ψ ):

τον αέρα

μην ακούτε

δεν είδα

έναν καιρό

δεν μπορώ

μην περάσεις

την πρόφτασα

είδα έναν ξένο

τον τόπο

την ντροπή

αυτήν ήθελα

2. Χάνουν το τελικό ν, όταν η ακόλουθη λέξη αρχίζει από σύμφωνο εξακολουθητικό ( γ, β, δ, χ, φ, θ, μ, ν, λ, ρ, σ, ζ ):

το γέρο

τη βρύση

δε γράφω

μη δέχεσαι

τη χαρά

το φόβο

τη φοβήθηκα

ένα λαό

τη μητέρα

τη νίκη

μη ρωτάς

μη σταματάς

τη ζωγραφίζει

αυτή θέλω

3. Το τελικό ν φυλάγεται πάντοτε στο άρθρο «των», στη προσωπική αντωνυμία του τρίτου προσώπου «αυτόν», «τον», καθώς και στο τροπικό επίρρημα «σαν» :

των φίλων μου

των συμμαθητών μου

αυτόν θέλω

τον βλέπω

φώναξε τον

σαν θάλασσα

σαν βαρύ είναι

(Για περισσότερες πληροφορίες, Νεοελληνική Γραμματική του Τριανταφυλλίδη, σελίδες 38-39.)

Το τελικό ν διατηρείται ΠΑΝΤΑ μπροστά από κύρια ονόματα.

http://publications.eu.int/code/el/el-4100400el.htm

http://www.teiher.gr/users/kutrulis/Glosika/Orthografia.htm

Είναι: Ο Μάριος, όχι ΤΟ Μάριος.

Στην τελική... Καλύτερα ένα ν περισσότερο παρά λιγότερο...

Αχ, ας κλειδώσει το thread το συντομότερο να μην εκτίθενται έτσι μέλη της ΔΟ...είναι κρίμα το/τον (ταμ, ταμ etc) (:p) θεό.

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 13:44]

Αχ, ας κλειδώσει το thread το συντομότερο να μην εκτίθενται έτσι μέλη της ΔΟ...είναι κρίμα το/τον (ταμ, ταμ etc) (:p) θεό.

τα κουμμουνια φταινε (aka Linuxαδες) και τα ελευθερα λογισμικα τους.

http://www.ellak.gr/modules.php?op=modload&name=phpWiki&file=index&pagename=TranslationGotchas&version=10

ενας λογος παραπανω να μη βαλω linux.

υγ: ευχαριστω για το λινκ JimmyFox. επιτελους βρηκα τον κανονα ολοκληρο.

Αρχική απάντηση από .38-.45

τα κουμμουνια φταινε (aka Linuxαδες) και τα ελευθερα λογισμικα τους.

http://www.ellak.gr/modules.php?op=modload&name=phpWiki&file=index&pagename=TranslationGotchas&version=10

ενας λογος παραπανω να μη βαλω linux.

υγ: ευχαριστω για το λινκ JimmyFox. επιτελους βρηκα τον κανονα ολοκληρο.

1) ’λλο κουμμούνι, άλλο linuxάς, τά χεις μπλέξει από τις πολλές ταμπέλες :p

2) Για το ότι τα Ελληνικά σου δεν βρίσκονται στο επίπεδο που θα έπρεπε, δεν σου φταίει το Linux.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.